X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Stymulacja letrozolem
Odpowiedz

Stymulacja letrozolem

Oceń ten wątek:
  • Helcia Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2022, 07:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gucik- ❤❤❤ pięknie napisane! Ja się zawzięłam i teraz już na razie nie odpuszczę. Zrobię tą drożność, a później najwyżej pójdę do kliniki. Mam nadzieję, że jak będzie wiosna to wszystko zrobi się bardziej kolorowe 😊 mi ostatnio troszeczkę humor się zmienił na lepsze. Porozmawiałam szczerze z mężem.

Szpaczka- przykro mi 😞
    Ja też miałam kilka razy objawy ciążowe. A to mnie piersi inaczej bolały, a to jajnik mnie bardzo uwierał, a to znowu brzuch na dole ciągnął i nic. A Ovitrelle w 11 dc pokazywało cień na teście... ciężkie to wszystko, niestety. Na pewno tak jak Gucik napisał, leki mają w Ty swój udział.

Starania naturalne od 2019r.

Ona- badania ok
    On- badania ok

Stymulacja, Gameta, inseminacja, prawy jajowód niedrożny, polip- wyłyżeczkowanie macicy

8.03.2023r. test pozytywny, beta 459 (drugi cykl po łyżeczkowaniu, II z niedrożnej strony!!)

14.11.2023r. synuś ♥ (macica nie jest dwurożna!!)

23.01.2025r. test pozytywny, beta 245 (pierwszy cykl starań!!)

Czekamy na nasz drugi cud ♥♥♥
  • Loko Przyjaciółka

Wysłany: 10 lutego 2022, 08:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja Wam napisze z innej beczki generalnie przy staraniach nigdy nie przestalam zyc. Mysle ze tu to co napisala Gucik jest calkowicie w punkt. Teraz w zime bylo troche gorzej bo pogoda malo zachecala do obcowania z natura. Do tej pory u mnie ze staraniami wszystko szlo koslawo i kulawo nie mialam diagnozy zaszlam w ciaze ktora stracilam w 8tc. Wszyscy lekarze mowili zaraz bedzie Pani w kolejnej i to zaraz przeksztalci sie w 2 lata za chwile. Nie rozdrapuje tego poronienia jakos tak dobrze i szybko poukladalam sobie to w glowie.
    Jak bylam nastolatka chodzilam do domu dziecka jako wolontariuszka mialam wtedy duzo dzieci ktore potrzebowaly przytulenia. Wtedy myslalam sobie ze kiedys tez chcialabym zaadoptowac dziecko, zeby dac szczescie i szanse. Niestety moj maz nie jest gotowy na adopcje i ngdy do niej nie dojdzie. Mamy przegadane tez dalsze medyczne poczynania jak IUI I IVF tez nie chce w to isc. Wiec z racji czasu jaki sie staram i wieku mi zostaly mi 3 stymulacje oprocz cyklu w ktorym jestem. Nie smuci mnie to nie zastanawiam sie czy mogloby byc lepiej jezeli chodzi o leczenie po prostu nauczylam sie juz zyc w 2 z moim mezem z dwoma psiakami i pasjami ktore mamy. Moze brzmi to egositycznie ale ja uwazam ze nie mozna nic na sile. Co los da to biore...

gonia729, rosamare, Malinka2021 lubią tę wiadomość

Loko
  • gonia729 Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2022, 09:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Loko wrote:
    A ja Wam napisze z innej beczki generalnie przy staraniach nigdy nie przestalam zyc. Mysle ze tu to co napisala Gucik jest calkowicie w punkt. Teraz w zime bylo troche gorzej bo pogoda malo zachecala do obcowania z natura. Do tej pory u mnie ze staraniami wszystko szlo koslawo i kulawo nie mialam diagnozy zaszlam w ciaze ktora stracilam w 8tc. Wszyscy lekarze mowili zaraz bedzie Pani w kolejnej i to zaraz przeksztalci sie w 2 lata za chwile. Nie rozdrapuje tego poronienia jakos tak dobrze i szybko poukladalam sobie to w glowie.
    Jak bylam nastolatka chodzilam do domu dziecka jako wolontariuszka mialam wtedy duzo dzieci ktore potrzebowaly przytulenia. Wtedy myslalam sobie ze kiedys tez chcialabym zaadoptowac dziecko, zeby dac szczescie i szanse. Niestety moj maz nie jest gotowy na adopcje i ngdy do niej nie dojdzie. Mamy przegadane tez dalsze medyczne poczynania jak IUI I IVF tez nie chce w to isc. Wiec z racji czasu jaki sie staram i wieku mi zostaly mi 3 stymulacje oprocz cyklu w ktorym jestem. Nie smuci mnie to nie zastanawiam sie czy mogloby byc lepiej jezeli chodzi o leczenie po prostu nauczylam sie juz zyc w 2 z moim mezem z dwoma psiakami i pasjami ktore mamy. Moze brzmi to egositycznie ale ja uwazam ze nie mozna nic na sile. Co los da to biore...
    Jak ja zazdroszczę Ci takiego podejścia 🥰

Loko lubi tę wiadomość

preg.png
    age.png
    40 lat, II ET - 2AA :),7 dpt - beta 39, synek ❤️
    10.2021. - beta 6, cb 💔
    01.2022- 10 t.c puste 2 jaja 💔💔
    12.2022- 6t3d💔 brak ❤️
    12.2024 AZ Czechy 5AA, 9 dpt beta 73
  • Gucik Ekspertka

Wysłany: 10 lutego 2022, 09:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Loko! Cudowne podejście, masz poukładaną psychikę i bardzo dojrzałe podejście! I oczywiście aby dzidzia sie pojawiła i miala szczesliwy dom, mama musi byc twarda, odwazna, cierpliwa, wtedy latwiej pojdzie z macierzyństwem. Masz te wszystkie cechy i ogromny szacun🙃😊 z ciekawości zapytam, ile masz lat?
    3 stymulacje to zawsze 3 szanse...
    I oby 2022 byl lepszy 😊 i przyniósł Wam szczęście w postaci zakielkowanej fasolki!
    Współczuję tego co przeszlas wazne że się nie załamałaś ani nie poddalas!

Helciu, odrazu widze ze inne podejście 😁 trzeba miec jakies plany, a drożność mysle, ze jest czyms ważnym w Waszym przypadku ...
    Bo jednak wszystko masz co trzeba a nie chce załapać.
    Ja idąc na drożność bylam prawie pewna ze sa drożne, i byly. Choc dobrze jest przepłukać naweet te jajowody ☺

Takze do dzieła, zyjmy swoim życiem, nie tracmy nadzei.🤗

Loko, Helcia lubią tę wiadomość

Poczatek starań grudzień/styczeń 2021
    -brak swoich owulacji
    -nieregularny okres
    -Stosunek lh do fsh 2.8
    1 stymuacja clo 2x1 5-9d.c.
    Efekt: 7 pecherzykow po 8cm. Torbiele. Duphaston przepisany na caly miesiąc.
    2 stymulacja marzec 2021 zmniejszoną dawką
    2 pecherzyki owu byla dzieki ovitrelle, endometrium kiepskie.
    Brak kropka:(
    3 stymulacja
    Sierpień 2021
    1x stymulacja lamette ze zmniejszona dawką, plus estrofem, pecherzykow brak i endometrium tragedia.
    Kolejna stymulacja 3x1 lamette + estrofem Pecherzyki nie porosly i endometrium 4mm.
    Stymulacja wrzesień 2021: cyclo-progynova biale tabletki tylko, na endometrium, zaniast estrofem,+porzyn włochaty tabl.+ clostybegyt 6-10d.c. + ovitrelle 1amp.+duphsaton (pecherzyk peknal sam bez ovitrelle chyba dzięki porzynowi, endo 12 mm 🤩dzięki mensil, ale ciazy brak..)
    -walczymy dalej:
    Październik 21
    clo+1amp. ovitrelle
    Pecherzyk urósł dopiero po 25 d.c. , kolejny cykl- walka z torbielem.
    12.01.2022 - hsg
    02.2022 2 pecherzyki
  • Gucik Ekspertka

Wysłany: 10 lutego 2022, 09:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gonia729 wrote:
    Jak ja zazdroszczę Ci takiego podejścia 🥰

Jak tam sytuacja na froncie sie miewa?

-brak swoich owulacji
    -nieregularny okres
    -Stosunek lh do fsh 2.8
    3 stymulacja
    Sierpień 2021
    1x stymulacja lamette ze zmniejszona dawką, plus estrofem, pecherzykow brak i endometrium tragedia.
    Kolejna stymulacja 3x1 lamette + estrofem Pecherzyki nie porosly i endometrium 4mm.
    Stymulacja wrzesień 2021: cyclo-progynova biale tabletki tylko, na endometrium, zaniast estrofem,+porzyn włochaty tabl.+ clostybegyt 6-10d.c. + ovitrelle 1amp.+duphsaton (pecherzyk peknal sam bez ovitrelle chyba dzięki porzynowi, endo 12 mm 🤩dzięki mensil, ale ciazy brak..)
    -walczymy dalej:
    Październik 21
    clo+1amp. ovitrelle
    12.01.2022 - hsg
    02.2022 2 pecherzyki
  • Klarnecistka Znajoma

Wysłany: 10 lutego 2022, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie dziś rano w 12dpo (14dni po Ovitrelle) bladzioszek, po południu pędzę na betę. Dalej bardzo bolą mnie jajniki (ten, z którego była owulacja dużo mniej), brzuch jak na okres i plecy. Zero bólu piersi.
    Jeśli to ciąża, to oby tym razem została ze mną jak najdłużej...

Malinka2021, Loko, Szpacza223, Joke lubią tę wiadomość

• gonia729 Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2022, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gucik wrote:
    Jak tam sytuacja na froncie sie miewa?
    Czekam na wynik

Malinka2021, Loko, Gucik lubią tę wiadomość

preg.png
    age.png
    10.2021. - beta 6, cb 💔
    12.2022- 6t3d💔 brak ❤️
  • gonia729 Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2022, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gonia729 wrote:
    Czekam na wynik
    No niestety nie jest dobrze, beta wzrosła tylko o 27 %. Mam nadzieje ze uda mi się przyspieszyć wizytę

preg.png
    age.png
    10.2021. - beta 6, cb 💔
    12.2022- 6t3d💔 brak ❤️
  • Loko Przyjaciółka

Wysłany: 10 lutego 2022, 12:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gonia trzymam mocno kciuki. Na jakim poziomie masz te wyniki w tej chwili?

Gucik odpowiadajac na Twoje pytanie ja w tym roku 34 moj maz 39😉 bynajmniej nie czujemy sie na ten wiek bo my z tych wiecznie mlodych ale co kartki z kalendarza leca to niestety nie da sie tego zatrzymac.

Loko
  • gonia729 Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2022, 12:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Loko wrote:

Gucik odpowiadajac na Twoje pytanie ja w tym roku 34 moj maz 39😉 bynajmniej nie czujemy sie na ten wiek bo my z tych wiecznie mlodych ale co kartki z kalendarza leca to niestety nie da sie tego zatrzymac.[/QU
    Dziękuje, ale możesz już puścić i tak nic z tego nie będzie nie łudzę się. Ostatnio przyrost 33 teraz 27 %, już pozamiatane 😔 W niedziele zaczynam 7 tc gdzie beta powinna być min 7000 a u mnie dziś jest 1846.

preg.png
    age.png
    10.2021. - beta 6, cb 💔
    12.2022- 6t3d💔 brak ❤️
  • Szpacza223 Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2022, 13:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Klarnecistka trzymam kciuki ! Mnie też nie odpuszcza bol pleców jajników i wszystkiego. Podobne bóle jak na okres właśnie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 lutego 2022, 14:42

Klarnecistka lubi tę wiadomość

BhHwp2.png
    Luty/marzec 22
    3x1 lametta- 3-6 DC. - 2 pęcherzyki -
    11 dpo 12.03 beta 14,2 💗
    13 dpo beta 71,5 ❤️
    4.04 mamy bijące serduszko 💗
    11.05 chyba córeczka 💓

Pcos, niedoczynność tarczycy, hipoglikemia reaktywna
    6 cykli stymulowanych lametta
  • Gucik Ekspertka

Wysłany: 10 lutego 2022, 18:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gonia729 wrote:
    Loko wrote:

Gucik odpowiadajac na Twoje pytanie ja w tym roku 34 moj maz 39😉 bynajmniej nie czujemy sie na ten wiek bo my z tych wiecznie mlodych ale co kartki z kalendarza leca to niestety nie da sie tego zatrzymac.[/QU
    Dziękuje, ale możesz już puścić i tak nic z tego nie będzie nie łudzę się. Ostatnio przyrost 33 teraz 27 %, już pozamiatane 😔 W niedziele zaczynam 7 tc gdzie beta powinna być min 7000 a u mnie dziś jest 1846.

To jestes jeszcze mloda😊 !
    Moj brat ma 38 lat i jego zona tez i dopiero planuja zaczac sie starac o dziecko w przyszłym roku lub pod koniec tego☺ także spokojnie.

Ja mam 29 a i tak i tak wiem ze jakbym probowala zajsc 10 lat temu bylaby ta sama sytuacja. Więc wiek poki amh jest złe, nie musi oznaczac by sie tym stresować 🙃 ja tes sie czuje mlodo caly czas , mysle ze to dobre. Poki mloda ske czujesz to mlodo wygladasz i mlodo sie zachowujesz. Starym zdazymy jeszcze byc mentalnie 😁

Loko lubi tę wiadomość

-brak swoich owulacji
    -nieregularny okres
    -Stosunek lh do fsh 2.8
    3 stymulacja
    Sierpień 2021
    -walczymy dalej:
    Październik 21
    clo+1amp. ovitrelle
    12.01.2022 - hsg
    02.2022 2 pecherzyki
  • Helcia Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2022, 20:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gonia- 🍀🍀 trzymaj się!

Starania naturalne od 2019r.

Ona- badania ok
    On- badania ok

Stymulacja, Gameta, inseminacja, prawy jajowód niedrożny, polip- wyłyżeczkowanie macicy

8.03.2023r. test pozytywny, beta 459 (drugi cykl po łyżeczkowaniu, II z niedrożnej strony!!)

14.11.2023r. synuś ♥ (macica nie jest dwurożna!!)

23.01.2025r. test pozytywny, beta 245 (pierwszy cykl starań!!)

Czekamy na nasz drugi cud ♥♥♥
  • Gucik Ekspertka

Wysłany: 11 lutego 2022, 00:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Goniu a kiedy wizyta? Jakie dalsze kroki... ?
    Faktycznie beta nie wygląda najlepiej jak to przedstawiłaś . :(
    Szkoda bardzo:( łączę sie w bólu, bądź siona bez względu jaka diagnoza zistanie postawiona i hakie beda dalsze czynności. 🥺☹

-brak swoich owulacji
    -nieregularny okres
    -Stosunek lh do fsh 2.8
    3 stymulacja
    Sierpień 2021
    -walczymy dalej:
    Październik 21
    clo+1amp. ovitrelle
    12.01.2022 - hsg
    02.2022 2 pecherzyki
  • Loko Przyjaciółka

Wysłany: 11 lutego 2022, 09:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gonia duzo sily pamietaj ze tu jestesmy jak bedziesz miala ochote sie wygadac...

Klarnecistka a jak u Ciebie?

Loko
  • Szpacza223 Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2022, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie jak tam beta wiadomo coś ? Mnie cały czas kłuje jajnik jakby mi ktoś wbijał szpilki tak samo macica dziwne uczucie całą noc trwało dość nasilone i po wstaniu nie przeszło. A co do bólu piersi to dzisiaj zaczęły🤣 i to po bokach i wyobraźcie sobie zrobiłam dzisiaj test i nie wyszła żadna kreska musiał mieć jakąś wadę nawet jakby pasek się nie zamoczył nic się nie stało a chciałam już być pewna bo dzisiaj zamierzam pić alkohol no i dziś 14 DC po zastrzyku wiec juz chciałam mieć 100 pewności. Zaraz muszę wyjść do apteki to może kupię jeszcze jeden.

BhHwp2.png
    Luty/marzec 22
    11 dpo 12.03 beta 14,2 💗
    13 dpo beta 71,5 ❤️
    11.05 chyba córeczka 💓

• Loko Przyjaciółka

Wysłany: 11 lutego 2022, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co za psikus 🤣 daj znac jaki wynik tego nowego testu moze jakis bardzo czuly 10 warto zeobic?

Ja do 21 mam kwarantanne wczoraj mnie oficjalnie wymazali bo sanepid sobie o mnie przypomnial masakra jakas. Najwazniejsze ze lepiej sie juz czuje 🤪

Tak z zartu sytuacyjnego to chociaz jakis test wyszedl mi pozytywny 🙃

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 lutego 2022, 10:00

Loko
  • Szpacza223 Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2022, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie ten był bardzo czuły 😅😅😅 pink strumieniowy, 12 zł w błoto :/ nie wierzę zupełnie że to to ale chciałam tak z rozsądku już zrobić skoro Klarnecistka pisała że jej taki bladziocj wyszedł w 14 dniu. no ja też się z tego śmiałam ze chociaż jeden w tym miesiącu miałam pozytywny :D mam jakiś świetny nastrój od rana i życzę Wam też takiego. Ja dalej mam kaszel mokry po tym covidzie i katar a dzisiaj mój mąż rozpoczyna covidowa przygodę..

Loko lubi tę wiadomość

BhHwp2.png
    Luty/marzec 22
    11 dpo 12.03 beta 14,2 💗
    13 dpo beta 71,5 ❤️
    11.05 chyba córeczka 💓

• gonia729 Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2022, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny ze jesteście i za dobre słowo. Byłam dziś na wizycie beta i pęcherzyk ciążowy za małe jak na ten tydzień. We wtorek kontrola i nie wiem co dalej mam nadzieje ze sama się oczyszcze i nie będzie potrzebny zabieg.

preg.png
    age.png
    10.2021. - beta 6, cb 💔
    12.2022- 6t3d💔 brak ❤️
  • MagdaFrrr Koleżanka

Wysłany: 11 lutego 2022, 12:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Goniu tak mi przykro. Wiem dokładnie przez co przechodzisz.. miałam identyczna sytuacje...bądź silna!

‹‹ 1097 1098 1099 1100 1101 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niepłodność u mężczyzn - najczęstsze przyczyny. Kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problem z poczęciem dziecka jest problemem obojga partnerów, dlatego jeśli już dłuższy czas czekasz na dziecko, to diagnostykę i ewentualne leczenie rozpocznij razem z partnerem. Niepłodność u mężczyzn występuje tak samo często, jak u kobiet. Przeczytaj jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością u mężczyzn, w jaki sposób można je wykryć i jakie są potencjalne rozwiązania na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ