Stymulacja letrozolem
-
WIADOMOŚĆ
-
Anika89 wrote:Gonia, jak u Ciebie z tym przyrostem bety? Może nie jest tak najgorzej. Ciekawości aż sama wpisałam przykładowe wartości w kalkulator przyrostu bety i pojawiła się taka informacja: Beta HCG powinien zwiększać się mniej więcej o 66% co 48h.
Czyli wniosek taki, że o 100 % nie musi wzrastać według tego, co tam podano ... -
Szpacza223 wrote:Dziewczyny zrobiłam dzisiaj test 10 dni po ovitrelle i totalna biel
Ehh mnie ostatnio emocje za bardzo ponoszą...już tak mi ciężko z tym wszystkim.
Dziewczyny życzę kolejnych pozytywnych cykli! 🍀Starania naturalne od 2019r.
Ona- badania ok
On- badania ok
Stymulacja, Gameta, inseminacja, prawy jajowód niedrożny, polip- wyłyżeczkowanie macicy
8.03.2023r. test pozytywny, beta 459 (drugi cykl po łyżeczkowaniu, II z niedrożnej strony!!)
14.11.2023r. synuś ♥ (macica nie jest dwurożna!!)
23.01.2025r. test pozytywny, beta 245 (pierwszy cykl starań!!)
Czekamy na nasz drugi cud ♥♥♥ -
Mujer- zaglądasz tu jeszcze? Jak tam u Ciebie ? 😊
Malinka2021 lubi tę wiadomość
Starania naturalne od 2019r.
Ona- badania ok
On- badania ok
Stymulacja, Gameta, inseminacja, prawy jajowód niedrożny, polip- wyłyżeczkowanie macicy
8.03.2023r. test pozytywny, beta 459 (drugi cykl po łyżeczkowaniu, II z niedrożnej strony!!)
14.11.2023r. synuś ♥ (macica nie jest dwurożna!!)
23.01.2025r. test pozytywny, beta 245 (pierwszy cykl starań!!)
Czekamy na nasz drugi cud ♥♥♥ -
Helcia co za emocje Cie ponosza? Wyzal nam sie tu szybko...
Szpaczka spokojnie moze przez covid sie cos przesunelo o jakiej czulosci mialas test? Moze za mala czulosc zeby tak wczeanie cos wylapal.
Gonia trzymam kciuki zeby beta odbila. Ktory to tydzien wg Twoich obliczen?Gucik, gonia729 lubią tę wiadomość
Loko -
Dzięki dziewczyny. Malinka to mnie podniosło na duchu. To był 10 ml wiec czuły pink płytkowy ale jak mówicie poczekam jeszcze. Mam jeszcze jeden 25 ml i już poczekam do środy - czwartku strasznie się splakalam ale chyba tego potrzebowałam.
Helcia biedakunie wiem jak cię pocieszyć bo sama sobie średnio radzę z cyklami najgorzej jest od zastrzyku do owu im bliżej testowania to moje myśli praktycznie ciągle wokok tego krąża już próbowałam wszystkiego żeby nie myśleć a siedzenie w domu na izolacji jeszcze to pogarsza ...no ale cóż za parę dni będzie po sprawie
Gucik, gonia729 lubią tę wiadomość
Luty/marzec 22
3x1 lametta- 3-6 DC. - 2 pęcherzyki -
11 dpo 12.03 beta 14,2 💗
13 dpo beta 71,5 ❤️
4.04 mamy bijące serduszko 💗
11.05 chyba córeczka 💓
Pcos, niedoczynność tarczycy, hipoglikemia reaktywna
6 cykli stymulowanych lametta -
Szpacza223 wrote:Dzięki dziewczyny. Malinka to mnie podniosło na duchu. To był 10 ml wiec czuły pink płytkowy ale jak mówicie poczekam jeszcze. Mam jeszcze jeden 25 ml i już poczekam do środy - czwartku strasznie się splakalam ale chyba tego potrzebowałam.
Helcia biedakunie wiem jak cię pocieszyć bo sama sobie średnio radzę z cyklami najgorzej jest od zastrzyku do owu im bliżej testowania to moje myśli praktycznie ciągle wokok tego krąża już próbowałam wszystkiego żeby nie myśleć a siedzenie w domu na izolacji jeszcze to pogarsza ...no ale cóż za parę dni będzie po sprawie
Gucik lubi tę wiadomość
Luty/marzec 22
11 dpo 12.03 beta 14,2 💗
13 dpo beta 71,5 ❤️
11.05 chyba córeczka 💓
gonia729 wrote:U mnie przyrost wynosi 33 %
Witaj kochana. Na początku przyrosty były prawidłowe prawda?
Napisz jakie teraz beta ma wartości?
Od jakiejś wartości beta już nie rośnie tak szybko i potrzebuje już 72 godzin by wzrosła o 66% dlatego betę sprawdza się tylko na samym początku i później już tylko usg. Mam nadzieję że u Ciebie właśnie już tak jest 😘
Im ciąża późniejsza, tym wzrost HCG wolniejszy i w przedziale od 1200 mIU/ml do 6000 mIU/ml poziom HCG podwaja się średnio w czasie 96 godzin (4 dni), a dla stężeń przekraczających 6000 mIU/ml czas ten może być jeszcze dłuższy.Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 lutego 2022, 16:08
Nasza Kornelka przyszła na świat 05.01.2022r i jest naszym całym światem. 🙂
"Dopóki walczysz jesteś zwycięzcą" -
Fakt te nasze cykle to same nerwy. Najpierw stres czy komorka urosnie odpowiednio. Pozniej starania stres czy bedzie sila i ochota. Nastepnie czas oczekiwania na testowanie to juz calkowita nieciwrpliwosc...
Mnie covid wczoraj jednak nie oszczedzil mialam wysoka temperature dzis czuje sie jak by mi baterie wyjeli...ciekawe czy przy temperaturze 39 jest szansa jakakolwiek na ten cykl...
Trzeba sobie czasami pozwolic na lzy. Jakos te emocje musimy zrzucic z siebie...Szpacza223 lubi tę wiadomość
Loko -
Loko wrote:Helcia co za emocje Cie ponosza? Wyzal nam sie tu szybko...
Szpaczka spokojnie moze przez covid sie cos przesunelo o jakiej czulosci mialas test? Moze za mala czulosc zeby tak wczeanie cos wylapal.
Gonia trzymam kciuki zeby beta odbila. Ktory to tydzien wg Twoich obliczen? -
Dziewczyny moze Szpaczka spróbuj zaangazowac sie w cos co lubisz, moze odkladasz cos z miesiaca ma miesiąc.
Trochę by glowe oczyścić. Może guzik w jakims swetrze Ci odpadl? Chwilka odpoczynku naszym umyslom mawet te 20min dobrze zrobi 😊 mam ogromną nadzieję, ze sie udalo!
Gonia, spokojnie, nie martw sie, w końcu po co żywi się martwią skoro martwi się nie żywią 😊😚
Zanartwianiem nic sie nie zdziała, sprobuj myslec pozytywnie, jeśli Ci ulży, pisz tu wszystko oczyść głowę! Nikt tj my Cie nie zrozumie😘
Kiedy masz jakąś wizytę u lekarza? Badzmy dobrej myśli, poki beta rosnie , musi byc nadzieja, ze jest wszystko ok.
Helciu czemu tak masz opowiadaj szybko!
Magda Frr - jejku jakie masz cudne te dzieci, az sie rozplywalam jak czytalam Twoj komentarz i to co dziewczynki robią 😍Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 lutego 2022, 17:25
Loko lubi tę wiadomość
Poczatek starań grudzień/styczeń 2021
-brak swoich owulacji
-nieregularny okres
-Stosunek lh do fsh 2.8
1 stymuacja clo 2x1 5-9d.c.
Efekt: 7 pecherzykow po 8cm. Torbiele. Duphaston przepisany na caly miesiąc.
2 stymulacja marzec 2021 zmniejszoną dawką
2 pecherzyki owu byla dzieki ovitrelle, endometrium kiepskie.
Brak kropka:(
3 stymulacja
Sierpień 2021
1x stymulacja lamette ze zmniejszona dawką, plus estrofem, pecherzykow brak i endometrium tragedia.
Kolejna stymulacja 3x1 lamette + estrofem Pecherzyki nie porosly i endometrium 4mm.
Stymulacja wrzesień 2021: cyclo-progynova biale tabletki tylko, na endometrium, zaniast estrofem,+porzyn włochaty tabl.+ clostybegyt 6-10d.c. + ovitrelle 1amp.+duphsaton (pecherzyk peknal sam bez ovitrelle chyba dzięki porzynowi, endo 12 mm 🤩dzięki mensil, ale ciazy brak..)
-walczymy dalej:
Październik 21
clo+1amp. ovitrelle
Pecherzyk urósł dopiero po 25 d.c. , kolejny cykl- walka z torbielem.
12.01.2022 - hsg
02.2022 2 pecherzyki -
Szpacza223 wrote:Dzięki dziewczyny. Malinka to mnie podniosło na duchu. To był 10 ml wiec czuły pink płytkowy ale jak mówicie poczekam jeszcze. Mam jeszcze jeden 25 ml i już poczekam do środy - czwartku strasznie się splakalam ale chyba tego potrzebowałam.
-
Agusia94 wrote:Witaj kochana. Na początku przyrosty były prawidłowe prawda?
Napisz jakie teraz beta ma wartości?
Od jakiejś wartości beta już nie rośnie tak szybko i potrzebuje już 72 godzin by wzrosła o 66% dlatego betę sprawdza się tylko na samym początku i później już tylko usg. Mam nadzieję że u Ciebie właśnie już tak jest 😘
Im ciąża późniejsza, tym wzrost HCG wolniejszy i w przedziale od 1200 mIU/ml do 6000 mIU/ml poziom HCG podwaja się średnio w czasie 96 godzin (4 dni), a dla stężeń przekraczających 6000 mIU/ml czas ten może być jeszcze dłuższy. -
Masz rację Gucik może nie warto starać się żeby w ogóle o tym nie myśleć a o to żeby przez chwilę myśleć o czymś innym. Oglądałam teraz animacje półtorej godziny znów się splakalam ale mi ulżyło bo faktycznie oderwalam się na te półtorej godziny.
Loko mam nadzieję że nie będziesz tak tego covida przechodziła tragicznie jak ja. Jedyny plus to nie myślałam o testowaniu bo czułam się tak fatalnie że nie mogłam o niczym myśleć.
Gonia Ty wiesz najlepiej jak się sprawy mają, ja jeszcze nigdy nie doszłam nawet do tego etapu co Ty także jeszcze nie interesowałam się takimi sytuacjami wiec nawet nie wiem jak wesprzeć . Trzymaj się mocnoGucik lubi tę wiadomość
Luty/marzec 22
11 dpo 12.03 beta 14,2 💗
13 dpo beta 71,5 ❤️
11.05 chyba córeczka 💓
Helcia wrote:Mujer- zaglądasz tu jeszcze? Jak tam u Ciebie ? 😊
Oczywiście, że zaglądam, bo czekam na kolejne dobre wieści (mam nadzieję, że wkrótce od Ciebie!!) U nas czas leci dość szybko, bo przygotowania do czerwcowego wesela więc jeździmy zapraszać gości, dopinamy szczegóły, w międzyczasie kompletujemy wyprawkę więc sporo się dzieje. Ogólnie czuję się bardzo dobrze, waga nadal gwałtownie nie rośnie na szczęście, w piątek mam wizytę wieć zobaczymy ile moje dziecię przybrało na wadze 😁 we czwartek zaczynam 32 tydzień - nie wiem kiedy to zleciało.
Helciu każda z nas przechodziła gorszy czas, ja ryczałam przy każdym kolejnym niepękniętym pęcherzyku. Zwłaszcza wtedy kiedy miał być ostatni cykl przed przerwą ślubną. Po burzy zawsze wychodzi słońce! I ja wierzę, że każdej z Was się uda!
Szpacza mnie wyszła bardzo bardzo jasna kreska na teście o czułości 10 a beta mi wyszła 144. Poczekaj i powtórz test za kilka dni, trzymamy kciuki 🤞
Gonia, nie trać nadziei, że wszystko będzie dobrze. Poczekaj do kolejnego badania.Loko, Gucik, Helcia lubią tę wiadomość
-
Mujer wrote:Oczywiście, że zaglądam, bo czekam na kolejne dobre wieści (mam nadzieję, że wkrótce od Ciebie!!) U nas czas leci dość szybko, bo przygotowania do czerwcowego wesela więc jeździmy zapraszać gości, dopinamy szczegóły, w międzyczasie kompletujemy wyprawkę więc sporo się dzieje. Ogólnie czuję się bardzo dobrze, waga nadal gwałtownie nie rośnie na szczęście, w piątek mam wizytę wieć zobaczymy ile moje dziecię przybrało na wadze 😁 we czwartek zaczynam 32 tydzień - nie wiem kiedy to zleciało.
Helciu każda z nas przechodziła gorszy czas, ja ryczałam przy każdym kolejnym niepękniętym pęcherzyku. Zwłaszcza wtedy kiedy miał być ostatni cykl przed przerwą ślubną. Po burzy zawsze wychodzi słońce! I ja wierzę, że każdej z Was się uda!
Szpacza mnie wyszła bardzo bardzo jasna kreska na teście o czułości 10 a beta mi wyszła 144. Poczekaj i powtórz test za kilka dni, trzymamy kciuki 🤞
Gonia, nie trać nadziei, że wszystko będzie dobrze. Poczekaj do kolejnego badania.
Co do brania letrozolu jak dziewczyny pisały. O stałej porze i cala dawkę na raz jeśli masz więcej niż jedną tabletkę.
Luty/marzec 22
11 dpo 12.03 beta 14,2 💗
13 dpo beta 71,5 ❤️
11.05 chyba córeczka 💓
6 cykli stymulowanych lametta