X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Stymulacja letrozolem
Odpowiedz

Stymulacja letrozolem

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 lipca 2022, 17:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gusiia wrote:
    Dziewczyn czy jajeczkowanie zawsze macie na zmianę ? Raz lewa raz prawa strona ?
    Cześć, ja mam różnie, w większości na zmianę, ale zdarzają się dwa razy pod rząd z tego samego.

• Cynamonowa122414 Nowa

Wysłany: 4 lipca 2022, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Dziewczyny

Jestem tu nowa i jak większość z Was zaczęłam stymulację letrozolem w tym cyklu :)

Podczytuje Was od dluzszego czasu ale nie miałam odwagi napisać ..

Cieszę się, ze jest takie forum i miło czyta się jak potraficie się wspierać i doradzać sobie :)

Andie90, Malinka2021 lubią tę wiadomość

Starania od 2020r.
    Od 05.2022 Leczenie w Invimedzie

Ona:
    ✅pcos
    ✅hsg w 2021r. - drożne
    AMH 7,4

On:
    🌀10.2021 morfologia 4%
    🌀05.2022 morfologia 1%
    Teratozoospermia

06.2022 pierwszy cykl : Aromek-Ovitrelle-Duphaston
    10dc- 3 pecherzyki: 14,15,17mm
    12dc- Ovitrelle
    Od 15dc Duphaston
  • Gusiia Koleżanka

Wysłany: 6 lipca 2022, 08:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cynamonowa122414 wrote:
    Cześć Dziewczyny

Jestem tu nowa i jak większość z Was zaczęłam stymulację letrozolem w tym cyklu :)

Podczytuje Was od dluzszego czasu ale nie miałam odwagi napisać ..

Cieszę się, ze jest takie forum i miło czyta się jak potraficie się wspierać i doradzać sobie :)
    Kiedy masz monitoring ?

• Cynamonowa122414 Nowa

Wysłany: 6 lipca 2022, 16:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miałam w piątek , w 10dc - trzy pecherzyki 14,15,17mm
    W niedziele zastrzyk z ovitrelle i od dziś biore duphaston .

Malinka2021 lubi tę wiadomość

Starania od 2020r.

Ona:
    ✅pcos
    ✅hsg w 2021r. - drożne
    AMH 7,4

On:
    🌀10.2021 morfologia 4%
    🌀05.2022 morfologia 1%
    Teratozoospermia

12dc- Ovitrelle
    Od 15dc Duphaston
  • Jo_ankaa Debiutantka

Wysłany: 6 lipca 2022, 18:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Okejo, ja potrzebuje wsparcia już tak konkretnie....

2x1 tabletka zero reakcji organizmu
    2x2 tabletka dalej zero reakcji organizmu

Za tydzień mamy omawiać z lekarzem inny protokół stymulacji.

Ktoś tak miał? Znacie jakieś przypadki, którym się mimo wszystko udało?. Ten nowy protokół to mogą być gonadotropiny?

Help 😭😭😭

• Gusiia Koleżanka

Wysłany: 6 lipca 2022, 18:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cynamonowa122414 wrote:
    Miałam w piątek , w 10dc - trzy pecherzyki 14,15,17mm
    W niedziele zastrzyk z ovitrelle i od dziś biore duphaston .
    Pęcherzyki masz po jednej stronie ?

• Cynamonowa122414 Nowa

Wysłany: 6 lipca 2022, 20:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeden w prawym jajniku, a dwa w lewym .

Stymulowane trzy cykle miałam już końcem roku ,
    wtedy był clo + ovitrelle bez duphastonu.

Natomiast na Aromek zareagowałam aż za dobrze skoro 3 pecherzyki takiej wielkości były w 10dc.

Starania od 2020r.

Ona:
    ✅pcos
    ✅hsg w 2021r. - drożne
    AMH 7,4

On:
    🌀10.2021 morfologia 4%
    🌀05.2022 morfologia 1%
    Teratozoospermia

12dc- Ovitrelle
    Od 15dc Duphaston
  • Agusia94 Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2022, 13:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jo_ankaa wrote:
    Okejo, ja potrzebuje wsparcia już tak konkretnie....

2x1 tabletka zero reakcji organizmu
    2x2 tabletka dalej zero reakcji organizmu

Za tydzień mamy omawiać z lekarzem inny protokół stymulacji.

Ktoś tak miał? Znacie jakieś przypadki, którym się mimo wszystko udało?. Ten nowy protokół to mogą być gonadotropiny?

Help 😭😭😭

Masz zrobione wyniki na hormony?
    Badalas insuline? Test obciążenia glukoza?

Nasza Kornelka przyszła na świat 05.01.2022r i jest naszym całym światem. 🙂

"Dopóki walczysz jesteś zwycięzcą"
  • Joke Koleżanka

Wysłany: 7 lipca 2022, 14:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    happilyeverafter wrote:
    Cześć Dziewczyny, chciałabym Was zapytać czy może któraś z Was przechodziła lekką stymulację letrozolem właśnie przy niskim amh/małej liczbie pęcherzyków/pustych pęcherzykach? Jak efekty? Jakie protokoły miałyście? Będę bardzo wdzięczna za Wasze odpowiedzi ❤️

Hej, u mnie wyszło AMH=0.86 i byłam stymulowana letrozolem przez 4 cykle. Miałam własne owulację, ale komórki były słabej jakości. 1 cykl:1x1 kolejne trzy cykle: 1x3 tabletki. Niestety nie udalo się zajść w ciążę. Dodatkowo brałam NAC w pierwszych dniach cyklu, olej z wiesiołka i koenzym Q10, ovarin. Kolejnym etapem była drożność, a później miałam zacząć stymulacje zastrzykami - Fostimon. Drożność wyszła dobrze, choć jeden jajowód na początku się przytkal, ale dość szybko ruszył. To był 10dc i w tym cyklu zaszłam w ciążę. W szafce zostało 20 zastrzyków, których nie muszę brać.
    Jest nadzieja, tylko nie wiadomo, która opcja jest dla nas najlepsza. Ja mogę powiedzieć, że słabo się staraliśmy w tym udanym cyklu i to naprawdę cud.
    Trzymaj si i nie poddawaj 😊

5513179891.png
    2 lata starań
    32 lata - 2022r
    AMH=0.86
    4 stymulacje letrozole
    drożność - 04.2022
    pozytywny test 08.05
    10.05 - betaHCG 476
    serduszko 19.05.2022
    Julia na pokładzie 08.01.2023

2 pozytywny test 23.03.2024
  • Jo_ankaa Debiutantka

Wysłany: 7 lipca 2022, 20:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agusia94 wrote:
    Masz zrobione wyniki na hormony?
    Badalas insuline? Test obciążenia glukoza?

Si, hormony git. IO minimalne (Homa 2,1), ale nie mam problemów z wagą i jestem na diecie niskoweglowodanowej od dawna, więc to opanowane.

• Agusia94 Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2022, 01:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jo_ankaa wrote:
    Si, hormony git. IO minimalne (Homa 2,1), ale nie mam problemów z wagą i jestem na diecie niskoweglowodanowej od dawna, więc to opanowane.

Nie trzeba mieć problemów z wagą żeby IO było przeszkodą.

To Twoja pierwsza stymulacja? Byłaś czymś wcześniej stymulowana? W które dc masz monitoringi?

Nasza Kornelka przyszła na świat 05.01.2022r i jest naszym całym światem. 🙂

"Dopóki walczysz jesteś zwycięzcą"
  • Andie90 Debiutantka

Wysłany: 8 lipca 2022, 13:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć,
    Jestem nowa😊
    Stymulacje letrozolem (aromek) rozpoczęłam 2 miesiące temu, ciąży brak. Biorę 2 tabl od 5-9 dn cyklu.
    1 cykl pęcherzyk 16 mm w 16 dc
    2 cykl dwa pecherzyki 24 i 20 w 14 dc

Czy któraś z was miała dawkowanie od 5-9 dc i zamieniła na dawkowanie 3-7 dc? Czy były lepsze efekty?

• Anika89 Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2022, 14:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Andie90 wrote:
    Cześć,
    Jestem nowa😊
    Stymulacje letrozolem (aromek) rozpoczęłam 2 miesiące temu, ciąży brak. Biorę 2 tabl od 5-9 dn cyklu.
    1 cykl pęcherzyk 16 mm w 16 dc
    2 cykl dwa pecherzyki 24 i 20 w 14 dc

Czy któraś z was miała dawkowanie od 5-9 dc i zamieniła na dawkowanie 3-7 dc? Czy były lepsze efekty?
    Hej,
    Z tego co tutaj dziewczyny pisały, w tym ja, większość miała dawkowanie od 2 lub 3 dc. Jednak pęcherzyki urosły u Ciebie do odpowiednich rozmiarów, także w końcu powinno się udać 😉. U mnie też tak było, że pęcherzyki rosły, pękały, jajowody drożne, a ciąży brak przez kilka dobrych cykli. Na zapłodnienie ma wplyw wiele czynników i niestety od owulacji to sukcesu jeszcze wiele etapów. U mnie okazało się, że mam niedomoge lutealna, co oznacza trudności z zagnieżdżeniem itp. Warto próbować różnych rozwiązań, skoro te nie przyniosły efektu.

• Andie90 Debiutantka

Wysłany: 8 lipca 2022, 20:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anika89 wrote:
    Hej,
    Z tego co tutaj dziewczyny pisały, w tym ja, większość miała dawkowanie od 2 lub 3 dc. Jednak pęcherzyki urosły u Ciebie do odpowiednich rozmiarów, także w końcu powinno się udać 😉. U mnie też tak było, że pęcherzyki rosły, pękały, jajowody drożne, a ciąży brak przez kilka dobrych cykli. Na zapłodnienie ma wplyw wiele czynników i niestety od owulacji to sukcesu jeszcze wiele etapów. U mnie okazało się, że mam niedomoge lutealna, co oznacza trudności z zagnieżdżeniem itp. Warto próbować różnych rozwiązań, skoro te nie przyniosły efektu.

Wcześniej miałam dawkowanie od 2dc ale clostilbegyt i efekty były mizerne jak zastosowałam od 5-9 dc już było super, ale lekarz powiedział ze letrozol jest skuteczniejszy dlatego tez dawkowanie z uwagi na dobre działanie poprzedniej stymulacji zostało od tego właśnie dn. Czyli generalnie pecherzyki ok to chyba nie ma co kombinować?

• Anika89 Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2022, 22:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Andie90 wrote:
    Wcześniej miałam dawkowanie od 2dc ale clostilbegyt i efekty były mizerne jak zastosowałam od 5-9 dc już było super, ale lekarz powiedział ze letrozol jest skuteczniejszy dlatego tez dawkowanie z uwagi na dobre działanie poprzedniej stymulacji zostało od tego właśnie dn. Czyli generalnie pecherzyki ok to chyba nie ma co kombinować?
    Skoro pęcherzyki ok, to nie ma sensu zmieniać 😉 dr pewnie wie, co robi. Gorzej byłoby, gdyby nadal nie było odpowiedzi, a skoro jest, to tylko kwestia czasu 😉. A miałaś monit po owulacji czy wystąpiła i pęcherzyki pękają?

• Trottin Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2022, 22:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Joke wrote:
    Hej, u mnie wyszło AMH=0.86 i byłam stymulowana letrozolem przez 4 cykle. Miałam własne owulację, ale komórki były słabej jakości. 1 cykl:1x1 kolejne trzy cykle: 1x3 tabletki. Niestety nie udalo się zajść w ciążę. Dodatkowo brałam NAC w pierwszych dniach cyklu, olej z wiesiołka i koenzym Q10, ovarin. Kolejnym etapem była drożność, a później miałam zacząć stymulacje zastrzykami - Fostimon. Drożność wyszła dobrze, choć jeden jajowód na początku się przytkal, ale dość szybko ruszył. To był 10dc i w tym cyklu zaszłam w ciążę. W szafce zostało 20 zastrzyków, których nie muszę brać.
    Jest nadzieja, tylko nie wiadomo, która opcja jest dla nas najlepsza. Ja mogę powiedzieć, że słabo się staraliśmy w tym udanym cyklu i to naprawdę cud.
    Trzymaj si i nie poddawaj 😊

Cześć Joke, a skąd wiadomo, że Twoje komórki były słabej jakości? Zastanawiam się jak to można sprawdzić?
    Z góry dziękuję za odpowiedź :)

• Joke Koleżanka

Wysłany: 9 lipca 2022, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trottin wrote:
    Cześć Joke, a skąd wiadomo, że Twoje komórki były słabej jakości? Zastanawiam się jak to można sprawdzić?
    Z góry dziękuję za odpowiedź :)

Hej, z tego co wiem, to ta niska wartość amh głównie świadczy o słabych komórkach. Ale nie ma rzeczy niemożliwych i myślę, że dieta i dobre suplementy, że mogą wiele zdziałać.

Trottin lubi tę wiadomość

5513179891.png
    2 lata starań
    32 lata - 2022r
    AMH=0.86
    4 stymulacje letrozole
    drożność - 04.2022
    pozytywny test 08.05
    10.05 - betaHCG 476
    serduszko 19.05.2022
    Julia na pokładzie 08.01.2023

2 pozytywny test 23.03.2024
  • Andie90 Debiutantka

Wysłany: 9 lipca 2022, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anika89 wrote:
    Skoro pęcherzyki ok, to nie ma sensu zmieniać 😉 dr pewnie wie, co robi. Gorzej byłoby, gdyby nadal nie było odpowiedzi, a skoro jest, to tylko kwestia czasu 😉. A miałaś monit po owulacji czy wystąpiła i pęcherzyki pękają?

Tak miałam monit, i przy wielkości 26mm dostałam ovitrelle, późno ponieważ wcześniej nie wiedziałyśmy z doktor ze pękają tak późno…zaryzykowałyśmy ovitrelle i pękły pecherzyki przy wielkości 29 i 23 mm. Teraz w następnym cyklu podamy ovitrelle wcześniej bo może są za duże i niewartościowe

• Patrycja89 Nowa

Wysłany: 9 lipca 2022, 16:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miphuhiz wrote:
    Dziękuję Serce ♥️ będę na nią polować :)
    Ja rownież polecam Panią Agnieszkę Jagielska Wojtasik ❤️ Prowadzi mi ciąże aktualnie. Naprawdę pierwszy raz trafiłam na tak dobrego ginekologa.

• Trottin Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2022, 08:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Joke wrote:
    Hej, z tego co wiem, to ta niska wartość amh głównie świadczy o słabych komórkach. Ale nie ma rzeczy niemożliwych i myślę, że dieta i dobre suplementy, że mogą wiele zdziałać.

Dziękuję za podpowiedź, muszę zbadać amh, może to będzie jakaś wskazówka..
    Teraz zaczęłam pierwszy stymulowany cykl, zobaczymy czy coś pomoże.. :)

Joke lubi tę wiadomość

‹‹ 1132 1133 1134 1135 1136 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

14 zasad dobrego odżywiania podczas starania - co i jak jeść, aby szybciej zajść w ciążę

Odpowiednia dieta płodności może nie tylko polepszyć twoje zdrowie i dobre samopoczucie, ale również wspomóc twoją płodność oraz zapewnić zdrowy rozwój twojego dziecka jak już zajdziesz w ciążę. Co zatem oznacza „odpowiednia dieta”? Znajdziesz tutaj 14 wskazówek, które pomogą Ci lepiej zaplanować posiłki.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak radzić sobie z trudnymi pytaniami, gdy cierpisz na niepłodność i masz problemy z zajściem w ciążę?

Tylko osoby, które doświadczyły przedłużających się starań o dziecko, wiedzą jak trudne mogą być pytania ze strony innych... "A Wy kiedy będziecie mieli dziecko?" jest jednym z najczęstszych. Jak odpowiadać na trudne pytania? Jak radzić sobie z emocjami podczas przedłużających się starań o dziecko? I dlaczego problemy z płodnością są tak trudnym emocjonalnie doświadczeniem? Przeczytaj artykuł doświadczonego psychologa - Justyny Kuczmierowskiej, która na codzień pracuje z parami borykającymi się z niepłodnością! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ