X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Stymulacja letrozolem
Odpowiedz

Stymulacja letrozolem

Oceń ten wątek:
  • efta Autorytet

Wysłany: 26 września 2016, 15:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki dziewczyny za rady. witaminki zamowione.

6 lat starań efekt: Jaś ur. lipiec 2014 :) mutacja C677T i A1298C w genie MTHFR-heterozygota
    1 IUI październik 2016 ciąża biochemiczna :( 2 IUI :(
    3IUI grudzień 2016 :) serduszko bije :) pappa T21 1:424, Nifty Ok. córcia Iga
    km5sio4phtw80xcg.png
  • Miśkowa Autorytet

Wysłany: 26 września 2016, 15:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    efta wrote:
    Dzieki dziewczyny za rady. witaminki zamowione.
    na co się zdecydowaliście?

4 cs o drugiego bobasa - II 03.01; <3 20.01
    Starania o pierwsze dziecko 2 lata (2015-2017)
    Ona: PCOS, AMH 24, niedoczynność tarczycy,
    czerwiec 2017 - laparoskopia, HSG, histeroskopia, usunięcie ognisk endometriozy
    On: oligoasthenoteratozoospermia (01.2017 koncentracja 1,7 mln/ml; morfologia 1%; ruch 10%)
  • efta Autorytet

Wysłany: 26 września 2016, 16:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    na salfazin. stwierdziłam, że skoro mąż ma dobre nasienie żaden lekarz nie zlecił mu wspomagaczy to nie bede szaleć. wybrałam tańszą opcję czyli podstawowe witaminki :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 września 2016, 17:44

6 lat starań efekt: Jaś ur. lipiec 2014 :) mutacja C677T i A1298C w genie MTHFR-heterozygota
    km5sio4phtw80xcg.png
  • Miśkowa Autorytet

Wysłany: 26 września 2016, 20:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no i dobrze, czytałam że bardzo dużo osób je stosuje:)

efta lubi tę wiadomość

On: oligoasthenoteratozoospermia (01.2017 koncentracja 1,7 mln/ml; morfologia 1%; ruch 10%)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 września 2016, 20:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    efta wrote:
    na salfazin. stwierdziłam, że skoro mąż ma dobre nasienie żaden lekarz nie zlecił mu wspomagaczy to nie bede szaleć. wybrałam tańszą opcję czyli podstawowe witaminki :)

Efcia ja dokładnie tak samo do tego podeszłam: dobre nasienie więc jedynie Salfazin :-)

efta lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 września 2016, 08:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja dzisiaj dziewczyny mam pierwszy podgląd: 11dc, ale się dygam... przy cyklach 26-27 dni może już być po owulce..
    Trzymta kciuki:-)

mmmarita, efta lubią tę wiadomość

• Miśkowa Autorytet

Wysłany: 27 września 2016, 08:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alisa pewnie że trzymamy kciuki! Daj znać co tam urosło:)

Alisa lubi tę wiadomość

• lucjanka1986 Przyjaciółka

Wysłany: 27 września 2016, 20:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alisa- i jak tam po monitoringu????

• efta Autorytet

Wysłany: 27 września 2016, 20:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alisa - ja też jestem ciekawa czy coś wyhodowałaś.

Dziewczyny jak tam u was? zgłaszac się która kiedy testuje?

km5sio4phtw80xcg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 września 2016, 20:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No, to teraz pojadę sobie słownie: w dupe z tą stymulką.
    Pierwszy cykl na Lamette i w ogóle żadnej reakcji ze strony jajników.
    Prawy jak był pusty od kilku cykli tak jest. A lewy - drobnica.
    Endo: 10mm.

Wizja lekarza: kolejny cykl po dwie tabletki Lametty. Jak nie ruszy to Gonal.
    Spytałam się go czy mam szanse na naturalne owulki: NIE. No zajebiście!!!
    Stwierdził, że szanse na ciążę mam przy takim AMH.

A ja tego wszystkiego nie ogarniam: 5 razy byłam w ciąży, ostatnia w zeszłym roku we wrześniu. I teraz nie ma owulki... jak to możliwe... i to nie pierwszy cykl taki... Nie rozumiem co się stało, że nie mam naturalnych owulacji ?!

Ja już w tą stymulkę nie uwierzę...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 września 2016, 20:34

• lucjanka1986 Przyjaciółka

Wysłany: 27 września 2016, 21:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Efta- ja w przyszłym tygodniu o ile @ nie przyjdzie. ale coś mi się wydaje, że przyjdzie chociaż piersi mnie bardzo bolą (wmawiam sobie że to już pewien objaw)

Alisa- przykro mi, że tak wyszło....mogę Cię pocieszyć tym, że byc może 2 tabletki coś ruszą. Na pewno będzie dobrze. Musi być. W końcu 5 razy w ciążę zaszłaś. Tulę Cię mocno!!!!

efta lubi tę wiadomość

• agape Autorytet

Wysłany: 28 września 2016, 08:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alisa głowa do góry- j\nie masz szansy na naturalną owulację, ale na stymulowaną masz, a to jest ważne! (to jest mój argument do samej siebie, jak zaczynam wątpić ;) )

U mnie 21 dc, zero jakichkolwiek objawów, nie byłam na monitoringu, więc nawet nie wiem czy byłam owu. Testy pozytywne , jajniki bolały przez kilka dni, <3 było, ale jakoś brak mi wiary w ten cykl :/

Potrafimy kochać i marzyć, dlatego wszyscy jesteśmy zwycięzcami...
    PCO
    wysoka prolaktyna
    Prawie 20 miesięcy starań ...
    październik 2015 - 6tc (*) :(
    Sierpień 2016- HSG - drożne jajowody
    Wrzesień 2016- seminogram M. - wyniki dobre, jedynie obniżona nieco ilość plemników o prawidłowej budowie
  • Natuś Przyjaciółka

Wysłany: 28 września 2016, 12:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alisa trzymam kciuki za wzmocnioną stymulację, dopóki lekarz widzi rozwiązanie trzeba walczyć i iść naprzód, powodzenia!

Efta ja dziś mam monitoring, 13dc. W poprzednim miałam w prawym jajniku pęcherzyk 25mm i endo 7mm. Zobaczymy co z tego wyniknie. Cały czas pamiętam o tym teście po stosunku o którym mówiłaś, zapytam gina dzisiaj.

Agape czasami brak objawów o niczym nie świadczy, każda ciąża jest inna, trzymam kciuki za pozytywną betę :)

8328a7ae5e.png
    a4f4f6cb77.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 września 2016, 13:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natuś wrote:
    Efta ja dziś mam monitoring, 13dc. W poprzednim miałam w prawym jajniku pęcherzyk 25mm i endo 7mm. Zobaczymy co z tego wyniknie.

daj znać proszę po monicie:-)

• efta Autorytet

Wysłany: 28 września 2016, 14:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alisa wrote:
    No, to teraz pojadę sobie słownie: w dupe z tą stymulką.
    Pierwszy cykl na Lamette i w ogóle żadnej reakcji ze strony jajników.
    Prawy jak był pusty od kilku cykli tak jest. A lewy - drobnica.
    Endo: 10mm.

Wizja lekarza: kolejny cykl po dwie tabletki Lametty. Jak nie ruszy to Gonal.
    Spytałam się go czy mam szanse na naturalne owulki: NIE. No zajebiście!!!
    Stwierdził, że szanse na ciążę mam przy takim AMH.

A ja tego wszystkiego nie ogarniam: 5 razy byłam w ciąży, ostatnia w zeszłym roku we wrześniu. I teraz nie ma owulki... jak to możliwe... i to nie pierwszy cykl taki... Nie rozumiem co się stało, że nie mam naturalnych owulacji ?!

Ja już w tą stymulkę nie uwierzę...

Kochana głowa do góry, najwazniejsze, że lakarz ma plan i nie rozkłada rąk.
    Na pocieszenie ci powiem, że na mnie clo nie działa wcale, a letrozol działa dopiero w kolosalnej dawce 2 tab przez 12 dni.
    Mam nadzieje,ze tobie podwójna dawka pomoże.

Kiedy bedziesz miała wynik MTHFR?

km5sio4phtw80xcg.png
  • efta Autorytet

Wysłany: 28 września 2016, 14:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lucjanka, agape - trzymam kciuki. ja też na dniach bede testować choć jakoś tym razem bez optymizmu.

natuś - koniecznie daj znać co tam wyhodowałas. jestem bardzo ciekawa.
    zapytaj o ten test. uwazam że warto go zrobic.

km5sio4phtw80xcg.png
  • agape Autorytet

Wysłany: 28 września 2016, 14:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natuś trzymam kciuki za ładny monit :)

Efta ja dopiero w planie testowanie mam na koniec przyszłego tygodnia. W poniedziałek może podjadę zrobić progesteron, zobaczę czy owulacja w ogóle była.

Potrafimy kochać i marzyć, dlatego wszyscy jesteśmy zwycięzcami...
    PCO
    wysoka prolaktyna
    Prawie 20 miesięcy starań ...
    październik 2015 - 6tc (*) :(
    Sierpień 2016- HSG - drożne jajowody
    Wrzesień 2016- seminogram M. - wyniki dobre, jedynie obniżona nieco ilość plemników o prawidłowej budowie
  • Miśkowa Autorytet

Wysłany: 28 września 2016, 19:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alisa spokojnie. Załamywać się można jeśli nawet gonadotropiny nie dają rady więc dopóki zwiększasz dawkę do 2 tabletek to nie jest źle. Każda z nas jest inna, jedne reagują na clo inne dopiero na letrozol, inne dopiero na końskie dawki letrozolu - Efta:) a inne dopiero na hormony. Nikt nie da Ci od razu maksymalnej dawki bo będzie się bał o Twoje zdrowie lub życie. Będzie dobrze:)

Natuś daj znać co tam po monicie.

• Natuś Przyjaciółka

Wysłany: 29 września 2016, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie monitoring pozytywny, dwa pęcherzyki po 23 mm w lewym jajniku ale endo nie mam pojęcia... Byłam wczoraj przedostatnią pacjentką w klinice i lekarz chyba się śpieszył bo wizyta trwała max 5 minut... Tak mnie przegonił że zapomniałam zadać swoje pytania, dopiero płacąc za wizytę 400 zł oprzytomniałam że tak być nie może! Bardzo się cieszę z jajek ale wczorajsze mega szybkie przeprowadzenie wizyty zepsuło mi całą radość.

Oczywiście plan jest, ten cykl będziemy śledzić, jutro mam kolejną wizytę + estradiol, za tydzień w czwartek kolejny monitoring + progesteron. Jutro jest jakaś doktórka więc przemagluję ją ze wszystkim o co chciałam zapytać. Ogólnie rezultaty stymulacji dobre, wg lekarza trzeba dać organizmowi trochę czasu na oswojenie się z nową sytuacją.

Alisa ja również w ogóle nie reaguję na clo, czytałam że clo wręcz hamuje cykl u kobiet z PCOS, na pewno gin znajdzie idealną terapię dla Ciebie!

Efta, Lucjanka, Agape pozytywnego testowania, czekam na dobre wieści! Cytując mądre słowa Miśkowej wysyp jesiennych ciąż pora rozpocząć! :)

Miśkowa, efta lubią tę wiadomość

8328a7ae5e.png
    a4f4f6cb77.png
  • Kasiak621 Autorytet

Wysłany: 29 września 2016, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Super Natus, wszystko na najlepszej drodze. To jest najgorsze idziesz do gina z nadzieja i setkami pytan a on cie zbywa wymijajaco lub tak jak mowisz szybka wizyta. Ja tez tak miałam nawet nie raczyl moj gin wspomniec jakiej wielkosci mam jajka i endo wkoncu sie wkurzylam i zadaje sama pytania bo tez bym nic nie wiedziala.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 września 2016, 11:45

Lipiec 2015- Początek starań
    08.2016/10.2016/02.2017 c. biochemiczna
    MTHFR C677T hetero, ANA1/2/3+,
    Genotyp Kir Bx, NK 9%, AMH 5,2
    Szczepienia limfocytami(allo mlr 0%->29,6%->0%
    1/2/3 IUI :(
    1 IVF:(
    2 IVF->Transfer 3 dniowego zarodka...... CzekamY
‹‹ 184 185 186 187 188 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta Płodności w OvuFriend - jak otrzymać spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności?

Brak śluzu płodnego, endometrioza, nieregularne cykle, a może PCOS? Dieta Płodności w OvuFriend to spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności dopasowane idealnie do Ciebie i Twoich dolegliwości! Sprawdź instrukcję krok po kroku, jak otrzymać Dietę Płodności i zwiększyć szanse na zajście w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zagnieżdżenie zarodka - ile dni po stosunku? Jakie mogą być objawy zagnieżdżenia?

Czym jest i kiedy następuje zagnieżdżenie zarodka w macicy, ile dni po stosunku dochodzi do implantacji? Czy zagnieżdżenie zarodka można zaobserwować? Jakie objawy mogą towarzyszyć implantacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ