X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Stymulacja Lamettą - opinie
Odpowiedz

Stymulacja Lamettą - opinie

Oceń ten wątek:
  • Ania_1988 Nowa

Wysłany: 20 lutego 2018, 12:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, jakie przyjmowalyscie dawki Lametty? Ja dostalam 2 tabletki 2 razy dziennie (2-6dc). Zastanawiam sie czy to nie za duzo?? Czy ktoras z Was tez tak miala?

Ania
  • dalinka Koleżanka

Wysłany: 21 lutego 2018, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka ja tez tak mam dosatkowo clo 2x2

c55f3e3kgczaomnj.png
  • Aga33☺ Nowa

Wysłany: 21 lutego 2018, 20:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam jestem tutaj Nowa i chciałabym się dowiedzieć wasze przeżycia z lsmetta i jak długo staralyscie się o dziecko

KasiaBe lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 lutego 2018, 00:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny

Ja jestem teraz 2 cykl stymulowana m.in lametta. Dawka 1xdziennie przez 4 dni.
    Efekty były pecherzyki rosły wiec lek działa ;)

Mamunia lubi tę wiadomość

• Mamunia Nowa

Wysłany: 28 kwietnia 2018, 00:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam, ja lamette stosowalam w 6 cyklach i we wszystkich sie sprawdziła. Pecherzyki ladnie rosły i same pękły. Po 6 IUI, dziś jestem szczęśliwą mamą 8 miesięcznego ZDROWEGO synka

Allison lubi tę wiadomość

• Mamunia Nowa

Wysłany: 28 kwietnia 2018, 22:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania_1988 wrote:
    Dziewczyny, jakie przyjmowalyscie dawki Lametty? Ja dostalam 2 tabletki 2 razy dziennie (2-6dc). Zastanawiam sie czy to nie za duzo?? Czy ktoras z Was tez tak miala?

Ja dostałam podwojna dawkę i zadziałało. Potem zmniejszył mi lekarz do jednej i wtedy zaszlam w ciążę. A dlaczego tak wcześnie masz brac? 2-6dc? Standardowo okolo 5-9 dc

• Domi25 Nowa

Wysłany: 10 maja 2018, 06:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam , ja również musze sie pochwalić ,ze lametta przyniosła mi szczęście , jestem w ósmym tyg ciąży , a brałam ja moze 8 miesięcy z czego w 2 cyklu była ciąża biochemiczna.wcześniej bylo clo, bez efektu, pęcherzyki tez nie zawsze rosły i endo bardzo sie zmiejszyko.

• pistacjowa Koleżanka

Wysłany: 14 maja 2018, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć, dziewczyny! Miałam 3 cykle stymulowane, z tym, że nigdy nie miałam wielkich problemów z owulacją - u mnie problem immunologiczny, otrzymuję wlewy regularnie, więc to miało być chyba dla pewności, że wszystko przebiegnie w porządku. Brałam Lamettę od 3 dnia cyklu przez 7 dni, zawsze pęcherzyk dominujący, duży. Jedynym moim objawem był ból jajnika. Ale przypadkiem, robiąc badania tarczycowe okazało się, że przy stymulacji Lamettą, bardzo gwałtownie wzrósł mi poziom TSH. W lutym, przed stymulacją poziom wynosił 1,9, a kilka dni temu 2,93. Gin z GC powiedziała, że to nie jest taki zły wynik tarczycy, mój endokrynolog, u którego się leczę już 10 lat powiedział, że to trzeba było wyrównać(zbić znowu do niskiego poziomu), żeby obie kuracje przyniosły zamierzony efekt. I komu tu ufać? ;/

Marudaruda lubi tę wiadomość

• Marudaruda Autorytet

Wysłany: 14 maja 2018, 12:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pistacjowa wrote:
    Cześć, dziewczyny! Miałam 3 cykle stymulowane, z tym, że nigdy nie miałam wielkich problemów z owulacją - u mnie problem immunologiczny, otrzymuję wlewy regularnie, więc to miało być chyba dla pewności, że wszystko przebiegnie w porządku. Brałam Lamettę od 3 dnia cyklu przez 7 dni, zawsze pęcherzyk dominujący, duży. Jedynym moim objawem był ból jajnika. Ale przypadkiem, robiąc badania tarczycowe okazało się, że przy stymulacji Lamettą, bardzo gwałtownie wzrósł mi poziom TSH. W lutym, przed stymulacją poziom wynosił 1,9, a kilka dni temu 2,93. Gin z GC powiedziała, że to nie jest taki zły wynik tarczycy, mój endokrynolog, u którego się leczę już 10 lat powiedział, że to trzeba było wyrównać(zbić znowu do niskiego poziomu), żeby obie kuracje przyniosły zamierzony efekt. I komu tu ufać? ;/

TSH przy staraniach powinno być jak najbliżej 1. Twój endo ma rację, ja bym zbijała.

pistacjowa lubi tę wiadomość

"Nie ma nic gorszego niż człowiek, który się czegoś spodziewa… I którego nic nie spotyka."...

PCOS, ↑ testosteron.
  • JustiJusti Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2018, 08:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć kobietki.
    Mam na zbyciu Clostibegyt - 9 tabletek (waży do 05.2021)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 listopada 2018, 17:34

c3ce1eb6ff.png

pierwsze dziecko - synuś

początek starań 07.2013

3 IUI (12.2016, 04.2017, 05.2017) :(

punkcja 06.2018, transfer ET 06.2018 :(

transfer FET 05.2019 ❤️❤️❤️
  • Milena1989 Nowa

Wysłany: 23 września 2018, 20:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej ja stosowałam przez dwa cykle clo i nie przyniosło żadnych efektów. Później lametta i za 4 razem się udało. Jest z nami nasz najkochańszy synek ma już 10 miesięcy.

• Mamunia Nowa

Wysłany: 29 września 2018, 00:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się właśnie staram o drugie dziecko. Bylam u gin bo nie dostawalam okresu i dostalam duphaston na wywołanie. W 10 dniu cyklu kazala mi brac znowu lamette dwa razy dziennie przez 5 dni. Mam nadzieję ze teraz pójdzie to sZybciej niz dwa lata tamu. Pozdrawiam

• Abilify05 Autorytet

Wysłany: 30 września 2018, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na mnie clo nie zadziałał, chociaż podczas brania czułam kłucie i ciągnięcie prawego jajnika, nie było nawet niedojrzałego pęcherzyka, ZERO. Przepisała clo podwójną dawkę i dodatkowo lamettę 2x. Czytam wasze wpisy jak z lamette się udało, jak pęcherzyki ładnie rosły i mam nadzieję, że i na mnie podziała :) Mam PCO, a staramy się świadomie od sierpnia. Nieświadomie, na zasadzie uda się to się uda, bez monitorowania cyklu - od czerwca :(

Starania od 09.2018
    💗31 lat, PCOS, nietolerancja glukozy, cykle bezowulacyjne
    mutacja PAI-1 4G heterozygotyczny i MTHFR_677C>T homozygotyczny
    stymulacja Lamettą i Clo ❌
    06.2019 Jajowody drożne ✔
    06.2019 Histeroskopia zwiadowcza - bez patologii✔
    🧬02.2020 Gameta Gdynia
    10.2020-1 IUI❌| 11.2020-2 IUI💪 10 t.c.-<3 przestało bić | 03.2021-3 IUI❌| 04.2021-4 IUI💪
    06.2024 naturalny cud ❤️
    I beta 13 - II beta 38 - III beta 115
    progesteron 30
    preg.png
  • maj2018 Koleżanka

Wysłany: 30 września 2018, 14:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Abilify05 czy teraz brałaś clo i lamettę jednocześnie?
    Ja także byłam na clo 1 cykl i urósł piękny pęcherzyk z którego pózniej zrobiła się torbiel,zrobiłam 2 cykle przerwy bez wspomagaczy i ten cykl jestem na AROMKU od 2 do 6dc.Owu mam potwierdzoną że była kilka dni temu,więc teraz pozostaje tylko czekanie!

maj
  • evkill Autorytet

Wysłany: 30 września 2018, 14:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przy 4 iui brałam lamette 2x2 i cło 1x1. Miałam 6 pęcherzyków.

moja historia

"Gdy nie mamy w sobie gniewu, nie mamy też wrogów, gdy pożera nas nienawiść, widzimy wrogów wszędzie"
  • Abilify05 Autorytet

Wysłany: 30 września 2018, 22:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    maj2018 zacznę brać dopiero od następnego cyklu, za jakiś tydzień. Czy to znaczy, że brałaś jeden cykl, w którym powstała torbiel i dalej odpuściłaś? Bo czytałam, że trzy cykle można brać pod rząd.
    evkill 6 pęcherzyków? :o ładnie się jajniki postymulowały :p Nie miałaś żadnych skutków ubocznych po takich dawkach? Nic nie wyszło z tych 6 pęcherzyków?

Starania od 09.2018
    🧬02.2020 Gameta Gdynia
    10.2020-1 IUI❌| 11.2020-2 IUI💪 10 t.c.-<3 przestało bić | 03.2021-3 IUI❌| 04.2021-4 IUI💪
    06.2024 naturalny cud ❤️
    progesteron 30
    preg.png
  • Liv Koleżanka

Wysłany: 22 października 2018, 13:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny,

U mnie był dwa cyklo stymulowana na Clo, teraz zmieniłam lekarza na którego czekałam 3 mce. Zlecił mi dużo dodatkowych badań. Dostałam też Lamettę od 2 do 6 dc 2x2 tabl.
    Czasem, jak myślę o tych hormonach, to boję się czy to nie ma wpływu na zdrowie dziecka?
    Ech, zobaczymy czy się uda, już dwa lata się staramy

• anka1987 Autorytet

Wysłany: 22 października 2018, 18:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Liv nie jesteś sama, my z mężem również staramy się 2 lata. I mam teraz pierwszy cykl z lamettą. Czekam co z tego będzie.

• Abilify05 Autorytet

Wysłany: 22 października 2018, 19:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Liv na zdrowie dziecka raczej wpływu nie ma, najwyżej na nasza gospodarkę hormonalną.
    Moja ginekolog powiedziała, że jeśli bardzo boli podbrzusze, czy jakaś jego cześć podczas brania tych leków to bardzo dobry znak, wiec na to się możecie nastawić. U mnie to był tak rozrywający bol najpierwszego jajnika potem już całego podbrzusza, że gdbtby było to możliwe pomyślałabym, że to ciąża pozamaciczna albo zapalenie. Bez leków przeciwbólowych się nie obyło, a i tak mało co pomagały. 3 dni i bol zniknął a w zamian powstał pęcherzyk 28 mm.

Starania od 09.2018
    🧬02.2020 Gameta Gdynia
    06.2024 naturalny cud ❤️
    progesteron 30
    preg.png
  • Liv Koleżanka

Wysłany: 25 października 2018, 22:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A czy dawka 2x2tabl od 2 do 6 dnia cyklu to nie za duzo? Taka mam dawke Lametty...

1 2 3 4 5 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Bolesne miesiączki - skąd się biorą bóle miesiączkowe? Przyczyny, objawy, leczenie.

Bolesne miesiączki mogą występować nawet u 75% kobiet w wieku rozrodczym! Jakie są najczęstsze przyczyny bólu miesiączkowego? Czym jest bolesne miesiączkowanie pierwotne, a czym wtórne? Kiedy bolesne miesiączkowanie wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Nowości i innowacyjne algorytmy sztucznej inteligencji wdrożone w aplikacji OvuFriend

Przeczytaj o nowościach, które właśnie wdrożyliśmy w aplikacji OvuFriend! Są to wyniki naszych ponad dwuletnich prac badawczo-rozwojowych, w które byli zaangażowani najlepsi eksperci medyczni i naukowcy od analizy danych i algorytmów sztucznej inteligencji w Polsce. Projekt otrzymał również wsparcie od Narodowego Centrum Badań i Rozwoju oraz Google for Startups. Co to oznacza dla użytkowniczek OvuFriend? Przeczytaj więcej. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak radzić sobie z trudnymi pytaniami, gdy cierpisz na niepłodność i masz problemy z zajściem w ciążę?

Tylko osoby, które doświadczyły przedłużających się starań o dziecko, wiedzą jak trudne mogą być pytania ze strony innych... "A Wy kiedy będziecie mieli dziecko?" jest jednym z najczęstszych. Jak odpowiadać na trudne pytania? Jak radzić sobie z emocjami podczas przedłużających się starań o dziecko? I dlaczego problemy z płodnością są tak trudnym emocjonalnie doświadczeniem? Przeczytaj artykuł doświadczonego psychologa - Justyny Kuczmierowskiej, która na codzień pracuje z parami borykającymi się z niepłodnością! 

CZYTAJ WIĘCEJ