X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Stymulacja letrozolem
Odpowiedz

Stymulacja letrozolem

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 września 2016, 14:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    efta wrote:
    5 tygodni? gdzie ty robiłaś to badanie? pewnie na nfz?
    tak, robiłam na nfz w poradni genetycznej w Rudzie Śląskiej.

• Kasiak621 Autorytet

Wysłany: 30 września 2016, 16:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja beta 9 dni po ovu 5,33

efta, Natuś, Natalia01 lubią tę wiadomość

Lipiec 2015- Początek starań
    08.2016/10.2016/02.2017 c. biochemiczna
    MTHFR C677T hetero, ANA1/2/3+,
    Genotyp Kir Bx, NK 9%, AMH 5,2
    Szczepienia limfocytami(allo mlr 0%->29,6%->0%
    1/2/3 IUI :(
    1 IVF:(
    2 IVF->Transfer 3 dniowego zarodka...... CzekamY
  • efta Autorytet

Wysłany: 30 września 2016, 16:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiak621 wrote:
    Moja beta 9 dni po ovu 5,33

jeju jak się ciesze!!!! ale mam banana na ustach :D :D :D
    niech już bedzie dobrze!!! niech pięknie przyrośnie. leki masz? luteine, acard?
    edit: clexane?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 września 2016, 16:55

6 lat starań efekt: Jaś ur. lipiec 2014 :) mutacja C677T i A1298C w genie MTHFR-heterozygota
    1 IUI październik 2016 ciąża biochemiczna :( 2 IUI :(
    3IUI grudzień 2016 :) serduszko bije :) pappa T21 1:424, Nifty Ok. córcia Iga
    km5sio4phtw80xcg.png
  • Kasiak621 Autorytet

Wysłany: 30 września 2016, 17:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze ja sama nie wiem co myslec, narazie nie moge dodzwonic sie do mojego gina co i jak brac. O Clexane wogole mi niegdy nie wspominał, luteine odrazu po powrocie do domu wzielam 2 tabletki bo zbadalam tez progesteron i mam niski 9 tylko i juz sama nie wiem co roobic. Do tego starsznie duzo stresu dzis w pracy bylo cale podbrzusze mnie boli :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 września 2016, 17:11

• think_positive Przyjaciółka

Wysłany: 30 września 2016, 17:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny za wsparcie.
    Kasiak trzymam kciuki żeby to był początek czegoś pięknego :)

f2w33e3ktamljwlx.png

20tc - nasz aniołek
  • Zdesperowana85 Koleżanka

Wysłany: 30 września 2016, 20:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam Wszystkie dziewczyny walczące z losem. Niestety jest ciężko. Postanowiłam dołaczyć do tego wątku bo od 3 cykli jestem stymulowana Lamette wydajem mi sie ze sredni na mnie dziala bo zaledwie po 2 tabletkach mam dwa pęcherzyki, a tylko jeden pęka. Nie wiem co juz robic i szukam jakiś porad. Mialam laparoskopie i usunięte male ognisko edometriozy zastanawia sie czy to moze wrocic?? Jestem też ciekawa ile już jesteście na lamette i po ilu razach sie Wam udalo :) ja już jestem zdecydowana na inseminacje, gdyż po prawie 3 latach starań mysle ze chyba nie ma innego sposobu:) Co ciekawe mialam w 2015 HSG i wynik drożne jajnikiy , ale na laparoskopi w 05/2016 okazalo sie ze lewy jajnik byl nie drozny i go udrozniono...pozdrawiam i jak już wspomnialam prosze o jakies rady bo czytajac moze nie wszystkie Wasze posty widze ze macie niezle doswiadczenie z gory dzieki

1. 19.02.2017 IUI :(
  • efta Autorytet

Wysłany: 1 października 2016, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zdesperowana witaj.
    Zacznę od tego, że skoro zaledwie po 2 tabletkach lametty masz aż 2 pęcherzyki to działa na ciebie świetnie. Niektóre z nas biora po 6 czy tak jak ja 24 tabletki i mamy po jednym lub wcale pęcherzyków.
    Jesli jeden z dwóch pęcherzyków nie pęka to nie jest to wina lametty. Ona jest tylko po to, aby pęcherzyki urosły. Jeśli masz problem z pęknięciem to lekarz powinien przepisywac ci zastrzyk na pękniecie ovitrelle, pregnyl lub gonapeptyl.
    No i najważniejsze. Jajniki nie mogą być niedrożne z całą pewnością chodziło o jajowody.
    Co do ognisk endometriozy to faktycznie może tak byc , że odrosną i możliwe że to one zapychają twoje jajowody. Dlatego HSG pokazało drożne jajowody a na laparoskopii okazało się że jeden jajowód trzeba było udrożnić.
    Co do twojego pytania mi udało się zajść w 3 cyklu w pierwszą ciąże. Obecnie skończyłam 7 cykl z lamettą i nadal się nie udało ale możliwe że została znaleziona przyczyna - wrogi sluz i może w końcu się uda, bo bede podchodzić do inseminacji.
    Są tu dziewczyny, które już w pierwszym cyklu zaszły.
    Bądź dobrej myśli.
    Gdzie się leczysz? tzn w klinice leczenia niepłodnosci czy u zwykłego ginekologa?
    Masz porobione podstawowe badania ?

6 lat starań efekt: Jaś ur. lipiec 2014 :) mutacja C677T i A1298C w genie MTHFR-heterozygota
    km5sio4phtw80xcg.png
  • Natalia01 Autorytet

Wysłany: 1 października 2016, 20:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiak gratulacje! Mam nadzieję że przerwałas zła passę i teraz poleca pozytywne Bety :)

Ja dziś po monitoringu pierwszy po laparo 14dc w jajnikach drobnica 9mm i 11mm endo 7 w następnym tygodniu mam isc w środę jeśli pojawi się śluz plodny lub w piątek i dostanę ovitrelle.. Mam jakieś przeczucie ze to stracony cykl, dostanę zastrzyk w 20dc a cykle mam 28d nie wiem czy ma to jakiś sens co myślicie?

19.09-10.10-31.10 szczepienia allo spadło do 0 ;(
    02.2019 - Pasnik immunologia
    08.2018 - korekta isthmocele -laparotomia
    01.2018- Angelius Provita
    alloMLR 13% -> 0
    Genotyp KIR-bx - implantacyjne są
    ANA2 1:100 typ-ziarnisty,
    NK 5% - test IMK
    Subpopulacja limfocytów,
    anty-TPO 0,38. anty-TG 0,82
    homocysteina było 8,20->9,20
    Prolaktyna 22
    kwas foliowy 13,73ng/ml
    wit d 44,5mg/ml
    Tsh 1,422 Ft3 2,52 Ft4 1,09
    Wolny testosteron 1,48 pH/ml
    p/c przeciw kardiolipinie - ujemne
    p/c p.antygenom jajnika - ujemne
    p/c p. plemnikom,
    17-prog 2,17 -> 1,52
    Dhea-s- 449 -> 413 - za wysokie
    SHBG- 15,32 za niskie - min 32,
    Androstendion 1,81 ng/ml
    Mycoplasma, ureoplasma, gbs, chlamydia, insulina, glukoza, Laparoskopia x2 , histero, toxo IgG,IgM, rózyczka,
    Mąż - test MAR, HBA, SCA, defragmentacja - ok
    Syn ur w 2011 ciąża naturalna - od tego czasu beta nie drgnęła
  • Natuś Przyjaciółka

Wysłany: 1 października 2016, 20:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiak gratuluję!!! Trzymam kciuki, niech rośnie zdrowo!!!

Efta ściskam mocno, za chwilę kolejny cykl, idziemy do przodu :*

think_positive, Zdesperowana witam Was serdecznie, ja przechodzę dopiero drugi stymulowany cykl na letrozolu i nie mam jeszcze zbyt wielu doświadczeń, ale dowiedziałam się naprawdę wiele od wspaniałych dziewczyn tworzących to forum a wsparcie jest nieocenione :)

Ja jestem po wizycie w 15 dc, w jajniku zamiast 2 pęcherzyków było pełno płynu a więc oba pękły, endo 9 mm :D Doktórka była świetna, zanim przeszła do wizyty przeczytała całą historię i sprawdziła wszystkie wyniki, a po usg odpowiedziała na wszystkie pytania. A wcześniej na porannych badaniach dowiedziałam się, że te 400 zł to pakiet monitorujący, obejmujący wizyty i badania do następnego cyklu, czyli same miłe rzeczy :)

Cykl już teraz uznajemy za pozytywny, tyle dobrych wiadomości, ale podchodzimy do ewentualnych rezultatów z dystansem. Pożyjemy, zobaczymy. Mam jeszcze wizytę i kolejne badania w czwartek. Panią z rejestracji wypytam jeszcze co obejmuje pakiet, może jeszcze jakieś badanko mi zrobią.

efta lubi tę wiadomość

8328a7ae5e.png
    a4f4f6cb77.png
  • Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 1 października 2016, 21:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    az i ja pozwole sobie na ciche gratki by nic nie zapeszac,niech rosnie ta beta Kasiak :-)
    Jak bedziesz na wizycie u Kubusia to zostaw w gabinecie troche wirusków dla mnie :-)
    Efta przykro mi,jednak szczescie przyjdzie niebawem i do ciebie,wiem to <3
    Podczytuje choc nie pisze,kibicuje wam kochane.Witam nowe dziewczyny i zycze owocnych cyklów,walczcie i nie poddawajcie sie <3

Antoś IVF,Julisia naturalmhsvanlit2rdpeg7.png
    km5svcqgqcxnw3nt.png
  • lucjanka1986 Przyjaciółka

Wysłany: 2 października 2016, 06:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie! Nie moglam sie doczekac i zrobilam dzis test- 18 dni po pregnylu. Kurde spac nie moglam bo chcialam juz wiedziec.....no ale zrobilam test, schowLam go aby nie widziala jak sie zabarwia, umylam sobie w miedzyczasie zęby, wzielam tabletki i proszek na poprawe mojej plodnosci. Wrocilam do lazienki, wzielam test a tam 1 kreska. Ale zauwazylam ze jest druga!!!!!! Ale taka jasniutka!!!! Kurde normalnie jestem w szoku! Moge sie juz cieszyc naprawde???? Juz 18 dni minelo wiec po pregnylu nie powinno byc sladu? Tak w ogole to czulam ze to bedzie teraz......piersi mnie ciagle bolą a nigdy nie bolaly. Cos czuje ze mbie przeziebienie łapie....juz mam schize.....

efta, Natuś, mmmarita lubią tę wiadomość

Wysłany: 2 października 2016, 06:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chcialam jeszcze dodac ze od kilku dni brzuch mnie pobolewa.....mam sie martwic czy to normalne?

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 października 2016, 07:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lucjanka1986 wrote:
    Chcialam jeszcze dodac ze od kilku dni brzuch mnie pobolewa.....mam sie martwic czy to normalne?
    Normalne :-). Zrób bhcg, ja kibicuję mocno mocno :-)

• efta Autorytet

Wysłany: 2 października 2016, 15:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lucjanka ale nowina!!!! super. Leć jutro na bete! Brzuch może cię pobolewać to normalne.

km5sio4phtw80xcg.png
  • Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 2 października 2016, 16:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lucjanka1986 wrote:
    Cicho gratuluje i trzymsm kciuki za rosnacą bete,przy becie zrób tez progesteron :-)

Antoś IVF,Julisia naturalmhsvanlit2rdpeg7.png
    km5svcqgqcxnw3nt.png
  • Kasiak621 Autorytet

Wysłany: 2 października 2016, 17:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lucjanka1986 wrote:
    Mnie tez od 3 dni bopolewa brzuch a dokladniej podbrzusze, do rze Ci dziewczyny radza Lec jutro na bete, i wierze ze razem jutro bedziemy sie cieszyc:)

efta, Natalia01 lubią tę wiadomość

• Natuś Przyjaciółka

Wysłany: 2 października 2016, 17:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lucjanka gratuluję! Czekam na jutrzejszy wynik bety :) Brawo dziewczyny, no to się zaczęło :D

8328a7ae5e.png
    a4f4f6cb77.png

Wysłany: 2 października 2016, 19:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny za radę i za kciuki :) jutro nie mogę iśc na betę bo nie pobierają u nas krwi. Muszę czekać do wtorku. A mam głupie pytanie.....po co progesteron??
    Jejkuś, czuję się strasznie....mojemu Mężusiowi nic nie mówiłam- czekam aż mi właśnie beta potwierdzi to mu zrobię niespodziankę :) chyba coś kupię dziecięcego i mu dam prezent :):):):)ale już bym mu powiedziała....
    Kasiak- też będę trzymać za Ciebie kciuki :):)

• efta Autorytet

Wysłany: 2 października 2016, 20:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kochana progesteron sprawdza się po to , ze jakby jego poziom był za niskito można szybko właczyc leki: luteinę lub duphaston. Czasem ciałko żółte niedomaga i poziom tego hormonu jest za niski aby utrzymać ciąze. warto to sprawdzić!!

km5sio4phtw80xcg.png
  • bunia89 Znajoma

Wysłany: 2 października 2016, 21:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Dziewczyny! Gratulacje dla zafasolkowanych :-) trzymam kciuki :-) podczytuje Was trochę, ale nie mam chwil żeby napisać niestety...
    Wiec tak, pierwszy cykl z letrozole minął bez większych problemów. Podczas brania tabletek mialam uderzenia gorąca, a później po serduszkach lekko krwawilam.
    Teraz jest mój 37 dzień cyklu, czyli jestem około 4 dni po terminie @ (cykle 32 - 34 dni). W piątek robiłam test i nic. Ale mam dziwne przeczucia. W okolicy daty @ miałam gesty śluz z pochwy, teraz już sucho. Jajnik z którego była owulacja, kluje okropnie. Nie bolą mnie piersi, kiedy zawsze przed okresem bolały (dopiero dziś sutki zrobiły się wrazliwe). Poczekam może do piątku i wtedy zrobię drugi test. Zaznaczam ze nie jest mozliwe abym poszła na betę, bo w Irlandii nie robią tego badania tak z ulicy. Powiedzcie, czy mozliwe jest ze po letrozole @ mogła się zatrzymać, czy faktycznie mogę być w ciąży?

efta lubi tę wiadomość

kasia89
‹‹ 186 187 188 189 190 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Foliany - niezbędny składnik dla kobiet starających się o dziecko i kobiet w ciąży

Niewątpliwie kwas foliowy jest jednym z najważniejszych składników dla przyszłej Mamy. Dlaczego suplementacja kwasem foliowym, a właściwie jego aktywnymi formami (folianami) jest tak istotna? Jaką rolę odgrywa kwas foliowy? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o ciążę a badanie AMH - 6 rzeczy, o których warto wiedzieć

Badanie AMH może bardzo dużo powiedzieć o kobiecej płodności... Kiedy warto je wykonać? Jakich informacji może dostarczyć? Jakie są normy AMH i jak przebiega badanie? Poznaj 6 faktów o badaniu AMH!

CZYTAJ WIĘCEJ

4 składniki diety wspierające owulację!

Problemy z owulacją są bardzo częstą przyczyną trudności z zajściem w ciążę. Dowiedz się, jak za pomocą diety możesz wesprzeć jajeczkowanie! Poznaj, które składniki diety mogą pozytywnie wpływać na owulację, a które mogą przyczyniać się do niepłodności owulacyjnej. Poznaj propozycje propłodnościowych posiłków od Ani i Zosi z Akademii Płodności! 

CZYTAJ WIĘCEJ