X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Stymulacja letrozolem
Odpowiedz

Stymulacja letrozolem

Oceń ten wątek:
  • Bea_ Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2016, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeśli dobrze liczę, to u mnie trwa 23 c.s. Może i u mnie ta liczba okaże się szczęśliwa :-)

odrobinacheci lubi tę wiadomość

gannkw7i858ouu0g.png
  • czar-nula Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2016, 12:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    odrobinacheci wrote:
    Cześć dziewczyny udało się w 2 cyklu z letrozolem. 23 cykle starań po pustym jaju płodowym, z czego stymulację zaczęłam w tym roku z clo i 2 cykle była owulacja, 2 nie, no i zamieniliśmy na letrozol, wczoraj pozytywny test, teraz czeka mnie beta. Pozdrawiam i życzę, aby Wam ten lek również pomógł :)
    Gratulacje :) kolejny dowód że na niektóre z nas letrozol działa:)

odrobinacheci, Lubię_czekoladę lubią tę wiadomość

4 lata walki, 3 nieudane transfery
    leczenie immuno JP i...
    crio 7dpt 58,78 9dpt 104,23 12dpt 540,27 :)
    tb73e6yd8jub8trg.png
    2019 naturalsik :)
    w5wqroeqgd7aoonm.png
  • Bea_ Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2016, 13:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziś mam monitoring - 10 d.c. W poprzednich dwóch cyklach na letrozolu owu była w 11 d.c. (letrozol przyspiesza mi owu o jakieś 3 dni). Planuję maraton <3 <3 <3 Zobaczymy :-)

Lubię_czekoladę, Alisa, Natalia01 lubią tę wiadomość

gannkw7i858ouu0g.png
  • Natalia01 Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2016, 13:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Byłam dziś na tym badaniu po stosunku i się nie udało pobrać materiału, cztery patyczki i całe z krwi także muszę powtórzyć :( za miesiąc będę mieć cykl bez leków i monitoringu i też nici z tego :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 grudnia 2016, 13:34

19.09-10.10-31.10 szczepienia allo spadło do 0 ;(
    02.2019 - Pasnik immunologia
    08.2018 - korekta isthmocele -laparotomia
    01.2018- Angelius Provita
    alloMLR 13% -> 0
    Genotyp KIR-bx - implantacyjne są
    ANA2 1:100 typ-ziarnisty,
    NK 5% - test IMK
    Subpopulacja limfocytów,
    anty-TPO 0,38. anty-TG 0,82
    homocysteina było 8,20->9,20
    Prolaktyna 22
    kwas foliowy 13,73ng/ml
    wit d 44,5mg/ml
    Tsh 1,422 Ft3 2,52 Ft4 1,09
    Wolny testosteron 1,48 pH/ml
    p/c przeciw kardiolipinie - ujemne
    p/c p.antygenom jajnika - ujemne
    p/c p. plemnikom,
    17-prog 2,17 -> 1,52
    Dhea-s- 449 -> 413 - za wysokie
    SHBG- 15,32 za niskie - min 32,
    Androstendion 1,81 ng/ml
    Mycoplasma, ureoplasma, gbs, chlamydia, insulina, glukoza, Laparoskopia x2 , histero, toxo IgG,IgM, rózyczka,
    Mąż - test MAR, HBA, SCA, defragmentacja - ok
    Syn ur w 2011 ciąża naturalna - od tego czasu beta nie drgnęła
  • Bea_ Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2016, 14:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja miałam ten test. On ma znikomą wartość diagnostyczną. Podpytałam lekarza, czy w takim razie może warto zrobić test penetracyjny (pozaustrojowy), na co lekarz odparł, że wtedy są inne warunki niż wewnątrz i wynik też niewiele powie. W sumie racja. Niezależnie od diagnostyki tzw. wrogiego śluzu m.in. IUI może być sposobem na jego ominięcie.

gannkw7i858ouu0g.png
  • Lubię_czekoladę Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2016, 14:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bea_ wrote:
    Ja miałam ten test. On ma znikomą wartość diagnostyczną. Podpytałam lekarza, czy w takim razie może warto zrobić test penetracyjny (pozaustrojowy), na co lekarz odparł, że wtedy są inne warunki niż wewnątrz i wynik też niewiele powie. W sumie racja. Niezależnie od diagnostyki tzw. wrogiego śluzu m.in. IUI może być sposobem na jego ominięcie.
    Dziewczyny, widzę, że piszecie o wrogim śluzie.. Mój specjalista od leczenia niepłodności stwierdził, że nie ma najmniejszego sensu wykonywania tego badania, bo nie wiadomo jak je interpretować.. Już od dawna się tego nie praktykuje.. A badanie samo w sobie jest stresujące dla obojga i nie jest tego warte.. Ponoć jakby dał próbki do laboratorium (Gameta Rzgów) to tam panie nie wiedziały by co z tym zrobić..

atdcg7rfvm6x7lmu.png
    6 cykli stymulowanych- Aromek :(
    ICSI Maj 2017 :(
    IMSI Kwiecień 2018- Mamy jedną ❄️ :)
    FET 24.05 Ciąża biochemiczna :(
    IMSI Lipiec 2018- Mamy dwie ❄️❄️ :)
    FET 4BB 22.08 <3
  • Flowwer Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2016, 15:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aktualnie 3 cs, dziś 11 dpo i biel vizira :( kolejne 2 cykle bez stymulacji ponieważ w styczniu laparo a naturalnych owu nie mam.

kjmni09k3h9ob9x5.png
    112 cs o syna, 15 lat walki !!
    Provita-Paliga
    NK20%maj, 27% lipiec, Trombofilia,
    Maj 2017 zaczynam walkę z immunologią/Paśnik,zapalenie endo, IMSI 9.11.2017
    ⛄⛄⛄
  • Natalia01 Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2016, 16:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój lekarz też nie zlecił tego badania bo ma właśnie o nim takie zdanie że nic nie wnosi ale jak tyle się nie udaje to już chwytam każda opcje żeby znaleźć przyczynę

alloMLR 13% -> 0
    NK 5% - test IMK
    Subpopulacja limfocytów,
    Prolaktyna 22
    kwas foliowy 13,73ng/ml
    wit d 44,5mg/ml
    p/c p. plemnikom,
    17-prog 2,17 -> 1,52
    Androstendion 1,81 ng/ml
    Mycoplasma, ureoplasma, gbs, chlamydia, insulina, glukoza, Laparoskopia x2 , histero, toxo IgG,IgM, rózyczka,
  • Bea_ Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2016, 16:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalia01 wrote:
    Mój lekarz też nie zlecił tego badania bo ma właśnie o nim takie zdanie że nic nie wnosi ale jak tyle się nie udaje to już chwytam każda opcje żeby znaleźć przyczynę
    To zrób test. Uspokoisz sumienie, że zrobiłaś kolejną rzecz przybliżającą Cię do sukcesu. Nawet jeśli nic na tym teście nie wyjdzie, to na pewno nie jest to krok wstecz.

Alisa, Natalia01 lubią tę wiadomość

gannkw7i858ouu0g.png
  • Bea_ Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2016, 19:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bea_ wrote:
    Dziś mam monitoring - 10 d.c. W poprzednich dwóch cyklach na letrozolu owu była w 11 d.c. (letrozol przyspiesza mi owu o jakieś 3 dni). Planuję maraton <3 <3 <3 Zobaczymy :-)
    Pęcherz ma 3 cm!!

gannkw7i858ouu0g.png
  • efta Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2016, 19:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalia01 wrote:
    Byłam dziś na tym badaniu po stosunku i się nie udało pobrać materiału, cztery patyczki i całe z krwi także muszę powtórzyć :( za miesiąc będę mieć cykl bez leków i monitoringu i też nici z tego :(

ojej a czemu we krewi? to co ona ci szorowała szyjkę do krwi czy akurat plamisz?
    mi pobierała pipetą: wciągała śluz do środka pipetki. Badanie zupełnie bezinwazyjne.

6 lat starań efekt: Jaś ur. lipiec 2014 :) mutacja C677T i A1298C w genie MTHFR-heterozygota
    1 IUI październik 2016 ciąża biochemiczna :( 2 IUI :(
    3IUI grudzień 2016 :) serduszko bije :) pappa T21 1:424, Nifty Ok. córcia Iga
    km5sio4phtw80xcg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 grudnia 2016, 19:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    efta wrote:
    witam nowe dziewczyny.
    Mam nadzieję, że letrozol pomoże wam szybko zajść w ciążę. Ja dzięki temu lekowi 2 razy byłam w ciązy.W Pierwszą ciążę zaszłam w 3 cyklu stymulowanym aromkiem. Synek ma obecnie 2 lata. W drugą ciążę zaszłam miesiąc temu niestety jej nie utrzymałam.
    Jestem dowodem na to, że lek działa. Zyczę wam powodzenia.
    Ja po leku czuje się bardzo dobrze pomimo tego , że biorę bardzo duże dawki. (3 tab. dziennie przez 10 dni). Oprócz tycia choć za to też mogę obwiniac inne leki, które biorę nie mam żadnych efektów ubocznych.

Dzięki, Tobie również życzę jak najszybszego zajścia w ciążę.
    Ja w tym miesiącu nie biorę letrozolu, bo robię całą serię badań, więc musi być bez stymulacji. Jak na razie wszelkie wyniki wychodzą dobrze, oprócz tego, że z wymazu wyszły mi bakterie i się zamartwiam, że może narobiły mi zrostów! No i ciekawe od kiedy je mam, bo objawów zero!

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 grudnia 2016, 19:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do wrogości śluzu - to mi 4 lekarzy powiedziało, żeby tego nie robić, bo to niczemu nie służy.
    Ale jak się dobrze zastanowić, to przecież coś takiego jak wrogi śluz istnieje, więc coś w tym musi być.

• Natalia01 Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2016, 20:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    efta wrote:
    ojej a czemu we krewi? to co ona ci szorowała szyjkę do krwi czy akurat plamisz?
    mi pobierała pipetą: wciągała śluz do środka pipetki. Badanie zupełnie bezinwazyjne.

Nie mam pewności ale ten wziernik? (tak to się chyba nazywa) wepchala mi na siłę aż zabolalo i może coś naruszyla... Ta miała patyczki jak do wymazu cytologicznego

alloMLR 13% -> 0
    NK 5% - test IMK
    Subpopulacja limfocytów,
    Prolaktyna 22
    kwas foliowy 13,73ng/ml
    wit d 44,5mg/ml
    p/c p. plemnikom,
    17-prog 2,17 -> 1,52
    Androstendion 1,81 ng/ml
  • efta Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2016, 20:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalia01 wrote:
    Nie mam pewności ale ten wziernik? (tak to się chyba nazywa) wepchala mi na siłę aż zabolalo i może coś naruszyla... Ta miała patyczki jak do wymazu cytologicznego

hmmm jakoś dziwnie to wygląda.... miałam ten test robiony 3 krotnie i za każdym razem śluz był wciągany pipetą. Potem ten śluz jest "wyciśniety" na płytke i zbadany pod mikroskopem. Strasznie uboga bedzie ta próbka jak jest pobrana patyczkiem do wyzmazów... no nic może co lab to inny sposób.

Co do wypowiedzi innych dziewczyn na temat robienia tego testu.
    ja jestem zdania, że warto go zrobić,
    dzięki niemu wiem że plamniki nie przeżywają w moim śluzie i nie docierają do komórki jajowej. Stąd wskazanie do IUI. Która już za pierwszym razem dała ciąże (co prawda jej nie utrzymałam) ale wiem, że wcześniejsze stymulacje były tylko marnowaniem czasu i pieniędzy. 7 miesiecy faszerowałam się lekami a szans na naturalną ciąże nie miałam.

6 lat starań efekt: Jaś ur. lipiec 2014 :) mutacja C677T i A1298C w genie MTHFR-heterozygota
    km5sio4phtw80xcg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 grudnia 2016, 21:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja z chęcią bym sprawdziła, czy nie mam wrogiego śluzu, ale nawet nie wiem gdzie. W zwykłym laboratorium?

• efta Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2016, 21:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MisiaABC wrote:
    Ja z chęcią bym sprawdziła, czy nie mam wrogiego śluzu, ale nawet nie wiem gdzie. W zwykłym laboratorium?

w takim gdzie sa pobierane wymazy. A najlepiej w klinice leczenia niepłodnosci, bedziesz mieć pewność że została dobrze pobrana i zbadana.
    koszt np. w invicta 100zł

km5sio4phtw80xcg.png
  • efta Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2016, 21:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rocheera wrote:
    Cześć Dziewczyny, wczoraj miałam laparo, jestem już w domu, pomału na chodzie.
    Laparo w moim przypadku potwierdziła HSG, oba jajowody niedrożne, udało się je udrożnić w jakiś 90%, dodatkowo plastyka ujść brzusznych jajowodów i jeszcze jakiś mięśniak 12mm wycięty. Musimy szybko działać, bo czas nas goni, w sobotę wizyta żeby zetknąć czy przytrafi się naturalna owulacja, jeśli nie to pewnie wracam do lametty, chyba że nowy lekarz będzie miał na mnie nowy pomysł.

Super kochana że laparo przyniosło taki efekt. z pewnością to dla ciebie duża ulga.
    Zyczę ci szybkiego powrotu do dobrej kondycji i ekspresowego zajścia w ciąże.
    nie ma czasu do stracenia! powodzenia

Miśkowa lubi tę wiadomość

km5sio4phtw80xcg.png
  • Miśkowa Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2016, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rocheera wrote:
    Cześć Dziewczyny, wczoraj miałam laparo, jestem już w domu, pomału na chodzie.
    Laparo w moim przypadku potwierdziła HSG, oba jajowody niedrożne, udało się je udrożnić w jakiś 90%, dodatkowo plastyka ujść brzusznych jajowodów i jeszcze jakiś mięśniak 12mm wycięty. Musimy szybko działać, bo czas nas goni, w sobotę wizyta żeby zetknąć czy przytrafi się naturalna owulacja, jeśli nie to pewnie wracam do lametty, chyba że nowy lekarz będzie miał na mnie nowy pomysł.
    Rocheera super że się udało udrożnić autostrady :) teraz działajcie i czekamy i na zielony finał, uda się :)

4 cs o drugiego bobasa - II 03.01; <3 20.01
    Starania o pierwsze dziecko 2 lata (2015-2017)
    Ona: PCOS, AMH 24, niedoczynność tarczycy,
    czerwiec 2017 - laparoskopia, HSG, histeroskopia, usunięcie ognisk endometriozy
    On: oligoasthenoteratozoospermia (01.2017 koncentracja 1,7 mln/ml; morfologia 1%; ruch 10%)
  • Lubię_czekoladę Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2016, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć :)

U mnie dzisiaj 1dc (chyba- rano planiemia, czekam na rozwój wydarzeń) a od jutra zaczynam z Aromkiem :) 12 dc monitoring.

Rocheera, teraz to z górki :)

MisiaABC spróbuj może w klinice leczenia niepłodności, choć akurat u mnie nie zlecają takiego badania..

Efta ponoć z tym badaniem jest tak, że nie do końca została opracowana jego interpretacja ale skoro powiedziano Tobie, że tak jest to dobrze, że masz już zdiagnozowane a inseminacja to tylko potwierdziła..

Bea działaj :)

Pozdrawiam Was dziewczynki :)

atdcg7rfvm6x7lmu.png
    6 cykli stymulowanych- Aromek :(
    ICSI Maj 2017 :(
    IMSI Kwiecień 2018- Mamy jedną ❄️ :)
    FET 24.05 Ciąża biochemiczna :(
    IMSI Lipiec 2018- Mamy dwie ❄️❄️ :)
    FET 4BB 22.08 <3
‹‹ 249 250 251 252 253 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ

Wysoki testosteron u kobiet - przyczyny, objawy, leczenie

Jakie mogą być przyczyny podwyższonego testosteronu w kobiecym organizmie? Jakie są najczęstsze objawy wysokiego testosteronu u kobiet? Jak wygląda diagnoza i leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Sezonowa dieta zwiększająca płodność – płodne smaki jesieni

Jesień to świetny moment na wprowadzenie zmian do stylu życia i diety, które mogą pozytywnie wpłynąć na płodność i tym samym zwiększyć szanse na zajście w ciążę. Jakie produkty wybierać jesienią? Które składniki mają szczególne znaczenie w kontekście płodności? Podpowiadają ekspertki - Ania i Zosia z Akademii Płodności. 

CZYTAJ WIĘCEJ