Stymulacja letrozolem
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyKarola138 wrote:Jeeee piękne dwa pęcherzyki, juz prawie na pęknięciu
jeszcze cos trzeba podziałać z mężem dzis
kuracja lametta + encorton pomaga
Cudowne wieści, na bank będzie z tego dzidzia:) trzymam kciuki...działajcie:)Karola138 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Brtiii86 wrote:A encorton na co bralas?
również na szybszy wzrost pęcherzyków.Czerwiec 2024 - punkcja - pobrano 12 🥚
Uzyskano 2 x 4AA ❄️❄️
5.08 transfer zarodka z 5 doby 🤞
5 dpt progesteron 25ng/ml
8dpt progesteron 40,20ng/ml || beta >2,3 😢
16.10 II transfer
11 dpt BetaHcg = 308
13 dpt BetaHcg = 680
14 dpt plamienie
15 dpt BetaHCG = spadek ma 540 😢 -
Aska84 wrote:Cudowne wieści, na bank będzie z tego dzidzia:) trzymam kciuki...działajcie:)
Trzymaj, trzymaj...w końcu widać światełko w tunelu
oby @ w tym miesiącu nie przyszła...Czerwiec 2024 - punkcja - pobrano 12 🥚
Uzyskano 2 x 4AA ❄️❄️
16.10 II transfer
11 dpt BetaHcg = 308
13 dpt BetaHcg = 680
14 dpt plamienie
Troszkę się wetnę - encorton to steryd hamujący reakcje immunologiczne organizmu oraz przeciwzapalny. Podaje się go, m.in. po to, żeby organizm lepiej "tolerował" w pierwszej kolejności spermę, a w drugiej zarodek (jeśli takowy powstanie) - nie odrzucał go jako ciała obcego. Często dostają go przeciwzapalnie dziewczyny z endometriozą. Standardem praktycznie jest przy IVF. Nie ma raczej bezpośredniego wpływu na szybkość wzrostu pęcherzyków.
Tu po ludzku tłumaczą więcej: http://www.poradnikzdrowie.pl/zdrowie/domowa-apteczka/encorton-przeciwzapalny-lek-sterydowy-w-jakich-chorobach-jest-stosowan_41639.htmlWiadomość wyedytowana przez autora: 4 marca 2015, 16:42
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny14dc dwa pęcherze, jeden 20mm, drugi schował sie za pierwszym wiec cieżko go wymierzyć. Płyn w zatoce Douglasa, duże prawdopodobieństwo ze juz jeden pęcherzyk pęknal. Endo 10mm... I słowa lekarki - "wyglada to cudownie, wszystko idealnie, zapraszam we wtorek na USG sprawdzić czy pęcherze pękły, proszę nie rezygnować dziś z sexu". Ależ proszę pani ja nie rezygnuje tylko mam go juz po prostu dość)) małżonek szczęśliwy a ja po 10 godzinach pracy przez 6 dni w tygodniu ostatnia rzeczą o jakiej marzę to uprawianie miłości:) jeśli sie w tym miesiącu nie uda to chyba umrę ze zmęczenia:)))
-
Aska84 wrote:14dc dwa pęcherze, jeden 20mm, drugi schował sie za pierwszym wiec cieżko go wymierzyć. Płyn w zatoce Douglasa, duże prawdopodobieństwo ze juz jeden pęcherzyk pęknal. Endo 10mm... I słowa lekarki - "wyglada to cudownie, wszystko idealnie, zapraszam we wtorek na USG sprawdzić czy pęcherze pękły, proszę nie rezygnować dziś z sexu". Ależ proszę pani ja nie rezygnuje tylko mam go juz po prostu dość)) małżonek szczęśliwy a ja po 10 godzinach pracy przez 6 dni w tygodniu ostatnia rzeczą o jakiej marzę to uprawianie miłości:) jeśli sie w tym miesiącu nie uda to chyba umrę ze zmęczenia:)))
Aska, super Trzymam kciuki za ciebie i za siebie w tym miesiącu musi sie udać!! Ale z chęciami mam podobnie...ileż możnaAska84 lubi tę wiadomość
Czerwiec 2024 - punkcja - pobrano 12 🥚
Uzyskano 2 x 4AA ❄️❄️
16.10 II transfer
11 dpt BetaHcg = 308
13 dpt BetaHcg = 680
14 dpt plamienie
nick nieaktualnyKarola138 wrote:Aska, super Trzymam kciuki za ciebie i za siebie w tym miesiącu musi sie udać!! Ale z chęciami mam podobnie...ileż można
Ja nie wiem jak można sie nie wstrzelić kochając sie tyle razy....bo jak nie to...to nie wiem co jeszcze mogę zrobić żeby zaciążyć -
Aska84 wrote:Ja nie wiem jak można sie nie wstrzelić kochając sie tyle razy....bo jak nie to...to nie wiem co jeszcze mogę zrobić żeby zaciążyć
Mam to samo...dla mnie teraz "czarną magią" jest wpadka. Po tylu miesiącach prób my dalej nic:( a innym wystarczy tylko raz..Czerwiec 2024 - punkcja - pobrano 12 🥚
Uzyskano 2 x 4AA ❄️❄️
16.10 II transfer
11 dpt BetaHcg = 308
13 dpt BetaHcg = 680
14 dpt plamienie
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyaszka wrote:U mnie lipa, wziełam jednak jedną tabletkę i za mało, jest jeden pecherzyk ale słabiutki, wiec w następnym cyklu zwiększamy dawkę. Jedyny plus ze chyba owulacje bedzie szybciej jak to coś w ogole pęknie.
Ja w 1 cyklu z letrozolem tez miałam jeden pęcherzyk, a teraz az3:) ale nie wiem czy te dwa pękną -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyaszka wrote:Aska U mnie wyglądało ze chyba pęka bo z tego co widziałam na usg, niemniej stanowczo za mały był wiec i tak pewnie komorki jajowej nie wyprodukuje Teraz nowy cykl nowe nadzieje Moze Twoje pękna, a masz cos na pękanie?
Na pękanie nic nie mam:) moja są juz duże wiec lekarka mi powiedziała ze powinien pęknąć i jeden i drugi. Na razie nie czuje bólu ale mam nadzieje ze sie uda. Ja zawsze miałam max 1 pęcherz, teraz wyszły 3 to dobry znak. -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyBrtiii86 wrote:Ja tez przy jednej tabletce miałam jeden dominujący pęcherzyk ale słabo rósł dlatego teraz w drugim cyklu z lametta mam po 2 tabletki. Także to jest cykl pełen nadziei.
Mi od razu lekarz przepisal 2 tabletki dziennie i faktycznie wszystko zaczęło działać. Po Clo nawet nie było owulacjiWiadomość wyedytowana przez autora: 6 marca 2015, 21:37
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyBrtiii86 wrote:Ja miałam najpierw po jedne tabletce. Ale teraz juz dwie. A w 8,10,12 dzien cyklu zastrzyk menopur.