Stymulacja letrozolem
-
WIADOMOŚĆ
-
Witajcie dziewczyny ja już po wakacjach wypoczęta i z pozytywnym nastawieniem gotowa do działania Hehe. Pochwalę się, byłam dziś u Gin 10dc (cykl z Lamette i ovitrelle) JP 17,5mm a JL 22,5mm endo 12,5mm dostałam zastrzyk i w piątek kontrolnie na monitoring jeśli w tym cyklu się nie uda to wysle mnie na laparoskopie. pozdrawiam
Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 sierpnia 2016, 22:44
19.09-10.10-31.10 szczepienia allo spadło do 0 ;(
02.2019 - Pasnik immunologia
08.2018 - korekta isthmocele -laparotomia
01.2018- Angelius Provita
alloMLR 13% -> 0
Genotyp KIR-bx - implantacyjne są
ANA2 1:100 typ-ziarnisty,
NK 5% - test IMK
Subpopulacja limfocytów,
anty-TPO 0,38. anty-TG 0,82
homocysteina było 8,20->9,20
Prolaktyna 22
kwas foliowy 13,73ng/ml
wit d 44,5mg/ml
Tsh 1,422 Ft3 2,52 Ft4 1,09
Wolny testosteron 1,48 pH/ml
p/c przeciw kardiolipinie - ujemne
p/c p.antygenom jajnika - ujemne
p/c p. plemnikom,
17-prog 2,17 -> 1,52
Dhea-s- 449 -> 413 - za wysokie
SHBG- 15,32 za niskie - min 32,
Androstendion 1,81 ng/ml
Mycoplasma, ureoplasma, gbs, chlamydia, insulina, glukoza, Laparoskopia x2 , histero, toxo IgG,IgM, rózyczka,
Mąż - test MAR, HBA, SCA, defragmentacja - ok
Syn ur w 2011 ciąża naturalna - od tego czasu beta nie drgnęła -
Onia wrote:Dzięki Efta
No właśnie na tą chwilę nie wiem gdzie konkretnie wylądujemy. Bo to taka spontano-objazdowa wycieczka ma być, ale jakoś to zorganizuje żeby było dobrze.Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 sierpnia 2016, 22:51
Antoś IVF,Julisia natural
-
Kasiak621 wrote:Kochane moje jednak was nie opuszczam, beta z piatku 13,11 dzis 0,86 dalszy komentarz zbedny, bo i tak musialabym wszystko **** wykropkowac....
Badania mozesz zrobic,ja robilam choc wszyscy w okolo moeili ze to przypadek ze po pierwszym poronieniu sie nie robi..uparlsm sid i zrobilam,troche to trwalo bo trzy miesiące zanim wszystkie zrobilam,bo drogie troche ale cos wyszlo z nich,mutacja ktora prawdopodobnie byls przyczyną poronienia.
Zachowaj wyniki bety jako dowód ze ciàza byla,niektorzy lekarze nie wierzà na słowo,nie wiem czy temat poronienia mozna uznac jako zart na wizycie ale sama tego doswiadczylam i odczulam ze lekarz twierdził ze sobie ciąze tylko wymysliłam,dobrze ze bety mialsm przy sobie,ale to byla tska wixyta po poronieniu na nfz,chcialam sprawdzic czy wszystko ładnie zeszlo,oczyscilo sie bo @ dlugo nie przychodzila wiec martwilam sie.
Najwazniejsze to nie tracic nadzieji,ja wierze i to daje nadzieje.Antoś IVF,Julisia natural
-
U mnie plamienie,wiec @ blisko.Testy negatywne,choc cien sie pojawił po paru godzinach jak zerkłam.Jednsk po poludniu kupilam drugi i tez negatyw bez cieni.Chcislsbym zeby @ jutro przyszla bo zdàze z monitoringiem,inaczej problem z wizytà moge miec bo swieto w poniedzislek i nie wiem czy przyjmie mnie ktos przez weekend...
Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 sierpnia 2016, 23:22
-
Efta ciesz sie z obfitej @ to swiadczy o dobrym endo.Ja w tym cyklu mialsm slabe i martwi mnie czy @ jako taka bedzie.
1dzien cyklu to jskby nie patrząc 1dzien ciązy gratki i powodzeniaWiadomość wyedytowana przez autora: 9 sierpnia 2016, 23:26
-
Miśkowa strasznie mi przykro Życie jest naprawdę niesprawiedliwe. Myślę jednak, że mąż po jakimś czasie powinien powtórzyć badania, różnie to bywa i czasem jeden wynik nie jest do końca miarodajny. Życzę Ci, żeby tak było w Twoim przypadku, trzymaj się kochana.
Kasiak przykro mi, że tak wyszło. Nie trać jednak nadziei, będzie dobrze w końcu każda się doczeka.
Powodzenia dziewczyny. -
Efta przylączam sie do ciebie,zeby ci razniej bylo w tym cyklu.Tak wiec witam was lejdis w 1dniu cyklu,startujemy
Wizytuje w piątek o 12ej wiec dowiemy sie moze o jskichs nowych planach bo mam juz 5 cykli stymulacji za sobàWiadomość wyedytowana przez autora: 10 sierpnia 2016, 10:53
-
Natalia - piękne pęcherzyki, endo rewelacyjne. wczesna owulka u ciebie, fajnie (wiecej szans w roku). zycze owocnych staran!!!
Jagna - a wiec i do ciebie franca zawitała. przykro mi.
Idziemy łeb w łeb, bo ja też 5 cykli stymulowanych mam za sobą.
Szósty bedzie nasz!
Może byc że gin zacznie cos jeszcze szukac. HSG masz za sobą? A test po stosunku?6 lat starań efekt: Jaś ur. lipiec 2014 mutacja C677T i A1298C w genie MTHFR-heterozygota
1 IUI październik 2016 ciąża biochemiczna 2 IUI
3IUI grudzień 2016 serduszko bije pappa T21 1:424, Nifty Ok. córcia Iga
-
Jagna 75 wrote:Przykro mi,bardzo.Myslalsm ze bedziesz miec dobre wiesci..
Badania mozesz zrobic,ja robilam choc wszyscy w okolo moeili ze to przypadek ze po pierwszym poronieniu sie nie robi..uparlsm sid i zrobilam,troche to trwalo bo trzy miesiące zanim wszystkie zrobilam,bo drogie troche ale cos wyszlo z nich,mutacja ktora prawdopodobnie byls przyczyną poronienia.
Zachowaj wyniki bety jako dowód ze ciàza byla,niektorzy lekarze nie wierzà na słowo,nie wiem czy temat poronienia mozna uznac jako zart na wizycie ale sama tego doswiadczylam i odczulam ze lekarz twierdził ze sobie ciąze tylko wymysliłam,dobrze ze bety mialsm przy sobie,ale to byla tska wixyta po poronieniu na nfz,chcialam sprawdzic czy wszystko ładnie zeszlo,oczyscilo sie bo @ dlugo nie przychodzila wiec martwilam sie.
Najwazniejsze to nie tracic nadzieji,ja wierze i to daje nadzieje.
Dzieki Jagna, zrobilam badania we Wtorek, Panie z labolatorium patrzyły na mnie dziwnie jak im powiedziałam co chce zrobic, nawet stiwerdziły że pierwsze słyszzą o takich badaniach( nie ma to jak wykfalifikowany personel:) no i zobaczymy cena kolosalna 650 zl no ale wole wiedziec ze jest OK.
Nowy cykl Kochana nowa szansa!, ja dalej czekam na @ dziwnie wysoką temp dalej mam, mam nadzieje ze nie bedzie tego przeciagac i tez @ szybko przyjdzie
Natalia trzymam kciuki
Lipiec 2015- Początek starań
08.2016/10.2016/02.2017 c. biochemiczna
MTHFR C677T hetero, ANA1/2/3+,
Genotyp Kir Bx, NK 9%, AMH 5,2
Szczepienia limfocytami(allo mlr 0%->29,6%->0%
1/2/3 IUI
1 IVF:(
2 IVF->Transfer 3 dniowego zarodka...... CzekamY -
Kasiak621 wrote:Dzieki Jagna, zrobilam badania we Wtorek, Panie z labolatorium patrzyły na mnie dziwnie jak im powiedziałam co chce zrobic, nawet stiwerdziły że pierwsze słyszzą o takich badaniach( nie ma to jak wykfalifikowany personel:) no i zobaczymy cena kolosalna 650 zl no ale wole wiedziec ze jest OK.
Nowy cykl Kochana nowa szansa!, ja dalej czekam na @ dziwnie wysoką temp dalej mam, mam nadzieje ze nie bedzie tego przeciagac i tez @ szybko przyjdzie
Natalia trzymam kciuki
nie czekałaś super.
tak z ciekawosci: jakie badania zrobiłaś?6 lat starań efekt: Jaś ur. lipiec 2014 mutacja C677T i A1298C w genie MTHFR-heterozygota
-
Jagna 75 wrote:Dobrze robic w diagnostyce,punkty w róznych miejscach Polski a wynik odczytasz na necie.Przy okazji mozesz sobie po tym badaniu wyrobic karte stalego klienta i masz na nià 5%zniźki na kolejne badania.Ponadto czesto mają w promocji rózne pakiety badan nawet o 70%taniej,ja tak ostatnio zrobilam witD plus kilka innych badan
-
efta, ja jestem z tych co sa w goracej wodzie kąpani:) i wola sprawdzac wszystko od razu, wiec dziekuje za podpowiedź. Zrobiłam to co pisałaś:
detekcja mutacji leiden w genie proakceleryny - czynnik V,
detekcja mutacji w genie MTHFR
detekcja mutacji G20210A w genie protrombiny - czynnik II i hemocysteine.
Lipiec 2015- Początek starań
08.2016/10.2016/02.2017 c. biochemiczna
MTHFR C677T hetero, ANA1/2/3+,
Genotyp Kir Bx, NK 9%, AMH 5,2
Szczepienia limfocytami(allo mlr 0%->29,6%->0%
1/2/3 IUI
1 IVF:(
2 IVF->Transfer 3 dniowego zarodka...... CzekamY -
Kasiak -faktycznie w goracej wodzie, myslałam, że skonsultujesz to ze swoim lekarzem. 650 zł -Drogo wyszło. myslałam że cos jeszcze dołożyłaś , że taka cena.
homocysteina pewnie bedzie juz jutro, za to na resztę 2 albo 3 tygodnie czekania zależy od lab.6 lat starań efekt: Jaś ur. lipiec 2014 mutacja C677T i A1298C w genie MTHFR-heterozygota
-
efta wrote:Natalia - piękne pęcherzyki, endo rewelacyjne. wczesna owulka u ciebie, fajnie (wiecej szans w roku). zycze owocnych staran!!!
Jagna - a wiec i do ciebie franca zawitała. przykro mi.
Idziemy łeb w łeb, bo ja też 5 cykli stymulowanych mam za sobą.
Szósty bedzie nasz!
Może byc że gin zacznie cos jeszcze szukac. HSG masz za sobą? A test po stosunku?Antoś IVF,Julisia natural
-
efta wrote:Kasiak -faktycznie w goracej wodzie, myslałam, że skonsultujesz to ze swoim lekarzem. 650 zł -Drogo wyszło. myslałam że cos jeszcze dołożyłaś , że taka cena.
homocysteina pewnie bedzie juz jutro, za to na resztę 2 albo 3 tygodnie czekania zależy od lab.Antoś IVF,Julisia natural
-
Jagna 75 wrote:Nie robilam jeszcze hsg bo lekarz na razie nie chce zadnych inwazyjnych badan robic gdyz ciàza byla.Z pewnoscià dojdzie do tego kiedy bedziemy blizej in vitro bo to wymagane.
bierzesz pod uwagę in vitro?
a test po stosunku macie? wymaz około 8 godzin po , żeby sprawdzić czy plemniki mają się u ciebie dobrze.
ja na wizytę idę dopiero 11 dc.6 lat starań efekt: Jaś ur. lipiec 2014 mutacja C677T i A1298C w genie MTHFR-heterozygota