Stymulacja letrozolem
-
WIADOMOŚĆ
-
Dzieki dziewczyny za rady. witaminki zamowione.6 lat starań efekt: Jaś ur. lipiec 2014
mutacja C677T i A1298C w genie MTHFR-heterozygota
1 IUI październik 2016 ciąża biochemiczna
2 IUI 
3IUI grudzień 2016
serduszko bije
pappa T21 1:424, Nifty Ok. córcia Iga

-
na co się zdecydowaliście?efta wrote:Dzieki dziewczyny za rady. witaminki zamowione.4 cs o drugiego bobasa - II 03.01;
20.01
Starania o pierwsze dziecko 2 lata (2015-2017)
Ona: PCOS, AMH 24, niedoczynność tarczycy,
czerwiec 2017 - laparoskopia, HSG, histeroskopia, usunięcie ognisk endometriozy
On: oligoasthenoteratozoospermia (01.2017 koncentracja 1,7 mln/ml; morfologia 1%; ruch 10%) -
na salfazin. stwierdziłam, że skoro mąż ma dobre nasienie żaden lekarz nie zlecił mu wspomagaczy to nie bede szaleć. wybrałam tańszą opcję czyli podstawowe witaminki
Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 września 2016, 17:44
6 lat starań efekt: Jaś ur. lipiec 2014
2 IUI 
3IUI grudzień 2016
serduszko bije

-
no i dobrze, czytałam że bardzo dużo osób je stosuje:)
efta lubi tę wiadomość
4 cs o drugiego bobasa - II 03.01;
20.01
On: oligoasthenoteratozoospermia (01.2017 koncentracja 1,7 mln/ml; morfologia 1%; ruch 10%) -
nick nieaktualnyefta wrote:na salfazin. stwierdziłam, że skoro mąż ma dobre nasienie żaden lekarz nie zlecił mu wspomagaczy to nie bede szaleć. wybrałam tańszą opcję czyli podstawowe witaminki

Efcia ja dokładnie tak samo do tego podeszłam: dobre nasienie więc jedynie Salfazin
efta lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Alisa pewnie że trzymamy kciuki! Daj znać co tam urosło:)
Alisa lubi tę wiadomość
4 cs o drugiego bobasa - II 03.01;
20.01
Alisa - ja też jestem ciekawa czy coś wyhodowałaś.
Dziewczyny jak tam u was? zgłaszac się która kiedy testuje?6 lat starań efekt: Jaś ur. lipiec 2014
2 IUI 
3IUI grudzień 2016
serduszko bije

-
nick nieaktualnyNo, to teraz pojadę sobie słownie: w dupe z tą stymulką.
Pierwszy cykl na Lamette i w ogóle żadnej reakcji ze strony jajników.
Prawy jak był pusty od kilku cykli tak jest. A lewy - drobnica.
Endo: 10mm.
Wizja lekarza: kolejny cykl po dwie tabletki Lametty. Jak nie ruszy to Gonal.
Spytałam się go czy mam szanse na naturalne owulki: NIE. No zajebiście!!!
Stwierdził, że szanse na ciążę mam przy takim AMH.
A ja tego wszystkiego nie ogarniam: 5 razy byłam w ciąży, ostatnia w zeszłym roku we wrześniu. I teraz nie ma owulki... jak to możliwe... i to nie pierwszy cykl taki... Nie rozumiem co się stało, że nie mam naturalnych owulacji ?!
Ja już w tą stymulkę nie uwierzę...Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 września 2016, 20:34
-
Efta- ja w przyszłym tygodniu o ile @ nie przyjdzie. ale coś mi się wydaje, że przyjdzie chociaż piersi mnie bardzo bolą (wmawiam sobie że to już pewien objaw)
Alisa- przykro mi, że tak wyszło....mogę Cię pocieszyć tym, że byc może 2 tabletki coś ruszą. Na pewno będzie dobrze. Musi być. W końcu 5 razy w ciążę zaszłaś. Tulę Cię mocno!!!!
efta lubi tę wiadomość
-
Alisa głowa do góry- j\nie masz szansy na naturalną owulację, ale na stymulowaną masz, a to jest ważne! (to jest mój argument do samej siebie, jak zaczynam wątpić
)
U mnie 21 dc, zero jakichkolwiek objawów, nie byłam na monitoringu, więc nawet nie wiem czy byłam owu. Testy pozytywne , jajniki bolały przez kilka dni,
było, ale jakoś brak mi wiary w ten cykl
Potrafimy kochać i marzyć, dlatego wszyscy jesteśmy zwycięzcami...
PCO
wysoka prolaktyna
Prawie 20 miesięcy starań ...
październik 2015 - 6tc (*)
Sierpień 2016- HSG - drożne jajowody
Wrzesień 2016- seminogram M. - wyniki dobre, jedynie obniżona nieco ilość plemników o prawidłowej budowie -
Alisa trzymam kciuki za wzmocnioną stymulację, dopóki lekarz widzi rozwiązanie trzeba walczyć i iść naprzód, powodzenia!
Efta ja dziś mam monitoring, 13dc. W poprzednim miałam w prawym jajniku pęcherzyk 25mm i endo 7mm. Zobaczymy co z tego wyniknie. Cały czas pamiętam o tym teście po stosunku o którym mówiłaś, zapytam gina dzisiaj.
Agape czasami brak objawów o niczym nie świadczy, każda ciąża jest inna, trzymam kciuki za pozytywną betę
-
nick nieaktualny
-
Alisa wrote:No, to teraz pojadę sobie słownie: w dupe z tą stymulką.
Pierwszy cykl na Lamette i w ogóle żadnej reakcji ze strony jajników.
Prawy jak był pusty od kilku cykli tak jest. A lewy - drobnica.
Endo: 10mm.
Wizja lekarza: kolejny cykl po dwie tabletki Lametty. Jak nie ruszy to Gonal.
Spytałam się go czy mam szanse na naturalne owulki: NIE. No zajebiście!!!
Stwierdził, że szanse na ciążę mam przy takim AMH.
A ja tego wszystkiego nie ogarniam: 5 razy byłam w ciąży, ostatnia w zeszłym roku we wrześniu. I teraz nie ma owulki... jak to możliwe... i to nie pierwszy cykl taki... Nie rozumiem co się stało, że nie mam naturalnych owulacji ?!
Ja już w tą stymulkę nie uwierzę...
Kochana głowa do góry, najwazniejsze, że lakarz ma plan i nie rozkłada rąk.
Na pocieszenie ci powiem, że na mnie clo nie działa wcale, a letrozol działa dopiero w kolosalnej dawce 2 tab przez 12 dni.
Mam nadzieje,ze tobie podwójna dawka pomoże.
Kiedy bedziesz miała wynik MTHFR?
6 lat starań efekt: Jaś ur. lipiec 2014
2 IUI 
3IUI grudzień 2016
serduszko bije

-
lucjanka, agape - trzymam kciuki. ja też na dniach bede testować choć jakoś tym razem bez optymizmu.
natuś - koniecznie daj znać co tam wyhodowałas. jestem bardzo ciekawa.
zapytaj o ten test. uwazam że warto go zrobic.6 lat starań efekt: Jaś ur. lipiec 2014
2 IUI 
3IUI grudzień 2016
serduszko bije

-
Natuś trzymam kciuki za ładny monit

Efta ja dopiero w planie testowanie mam na koniec przyszłego tygodnia. W poniedziałek może podjadę zrobić progesteron, zobaczę czy owulacja w ogóle była.Potrafimy kochać i marzyć, dlatego wszyscy jesteśmy zwycięzcami...
PCO
wysoka prolaktyna
Prawie 20 miesięcy starań ...
październik 2015 - 6tc (*)
Sierpień 2016- HSG - drożne jajowody
Wrzesień 2016- seminogram M. - wyniki dobre, jedynie obniżona nieco ilość plemników o prawidłowej budowie -
Alisa spokojnie. Załamywać się można jeśli nawet gonadotropiny nie dają rady więc dopóki zwiększasz dawkę do 2 tabletek to nie jest źle. Każda z nas jest inna, jedne reagują na clo inne dopiero na letrozol, inne dopiero na końskie dawki letrozolu - Efta:) a inne dopiero na hormony. Nikt nie da Ci od razu maksymalnej dawki bo będzie się bał o Twoje zdrowie lub życie. Będzie dobrze:)
Natuś daj znać co tam po monicie.4 cs o drugiego bobasa - II 03.01;
20.01
U mnie monitoring pozytywny, dwa pęcherzyki po 23 mm w lewym jajniku ale endo nie mam pojęcia... Byłam wczoraj przedostatnią pacjentką w klinice i lekarz chyba się śpieszył bo wizyta trwała max 5 minut... Tak mnie przegonił że zapomniałam zadać swoje pytania, dopiero płacąc za wizytę 400 zł oprzytomniałam że tak być nie może! Bardzo się cieszę z jajek ale wczorajsze mega szybkie przeprowadzenie wizyty zepsuło mi całą radość.
Oczywiście plan jest, ten cykl będziemy śledzić, jutro mam kolejną wizytę + estradiol, za tydzień w czwartek kolejny monitoring + progesteron. Jutro jest jakaś doktórka więc przemagluję ją ze wszystkim o co chciałam zapytać. Ogólnie rezultaty stymulacji dobre, wg lekarza trzeba dać organizmowi trochę czasu na oswojenie się z nową sytuacją.
Alisa ja również w ogóle nie reaguję na clo, czytałam że clo wręcz hamuje cykl u kobiet z PCOS, na pewno gin znajdzie idealną terapię dla Ciebie!
Efta, Lucjanka, Agape pozytywnego testowania, czekam na dobre wieści! Cytując mądre słowa Miśkowej wysyp jesiennych ciąż pora rozpocząć!
Miśkowa, efta lubią tę wiadomość
-
Super Natus, wszystko na najlepszej drodze. To jest najgorsze idziesz do gina z nadzieja i setkami pytan a on cie zbywa wymijajaco lub tak jak mowisz szybka wizyta. Ja tez tak miałam nawet nie raczyl moj gin wspomniec jakiej wielkosci mam jajka i endo wkoncu sie wkurzylam i zadaje sama pytania bo tez bym nic nie wiedziala.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 września 2016, 11:45
Lipiec 2015- Początek starań
08.2016/10.2016/02.2017 c. biochemiczna
MTHFR C677T hetero, ANA1/2/3+,
Genotyp Kir Bx, NK 9%, AMH 5,2
Szczepienia limfocytami(allo mlr 0%->29,6%->0%
1/2/3 IUI
1 IVF:( brak zarodków
2 IVF->Transfer 3 dniowego zarodka 🥲
3 IVF 2❄️❄️
8.12.2025 po 4 latach przerwy ❄️3BB
(Accofil,Acard, Prograf, Neoparin, Prolutex, Utragestan, Papaveryna, Atosiban) I duzooo pozytywnej emocji🤣
5dpt beta 10,4 progesteron 16....
7dpt beta 45 progesteron 27
9dpt beta 122.2 progesteron 66
11 dpt beta 288.8 progesteron 71.4
14 dpt beta 1086.7 progesteron 30
21 dpt beta 20268.9 progesteron 90.9
31.12 mamy ❤️
Cudzie trwaj ❤️
Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH