X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Stymulacja letrozolem
Odpowiedz

Stymulacja letrozolem

Oceń ten wątek:
  • kasia Autorytet

Wysłany: 27 marca 2022, 19:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Smutnastudentka wrote:
    Cześć dziewczyny!
    Bardzo proszę o poradę, jestem na stymulacji Letrozolem i spóźnia mi się @ 4 dni, wczoraj miałam tylko delikatne brunatne plamienie. Testy z moczu negatywne :( czy po letrozolu wydłuża się cykl? Czy może to oznaczać ciąże czy raczej miesiączka przyjdzie?

Chciałam zaznaczyć, że cykle mam 29 dniowe, a dzisiaj już jest 34 dzień

Mam dokładnie to samo, z tym że stymulowałam się clostilbegytem. Plus już od kilku miesięcy biorę na wywołanie okresu luteinę dopochwowo (od 16 dnia cyklu przez 10 dni) i zawsze na następny dzień po odstawieniu już pojawiał się okres. Teraz minęły cztery dni i ani śladu. Dół brzucha mnie boli, piersi mi zaraz wybuchną, a sutków nawet nie dotykam, bo tak bolą :P Często tak mam na okres, test z moczu wyszedł negatywny. Zastanawiam się, czy ta stymulacja + zastrzyk ovitrelle który wziełam tak rozregulował okres mimo luteiny. I zaczynam się schizować :<

👩 32 -PCOS (AMH 10.2), niedoczynność tarczycy, hashimoto
    🧔 33 - wyniki nasienia w normie

Starania od września 2021
    3 nieudane inseminacje

12.05 rozpoczęcie💉
    20.05 kontrola - po 15 🥚 na jajnik, rozmiary między 11 a 15mm
    24.05 - punkcja
    29.05 mamy 3 zarodki: 4AA❄️4AA❄️4BB❄️
    17.06 transfer 🙏❤️ estradiol: 394,66 ; progesteron: 74,68 ng/ml
    19.06 progesteron: 120 ng/ml
    22.06 progesteron: 219 ng/ml
    7dpt progesteron 154 ng/ml, beta hcg 97.5 🥹
    9dpt progesteron: 61,29 ng/ml, beta 177,850 mIU/ml
    11dpt progesteron: 80 ng/ml, beta hcg 395 ng/ml
    13dpt progesteron 82ng/ml, beta 1093,350
    15dpt progesteron 80ng/ml, beta 2537
    17dpt progesteron 54ng/ml, beta hcg 5321,780 ❤️
    20
    21dpt progesteron 48,88 ng/ml, beta hcg 13334 ❤️
    24dpt mamy serduszko ❤️
  • Martitka3006 Autorytet

Wysłany: 27 marca 2022, 19:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Smutnastudentka wrote:
    Cześć dziewczyny!
    Bardzo proszę o poradę, jestem na stymulacji Letrozolem i spóźnia mi się @ 4 dni, wczoraj miałam tylko delikatne brunatne plamienie. Testy z moczu negatywne :( czy po letrozolu wydłuża się cykl? Czy może to oznaczać ciąże czy raczej miesiączka przyjdzie?

Może być to i tak ..w sensie może być to zwiastun jakiś nieprawidłowości w fazie lutealnej a może być i ciąża. Warto zrobić betę....

od 09.2020 r. - starania "na poważnie"
    od 10.2021 r. - klinika
    11.2021 r. - badanie drożności jajowodów 👍
    18.03.22r. - 1 IUI 👎
    14.04.22r. 2 IUI 👎
    06.22r decyzja o IVF
    20.07.22 r. początek stymulacji
    16.08.22r punkcja; 9 komórek Mamy ❄️❄️❄️ (5.1.1. 3.2.1 3.2.3)
    19.08.22 r 1IVF w 3 dobie - klasa zarodka 8.1 ( 10 dpt - beta 62,13; 12dpt - beta 188,9 prog. 35,26; 14 dpt 471,1; 18dpt beta 2656, prog 43,56)
    13.09.22 r 25dpt mamy ♥️

👱‍♀️35 lata
    Hashimoto, TSH 1,43 ulU/ml

🧑‍🦲
    Ogólne badanie plemników ok: fragmentacja ok, HBA na poziomie 30%
    Hashimoto, TSH w normie
  • calistas Koleżanka

Wysłany: 27 marca 2022, 21:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :),
    przygotowuję pracę badawczą w dziedzinie Psychologii. W badaniach skupiam się na tym, co wpływa na kondycję emocjonalną kobiet przystępujących do procedury in vitro, aby ustalić jak najbardziej efektywnie wspierać emocjonalnie grupę kobiet leczących się z powodu niepłodności. Twój udział w badaniu jest bardzo cenny, zarówno z perspektywy badawczej, jak i tej praktycznej. Dzięki Twojemu zaangażowaniu dowiem się, jak lepiej pomagać innym ludziom.
    Bardzo proszę o Twoją pomoc w tym badaniu.

https://forms.gle/quP93Gt7csuce1HU6

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 marca 2022, 22:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Smutnastudentka wrote:
    Cześć dziewczyny!

U mnie taki spóźniający się okres przy Letrozolu to była torbiel. Testy też negatywne. Cykl jako taki nigdy mi się nie wydłużył.
    A w tym miesiącu od owu mam plamienia...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 marca 2022, 22:29

• Pinkiii Ekspertka

Wysłany: 28 marca 2022, 13:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny miałyście coś takiego po lameccie, że okres jest jakby taki bardziej skąpy.? Okres powinien być w piątek No i zaczęło się lekkie krwawienie i w sobotę też tak samo i niedziele No i dziś też. Podpaska wystarczyła by w sumie jedna na cały dzień ale jak użyłam tamponu to coś więcej jest krwi. Mam wziąć lamette i nie wiem czy czekać aż się rozkręci bardziej czy już brać. Nigdy mi się taki cos nie działo. Zawsze okres co do dnia lub dzień wcześniej no i jeden dzień taki skąpy a potem już normalny. Testy negatywne jakby co. Nie wiem co myśleć.

• Szpacza223 Autorytet

Wysłany: 28 marca 2022, 17:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie im grubsze endometrium tym był obfitszy okres nie było innych zależności. Nie wiem czemu tak :( robiłaś test ?

BhHwp2.png
    Luty/marzec 22
    3x1 lametta- 3-6 DC. - 2 pęcherzyki -
    11 dpo 12.03 beta 14,2 💗
    13 dpo beta 71,5 ❤️
    4.04 mamy bijące serduszko 💗
    11.05 chyba córeczka 💓

Pcos, niedoczynność tarczycy, hipoglikemia reaktywna
    6 cykli stymulowanych lametta
  • Pinkiii Ekspertka

Wysłany: 28 marca 2022, 20:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szpacza223 wrote:
    U mnie im grubsze endometrium tym był obfitszy okres nie było innych zależności. Nie wiem czemu tak :( robiłaś test ?
    Robiłam chyba z 3. Wszystkie negatywne 😉

• Joke Koleżanka

Wysłany: 29 marca 2022, 14:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pinkiii wrote:
    Dziewczyny miałyście coś takiego po lameccie, że okres jest jakby taki bardziej skąpy.? Okres powinien być w piątek No i zaczęło się lekkie krwawienie i w sobotę też tak samo i niedziele No i dziś też. Podpaska wystarczyła by w sumie jedna na cały dzień ale jak użyłam tamponu to coś więcej jest krwi. Mam wziąć lamette i nie wiem czy czekać aż się rozkręci bardziej czy już brać. Nigdy mi się taki cos nie działo. Zawsze okres co do dnia lub dzień wcześniej no i jeden dzień taki skąpy a potem już normalny. Testy negatywne jakby co. Nie wiem co myśleć.

Pinkii ja tak miałam. Zazwyczaj okres trwał 5 dni i był taki normalny, bym to nazwała. A po letrozole skrócił mi się do 3-4 dni i rzeczywiście gdybym nie zmieniała podpasek ze względów higienicznych to jedna na cały dzień by wystarczyła. Więc miałam to samo, ale nie umiem tego uzasadnić.. w sumie nie rozmawiałam o tym z lekarzem.

5513179891.png
    2 lata starań
    32 lata - 2022r
    AMH=0.86
    4 stymulacje letrozole
    drożność - 04.2022
    pozytywny test 08.05
    10.05 - betaHCG 476
    serduszko 19.05.2022
    Julia na pokładzie 08.01.2023

2 pozytywny test 23.03.2024
  • Staranieomalucha2022 Znajoma

Wysłany: 29 marca 2022, 20:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny,
    Staramy się o dziecko około 3 lat. Od roku z pomocą kliniki. Mąż miał wykonane wszystkie badania, przeszłam histeroskopię, HSG. Od marca staramy się z pomocą medyczną tj. aromek plus ovitrella. Cykle monitorowane.
    Przed okresem pojawia się około 3 dniowe plamienie, jak myślicie czy to może powodować problem z zajściem.
    Pozdrawiam wszystkie staraczki i proszę nie hejtujcie. Długo zbierałam się, aby w ogóle napisać.

• Malowana lala Koleżanka

Wysłany: 30 marca 2022, 08:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Staranieomalucha2022 wrote:
    Hej dziewczyny,
    Staramy się o dziecko około 3 lat. Od roku z pomocą kliniki. Mąż miał wykonane wszystkie badania, przeszłam histeroskopię, HSG. Od marca staramy się z pomocą medyczną tj. aromek plus ovitrella. Cykle monitorowane.
    Przed okresem pojawia się około 3 dniowe plamienie, jak myślicie czy to może powodować problem z zajściem.
    Pozdrawiam wszystkie staraczki i proszę nie hejtujcie. Długo zbierałam się, aby w ogóle napisać.
    Nie stresuj się 😉 dlaczego ktoś miałby hejtowac? Co lekarze mówią na twoje plamienia przed okresem? Ja mam podobnie ale u mnie jest problem z owulacja. Dali ci progesteron na te plamienia? Może to niedomoga lutealna.

Wysłany: 30 marca 2022, 22:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malowana lala wrote:
    Nie stresuj się 😉 dlaczego ktoś miałby hejtowac? Co lekarze mówią na twoje plamienia przed okresem? Ja mam podobnie ale u mnie jest problem z owulacja. Dali ci progesteron na te plamienia? Może to niedomoga lutealna.

Pierwszy post, dlatego może obawiałam się hejtu. Myślałam, że w zeszłym miesiącu po prostu od tak pojawiło się, ale teraz ponownie. Idę w sobitę do gina ( ocena po przyjmowaniu aromku - czy pęcherzyk powstaje), owulacja w zeszłym miesiącu przeszła pięknie. Czytałam, że może to być niski poziom progesteronu. Dam znać w sobotę, jak uda mi się coś ustalić😊

• Malowana lala Koleżanka

Wysłany: 31 marca 2022, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pierwszy post, dlatego może obawiałam się hejtu. Myślałam, że w zeszłym miesiącu po prostu od tak pojawiło się, ale teraz ponownie. Idę w sobitę do gina ( ocena po przyjmowaniu aromku - czy pęcherzyk powstaje), owulacja w zeszłym miesiącu przeszła pięknie. Czytałam, że może to być niski poziom progesteronu. Dam znać w sobotę, jak uda mi się coś ustalić😊
    Ok czekam na wieści 😉

• kasia Autorytet

Wysłany: 31 marca 2022, 13:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja okres ostatecznie dostałam, dzisiaj drugi dzień cyklu. Wcześniej 2 miesiące byłam na clostilbegycie, ten cykl już zacznę z letrozolem od 5 d.c. I zobaczymy :)

3 nieudane inseminacje

12.05 rozpoczęcie💉
    24.05 - punkcja
    20
    24dpt mamy serduszko ❤️
  • Agusia94 Autorytet

Wysłany: 31 marca 2022, 19:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasia wrote:
    Ja okres ostatecznie dostałam, dzisiaj drugi dzień cyklu. Wcześniej 2 miesiące byłam na clostilbegycie, ten cykl już zacznę z letrozolem od 5 d.c. I zobaczymy :)

Hej. Dlaczego od 5dc letrazol? 🙂 zazwyczaj bierze się od 3 do 7dc. Pytam z ciekawości.

Nasza Kornelka przyszła na świat 05.01.2022r i jest naszym całym światem. 🙂

"Dopóki walczysz jesteś zwycięzcą"

Wysłany: 31 marca 2022, 20:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasia wrote:

Zaczynałam od 2 dnia cyklu przez 5 dni. Widzę, że wszystko zależy od ginekologa 😊

• Malinka2021 Autorytet

Wysłany: 31 marca 2022, 21:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny,

Wiesz co, ja tak miałam z tymi plamieniami przed okresem. Niestety nie wiem co było przyczyną, bo po owulacji brałam duphaston lub luteine, więc teoretycznie progesteron powinien być ok, ale nie badalam.
    Nawet w udanym cyklu miałam to plamienie, które było wyjaśnione tym, że niby miałam krwiaka koło zarodka. Progesteron w tamtym czasie miałam wysoki. W każdym razie mimo tych plamień udało się 🙂

PCOS, starania od 2018, klinika od 2021
    08.21 4ta stymulacja (letrozol+bemfola+ ovitrelle)
    12.05.22 👶Wojtuś💙
  • kasia Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2022, 12:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zaczynałam od 2 dnia cyklu przez 5 dni. Widzę, że wszystko zależy od ginekologa 😊

Ja to Wam źle napisałam. Faktycznie, zaczniemy od 2 dnia cyklu przez 5 dni :)
    Ten cykl odpuszczam, byłam na kontrolnym usg mimo miesiączki, żeby zobaczyć czy te bóle ostatnio nie zwiastowały przestymulowanych jajników, ale są ok. W następnym cyklu od 2 do 5 dnia letrozol i monitoring.
    Teraz w tym cyklu podejdę tylko zobaczyć, czy pęcherzyk się robi mimo braku farmakologicznej stymulacji.
    Odpuszczam, bo mój mąż nie zrobił badań nasienia, czeka teraz aż będzie mógł po odstawieniu antybiotyku. I nie chcę się tak po prostu tym faszerować jeśli isę okaże, że coś z nim nie tak. Dlatego zwalniam trochę tempo, za dużo stresu mnie to kosztuje :)

3 nieudane inseminacje

12.05 rozpoczęcie💉
    24.05 - punkcja
    20
    24dpt mamy serduszko ❤️

Wysłany: 1 kwietnia 2022, 15:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasia wrote:
    Ja to Wam źle napisałam. Faktycznie, zaczniemy od 2 dnia cyklu przez 5 dni :)
    Ten cykl odpuszczam, byłam na kontrolnym usg mimo miesiączki, żeby zobaczyć czy te bóle ostatnio nie zwiastowały przestymulowanych jajników, ale są ok. W następnym cyklu od 2 do 5 dnia letrozol i monitoring.
    Teraz w tym cyklu podejdę tylko zobaczyć, czy pęcherzyk się robi mimo braku farmakologicznej stymulacji.
    Odpuszczam, bo mój mąż nie zrobił badań nasienia, czeka teraz aż będzie mógł po odstawieniu antybiotyku. I nie chcę się tak po prostu tym faszerować jeśli isę okaże, że coś z nim nie tak. Dlatego zwalniam trochę tempo, za dużo stresu mnie to kosztuje :)
    Masz rację. Najpierw niech mąż zrobi badania ( czasami jakość nasienia jest do poprawy). Niestety, każda w głowie sobie układa: nie będę stresować się, co ma być to będzie. Pojawia się nadzieja, jak jest jeden dzień spóźnienia okresu, a później smutek: dlaczego akurat mi się nie udało?
    Powiedziałam do męża, że pierwszy dzień okresu jest dla mnie, muszę popłakać sobie, w samotnosci żeby mieć dalszą siłę do działania.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 kwietnia 2022, 15:37

Wysłany: 2 kwietnia 2022, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny,
    Jestem po wizycie u gina. Powiedziałam o plamieniach przed okresem.
    Musimy poczekać do owulacji i wtedy ( najprawdopodobniej tabletki - progesteron).
    Dzisiaj mam zrobić zastrzyk - ovitrella, 3 dni działania i w najbliższą sobotę wizyta, czy owulacja przebiegła prawidłowo.

• Szpacza223 Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2022, 12:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niezmiennie dziewczyny trzymam za was kciuki !!

U mnie objawów ciążowych tysiące na szczęście nie wymiotuje. W poniedziałek wizyta to będzie około 7+0 , mam nadzieję zobaczyć bijące serduszko, trzymajcie kciuki 🥺🥺🥺🥺

Joke, Malinka2021, Gucik lubią tę wiadomość

BhHwp2.png
    Luty/marzec 22
    3x1 lametta- 3-6 DC. - 2 pęcherzyki -
    11 dpo 12.03 beta 14,2 💗
    13 dpo beta 71,5 ❤️
    4.04 mamy bijące serduszko 💗
    11.05 chyba córeczka 💓

Pcos, niedoczynność tarczycy, hipoglikemia reaktywna
    6 cykli stymulowanych lametta
‹‹ 1117 1118 1119 1120 1121 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

100% nauki, czyli badania i rozwój w OvuFriend!

OvuFriend to jedna z nielicznych aplikacji na rynku, których działanie opiera się na wieloletnich pracach badawczo-rozwojowych, a jej skuteczność została potwierdzona badaniami naukowymi. Od 10 lat najlepszej klasy naukowcy i lekarze pracują nad tym, aby OvuFriend z najwyższą wiarygodnością analizowało cykl miesiączkowy, wyznaczało dni płodne, owulację i miesiączkę. W rezultacie wielu badań naukowych system OvuFriend uczy się płodności każdej kobiety, jej indywidualnych cech, trendów i zależności w cyklu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Test owulacyjny. Jak działają testy owulacyjne i czy są skuteczne?

Testy owulacyjne są jednym z najprostszych narzędzi do samodzielnego wykrywania dni płodnych i zbliżającej się owulacji. Przeczytaj jak działają testy owulacyjne, jak je prawidłowo wykonać, ile kosztują i czy można im zaufać w 100%. Podpowiemy Ci również jak skutecznie zwiększyć działanie testów owulacyjnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ