X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Stymulacja letrozolem
Odpowiedz

Stymulacja letrozolem

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 września 2016, 14:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    efta wrote:
    5 tygodni? gdzie ty robiłaś to badanie? pewnie na nfz?
    tak, robiłam na nfz w poradni genetycznej w Rudzie Śląskiej.

• Kasiak621 Autorytet

Wysłany: 30 września 2016, 16:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja beta 9 dni po ovu 5,33

efta, Natuś, Natalia01 lubią tę wiadomość

Lipiec 2015- Początek starań
    08.2016/10.2016/02.2017 c. biochemiczna
    MTHFR C677T hetero, ANA1/2/3+,
    Genotyp Kir Bx, NK 9%, AMH 5,2
    Szczepienia limfocytami(allo mlr 0%->29,6%->0%
    1/2/3 IUI :(
    1 IVF:(
    2 IVF->Transfer 3 dniowego zarodka...... CzekamY
  • efta Autorytet

Wysłany: 30 września 2016, 16:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiak621 wrote:
    Moja beta 9 dni po ovu 5,33

jeju jak się ciesze!!!! ale mam banana na ustach :D :D :D
    niech już bedzie dobrze!!! niech pięknie przyrośnie. leki masz? luteine, acard?
    edit: clexane?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 września 2016, 16:55

6 lat starań efekt: Jaś ur. lipiec 2014 :) mutacja C677T i A1298C w genie MTHFR-heterozygota
    1 IUI październik 2016 ciąża biochemiczna :( 2 IUI :(
    3IUI grudzień 2016 :) serduszko bije :) pappa T21 1:424, Nifty Ok. córcia Iga
    km5sio4phtw80xcg.png
  • Kasiak621 Autorytet

Wysłany: 30 września 2016, 17:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze ja sama nie wiem co myslec, narazie nie moge dodzwonic sie do mojego gina co i jak brac. O Clexane wogole mi niegdy nie wspominał, luteine odrazu po powrocie do domu wzielam 2 tabletki bo zbadalam tez progesteron i mam niski 9 tylko i juz sama nie wiem co roobic. Do tego starsznie duzo stresu dzis w pracy bylo cale podbrzusze mnie boli :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 września 2016, 17:11

• think_positive Przyjaciółka

Wysłany: 30 września 2016, 17:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny za wsparcie.
    Kasiak trzymam kciuki żeby to był początek czegoś pięknego :)

f2w33e3ktamljwlx.png

20tc - nasz aniołek
  • Zdesperowana85 Koleżanka

Wysłany: 30 września 2016, 20:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam Wszystkie dziewczyny walczące z losem. Niestety jest ciężko. Postanowiłam dołaczyć do tego wątku bo od 3 cykli jestem stymulowana Lamette wydajem mi sie ze sredni na mnie dziala bo zaledwie po 2 tabletkach mam dwa pęcherzyki, a tylko jeden pęka. Nie wiem co juz robic i szukam jakiś porad. Mialam laparoskopie i usunięte male ognisko edometriozy zastanawia sie czy to moze wrocic?? Jestem też ciekawa ile już jesteście na lamette i po ilu razach sie Wam udalo :) ja już jestem zdecydowana na inseminacje, gdyż po prawie 3 latach starań mysle ze chyba nie ma innego sposobu:) Co ciekawe mialam w 2015 HSG i wynik drożne jajnikiy , ale na laparoskopi w 05/2016 okazalo sie ze lewy jajnik byl nie drozny i go udrozniono...pozdrawiam i jak już wspomnialam prosze o jakies rady bo czytajac moze nie wszystkie Wasze posty widze ze macie niezle doswiadczenie z gory dzieki

1. 19.02.2017 IUI :(
  • efta Autorytet

Wysłany: 1 października 2016, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zdesperowana witaj.
    Zacznę od tego, że skoro zaledwie po 2 tabletkach lametty masz aż 2 pęcherzyki to działa na ciebie świetnie. Niektóre z nas biora po 6 czy tak jak ja 24 tabletki i mamy po jednym lub wcale pęcherzyków.
    Jesli jeden z dwóch pęcherzyków nie pęka to nie jest to wina lametty. Ona jest tylko po to, aby pęcherzyki urosły. Jeśli masz problem z pęknięciem to lekarz powinien przepisywac ci zastrzyk na pękniecie ovitrelle, pregnyl lub gonapeptyl.
    No i najważniejsze. Jajniki nie mogą być niedrożne z całą pewnością chodziło o jajowody.
    Co do ognisk endometriozy to faktycznie może tak byc , że odrosną i możliwe że to one zapychają twoje jajowody. Dlatego HSG pokazało drożne jajowody a na laparoskopii okazało się że jeden jajowód trzeba było udrożnić.
    Co do twojego pytania mi udało się zajść w 3 cyklu w pierwszą ciąże. Obecnie skończyłam 7 cykl z lamettą i nadal się nie udało ale możliwe że została znaleziona przyczyna - wrogi sluz i może w końcu się uda, bo bede podchodzić do inseminacji.
    Są tu dziewczyny, które już w pierwszym cyklu zaszły.
    Bądź dobrej myśli.
    Gdzie się leczysz? tzn w klinice leczenia niepłodnosci czy u zwykłego ginekologa?
    Masz porobione podstawowe badania ?

6 lat starań efekt: Jaś ur. lipiec 2014 :) mutacja C677T i A1298C w genie MTHFR-heterozygota
    km5sio4phtw80xcg.png
  • Natalia01 Autorytet

Wysłany: 1 października 2016, 20:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiak gratulacje! Mam nadzieję że przerwałas zła passę i teraz poleca pozytywne Bety :)

Ja dziś po monitoringu pierwszy po laparo 14dc w jajnikach drobnica 9mm i 11mm endo 7 w następnym tygodniu mam isc w środę jeśli pojawi się śluz plodny lub w piątek i dostanę ovitrelle.. Mam jakieś przeczucie ze to stracony cykl, dostanę zastrzyk w 20dc a cykle mam 28d nie wiem czy ma to jakiś sens co myślicie?

19.09-10.10-31.10 szczepienia allo spadło do 0 ;(
    02.2019 - Pasnik immunologia
    08.2018 - korekta isthmocele -laparotomia
    01.2018- Angelius Provita
    alloMLR 13% -> 0
    Genotyp KIR-bx - implantacyjne są
    ANA2 1:100 typ-ziarnisty,
    NK 5% - test IMK
    Subpopulacja limfocytów,
    anty-TPO 0,38. anty-TG 0,82
    homocysteina było 8,20->9,20
    Prolaktyna 22
    kwas foliowy 13,73ng/ml
    wit d 44,5mg/ml
    Tsh 1,422 Ft3 2,52 Ft4 1,09
    Wolny testosteron 1,48 pH/ml
    p/c przeciw kardiolipinie - ujemne
    p/c p.antygenom jajnika - ujemne
    p/c p. plemnikom,
    17-prog 2,17 -> 1,52
    Dhea-s- 449 -> 413 - za wysokie
    SHBG- 15,32 za niskie - min 32,
    Androstendion 1,81 ng/ml
    Mycoplasma, ureoplasma, gbs, chlamydia, insulina, glukoza, Laparoskopia x2 , histero, toxo IgG,IgM, rózyczka,
    Mąż - test MAR, HBA, SCA, defragmentacja - ok
    Syn ur w 2011 ciąża naturalna - od tego czasu beta nie drgnęła
  • Natuś Przyjaciółka

Wysłany: 1 października 2016, 20:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiak gratuluję!!! Trzymam kciuki, niech rośnie zdrowo!!!

Efta ściskam mocno, za chwilę kolejny cykl, idziemy do przodu :*

think_positive, Zdesperowana witam Was serdecznie, ja przechodzę dopiero drugi stymulowany cykl na letrozolu i nie mam jeszcze zbyt wielu doświadczeń, ale dowiedziałam się naprawdę wiele od wspaniałych dziewczyn tworzących to forum a wsparcie jest nieocenione :)

Ja jestem po wizycie w 15 dc, w jajniku zamiast 2 pęcherzyków było pełno płynu a więc oba pękły, endo 9 mm :D Doktórka była świetna, zanim przeszła do wizyty przeczytała całą historię i sprawdziła wszystkie wyniki, a po usg odpowiedziała na wszystkie pytania. A wcześniej na porannych badaniach dowiedziałam się, że te 400 zł to pakiet monitorujący, obejmujący wizyty i badania do następnego cyklu, czyli same miłe rzeczy :)

Cykl już teraz uznajemy za pozytywny, tyle dobrych wiadomości, ale podchodzimy do ewentualnych rezultatów z dystansem. Pożyjemy, zobaczymy. Mam jeszcze wizytę i kolejne badania w czwartek. Panią z rejestracji wypytam jeszcze co obejmuje pakiet, może jeszcze jakieś badanko mi zrobią.

efta lubi tę wiadomość

8328a7ae5e.png
    a4f4f6cb77.png
  • Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 1 października 2016, 21:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    az i ja pozwole sobie na ciche gratki by nic nie zapeszac,niech rosnie ta beta Kasiak :-)
    Jak bedziesz na wizycie u Kubusia to zostaw w gabinecie troche wirusków dla mnie :-)
    Efta przykro mi,jednak szczescie przyjdzie niebawem i do ciebie,wiem to <3
    Podczytuje choc nie pisze,kibicuje wam kochane.Witam nowe dziewczyny i zycze owocnych cyklów,walczcie i nie poddawajcie sie <3

Antoś IVF,Julisia naturalmhsvanlit2rdpeg7.png
    km5svcqgqcxnw3nt.png
  • lucjanka1986 Przyjaciółka

Wysłany: 2 października 2016, 06:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie! Nie moglam sie doczekac i zrobilam dzis test- 18 dni po pregnylu. Kurde spac nie moglam bo chcialam juz wiedziec.....no ale zrobilam test, schowLam go aby nie widziala jak sie zabarwia, umylam sobie w miedzyczasie zęby, wzielam tabletki i proszek na poprawe mojej plodnosci. Wrocilam do lazienki, wzielam test a tam 1 kreska. Ale zauwazylam ze jest druga!!!!!! Ale taka jasniutka!!!! Kurde normalnie jestem w szoku! Moge sie juz cieszyc naprawde???? Juz 18 dni minelo wiec po pregnylu nie powinno byc sladu? Tak w ogole to czulam ze to bedzie teraz......piersi mnie ciagle bolą a nigdy nie bolaly. Cos czuje ze mbie przeziebienie łapie....juz mam schize.....

efta, Natuś, mmmarita lubią tę wiadomość

Wysłany: 2 października 2016, 06:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chcialam jeszcze dodac ze od kilku dni brzuch mnie pobolewa.....mam sie martwic czy to normalne?

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 października 2016, 07:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lucjanka1986 wrote:
    Chcialam jeszcze dodac ze od kilku dni brzuch mnie pobolewa.....mam sie martwic czy to normalne?
    Normalne :-). Zrób bhcg, ja kibicuję mocno mocno :-)

• efta Autorytet

Wysłany: 2 października 2016, 15:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lucjanka ale nowina!!!! super. Leć jutro na bete! Brzuch może cię pobolewać to normalne.

km5sio4phtw80xcg.png
  • Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 2 października 2016, 16:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lucjanka1986 wrote:
    Cicho gratuluje i trzymsm kciuki za rosnacą bete,przy becie zrób tez progesteron :-)

Antoś IVF,Julisia naturalmhsvanlit2rdpeg7.png
    km5svcqgqcxnw3nt.png
  • Kasiak621 Autorytet

Wysłany: 2 października 2016, 17:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lucjanka1986 wrote:
    Mnie tez od 3 dni bopolewa brzuch a dokladniej podbrzusze, do rze Ci dziewczyny radza Lec jutro na bete, i wierze ze razem jutro bedziemy sie cieszyc:)

efta, Natalia01 lubią tę wiadomość

• Natuś Przyjaciółka

Wysłany: 2 października 2016, 17:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lucjanka gratuluję! Czekam na jutrzejszy wynik bety :) Brawo dziewczyny, no to się zaczęło :D

8328a7ae5e.png
    a4f4f6cb77.png

Wysłany: 2 października 2016, 19:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny za radę i za kciuki :) jutro nie mogę iśc na betę bo nie pobierają u nas krwi. Muszę czekać do wtorku. A mam głupie pytanie.....po co progesteron??
    Jejkuś, czuję się strasznie....mojemu Mężusiowi nic nie mówiłam- czekam aż mi właśnie beta potwierdzi to mu zrobię niespodziankę :) chyba coś kupię dziecięcego i mu dam prezent :):):):)ale już bym mu powiedziała....
    Kasiak- też będę trzymać za Ciebie kciuki :):)

• efta Autorytet

Wysłany: 2 października 2016, 20:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kochana progesteron sprawdza się po to , ze jakby jego poziom był za niskito można szybko właczyc leki: luteinę lub duphaston. Czasem ciałko żółte niedomaga i poziom tego hormonu jest za niski aby utrzymać ciąze. warto to sprawdzić!!

km5sio4phtw80xcg.png
  • bunia89 Znajoma

Wysłany: 2 października 2016, 21:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Dziewczyny! Gratulacje dla zafasolkowanych :-) trzymam kciuki :-) podczytuje Was trochę, ale nie mam chwil żeby napisać niestety...
    Wiec tak, pierwszy cykl z letrozole minął bez większych problemów. Podczas brania tabletek mialam uderzenia gorąca, a później po serduszkach lekko krwawilam.
    Teraz jest mój 37 dzień cyklu, czyli jestem około 4 dni po terminie @ (cykle 32 - 34 dni). W piątek robiłam test i nic. Ale mam dziwne przeczucia. W okolicy daty @ miałam gesty śluz z pochwy, teraz już sucho. Jajnik z którego była owulacja, kluje okropnie. Nie bolą mnie piersi, kiedy zawsze przed okresem bolały (dopiero dziś sutki zrobiły się wrazliwe). Poczekam może do piątku i wtedy zrobię drugi test. Zaznaczam ze nie jest mozliwe abym poszła na betę, bo w Irlandii nie robią tego badania tak z ulicy. Powiedzcie, czy mozliwe jest ze po letrozole @ mogła się zatrzymać, czy faktycznie mogę być w ciąży?

efta lubi tę wiadomość

kasia89
‹‹ 186 187 188 189 190 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - najczęstsze przyczyny, objawy i leczenie

Suchość pochwy to wstydliwa dolegliwość, która dotyka wielu kobiet. Kiedy się pojawia? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z odpowiednim nawilżeniem pochwy? Czy suchość pochwy można leczyć? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Metody leczenia endometriozy - techniki leczenia, skuteczność, koszty

Endometrioza jest w dalszym ciągu bardzo tajemniczą chorobą. Nic dziwnego, że zarówno diagnostyka, jak i leczenie nie należą do łatwych. Jakie metody stosuje się w zależności od postaci endometriozy? Na czym polegają? Czy są one skuteczne? Jakie czynniki zwiększają szanse na powodzenie leczenia operacyjnego? Czy leczenie endometriozy jest drogie? 

CZYTAJ WIĘCEJ