X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Stymulacja letrozolem
Odpowiedz

Stymulacja letrozolem

Oceń ten wątek:
  • Annbra Znajoma

Wysłany: 17 lutego 2022, 09:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szpacza223 wrote:
    Cieszę się że nie tylko ja tak mam i każda z nas to przeraża mam na myśli wiecie, myślałam że tylko ja tyle tego biorę i nie wiedziałam co robić czy to dobrze czy źle ale widzę że nie ma innej drogi i każda z nas to przechodzi i finalnie to się zbiera w milion tabletek .

A ja dziewczyny to tego wszystkiego dorzucam jeszcze leki na astmę i alergię... czuję się czasem jak stara Babcia... choć nie wiem , czy moja Babcia nie brała mniej leków niż ja...

Dziś o 13 mam monitoring... ciekawa jestem czy coś urosło po letrozolu. To moja pierwsza stymulacja...
    Czy Was też bolały mięśnie w trakcie jego brania (najbardziej nogi i tyłek)? Nie wiedziałam czy coś mnie rozkłada, czy to działanie leku. Ale jak zakończyłam jego branie, problem zniknął...

• Szpacza223 Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2022, 14:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej hej :) dawaj znać czy coś urosło !! Ja nie mam żadnych dolegliwości po letrozolu. Chyba jedyny lek po którym nic nie czuję bo i ovitrelle i duphaston i metformina dają mi różne niefajne objawy.

BhHwp2.png
    Luty/marzec 22
    3x1 lametta- 3-6 DC. - 2 pęcherzyki -
    11 dpo 12.03 beta 14,2 💗
    13 dpo beta 71,5 ❤️
    4.04 mamy bijące serduszko 💗
    11.05 chyba córeczka 💓

Pcos, niedoczynność tarczycy, hipoglikemia reaktywna
    6 cykli stymulowanych lametta
  • Annbra Znajoma

Wysłany: 17 lutego 2022, 16:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szpacza223 wrote:
    Hej hej :) dawaj znać czy coś urosło !! Ja nie mam żadnych dolegliwości po letrozolu. Chyba jedyny lek po którym nic nie czuję bo i ovitrelle i duphaston i metformina dają mi różne niefajne objawy.
    Jestem już po wizycie. Mam jeden pęcherzyk, jednak jeszcze nie ma zadowalających rozmiarów. W poniedziałek kolejna wizyta. Mam nadzieję, że przez weekend nieco podrośnie:-)

Malinka2021, Szpacza223 lubią tę wiadomość

• Malinka2021 Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2022, 16:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Annbra wrote:
    Jestem już po wizycie. Mam jeden pęcherzyk, jednak jeszcze nie ma zadowalających rozmiarów. W poniedziałek kolejna wizyta. Mam nadzieję, że przez weekend nieco podrośnie:-)

A jaki miał rozmiar? 🙂 czy dr zalecił przytulanki w weekend? 🙂
    Pytam, bo zawsze może przyspieszyć pęcherzyk i żeby za późno nie było 🙂

PCOS, starania od 2018, klinika od 2021
    08.21 4ta stymulacja (letrozol+bemfola+ ovitrelle)
    12.05.22 👶Wojtuś💙
  • Annbra Znajoma

Wysłany: 18 lutego 2022, 08:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malinka2021 wrote:
    A jaki miał rozmiar? 🙂 czy dr zalecił przytulanki w weekend? 🙂
    Pytam, bo zawsze może przyspieszyć pęcherzyk i żeby za późno nie było 🙂
    No właśnie z tego wszystkiego nie zapytałam. Lekarz stwierdził, że prawdopodobnie owulacja będzie później... Ale i tak nie zamierzam w weekend próżnować...:-)
    Wszystko zawierzylam "górze", co ma być, to będzie... Dzięki temu łatwiej mi sobie wszystko w głowie ułożyć, bo można od tego wszystkiego zwariować...

Malinka2021 lubi tę wiadomość

• Kala19 Koleżanka

Wysłany: 18 lutego 2022, 21:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, pomocy! Mam stymulacje do invitro i mam (z menopurem) przyjmować lamette. Niestety nie dopytalam lekarki jak mam przyjmować. Mam tylko napisane 3x1. Tylko to jest 3 tabletki 1 raz dziennie czy 3 razy dziennie 1 tabletka? Jak Wy przyjmowalyscie?

• Helcia Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2022, 22:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kala19 wrote:
    Dziewczyny, pomocy! Mam stymulacje do invitro i mam (z menopurem) przyjmować lamette. Niestety nie dopytalam lekarki jak mam przyjmować. Mam tylko napisane 3x1. Tylko to jest 3 tabletki 1 raz dziennie czy 3 razy dziennie 1 tabletka? Jak Wy przyjmowalyscie?
    Zapewne 3 razy dziennie jedna tabletka. Mi taką notatkę zawsze dr robi :-)

Starania naturalne od 2019r.
    Ona, on- badania ok
    Stymulacja, Gameta, inseminacja, prawy jajowód niedrożny, macica dwurożna, polip- łyżeczkowanie

8.03.2023r. test pozytywny (drugi cykl po łyżeczkowaniu, II z niedrożnej strony!!)

14.11.2023r. synuś ♥

23.01.2025r. test pozytywny, beta 245 (pierwszy cykl starań!!)

Czekamy na nasz drugi cud ♥♥♥
  • Loko Przyjaciółka

Wysłany: 19 lutego 2022, 09:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kala19 wrote:
    Mi z kolei lekarka zaleca brac cala dawke lacznie. Jak bralalam po 1 rabletce rano i wieczorem pecherzyki nie rosly. Powodzenia🍀

Loko
  • Pinkiii Ekspertka

Wysłany: 19 lutego 2022, 12:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kala19 wrote:
    Ja mam od 3 do 7 dnia cyklu. 2 razy po 2 tabletki. Najlepiej zadzwonić i się upewnić.

• Szpacza223 Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2022, 20:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tak samo miałam zawsze zalecone żeby brać cała dawkę na raz i absolutnie jej nie dzielić

BhHwp2.png
    Luty/marzec 22
    11 dpo 12.03 beta 14,2 💗
    13 dpo beta 71,5 ❤️
    11.05 chyba córeczka 💓

• Anika89 Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2022, 21:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Kala,
    Sądzę, że każda z nas miała inaczej, w zależności od tego, co na nią działało. Najważniejsze, aby Tobie pomogło, więc warto dopytać lekarza, jak on zaleca. Ja np. brałam osobno i zawsze działało, ale skoro są tu dziewczyny, które musiały brać wszystko na raz, to widocznie ma to sens.

Szpacza223 lubi tę wiadomość

• Klarnecistka Znajoma

Wysłany: 19 lutego 2022, 22:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też brałam osobno, u mojego lekarza zawsze 2x1 oznacza dwa razy dziennie po 1 tabletce.
    1x2 oznaczałoby raz dziennie 2 tabletki.

• Helcia Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2022, 08:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zaczął mi się 1dc 😞

Starania naturalne od 2019r.
    Ona, on- badania ok
    Stymulacja, Gameta, inseminacja, prawy jajowód niedrożny, macica dwurożna, polip- łyżeczkowanie

8.03.2023r. test pozytywny (drugi cykl po łyżeczkowaniu, II z niedrożnej strony!!)

14.11.2023r. synuś ♥

23.01.2025r. test pozytywny, beta 245 (pierwszy cykl starań!!)

Czekamy na nasz drugi cud ♥♥♥
  • Szpacza223 Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2022, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Helcia wrote:
    Zaczął mi się 1dc 😞
    Helcia bardzo mi przykro. :( Jeśli czujesz że nie dajesz z tym rady może warto zasięgnąć pomocy u psychologa? Ja finalnie uznałam że finansowo się nie wyrobie z klinika plus psycholog wiec napisałam do fundacji Ernesta mamy ginekolog. Oferują tam bezpłatna opiekę psychologiczna w przypadku starań nieudanych, stracie ciąży itp. prosili o wypełnienie ankiety i udało się! Przyznano mi te wizyty aczkolwiek na razie zaproponowali mi pierwszy termin w poniedziałek o 11 a jestem wtedy wiadomo w pracy, wysłałam im różne terminy i mam nadzieję że uda im się coś znaleźć. Spotkania odbywają się online na Skype :)

Malinka2021, Helcia lubią tę wiadomość

BhHwp2.png
    Luty/marzec 22
    11 dpo 12.03 beta 14,2 💗
    13 dpo beta 71,5 ❤️
    11.05 chyba córeczka 💓

• Ewella Koleżanka

Wysłany: 20 lutego 2022, 14:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie tez nie udała się pierwsza stymulacja. Aktualnie jestem w 12dc wczoraj byłam na monitoringu pęcherzyk 23 mm i endo 8,5 ale nie mam już nawet nadziei , biorę lamette 1x1 . Lekarz powiedział ze jak teraz nie zajde to jade do kliniki bezpłodności bo nie ma co mnie faszerować lekami bez badań męża..:)

• Loko Przyjaciółka

Wysłany: 20 lutego 2022, 18:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie dzis 4 dc zycze Wam i sobie dziewczyny zeby marzec okazal sie dla nas lepszy😊 u mnie koniec kwarantanny w koncu moglam wyjsc z domu widac juz troszke wiosny pierwsze paczki sie przebijaja i klucze ptakow wracaja...

Malinka2021, Szpacza223 lubią tę wiadomość

Loko
  • Malinka2021 Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2022, 20:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewella wrote:
    Mnie tez nie udała się pierwsza stymulacja. Aktualnie jestem w 12dc wczoraj byłam na monitoringu pęcherzyk 23 mm i endo 8,5 ale nie mam już nawet nadziei , biorę lamette 1x1 . Lekarz powiedział ze jak teraz nie zajde to jade do kliniki bezpłodności bo nie ma co mnie faszerować lekami bez badań męża..:)

No pewnie, że nie ma co brać leków jak mąż nie jest przebadany. U nas to było podstawowe badanie zanim była w ogóle mowa o mojej stymulacji. Do kliniki już najlepiej jechać z takimi badaniami, żeby nie tracić czasu/pieniędzy. My robiliśmy te badania w luxmedzie, cena ok. 70 a na stronie internetowej informacja jak mąż ma się przygotować do badania. Próbkę pobraliśmy w domu dla jego komfortu.
    A pęcherzyk i endo zapowiadają się świetnie 🙂 powodzenia! 🤞

12.05.22 👶Wojtuś💙
  • Szpacza223 Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2022, 23:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już dzisiaj 9 DC i coś dzisiaj zaczął się ból tym razem prawego jajnika wiec zapewne owu z niego byłoby dobrze bo on częściej uśpiony ale już miałam kiedyś z niego owu także działa . Także chyba coś się dzieje oby. Niedługo czas na monitoring zastanawiam się kiedy iść. W poprzednim cyklu byłam w 12 dc to jeszcze pęcherzyki były takie o a w piątek mam 13 DC i wtedy planowałam iść ale zastanawiam się że może w ogóle pójść w poniedziałek to będzie 16 DC może już będzie po owu i obejdzie się bez ovitrelle, chciałabym sprawdzić czy pęcherzyk peknie mi sam ale no nie wiem sama ... W tamtym cyklu owu miałam miedzy 17/18 DC dlatego myślałam że może ten 16 będzie lepszy zamiast płacić dwa razy a jak nic nie urośnie to i tak dzień cyklu nic nie zmieni w zasadzie. Co myślicie?

BhHwp2.png
    Luty/marzec 22
    11 dpo 12.03 beta 14,2 💗
    13 dpo beta 71,5 ❤️
    11.05 chyba córeczka 💓

• Malinka2021 Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2022, 07:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szpacza, jeżeli stymulacja była analogiczna do poprzedniego miesiąca i chcesz sprawdzić czy same pękają to też bym chyba tak zrobiła. U mnie dr przed monitoringiem nie kazała współżyć, żeby pierw sprawdzić czy nie ma hiperstymulacji. Ale później olałam to zalecenie, bo dawki miałam podobne, a właśnie nie chciałam przegapić TEGO momentu i tak celowalam z monitoringiem w owulację, żeby nie chodzić po kilka razy przed owu, a wspolzylismy już przed monitoringiem. No i hiper nigdy na szczęście mi się nie przytrafiło. Koleżanka raz miała hiper to raz, że bolało a dwa cały brzuch jej spuchł.
    Także podsumowując, nie uważam żeby to był zły pomysł 😊

12.05.22 👶Wojtuś💙
  • Szpacza223 Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2022, 09:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to chyba tak zrobię. Ja się już też nie boje hiperstymulacji szczególnie że biorę lamette od 3 do 6 DC a nie do 7dc przez to że zazwyczaj miałam 3 pęcherzyki przy braniu do 7 DC stąd ta gin mi to skróciła. Ostatnio sobie wzięłam jeszcze 7 DC jedną tabletkę tak dla pewności :D tym razem tego nie zrobiłam mam nadzieję że i tak coś się zadzieje.

BhHwp2.png
    Luty/marzec 22
    11 dpo 12.03 beta 14,2 💗
    13 dpo beta 71,5 ❤️
    11.05 chyba córeczka 💓

‹‹ 1101 1102 1103 1104 1105 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Obrotowy fotelik tyłem - bezpieczeństwo i funkcjonalność

Fotelik obrotowy to wygoda i bezpieczeństwo w jednym – dzięki funkcji obracania ułatwia wkładanie i wyjmowanie dziecka z samochodu, a także pozwala na łatwe ustawienie tyłem do kierunku jazdy, co jest najbezpieczniejszą pozycją dla najmłodszych pasażerów. Jakie ma jeszcze korzyści?

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża po 40 - jak zwiększyć szanse na zajście w ciążę

Czy starania o ciążę po 40 roku życia różnią się? Na co zwrócić uwagę i jak zwiększyć swoje szanse? Przeczytaj 5 sprawdzonych sposobów na zwiększenie szans na zajście w ciążę po 40 roku życia. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Znaczenie jakości męskiego nasienia

Jest wiele czynników, które wpływają na szanse na zajście w ciążę u pary, która marzy o rodzicielstwie. Jednak niewątpliwie wśród najważniejszych jest odpowiednia jakość komórki jajowej i plemników. Wyjaśniamy, dlaczego jakościowe komórki jajowe czasami nie gwarantują sukcesu. Jakie znaczenie odgrywa jakość męskiego nasienia? Jak wygląda diagnostyka i leczenie?

CZYTAJ WIĘCEJ