Stymulacja letrozolem
-
WIADOMOŚĆ
-
Nie chciałam nigdzie iść, potrzebuje się odmóżdżyć a lametta mam nadzieję nie zaszkodzi. Testy mam takie za 1zl z allegro, ale nie robilam i nie bede. Zaczęłam się za bardzo wkręcać w starania, a i tak nie da się o tym nie myśleć, same wiecie. Na razie jestem na etapie tego że mniej więcej w połowie powinna być @
-
Rocheera - bardzo dobrze cię rozumiem. Ja też jestem na podobnym etapie. I jak się nie uda w tym cyklu to w następnym nie jadę do kliniki. Bede brała lemette i na wizyty chodziła do miejscowego gina na monitoring.6 lat starań efekt: Jaś ur. lipiec 2014 mutacja C677T i A1298C w genie MTHFR-heterozygota
1 IUI październik 2016 ciąża biochemiczna 2 IUI
3IUI grudzień 2016 serduszko bije pappa T21 1:424, Nifty Ok. córcia Iga
-
Rcheera, Efta ja też Was dobrze rozumiem. Ten cykl łykałam sobie tylko moje suplementy, nie było spiny żeby się wpasować z terminem do lekarza i jechać 100 km tam i z powrotem żeby się dowiedzieć, że znowu nic nie urosło, nie przejmowałam się śluzem ani tempką bo i tak wiedziałam, że bez stymulacji nic nie ruszy i to mi chyba trochę pomogło tak wyluzować. Nabrałam sił na kolejny cykl, który zapowiada się ruchliwie ale nie przeraża mnie to bo trochę odetchnęłam. Wam oczywiście życzę żebyście odetchnęły na kolejne 9 miesięcy:)4 cs o drugiego bobasa - II 03.01; 20.01
Starania o pierwsze dziecko 2 lata (2015-2017)
Ona: PCOS, AMH 24, niedoczynność tarczycy,
czerwiec 2017 - laparoskopia, HSG, histeroskopia, usunięcie ognisk endometriozy
On: oligoasthenoteratozoospermia (01.2017 koncentracja 1,7 mln/ml; morfologia 1%; ruch 10%) -
Witam
To mój pierwszy cykl z letrozolem.Cztery wczesniej byly na clo,juz w pierwszym cyklu sie udalo niestety poronilam.Zrobilam wiele badan,wyszla mutacja.Biore kwas foliowy 5mg plus forme metylowanà i wit.B. Mam niedobór wit.D wiec rowniez końskie dawki łykam.Jesli beta w któryms cyklu wyjdzie pozytywna od razu wlączam clexane.
Na clo cykle byly ok,ladne pecherzyki i zastrzyk z ovitrelle,poniewaz mam problem z ovulacją.W tym cyklu lekarz zmienił lek na letrozole i nie dał zastrzyku.W 11dc pecherzyk 22,2mm 13dc juz po ovu bylo cudem naturalna ale niestety endometrium bardzo slabe bo 6.Przy clo endo trzy dni przed ovu mialam zawsze 8-9,letrozole sprawilo ze jeszcze wczesniej byla ovu ale endo nie powala.
Lecze sie w klinice w Krakowie,dosc mialam przez dwa lata chodzenia od jednego czarodzieja do drugiego i nic nie zrobili.Wrózkà kazdy potrafi byc i zarabiac na tym ale dobrym lekarzem byc to juz inna bajka.Podczytuje was od jakiegos czasu,dopiero dzis ot tak napisalam.Nie wuem ile bede cykli na letro bo to juz mój 5cykl stymulacjo z przerwą poronienia i kolejna z cystą.Tak wiec od grudnia walcze i mam nadzieje ze w koncu sie uda.Ogolnie w marcu minęlo 4 lata staran,w klinice jestem od pazdziernika.
Milego dnia kochaneAntoś IVF,Julisia natural
-
Hej Jagna:) Ja Was też podczytuję na temacie z clo, no i widzę, że masz szczęśliwą koniczynkę od Angie - coś w niej musi być Pęcherzyk pięknie urósł, dziwna sprawa z endo, bo to clo właśnie je upośledza... może kwestia tego, że wcześniej była owu i jeszcze nie zdążyło podrosnąć. Pewnie w kolejnym cyklu dostaniesz estrogeny "na porost"
Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 sierpnia 2016, 11:43
4 cs o drugiego bobasa - II 03.01; 20.01
On: oligoasthenoteratozoospermia (01.2017 koncentracja 1,7 mln/ml; morfologia 1%; ruch 10%) -
Miśkowa wrote:Hej Jagna:) Ja Was też podczytuję na temacie z clo, no i widzę, że masz szczęśliwą koniczynkę od Angie - coś w niej musi być Pęcherzyk pięknie urósł, dziwna sprawa z endo, bo to clo właśnie je upośledza... może kwestia tego, że wcześniej była owu i jeszcze nie zdążyło podrosnąć. Pewnie w kolejnym cyklu dostaniesz estrogeny "na porost"
Mam nadzieje ze w przyszlym cyklu lekarz przepisze cos na endo,bo z takim cienkim to o ciązy moge zapomniec.Pozostaje jeszcze poczekac na efekt tego cyklu ale to jeszcze sporo dni.
A ty odpoczynek od stymulacji?Antoś IVF,Julisia natural
-
Jagna 75 wrote:Witam
To mój pierwszy cykl z letrozolem.Cztery wczesniej byly na clo,juz w pierwszym cyklu sie udalo niestety poronilam.Zrobilam wiele badan,wyszla mutacja.Biore kwas foliowy 5mg plus forme metylowanà i wit.B. Mam niedobór wit.D wiec rowniez końskie dawki łykam.Jesli beta w któryms cyklu wyjdzie pozytywna od razu wlączam clexane.
Na clo cykle byly ok,ladne pecherzyki i zastrzyk z ovitrelle,poniewaz mam problem z ovulacją.W tym cyklu lekarz zmienił lek na letrozole i nie dał zastrzyku.W 11dc pecherzyk 22,2mm 13dc juz po ovu bylo cudem naturalna ale niestety endometrium bardzo slabe bo 6.Przy clo endo trzy dni przed ovu mialam zawsze 8-9,letrozole sprawilo ze jeszcze wczesniej byla ovu ale endo nie powala.
Lecze sie w klinice w Krakowie,dosc mialam przez dwa lata chodzenia od jednego czarodzieja do drugiego i nic nie zrobili.Wrózkà kazdy potrafi byc i zarabiac na tym ale dobrym lekarzem byc to juz inna bajka.Podczytuje was od jakiegos czasu,dopiero dzis ot tak napisalam.Nie wuem ile bede cykli na letro bo to juz mój 5cykl stymulacjo z przerwą poronienia i kolejna z cystą.Tak wiec od grudnia walcze i mam nadzieje ze w koncu sie uda.Ogolnie w marcu minęlo 4 lata staran,w klinice jestem od pazdziernika.
Milego dnia kochane
Witaj Jagna. Chciałam Ci życzyć z całego serca powodzenia. Ja tak jak Miśkowa trochę Was podczytuję na wątku clo i naprawdę podziwiam Cię za Twój optymizm i podejście do życia. Mi się udało na letrozolach za pierwszym podejściem więc trzymam za Ciebie mocno kciuki, żeby się wreszcie udało, i aby tym razem finał był szczęśliwy (tzn. po 9 miesiącach ). -
Jagna 75 wrote:Tak,szczesliwa koniczynka od Angie
Mam nadzieje ze w przyszlym cyklu lekarz przepisze cos na endo,bo z takim cienkim to o ciązy moge zapomniec.Pozostaje jeszcze poczekac na efekt tego cyklu ale to jeszcze sporo dni.
A ty odpoczynek od stymulacji?Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 sierpnia 2016, 12:41
4 cs o drugiego bobasa - II 03.01; 20.01
Witaj Jagna. widzę ty też z mutacją. od razu nasuwa mi się pytanie. jak nazywa się twoj kwas foliowy metylowany? tzn jakiej firmy i gdzie kupujesz? i jest to 400 czy 800 ?
Widzę, że letrozol ładnie na ciebie podziałał i była piękna owulacja. Ja na słabe endo dostaje sindenafil dopochwowo od 5 dc. Jest to lek na problemy z męską potencją na mnie działa bardzo dobrze
zaglądaj do nas!
powodzeniaWiadomość wyedytowana przez autora: 1 sierpnia 2016, 15:35
6 lat starań efekt: Jaś ur. lipiec 2014 mutacja C677T i A1298C w genie MTHFR-heterozygota
-
mmmarita wrote:Efta kiedy testujesz Kochana?
w środę
już mnie nosi... dziś spać nie mogłam...
6 lat starań efekt: Jaś ur. lipiec 2014 mutacja C677T i A1298C w genie MTHFR-heterozygota
-
efta wrote:Witaj Jagna. widzę ty też z mutacją. od razu nasuwa mi się pytanie. jak nazywa się twoj kwas foliowy metylowany? tzn jakiej firmy i gdzie kupujesz? i jest to 400 czy 800 ?
Widzę, że letrozol ładnie na ciebie podziałał i była piękna owulacja. Ja na słabe endo dostaje sindenafil dopochwowo od 5 dc. Jest to lek na problemy z męską potencją na mnie działa bardzo dobrze
zaglądaj do nas!
powodzenia
Clo tez ladnie dzialalo,ovu mialam 14 albo 16 dzien cyklu w zaleznosci czy bralam clo od 3 czy 5dc.Ale niespodziewalam sie ze w tym cyklu endo takie liche bedzie.Mysle ze to nie wina letrozole ale ogólnie stymulacji,choc pewnosci nie mam.Co ma byc to bedzie,mysle ze wreszcie sie doczekam,jak nie w trakcie stymulacji to bardziej kosztownych zabiegów,poprostu uda sie,wiem to.
Mysle kazdej z nas sie uda jednym wczesniej innym pózniej,warto czekac,jak widac wszedzie kolejki sà
Sroda to juz prawie wiec trzymam kciuki za dlugi 40to tygodniowy cykl &&Miśkowa lubi tę wiadomość
Antoś IVF,Julisia natural
-
Jagna 75 wrote:Solgar 400 folian i femibion1,do tego svanson b12(methylcobalamin).Solgar mam w pobliskiej aptece jednak b12 svansona to juz przez internet(przewaznie allegro)bo w PL nie dostępny.
Clo tez ladnie dzialalo,ovu mialam 14 albo 16 dzien cyklu w zaleznosci czy bralam clo od 3 czy 5dc.Ale niespodziewalam sie ze w tym cyklu endo takie liche bedzie.Mysle ze to nie wina letrozole ale ogólnie stymulacji,choc pewnosci nie mam.Co ma byc to bedzie,mysle ze wreszcie sie doczekam,jak nie w trakcie stymulacji to bardziej kosztownych zabiegów,poprostu uda sie,wiem to.
Mysle kazdej z nas sie uda jednym wczesniej innym pózniej,warto czekac,jak widac wszedzie kolejki sà
Sroda to juz prawie wiec trzymam kciuki za dlugi 40to tygodniowy cykl &&
taki? http://allegro.pl/solgar-kwas-foliowy-400mcg-100tabl-vege-i6384891697.html
nigdzie nie jest napisane zeby byl on metylowany... ?
jakos nie moge tego ogarnac. mi gin kazala brac actifolin 2mg.
chodzisz do hematologa? ja o mutacji wiem od miesiaca. wizyte u hematologa mam dopiero 17 wrzesnia (prywatnie-taka kolejka)6 lat starań efekt: Jaś ur. lipiec 2014 mutacja C677T i A1298C w genie MTHFR-heterozygota
-
Onia - a który dzien cyklu masz?
myślę, że może pomóc , bo faktycznie słabiutko...6 lat starań efekt: Jaś ur. lipiec 2014 mutacja C677T i A1298C w genie MTHFR-heterozygota
-
Onia ja brałam estrofem mite (1 mg) i niestety podczas stymulacji mnie nie pomógł ale skoro dostałaś estrofem (2 mg) to jest szansa, tym bardziej, że masz 10 dc. Zajadaj orzeszki i tłuste ryby, potrzebujesz teraz dużo zdrowych tłuszczy4 cs o drugiego bobasa - II 03.01; 20.01
to oprócz orzeszków jeszcze migdały i inne nasionka typu słonecznik i codziennie 1 lampka czerwnego wina!
Onia lubi tę wiadomość