Stymulacja letrozolem
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Cześć Dziewczyny
Jestem tu nowa i jak większość z Was zaczęłam stymulację letrozolem w tym cyklu
Podczytuje Was od dluzszego czasu ale nie miałam odwagi napisać ..
Cieszę się, ze jest takie forum i miło czyta się jak potraficie się wspierać i doradzać sobie
Andie90, Malinka2021 lubią tę wiadomość
Starania od 2020r.
Od 05.2022 Leczenie w Invimedzie
Ona:
✅pcos
✅hsg w 2021r. - drożne
AMH 7,4
On:
🌀10.2021 morfologia 4%
🌀05.2022 morfologia 1%
Teratozoospermia
06.2022 pierwszy cykl : Aromek-Ovitrelle-Duphaston
10dc- 3 pecherzyki: 14,15,17mm
12dc- Ovitrelle
Od 15dc Duphaston -
Cynamonowa122414 wrote:Cześć Dziewczyny
Jestem tu nowa i jak większość z Was zaczęłam stymulację letrozolem w tym cyklu
Podczytuje Was od dluzszego czasu ale nie miałam odwagi napisać ..
Cieszę się, ze jest takie forum i miło czyta się jak potraficie się wspierać i doradzać sobie -
Miałam w piątek , w 10dc - trzy pecherzyki 14,15,17mm
W niedziele zastrzyk z ovitrelle i od dziś biore duphaston .Malinka2021 lubi tę wiadomość
Starania od 2020r.
Ona:
✅pcos
✅hsg w 2021r. - drożne
AMH 7,4
On:
🌀10.2021 morfologia 4%
🌀05.2022 morfologia 1%
Teratozoospermia
12dc- Ovitrelle
Od 15dc Duphaston -
Okejo, ja potrzebuje wsparcia już tak konkretnie....
2x1 tabletka zero reakcji organizmu
2x2 tabletka dalej zero reakcji organizmu
Za tydzień mamy omawiać z lekarzem inny protokół stymulacji.
Ktoś tak miał? Znacie jakieś przypadki, którym się mimo wszystko udało?. Ten nowy protokół to mogą być gonadotropiny?
Help 😭😭😭 -
Jeden w prawym jajniku, a dwa w lewym .
Stymulowane trzy cykle miałam już końcem roku ,
wtedy był clo + ovitrelle bez duphastonu.
Natomiast na Aromek zareagowałam aż za dobrze skoro 3 pecherzyki takiej wielkości były w 10dc.
Malinka2021 lubi tę wiadomość
Starania od 2020r.
Ona:
✅pcos
✅hsg w 2021r. - drożne
AMH 7,4
On:
🌀10.2021 morfologia 4%
🌀05.2022 morfologia 1%
Teratozoospermia
12dc- Ovitrelle
Od 15dc Duphaston -
Jo_ankaa wrote:Okejo, ja potrzebuje wsparcia już tak konkretnie....
2x1 tabletka zero reakcji organizmu
2x2 tabletka dalej zero reakcji organizmu
Za tydzień mamy omawiać z lekarzem inny protokół stymulacji.
Ktoś tak miał? Znacie jakieś przypadki, którym się mimo wszystko udało?. Ten nowy protokół to mogą być gonadotropiny?
Help 😭😭😭
Masz zrobione wyniki na hormony?
Badalas insuline? Test obciążenia glukoza?Nasza Kornelka przyszła na świat 05.01.2022r i jest naszym całym światem. 🙂
"Dopóki walczysz jesteś zwycięzcą" -
happilyeverafter wrote:Cześć Dziewczyny, chciałabym Was zapytać czy może któraś z Was przechodziła lekką stymulację letrozolem właśnie przy niskim amh/małej liczbie pęcherzyków/pustych pęcherzykach? Jak efekty? Jakie protokoły miałyście? Będę bardzo wdzięczna za Wasze odpowiedzi ❤️
Hej, u mnie wyszło AMH=0.86 i byłam stymulowana letrozolem przez 4 cykle. Miałam własne owulację, ale komórki były słabej jakości. 1 cykl:1x1 kolejne trzy cykle: 1x3 tabletki. Niestety nie udalo się zajść w ciążę. Dodatkowo brałam NAC w pierwszych dniach cyklu, olej z wiesiołka i koenzym Q10, ovarin. Kolejnym etapem była drożność, a później miałam zacząć stymulacje zastrzykami - Fostimon. Drożność wyszła dobrze, choć jeden jajowód na początku się przytkal, ale dość szybko ruszył. To był 10dc i w tym cyklu zaszłam w ciążę. W szafce zostało 20 zastrzyków, których nie muszę brać.
Jest nadzieja, tylko nie wiadomo, która opcja jest dla nas najlepsza. Ja mogę powiedzieć, że słabo się staraliśmy w tym udanym cyklu i to naprawdę cud.
Trzymaj si i nie poddawaj 😊
2 lata starań
32 lata - 2022r
AMH=0.86
4 stymulacje letrozole
drożność - 04.2022
pozytywny test 08.05
10.05 - betaHCG 476
serduszko 19.05.2022
Julia na pokładzie 08.01.2023
2 pozytywny test 23.03.2024 -
Agusia94 wrote:Masz zrobione wyniki na hormony?
Badalas insuline? Test obciążenia glukoza?
Si, hormony git. IO minimalne (Homa 2,1), ale nie mam problemów z wagą i jestem na diecie niskoweglowodanowej od dawna, więc to opanowane.Malinka2021 lubi tę wiadomość
-
Jo_ankaa wrote:Si, hormony git. IO minimalne (Homa 2,1), ale nie mam problemów z wagą i jestem na diecie niskoweglowodanowej od dawna, więc to opanowane.
Nie trzeba mieć problemów z wagą żeby IO było przeszkodą.
To Twoja pierwsza stymulacja? Byłaś czymś wcześniej stymulowana? W które dc masz monitoringi?
Nasza Kornelka przyszła na świat 05.01.2022r i jest naszym całym światem. 🙂
"Dopóki walczysz jesteś zwycięzcą" -
Cześć,
Jestem nowa😊
Stymulacje letrozolem (aromek) rozpoczęłam 2 miesiące temu, ciąży brak. Biorę 2 tabl od 5-9 dn cyklu.
1 cykl pęcherzyk 16 mm w 16 dc
2 cykl dwa pecherzyki 24 i 20 w 14 dc
Czy któraś z was miała dawkowanie od 5-9 dc i zamieniła na dawkowanie 3-7 dc? Czy były lepsze efekty?Malinka2021 lubi tę wiadomość
-
Andie90 wrote:Cześć,
Jestem nowa😊
Stymulacje letrozolem (aromek) rozpoczęłam 2 miesiące temu, ciąży brak. Biorę 2 tabl od 5-9 dn cyklu.
1 cykl pęcherzyk 16 mm w 16 dc
2 cykl dwa pecherzyki 24 i 20 w 14 dc
Czy któraś z was miała dawkowanie od 5-9 dc i zamieniła na dawkowanie 3-7 dc? Czy były lepsze efekty?
Z tego co tutaj dziewczyny pisały, w tym ja, większość miała dawkowanie od 2 lub 3 dc. Jednak pęcherzyki urosły u Ciebie do odpowiednich rozmiarów, także w końcu powinno się udać 😉. U mnie też tak było, że pęcherzyki rosły, pękały, jajowody drożne, a ciąży brak przez kilka dobrych cykli. Na zapłodnienie ma wplyw wiele czynników i niestety od owulacji to sukcesu jeszcze wiele etapów. U mnie okazało się, że mam niedomoge lutealna, co oznacza trudności z zagnieżdżeniem itp. Warto próbować różnych rozwiązań, skoro te nie przyniosły efektu. -
Anika89 wrote:Hej,
Z tego co tutaj dziewczyny pisały, w tym ja, większość miała dawkowanie od 2 lub 3 dc. Jednak pęcherzyki urosły u Ciebie do odpowiednich rozmiarów, także w końcu powinno się udać 😉. U mnie też tak było, że pęcherzyki rosły, pękały, jajowody drożne, a ciąży brak przez kilka dobrych cykli. Na zapłodnienie ma wplyw wiele czynników i niestety od owulacji to sukcesu jeszcze wiele etapów. U mnie okazało się, że mam niedomoge lutealna, co oznacza trudności z zagnieżdżeniem itp. Warto próbować różnych rozwiązań, skoro te nie przyniosły efektu.
Wcześniej miałam dawkowanie od 2dc ale clostilbegyt i efekty były mizerne jak zastosowałam od 5-9 dc już było super, ale lekarz powiedział ze letrozol jest skuteczniejszy dlatego tez dawkowanie z uwagi na dobre działanie poprzedniej stymulacji zostało od tego właśnie dn. Czyli generalnie pecherzyki ok to chyba nie ma co kombinować? -
Andie90 wrote:Wcześniej miałam dawkowanie od 2dc ale clostilbegyt i efekty były mizerne jak zastosowałam od 5-9 dc już było super, ale lekarz powiedział ze letrozol jest skuteczniejszy dlatego tez dawkowanie z uwagi na dobre działanie poprzedniej stymulacji zostało od tego właśnie dn. Czyli generalnie pecherzyki ok to chyba nie ma co kombinować?
-
Joke wrote:Hej, u mnie wyszło AMH=0.86 i byłam stymulowana letrozolem przez 4 cykle. Miałam własne owulację, ale komórki były słabej jakości. 1 cykl:1x1 kolejne trzy cykle: 1x3 tabletki. Niestety nie udalo się zajść w ciążę. Dodatkowo brałam NAC w pierwszych dniach cyklu, olej z wiesiołka i koenzym Q10, ovarin. Kolejnym etapem była drożność, a później miałam zacząć stymulacje zastrzykami - Fostimon. Drożność wyszła dobrze, choć jeden jajowód na początku się przytkal, ale dość szybko ruszył. To był 10dc i w tym cyklu zaszłam w ciążę. W szafce zostało 20 zastrzyków, których nie muszę brać.
Jest nadzieja, tylko nie wiadomo, która opcja jest dla nas najlepsza. Ja mogę powiedzieć, że słabo się staraliśmy w tym udanym cyklu i to naprawdę cud.
Trzymaj si i nie poddawaj 😊
Cześć Joke, a skąd wiadomo, że Twoje komórki były słabej jakości? Zastanawiam się jak to można sprawdzić?
Z góry dziękuję za odpowiedź -
Trottin wrote:Cześć Joke, a skąd wiadomo, że Twoje komórki były słabej jakości? Zastanawiam się jak to można sprawdzić?
Z góry dziękuję za odpowiedź
Hej, z tego co wiem, to ta niska wartość amh głównie świadczy o słabych komórkach. Ale nie ma rzeczy niemożliwych i myślę, że dieta i dobre suplementy, że mogą wiele zdziałać.Trottin lubi tę wiadomość
2 lata starań
32 lata - 2022r
AMH=0.86
4 stymulacje letrozole
drożność - 04.2022
pozytywny test 08.05
10.05 - betaHCG 476
serduszko 19.05.2022
Julia na pokładzie 08.01.2023
2 pozytywny test 23.03.2024 -
Anika89 wrote:Skoro pęcherzyki ok, to nie ma sensu zmieniać 😉 dr pewnie wie, co robi. Gorzej byłoby, gdyby nadal nie było odpowiedzi, a skoro jest, to tylko kwestia czasu 😉. A miałaś monit po owulacji czy wystąpiła i pęcherzyki pękają?
Tak miałam monit, i przy wielkości 26mm dostałam ovitrelle, późno ponieważ wcześniej nie wiedziałyśmy z doktor ze pękają tak późno…zaryzykowałyśmy ovitrelle i pękły pecherzyki przy wielkości 29 i 23 mm. Teraz w następnym cyklu podamy ovitrelle wcześniej bo może są za duże i niewartościowe -
Joke wrote:Hej, z tego co wiem, to ta niska wartość amh głównie świadczy o słabych komórkach. Ale nie ma rzeczy niemożliwych i myślę, że dieta i dobre suplementy, że mogą wiele zdziałać.
Dziękuję za podpowiedź, muszę zbadać amh, może to będzie jakaś wskazówka..
Teraz zaczęłam pierwszy stymulowany cykl, zobaczymy czy coś pomoże..Joke lubi tę wiadomość