Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 23 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Stymulacja letrozolem
Odpowiedz

Stymulacja letrozolem

Oceń ten wątek:
  • Annbra Znajoma

Wysłany: 17 lutego 2022, 09:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szpacza223 wrote:
    Cieszę się że nie tylko ja tak mam i każda z nas to przeraża mam na myśli wiecie, myślałam że tylko ja tyle tego biorę i nie wiedziałam co robić czy to dobrze czy źle ale widzę że nie ma innej drogi i każda z nas to przechodzi i finalnie to się zbiera w milion tabletek .

A ja dziewczyny to tego wszystkiego dorzucam jeszcze leki na astmę i alergię... czuję się czasem jak stara Babcia... choć nie wiem , czy moja Babcia nie brała mniej leków niż ja...

Dziś o 13 mam monitoring... ciekawa jestem czy coś urosło po letrozolu. To moja pierwsza stymulacja...
    Czy Was też bolały mięśnie w trakcie jego brania (najbardziej nogi i tyłek)? Nie wiedziałam czy coś mnie rozkłada, czy to działanie leku. Ale jak zakończyłam jego branie, problem zniknął...

• Szpacza223 Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2022, 14:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej hej :) dawaj znać czy coś urosło !! Ja nie mam żadnych dolegliwości po letrozolu. Chyba jedyny lek po którym nic nie czuję bo i ovitrelle i duphaston i metformina dają mi różne niefajne objawy.

BhHwp2.png
    Luty/marzec 22
    3x1 lametta- 3-6 DC. - 2 pęcherzyki -
    11 dpo 12.03 beta 14,2 💗
    13 dpo beta 71,5 ❤️
    4.04 mamy bijące serduszko 💗
    11.05 chyba córeczka 💓

Pcos, niedoczynność tarczycy, hipoglikemia reaktywna
    6 cykli stymulowanych lametta
  • Annbra Znajoma

Wysłany: 17 lutego 2022, 16:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szpacza223 wrote:
    Hej hej :) dawaj znać czy coś urosło !! Ja nie mam żadnych dolegliwości po letrozolu. Chyba jedyny lek po którym nic nie czuję bo i ovitrelle i duphaston i metformina dają mi różne niefajne objawy.
    Jestem już po wizycie. Mam jeden pęcherzyk, jednak jeszcze nie ma zadowalających rozmiarów. W poniedziałek kolejna wizyta. Mam nadzieję, że przez weekend nieco podrośnie:-)

Malinka2021, Szpacza223 lubią tę wiadomość

• Malinka2021 Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2022, 16:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Annbra wrote:
    Jestem już po wizycie. Mam jeden pęcherzyk, jednak jeszcze nie ma zadowalających rozmiarów. W poniedziałek kolejna wizyta. Mam nadzieję, że przez weekend nieco podrośnie:-)

A jaki miał rozmiar? 🙂 czy dr zalecił przytulanki w weekend? 🙂
    Pytam, bo zawsze może przyspieszyć pęcherzyk i żeby za późno nie było 🙂

PCOS, starania od 2018, klinika od 2021
    08.21 4ta stymulacja (letrozol+bemfola+ ovitrelle)
    12.05.22 👶Wojtuś💙
  • Annbra Znajoma

Wysłany: 18 lutego 2022, 08:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malinka2021 wrote:
    A jaki miał rozmiar? 🙂 czy dr zalecił przytulanki w weekend? 🙂
    Pytam, bo zawsze może przyspieszyć pęcherzyk i żeby za późno nie było 🙂
    No właśnie z tego wszystkiego nie zapytałam. Lekarz stwierdził, że prawdopodobnie owulacja będzie później... Ale i tak nie zamierzam w weekend próżnować...:-)
    Wszystko zawierzylam "górze", co ma być, to będzie... Dzięki temu łatwiej mi sobie wszystko w głowie ułożyć, bo można od tego wszystkiego zwariować...

Malinka2021 lubi tę wiadomość

• Kala19 Koleżanka

Wysłany: 18 lutego 2022, 21:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, pomocy! Mam stymulacje do invitro i mam (z menopurem) przyjmować lamette. Niestety nie dopytalam lekarki jak mam przyjmować. Mam tylko napisane 3x1. Tylko to jest 3 tabletki 1 raz dziennie czy 3 razy dziennie 1 tabletka? Jak Wy przyjmowalyscie?

• Helcia Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2022, 22:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kala19 wrote:
    Dziewczyny, pomocy! Mam stymulacje do invitro i mam (z menopurem) przyjmować lamette. Niestety nie dopytalam lekarki jak mam przyjmować. Mam tylko napisane 3x1. Tylko to jest 3 tabletki 1 raz dziennie czy 3 razy dziennie 1 tabletka? Jak Wy przyjmowalyscie?
    Zapewne 3 razy dziennie jedna tabletka. Mi taką notatkę zawsze dr robi :-)

Starania naturalne od 2019r. z pomocą medyczną od 2020r. z przerwami (ok roku).
    Stymulacja m.in. dostinex, clo, ovitrelle, lametta
    Luty 2022r. HSG prawy jajowód niedrożny
    Maj 2022r. klinika GAMETA, badania
    Lipiec 2022r. 1x inseminacja bezskutecznie
    Wrzesień 2022r. polip
    Grudzień 2022r. histeroskopia, wyłyżeczkowanie macicy
    ♥♥♥
    Marzec 2023r. 8.03 test pozytywny, beta 459 ♥
    29 czerwiec: połówkowe, 400 g zdrowego chłopaka
    sierpień: 28 tc, III prenatalne, 1400g zdrowego synusia
    wrzesień: 31 tc 2090g szczęścia
    październik: 34tc 2828g mojego oczka w głowie
    październik: 36+1tc 3008g maluszka

Przed ciążą:
    Ona: badania ok
    On: badania ok
    badania nasienia: wyniki bardzo dobre
  • Loko Przyjaciółka

Wysłany: 19 lutego 2022, 09:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kala19 wrote:
    Mi z kolei lekarka zaleca brac cala dawke lacznie. Jak bralalam po 1 rabletce rano i wieczorem pecherzyki nie rosly. Powodzenia🍀

Loko
  • Pinkiii Ekspertka

Wysłany: 19 lutego 2022, 12:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kala19 wrote:
    Ja mam od 3 do 7 dnia cyklu. 2 razy po 2 tabletki. Najlepiej zadzwonić i się upewnić.

• Szpacza223 Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2022, 20:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tak samo miałam zawsze zalecone żeby brać cała dawkę na raz i absolutnie jej nie dzielić

BhHwp2.png
    Luty/marzec 22
    11 dpo 12.03 beta 14,2 💗
    13 dpo beta 71,5 ❤️
    11.05 chyba córeczka 💓

• Anika89 Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2022, 21:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Kala,
    Sądzę, że każda z nas miała inaczej, w zależności od tego, co na nią działało. Najważniejsze, aby Tobie pomogło, więc warto dopytać lekarza, jak on zaleca. Ja np. brałam osobno i zawsze działało, ale skoro są tu dziewczyny, które musiały brać wszystko na raz, to widocznie ma to sens.

Szpacza223 lubi tę wiadomość

• Klarnecistka Znajoma

Wysłany: 19 lutego 2022, 22:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też brałam osobno, u mojego lekarza zawsze 2x1 oznacza dwa razy dziennie po 1 tabletce.
    1x2 oznaczałoby raz dziennie 2 tabletki.

• Helcia Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2022, 08:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zaczął mi się 1dc 😞

Starania naturalne od 2019r. z pomocą medyczną od 2020r. z przerwami (ok roku).
    Stymulacja m.in. dostinex, clo, ovitrelle, lametta
    Luty 2022r. HSG prawy jajowód niedrożny
    Maj 2022r. klinika GAMETA, badania
    Lipiec 2022r. 1x inseminacja bezskutecznie
    Wrzesień 2022r. polip
    Grudzień 2022r. histeroskopia, wyłyżeczkowanie macicy
    ♥♥♥
    Marzec 2023r. 8.03 test pozytywny, beta 459 ♥
    29 czerwiec: połówkowe, 400 g zdrowego chłopaka
    sierpień: 28 tc, III prenatalne, 1400g zdrowego synusia
    wrzesień: 31 tc 2090g szczęścia
    październik: 34tc 2828g mojego oczka w głowie
    październik: 36+1tc 3008g maluszka

Przed ciążą:
    Ona: badania ok
    On: badania ok
    badania nasienia: wyniki bardzo dobre
  • Szpacza223 Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2022, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Helcia wrote:
    Zaczął mi się 1dc 😞
    Helcia bardzo mi przykro. :( Jeśli czujesz że nie dajesz z tym rady może warto zasięgnąć pomocy u psychologa? Ja finalnie uznałam że finansowo się nie wyrobie z klinika plus psycholog wiec napisałam do fundacji Ernesta mamy ginekolog. Oferują tam bezpłatna opiekę psychologiczna w przypadku starań nieudanych, stracie ciąży itp. prosili o wypełnienie ankiety i udało się! Przyznano mi te wizyty aczkolwiek na razie zaproponowali mi pierwszy termin w poniedziałek o 11 a jestem wtedy wiadomo w pracy, wysłałam im różne terminy i mam nadzieję że uda im się coś znaleźć. Spotkania odbywają się online na Skype :)

Malinka2021, Helcia lubią tę wiadomość

BhHwp2.png
    Luty/marzec 22
    11 dpo 12.03 beta 14,2 💗
    13 dpo beta 71,5 ❤️
    11.05 chyba córeczka 💓

• Ewella Koleżanka

Wysłany: 20 lutego 2022, 14:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie tez nie udała się pierwsza stymulacja. Aktualnie jestem w 12dc wczoraj byłam na monitoringu pęcherzyk 23 mm i endo 8,5 ale nie mam już nawet nadziei , biorę lamette 1x1 . Lekarz powiedział ze jak teraz nie zajde to jade do kliniki bezpłodności bo nie ma co mnie faszerować lekami bez badań męża..:)

• Loko Przyjaciółka

Wysłany: 20 lutego 2022, 18:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie dzis 4 dc zycze Wam i sobie dziewczyny zeby marzec okazal sie dla nas lepszy😊 u mnie koniec kwarantanny w koncu moglam wyjsc z domu widac juz troszke wiosny pierwsze paczki sie przebijaja i klucze ptakow wracaja...

Malinka2021, Szpacza223 lubią tę wiadomość

Loko
  • Malinka2021 Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2022, 20:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewella wrote:
    Mnie tez nie udała się pierwsza stymulacja. Aktualnie jestem w 12dc wczoraj byłam na monitoringu pęcherzyk 23 mm i endo 8,5 ale nie mam już nawet nadziei , biorę lamette 1x1 . Lekarz powiedział ze jak teraz nie zajde to jade do kliniki bezpłodności bo nie ma co mnie faszerować lekami bez badań męża..:)

No pewnie, że nie ma co brać leków jak mąż nie jest przebadany. U nas to było podstawowe badanie zanim była w ogóle mowa o mojej stymulacji. Do kliniki już najlepiej jechać z takimi badaniami, żeby nie tracić czasu/pieniędzy. My robiliśmy te badania w luxmedzie, cena ok. 70 a na stronie internetowej informacja jak mąż ma się przygotować do badania. Próbkę pobraliśmy w domu dla jego komfortu.
    A pęcherzyk i endo zapowiadają się świetnie 🙂 powodzenia! 🤞

12.05.22 👶Wojtuś💙
  • Szpacza223 Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2022, 23:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już dzisiaj 9 DC i coś dzisiaj zaczął się ból tym razem prawego jajnika wiec zapewne owu z niego byłoby dobrze bo on częściej uśpiony ale już miałam kiedyś z niego owu także działa . Także chyba coś się dzieje oby. Niedługo czas na monitoring zastanawiam się kiedy iść. W poprzednim cyklu byłam w 12 dc to jeszcze pęcherzyki były takie o a w piątek mam 13 DC i wtedy planowałam iść ale zastanawiam się że może w ogóle pójść w poniedziałek to będzie 16 DC może już będzie po owu i obejdzie się bez ovitrelle, chciałabym sprawdzić czy pęcherzyk peknie mi sam ale no nie wiem sama ... W tamtym cyklu owu miałam miedzy 17/18 DC dlatego myślałam że może ten 16 będzie lepszy zamiast płacić dwa razy a jak nic nie urośnie to i tak dzień cyklu nic nie zmieni w zasadzie. Co myślicie?

BhHwp2.png
    Luty/marzec 22
    11 dpo 12.03 beta 14,2 💗
    13 dpo beta 71,5 ❤️
    11.05 chyba córeczka 💓

• Malinka2021 Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2022, 07:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szpacza, jeżeli stymulacja była analogiczna do poprzedniego miesiąca i chcesz sprawdzić czy same pękają to też bym chyba tak zrobiła. U mnie dr przed monitoringiem nie kazała współżyć, żeby pierw sprawdzić czy nie ma hiperstymulacji. Ale później olałam to zalecenie, bo dawki miałam podobne, a właśnie nie chciałam przegapić TEGO momentu i tak celowalam z monitoringiem w owulację, żeby nie chodzić po kilka razy przed owu, a wspolzylismy już przed monitoringiem. No i hiper nigdy na szczęście mi się nie przytrafiło. Koleżanka raz miała hiper to raz, że bolało a dwa cały brzuch jej spuchł.
    Także podsumowując, nie uważam żeby to był zły pomysł 😊

12.05.22 👶Wojtuś💙
  • Szpacza223 Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2022, 09:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to chyba tak zrobię. Ja się już też nie boje hiperstymulacji szczególnie że biorę lamette od 3 do 6 DC a nie do 7dc przez to że zazwyczaj miałam 3 pęcherzyki przy braniu do 7 DC stąd ta gin mi to skróciła. Ostatnio sobie wzięłam jeszcze 7 DC jedną tabletkę tak dla pewności :D tym razem tego nie zrobiłam mam nadzieję że i tak coś się zadzieje.

BhHwp2.png
    Luty/marzec 22
    11 dpo 12.03 beta 14,2 💗
    13 dpo beta 71,5 ❤️
    11.05 chyba córeczka 💓

‹‹ 1101 1102 1103 1104 1105 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

11 największych mitów dotyczących starania o dziecko, w które być może jeszcze wierzysz

Niektóre nieprawdziwe stwierdzenia przekazywane są z ust do ust tak długo, że bez zastanowienia w nie wierzymy. Przeczytaj jakie są największe mity na temat starania o dziecko i upewnij się, że „nie padłaś ich ofiarą”.

CZYTAJ WIĘCEJ

4 Problemy z zajściem w ciążę, które możesz wykryć z pomocą aplikacji OvuFriend!

Kalendarz owulacji kojarzy Ci się tylko z wyznaczaniem dni płodnych i terminu owulacji? Jego możliwości są dużo większe! Aplikacja może być pomocna w wykrywaniu problemów związanych z płodnością na bardzo wczesnym etapie. O jakich problemach mowa? Co możesz wykryć z pomocą kalendarza? Kliknij i przeczytaj!   

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ