Stymulacja letrozolem
-
WIADOMOŚĆ
-
Dzieki dziewczyny za rady. witaminki zamowione.6 lat starań efekt: Jaś ur. lipiec 2014 mutacja C677T i A1298C w genie MTHFR-heterozygota
1 IUI październik 2016 ciąża biochemiczna 2 IUI
3IUI grudzień 2016 serduszko bije pappa T21 1:424, Nifty Ok. córcia Iga
-
efta wrote:Dzieki dziewczyny za rady. witaminki zamowione.4 cs o drugiego bobasa - II 03.01; 20.01
Starania o pierwsze dziecko 2 lata (2015-2017)
Ona: PCOS, AMH 24, niedoczynność tarczycy,
czerwiec 2017 - laparoskopia, HSG, histeroskopia, usunięcie ognisk endometriozy
On: oligoasthenoteratozoospermia (01.2017 koncentracja 1,7 mln/ml; morfologia 1%; ruch 10%) -
na salfazin. stwierdziłam, że skoro mąż ma dobre nasienie żaden lekarz nie zlecił mu wspomagaczy to nie bede szaleć. wybrałam tańszą opcję czyli podstawowe witaminki
Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 września 2016, 17:44
6 lat starań efekt: Jaś ur. lipiec 2014 mutacja C677T i A1298C w genie MTHFR-heterozygota
-
no i dobrze, czytałam że bardzo dużo osób je stosuje:)
efta lubi tę wiadomość
4 cs o drugiego bobasa - II 03.01; 20.01
On: oligoasthenoteratozoospermia (01.2017 koncentracja 1,7 mln/ml; morfologia 1%; ruch 10%) -
nick nieaktualnyefta wrote:na salfazin. stwierdziłam, że skoro mąż ma dobre nasienie żaden lekarz nie zlecił mu wspomagaczy to nie bede szaleć. wybrałam tańszą opcję czyli podstawowe witaminki
Efcia ja dokładnie tak samo do tego podeszłam: dobre nasienie więc jedynie Salfazin
efta lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Alisa pewnie że trzymamy kciuki! Daj znać co tam urosło:)
Alisa lubi tę wiadomość
4 cs o drugiego bobasa - II 03.01; 20.01
Alisa - ja też jestem ciekawa czy coś wyhodowałaś.
Dziewczyny jak tam u was? zgłaszac się która kiedy testuje?6 lat starań efekt: Jaś ur. lipiec 2014 mutacja C677T i A1298C w genie MTHFR-heterozygota
-
nick nieaktualnyNo, to teraz pojadę sobie słownie: w dupe z tą stymulką.
Pierwszy cykl na Lamette i w ogóle żadnej reakcji ze strony jajników.
Prawy jak był pusty od kilku cykli tak jest. A lewy - drobnica.
Endo: 10mm.
Wizja lekarza: kolejny cykl po dwie tabletki Lametty. Jak nie ruszy to Gonal.
Spytałam się go czy mam szanse na naturalne owulki: NIE. No zajebiście!!!
Stwierdził, że szanse na ciążę mam przy takim AMH.
A ja tego wszystkiego nie ogarniam: 5 razy byłam w ciąży, ostatnia w zeszłym roku we wrześniu. I teraz nie ma owulki... jak to możliwe... i to nie pierwszy cykl taki... Nie rozumiem co się stało, że nie mam naturalnych owulacji ?!
Ja już w tą stymulkę nie uwierzę...Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 września 2016, 20:34
-
Efta- ja w przyszłym tygodniu o ile @ nie przyjdzie. ale coś mi się wydaje, że przyjdzie chociaż piersi mnie bardzo bolą (wmawiam sobie że to już pewien objaw)
Alisa- przykro mi, że tak wyszło....mogę Cię pocieszyć tym, że byc może 2 tabletki coś ruszą. Na pewno będzie dobrze. Musi być. W końcu 5 razy w ciążę zaszłaś. Tulę Cię mocno!!!!efta lubi tę wiadomość
-
Alisa głowa do góry- j\nie masz szansy na naturalną owulację, ale na stymulowaną masz, a to jest ważne! (to jest mój argument do samej siebie, jak zaczynam wątpić )
U mnie 21 dc, zero jakichkolwiek objawów, nie byłam na monitoringu, więc nawet nie wiem czy byłam owu. Testy pozytywne , jajniki bolały przez kilka dni, było, ale jakoś brak mi wiary w ten cyklPotrafimy kochać i marzyć, dlatego wszyscy jesteśmy zwycięzcami...
PCO
wysoka prolaktyna
Prawie 20 miesięcy starań ...
październik 2015 - 6tc (*)
Sierpień 2016- HSG - drożne jajowody
Wrzesień 2016- seminogram M. - wyniki dobre, jedynie obniżona nieco ilość plemników o prawidłowej budowie -
Alisa trzymam kciuki za wzmocnioną stymulację, dopóki lekarz widzi rozwiązanie trzeba walczyć i iść naprzód, powodzenia!
Efta ja dziś mam monitoring, 13dc. W poprzednim miałam w prawym jajniku pęcherzyk 25mm i endo 7mm. Zobaczymy co z tego wyniknie. Cały czas pamiętam o tym teście po stosunku o którym mówiłaś, zapytam gina dzisiaj.
Agape czasami brak objawów o niczym nie świadczy, każda ciąża jest inna, trzymam kciuki za pozytywną betę -
nick nieaktualny
-
Alisa wrote:No, to teraz pojadę sobie słownie: w dupe z tą stymulką.
Pierwszy cykl na Lamette i w ogóle żadnej reakcji ze strony jajników.
Prawy jak był pusty od kilku cykli tak jest. A lewy - drobnica.
Endo: 10mm.
Wizja lekarza: kolejny cykl po dwie tabletki Lametty. Jak nie ruszy to Gonal.
Spytałam się go czy mam szanse na naturalne owulki: NIE. No zajebiście!!!
Stwierdził, że szanse na ciążę mam przy takim AMH.
A ja tego wszystkiego nie ogarniam: 5 razy byłam w ciąży, ostatnia w zeszłym roku we wrześniu. I teraz nie ma owulki... jak to możliwe... i to nie pierwszy cykl taki... Nie rozumiem co się stało, że nie mam naturalnych owulacji ?!
Ja już w tą stymulkę nie uwierzę...
Kochana głowa do góry, najwazniejsze, że lakarz ma plan i nie rozkłada rąk.
Na pocieszenie ci powiem, że na mnie clo nie działa wcale, a letrozol działa dopiero w kolosalnej dawce 2 tab przez 12 dni.
Mam nadzieje,ze tobie podwójna dawka pomoże.
Kiedy bedziesz miała wynik MTHFR?
6 lat starań efekt: Jaś ur. lipiec 2014 mutacja C677T i A1298C w genie MTHFR-heterozygota
-
lucjanka, agape - trzymam kciuki. ja też na dniach bede testować choć jakoś tym razem bez optymizmu.
natuś - koniecznie daj znać co tam wyhodowałas. jestem bardzo ciekawa.
zapytaj o ten test. uwazam że warto go zrobic.6 lat starań efekt: Jaś ur. lipiec 2014 mutacja C677T i A1298C w genie MTHFR-heterozygota
-
Natuś trzymam kciuki za ładny monit
Efta ja dopiero w planie testowanie mam na koniec przyszłego tygodnia. W poniedziałek może podjadę zrobić progesteron, zobaczę czy owulacja w ogóle była.Potrafimy kochać i marzyć, dlatego wszyscy jesteśmy zwycięzcami...
PCO
wysoka prolaktyna
Prawie 20 miesięcy starań ...
październik 2015 - 6tc (*)
Sierpień 2016- HSG - drożne jajowody
Wrzesień 2016- seminogram M. - wyniki dobre, jedynie obniżona nieco ilość plemników o prawidłowej budowie -
Alisa spokojnie. Załamywać się można jeśli nawet gonadotropiny nie dają rady więc dopóki zwiększasz dawkę do 2 tabletek to nie jest źle. Każda z nas jest inna, jedne reagują na clo inne dopiero na letrozol, inne dopiero na końskie dawki letrozolu - Efta:) a inne dopiero na hormony. Nikt nie da Ci od razu maksymalnej dawki bo będzie się bał o Twoje zdrowie lub życie. Będzie dobrze:)
Natuś daj znać co tam po monicie.4 cs o drugiego bobasa - II 03.01; 20.01
U mnie monitoring pozytywny, dwa pęcherzyki po 23 mm w lewym jajniku ale endo nie mam pojęcia... Byłam wczoraj przedostatnią pacjentką w klinice i lekarz chyba się śpieszył bo wizyta trwała max 5 minut... Tak mnie przegonił że zapomniałam zadać swoje pytania, dopiero płacąc za wizytę 400 zł oprzytomniałam że tak być nie może! Bardzo się cieszę z jajek ale wczorajsze mega szybkie przeprowadzenie wizyty zepsuło mi całą radość.
Oczywiście plan jest, ten cykl będziemy śledzić, jutro mam kolejną wizytę + estradiol, za tydzień w czwartek kolejny monitoring + progesteron. Jutro jest jakaś doktórka więc przemagluję ją ze wszystkim o co chciałam zapytać. Ogólnie rezultaty stymulacji dobre, wg lekarza trzeba dać organizmowi trochę czasu na oswojenie się z nową sytuacją.
Alisa ja również w ogóle nie reaguję na clo, czytałam że clo wręcz hamuje cykl u kobiet z PCOS, na pewno gin znajdzie idealną terapię dla Ciebie!
Efta, Lucjanka, Agape pozytywnego testowania, czekam na dobre wieści! Cytując mądre słowa Miśkowej wysyp jesiennych ciąż pora rozpocząć!Miśkowa, efta lubią tę wiadomość
-
Super Natus, wszystko na najlepszej drodze. To jest najgorsze idziesz do gina z nadzieja i setkami pytan a on cie zbywa wymijajaco lub tak jak mowisz szybka wizyta. Ja tez tak miałam nawet nie raczyl moj gin wspomniec jakiej wielkosci mam jajka i endo wkoncu sie wkurzylam i zadaje sama pytania bo tez bym nic nie wiedziala.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 września 2016, 11:45
Lipiec 2015- Początek starań
08.2016/10.2016/02.2017 c. biochemiczna
MTHFR C677T hetero, ANA1/2/3+,
Genotyp Kir Bx, NK 9%, AMH 5,2
Szczepienia limfocytami(allo mlr 0%->29,6%->0%
1/2/3 IUI
1 IVF:(
2 IVF->Transfer 3 dniowego zarodka...... CzekamY