Stymulacja letrozolem
-
WIADOMOŚĆ
-
Gucik- ❤❤❤ pięknie napisane! Ja się zawzięłam i teraz już na razie nie odpuszczę. Zrobię tą drożność, a później najwyżej pójdę do kliniki. Mam nadzieję, że jak będzie wiosna to wszystko zrobi się bardziej kolorowe 😊 mi ostatnio troszeczkę humor się zmienił na lepsze. Porozmawiałam szczerze z mężem.
Szpaczka- przykro mi 😞
Ja też miałam kilka razy objawy ciążowe. A to mnie piersi inaczej bolały, a to jajnik mnie bardzo uwierał, a to znowu brzuch na dole ciągnął i nic. A Ovitrelle w 11 dc pokazywało cień na teście... ciężkie to wszystko, niestety. Na pewno tak jak Gucik napisał, leki mają w Ty swój udział.Starania naturalne od 2019r.
Ona- badania ok
On- badania ok
Stymulacja, Gameta, inseminacja, prawy jajowód niedrożny, polip- wyłyżeczkowanie macicy
8.03.2023r. test pozytywny, beta 459 (drugi cykl po łyżeczkowaniu, II z niedrożnej strony!!)
14.11.2023r. synuś ♥ (macica nie jest dwurożna!!)
23.01.2025r. test pozytywny, beta 245 (pierwszy cykl starań!!)
Czekamy na nasz drugi cud ♥♥♥ -
A ja Wam napisze z innej beczki generalnie przy staraniach nigdy nie przestalam zyc. Mysle ze tu to co napisala Gucik jest calkowicie w punkt. Teraz w zime bylo troche gorzej bo pogoda malo zachecala do obcowania z natura. Do tej pory u mnie ze staraniami wszystko szlo koslawo i kulawo nie mialam diagnozy zaszlam w ciaze ktora stracilam w 8tc. Wszyscy lekarze mowili zaraz bedzie Pani w kolejnej i to zaraz przeksztalci sie w 2 lata za chwile. Nie rozdrapuje tego poronienia jakos tak dobrze i szybko poukladalam sobie to w glowie.
Jak bylam nastolatka chodzilam do domu dziecka jako wolontariuszka mialam wtedy duzo dzieci ktore potrzebowaly przytulenia. Wtedy myslalam sobie ze kiedys tez chcialabym zaadoptowac dziecko, zeby dac szczescie i szanse. Niestety moj maz nie jest gotowy na adopcje i ngdy do niej nie dojdzie. Mamy przegadane tez dalsze medyczne poczynania jak IUI I IVF tez nie chce w to isc. Wiec z racji czasu jaki sie staram i wieku mi zostaly mi 3 stymulacje oprocz cyklu w ktorym jestem. Nie smuci mnie to nie zastanawiam sie czy mogloby byc lepiej jezeli chodzi o leczenie po prostu nauczylam sie juz zyc w 2 z moim mezem z dwoma psiakami i pasjami ktore mamy. Moze brzmi to egositycznie ale ja uwazam ze nie mozna nic na sile. Co los da to biore...
gonia729, rosamare, Malinka2021 lubią tę wiadomość
Loko -
Loko wrote:A ja Wam napisze z innej beczki generalnie przy staraniach nigdy nie przestalam zyc. Mysle ze tu to co napisala Gucik jest calkowicie w punkt. Teraz w zime bylo troche gorzej bo pogoda malo zachecala do obcowania z natura. Do tej pory u mnie ze staraniami wszystko szlo koslawo i kulawo nie mialam diagnozy zaszlam w ciaze ktora stracilam w 8tc. Wszyscy lekarze mowili zaraz bedzie Pani w kolejnej i to zaraz przeksztalci sie w 2 lata za chwile. Nie rozdrapuje tego poronienia jakos tak dobrze i szybko poukladalam sobie to w glowie.
Jak bylam nastolatka chodzilam do domu dziecka jako wolontariuszka mialam wtedy duzo dzieci ktore potrzebowaly przytulenia. Wtedy myslalam sobie ze kiedys tez chcialabym zaadoptowac dziecko, zeby dac szczescie i szanse. Niestety moj maz nie jest gotowy na adopcje i ngdy do niej nie dojdzie. Mamy przegadane tez dalsze medyczne poczynania jak IUI I IVF tez nie chce w to isc. Wiec z racji czasu jaki sie staram i wieku mi zostaly mi 3 stymulacje oprocz cyklu w ktorym jestem. Nie smuci mnie to nie zastanawiam sie czy mogloby byc lepiej jezeli chodzi o leczenie po prostu nauczylam sie juz zyc w 2 z moim mezem z dwoma psiakami i pasjami ktore mamy. Moze brzmi to egositycznie ale ja uwazam ze nie mozna nic na sile. Co los da to biore...
Loko lubi tę wiadomość
-
Loko! Cudowne podejście, masz poukładaną psychikę i bardzo dojrzałe podejście! I oczywiście aby dzidzia sie pojawiła i miala szczesliwy dom, mama musi byc twarda, odwazna, cierpliwa, wtedy latwiej pojdzie z macierzyństwem. Masz te wszystkie cechy i ogromny szacun🙃😊 z ciekawości zapytam, ile masz lat?
3 stymulacje to zawsze 3 szanse...
I oby 2022 byl lepszy 😊 i przyniósł Wam szczęście w postaci zakielkowanej fasolki!
Współczuję tego co przeszlas wazne że się nie załamałaś ani nie poddalas!
Helciu, odrazu widze ze inne podejście 😁 trzeba miec jakies plany, a drożność mysle, ze jest czyms ważnym w Waszym przypadku ...
Bo jednak wszystko masz co trzeba a nie chce załapać.
Ja idąc na drożność bylam prawie pewna ze sa drożne, i byly. Choc dobrze jest przepłukać naweet te jajowody ☺
Takze do dzieła, zyjmy swoim życiem, nie tracmy nadzei.🤗Loko, Helcia lubią tę wiadomość
Poczatek starań grudzień/styczeń 2021
-brak swoich owulacji
-nieregularny okres
-Stosunek lh do fsh 2.8
1 stymuacja clo 2x1 5-9d.c.
Efekt: 7 pecherzykow po 8cm. Torbiele. Duphaston przepisany na caly miesiąc.
2 stymulacja marzec 2021 zmniejszoną dawką
2 pecherzyki owu byla dzieki ovitrelle, endometrium kiepskie.
Brak kropka:(
3 stymulacja
Sierpień 2021
1x stymulacja lamette ze zmniejszona dawką, plus estrofem, pecherzykow brak i endometrium tragedia.
Kolejna stymulacja 3x1 lamette + estrofem Pecherzyki nie porosly i endometrium 4mm.
Stymulacja wrzesień 2021: cyclo-progynova biale tabletki tylko, na endometrium, zaniast estrofem,+porzyn włochaty tabl.+ clostybegyt 6-10d.c. + ovitrelle 1amp.+duphsaton (pecherzyk peknal sam bez ovitrelle chyba dzięki porzynowi, endo 12 mm 🤩dzięki mensil, ale ciazy brak..)
-walczymy dalej:
Październik 21
clo+1amp. ovitrelle
Pecherzyk urósł dopiero po 25 d.c. , kolejny cykl- walka z torbielem.
12.01.2022 - hsg
02.2022 2 pecherzyki -
gonia729 wrote:Jak ja zazdroszczę Ci takiego podejścia 🥰
Jak tam sytuacja na froncie sie miewa?Poczatek starań grudzień/styczeń 2021
-brak swoich owulacji
-nieregularny okres
-Stosunek lh do fsh 2.8
3 stymulacja
Sierpień 2021
1x stymulacja lamette ze zmniejszona dawką, plus estrofem, pecherzykow brak i endometrium tragedia.
Kolejna stymulacja 3x1 lamette + estrofem Pecherzyki nie porosly i endometrium 4mm.
Stymulacja wrzesień 2021: cyclo-progynova biale tabletki tylko, na endometrium, zaniast estrofem,+porzyn włochaty tabl.+ clostybegyt 6-10d.c. + ovitrelle 1amp.+duphsaton (pecherzyk peknal sam bez ovitrelle chyba dzięki porzynowi, endo 12 mm 🤩dzięki mensil, ale ciazy brak..)
-walczymy dalej:
Październik 21
clo+1amp. ovitrelle
12.01.2022 - hsg
02.2022 2 pecherzyki -
U mnie dziś rano w 12dpo (14dni po Ovitrelle) bladzioszek, po południu pędzę na betę. Dalej bardzo bolą mnie jajniki (ten, z którego była owulacja dużo mniej), brzuch jak na okres i plecy. Zero bólu piersi.
Jeśli to ciąża, to oby tym razem została ze mną jak najdłużej...Malinka2021, Loko, Szpacza223, Joke lubią tę wiadomość
-
Gucik wrote:Jak tam sytuacja na froncie sie miewa?
Malinka2021, Loko, Gucik lubią tę wiadomość
-
gonia729 wrote:Czekam na wynik
-
Gonia trzymam mocno kciuki. Na jakim poziomie masz te wyniki w tej chwili?
Gucik odpowiadajac na Twoje pytanie ja w tym roku 34 moj maz 39😉 bynajmniej nie czujemy sie na ten wiek bo my z tych wiecznie mlodych ale co kartki z kalendarza leca to niestety nie da sie tego zatrzymac.Loko -
Loko wrote:Gonia trzymam mocno kciuki. Na jakim poziomie masz te wyniki w tej chwili?
Gucik odpowiadajac na Twoje pytanie ja w tym roku 34 moj maz 39😉 bynajmniej nie czujemy sie na ten wiek bo my z tych wiecznie mlodych ale co kartki z kalendarza leca to niestety nie da sie tego zatrzymac.[/QU
Dziękuje, ale możesz już puścić i tak nic z tego nie będzie nie łudzę się. Ostatnio przyrost 33 teraz 27 %, już pozamiatane 😔 W niedziele zaczynam 7 tc gdzie beta powinna być min 7000 a u mnie dziś jest 1846. -
Klarnecistka trzymam kciuki ! Mnie też nie odpuszcza bol pleców jajników i wszystkiego. Podobne bóle jak na okres właśnie.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 lutego 2022, 14:42
Klarnecistka lubi tę wiadomość
Luty/marzec 22
3x1 lametta- 3-6 DC. - 2 pęcherzyki -
11 dpo 12.03 beta 14,2 💗
13 dpo beta 71,5 ❤️
4.04 mamy bijące serduszko 💗
11.05 chyba córeczka 💓
Pcos, niedoczynność tarczycy, hipoglikemia reaktywna
6 cykli stymulowanych lametta -
gonia729 wrote:Loko wrote:Gonia trzymam mocno kciuki. Na jakim poziomie masz te wyniki w tej chwili?
Gucik odpowiadajac na Twoje pytanie ja w tym roku 34 moj maz 39😉 bynajmniej nie czujemy sie na ten wiek bo my z tych wiecznie mlodych ale co kartki z kalendarza leca to niestety nie da sie tego zatrzymac.[/QU
Dziękuje, ale możesz już puścić i tak nic z tego nie będzie nie łudzę się. Ostatnio przyrost 33 teraz 27 %, już pozamiatane 😔 W niedziele zaczynam 7 tc gdzie beta powinna być min 7000 a u mnie dziś jest 1846.
To jestes jeszcze mloda😊 !
Moj brat ma 38 lat i jego zona tez i dopiero planuja zaczac sie starac o dziecko w przyszłym roku lub pod koniec tego☺ także spokojnie.
Ja mam 29 a i tak i tak wiem ze jakbym probowala zajsc 10 lat temu bylaby ta sama sytuacja. Więc wiek poki amh jest złe, nie musi oznaczac by sie tym stresować 🙃 ja tes sie czuje mlodo caly czas , mysle ze to dobre. Poki mloda ske czujesz to mlodo wygladasz i mlodo sie zachowujesz. Starym zdazymy jeszcze byc mentalnie 😁Loko lubi tę wiadomość
Poczatek starań grudzień/styczeń 2021
-brak swoich owulacji
-nieregularny okres
-Stosunek lh do fsh 2.8
3 stymulacja
Sierpień 2021
-walczymy dalej:
Październik 21
clo+1amp. ovitrelle
12.01.2022 - hsg
02.2022 2 pecherzyki -
Gonia- 🍀🍀 trzymaj się!Starania naturalne od 2019r.
Ona- badania ok
On- badania ok
Stymulacja, Gameta, inseminacja, prawy jajowód niedrożny, polip- wyłyżeczkowanie macicy
8.03.2023r. test pozytywny, beta 459 (drugi cykl po łyżeczkowaniu, II z niedrożnej strony!!)
14.11.2023r. synuś ♥ (macica nie jest dwurożna!!)
23.01.2025r. test pozytywny, beta 245 (pierwszy cykl starań!!)
Czekamy na nasz drugi cud ♥♥♥ -
Goniu a kiedy wizyta? Jakie dalsze kroki... ?
Faktycznie beta nie wygląda najlepiej jak to przedstawiłaś .
Szkoda bardzo:( łączę sie w bólu, bądź siona bez względu jaka diagnoza zistanie postawiona i hakie beda dalsze czynności. 🥺☹Poczatek starań grudzień/styczeń 2021
-brak swoich owulacji
-nieregularny okres
-Stosunek lh do fsh 2.8
3 stymulacja
Sierpień 2021
-walczymy dalej:
Październik 21
clo+1amp. ovitrelle
12.01.2022 - hsg
02.2022 2 pecherzyki -
Właśnie jak tam beta wiadomo coś ? Mnie cały czas kłuje jajnik jakby mi ktoś wbijał szpilki tak samo macica dziwne uczucie całą noc trwało dość nasilone i po wstaniu nie przeszło. A co do bólu piersi to dzisiaj zaczęły🤣 i to po bokach i wyobraźcie sobie zrobiłam dzisiaj test i nie wyszła żadna kreska musiał mieć jakąś wadę nawet jakby pasek się nie zamoczył nic się nie stało a chciałam już być pewna bo dzisiaj zamierzam pić alkohol no i dziś 14 DC po zastrzyku wiec juz chciałam mieć 100 pewności. Zaraz muszę wyjść do apteki to może kupię jeszcze jeden.
Luty/marzec 22
11 dpo 12.03 beta 14,2 💗
13 dpo beta 71,5 ❤️
11.05 chyba córeczka 💓
Co za psikus 🤣 daj znac jaki wynik tego nowego testu moze jakis bardzo czuly 10 warto zeobic?
Ja do 21 mam kwarantanne wczoraj mnie oficjalnie wymazali bo sanepid sobie o mnie przypomnial masakra jakas. Najwazniejsze ze lepiej sie juz czuje 🤪
Tak z zartu sytuacyjnego to chociaz jakis test wyszedl mi pozytywny 🙃Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 lutego 2022, 10:00
Loko -
No właśnie ten był bardzo czuły 😅😅😅 pink strumieniowy, 12 zł w błoto
nie wierzę zupełnie że to to ale chciałam tak z rozsądku już zrobić skoro Klarnecistka pisała że jej taki bladziocj wyszedł w 14 dniu. no ja też się z tego śmiałam ze chociaż jeden w tym miesiącu miałam pozytywny
mam jakiś świetny nastrój od rana i życzę Wam też takiego. Ja dalej mam kaszel mokry po tym covidzie i katar a dzisiaj mój mąż rozpoczyna covidowa przygodę..
Loko lubi tę wiadomość
Luty/marzec 22
11 dpo 12.03 beta 14,2 💗
13 dpo beta 71,5 ❤️
11.05 chyba córeczka 💓
Dzięki dziewczyny ze jesteście i za dobre słowo. Byłam dziś na wizycie beta i pęcherzyk ciążowy za małe jak na ten tydzień. We wtorek kontrola i nie wiem co dalej mam nadzieje ze sama się oczyszcze i nie będzie potrzebny zabieg.