Stymulacja letrozolem
-
WIADOMOŚĆ
-
Natus zrobisz co uważasz za słuszne ale ja bym nie ryzykowala jeśli masz stresujaca pracę, tyle czasu starań i oczekiwań szkoda się denerwować i sobie i malenstwu szkodzić
pozdrawiam serdecznie
19.09-10.10-31.10 szczepienia allo spadło do 0 ;(
02.2019 - Pasnik immunologia
08.2018 - korekta isthmocele -laparotomia
01.2018- Angelius Provita
alloMLR 13% -> 0
Genotyp KIR-bx - implantacyjne są
ANA2 1:100 typ-ziarnisty,
NK 5% - test IMK
Subpopulacja limfocytów,
anty-TPO 0,38. anty-TG 0,82
homocysteina było 8,20->9,20
Prolaktyna 22
kwas foliowy 13,73ng/ml
wit d 44,5mg/ml
Tsh 1,422 Ft3 2,52 Ft4 1,09
Wolny testosteron 1,48 pH/ml
p/c przeciw kardiolipinie - ujemne
p/c p.antygenom jajnika - ujemne
p/c p. plemnikom,
17-prog 2,17 -> 1,52
Dhea-s- 449 -> 413 - za wysokie
SHBG- 15,32 za niskie - min 32,
Androstendion 1,81 ng/ml
Mycoplasma, ureoplasma, gbs, chlamydia, insulina, glukoza, Laparoskopia x2 , histero, toxo IgG,IgM, rózyczka,
Mąż - test MAR, HBA, SCA, defragmentacja - ok
Syn ur w 2011 ciąża naturalna - od tego czasu beta nie drgnęła -
Alisa ja marzę o niekontrolowanej wpadce - taka ciąża z zaskoczenia ze spontanicznego seksu
może kiedyś moje marzenie się spełni
Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 października 2016, 10:35
Bikini31 lubi tę wiadomość
Mama Aniołka [*] 15.12.2015r.
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyagape wrote:Natuś a wcześniej byłaś stymulowana innymi lekami?
Lucjanka i prawidłowo, lepiej zadbaj o siebie i maleństwo pod sercem, niepotrzebne Ci stresy!
Flower cały miesiąc będziesz bez męża? Czy tylko w czasie owulacji? Może nie wszystko stracone
Ja dzisiaj 14dc, w nocy tak mnie bolał prawy jajnik, że aż się obudziłam
Nie będzie małżonka w te dnija też nie mogłam dziś spać dziwnie na mnie letrozol działa, jak widać godzinę wpisu moją ... ehh przeżyje jeszcze te 4 dni lub noce
-
Natuś wrote:Lucjanka ale bajecznie że masz już L4
Odpoczywajcie dużo i rośnijcie zdrowo! Ja pewnie będę musiała posiedzieć w pracy przynajmniej do końca lutego...
A też mam bardzo stresującą pracę i do tego niezrównoważoną szefową, starą pannę, która ma huśtawki nastrojów i wyładowuje swoje frustracje na nas
Flower trzymam kciuki za Twój drugi cykl! Jak to mówią dwójeczka do liczba Boża i na tym forum zdaje się bardzo szczęśliwa
Agape 14 dc to mógł być bój owulacyjny
Staraliśmy się 2,5 roku ale wcześniej odbijałam się od zwykłych lekarzy, którzy nie umieli mi pomóc i wręcz zablokowali owulację przez clo. W klinice dostałam duphaston na wznowienie @ oraz letrozol 1x1 w 3-7 dc. W drugim cyklu był więc sam letrozol, magiczny lekJa też biorę taką samą dawkę w te same dni. Też drugi cykl
Natuś lubi tę wiadomość
Potrafimy kochać i marzyć, dlatego wszyscy jesteśmy zwycięzcami...
PCO
wysoka prolaktyna
Prawie 20 miesięcy starań ...
październik 2015 - 6tc (*)
Sierpień 2016- HSG - drożne jajowody
Wrzesień 2016- seminogram M. - wyniki dobre, jedynie obniżona nieco ilość plemników o prawidłowej budowie -
Natuś wrote:Lucjanka ale bajecznie że masz już L4
Odpoczywajcie dużo i rośnijcie zdrowo! Ja pewnie będę musiała posiedzieć w pracy przynajmniej do końca lutego...
A też mam bardzo stresującą pracę i do tego niezrównoważoną szefową, starą pannę, która ma huśtawki nastrojów i wyładowuje swoje frustracje na nas
Flower trzymam kciuki za Twój drugi cykl! Jak to mówią dwójeczka do liczba Boża i na tym forum zdaje się bardzo szczęśliwa
Agape 14 dc to mógł być bój owulacyjny
Staraliśmy się 2,5 roku ale wcześniej odbijałam się od zwykłych lekarzy, którzy nie umieli mi pomóc i wręcz zablokowali owulację przez clo. W klinice dostałam duphaston na wznowienie @ oraz letrozol 1x1 w 3-7 dc. W drugim cyklu był więc sam letrozol, magiczny lek
Natuś jak możesz wyjaśnij co masz na mysli pisząc "zablokowali owulację przez clo"? zawsze myslalam ze to lek na wywołanie owulacjiMama Aniołka [*] 15.12.2015r.
-
Alisa wrote:taaa... tak by było najlepiej. Bez leków, monitoringów, suplementów.Potrafimy kochać i marzyć, dlatego wszyscy jesteśmy zwycięzcami...
PCO
wysoka prolaktyna
Wrzesień 2016- seminogram M. - wyniki dobre, jedynie obniżona nieco ilość plemników o prawidłowej budowie -
Flower wrote:Nie będzie małżonka w te dni
ja też nie mogłam dziś spać dziwnie na mnie letrozol działa, jak widać godzinę wpisu moją ... ehh przeżyje jeszcze te 4 dni lub noce
bo wiadomo, jak czas się wlecze, przy takim czekaniu... myślę, że jak organizm się przyzwyczai, to będziesz się czuła o wiele lepiej
PCO
wysoka prolaktyna
agape wrote:Która z nas o tym nie marzy
Flower, agape lubią tę wiadomość
4 cs o drugiego bobasa - II 03.01;20.01
Starania o pierwsze dziecko 2 lata (2015-2017)
Ona: PCOS, AMH 24, niedoczynność tarczycy,
czerwiec 2017 - laparoskopia, HSG, histeroskopia, usunięcie ognisk endometriozy
On: oligoasthenoteratozoospermia (01.2017 koncentracja 1,7 mln/ml; morfologia 1%; ruch 10%) -
Miśkowa wrote:o tak, chyba każda z nas marzy o "wpadce"
nawet wczoraj sobie myślałam, że jest tyle wpadek, a nam tak ciężko jest wstrzelić się w dany moment, dzień.
Cholerna ironia losu
Naprawdę ja z biegiem czasu siebie jako ciężarną traktuję jako abstrakcję, jak coś podobnego do 6 w lotto i trochę mnie to przeraża.Potrafimy kochać i marzyć, dlatego wszyscy jesteśmy zwycięzcami...
PCO
wysoka prolaktyna
daktylek wrote:Alisa ja marzę o niekontrolowanej wpadce - taka ciąża z zaskoczenia ze spontanicznego seksu
może kiedyś moje marzenie się spełni
Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 października 2016, 14:30
05.2013 rok pierwsze poronienie
10.2015 HSG, jajniki drożne
02.2016 rok ciąża biochemiczna
I IUI 28.09.2016
II IUI 31.10.2016
starania od 2012 roku, PCOS, Hashimoto
dalej czekamy... -
Od dzisiaj zaczynam przygodę z Aromkiem 1x2 przez 5 dni. Lekarz był bardzo przeciwny zmianie leków, nastraszył mnie tym że to lek na raka piersi i to moja decyzja. Gdy nie zadziała to będzie mnie wspomagał zastrzykami co drugi dzień. Podpisałam zgody na kolejne IUI i czekamy na przyszły tydzień, na monitoring.
Miśkowa lubi tę wiadomość
I IUI 28.09.2016
II IUI 31.10.2016
dalej czekamy... -
Bikini przecież tyle z nas zażywa letrozol w postaci różnych leków i żadna nie umarła, wręcz przeciwnie, niektóre rodzą
Więc nie wiem czego boi się Twój lekarz.
A co do seksu to czemu tak jest?Bikini31 lubi tę wiadomość
PCO
wysoka prolaktyna
Bikini31 wrote:Od dzisiaj zaczynam przygodę z Aromkiem 1x2 przez 5 dni. Lekarz był bardzo przeciwny zmianie leków, nastraszył mnie tym że to lek na raka piersi i to moja decyzja. Gdy nie zadziała to będzie mnie wspomagał zastrzykami co drugi dzień. Podpisałam zgody na kolejne IUI i czekamy na przyszły tydzień, na monitoring.
poza tym on powiedzial ze na skzoleniu padła informacja ze taka stymulacja przy clo i letrozolach nie ma negatywnego skutkuna nasze zdrowie. to jest taki "light" ;PWiadomość wyedytowana przez autora: 19 października 2016, 14:42
Bikini31, efta lubią tę wiadomość
Mama Aniołka [*] 15.12.2015r.
-
daktylek wrote:mój gin ma info z najnowszego szkolenia ze to kwestia czasu zeby letrozole zostały zarejestrowane jako leki wywołujące owulację.... podobno juz zaczął się procedr rejestracji
poza tym on powiedzial ze na skzoleniu padła informacja ze taka stymulacja przy clo i letrozolach nie ma negatywnego skutkuna nasze zdrowie. to jest taki "light" ;PPotrafimy kochać i marzyć, dlatego wszyscy jesteśmy zwycięzcami...
PCO
wysoka prolaktyna
Wiele kobiet przeraża się ulotką bo jest tam napisane, że to lek na raka. No cóż a niewiele z nich wie, że clo też było najpierw na raka. Po czym lekarze zauważyli, że skutkiem ubocznym jest owulacja i zaczęły się badania w tym kierunku. Jak się potwierdziło to został on zarejestrowany jako lek na stymulację owulacji. Tak samo jest z letrozolem tylko problem jest taki, ze w polsce nie został on jeszcze zarejestrowany jak lek do stymulacji dlatego lekarze mają opory - bo nie mają papierka. Co gorsza - o zgrozo - straszą pacjentki. Mnie od razu powiedzieli - nie czytać ulotki
Bikini31 lubi tę wiadomość
4 cs o drugiego bobasa - II 03.01;20.01
Starania o pierwsze dziecko 2 lata (2015-2017)
Ona: PCOS, AMH 24, niedoczynność tarczycy,
czerwiec 2017 - laparoskopia, HSG, histeroskopia, usunięcie ognisk endometriozy
On: oligoasthenoteratozoospermia (01.2017 koncentracja 1,7 mln/ml; morfologia 1%; ruch 10%) -
nick nieaktualnyagape wrote:aż ciężko mi to sobie wyobrazić
nawet wczoraj sobie myślałam, że jest tyle wpadek, a nam tak ciężko jest wstrzelić się w dany moment, dzień.
Cholerna ironia losu
Naprawdę ja z biegiem czasu siebie jako ciężarną traktuję jako abstrakcję, jak coś podobnego do 6 w lotto i trochę mnie to przeraża.
Dla mnie ciąża to tez będzie wygrana 6 w lotto.
ALE ŻEBY WYGRAĆ TRZEBA GRAĆ !! Co miesiąc hihiagape lubi tę wiadomość
-
agape wrote:Bikini przecież tyle z nas zażywa letrozol w postaci różnych leków i żadna nie umarła, wręcz przeciwnie, niektóre rodzą
Więc nie wiem czego boi się Twój lekarz.
A co do seksu to czemu tak jest?
A z tym seksem jest tak, że ja przed owulacja nie mam żadnej ochoty, potem gdy trzeba to mój mąż jest tak zestresowany, że mu nie wychodzi. A potem po owulacji jestem tak obolała, że nie dam się nawet dotknąć. Dla mnie ten seks został tak obnażony przez te badania, leki, ciągłe rozkładanie nóg, że kojarzy mi się tylko z prokreacją, a nie z czymś co daje przyjemność.Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 października 2016, 15:26
I IUI 28.09.2016
II IUI 31.10.2016
dalej czekamy... -
NIE CHCE MI SIĘ ŻYĆ!
Znowu nie zakwalifikowałam się do inseminacji. Dziś, najpóźniej jutro owulacja, 17d.c.
Moje endometrium 6,5 mm, choć od ubiegłej środy non stop leki na poprawę i cały cykl wspomagacze.
I tylko jeden pęcherzyk mimo podwójnej dawki Lametty.
Jest coraz gorzej.
Nigdy, ale to nigdy nie będę mamą.12.2015 Clo
07.2016 hsg - jajowody drożne, ale poskręcane, zrosty okołojajowodowe
08.2016 IUI - bezskutecznie
09.2016 - podejrzenie endometriozy, skierowanie na laparo (termin na luty 2017)
09.2016 - endometrium znikome => odrzucenie procedury IUI
10.2016 - letrozol
12.2016-skaryfikacja endometrium