Stymulacja letrozolem
-
WIADOMOŚĆ
-
Szpacza223 wrote:Niezmiennie dziewczyny trzymam za was kciuki !!
U mnie objawów ciążowych tysiące na szczęście nie wymiotuje. W poniedziałek wizyta to będzie około 7+0 , mam nadzieję zobaczyć bijące serduszko, trzymajcie kciuki 🥺🥺🥺🥺
Najpiękniejszy moment czeka Ciebie w przyszłym tygodniu! Dużo zdrówka dla Was❤️ i również trzymam kciuki! -
U mnie plamienie, przedokresowe. Szykuję się na rozmowę z ginem, że jednak chciałabym więcej badań i myślę, że też coś mogę mieć za mało progesteronu i stąd plamienia.
Dziś już ból miesiączkowy, czekam na okres.
Zobaczymy co następny cykl przyniesie. Nastrój w miarę ok, ale to też dzięki jaśniejszej pogodzie.👩 31 / 🧔30
❌ PCOS, cykle i owulacje nieregularne bez leków; Hashimoto - delikatna postać, pod kontrolą
Stymulacje (letrozol, NAC, Ovitrelle):
03.2022, 04.2022, 05.2022, 06.2022 ❌
08.2022 -> 9.09.2022 ⏸
10.09 - beta 204
12.09 - beta 482
4.10 - wszystko ok, 1,43 cm człowieczka, mamy ❤️🍀
2.11 - prenatalne -> 5,38cm fikającego człowieczka, niskie ryzyka 🍀
4.01 - połówkowe -> 370g ruchliwej już potwierdzonej dziewuchy 🥰🍀 21+1
22.02 - USG III trymestru, 1150g 🍀 28+1
21.03 - 2020g ❤️ 32+0
9.05 - około 3200-3300g panny, której dobrze w brzuchu ❤️ 39+0
PTP - 16.05.2023
Wanda ❤️ - 26.05.2023, 3620g, 55cm ❤️ 41+3
-
Szpacza223 wrote:Niezmiennie dziewczyny trzymam za was kciuki !!
U mnie objawów ciążowych tysiące na szczęście nie wymiotuje. W poniedziałek wizyta to będzie około 7+0 , mam nadzieję zobaczyć bijące serduszko, trzymajcie kciuki 🥺🥺🥺🥺
Dzięki Szpacza! ❤️ Mam nadzieję, że Twoje kciuki mają moc i nam też się uda 😊 daj znać jak po wizycie, jakie to uczucie zobaczyć serduszko!
Ja w piątek testowałam i biało. Czekam na okres, a później 12 kwietnia umówiłam się na drożność. Zaczynam się tym powoli stresować, ale jak trzeba, to trzeba. Immunologię też będę robić, ile to wszystko kosztuje to głowa mała.. odstawiłam na jakiś tydzień wszystkie tabletki i suplementy, które brałam, bo pojawił mi się jakiś nieprzyjemny kwaśny posmak w ustach. Nie wiem czy już za długo i za dużo tego wszystkiego nie brałam, dlatego postanowiłam dać chwilę oddechu mojemu organizmowi. Od nowego cyklu działamy dalej 😊
2 lata starań
32 lata - 2022r
AMH=0.86
4 stymulacje letrozole
drożność - 04.2022
pozytywny test 08.05
10.05 - betaHCG 476
serduszko 19.05.2022
Julia na pokładzie 08.01.2023
2 pozytywny test 23.03.2024 -
dracaena wrote:U mnie plamienie, przedokresowe. Szykuję się na rozmowę z ginem, że jednak chciałabym więcej badań i myślę, że też coś mogę mieć za mało progesteronu i stąd plamienia.
Dziś już ból miesiączkowy, czekam na okres.
Zobaczymy co następny cykl przyniesie. Nastrój w miarę ok, ale to też dzięki jaśniejszej pogodzie.
Ja też dziś plamienie brązowe (18 dzień po ovitrelle), a nigdy nie mam żadnych plamień przed okresem. Co to może oznaczać, miałyście tak kiedyś? -
Fragile wrote:Ja też dziś plamienie brązowe (18 dzień po ovitrelle), a nigdy nie mam żadnych plamień przed okresem. Co to może oznaczać, miałyście tak kiedyś?
Plamienia przed okresem ( takie 3 dni przed) pojawiły się u mnie, jak zaczęłam brać aromek + ovitrelle. Konsultowałam z gin i najprawdopodobniej wpływa na to niski progesteron.
Najlepiej dopytać się swojego gina, bo może to być również nadżerka itp. -
Też podejrzewam u siebie niski progesteron, stąd mam zamiar to w tym cyklu skontrolować. U mnie częściej niż tylko po letrozolu się zdarzają.👩 31 / 🧔30
❌ PCOS, cykle i owulacje nieregularne bez leków; Hashimoto - delikatna postać, pod kontrolą
08.2022 -> 9.09.2022 ⏸
10.09 - beta 204
12.09 - beta 482
21.03 - 2020g ❤️ 32+0
PTP - 16.05.2023
-
Staranieomalucha2022 wrote:Plamienia przed okresem ( takie 3 dni przed) pojawiły się u mnie, jak zaczęłam brać aromek + ovitrelle. Konsultowałam z gin i najprawdopodobniej wpływa na to niski progesteron.
Najlepiej dopytać się swojego gina, bo może to być również nadżerka itp.
Dziś już dostałam normalnie okres, ale faktycznie - na naturalnych cyklach nie miałam plamienia, zaczęły się dopiero na stymulowanych (1 dzień plamienia). Czy niski progesteron ma wpływ na zajście w ciążę? (sorki, jeśli naiwnie pytam, ale akurat wiedzę o hormonach mam słabą). -
Fragile wrote:Dziś już dostałam normalnie okres, ale faktycznie - na naturalnych cyklach nie miałam plamienia, zaczęły się dopiero na stymulowanych (1 dzień plamienia). Czy niski progesteron ma wpływ na zajście w ciążę? (sorki, jeśli naiwnie pytam, ale akurat wiedzę o hormonach mam słabą).
Znalazłam takie info na temat progesteronu:
Najważniejsze zadania progesteronu przed ciążą to:
- Umożliwia owulację. Progesteron dokonuje tzw. proteolizy (czyli rozpadu białek) ścianek pęcherzyka Graffa – pęcherzyka jajnikowego złożonego z komórki jajowej i otaczających ją komórek. Jego pęknięcie to nic innego, jak owulacja.
- Umożliwia implantację zarodka. Hormon ten przygotowuje błonę śluzową macicy na przyjęcie zapłodnionej komórki jajowej.
Jednak na tym działanie progesteronu wcale się nie kończy. Przez cały okres ciąży wpływa na organizm matki. Jest niezbędny, aby ciąża została utrzymana.
Progesteron – ważny podczas starań o dziecko.
Zbyt niskie stężenie progesteronu może być przyczyną niepłodności, świadczy bowiem o zaburzeniach w pracy ciałka żółtego. Niedobór tego hormony skutkuje także poronieniami. Źródłem niepowodzeń podczas starań o dziecko może być tzw. niedomoga lutealna. Oznacza niedobór progesteronu w drugiej części cyklu. Tymczasem, około tydzień po owulacji jego poziom powinien być najwyższy. Aby wykryć ewentualne nieprawidłowości należy poddać się badaniom. Najlepiej wykonać je wtedy, gdy stężenie hormonu ma być największe– w siódmym lub ósmym dniu po owulacji. Idealnie, jeśli w ciągu jednej doby wykonamy trzy pomiary, poziom progesteronu zmienia się bowiem nawet co kilka godzin. Norma to od 10 ng/ml w górę. Wynik poniże 3 ng/ml będzie znaczył, że owulacja w ogóle nie wystąpiła. -
Fragile wrote:Dziś już dostałam normalnie okres, ale faktycznie - na naturalnych cyklach nie miałam plamienia, zaczęły się dopiero na stymulowanych (1 dzień plamienia). Czy niski progesteron ma wpływ na zajście w ciążę? (sorki, jeśli naiwnie pytam, ale akurat wiedzę o hormonach mam słabą).
Też miał małą wiedzę, ale człowiek cały czas się uczy 😊 nie da rady inaczej😝 -
Uhh, ja wróciłam z nową wiedzą od lekarza.
Ogółem po zbadaniu tarczycy, dostałam Euthyrox 25 na uregulowanie (nie jest najgorzej, TSH 2,5, antyTPO za to mam, ale też nie w jakichś szałowych ilościach, za to patrząc na wyniki wstecz potrafi mi ten wynik skakać od 1,5 do 3,5 i lekarz mówi, że wskazuje to już na jakiś stan zapalny). Mam też iść do endokrynologa, no i skontrolować wynik za miesiąc.
Drugą stymulację zaczynamy w międzyczasie.
Zaczynają mi się rozjaśniać rzeczy, ale jak ja nie cierpię tego, że połowa lekarzy leczy w Pl na zasadzie "będzie pani chciała zajść w ciążę to będziemy się martwić" - okazuje się, że tą tarczycą lekarze mogli się u mnie zainteresować już kilka lat temu.Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 kwietnia 2022, 20:09
👩 31 / 🧔30
08.2022 -> 9.09.2022 ⏸
10.09 - beta 204
12.09 - beta 482
21.03 - 2020g ❤️ 32+0
PTP - 16.05.2023
-
Hej dziewczyny mamy bijące serduszko 💗💗💗 myślałam że o mnie zapomniałyscie już więc nie chciałam zawracać głowy ! Bardzo mi się zrobiło miło. Mamy serduszko bijące jak dzwon, zarodek jeden, 7mm wychodzi 6+4 i w zasadzie biorąc pod uwagę dłuższe cykle oraz późniejsza owulację lekarz powiedział że jest idealnie. Jedyne co poprzednie lekarki mówily że mam brać mwtformine do końca 1 trymestru a ten lekarz u którego chce prowadzić ciążę kazał mi odstawić od razu... Trochę się boje nagłego odstawienia. Wiec dzisiaj wzięłam jedną tabletkę jeszcze i chyba z tydzień jeszcze pobiore. Mówił że badania z tamtego roku mówią że od tego się już odchodzi i może metformina powodować zespoły metaboliczne u dzieci a wiem że zdecydowana większość kobiet odstawia metę stopniowo i właśnie często bierze do końca 1 trymestru sama nie wiem co teraz myśleć nie chce znów zmieniać lekarza..
dracaena, Malinka2021, Agusia94, Gucik lubią tę wiadomość
Luty/marzec 22
3x1 lametta- 3-6 DC. - 2 pęcherzyki -
11 dpo 12.03 beta 14,2 💗
13 dpo beta 71,5 ❤️
4.04 mamy bijące serduszko 💗
11.05 chyba córeczka 💓
Pcos, niedoczynność tarczycy, hipoglikemia reaktywna
6 cykli stymulowanych lametta -
Super, że jest wszystko dobrze.
Kurczę, z lekami to doradzać ciężko. I z lekarzami. Informacje też się szybko aktualizują w tym świecie, pewnie na plus, jak lekarz mówi o jakiejś aktualizacji wiedzy, tj. interesuje się co tam nowego w trawie piszczy. Ja mam żelazne postanowienie mówić o swoich wątpliwościach (bardzo mi dziś to postanowienie pomogło, choć lekarz chyba tym bardziej trzyma kciuki za moją ciążę, cobym już tylu pytań nie zadawała ) i chyba wszystkim będę polecać to samo- pytać i pytać i prosić o uzasadnienie dlaczego tak, a nie inaczej i co jeśli zrobiłoby się inaczej.Szpacza223, Malinka2021 lubią tę wiadomość
👩 31 / 🧔30
08.2022 -> 9.09.2022 ⏸
10.09 - beta 204
12.09 - beta 482
21.03 - 2020g ❤️ 32+0
PTP - 16.05.2023
-
dracaena wrote:Uhh, ja wróciłam z nową wiedzą od lekarza.
Ogółem po zbadaniu tarczycy, dostałam Euthyrox 25 na uregulowanie (nie jest najgorzej, TSH 2,5, antyTPO za to mam, ale też nie w jakichś szałowych ilościach, za to patrząc na wyniki wstecz potrafi mi ten wynik skakać od 1,5 do 3,5 i lekarz mówi, że wskazuje to już na jakiś stan zapalny). Mam też iść do endokrynologa, no i skontrolować wynik za miesiąc.
Drugą stymulację zaczynamy w międzyczasie.
Zaczynają mi się rozjaśniać rzeczy, ale jak ja nie cierpię tego, że połowa lekarzy leczy w Pl na zasadzie "będzie pani chciała zajść w ciążę to będziemy się martwić" - okazuje się, że tą tarczycą lekarze mogli się u mnie zainteresować już kilka lat temu.dracaena lubi tę wiadomość
-
Szpacza223 wrote:Hej dziewczyny mamy bijące serduszko 💗💗💗 myślałam że o mnie zapomniałyscie już więc nie chciałam zawracać głowy ! Bardzo mi się zrobiło miło. Mamy serduszko bijące jak dzwon, zarodek jeden, 7mm wychodzi 6+4 i w zasadzie biorąc pod uwagę dłuższe cykle oraz późniejsza owulację lekarz powiedział że jest idealnie. Jedyne co poprzednie lekarki mówily że mam brać mwtformine do końca 1 trymestru a ten lekarz u którego chce prowadzić ciążę kazał mi odstawić od razu... Trochę się boje nagłego odstawienia. Wiec dzisiaj wzięłam jedną tabletkę jeszcze i chyba z tydzień jeszcze pobiore. Mówił że badania z tamtego roku mówią że od tego się już odchodzi i może metformina powodować zespoły metaboliczne u dzieci a wiem że zdecydowana większość kobiet odstawia metę stopniowo i właśnie często bierze do końca 1 trymestru sama nie wiem co teraz myśleć nie chce znów zmieniać lekarza..
😍😍 rośnijcie zdrowo! ☺️ -
Dracena masz rację i sama o tym wiem. 300 zł za wizytę także chyba powinnam wiecej wymagać a nie na wszystko się zgadzać. Jutro do niego napisze. Dziewczyny ja dalej niezmiennie myślę o was i trzymam za was kciuki. Mimo że widziałam to serce nadal nie wierzę że to się dzieje we mnie więc nadal ten entuzjazm taki nijaki trochę nawet się nie wzruszyłam jak zobaczyłam to serduszko a potrafię się rozpłakać ja reklamie szczególnie ostatnio także totalnie chyba nadal nie dotarlo
dracaena lubi tę wiadomość
Luty/marzec 22
3x1 lametta- 3-6 DC. - 2 pęcherzyki -
11 dpo 12.03 beta 14,2 💗
13 dpo beta 71,5 ❤️
4.04 mamy bijące serduszko 💗
11.05 chyba córeczka 💓
Pcos, niedoczynność tarczycy, hipoglikemia reaktywna
6 cykli stymulowanych lametta -
Szpacza223 wrote:Dracena masz rację i sama o tym wiem. 300 zł za wizytę także chyba powinnam wiecej wymagać a nie na wszystko się zgadzać. Jutro do niego napisze. Dziewczyny ja dalej niezmiennie myślę o was i trzymam za was kciuki. Mimo że widziałam to serce nadal nie wierzę że to się dzieje we mnie więc nadal ten entuzjazm taki nijaki trochę nawet się nie wzruszyłam jak zobaczyłam to serduszko a potrafię się rozpłakać ja reklamie szczególnie ostatnio także totalnie chyba nadal nie dotarlo
Dużo zdrówka Wam życzę i trzymajcie się ciepło❤️Szpacza223 lubi tę wiadomość
-
Mujer wrote:Szpacza daj znać jak po wizycie ☺️
Ja również byłam wczoraj, szyjka się już skraca ale jeszcze ujście zamknięte więc czekamy. Teoretycznie jeszcze 9 dni do planowanego terminu ale już odliczam dni 😁
Mujer super. Przypomnij mi czy to będzie dziewczynka czy chłopiec. I jaką wagę Ci usg pokazuje? 😘Nasza Kornelka przyszła na świat 05.01.2022r i jest naszym całym światem. 🙂
"Dopóki walczysz jesteś zwycięzcą"