X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Stymulacja letrozolem
Odpowiedz

Stymulacja letrozolem

Oceń ten wątek:
  • Loko Przyjaciółka

Wysłany: 12 lutego 2022, 15:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gucik a polozna badz lekarka wiedza skad takie mocne krwawienie w cyklu? Mialas tak wczesniej kiedys? Przy takim krwawieniu udalo Wam sie sprawdzic ile bylo pecherzykow i jakiej wielkosci byly?
    Masz racje zawsze warto wierzyc ale martwiace to krwawienie tym bardziej ze bylo obfite bardzo.

Loko
  • Gucik Ekspertka

Wysłany: 12 lutego 2022, 16:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Loko wrote:
    Gucik a polozna badz lekarka wiedza skad takie mocne krwawienie w cyklu? Mialas tak wczesniej kiedys? Przy takim krwawieniu udalo Wam sie sprawdzic ile bylo pecherzykow i jakiej wielkosci byly?
    Masz racje zawsze warto wierzyc ale martwiace to krwawienie tym bardziej ze bylo obfite bardzo.

Nie bylo jakos bardzo obfite jednak uznalalbym to za słaby okres, a okres to okres...
    Tak wiedza, mam nieregukarne miesiaczki, co 10-14 dni czasem a czasem co 60dni... choc co 60 dni mam glownie odkad pierwszy raz uzyłam clo+ovitrelle.

Teoretycznie wszystko było ok podczas hsg jednak podejrzewam tez ze wplyw mogl mniec estrofem bo juz kiedys mialam krwawienia po nim. Ale jak mowilam o tym pani dr to powiedziala ze nie widzi innego rozwiązania i musze to brac. Eh

Tak na monitoringu bylam tylko w poniedzialek 13d.c. i byly 2 pecherzyki , jeden 13mm drugi 14.5mm jeden na prawym drugi na lewym jajniku.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 lutego 2022, 16:17

Poczatek starań grudzień/styczeń 2021
    -brak swoich owulacji
    -nieregularny okres
    -Stosunek lh do fsh 2.8
    1 stymuacja clo 2x1 5-9d.c.
    Efekt: 7 pecherzykow po 8cm. Torbiele. Duphaston przepisany na caly miesiąc.
    2 stymulacja marzec 2021 zmniejszoną dawką
    2 pecherzyki owu byla dzieki ovitrelle, endometrium kiepskie.
    Brak kropka:(
    3 stymulacja
    Sierpień 2021
    1x stymulacja lamette ze zmniejszona dawką, plus estrofem, pecherzykow brak i endometrium tragedia.
    Kolejna stymulacja 3x1 lamette + estrofem Pecherzyki nie porosly i endometrium 4mm.
    Stymulacja wrzesień 2021: cyclo-progynova biale tabletki tylko, na endometrium, zaniast estrofem,+porzyn włochaty tabl.+ clostybegyt 6-10d.c. + ovitrelle 1amp.+duphsaton (pecherzyk peknal sam bez ovitrelle chyba dzięki porzynowi, endo 12 mm 🤩dzięki mensil, ale ciazy brak..)
    -walczymy dalej:
    Październik 21
    clo+1amp. ovitrelle
    Pecherzyk urósł dopiero po 25 d.c. , kolejny cykl- walka z torbielem.
    12.01.2022 - hsg
    02.2022 2 pecherzyki
  • Loko Przyjaciółka

Wysłany: 12 lutego 2022, 17:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gucik clo ma chyba tez w ulotce ze moga wystapic plamienia w srodku cyklu z tego co kojarze. Mam nadzieje ze Twoim jajeczkom to nie zaszkodzi. A robilas jakies badania na krzepliwosc czy Twoj lekarz wykluczyl juz ta droge?

Loko
  • Klarnecistka Znajoma

Wysłany: 12 lutego 2022, 17:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gucik, a jak sprawa z jakimiś polipami czy mięśniakami macicy albo endometriozą/adenomiozą? Może tutaj można by poszukać przyczyny krwawienia w środku cyklu? Z tego co wiem to plamienia mogą mieć podłoże hormonalne ale krwawienia ze skrzepami czy złuszczoną błoną to już jest mega dziwne. Mam nadzieję, że znajdziesz przyczynę.

Ja robiłam dzisiaj kolejna betę, przyrost 150%. Więcej nie robię, co ma być to będzie ;)

Szpacza223, Mujer, Gucik, Malinka2021 lubią tę wiadomość

• Szpacza223 Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2022, 20:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie , nie sikalam jakoś wiem że to nie to. Dzisiaj już mam straszne bóle okresowe wiec pewnie będzie dzisiaj albo jutro rano @.

BhHwp2.png
    Luty/marzec 22
    3x1 lametta- 3-6 DC. - 2 pęcherzyki -
    11 dpo 12.03 beta 14,2 💗
    13 dpo beta 71,5 ❤️
    4.04 mamy bijące serduszko 💗
    11.05 chyba córeczka 💓

Pcos, niedoczynność tarczycy, hipoglikemia reaktywna
    6 cykli stymulowanych lametta
  • MagdaFrrr Koleżanka

Wysłany: 12 lutego 2022, 22:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Guzik ja miałam skrzepy ogromne i krwawienie zaraz po miesiączce i właśnie wtedy wyszły na USG torbiele, krwiak i suprise! Ciaza! Wiec może też to była wina jakiegoś krwiaka który powstał i się oczyszczał

• Pinkiii Ekspertka

Wysłany: 13 lutego 2022, 07:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja po zabiegu wracam do starań za dokladnie 20 dni. Pierwsze starania z lametta zakończone powodzeniem lecz niestety nie udało się i poroniłam. Teraz wracamy od nowa do lammetty i działamy. A chciałam Was zapytać jakie miałyście dawki i w jakim dniu cyklu.?

• MagdaFrrr Koleżanka

Wysłany: 13 lutego 2022, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja miałam po 1 tabletce od 3 do 7 dc na początek zeby sprawdzić czy reaguje. W kolejnym mc 2 dziennie ale kiedy je brałam bylam juz w ciąży o której nie wiedziała i której lekarz nie zauwazyl wiec właściwie ta 1 dawka podzialala

Pinkiii lubi tę wiadomość

• Szpacza223 Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2022, 12:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie @ rozkręcona na dobre. Dawka 3 tabletki dziennie od 3-6 DC.

BhHwp2.png
    Luty/marzec 22
    11 dpo 12.03 beta 14,2 💗
    13 dpo beta 71,5 ❤️
    11.05 chyba córeczka 💓

• Joke Koleżanka

Wysłany: 13 lutego 2022, 13:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gonia729 wrote:
    Przykro mi, wiem co to znaczy co miesiąc mieć nadzieje ze okres nie przyjdzie. Niskie amh to niestety słabe komórki dlatego pewnie u mnie zarodek nie dał rady. Stosujesz suplementy? Niejednej dziewczynie z niskim amh pomogły.
    Ja biorę wit C 1000, ubichinol, wit e, omega 3, nac, wit d i na noc melatonine 3 mg.

Oj tak, jeszcze nigdy nie widziałam dwóch kresek na teście, ale ciągle mam nadzieję. Suplementuje witaminę c i d, biorę ovarin i kwasy omega. Brała NAC przez jakiś czas, ale przy stymulacji odstawiłam bo nie wiedziałam, czy można to wszystko łączyć. Teraz do tego wracam, kupię ubichniol, polecasz jakiś konkretny? I jaką dawkę przyjmujesz?

5513179891.png
    2 lata starań
    32 lata - 2022r
    AMH=0.86
    4 stymulacje letrozole
    drożność - 04.2022
    pozytywny test 08.05
    10.05 - betaHCG 476
    serduszko 19.05.2022
    Julia na pokładzie 08.01.2023

2 pozytywny test 23.03.2024
  • Loko Przyjaciółka

Wysłany: 13 lutego 2022, 13:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja od 3-7 po 2 tabletki biore.

Dzis biel na tescie wiec czekam na okres.

Loko
  • Szpacza223 Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2022, 14:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Loko wrote:

:(

BhHwp2.png
    Luty/marzec 22
    11 dpo 12.03 beta 14,2 💗
    13 dpo beta 71,5 ❤️
    11.05 chyba córeczka 💓

• gonia729 Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2022, 19:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Joke wrote:
    Oj tak, jeszcze nigdy nie widziałam dwóch kresek na teście, ale ciągle mam nadzieję. Suplementuje witaminę c i d, biorę ovarin i kwasy omega. Brała NAC przez jakiś czas, ale przy stymulacji odstawiłam bo nie wiedziałam, czy można to wszystko łączyć. Teraz do tego wracam, kupię ubichniol, polecasz jakiś konkretny? I jaką dawkę przyjmujesz?
    Ja mam swansona, biorę 100 nie chce przedobrzyć. Ale słyszałam ze dziewczyny biorą nawet po 600, sporo..

Joke lubi tę wiadomość

preg.png
    age.png
    40 lat, II ET - 2AA :),7 dpt - beta 39, synek ❤️
    10.2021. - beta 6, cb 💔
    01.2022- 10 t.c puste 2 jaja 💔💔
    12.2022- 6t3d💔 brak ❤️
    12.2024 AZ Czechy 5AA, 9 dpt beta 73
  • Pinkiii Ekspertka

Wysłany: 13 lutego 2022, 19:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Loko wrote:

Też mam tak samo brać właśnie. A bierzesz jeszcze dodatkowo jakieś witaminki? Może jeszcze nic straconego. Moja koleżanka dopiero 4 dni po planowanej miesiączce miała test pozytywny. A jeśli okres przyjdzie to trzymam kciuki za następny miesiąc. Niech ten 2022 rok będzie lepszy niż 2021

• Loko Przyjaciółka

Wysłany: 13 lutego 2022, 20:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pinkiii wrote:
    Też mam tak samo brać właśnie. A bierzesz jeszcze dodatkowo jakieś witaminki? Może jeszcze nic straconego. Moja koleżanka dopiero 4 dni po planowanej miesiączce miała test pozytywny. A jeśli okres przyjdzie to trzymam kciuki za następny miesiąc. Niech ten 2022 rok będzie lepszy niż 2021

Masz racje wszystko moze sie jeszcze zdarzyc jednak bardziej sklaniam sie ku malpie...

Co do witaminek to d3 inozytol kwas foliowy i nic wiecej. Od nastepnego cyklu chce jeszcze wprowadzic wiesiolek...

Pinkiii lubi tę wiadomość

Loko
  • Gucik Ekspertka

Wysłany: 13 lutego 2022, 21:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie o dziwo nie mam ani endometriozy ani krwiaka, ani polipów. Częste miesiaczki itp to jakies zaburzenia hirmonalne ktore mam od zawsze, prawdopodobnie nigdy nie mialam owulacji naturalnej.
    10 lat bralam cycloprogynova i jak bralam mialam zagęszczona krew, bo plytki krwi w zwyklej morfologiiwychodziły 12 000 a norma jest od 150 000. Odstawilam i jest juz ok.
    Chyba taka natura. Choc bylam ostatnio u lekarki med chińskiej to powiedziala ze jestem bezglutenowa i powinnam miec dietę bez glutenu.
    Byc moze czytalam ze stad te zaburzenia, ale teraz mozna sobie gdybac tylko.

Poczatek starań grudzień/styczeń 2021
    -brak swoich owulacji
    -nieregularny okres
    -Stosunek lh do fsh 2.8
    1 stymuacja clo 2x1 5-9d.c.
    Efekt: 7 pecherzykow po 8cm. Torbiele. Duphaston przepisany na caly miesiąc.
    2 stymulacja marzec 2021 zmniejszoną dawką
    2 pecherzyki owu byla dzieki ovitrelle, endometrium kiepskie.
    Brak kropka:(
    3 stymulacja
    Sierpień 2021
    1x stymulacja lamette ze zmniejszona dawką, plus estrofem, pecherzykow brak i endometrium tragedia.
    Kolejna stymulacja 3x1 lamette + estrofem Pecherzyki nie porosly i endometrium 4mm.
    Stymulacja wrzesień 2021: cyclo-progynova biale tabletki tylko, na endometrium, zaniast estrofem,+porzyn włochaty tabl.+ clostybegyt 6-10d.c. + ovitrelle 1amp.+duphsaton (pecherzyk peknal sam bez ovitrelle chyba dzięki porzynowi, endo 12 mm 🤩dzięki mensil, ale ciazy brak..)
    -walczymy dalej:
    Październik 21
    clo+1amp. ovitrelle
    Pecherzyk urósł dopiero po 25 d.c. , kolejny cykl- walka z torbielem.
    12.01.2022 - hsg
    02.2022 2 pecherzyki
  • Helcia Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2022, 21:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szpacza223 wrote:
    U mnie @ rozkręcona na dobre. Dawka 3 tabletki dziennie od 3-6 DC.
    Ehh :-/ trzymam kciuki Szpaczka 🍀

Starania naturalne od 2019r.

Ona- badania ok
    On- badania ok

Stymulacja, Gameta, inseminacja, prawy jajowód niedrożny, polip- wyłyżeczkowanie macicy

8.03.2023r. test pozytywny, beta 459 (drugi cykl po łyżeczkowaniu, II z niedrożnej strony!!)

14.11.2023r. synuś ♥ (macica nie jest dwurożna!!)

23.01.2025r. test pozytywny, beta 245 (pierwszy cykl starań!!)

Czekamy na nasz drugi cud ♥♥♥
  • Loko Przyjaciółka

Wysłany: 14 lutego 2022, 08:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gucik wrote:
    No właśnie o dziwo nie mam ani endometriozy ani krwiaka, ani polipów. Częste miesiaczki itp to jakies zaburzenia hirmonalne ktore mam od zawsze, prawdopodobnie nigdy nie mialam owulacji naturalnej.
    10 lat bralam cycloprogynova i jak bralam mialam zagęszczona krew, bo plytki krwi w zwyklej morfologiiwychodziły 12 000 a norma jest od 150 000. Odstawilam i jest juz ok.
    Chyba taka natura. Choc bylam ostatnio u lekarki med chińskiej to powiedziala ze jestem bezglutenowa i powinnam miec dietę bez glutenu.
    Byc moze czytalam ze stad te zaburzenia, ale teraz mozna sobie gdybac tylko.

A odrzucilas gluten po tej wizycie? Gdzies tez natknelam sie kiedys na artykul ze alergie pokarmowe i nietolerancje moga byc przyczynami niepowodzen przy staraniach. Ponoc najbardziej gluten bialko i laktoza broja wiec cos w tym moze byc. Czego ciekawego jeszcze dowiedzialas sie na tej wizycie z medycyny chinskiej jak mozesz to troszke opowiedz zawsze fascynowaly mnie takie inne spojrzenia na swiat medyczny.

Loko
  • Malinka2021 Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2022, 14:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Klarnecistka super przyrost 😊😊 dużo zdrowia 😊

Loko zdecydowanie polecam wiesiołek 🙂 nie wiem może to akurat u mnie pomoglo.. Wiesiołek zaczęłam brać od lipca, ale w lipcu nie miałam akurat stymulacji bo miałam HSG, w sierpniu też brałam wiesiołek i były II 🙂 no i śluz zdecydowanie inny był po wiesiolku 🙂

Loko, Klarnecistka lubią tę wiadomość

PCOS, starania od 2018, klinika od 2021
    08.21 4ta stymulacja (letrozol+bemfola+ ovitrelle)
    12.05.22 👶Wojtuś💙
  • Klarnecistka Znajoma

Wysłany: 14 lutego 2022, 18:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja brałam teraz Aromek 2x1 od 3 do 7dc. Jednocześnie brałam też NAC 1200. I w tym cyklu zaczęłam Q10.
    Oprócz tego z suplementów już od długiego czasu wiesiołek do owulacji, uważam że ma super wpływ na śluz, a oprócz tego na przykład na bóle miesiączkowe :) standardowo witaminę D, kompleks witamin B Alliness (przy IO i metforminie warto zbadać wit. B12, bo często bywa zaniżona, do tego dorzucić kwas foliowy i homocysteine, u mnie po Alliness wszystko super), witaminę C, tran, inozytol (najczęściej Fertistim).

Nie wiem czy Wasi partnerzy mają problemy z nasieniem, natomiast my mieliśmy duże (mała ilość, ruchliwość, słaba morfologia). Mąż zrzucił trochę kg, odstawił alkohol, oprócz tego brał Fertilman Plus i olej z czarnuszki z sokiem pomidorowym. Wyniki poprawiły się bardzo, wszystko wskoczyło w widełki oprócz morfologii. Pewnie m.in. dzięki temu udało nam się zajść dwa razy w ciążę, bo wcześniej naprawdę było źle.

Malinka2021, Joke lubią tę wiadomość

‹‹ 1099 1100 1101 1102 1103 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Karuzela łóżeczkowa, która rośnie razem z dzieckiem

Karuzele do łóżeczka to nie tylko dekoracja – pomagają stymulować zmysły malucha i wspierają jego rozwój. Kolorowe, poruszające się elementy przyciągają uwagę dziecka, rozwijając wzrok oraz koordynację. Dodatkowo, delikatna muzyka i spokojne ruchy karuzeli mogą działać kojąco, pomagając maluchowi w wyciszeniu się przed snem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko, niepłodność? - jak powiedzieć o tym innym?

Często bywa tak, że temat kłopotów z zajściem w ciążę jest owiany tajemnicą. Jak powiedzieć rodzinie i przyjaciołom o Waszych trudnych doświadczeniach związanych z przedłużającymi się staraniami o dziecko? Doświadczony psycholog, który na co dzień pracuje z parami zmagającymi się z niepłodnością - Justyna Kuczmierowska - proponuje napisanie listu. Sprawdź, co powinno znaleźć się w liście do bliskich osób. 

CZYTAJ WIĘCEJ