Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 23 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Stymulacja letrozolem
Odpowiedz

Stymulacja letrozolem

Oceń ten wątek:
  • Helcia Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2022, 13:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szapaczka na razie daję radę. Ale dziękuję, dobrze wiedzieć, że jest takie wsparcie. Ja próbuje zapisać się na hsg, zobaczymy co z tego wyjdzie.

Starania naturalne od 2019r. z pomocą medyczną od 2020r. z przerwami (ok roku).
    Stymulacja m.in. dostinex, clo, ovitrelle, lametta
    Luty 2022r. HSG prawy jajowód niedrożny
    Maj 2022r. klinika GAMETA, badania
    Lipiec 2022r. 1x inseminacja bezskutecznie
    Wrzesień 2022r. polip
    Grudzień 2022r. histeroskopia, wyłyżeczkowanie macicy
    ♥♥♥
    Marzec 2023r. 8.03 test pozytywny, beta 459 ♥
    29 czerwiec: połówkowe, 400 g zdrowego chłopaka
    sierpień: 28 tc, III prenatalne, 1400g zdrowego synusia
    wrzesień: 31 tc 2090g szczęścia
    październik: 34tc 2828g mojego oczka w głowie
    październik: 36+1tc 3008g maluszka

Przed ciążą:
    Ona: badania ok
    On: badania ok
    badania nasienia: wyniki bardzo dobre
  • Loko Przyjaciółka

Wysłany: 21 lutego 2022, 14:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szpaczka ja bym szla 16 dc na spokojnie. W tym cyklu mam podobne zakusy do Ciebie i tez opozniam monitoring zeby jajeczko jak najbardziej samo uroslo i moze nawet peklo bez zastrzyku.

Helcia trzymam kciuki zeby udalo Ci sie zalatqic sprzyjajacy termin

Malinka2021, Helcia, Lora89 lubią tę wiadomość

Loko
  • Szpacza223 Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2022, 14:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to tak zrobię :) pójdę za tydzień. Helcia trzymam kciuki żeby się udało zapisać. Mam pierwsze spotkanie z psychologiem we wtorek 1.03 :) powiem wam że u mnie już zawsze to wygląda w ten sam sposób czyli pierwszy dzień cyklu i kilka dni przed @ jak wiem że się nie udało totalna załamka, fatalne samopoczucie, płacz itp później do owulacji mam dobry czas taki czas że czuje że będzie dobrze wszystko mi się chce mało o tym myślę dużo myślę o pracy a po owu się zaczyna .... Po owulacji mam najgorszy okres myśli, zamartwiam się co będzie jak się nie uda, każde ukłucie to już tysiąc myśli że może to to, może tamto także cieszę się że zaczynam spotkanie pierwsze mniej więcej jak zacznie się druga połowa cyklu bo to jest masakra. Może tym razem jakoś lepiej to przetrwam.

Helcia lubi tę wiadomość

BhHwp2.png
    Luty/marzec 22
    3x1 lametta- 3-6 DC. - 2 pęcherzyki -
    11 dpo 12.03 beta 14,2 💗
    13 dpo beta 71,5 ❤️
    4.04 mamy bijące serduszko 💗
    11.05 chyba córeczka 💓

Pcos, niedoczynność tarczycy, hipoglikemia reaktywna
    6 cykli stymulowanych lametta
  • Kaki21 Znajoma

Wysłany: 21 lutego 2022, 15:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Dziewczyny, wracam po przerwie po ponad 2 m-cach spowodowaną operacją przepuchliny pachwinowej. Poprzednie trzy stymulację letrozolem zakończyły się tylko jednym pęcherzykiem, a więc od tego cyklu mam clostybegit. Dzisiaj rano, tj. 9dc byłam na monitoringu i endo 8mm, w lewym nic, a w prawym 2 pęcherzyki 16 i 14 mm 🙂 Rano jeszcze byłam tak sama z siebie sprawdzić tsh, i niestety jak zawsze miałam 1,7 bądź 2, to dzisiaj mam 3,270, ft4 1, anty-tpo 231 😱. Wiem, że dla starających tsh powinno być poniżej 2. W piątek dopiero mam endokrynologa i w czwartek monitoring. Czy ten cykl jest stracony? Jak myślicie,czy gdzieś szukać endokrynologa na teleporadę wcześniej by jak najszybciej mi przepisał tabletki na obniżenie?

• Loko Przyjaciółka

Wysłany: 21 lutego 2022, 17:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaki21 wrote:
    Cześć Dziewczyny, wracam po przerwie po ponad 2 m-cach spowodowaną operacją przepuchliny pachwinowej. Poprzednie trzy stymulację letrozolem zakończyły się tylko jednym pęcherzykiem, a więc od tego cyklu mam clostybegit. Dzisiaj rano, tj. 9dc byłam na monitoringu i endo 8mm, w lewym nic, a w prawym 2 pęcherzyki 16 i 14 mm 🙂 Rano jeszcze byłam tak sama z siebie sprawdzić tsh, i niestety jak zawsze miałam 1,7 bądź 2, to dzisiaj mam 3,270, ft4 1, anty-tpo 231 😱. Wiem, że dla starających tsh powinno być poniżej 2. W piątek dopiero mam endokrynologa i w czwartek monitoring. Czy ten cykl jest stracony? Jak myślicie,czy gdzieś szukać endokrynologa na teleporadę wcześniej by jak najszybciej mi przepisał tabletki na obniżenie?

Nie zapominaj ze leki na stymulacje podbijaja TSH bierz leki endokrynolog pewnie zwiekszy dawke, pecherzyki piekne wiec pilka w grze nie odpuszczaj. Powodzenia🍀

Loko
  • Kaki21 Znajoma

Wysłany: 21 lutego 2022, 17:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Loko wrote:
    Nie zapominaj ze leki na stymulacje podbijaja TSH bierz leki endokrynolog pewnie zwiekszy dawke, pecherzyki piekne wiec pilka w grze nie odpuszczaj. Powodzenia🍀

Dziękuję 🤗 Nie wiedziałam, że leki na stymulację podbijają TSH. Od razu mi lżej, zrobię jak piszesz 😉

• Szpacza223 Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2022, 21:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja pamiętam jak pierwszy raz dostałam leki na tarczyce miałam około 4.2 pani doktor powiedziała że za 3 dni poczuje się lepiej (ciągłe zmęczenie itp) także chyba dosyć szybko to spada skoro już w ciągu kilku dni miała być poprawa. Mam eurhyrox 50

Kaki21 lubi tę wiadomość

BhHwp2.png
    Luty/marzec 22
    11 dpo 12.03 beta 14,2 💗
    13 dpo beta 71,5 ❤️
    11.05 chyba córeczka 💓

• Szpacza223 Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2022, 21:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zresztą moja koleżanka zaszła w ciążę i od razu zrobiła TSH i pierwsza betę i jej tsh było ponad 4, dostała od razu leki na obniżenie dziecko już na świecie wszystko okej :)

Kaki21, Malinka2021 lubią tę wiadomość

BhHwp2.png
    Luty/marzec 22
    11 dpo 12.03 beta 14,2 💗
    13 dpo beta 71,5 ❤️
    11.05 chyba córeczka 💓

• Annbra Znajoma

Wysłany: 21 lutego 2022, 21:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Dziewczyny... Załamałam się lekko. Byłam dziś na monitoringu i okazało się, że już po owu... Niestety mój mąż źle się czuł i w weekend nie było przytulanek (ostanie, dzień lub dwa dni przed owu)... Są jakieś szanse...?

A jak było u Was, jeśli lekarz dziś stwierdził u mnie płyn to kiedy mogła być owulacja? Wczoraj czy przedwczoraj?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 lutego 2022, 21:26

• Anika89 Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2022, 21:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Annbra wrote:
    Hej Dziewczyny... Załamałam się lekko. Byłam dziś na monitoringu i okazało się, że już po owu... Niestety mój mąż źle się czuł i w weekend nie było przytulanek (ostanie, dzień lub dwa dni przed owu)... Są jakieś szanse...?

A jak było u Was, jeśli lekarz dziś stwierdził u mnie płyn to kiedy mogła być owulacja? Wczoraj czy przedwczoraj?
    Oczywiście, że są szanse. Przytulanki były przed owulacja, dwa dni to w sam raz. Plemniki potrafią przetrwać nawet do 5 dni w organizmie kobiety, także głowa do góry 😉. Gdzieś vwyczytalam, ze właśnie powinno się współżyć dzień/ dwa przed owulacja, nawet jest to wskazane 😉.
    A może właśnie się uda, nie byłaś nastawiona wyłącznie na jedno, organizm rozluźniony 😉. Czasami następuje blokada, jak się myśli o owulacji i wszystko idzie w odwrotna stronę.

Malinka2021, Szpacza223, Klarnecistka lubią tę wiadomość

• Annbra Znajoma

Wysłany: 22 lutego 2022, 18:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anika89 wrote:
    Oczywiście, że są szanse. Przytulanki były przed owulacja, dwa dni to w sam raz. Plemniki potrafią przetrwać nawet do 5 dni w organizmie kobiety, także głowa do góry 😉. Gdzieś vwyczytalam, ze właśnie powinno się współżyć dzień/ dwa przed owulacja, nawet jest to wskazane 😉.
    A może właśnie się uda, nie byłaś nastawiona wyłącznie na jedno, organizm rozluźniony 😉. Czasami następuje blokada, jak się myśli o owulacji i wszystko idzie w odwrotna stronę.
    Dzięki za wsparcie:-) zawsze można na Was liczyć:-)

Anika89 lubi tę wiadomość

• Klarnecistka Znajoma

Wysłany: 22 lutego 2022, 19:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja czytalam gdzieś, że oprócz tego, że plemnik wytrzymuje kilka dni, to jeszcze musi dojrzewać w drogach rodnych jeszcze minimum 6h, żeby był zdolny do zapłodnienia, także nie zawsze jest tak, że im bliżej owulacji tym lepiej... Głowa do góry :)

• Szpacza223 Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2022, 20:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też zawsze słyszałam że lepiej żeby plemnik czekał na komórkę niż odwrotnie. Zastanawiam się nad zamówieniem żelu conceive plus...generalnie nie mam problemów ze śluzem podczas Ovu ale ponoć ten żel wspomaga ruchliwość plemników, dotarcie do jajeczka jak i przedłuża ich żywotność. Co dziwne jak na takie wynalazki ma bardzo dobre opinie. Co myślicie ? Nie kosztuje mało bo między 80 a 110 zł dlatego się waham ale już chciałabym naprawdę zrobić wszystko co się da .. 1 marca mam pierwsze spotkanie z psychologiem :)

BhHwp2.png
    Luty/marzec 22
    11 dpo 12.03 beta 14,2 💗
    13 dpo beta 71,5 ❤️
    11.05 chyba córeczka 💓

• Szpacza223 Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2022, 21:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Okej zachęcona opiniami na ovufriend jak i w różnych sklepach internetowych zamówiłam na allegro 80pare zł z przesyłką. Zobaczymy może przynajmniej serduszka będą jeszcze przyjemniejsze :)

BhHwp2.png
    Luty/marzec 22
    11 dpo 12.03 beta 14,2 💗
    13 dpo beta 71,5 ❤️
    11.05 chyba córeczka 💓

• gonia729 Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2022, 22:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szpacza223 wrote:
    Ja też zawsze słyszałam że lepiej żeby plemnik czekał na komórkę niż odwrotnie. Zastanawiam się nad zamówieniem żelu conceive plus...generalnie nie mam problemów ze śluzem podczas Ovu ale ponoć ten żel wspomaga ruchliwość plemników, dotarcie do jajeczka jak i przedłuża ich żywotność. Co dziwne jak na takie wynalazki ma bardzo dobre opinie. Co myślicie ? Nie kosztuje mało bo między 80 a 110 zł dlatego się waham ale już chciałabym naprawdę zrobić wszystko co się da .. 1 marca mam pierwsze spotkanie z psychologiem :)
    Mam ten żel, stosuje czasem bo nie mam praktycznie śluzu. Wole stosować go niż np ślinę bo ślina zabija plemniki. Nie pamietam czy używałam go ostatnim razem jak zaszłam w ciąże, możliwe ale pewności nie mam. W każdym razie warto wypróbować, na pewno poprawia komfort współżycia 🙂

Szpacza223, wojaniela lubią tę wiadomość

zem3h371z4hl4les.png
    37 lat,IV 2019 AMH - 1,31, 11.19 AMH - 0,87
    Kriobank, I ET - nieudany :(, jeden zarodek 7B
    II ET - 2AA :),7 dpt - beta 39, synek ❤️
    10.2021. - beta 6, cb 💔
    01.2022- 10 t.c puste 2 jaja 💔💔
    12.2022- 6t3d💔 brak ❤️
  • dracaena Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2022, 23:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć...

podczytuję, bo dziś głowa pełna po wizycie u gina. Stymulacja letrozolem od następnego cyklu + Ovitrelle, dodatkowo MioVelia Nac. Będę od jutra szukać w aptekach, bo następny cykl tuż tuż.
    Zaczynaliśmy od monitoringów cyklu (owu raz jest, raz nie, PCOS zdiagnozowane od 18 r.ż., okres bez Duphastonu to też jest raz na parę m-cy, więc biorę też), jestem świeżo po HSG (drożne ) w tym cyklu i mąż też po badaniach (zdrowy), gin najpierw chciał diagnostykę zanim będzie stymulacja.

Fajnie, że padło parę stron wcześniej, że o stałej porze bez znaczenia jakiej, właśnie się zastanawiałam nad tym. :)

Malinka2021 lubi tę wiadomość

👩 31 / 🧔30
    ❌ PCOS, cykle i owulacje nieregularne bez leków; Hashimoto - delikatna postać, pod kontrolą

Stymulacje (letrozol, NAC, Ovitrelle):
    03.2022, 04.2022, 05.2022, 06.2022 ❌
    08.2022 -> 9.09.2022 ⏸
    10.09 - beta 204
    12.09 - beta 482
    4.10 - wszystko ok, 1,43 cm człowieczka, mamy ❤️🍀
    2.11 - prenatalne -> 5,38cm fikającego człowieczka, niskie ryzyka 🍀
    4.01 - połówkowe -> 370g ruchliwej już potwierdzonej dziewuchy 🥰🍀 21+1
    22.02 - USG III trymestru, 1150g 🍀 28+1
    21.03 - 2020g ❤️ 32+0
    9.05 - około 3200-3300g panny, której dobrze w brzuchu ❤️ 39+0
    PTP - 16.05.2023

Wanda ❤️ - 26.05.2023, 3620g, 55cm ❤️ 41+3

age.png
  • Szpacza223 Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2022, 23:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dracaena wrote:
    Cześć...

podczytuję, bo dziś głowa pełna po wizycie u gina. Stymulacja letrozolem od następnego cyklu + Ovitrelle, dodatkowo MioVelia Nac. Będę od jutra szukać w aptekach, bo następny cykl tuż tuż.
    Zaczynaliśmy od monitoringów cyklu (owu raz jest, raz nie, PCOS zdiagnozowane od 18 r.ż., okres bez Duphastonu to też jest raz na parę m-cy, więc biorę też), jestem świeżo po HSG (drożne ) w tym cyklu i mąż też po badaniach (zdrowy), gin najpierw chciał diagnostykę zanim będzie stymulacja.

Fajnie, że padło parę stron wcześniej, że o stałej porze bez znaczenia jakiej, właśnie się zastanawiałam nad tym. :)
    No to taka historia jak u mnie tylko że u mnie owu nigdy nie ma bez stymulacji a okres dwa razy w roku bez duphastonu. :/ Zapraszamy do wątku i dyskusji :)

BhHwp2.png
    Luty/marzec 22
    11 dpo 12.03 beta 14,2 💗
    13 dpo beta 71,5 ❤️
    11.05 chyba córeczka 💓

• Malinka2021 Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2022, 07:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dracaena na stronie ktomalek.pl mozna sprawdzic w której aptece w Twojej okolicy jest dostępny dany lek :) a jak nie ma w żadnej to telefonicznie, w którejś można zamówić 🙂
    Ja czasami dzwoniłam dopytać o cenę, bo w jednej np ovitrelle 130 a w drugiej 150 😐 czasami dobrze sobie zrobić rekonesans 😊

PCOS, starania od 2018, klinika od 2021
    08.21 4ta stymulacja (letrozol+bemfola+ ovitrelle)
    12.05.22 👶Wojtuś💙
  • Loko Przyjaciółka

Wysłany: 23 lutego 2022, 08:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dracaena wrote:
    Cześć...

Witamy i zapraszamy. Tak jak Malinka pisala kto ma lek to super rozwiazanie skraca czas poszukiwan i dodatkowo te ceny ktore tez potrafia zaskoczyc. Powodzenia dawaj znac jak bedzie sie u Ciebie sytuacja ksztaltowala.

Co do zeli to my czesto uzywalismy nie zwiazane ze staraniami moge tylko powiedziec ze komfort poprawiaja i przydaja sie do gadzetow. Dla samego tego faktu moim zdaniem warto seks bedzie przyjemniejszy moze uda sie zapomniec o staraniach 😉🤭

Szpacza223 lubi tę wiadomość

Loko
  • Helcia Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2022, 09:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny - jeśli test na covid, który dzisiaj zrobiłam, będzie negatywny to jutro mam HSG :-)

Loko, Mujer, dracaena lubią tę wiadomość

Starania naturalne od 2019r. z pomocą medyczną od 2020r. z przerwami (ok roku).
    Stymulacja m.in. dostinex, clo, ovitrelle, lametta
    Luty 2022r. HSG prawy jajowód niedrożny
    Maj 2022r. klinika GAMETA, badania
    Lipiec 2022r. 1x inseminacja bezskutecznie
    Wrzesień 2022r. polip
    Grudzień 2022r. histeroskopia, wyłyżeczkowanie macicy
    ♥♥♥
    Marzec 2023r. 8.03 test pozytywny, beta 459 ♥
    29 czerwiec: połówkowe, 400 g zdrowego chłopaka
    sierpień: 28 tc, III prenatalne, 1400g zdrowego synusia
    wrzesień: 31 tc 2090g szczęścia
    październik: 34tc 2828g mojego oczka w głowie
    październik: 36+1tc 3008g maluszka

Przed ciążą:
    Ona: badania ok
    On: badania ok
    badania nasienia: wyniki bardzo dobre
‹‹ 1102 1103 1104 1105 1106 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Problemy z tarczycą - przyczyny, objawy, wpływ na płodność

Problemy z tarczycą są bardzo częstą przyczyną zaburzeń hormonalnych zarówno u kobiet, jak i u mężczyzn. Jakie są najczęstsze zaburzenia w funkcjonowaniu tarczycy? Jakie są typowe objawy problemów z tarczycą? Jak wygląda diagnostyka? Jak zaburzenia tarczycy mogą wpływać na płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ

Comiesięczne rozczarowanie... Jak radzić sobie z emocjami, gdy kolejny raz pojawia się jedna kreska?

Dla wielu par każdy kolejny miesiąc bez ciąży jest jak utracona szansa. Trudne emocje kłębią się w pierwszych dniach cyklu. Najczęściej jest to żal, smutek, bezsilność, rozczarowanie... Dlaczego kolejny miesiąc się nie udało? Jak sobie radzić z tymi trudnymi emocjami? Podpowiada Psycholog Niepłodności - Anna Wietrzykowska.

CZYTAJ WIĘCEJ

12 najnowszych rekomendacji dla kobiet cierpiących na endometriozę - łagodzenie bólu i wspieranie płodności poprzez dietę

Endometrioza jest jedną z tych chorób, do której należy podchodzić holistycznie. Jednym ze sposobów, który może pomóc w walce z chorobą i przede wszystkim z łagodzeniem objawów choroby jest odpowiednia dieta. Poznaj 12 najważniejszych zasad zdrowego odżywiania dla kobiet, które cierpią na endometriozę.

CZYTAJ WIĘCEJ