Stymulacja Lamettą - opinie
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Ania_1988 wrote:Dziewczyny, jakie przyjmowalyscie dawki Lametty? Ja dostalam 2 tabletki 2 razy dziennie (2-6dc). Zastanawiam sie czy to nie za duzo?? Czy ktoras z Was tez tak miala?
Ja dostałam podwojna dawkę i zadziałało. Potem zmniejszył mi lekarz do jednej i wtedy zaszlam w ciążę. A dlaczego tak wcześnie masz brac? 2-6dc? Standardowo okolo 5-9 dc -
Witam , ja również musze sie pochwalić ,ze lametta przyniosła mi szczęście , jestem w ósmym tyg ciąży , a brałam ja moze 8 miesięcy z czego w 2 cyklu była ciąża biochemiczna.wcześniej bylo clo, bez efektu, pęcherzyki tez nie zawsze rosły i endo bardzo sie zmiejszyko.
-
Cześć, dziewczyny! Miałam 3 cykle stymulowane, z tym, że nigdy nie miałam wielkich problemów z owulacją - u mnie problem immunologiczny, otrzymuję wlewy regularnie, więc to miało być chyba dla pewności, że wszystko przebiegnie w porządku. Brałam Lamettę od 3 dnia cyklu przez 7 dni, zawsze pęcherzyk dominujący, duży. Jedynym moim objawem był ból jajnika. Ale przypadkiem, robiąc badania tarczycowe okazało się, że przy stymulacji Lamettą, bardzo gwałtownie wzrósł mi poziom TSH. W lutym, przed stymulacją poziom wynosił 1,9, a kilka dni temu 2,93. Gin z GC powiedziała, że to nie jest taki zły wynik tarczycy, mój endokrynolog, u którego się leczę już 10 lat powiedział, że to trzeba było wyrównać(zbić znowu do niskiego poziomu), żeby obie kuracje przyniosły zamierzony efekt. I komu tu ufać? ;/
Marudaruda lubi tę wiadomość
-
pistacjowa wrote:Cześć, dziewczyny! Miałam 3 cykle stymulowane, z tym, że nigdy nie miałam wielkich problemów z owulacją - u mnie problem immunologiczny, otrzymuję wlewy regularnie, więc to miało być chyba dla pewności, że wszystko przebiegnie w porządku. Brałam Lamettę od 3 dnia cyklu przez 7 dni, zawsze pęcherzyk dominujący, duży. Jedynym moim objawem był ból jajnika. Ale przypadkiem, robiąc badania tarczycowe okazało się, że przy stymulacji Lamettą, bardzo gwałtownie wzrósł mi poziom TSH. W lutym, przed stymulacją poziom wynosił 1,9, a kilka dni temu 2,93. Gin z GC powiedziała, że to nie jest taki zły wynik tarczycy, mój endokrynolog, u którego się leczę już 10 lat powiedział, że to trzeba było wyrównać(zbić znowu do niskiego poziomu), żeby obie kuracje przyniosły zamierzony efekt. I komu tu ufać? ;/
TSH przy staraniach powinno być jak najbliżej 1. Twój endo ma rację, ja bym zbijała.pistacjowa lubi tę wiadomość
"Nie ma nic gorszego niż człowiek, który się czegoś spodziewa… I którego nic nie spotyka."...
PCOS, ↑ testosteron. -
Cześć kobietki.
Mam na zbyciu Clostibegyt - 9 tabletek (waży do 05.2021)Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 listopada 2018, 17:34
-
Ja się właśnie staram o drugie dziecko. Bylam u gin bo nie dostawalam okresu i dostalam duphaston na wywołanie. W 10 dniu cyklu kazala mi brac znowu lamette dwa razy dziennie przez 5 dni. Mam nadzieję ze teraz pójdzie to sZybciej niz dwa lata tamu. Pozdrawiam
-
Na mnie clo nie zadziałał, chociaż podczas brania czułam kłucie i ciągnięcie prawego jajnika, nie było nawet niedojrzałego pęcherzyka, ZERO. Przepisała clo podwójną dawkę i dodatkowo lamettę 2x. Czytam wasze wpisy jak z lamette się udało, jak pęcherzyki ładnie rosły i mam nadzieję, że i na mnie podziała Mam PCO, a staramy się świadomie od sierpnia. Nieświadomie, na zasadzie uda się to się uda, bez monitorowania cyklu - od czerwcaStarania od 09.2018
💗31 lat, PCOS, nietolerancja glukozy, cykle bezowulacyjne
mutacja PAI-1 4G heterozygotyczny i MTHFR_677C>T homozygotyczny
stymulacja Lamettą i Clo ❌
06.2019 Jajowody drożne ✔
06.2019 Histeroskopia zwiadowcza - bez patologii✔
🧬02.2020 Gameta Gdynia
10.2020-1 IUI❌| 11.2020-2 IUI💪 10 t.c.- przestało bić | 03.2021-3 IUI❌| 04.2021-4 IUI💪
06.2024 naturalny cud ❤️
I beta 13 - II beta 38 - III beta 115
progesteron 30
-
Abilify05 czy teraz brałaś clo i lamettę jednocześnie?
Ja także byłam na clo 1 cykl i urósł piękny pęcherzyk z którego pózniej zrobiła się torbiel,zrobiłam 2 cykle przerwy bez wspomagaczy i ten cykl jestem na AROMKU od 2 do 6dc.Owu mam potwierdzoną że była kilka dni temu,więc teraz pozostaje tylko czekanie!maj -
Przy 4 iui brałam lamette 2x2 i cło 1x1. Miałam 6 pęcherzyków.moja historia
"Gdy nie mamy w sobie gniewu, nie mamy też wrogów, gdy pożera nas nienawiść, widzimy wrogów wszędzie" -
maj2018 zacznę brać dopiero od następnego cyklu, za jakiś tydzień. Czy to znaczy, że brałaś jeden cykl, w którym powstała torbiel i dalej odpuściłaś? Bo czytałam, że trzy cykle można brać pod rząd.
evkill 6 pęcherzyków? :o ładnie się jajniki postymulowały :p Nie miałaś żadnych skutków ubocznych po takich dawkach? Nic nie wyszło z tych 6 pęcherzyków?Starania od 09.2018
🧬02.2020 Gameta Gdynia
10.2020-1 IUI❌| 11.2020-2 IUI💪 10 t.c.- przestało bić | 03.2021-3 IUI❌| 04.2021-4 IUI💪
06.2024 naturalny cud ❤️
progesteron 30
-
Cześć dziewczyny,
U mnie był dwa cyklo stymulowana na Clo, teraz zmieniłam lekarza na którego czekałam 3 mce. Zlecił mi dużo dodatkowych badań. Dostałam też Lamettę od 2 do 6 dc 2x2 tabl.
Czasem, jak myślę o tych hormonach, to boję się czy to nie ma wpływu na zdrowie dziecka?
Ech, zobaczymy czy się uda, już dwa lata się staramy -
Liv na zdrowie dziecka raczej wpływu nie ma, najwyżej na nasza gospodarkę hormonalną.
Moja ginekolog powiedziała, że jeśli bardzo boli podbrzusze, czy jakaś jego cześć podczas brania tych leków to bardzo dobry znak, wiec na to się możecie nastawić. U mnie to był tak rozrywający bol najpierwszego jajnika potem już całego podbrzusza, że gdbtby było to możliwe pomyślałabym, że to ciąża pozamaciczna albo zapalenie. Bez leków przeciwbólowych się nie obyło, a i tak mało co pomagały. 3 dni i bol zniknął a w zamian powstał pęcherzyk 28 mm.Starania od 09.2018
🧬02.2020 Gameta Gdynia
06.2024 naturalny cud ❤️
progesteron 30