Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 23 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Stymulacja letrozolem
Odpowiedz

Stymulacja letrozolem

Oceń ten wątek:
  • Malinka2021 Autorytet

Wysłany: 14 marca 2022, 15:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szpacza nie zamartwiaj się, na początku beta dużo szybciej przyrasta. Zaraz zwolni 🙂 no a może bliźniaki będą 😄 teraz wrzuć na luz, bo to najlepsze co możesz zrobić 😊 dużo odpoczywaj nawet jak się dobrze czujesz, to lepiej dmuchać na zimne. Zaraz będziesz w 30 tc jak ja teraz i nie będziesz wiedziała kiedy to zleciało 😅
    Trzymaj się ciepło 🥰

Szpacza223 lubi tę wiadomość

PCOS, starania od 2018, klinika od 2021
    08.21 4ta stymulacja (letrozol+bemfola+ ovitrelle)
    12.05.22 👶Wojtuś💙
  • Szpacza223 Autorytet

Wysłany: 14 marca 2022, 15:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dokładnie tak zrobię ! Na razie cieszę się że jest jak jest.💗

Malinka2021 lubi tę wiadomość

BhHwp2.png
    Luty/marzec 22
    3x1 lametta- 3-6 DC. - 2 pęcherzyki -
    11 dpo 12.03 beta 14,2 💗
    13 dpo beta 71,5 ❤️
    4.04 mamy bijące serduszko 💗
    11.05 chyba córeczka 💓

Pcos, niedoczynność tarczycy, hipoglikemia reaktywna
    6 cykli stymulowanych lametta
  • Klarnecistka Znajoma

Wysłany: 14 marca 2022, 19:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szpacza, ogromne gratulacje! :) przyrost piękny, na pewno będzie wszystko dobrze :)

A ja powitałam 8tc cukrzycą ciążową...

• Annbra Znajoma

Wysłany: 15 marca 2022, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny proszę o poradę... Wczoraj byłam na monitoringu. Gin stwierdził, że w środę mamy działać:-) jak myslicie warto rozpocząć serduszkowsnie już dziś? Czy lepiej jutro (zgodnie ze wskazaniem lekarza)? Wspominał coś o cienkim endometrium:-( w czwartek mam kolejny monitoring. Zobaczymy, jak sprawa się rozwinie ...

• Malinka2021 Autorytet

Wysłany: 15 marca 2022, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Annbra wrote:
    Dziewczyny proszę o poradę... Wczoraj byłam na monitoringu. Gin stwierdził, że w środę mamy działać:-) jak myslicie warto rozpocząć serduszkowsnie już dziś? Czy lepiej jutro (zgodnie ze wskazaniem lekarza)? Wspominał coś o cienkim endometrium:-( w czwartek mam kolejny monitoring. Zobaczymy, jak sprawa się rozwinie ...

A jaka wielkość pęcherzyków? Zastrzyk na pęknięcie brałaś? 🙂

12.05.22 👶Wojtuś💙
  • Annbra Znajoma

Wysłany: 15 marca 2022, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malinka2021 wrote:
    A jaka wielkość pęcherzyków? Zastrzyk na pęknięcie brałaś? 🙂
    Mam jeden pęcherzyk, ale nie wiem jakich wymiarów... Zastrzyku nie biorę, ostatnio pęcherzyk sam pękł...

• Anika89 Autorytet

Wysłany: 15 marca 2022, 12:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Annbra wrote:
    Mam jeden pęcherzyk, ale nie wiem jakich wymiarów... Zastrzyku nie biorę, ostatnio pęcherzyk sam pękł...
    Hej,
    Ja bym działała i dziś i jutro. U mnie było zalecane 3 dni pod rząd 🙂 aczkolwiek wytrwaliśmy tylko dwa dni😂 wiadomo na siłę nie ma sensu ani ochoty 🥵. Każdy lekarz zaleca inaczej, ważne żeby się wstrzelić przed owulacja 🙂.
    Raz nam się udało trzy dni pod rząd i to ze skutkiem dwóch kresek na teście, także chyba coś w tym jest jednak 🙂.
    Z drugiej strony trochę mało konkretów od lekarza jaki rozmiar pęcherzyków i kiedy przewiduje owulację, także na pewno nie zaszkodzi popracować 😉.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 marca 2022, 12:30

• Fragile Znajoma

Wysłany: 15 marca 2022, 14:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja właśnie czekam na owulację po pierwszej stymulacji letrozolem - w sumie nie czułam żadnych objawów podczas stosowania (1x dziennie od 4 dnia cyklu). Jutro idę na monitoring. Ogólnie problemem u mnie jest powolny wzrost pęcherzyków - zanim odpowiednio urosną, endometrium jest już w fazie lutealnej. Czy któraś z Was ma/miała podobny problem?

• Domma Autorytet

Wysłany: 15 marca 2022, 14:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szpacza223 wrote:
    Beta 14,2 wiec bardzo malutka mam nadzieję że po prostu wylapalam samiutki początek i już będzie tylko lepiej . 💗💗💗💗💗💗

Gratulacje ❤️ cudowne wieści 🥳
    Dużo zdrówka i nudnych 9 miesięcy 🤩

👱‍♀️ 30l.
    AMH 2,3 - >1,93 (po laparo)
    ❌MTHFR - heterozygotyczny (C677T)
    ❌PAI-1 homozygotyczny
    02.21 laparoskopia
    Endometrioza 1 st.
    Udrożnione jajowody 💪
    03.21 IUI 😭 (lametta +menopur + ovitrelle) pęcherzyk nie pękł.. Torbiel - > 21 dni antykoncepcji
    05.21 -> 2 IUI ❓(bemfola + menopur+ 2x pregnyl) nie pękły ❓
    Jakieś cuda!
    26.05 beta 6675 ✊
    Pawełek 29.01.22 ❤️👶
  • Ewella Koleżanka

Wysłany: 15 marca 2022, 15:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny :) u mnie czar prysł wiem już dlaczego nam nie wychodzi . Zaczynam trzeci cykl z lamette natomiast po badaniu nasienia okazało się ze słaba morfologia 2% oraz ruchliwość nienajlepsza. Kupiliśmy profertil maz zażywa , stosowali wasi panowie? Pomogło cos? Została mi jedna tabletka lametty wiec wezme ale od następnego cyklu chyba się poddaje i czekamy na polepszenie nasienia. Straciłam już nadzieje na powodzenie :) miałyście podobna historie ze słabym nasieniem a mimo to udało się?

• Malinka2021 Autorytet

Wysłany: 15 marca 2022, 15:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fragile, hmm zazwyczaj tu letrozol od 3 dc dostawalysmy. No, ale to pierwsza stymulacja, trzeba zobaczyć jak reagujesz na leki 🙂 może będzie wystarczające. Daj znać jak po monitoringu. Który to dzień cyklu jutro będzie? 🙂

Ewella, pewnie że nasienie można poprawić, nie martw się 🙂 u nas na starcie były 4%. Tego leku mój mąż nie brał, ale poczytaj sobie co poprawia ruchliwość 🙂
    Mąż brał kwas foliowy, wit. D3, koenzym q10, n-acetyl l-karnitynę, selen, cynk.

12.05.22 👶Wojtuś💙
  • Ewella Koleżanka

Wysłany: 15 marca 2022, 15:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malinka te wszystkie witaminki mam wlasnie w tym suplemencie dlatego odzalowalismy i poświeciliśmy te 200 jak ma faktycznie pomoc:) a długo Twoj maz czekał żeby powtórzyć badanie nasienia? Mój po odebraniu wczoraj wyników załamał się ale długo rozmawialismy i widze ze od rana dzisiaj już jest lepiej ma zaparcie żeby to poprawić suplementowac :) narazie nie chce słyszeć o żadnych wspomaganiach rozrodu bo jak stwierdził chce sam. Odpuszczamy do czerwca żeby trochę glowe oczyścić :)

• Pinkiii Ekspertka

Wysłany: 15 marca 2022, 16:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczynki mam pytanko. Brałam lamette i w 11 dniu cyklu ból podbrzusza jajników śluzu jak wodospad i jeden dzień różowego plamienia a potem dwa dni spokoju. Dziś 18 dzień cyklu i znów dużo śluzu i ból w podbrzuszu. Juz nie ogarniam o co chodzi. Zazwyczaj owulacja w 12 lub 13 dniu a teraz po poronieniu jakieś cuda się dzieją. Pierwszy raz tak mam. Miałyście tak?

• Mama8latka Autorytet

Wysłany: 15 marca 2022, 17:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny szukam Lametty,Aromka ,Femara itp
    Ma może któraś z Was na sprzedaż??
    Clostybegyt zżera mi Endometrium,właśnie jestem po monicie na naturalnym cyklu i okazuje się znów bezowulacyjny 😔 zostałam bez recepty na nowy cykl .
    Ratujcie 😩

👶 2012r (syn)--> Anty --> 2017r rozpoczęcie starań
    👼 2019r -15tc 💔
    👼 2019r - 9tc 💔
    2 x CB 💔
    06.2023r - CB 💔
    06.2024r - CB 💔

❌Toczeń [10.2023r Remisja Ana 1:5120-> 1:360]/ Endometrioza ❌
  • Malinka2021 Autorytet

Wysłany: 15 marca 2022, 17:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewella właśnie niestety nie powtarzał, ale dr powiedziała że 4% to nie jest źle.
    W każdym razie po badaniach zaczął suplementację od lutego 2021 a w sierpniu II, myślę że na pewno suplementacja pomogła, szkoda że nie zrobił ponownie badań, ale nie chciał. A ja do tej pory jestem ciekawa na ile suplementacja pomogła 🙂
    Natomiast mężowi koleżanki po 3 miesiącach poprawiło się z 1% na 3% :) tylko on akurat miał zabieg, ale już nie pamiętam o co chodziło, ale bodajże żylaki na jądrach mu usuwali (które zdiagnozowano na badaniu USG). Także może warto też wysłać męża na jakieś dodatkowe badania, bo może problem jest bardziej złożony..

12.05.22 👶Wojtuś💙
  • Szpacza223 Autorytet

Wysłany: 15 marca 2022, 17:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pinki a jaki ten śluz ? Taki owulacyjny ?

Ewella tak plus sok z pomidorów i czarnuszka :) dobrze że macie kolejny trop. Lepiej tak niż gdy nie wychodzi niewiadomo dlaczego.

Fragile ja miałam na odwrót pęcherzyki już 18 mm miały a Endo 4,5, także dobry pomysł żeby letrozolem trochę podkrecic ich wzrost czekamy na info z monitoringu :) lepsze grubsze endometrium niż cienkie.

Anbra co do starań u nas różnie bywało w nieudanych cyklach ale w tym udanym się naprawdę postaraliśmy. Owulacja była we wtorek - starania piątek sobota, poniedziałek wtorek. Także z własnego doświadczenia teraz twierdzę że im więcej tym lepiej.

Do mnie dzwoniła pani doktor wczoraj widząc wyniki badań powiedziała że jest wszystko super i żeby iść na kolejną bete dopiero w piątek najwcześniej albo poniedziałek byłoby najlepiej. I chyba tak zrobię nie będę co chwilę latać. Jestem na razie spokojna bo mam dość sporo objawów także czuję że coś się dzieje.

BhHwp2.png
    Luty/marzec 22
    3x1 lametta- 3-6 DC. - 2 pęcherzyki -
    11 dpo 12.03 beta 14,2 💗
    13 dpo beta 71,5 ❤️
    4.04 mamy bijące serduszko 💗
    11.05 chyba córeczka 💓

Pcos, niedoczynność tarczycy, hipoglikemia reaktywna
    6 cykli stymulowanych lametta
  • Malinka2021 Autorytet

Wysłany: 15 marca 2022, 18:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My w udanym cyklu mieliśmy 6ciodniowy maraton, na koniec to już mąż ziewał 😅

12.05.22 👶Wojtuś💙
  • Pinkiii Ekspertka

Wysłany: 15 marca 2022, 18:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szpacza223 właśnie coś takiego jak owulacyjny. Tylko dziwnie to wygląda bo w 11 dniu taki sam był i teraz tez😁😁😁 a testów owulacyjnych nie chce robić i się nakręcać, że może przegapiłam czy nie 🤣🤣🤣 więc czy owulka była 11 czy 18 dnia cyklu i tak z mężem działaliśmy 😁😁

Szpacza223 lubi tę wiadomość

• dracaena Autorytet

Wysłany: 15 marca 2022, 21:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie dziś 12 dc po letrozolu i brak reakcji na dziś, więc trochę mi smutno. Mam pojawić się za tydzień. Fakt faktem, jak już miałam naturalne owulacje, to około 21-22 dc.
    Zaczęłam obserwację cyklu własną i mierzenie temperatur, pilnuję, żeby mi nie siadło za bardzo na głowę to całe staranie, ale mam wrażenie, że jak i w pracy, tak i tu jestem mocno zadaniowa i na razie spokojnie.

👩 31 / 🧔30
    ❌ PCOS, cykle i owulacje nieregularne bez leków; Hashimoto - delikatna postać, pod kontrolą

Stymulacje (letrozol, NAC, Ovitrelle):
    03.2022, 04.2022, 05.2022, 06.2022 ❌
    08.2022 -> 9.09.2022 ⏸
    10.09 - beta 204
    12.09 - beta 482
    4.10 - wszystko ok, 1,43 cm człowieczka, mamy ❤️🍀
    2.11 - prenatalne -> 5,38cm fikającego człowieczka, niskie ryzyka 🍀
    4.01 - połówkowe -> 370g ruchliwej już potwierdzonej dziewuchy 🥰🍀 21+1
    22.02 - USG III trymestru, 1150g 🍀 28+1
    21.03 - 2020g ❤️ 32+0
    9.05 - około 3200-3300g panny, której dobrze w brzuchu ❤️ 39+0
    PTP - 16.05.2023

Wanda ❤️ - 26.05.2023, 3620g, 55cm ❤️ 41+3

age.png
  • Pinkiii Ekspertka

Wysłany: 15 marca 2022, 21:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dracaena wrote:
    U mnie dziś 12 dc po letrozolu i brak reakcji na dziś, więc trochę mi smutno. Mam pojawić się za tydzień. Fakt faktem, jak już miałam naturalne owulacje, to około 21-22 dc.
    Zaczęłam obserwację cyklu własną i mierzenie temperatur, pilnuję, żeby mi nie siadło za bardzo na głowę to całe staranie, ale mam wrażenie, że jak i w pracy, tak i tu jestem mocno zadaniowa i na razie spokojnie.
    Trzymam kciuki może akurat coś się zadzieje 😉 ja niestety jakoś nie mam cierpliwości do mierzenia temperatury. Nawet odpuściłam robienie testów owu. Zrobiłam tylko po zabiegu, żeby sprawdzić czy organizm wraca do normy bo tak lekarz kazał i skontrolował że, pęcherzyki same pękają. No i kazał wziąć lamette i działać. Narazie pilnuje tylko jak w zegarku żeby brać kwas foliowy 😁😁😁

dracaena lubi tę wiadomość

‹‹ 1111 1112 1113 1114 1115 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Klinika niepłodności - 50 pytań, na które warto znać odpowiedź przy pierwszej wizycie.

Chciałabyś mieć pewność, że dobrze przygotowałaś się do swojej pierwszej wizyty u lekarza, dotyczącej problemów z zajściem w ciążę? Skorzystaj z naszego formularza płodności  – są to pytania, które dobry specjalista prawdopodobnie zada Ci podczas pierwszej wizyty , która pomoże zdiagnozować niepłodność. W ten sposób o niczym nie zapomnisz i będziesz mieć pod ręką wszystkie szczegóły dotyczące Twojego zdrowia, płodności lub historii chorób w Twojej rodzinie!       

CZYTAJ WIĘCEJ

12 najnowszych rekomendacji dla kobiet cierpiących na endometriozę - łagodzenie bólu i wspieranie płodności poprzez dietę

Endometrioza jest jedną z tych chorób, do której należy podchodzić holistycznie. Jednym ze sposobów, który może pomóc w walce z chorobą i przede wszystkim z łagodzeniem objawów choroby jest odpowiednia dieta. Poznaj 12 najważniejszych zasad zdrowego odżywiania dla kobiet, które cierpią na endometriozę.

CZYTAJ WIĘCEJ

3 naturalne sposoby na mdłości w ciąży

Mdłości i nudności to jedna z najczęstszych i najbardziej typowych dolegliwości w pierwszych tygodniach ciąży. Czym są one spowodowane i jak sobie pomóc? Poznaj sprawdzone i skuteczne sposoby, jak zmniejszyć mdłości w ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ