Stymulacja letrozolem
-
WIADOMOŚĆ
-
Efta folian z solgara,nie kwas foliowy
http://www.aptekabajkowa.pl/solgar-folian-metafolina-400-g-50-tabl.html
Actifolin tez jest ok,wazne by byly formy metylowe kwasu i wit.b12.
Ja nie bylsm u hematologa a u immunologa jednak ze wzgledu na mojà mutacje(jednà) nie widzial wskazan do podania heparyny.Mój gin jest innego zdania i w sumie podzielam jego decyzje o podaniu clexan zaraz po pozytywnej becie.U ciebie przy dwóch mutacjach to chyba refundacja łapie na clexane,no i chyba jeszcze encorton do tego jak sie nie myle.Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 sierpnia 2016, 23:31
Antoś IVF,Julisia natural
-
Onia wrote:hlip, hlip
Dzięki dziewczyny za odpowiedź
Ryby odpadają, bo jestem wege., ale nawpieprzam się orzechów
ten lek to 2 mg, jak nie pomoże to inseminacji nie będzie4 cs o drugiego bobasa - II 03.01; 20.01
Starania o pierwsze dziecko 2 lata (2015-2017)
Ona: PCOS, AMH 24, niedoczynność tarczycy,
czerwiec 2017 - laparoskopia, HSG, histeroskopia, usunięcie ognisk endometriozy
On: oligoasthenoteratozoospermia (01.2017 koncentracja 1,7 mln/ml; morfologia 1%; ruch 10%) -
Jagna 75 wrote:Efta folian z solgara,nie kwas foliowy
http://www.aptekabajkowa.pl/solgar-folian-metafolina-400-g-50-tabl.html
Actifolin tez jest ok,wazne by byly formy metylowe kwasu i wit.b12.
Ja nie bylsm u hematologa a u immunologa jednak ze wzgledu na mojà mutacje(jednà) nie widzial wskazan do podania heparyny.Mój gin jest innego zdania i w sumie podzielam jego decyzje o podaniu clexan zaraz po pozytywnej becie.U ciebie przy dwóch mutacjach to chyba refundacja łapie na clexane,no i chyba jeszcze encorton do tego jak sie nie myle.
kochana dziękuje ci bardzo. w końcu ktoś mi konkretnie pomógł.
a co myślisz o tym?
http://allegro.pl/foliany-kwas-foliowy-800-folian-metafolina-swanson-i6112492798.html
Ja biore clexan od owulacji. To moj pierwszy miesiąc z tym lekiem. Owszem mam go na ryczałt. Całe szczeście, bo 10 ampułek kosztuje 114zł, a tak płace tylko 12zł.
Myślisz, że tobie nie bedzie przysługiwała zniżka? Masz diagnozę, wiec chyba nie powinno być problemu.
O encortonie nie słyszałam, chyba że to inna nazwa acardu, który biorę.6 lat starań efekt: Jaś ur. lipiec 2014 mutacja C677T i A1298C w genie MTHFR-heterozygota
1 IUI październik 2016 ciąża biochemiczna 2 IUI
3IUI grudzień 2016 serduszko bije pappa T21 1:424, Nifty Ok. córcia Iga
-
Efta ze svansona tez jest ok,mozesz go kupic bez obaw.Svanson i solgar to dobre produkty choc malo znane na polskim rynku i lekarze niezbyt chętni je sugerowac,w innych krajach suplementy te są bardzo znane i polecane.U mnie w pobliskiej aptece mają solgara a svansona to tylko na zamówienie jednak niektóre produkty nie są dostępne w PL wtedy allegro.Co ciekawe Solgar ma stale ceny i nigdzie taniej nie znajdziesz,czy apteka czy internet cena taka sama,tylko jak ktos nie ma na miejscu to koszt przesyłki.Popytaj u siebie w aptekach,moze majà w swojej ofercie.U mnie taka mala niepozorna apteka a zdziwilam sie ze majà.
Encorton to steryd,podają go przy mutacjach,po nawykowych poronieniach.Dokladnie ci napisze czy jest wskazany przy tej mutacji A1298C,bo nie chce cie wprowadzic w bład.
A badalas sobie poziom witD?
Bo 80% populacji ma jej niedobór a ona wazna w ciàzy.Ja mam bardzo duzy niedobór i łykam az 4000j.
Jutro sikacz czy beta?Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 sierpnia 2016, 09:19
-
Jagna Dziękuje bardzo za odpowiedź. Jestes pierwszą osobą ktora zrozumiała moje pytanie. Bo gdzie nie zapytałam to wszyscy mówili, że kwas foliowy metylowany i podawali firmę a mnie szlak trafiał, że nie moge tego znaleźć.
U mnie , to wszystko takie świeże. Mało wiem, moja gin trochę olała sprawę, nic nie wytłumaczyła. Dlatego chce iść do hematologa. Dzis ide do rodzinnego po skierowanie, bo moze jakims cudem na nfz bedzie szybciej (bo w wiekszym miescie, bo u mnie nie ma, tylko prywatnie).
Badań na wit, D nie robiłam, nie robiłam też na B ani na kwas foliowy. Wszystko przede mną.
Jutro betaWiadomość wyedytowana przez autora: 2 sierpnia 2016, 10:12
6 lat starań efekt: Jaś ur. lipiec 2014 mutacja C677T i A1298C w genie MTHFR-heterozygota
-
Jagna - jeszcze pytanie, własnie mi się przypomniało, że ja przeciez biorę też wit. prenatalne classic gin mi je zleciła, gdy sie o mutacji dowiedziała. ich skład to:
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/94daae3a13b9.jpg
to chyba odpowiednie formy fwasu i wit B?Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 sierpnia 2016, 10:09
6 lat starań efekt: Jaś ur. lipiec 2014 mutacja C677T i A1298C w genie MTHFR-heterozygota
-
efta wrote:Jagna Dziękuje bardzo za odpowiedź. Jestes pierwszą osobą ktora zrozumiała moje pytanie. Bo gdzie nie zapytałam to wszyscy mówili, że kwas foliowy metylowany i podawali firmę a mnie szlak trafiał, że nie moge tego znaleźć.
U mnie , to wszystko takie świeże. Mało wiem, moja gin trochę olała sprawę, nic nie wytłumaczyła. Dlatego chce iść do hematologa. Dzis ide do rodzinnego po skierowanie, bo moze jakims cudem na nfz bedzie szybciej (bo w wiekszym miescie, bo u mnie nie ma, tylko prywatnie).
Badań na wit, D nie robiłam, nie robiłam też na B ani na kwas foliowy. Wszystko przede mną.
Jutro beta
Zycze ci 40to tygodniowego cyklu,oby beta pozytywna.Trzymam kciuki &&
Edit. Te prenatal clasic są ok,tylko wypadaloby miec tego kwasu ciutke wiecej prxy staraniach i w razie ciazy wiec mozesz dodatkowo łykac forme metylowa.Widze ze w tym jest tez b12 metylowana wiec fajny duet,a kwas foliowy i b12 to takie blizniaki jedna witamina bez drugiej nie bedzie funkcjonalna to tez wazneWiadomość wyedytowana przez autora: 2 sierpnia 2016, 15:58
efta lubi tę wiadomość
-
Efta łykaj jeszcze omega 3 bo my spoleczenstwo bardzo ubogie w nie a bardzo poyrzebne
Oczywiscie reszta kolezanek moze takze lykac forme metylowà kwasu foliowego bo ona jest najbardziej przyswajalna,niektóre nie wiedzà ze sà posiadaczkami mutacji,nawet te które juz wczesniej rodzily szczęsliwie.Niestety zle przyswajanie kwasu foliowego konczy ciàze poronieniem na etapie pierwszych tygodni ciązyefta lubi tę wiadomość
-
Jagna - dzięki za rady. bardzo mi pomogłas.
łykam zarówno witaminy prenatalne jak i actifolin 2mg. Kwasy omega 3 tez łykam.
Dziś byłam u rodzinnego i dostałam skierowanie do hematologa.
edit:
co ile badasz homocysteinę? Moj wynik z połowy czerwca to 9,3, nie wiem czy jutro powtarzać czy jeszcze odczekać.Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 sierpnia 2016, 17:08
-
Jagna 75 wrote:Tak,szczesliwa koniczynka od Angie
Mam nadzieje ze w przyszlym cyklu lekarz przepisze cos na endo,bo z takim cienkim to o ciązy moge zapomniec.Pozostaje jeszcze poczekac na efekt tego cyklu ale to jeszcze sporo dni.
A ty odpoczynek od stymulacji?
Witaj Jagna widzę że do Krk do kliniki chodzisz do jakiej i do jakiego lekarza?19.09-10.10-31.10 szczepienia allo spadło do 0 ;(
02.2019 - Pasnik immunologia
08.2018 - korekta isthmocele -laparotomia
01.2018- Angelius Provita
alloMLR 13% -> 0
Genotyp KIR-bx - implantacyjne są
ANA2 1:100 typ-ziarnisty,
NK 5% - test IMK
Subpopulacja limfocytów,
anty-TPO 0,38. anty-TG 0,82
homocysteina było 8,20->9,20
Prolaktyna 22
kwas foliowy 13,73ng/ml
wit d 44,5mg/ml
Tsh 1,422 Ft3 2,52 Ft4 1,09
Wolny testosteron 1,48 pH/ml
p/c przeciw kardiolipinie - ujemne
p/c p.antygenom jajnika - ujemne
p/c p. plemnikom,
17-prog 2,17 -> 1,52
Dhea-s- 449 -> 413 - za wysokie
SHBG- 15,32 za niskie - min 32,
Androstendion 1,81 ng/ml
Mycoplasma, ureoplasma, gbs, chlamydia, insulina, glukoza, Laparoskopia x2 , histero, toxo IgG,IgM, rózyczka,
Mąż - test MAR, HBA, SCA, defragmentacja - ok
Syn ur w 2011 ciąża naturalna - od tego czasu beta nie drgnęła -
efta wrote:Jagna - dzięki za rady. bardzo mi pomogłas.
łykam zarówno witaminy prenatalne jak i actifolin 2mg. Kwasy omega 3 tez łykam.
Dziś byłam u rodzinnego i dostałam skierowanie do hematologa.
edit:
co ile badasz homocysteinę? Moj wynik z połowy czerwca to 9,3, nie wiem czy jutro powtarzać czy jeszcze odczekać.Antoś IVF,Julisia natural
-
Efta ściskamy kciuki, daj znać jak już będziesz wiedziała
efta, mmmarita lubią tę wiadomość
4 cs o drugiego bobasa - II 03.01; 20.01
Starania o pierwsze dziecko 2 lata (2015-2017)
Ona: PCOS, AMH 24, niedoczynność tarczycy,
czerwiec 2017 - laparoskopia, HSG, histeroskopia, usunięcie ognisk endometriozy
On: oligoasthenoteratozoospermia (01.2017 koncentracja 1,7 mln/ml; morfologia 1%; ruch 10%) -
hej.
Krew oddana. za 2 godziny wynik.
Fajnie że o mnie pamietacie, jeszcze za nic nie dziekujemmmarita lubi tę wiadomość
-
Jagna 75 wrote:A jak dlugo suplementujesz metylowane formy?Chyba niedlugo?Twój wynik jest w granicznej normie ale przy mutacjach i staraniach powinna byc troszku ponizej 8.Co 3-4 miesiace homocysteine badam ale u mnie ostatnio 7,7 byla wiec w miare ok.
zjadłam półtora opakowania actifolinu a wiec 1,5 mies dopiero.6 lat starań efekt: Jaś ur. lipiec 2014 mutacja C677T i A1298C w genie MTHFR-heterozygota
-
efta wrote:zjadłam półtora opakowania actifolinu a wiec 1,5 mies dopiero.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 sierpnia 2016, 10:43
efta lubi tę wiadomość
-
Jagna75 ja tez chodze do dr. WYROBY do kliniki macierzynstwo. W TYM cyklu tez pierwszy raz letrozolLipiec 2015- Początek starań
08.2016/10.2016/02.2017 c. biochemiczna
MTHFR C677T hetero, ANA1/2/3+,
Genotyp Kir Bx, NK 9%, AMH 5,2
Szczepienia limfocytami(allo mlr 0%->29,6%->0%
1/2/3 IUI
1 IVF:(
2 IVF->Transfer 3 dniowego zarodka...... CzekamY