Stymulacja letrozolem
-
WIADOMOŚĆ
-
Smutnastudentka wrote:Cześć dziewczyny!
Bardzo proszę o poradę, jestem na stymulacji Letrozolem i spóźnia mi się @ 4 dni, wczoraj miałam tylko delikatne brunatne plamienie. Testy z moczu negatywne czy po letrozolu wydłuża się cykl? Czy może to oznaczać ciąże czy raczej miesiączka przyjdzie?
Chciałam zaznaczyć, że cykle mam 29 dniowe, a dzisiaj już jest 34 dzień
Mam dokładnie to samo, z tym że stymulowałam się clostilbegytem. Plus już od kilku miesięcy biorę na wywołanie okresu luteinę dopochwowo (od 16 dnia cyklu przez 10 dni) i zawsze na następny dzień po odstawieniu już pojawiał się okres. Teraz minęły cztery dni i ani śladu. Dół brzucha mnie boli, piersi mi zaraz wybuchną, a sutków nawet nie dotykam, bo tak bolą Często tak mam na okres, test z moczu wyszedł negatywny. Zastanawiam się, czy ta stymulacja + zastrzyk ovitrelle który wziełam tak rozregulował okres mimo luteiny. I zaczynam się schizować :<👩 32 -PCOS (AMH 10.2), niedoczynność tarczycy, hashimoto
🧔 33 - wyniki nasienia w normie
Starania od września 2021
3 nieudane inseminacje
12.05 rozpoczęcie💉
20.05 kontrola - po 15 🥚 na jajnik, rozmiary między 11 a 15mm
24.05 - punkcja
29.05 mamy 3 zarodki: 4AA❄️4AA❄️4BB❄️
17.06 transfer 🙏❤️ estradiol: 394,66 ; progesteron: 74,68 ng/ml
19.06 progesteron: 120 ng/ml
22.06 progesteron: 219 ng/ml
7dpt progesteron 154 ng/ml, beta hcg 97.5 🥹
9dpt progesteron: 61,29 ng/ml, beta 177,850 mIU/ml
11dpt progesteron: 80 ng/ml, beta hcg 395 ng/ml
13dpt progesteron 82ng/ml, beta 1093,350
15dpt progesteron 80ng/ml, beta 2537
17dpt progesteron 54ng/ml, beta hcg 5321,780 ❤️
20
21dpt progesteron 48,88 ng/ml, beta hcg 13334 ❤️
24dpt mamy serduszko ❤️
-
Smutnastudentka wrote:Cześć dziewczyny!
Bardzo proszę o poradę, jestem na stymulacji Letrozolem i spóźnia mi się @ 4 dni, wczoraj miałam tylko delikatne brunatne plamienie. Testy z moczu negatywne czy po letrozolu wydłuża się cykl? Czy może to oznaczać ciąże czy raczej miesiączka przyjdzie?
Może być to i tak ..w sensie może być to zwiastun jakiś nieprawidłowości w fazie lutealnej a może być i ciąża. Warto zrobić betę....od 09.2020 r. - starania "na poważnie"
od 10.2021 r. - klinika
11.2021 r. - badanie drożności jajowodów 👍
18.03.22r. - 1 IUI 👎
14.04.22r. 2 IUI 👎
06.22r decyzja o IVF
20.07.22 r. początek stymulacji
16.08.22r punkcja; 9 komórek Mamy ❄️❄️❄️ (5.1.1. 3.2.1 3.2.3)
19.08.22 r 1IVF w 3 dobie - klasa zarodka 8.1 ( 10 dpt - beta 62,13; 12dpt - beta 188,9 prog. 35,26; 14 dpt 471,1; 18dpt beta 2656, prog 43,56)
13.09.22 r 25dpt mamy ♥️
👱♀️35 lata
Hashimoto, TSH 1,43 ulU/ml
🧑🦲
Ogólne badanie plemników ok: fragmentacja ok, HBA na poziomie 30%
Hashimoto, TSH w normie -
Dzień dobry ,
przygotowuję pracę badawczą w dziedzinie Psychologii. W badaniach skupiam się na tym, co wpływa na kondycję emocjonalną kobiet przystępujących do procedury in vitro, aby ustalić jak najbardziej efektywnie wspierać emocjonalnie grupę kobiet leczących się z powodu niepłodności. Twój udział w badaniu jest bardzo cenny, zarówno z perspektywy badawczej, jak i tej praktycznej. Dzięki Twojemu zaangażowaniu dowiem się, jak lepiej pomagać innym ludziom.
Bardzo proszę o Twoją pomoc w tym badaniu.
https://forms.gle/quP93Gt7csuce1HU6 -
nick nieaktualnySmutnastudentka wrote:Cześć dziewczyny!
U mnie taki spóźniający się okres przy Letrozolu to była torbiel. Testy też negatywne. Cykl jako taki nigdy mi się nie wydłużył.
A w tym miesiącu od owu mam plamienia...Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 marca 2022, 22:29
-
Dziewczyny miałyście coś takiego po lameccie, że okres jest jakby taki bardziej skąpy.? Okres powinien być w piątek No i zaczęło się lekkie krwawienie i w sobotę też tak samo i niedziele No i dziś też. Podpaska wystarczyła by w sumie jedna na cały dzień ale jak użyłam tamponu to coś więcej jest krwi. Mam wziąć lamette i nie wiem czy czekać aż się rozkręci bardziej czy już brać. Nigdy mi się taki cos nie działo. Zawsze okres co do dnia lub dzień wcześniej no i jeden dzień taki skąpy a potem już normalny. Testy negatywne jakby co. Nie wiem co myśleć.
-
U mnie im grubsze endometrium tym był obfitszy okres nie było innych zależności. Nie wiem czemu tak robiłaś test ?
Luty/marzec 22
3x1 lametta- 3-6 DC. - 2 pęcherzyki -
11 dpo 12.03 beta 14,2 💗
13 dpo beta 71,5 ❤️
4.04 mamy bijące serduszko 💗
11.05 chyba córeczka 💓
Pcos, niedoczynność tarczycy, hipoglikemia reaktywna
6 cykli stymulowanych lametta -
Pinkiii wrote:Dziewczyny miałyście coś takiego po lameccie, że okres jest jakby taki bardziej skąpy.? Okres powinien być w piątek No i zaczęło się lekkie krwawienie i w sobotę też tak samo i niedziele No i dziś też. Podpaska wystarczyła by w sumie jedna na cały dzień ale jak użyłam tamponu to coś więcej jest krwi. Mam wziąć lamette i nie wiem czy czekać aż się rozkręci bardziej czy już brać. Nigdy mi się taki cos nie działo. Zawsze okres co do dnia lub dzień wcześniej no i jeden dzień taki skąpy a potem już normalny. Testy negatywne jakby co. Nie wiem co myśleć.
Pinkii ja tak miałam. Zazwyczaj okres trwał 5 dni i był taki normalny, bym to nazwała. A po letrozole skrócił mi się do 3-4 dni i rzeczywiście gdybym nie zmieniała podpasek ze względów higienicznych to jedna na cały dzień by wystarczyła. Więc miałam to samo, ale nie umiem tego uzasadnić.. w sumie nie rozmawiałam o tym z lekarzem.
2 lata starań
32 lata - 2022r
AMH=0.86
4 stymulacje letrozole
drożność - 04.2022
pozytywny test 08.05
10.05 - betaHCG 476
serduszko 19.05.2022
Julia na pokładzie 08.01.2023
2 pozytywny test 23.03.2024 -
Hej dziewczyny,
Staramy się o dziecko około 3 lat. Od roku z pomocą kliniki. Mąż miał wykonane wszystkie badania, przeszłam histeroskopię, HSG. Od marca staramy się z pomocą medyczną tj. aromek plus ovitrella. Cykle monitorowane.
Przed okresem pojawia się około 3 dniowe plamienie, jak myślicie czy to może powodować problem z zajściem.
Pozdrawiam wszystkie staraczki i proszę nie hejtujcie. Długo zbierałam się, aby w ogóle napisać.
-
Staranieomalucha2022 wrote:Hej dziewczyny,
Staramy się o dziecko około 3 lat. Od roku z pomocą kliniki. Mąż miał wykonane wszystkie badania, przeszłam histeroskopię, HSG. Od marca staramy się z pomocą medyczną tj. aromek plus ovitrella. Cykle monitorowane.
Przed okresem pojawia się około 3 dniowe plamienie, jak myślicie czy to może powodować problem z zajściem.
Pozdrawiam wszystkie staraczki i proszę nie hejtujcie. Długo zbierałam się, aby w ogóle napisać. -
Malowana lala wrote:Nie stresuj się 😉 dlaczego ktoś miałby hejtowac? Co lekarze mówią na twoje plamienia przed okresem? Ja mam podobnie ale u mnie jest problem z owulacja. Dali ci progesteron na te plamienia? Może to niedomoga lutealna.
Pierwszy post, dlatego może obawiałam się hejtu. Myślałam, że w zeszłym miesiącu po prostu od tak pojawiło się, ale teraz ponownie. Idę w sobitę do gina ( ocena po przyjmowaniu aromku - czy pęcherzyk powstaje), owulacja w zeszłym miesiącu przeszła pięknie. Czytałam, że może to być niski poziom progesteronu. Dam znać w sobotę, jak uda mi się coś ustalić😊 -
Staranieomalucha2022 wrote:Pierwszy post, dlatego może obawiałam się hejtu. Myślałam, że w zeszłym miesiącu po prostu od tak pojawiło się, ale teraz ponownie. Idę w sobitę do gina ( ocena po przyjmowaniu aromku - czy pęcherzyk powstaje), owulacja w zeszłym miesiącu przeszła pięknie. Czytałam, że może to być niski poziom progesteronu. Dam znać w sobotę, jak uda mi się coś ustalić😊
-
Ja okres ostatecznie dostałam, dzisiaj drugi dzień cyklu. Wcześniej 2 miesiące byłam na clostilbegycie, ten cykl już zacznę z letrozolem od 5 d.c. I zobaczymy👩 32 -PCOS (AMH 10.2), niedoczynność tarczycy, hashimoto
3 nieudane inseminacje
12.05 rozpoczęcie💉
24.05 - punkcja
20
24dpt mamy serduszko ❤️
-
kasia wrote:Ja okres ostatecznie dostałam, dzisiaj drugi dzień cyklu. Wcześniej 2 miesiące byłam na clostilbegycie, ten cykl już zacznę z letrozolem od 5 d.c. I zobaczymy
Hej. Dlaczego od 5dc letrazol? 🙂 zazwyczaj bierze się od 3 do 7dc. Pytam z ciekawości.Nasza Kornelka przyszła na świat 05.01.2022r i jest naszym całym światem. 🙂
"Dopóki walczysz jesteś zwycięzcą" -
kasia wrote:Ja okres ostatecznie dostałam, dzisiaj drugi dzień cyklu. Wcześniej 2 miesiące byłam na clostilbegycie, ten cykl już zacznę z letrozolem od 5 d.c. I zobaczymy
Zaczynałam od 2 dnia cyklu przez 5 dni. Widzę, że wszystko zależy od ginekologa 😊 -
Staranieomalucha2022 wrote:Hej dziewczyny,
Pozdrawiam wszystkie staraczki i proszę nie hejtujcie. Długo zbierałam się, aby w ogóle napisać.
Wiesz co, ja tak miałam z tymi plamieniami przed okresem. Niestety nie wiem co było przyczyną, bo po owulacji brałam duphaston lub luteine, więc teoretycznie progesteron powinien być ok, ale nie badalam.
Nawet w udanym cyklu miałam to plamienie, które było wyjaśnione tym, że niby miałam krwiaka koło zarodka. Progesteron w tamtym czasie miałam wysoki. W każdym razie mimo tych plamień udało się 🙂PCOS, starania od 2018, klinika od 2021
08.21 4ta stymulacja (letrozol+bemfola+ ovitrelle)
12.05.22 👶Wojtuś💙 -
Staranieomalucha2022 wrote:Zaczynałam od 2 dnia cyklu przez 5 dni. Widzę, że wszystko zależy od ginekologa 😊
Ja to Wam źle napisałam. Faktycznie, zaczniemy od 2 dnia cyklu przez 5 dni
Ten cykl odpuszczam, byłam na kontrolnym usg mimo miesiączki, żeby zobaczyć czy te bóle ostatnio nie zwiastowały przestymulowanych jajników, ale są ok. W następnym cyklu od 2 do 5 dnia letrozol i monitoring.
Teraz w tym cyklu podejdę tylko zobaczyć, czy pęcherzyk się robi mimo braku farmakologicznej stymulacji.
Odpuszczam, bo mój mąż nie zrobił badań nasienia, czeka teraz aż będzie mógł po odstawieniu antybiotyku. I nie chcę się tak po prostu tym faszerować jeśli isę okaże, że coś z nim nie tak. Dlatego zwalniam trochę tempo, za dużo stresu mnie to kosztuje👩 32 -PCOS (AMH 10.2), niedoczynność tarczycy, hashimoto
3 nieudane inseminacje
12.05 rozpoczęcie💉
24.05 - punkcja
20
24dpt mamy serduszko ❤️
-
kasia wrote:Ja to Wam źle napisałam. Faktycznie, zaczniemy od 2 dnia cyklu przez 5 dni
Ten cykl odpuszczam, byłam na kontrolnym usg mimo miesiączki, żeby zobaczyć czy te bóle ostatnio nie zwiastowały przestymulowanych jajników, ale są ok. W następnym cyklu od 2 do 5 dnia letrozol i monitoring.
Teraz w tym cyklu podejdę tylko zobaczyć, czy pęcherzyk się robi mimo braku farmakologicznej stymulacji.
Odpuszczam, bo mój mąż nie zrobił badań nasienia, czeka teraz aż będzie mógł po odstawieniu antybiotyku. I nie chcę się tak po prostu tym faszerować jeśli isę okaże, że coś z nim nie tak. Dlatego zwalniam trochę tempo, za dużo stresu mnie to kosztuje
Powiedziałam do męża, że pierwszy dzień okresu jest dla mnie, muszę popłakać sobie, w samotnosci żeby mieć dalszą siłę do działania.Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 kwietnia 2022, 15:37
-
Hej dziewczyny,
Jestem po wizycie u gina. Powiedziałam o plamieniach przed okresem.
Musimy poczekać do owulacji i wtedy ( najprawdopodobniej tabletki - progesteron).
Dzisiaj mam zrobić zastrzyk - ovitrella, 3 dni działania i w najbliższą sobotę wizyta, czy owulacja przebiegła prawidłowo.
-
Niezmiennie dziewczyny trzymam za was kciuki !!
U mnie objawów ciążowych tysiące na szczęście nie wymiotuje. W poniedziałek wizyta to będzie około 7+0 , mam nadzieję zobaczyć bijące serduszko, trzymajcie kciuki 🥺🥺🥺🥺Joke, Malinka2021, Gucik lubią tę wiadomość
Luty/marzec 22
3x1 lametta- 3-6 DC. - 2 pęcherzyki -
11 dpo 12.03 beta 14,2 💗
13 dpo beta 71,5 ❤️
4.04 mamy bijące serduszko 💗
11.05 chyba córeczka 💓
Pcos, niedoczynność tarczycy, hipoglikemia reaktywna
6 cykli stymulowanych lametta