Stymulacja letrozolem
-
WIADOMOŚĆ
-
agape wrote:Hej dziewczyny. Potrzebuję Waszej porady.
Wczoraj pierwszy raz w życiu zrobiłam test owulacyjny w 13dc, wyszedł pozytywny. Teraz czytam i wiele osób pisze, że przy PCO testy owulacyjne to bezsens bo zawsze będą wychodzić pozytywnie... Może któraś z Was mi poradzi, jak to wygląda naprawdę?
Dziewczyny przepraszam za moje chwilowe obijanie ale jestem poza domem i mam kiepski dostęp do neta4 cs o drugiego bobasa - II 03.01; 20.01
Starania o pierwsze dziecko 2 lata (2015-2017)
Ona: PCOS, AMH 24, niedoczynność tarczycy,
czerwiec 2017 - laparoskopia, HSG, histeroskopia, usunięcie ognisk endometriozy
On: oligoasthenoteratozoospermia (01.2017 koncentracja 1,7 mln/ml; morfologia 1%; ruch 10%) -
Ja mam LH 3,8 a FSH 2,9. Więc chyba w porządku. Będę robić jeszcze przez 4 dni i zobaczymy, jak będą wychodzić caly czas pozytywne to sobie odpuszczę.Potrafimy kochać i marzyć, dlatego wszyscy jesteśmy zwycięzcami...
PCO
wysoka prolaktyna
Prawie 20 miesięcy starań ...
październik 2015 - 6tc (*)
Sierpień 2016- HSG - drożne jajowody
Wrzesień 2016- seminogram M. - wyniki dobre, jedynie obniżona nieco ilość plemników o prawidłowej budowie -
nick nieaktualny
-
agape wrote:Ja mam LH 3,8 a FSH 2,9. Więc chyba w porządku. Będę robić jeszcze przez 4 dni i zobaczymy, jak będą wychodzić caly czas pozytywne to sobie odpuszczę.
kto zdiagnozował ci pco ? tzn na jakiej podstawie?6 lat starań efekt: Jaś ur. lipiec 2014 mutacja C677T i A1298C w genie MTHFR-heterozygota
1 IUI październik 2016 ciąża biochemiczna 2 IUI
3IUI grudzień 2016 serduszko bije pappa T21 1:424, Nifty Ok. córcia Iga
-
efta wrote:kto zdiagnozował ci pco ? tzn na jakiej podstawie?
Głownie na podstawie obrazu jajników z usg, z podwyższonego AMH, androstendionu, Testosteronu, zaburzeń miesiączkowania i cykli bezowulacyjnych.Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 września 2016, 10:20
Potrafimy kochać i marzyć, dlatego wszyscy jesteśmy zwycięzcami...
PCO
wysoka prolaktyna
Wrzesień 2016- seminogram M. - wyniki dobre, jedynie obniżona nieco ilość plemników o prawidłowej budowie -
kurcze, bo ja już nie wiem co myslec sama o sobie. moj obraz jajników tez daje diagnozę pco ale hormony to wykluczyly. lh do fsh - ok
amh ponad 5, testosteron w normie.
tez mam zaburzenia miesiaczkowania i cykle bezowulacyjne6 lat starań efekt: Jaś ur. lipiec 2014 mutacja C677T i A1298C w genie MTHFR-heterozygota
-
a jaki masz stosunek lh do fsh? Wiesz, nie zawsze wszystkie trzeba mieć wszystkie symptomy, żeby określić dane schorzenie.Potrafimy kochać i marzyć, dlatego wszyscy jesteśmy zwycięzcami...
PCO
wysoka prolaktyna
już bardzo dawno nie robiłam. moj stary wynik lh 5,9 fsh 4,8 w 1 fazie cyklu (badanie 6 dc). no niby tak. jeden lekarz niby zdiagnozował drugi zaprzeczył.6 lat starań efekt: Jaś ur. lipiec 2014 mutacja C677T i A1298C w genie MTHFR-heterozygota
-
a obecny swierdził : a co to za roznica. ma pani cykle bezowulacyjne, wazne ze leki dzialaja i owulacja wystepuje...6 lat starań efekt: Jaś ur. lipiec 2014 mutacja C677T i A1298C w genie MTHFR-heterozygota
-
nick nieaktualny
-
nie pamietam, były jakies widełki kiedy miałam zrobic np od 1 do 6 , mi wypadło 66 lat starań efekt: Jaś ur. lipiec 2014 mutacja C677T i A1298C w genie MTHFR-heterozygota
-
nick nieaktualny
-
Ja robiłąm w 3dc. Ja przez całe 5 dni przyjmowania lametty czułam się jak napompowanaPotrafimy kochać i marzyć, dlatego wszyscy jesteśmy zwycięzcami...
PCO
wysoka prolaktyna
efta wrote:już bardzo dawno nie robiłam. moj stary wynik lh 5,9 fsh 4,8 w 1 fazie cyklu (badanie 6 dc). no niby tak. jeden lekarz niby zdiagnozował drugi zaprzeczył.Potrafimy kochać i marzyć, dlatego wszyscy jesteśmy zwycięzcami...
PCO
wysoka prolaktyna
nick nieaktualny
-
Alisa wrote:Może te moje jajca tak mnie pompują od środkaPotrafimy kochać i marzyć, dlatego wszyscy jesteśmy zwycięzcami...
PCO
wysoka prolaktyna
efta wrote:Ojej 5 misiecy w plecy. Ale musiałeś być zła jak się dowiedziałeś.... I kto by pomyślał że leki na żołądek tak mogą zadziałać.
Kochana to że nie zrobiliście tak jak zaleca moja gin nie znaczy że zrobiliście coś źle. Ona faktycznie fajnie wszystko rozpisuje ale starania to starania. Najważniejsze że seksik był. Plemniki żyją długo . Jest przecież duża szansa że trafilicie w odpowiedni moment.
Generalnie moj mąż tez nie daje rady tak czesto.....ale tez mu sie nie dziwie
-
efta wrote:Ale się rozpisałam....
Dziewczyny idąc za moim przykładem zróbcie sobie test po stosunku (PCT).
Gdybym wcześniej znała wynik, nie marnowałabym czasu na stymulację, która nie miała szans powodzenia. 7 miesięcy zmarnowane , nie wspomnę o wydanych tysiącach złotych na leki, wizyty i dojazdy. Nie popełniajcie mojego błedu. test to po stosunku to koszt 100zł. Naprawdę warto go zrobić!!!
Mam wizytę za tydzień i na pewno zapytam o test PCT oraz wizytę kontrolną żeby sprawdzić czy pęcherzyk pękł. Dziękuję za bardzo dobrą radę i życzę powodzenia z IUI!!! -
mmmarita wrote:Na czym polega inseminacja?Potrafimy kochać i marzyć, dlatego wszyscy jesteśmy zwycięzcami...
PCO
wysoka prolaktyna
Wrzesień 2016- seminogram M. - wyniki dobre, jedynie obniżona nieco ilość plemników o prawidłowej budowie