Stymulacja letrozolem
-
WIADOMOŚĆ
-
Vivian wrote:No 5 dzien to chyba faktycznie za wcześnie, Trzymam kciuki 🤞
Ja właśnie nie umiem załapać tego dystansu, ani spokoju jakoś co miesiąc się nakręcam.. teraz będzie ciut lepiej bo mam monitoring, A potem tydzień później w końcu jedziemy na wakacje 😍 I mam nadzieję że ta głowa odpocznie od tych starań
Vivian, myślę, że wakacje naprawde duzo pomogą
🤗 trzymam kciuki bardzo aby wrocic z czystą głową..
Vivian lubi tę wiadomość
Poczatek starań grudzień/styczeń 2021
-brak swoich owulacji
-nieregularny okres
-Stosunek lh do fsh 2.8
1 stymuacja clo 2x1 5-9d.c.
Efekt: 7 pecherzykow po 8cm. Torbiele. Duphaston przepisany na caly miesiąc.
2 stymulacja marzec 2021 zmniejszoną dawką
2 pecherzyki owu byla dzieki ovitrelle, endometrium kiepskie.
Brak kropka:(
3 stymulacja
Sierpień 2021
1x stymulacja lamette ze zmniejszona dawką, plus estrofem, pecherzykow brak i endometrium tragedia.
Kolejna stymulacja 3x1 lamette + estrofem Pecherzyki nie porosly i endometrium 4mm.
Stymulacja wrzesień 2021: cyclo-progynova biale tabletki tylko, na endometrium, zaniast estrofem,+porzyn włochaty tabl.+ clostybegyt 6-10d.c. + ovitrelle 1amp.+duphsaton (pecherzyk peknal sam bez ovitrelle chyba dzięki porzynowi, endo 12 mm 🤩dzięki mensil, ale ciazy brak..)
-walczymy dalej:
Październik 21
clo+1amp. ovitrelle
Pecherzyk urósł dopiero po 25 d.c. , kolejny cykl- walka z torbielem.
12.01.2022 - hsg
02.2022 2 pecherzyki -
arzu wrote:rozumiem, ale moim zdaniem to mimo wszystko za wcześnie od 15 dc, skoro masz później ovu... ja teraz przez niskie amh jestem stymulowana letrozolem/lamettą do in vitro, to jest procedura na cyklu naturalnym... a duphaston też biorę tak w ogóle w drugiej fazie cyklu bo mam niedomogę lutealną, progesteron za szybko spada po ovu, dokładnie w 5 dpo spada w tempie ekspres turbo... wiesz, nie wiem, ale dziwne to zalecenie, takie jakby w ciemno... ja nie czuję swoich ovu ale mam je w różnych dniach cyklu czasem jest to 11 dc, czasem 13 dc, czasem 15 lub 17 dc....Start 2018
Laparoskopia 2019 ✅
Hashimoto ?, PCOS ?
💊Metformax 1500, Omega3, Jod, Nac, Metylowane vit i kw foliowy, i wiele innych…
🔺Mthfr * A1298C Mthfr_1298A>C homo ❌,
🔺Pai-1 ** 4G/5G Pai-1 4G hetero
🔺KIR : Bx
❌NIEWYKRYTE :
2DL2, 2DL4norm, 2DL5[gr.1], 2DL5[gr.2], 2DS2, 2DS3, 2DS4norm, 2DS5, 3DS1, 3DP1var
MĄŻ: Wszystkie badania niby Ok (plemniki szybkie tylko na starcie)
Marzec 2020 -28dc beta 9 - CB🥺
3 cykl - Puregon 75💉—>accofil💉—>encorton—>acard 150 —> neoparin ❌
STARANIA ZAWIESZONE
Od 04.2021
09.21🍀🍀 UDAŁO SIĘ!! 🍀🍀 (Naturalnie bez wspomagaczy )
13.06.22 Synek Marceli 58, 3570🥰 -
Gucik wrote:Lidia a robilas przed stymulacja badanie hormonow? Prolaktyna, Lh i Fsh duzo powie o tym jak wyglada Twoja owulacja . Stosunek lh do fsh czyli podzielic jedno przez drugie powinno wynosic jeden. Przy pcos stosunek wynosi 2lub3.
Jesli fsh jest wysokie powyzej (15mIU/mL) moze świadczyć o kiepskiej rezerwie jajnikowej (amh).
Co z automatu podpowiada, ze moze stymualcja owu nie przynieść dobrej odpowiedzi w postaci prcherzykow rosnacych.
Jesli za niskie jak w moim przypadku moze świadczyć o problemach z owulacją.
U mnie FSH 6,469 mIU/ml a LH 7,851 mIU/ml, czyl stosunek niby dobry ale na PCOS wskazuje wygląd jajników i brak owulacjiStarania o pierwsze 👶 od sierpnia 2020
•PCOS (jajniki drobnopęcherzykowate, brak owulacji) 😒
•IO- pod kontrolą ✓
•Niedoczynność tarczycy- pod kontrolą ✓
PAI-1 homo ❌
Obecny Kir 2DS1 reszty ds brak 🤷🏻♀️
•07.2021- 06.2022 ➡️ 9 cykli stymulowanych.
•08.02.22- laparoskopia- lewy jajowód ➖, prawy➕
•07.2022 przygotowania do ivf
01. 09.2022 rozpoczęcie stymulacji do in vitro.
14.09.2022 punkcja-> 10 komórek -> 5 zapłodnionych 🥚
14.09.2022 krwotok z obu jajników. Operacja ratująca życie.
20.09.2022 mamy tylko jednego zarodka 4BA 🥺
Przerwa w staraniach do 06.2023 😞
On 🧔31 lat
Ruch postępowy 28% -> 47 % ✔️
Morfologia 8%-> 16% ✔️
Koncentracja 35,7 -> 55 mln/ml
Poprawa po korzeniu maca -
Nadzieja28 wrote:Tez mam problem z progiem … nie chodzę na moni wiec dokładnie nie wiem co się dzieje chyba to dała żeby po prostu miesiączka była a nie ciąża ale tez nic nie brać i nie mieć okresu to chyba tez nie dobrze tak sama nie wiem co dalej czy bez moni a z lekami na tumulcie i z dupkiem na wyczucie czy to coś da czy zostawić to całkiem i nawet tego dupka nie brać i szykować się na ivf
możesz zrobić 5-7 dni po owulacji badanie progesteronu z krwi, jeśli będzie powyżej 10 to znaczy że owulacja była... podręcznikowo progesteron po owu jest najwyższy w 7 dpo.... i wtedy od wyniku badania dawać sobie ten duphaston kolejne 7-10 dni, żeby zarodek potencjalny miał czas się zagnieździć... u mnie nie wiadomo do końca było kiedy dokładnie progesteron spada, więc pierwsze badanie krwi zrobiłam 3 dpo, potem 5 dpo, i potem 7 dpo, i u mnie wyszło że dokładnie 5 dpo jest najwyższy a potem leci na łeb na szyję... może warto rozważyć te monitoringi bo można by było zobaczyć jak śluzówka rośnie, czy jest odpowiedniej grubości, ile pęcherzyków, jak się zachowują jajniki... chociaż ze 3 cykle... in vitro to też mega stres i straszne koszty zwłaszcza jak się nie ma dofinansowania leków, i też różnie, rzadko komu udaje się za pierwszym razem, różnie bywa z diagnostyką, zależy na jakiego lekarza i klinikę trafisz... to jest mega ważne... jeśli wiek Cię nie goni i inne parametry jak np. niskie amh, bo to jest naprawdę walka z czasem, to uważam że warto po próbować jeszcze... a u kogo się leczysz? -
arzu wrote:możesz zrobić 5-7 dni po owulacji badanie progesteronu z krwi, jeśli będzie powyżej 10 to znaczy że owulacja była... podręcznikowo progesteron po owu jest najwyższy w 7 dpo.... i wtedy od wyniku badania dawać sobie ten duphaston kolejne 7-10 dni, żeby zarodek potencjalny miał czas się zagnieździć... u mnie nie wiadomo do końca było kiedy dokładnie progesteron spada, więc pierwsze badanie krwi zrobiłam 3 dpo, potem 5 dpo, i potem 7 dpo, i u mnie wyszło że dokładnie 5 dpo jest najwyższy a potem leci na łeb na szyję... może warto rozważyć te monitoringi bo można by było zobaczyć jak śluzówka rośnie, czy jest odpowiedniej grubości, ile pęcherzyków, jak się zachowują jajniki... chociaż ze 3 cykle... in vitro to też mega stres i straszne koszty zwłaszcza jak się nie ma dofinansowania leków, i też różnie, rzadko komu udaje się za pierwszym razem, różnie bywa z diagnostyką, zależy na jakiego lekarza i klinikę trafisz... to jest mega ważne... jeśli wiek Cię nie goni i inne parametry jak np. niskie amh, bo to jest naprawdę walka z czasem, to uważam że warto po próbować jeszcze... a u kogo się leczysz?Start 2018
Laparoskopia 2019 ✅
Hashimoto ?, PCOS ?
❌NIEWYKRYTE :
2DL2, 2DL4norm, 2DL5[gr.1], 2DL5[gr.2], 2DS2, 2DS3, 2DS4norm, 2DS5, 3DS1, 3DP1var
STARANIA ZAWIESZONE
Od 04.2021
Nadzieja28 wrote:Tak masz racje tez nie jestem za tym ale już tyle się leczę i tyle przeszłam ze nie wiem co o tym myśleć ja chodzę do Angeliusa do Katowic ostatnio nie byłam stymulowana i poszłam do niej to widziała ze jestem po owu ale nie pamietam który dc to był ale chyba 16 albo 18 i powiedziała ze za cienkie endo mam ale nic mi nie proponuje na to bo mówi ze jak się stymuluje to automatycznie przy stymulacji rośnie endo No ale skoro jaja rosną bez stymulacji to czemu nie poda mi coś na to endo i w tedy tego dupka ??
no to racja, gienek mógłby ci coś dorzucić na endo, nie wiem estrofem albo te wiagrę dopochwowo... bo to już tak naprawdę może nie wiele brakuje... owszem na gonadotropinach przy stymulacji do ivf pięknie rośnie endo to prawda... ale do naturalnych starań ponoć też niektórzy dają gonadotropiny jakieś nieduże dawki i krótko.... może o to gienkowi w Angeliusie chodziło?
a u kogo jesteś w Angeliusie? jesteś ze Śląska? ja chodzę do Pieprzycy w Gliwicach, myślę że ona by Cię pięknie ogarnęła z tymi stymulacjami na letrozolu... w klinikach jest też przerób i parcie na ivf, na adopcję prenatalną... i jak człowiek nie jest na to wszystko gotowy to to źle robi na głowę... przynajmniej na moją... ech... -
arzu wrote:no to racja, gienek mógłby ci coś dorzucić na endo, nie wiem estrofem albo te wiagrę dopochwowo... bo to już tak naprawdę może nie wiele brakuje... owszem na gonadotropinach przy stymulacji do ivf pięknie rośnie endo to prawda... ale do naturalnych starań ponoć też niektórzy dają gonadotropiny jakieś nieduże dawki i krótko.... może o to gienkowi w Angeliusie chodziło?
a u kogo jesteś w Angeliusie? jesteś ze Śląska? ja chodzę do Pieprzycy w Gliwicach, myślę że ona by Cię pięknie ogarnęła z tymi stymulacjami na letrozolu... w klinikach jest też przerób i parcie na ivf, na adopcję prenatalną... i jak człowiek nie jest na to wszystko gotowy to to źle robi na głowę... przynajmniej na moją... ech...
Po widzę, że Śląsku tu rządzi. Też jestem ze Śląska i chodziłam też do kliniki, nie czułam absolutnie parcia na in vitro. Pierw Pani doktor powiedziała że zrobimy wszystko aby udało się standardowo, byłam w udanym cyklu też stymulowana gonatropinami - bemfola. Jeżeli chodzi o endo to też zawsze był z tym u mnie problem, po dodaniu do diety dziennie orzechów brazylijskich problem zanikł i zawsze endo było super👱♀️ 30l.
AMH 2,3 - >1,93 (po laparo)
❌MTHFR - heterozygotyczny (C677T)
❌PAI-1 homozygotyczny
02.21 laparoskopia
Endometrioza 1 st.
Udrożnione jajowody 💪
03.21 IUI 😭 (lametta +menopur + ovitrelle) pęcherzyk nie pękł.. Torbiel - > 21 dni antykoncepcji
05.21 -> 2 IUI ❓(bemfola + menopur+ 2x pregnyl) nie pękły ❓
Jakieś cuda!
26.05 beta 6675 ✊
Pawełek 29.01.22 ❤️👶 -
Domma wrote:Po widzę, że Śląsku tu rządzi. Też jestem ze Śląska i chodziłam też do kliniki, nie czułam absolutnie parcia na in vitro. Pierw Pani doktor powiedziała że zrobimy wszystko aby udało się standardowo, byłam w udanym cyklu też stymulowana gonatropinami - bemfola. Jeżeli chodzi o endo to też zawsze był z tym u mnie problem, po dodaniu do diety dziennie orzechów brazylijskich problem zanikł i zawsze endo było super
wiesz, moim zdaniem dużo zależy od lekarza.... trzeba się cieszyć że trafiłaś na takiego, który Cię wsparł fachowo w naturalnych staraniach... bo naprawdę bardzo różnie z tym jest... z tymi lekarzami... czasem to naprawdę ręce opadają jak potrafią być nieprzyjemni, olewający... taki, który szczerze jest zainteresowany pacjentem, to naprawdę rodzynek... takie mam wnioski na podstawie własnych doświadczeń i obserwacji... niestety...Gucik lubi tę wiadomość
-
arzu wrote:wiesz, moim zdaniem dużo zależy od lekarza.... trzeba się cieszyć że trafiłaś na takiego, który Cię wsparł fachowo w naturalnych staraniach... bo naprawdę bardzo różnie z tym jest... z tymi lekarzami... czasem to naprawdę ręce opadają jak potrafią być nieprzyjemni, olewający... taki, który szczerze jest zainteresowany pacjentem, to naprawdę rodzynek... takie mam wnioski na podstawie własnych doświadczeń i obserwacji... niestety...
Dokładnie trafić na lekarza to podstawa.. Ale prawda też jest taka że jedna osoba z danego lekarza zadowolona i potrafi złapać z nim dobry kontakt a drugiej osobie lekarz kompletnie nie pasuje. Jak to mówią musi trafić swój na swego.
I tego życzę każdemu żeby każdy trafił na takiego lekarza który mu pasuje, z którym potrafi się dogadać i który pomoże!Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 sierpnia 2021, 21:53
Fruzia84, arzu, Mujer lubią tę wiadomość
👱♀️ 30l.
❌PAI-1 homozygotyczny
02.21 laparoskopia
Endometrioza 1 st.
Udrożnione jajowody 💪
03.21 IUI 😭 (lametta +menopur + ovitrelle) pęcherzyk nie pękł.. Torbiel - > 21 dni antykoncepcji
Jakieś cuda!
26.05 beta 6675 ✊
Pawełek 29.01.22 ❤️👶 -
Mujer wrote:Byłam dzisiaj na usg - jest zarodek i pięknie bijące serduszko 😍 Kamień z serca 😁
Mujer lubi tę wiadomość
👱♀️ 30l.
❌PAI-1 homozygotyczny
02.21 laparoskopia
Endometrioza 1 st.
Udrożnione jajowody 💪
Jakieś cuda!
26.05 beta 6675 ✊
Pawełek 29.01.22 ❤️👶 -
Mujer- wspaniale. Życzę Wam wszystkiego dobrego ! ❤❤❤
Mujer lubi tę wiadomość
Starania naturalne od 2019r.
Ona- badania ok
On- badania ok
Stymulacja, Gameta, inseminacja, prawy jajowód niedrożny, polip- wyłyżeczkowanie macicy
8.03.2023r. test pozytywny, beta 459 (drugi cykl po łyżeczkowaniu, II z niedrożnej strony!!)
14.11.2023r. synuś ♥ (macica nie jest dwurożna!!)
23.01.2025r. test pozytywny, beta 245 (pierwszy cykl starań!!)
Czekamy na nasz drugi cud ♥♥♥ -
arzu wrote:no to racja, gienek mógłby ci coś dorzucić na endo, nie wiem estrofem albo te wiagrę dopochwowo... bo to już tak naprawdę może nie wiele brakuje... owszem na gonadotropinach przy stymulacji do ivf pięknie rośnie endo to prawda... ale do naturalnych starań ponoć też niektórzy dają gonadotropiny jakieś nieduże dawki i krótko.... może o to gienkowi w Angeliusie chodziło?
a u kogo jesteś w Angeliusie? jesteś ze Śląska? ja chodzę do Pieprzycy w Gliwicach, myślę że ona by Cię pięknie ogarnęła z tymi stymulacjami na letrozolu... w klinikach jest też przerób i parcie na ivf, na adopcję prenatalną... i jak człowiek nie jest na to wszystko gotowy to to źle robi na głowę... przynajmniej na moją... ech...Start 2018
Laparoskopia 2019 ✅
Hashimoto ?, PCOS ?
❌NIEWYKRYTE :
STARANIA ZAWIESZONE
Od 04.2021
Nadzieja28 wrote:Tak jestem za śląska, chodzę do Paligi a przed nią już tyle tych lekarzy przeszłam ze myśleć mi się nie chce i każdy gada co innego … mowialam jej o tym endo to powiedziała ze przy estrofenie często się plami i była była była i jak biorę lamette to nie potrzeba i w ogóle idę do niej we wrześniu z nią szczerze pogadać a jak mnie zdenerwuje to może spróbuje do twojego lekarza się dostac może on ma jakiś pomysł bo mojej to się już skończyły pomysły a mi szczerze juZ chyba przestało się chcieć naturalnie skoro to efektu nie przynosi i sami poszliśmy pogadać o ivf
rozumiem, to trochę jestem zaskoczona że Paliga tak, ona ponoć jest super lekarzem i nie olewa... ja byłam u Mańki i dziękuję i nie wrócę nigdy do niego no i tym samym do angeliusa... tylko tak jak mówię u Pieprzyczy w gliwicach to tylko starania naturalne... bardzo zaangażowana kobieta uważam... a in vitro ja robię w Białymstoku w kriobanku u dr Kuczyńskiej, albo jej ojca prof Waldemara Kuczyńskiego... to klinika ostatniej szansy dla takich przypadków jak ja... szczerze polecam te klinikę każdemu w każdej sytuacji... -
arzu wrote:rozumiem, to trochę jestem zaskoczona że Paliga tak, ona ponoć jest super lekarzem i nie olewa... ja byłam u Mańki i dziękuję i nie wrócę nigdy do niego no i tym samym do angeliusa... tylko tak jak mówię u Pieprzyczy w gliwicach to tylko starania naturalne... bardzo zaangażowana kobieta uważam... a in vitro ja robię w Białymstoku w kriobanku u dr Kuczyńskiej, albo jej ojca prof Waldemara Kuczyńskiego... to klinika ostatniej szansy dla takich przypadków jak ja... szczerze polecam te klinikę każdemu w każdej sytuacji...
Właśnie ja chodzę do dr Kuczyńskiej w Kriobanku, narazie stymulacje na cyklach naturalnych, już 5 cykl na letrozole bez efektu, jak to powiedziała Pani dr "robi się nerwowo" -
arzu wrote:rozumiem, to trochę jestem zaskoczona że Paliga tak, ona ponoć jest super lekarzem i nie olewa... ja byłam u Mańki i dziękuję i nie wrócę nigdy do niego no i tym samym do angeliusa... tylko tak jak mówię u Pieprzyczy w gliwicach to tylko starania naturalne... bardzo zaangażowana kobieta uważam... a in vitro ja robię w Białymstoku w kriobanku u dr Kuczyńskiej, albo jej ojca prof Waldemara Kuczyńskiego... to klinika ostatniej szansy dla takich przypadków jak ja... szczerze polecam te klinikę każdemu w każdej sytuacji...Start 2018
Laparoskopia 2019 ✅
Hashimoto ?, PCOS ?
❌NIEWYKRYTE :
STARANIA ZAWIESZONE
Od 04.2021
Nadzieja28 wrote:No właśnie tez słyszałam ze jest dobra dlatego do niej zaczęłam chodzi ale chyba jej się pomysły na nas skończyły i te ciagle wizyty w odpowiednim dniu cyklu tyle lat ciężka sprawa trochę się poddałam i powiedziałam jej ze narazie stop następny etap ivf No i powiedziałaś ze w sumie nie muszę nic brać s ja mówię No a co z miesiączka No i tak na niej wymyślałam trochę żeby mi dała tego dupka ale ze od 15 dc No tez jej ciężko powiedzieć jak z owulka ale ja zacznę sama się leczyć chyba zobaczymy a może jakoś pójdzie 😅
a to teraz już wszystko czaje... ponoć ona przy ivf jest super... dziewczyny mocno chwalą... no ale do niej takie terminy odległe były, potem już nie przyjmowała nowych pacjentek... no i tak zostałam w białymstoku hihi ale nie żałuję... trzymam kciuki za Ciebie kochana!!Nadzieja28 lubi tę wiadomość
-
arzu wrote:a to teraz już wszystko czaje... ponoć ona przy ivf jest super... dziewczyny mocno chwalą... no ale do niej takie terminy odległe były, potem już nie przyjmowała nowych pacjentek... no i tak zostałam w białymstoku hihi ale nie żałuję... trzymam kciuki za Ciebie kochana!!Start 2018
Laparoskopia 2019 ✅
Hashimoto ?, PCOS ?
❌NIEWYKRYTE :
STARANIA ZAWIESZONE
Od 04.2021
Mujer wrote:Byłam dzisiaj na usg - jest zarodek i pięknie bijące serduszko 😍 Kamień z serca 😁
Cudowna wiadomość 🥰 dużo dużo dużo zdrowia dla Was 😊Mujer lubi tę wiadomość
PCOS, starania od 2018, klinika od 2021
08.21 4ta stymulacja (letrozol+bemfola+ ovitrelle)
12.05.22 👶Wojtuś💙