X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Stymulacja letrozolem
Odpowiedz

Stymulacja letrozolem

Oceń ten wątek:
  • Miśkowa Autorytet

Wysłany: 21 września 2016, 09:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agape wrote:
    Hej dziewczyny. Potrzebuję Waszej porady.
    Wczoraj pierwszy raz w życiu zrobiłam test owulacyjny w 13dc, wyszedł pozytywny. Teraz czytam i wiele osób pisze, że przy PCO testy owulacyjne to bezsens bo zawsze będą wychodzić pozytywnie... Może któraś z Was mi poradzi, jak to wygląda naprawdę?
    Ja na początku straciłam fortunę na testy owu. Zawsze wychodziły prawie pozytywne (więc myślałam że za chwilę będzie owu i robiłam je 10-15 dni pod rząd) więc sobie odpuściłam bo w moim przypadku rzeczywiście nie działają i było mi szkoda kasy ale nie musi tak być u Ciebie. Ja mam LH dwukrotnie większy niż FSH więc może dlatego mi nie wychodziły. Testy owulacyjne wykrywają skok piku LH a u kobiet z PCO ten hormon jest cały czas podwyższony stąd mówi się że test jest dla nas nieprzydatny.

Dziewczyny przepraszam za moje chwilowe obijanie ale jestem poza domem i mam kiepski dostęp do neta :/

4 cs o drugiego bobasa - II 03.01; <3 20.01
    Starania o pierwsze dziecko 2 lata (2015-2017)
    Ona: PCOS, AMH 24, niedoczynność tarczycy,
    czerwiec 2017 - laparoskopia, HSG, histeroskopia, usunięcie ognisk endometriozy
    On: oligoasthenoteratozoospermia (01.2017 koncentracja 1,7 mln/ml; morfologia 1%; ruch 10%)
  • agape Autorytet

Wysłany: 21 września 2016, 09:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam LH 3,8 a FSH 2,9. Więc chyba w porządku. Będę robić jeszcze przez 4 dni i zobaczymy, jak będą wychodzić caly czas pozytywne to sobie odpuszczę.

Potrafimy kochać i marzyć, dlatego wszyscy jesteśmy zwycięzcami...
    PCO
    wysoka prolaktyna
    Prawie 20 miesięcy starań ...
    październik 2015 - 6tc (*) :(
    Sierpień 2016- HSG - drożne jajowody
    Wrzesień 2016- seminogram M. - wyniki dobre, jedynie obniżona nieco ilość plemników o prawidłowej budowie
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 września 2016, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak ja robiłam stosunek LH/FSH to miałam przeważnie zbliżone do 1.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 września 2016, 09:49

• efta Autorytet

Wysłany: 21 września 2016, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agape wrote:
    Ja mam LH 3,8 a FSH 2,9. Więc chyba w porządku. Będę robić jeszcze przez 4 dni i zobaczymy, jak będą wychodzić caly czas pozytywne to sobie odpuszczę.

kto zdiagnozował ci pco ? tzn na jakiej podstawie?

6 lat starań efekt: Jaś ur. lipiec 2014 :) mutacja C677T i A1298C w genie MTHFR-heterozygota
    1 IUI październik 2016 ciąża biochemiczna :( 2 IUI :(
    3IUI grudzień 2016 :) serduszko bije :) pappa T21 1:424, Nifty Ok. córcia Iga
    km5sio4phtw80xcg.png
  • agape Autorytet

Wysłany: 21 września 2016, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    efta wrote:
    kto zdiagnozował ci pco ? tzn na jakiej podstawie?
    3lekarzy, jeden z kliniki niepłodności w Krakowie.
    Głownie na podstawie obrazu jajników z usg, z podwyższonego AMH, androstendionu, Testosteronu, zaburzeń miesiączkowania i cykli bezowulacyjnych.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 września 2016, 10:20

PCO
    wysoka prolaktyna
    Wrzesień 2016- seminogram M. - wyniki dobre, jedynie obniżona nieco ilość plemników o prawidłowej budowie
  • efta Autorytet

Wysłany: 21 września 2016, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kurcze, bo ja już nie wiem co myslec sama o sobie. moj obraz jajników tez daje diagnozę pco ale hormony to wykluczyly. lh do fsh - ok
    amh ponad 5, testosteron w normie.
    tez mam zaburzenia miesiaczkowania i cykle bezowulacyjne

6 lat starań efekt: Jaś ur. lipiec 2014 :) mutacja C677T i A1298C w genie MTHFR-heterozygota
    km5sio4phtw80xcg.png
  • agape Autorytet

Wysłany: 21 września 2016, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a jaki masz stosunek lh do fsh? Wiesz, nie zawsze wszystkie trzeba mieć wszystkie symptomy, żeby określić dane schorzenie.

PCO
    wysoka prolaktyna
  • efta Autorytet

Wysłany: 21 września 2016, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    już bardzo dawno nie robiłam. moj stary wynik lh 5,9 fsh 4,8 w 1 fazie cyklu (badanie 6 dc). no niby tak. jeden lekarz niby zdiagnozował drugi zaprzeczył.

km5sio4phtw80xcg.png
  • efta Autorytet

Wysłany: 21 września 2016, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a obecny swierdził : a co to za roznica. ma pani cykle bezowulacyjne, wazne ze leki dzialaja i owulacja wystepuje...

km5sio4phtw80xcg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 września 2016, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    efta wrote:
    już bardzo dawno nie robiłam. moj stary wynik lh 5,9 fsh 4,8 w 1 fazie cyklu (badanie 6 dc). no niby tak. jeden lekarz niby zdiagnozował drugi zaprzeczył.

to badanie robi się w 3dc - dlaczego robiłaś w 6?

• efta Autorytet

Wysłany: 21 września 2016, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nie pamietam, były jakies widełki kiedy miałam zrobic np od 1 do 6 , mi wypadło 6

km5sio4phtw80xcg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 września 2016, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wiecie co, dzisiaj 3 dzień z Lamettą i źle się czuję na niej tzn. mam bóle brzucha/podbrzusza/żołądka. Czuję się taka pełna.
    Czy też tak miałyście?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 września 2016, 10:59

• agape Autorytet

Wysłany: 21 września 2016, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja robiłąm w 3dc. Ja przez całe 5 dni przyjmowania lametty czułam się jak napompowana :/

PCO
    wysoka prolaktyna
  • agape Autorytet

Wysłany: 21 września 2016, 11:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    efta wrote:
    Tak właśnie jest, co lekarz to ma jakieś swoje teorie :/

PCO
    wysoka prolaktyna
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 września 2016, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agape wrote:
    Ja robiłąm w 3dc. Ja przez całe 5 dni przyjmowania lametty czułam się jak napompowana :/
    Może te moje jajca tak mnie pompują od środka :-) :-)

• agape Autorytet

Wysłany: 21 września 2016, 12:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alisa wrote:
    Może te moje jajca tak mnie pompują od środka :-) :-)
    Oby :D mi na pewno pompują, bo 3 dzień z rzędu czuję jajniki

PCO
    wysoka prolaktyna
  • lucjanka1986 Przyjaciółka

Wysłany: 21 września 2016, 13:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    efta wrote:
    Ojej 5 misiecy w plecy. Ale musiałeś być zła jak się dowiedziałeś.... I kto by pomyślał że leki na żołądek tak mogą zadziałać.
    Kochana to że nie zrobiliście tak jak zaleca moja gin nie znaczy że zrobiliście coś źle. Ona faktycznie fajnie wszystko rozpisuje ale starania to starania. Najważniejsze że seksik był. Plemniki żyją długo . Jest przecież duża szansa że trafilicie w odpowiedni moment.
    Bylam mega zła bo bym nie wpadla ze leki na żołądek maja taki wpływ na płodnosc. Kilka dni przeplakalam...
    Generalnie moj mąż tez nie daje rady tak czesto.....ale tez mu sie nie dziwie ;)

• mmmarita Ekspertka

Wysłany: 21 września 2016, 19:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na czym polega inseminacja?

Styczen 2010 - urodzil sie Synek, piczety naturalnie w 3 cyklu staran.
    Starania od sierpnia 2014
    Letrozol od kwietnia 2016
    Hsg lipiec 2016
  • Natuś Przyjaciółka

Wysłany: 21 września 2016, 20:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    efta wrote:
    Ale się rozpisałam....
    Dziewczyny idąc za moim przykładem zróbcie sobie test po stosunku (PCT).
    Gdybym wcześniej znała wynik, nie marnowałabym czasu na stymulację, która nie miała szans powodzenia. 7 miesięcy zmarnowane , nie wspomnę o wydanych tysiącach złotych na leki, wizyty i dojazdy. Nie popełniajcie mojego błedu. test to po stosunku to koszt 100zł. Naprawdę warto go zrobić!!!

Mam wizytę za tydzień i na pewno zapytam o test PCT oraz wizytę kontrolną żeby sprawdzić czy pęcherzyk pękł. Dziękuję za bardzo dobrą radę i życzę powodzenia z IUI!!!

8328a7ae5e.png
    a4f4f6cb77.png
  • agape Autorytet

Wysłany: 22 września 2016, 07:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mmmarita wrote:
    Na czym polega inseminacja?
    Umieszcza się plemniki pobrane od partnera bezpośrednio w macicy w okresie owulacji.

PCO
    wysoka prolaktyna
‹‹ 182 183 184 185 186 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kwasy Omega-3 - ważny składnik w diecie przyszłej mamy

Kwasy omega-3 są bardzo istotnym składnikiem w diecie, o którym warto pomyśleć już na etapie starań o dziecko. Idealnie, aby po konsultacji z lekarzem, suplementować kwasy już od pierwszych dni ciąży. Dlaczego są takie ważne? Jaką pełnią rolę? Jak wybrać odpowiedni suplement? 

CZYTAJ WIĘCEJ

5 rzeczy, które wesprą Twoje starania o dziecko!

Rozpoczynacie starania o dziecko. Wykonujesz kolejne testy ciążowe i… nic. Zastanawiasz się, dlaczego to tyle trwa, skoro „wszyscy” wokół informują o tym, że spodziewają się dziecka. Tak naprawdę wiele starań kończy się sukcesem dopiero po pewnym czasie, a niepłodność dotyczy już blisko 15-20% par. Sprawdź, co możesz zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na szczęśliwe poczęcie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Gdzie rodzić - wybór szpitala do porodu

Poród to wyjątkowa chwila. Wraz ze zbliżającym się terminem porodu, wiele kobiet zastanawia się gdzie rodzić. Warto poświęcić trochę czasu na wybór szpitala, w którym chciałabyś aby przyszło na świat Twoje dziecko. Przeczytaj jak się do tego dobrze przygotować, czym się kierować przy wyborze szpitala i jakie informacje zebrać na temat wybranej placówki.   

CZYTAJ WIĘCEJ