Stymulacja letrozolem
-
WIADOMOŚĆ
-
diewuszka86 wrote:Hej dziewczyny. Może ktoś mnie tu jeszcze pamięta. Chciałam dać Wam nadzieję. Ja zaszłam w ciążę na pierwszym cyklu z lamette i teraz cieszę się już moim Bąbelkiem
Staram się Was podczytywać i trzymam kciuki za wszystkie i każdą z osobna! W końcu się uda4 lata walki, 3 nieudane transfery
leczenie immuno JP i...
crio 7dpt 58,78 9dpt 104,23 12dpt 540,27
2019 naturalsik
-
Tak, przeszłam na gonadotropiny + sterydy i może iui. Jesli to nie pomoże to decydujemy sie na imsi. Leczymy sie juz 3 lata i szkoda mi więcej czasu marnować, pieniędzy i zdrowia. Bylismy juz nawet na wstępnej konsultacji u pewnego lekarza od in vitro ale nas zatrzymał i polecił spróbować zestaw jak wyżej. Ciesze sie ze nie poleciał na kase.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 grudnia 2016, 08:13
4 lata walki, 3 nieudane transfery
leczenie immuno JP i...
2019 naturalsik
-
Ja aktualnie kończe 3 cs Letrozolem i mimo że nie ma upragnionego bobasa to jestem zadowolona z tego leku bo dzięki niemu mam pęcherzyki.
Teraz tydz przed spodziewanym pierwszym terminem @ strasznie boli mnie brzuch aż jestem zmuszona brać no-spa, pierwszy raz tak mam. Zawsze miałam że jeden lub max dwa dni wcześniej mnie macica bolała okresowo a teraz tydzień przed terminem.Dziś 10 dpo.
kluskaaa lubi tę wiadomość
112 cs o syna, 15 lat walki !!
Provita-Paliga
NK20%maj, 27% lipiec, Trombofilia,
Maj 2017 zaczynam walkę z immunologią/Paśnik,zapalenie endo, IMSI 9.11.2017
⛄⛄⛄
-
Flowwer wrote:Ja aktualnie kończe 3 cs Letrozolem i mimo że nie ma upragnionego bobasa to jestem zadowolona z tego leku bo dzięki niemu mam pęcherzyki.
Teraz tydz przed spodziewanym pierwszym terminem @ strasznie boli mnie brzuch aż jestem zmuszona brać no-spa, pierwszy raz tak mam. Zawsze miałam że jeden lub max dwa dni wcześniej mnie macica bolała okresowo a teraz tydzień przed terminem.Dziś 10 dpo.Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 grudnia 2016, 09:08
4 lata walki, 3 nieudane transfery
leczenie immuno JP i...
2019 naturalsik
-
czar-nula wrote:Ja też byłam "zadowolona" bo pęcherzyki zawsze rosły, endo ładne ale cóż z tego. Skoro nie miałaś wczesniej takich bóli to może jest coś na rzeczy
A jakieś badania inmmunologiczne miałaś wykonane ? Ja wykonałam ANA 1,2,3 i wyszystkie ujemne a to dlatego robiłam że moje rodzeństow ma dodatnie.
teraz w czasie przerwy zrobie zespół antyfosfolidowy.
Flowwer wrote:Dziś 13 dc
Lh- 8.3
Estradiol - 105
Pęcherzyk 17mm podany 10.000 pregnylu
Ehh i to pierwszy cykl co zerowe szanse. Kolejny cykl grudniowy bez stymulacji a w styczniu laparoskopia.
Z mojego pieca chleba nie będzie
Ten cykl ja i gin spisaliśmy na straty ale nigdy tak szybo skurczy nie miałam
Provita-Paliga
⛄⛄⛄
-
diewuszka86 wrote:Hej dziewczyny. Może ktoś mnie tu jeszcze pamięta. Chciałam dać Wam nadzieję. Ja zaszłam w ciążę na pierwszym cyklu z lamette i teraz cieszę się już moim Bąbelkiem
Staram się Was podczytywać i trzymam kciuki za wszystkie i każdą z osobna! W końcu się uda4 cs o drugiego bobasa - II 03.01; 20.01
Starania o pierwsze dziecko 2 lata (2015-2017)
Ona: PCOS, AMH 24, niedoczynność tarczycy,
czerwiec 2017 - laparoskopia, HSG, histeroskopia, usunięcie ognisk endometriozy
On: oligoasthenoteratozoospermia (01.2017 koncentracja 1,7 mln/ml; morfologia 1%; ruch 10%) -
czar-nula wrote:Natalia u Ciebie niepokojący jest 17OHP, również wskazuje na problemy nadnerczowe. Porozmawiaj o tym z ginem i zapytaj dlaczego nic z tym nie robi. Mój poprzedni też nadnercza lekceważył, aż umówiłam się do nowego w klinice i dopiero mnie wysłuchał.
Pytałam gina do którego chodzę i jest od niepłodności specjalistą i powiedział że nie stanowi to problemu. Te badania zlecił mi gin-endokrynolog ale z niego zrezygnowałam bo finansowo nie dałabym rady chodzić do dwóch, wczoraj sobie przemyślałam i umówiłam się na 14.12 do tego gin-endokrynologa zobaczymy co powie na te wyniki.
Miałam też wizytę wczoraj 11dc 3pęcherzyki po 18mm mam sobie podać jutro rano ovitrelle w sobotę kontrolnie monitoring. Zapytałam go co dalej jeśli znowu się nie uda powiedział że jesteśmy zdrowi i musimy próbować że stymulacja lub bez chyba że chce szybko zajść w ciąże to tylko in vitro bo nie ma wskazan do inseminacji. Jeśli teraz się nir uda następny cykl wypadnie mi jak Gin będzie na urlopie a nie będę w ciemno brać leków.. Mam się zastanowić do soboty i jak coś wypisz mi wszystko co i jak do in vitro na styczeń /luty. Najgorsze ze moj M nie chce słyszeć o in vitro:(. Czyli nie pragnie drugiego dziecka tak bardzo jak ja skoro stanowi to dla niego problem.
Efciu dzięki za info, pani w lab powiedziała mi żeby nawet 4h po przyjść i idę w środę a wstrzemiezliwosci mamy 3dzień także myślę że będzie ok.
Zaczynam mieć wątpliwości co do tego mojego Gin może jest po prostu przereklamowany, a dobry był kiedyśWiadomość wyedytowana przez autora: 6 grudnia 2016, 11:54
19.09-10.10-31.10 szczepienia allo spadło do 0 ;(
02.2019 - Pasnik immunologia
08.2018 - korekta isthmocele -laparotomia
01.2018- Angelius Provita
alloMLR 13% -> 0
Genotyp KIR-bx - implantacyjne są
ANA2 1:100 typ-ziarnisty,
NK 5% - test IMK
Subpopulacja limfocytów,
anty-TPO 0,38. anty-TG 0,82
homocysteina było 8,20->9,20
Prolaktyna 22
kwas foliowy 13,73ng/ml
wit d 44,5mg/ml
Tsh 1,422 Ft3 2,52 Ft4 1,09
Wolny testosteron 1,48 pH/ml
p/c przeciw kardiolipinie - ujemne
p/c p.antygenom jajnika - ujemne
p/c p. plemnikom,
17-prog 2,17 -> 1,52
Dhea-s- 449 -> 413 - za wysokie
SHBG- 15,32 za niskie - min 32,
Androstendion 1,81 ng/ml
Mycoplasma, ureoplasma, gbs, chlamydia, insulina, glukoza, Laparoskopia x2 , histero, toxo IgG,IgM, rózyczka,
Mąż - test MAR, HBA, SCA, defragmentacja - ok
Syn ur w 2011 ciąża naturalna - od tego czasu beta nie drgnęła -
Natalko no moim zdaniem powinnaś się skonsultować z endokrynologiem bo te wyniki nie są w normach. Mi kiedyś jeden z lekarzy powiedział że ginekolodzy nie znają się na hormonach choć powinni... jeśli masz możliwość to drąż temat aż wyczerpiesz wszelkie możliwości. Rozumiem że badania męża są oki?
Flowwer chodziło mi o to że na tym forum ja i Efta jesteśmy wterankami, chyba najdłużej wciągamy letrozol4 cs o drugiego bobasa - II 03.01; 20.01
Starania o pierwsze dziecko 2 lata (2015-2017)
Ona: PCOS, AMH 24, niedoczynność tarczycy,
czerwiec 2017 - laparoskopia, HSG, histeroskopia, usunięcie ognisk endometriozy
On: oligoasthenoteratozoospermia (01.2017 koncentracja 1,7 mln/ml; morfologia 1%; ruch 10%) -
Miśkowa wrote:
Flowwer chodziło mi o to że na tym forum ja i Efta jesteśmy wterankami, chyba najdłużej wciągamy letrozol
Jak długo już wciągacie? I czy macie wdrażane dodatkowe wspomagacze, czy sam letrozol, może w końcu zadziała? I przez zadziała chcę powiedzieć - doprowadzi do szczęśliwych dziewięciu miesięcy.
Ja mam mieć w sumie pięć miesięcy z letrozolem maksymalnie. Obecnie jestem w trzecim. Dodatkowo mam włączane inne leki i suplementy, jeśli coś wyjdzie z badań, które na bieżąco wykonuję. W tym cyklu genetyka.Lubię_czekoladę lubi tę wiadomość
-
Cześć Dziewczyny, wczoraj miałam laparo, jestem już w domu, pomału na chodzie.
Laparo w moim przypadku potwierdziła HSG, oba jajowody niedrożne, udało się je udrożnić w jakiś 90%, dodatkowo plastyka ujść brzusznych jajowodów i jeszcze jakiś mięśniak 12mm wycięty. Musimy szybko działać, bo czas nas goni, w sobotę wizyta żeby zetknąć czy przytrafi się naturalna owulacja, jeśli nie to pewnie wracam do lametty, chyba że nowy lekarz będzie miał na mnie nowy pomysł.Bea_, efta, Miśkowa lubią tę wiadomość
-
Rocheera wrote:Cześć Dziewczyny, wczoraj miałam laparo, jestem już w domu, pomału na chodzie.
Laparo w moim przypadku potwierdziła HSG, oba jajowody niedrożne, udało się je udrożnić w jakiś 90%, dodatkowo plastyka ujść brzusznych jajowodów i jeszcze jakiś mięśniak 12mm wycięty. Musimy szybko działać, bo czas nas goni, w sobotę wizyta żeby zetknąć czy przytrafi się naturalna owulacja, jeśli nie to pewnie wracam do lametty, chyba że nowy lekarz będzie miał na mnie nowy pomysł.
Co to znaczy że na 90% udrożnione ?
Provita-Paliga
⛄⛄⛄
-
Kobitki czy którąs z Was ma może ANA 3 dodatnie?? bo szukam jakiejs porady ...Lipiec 2015- Początek starań
08.2016/10.2016/02.2017 c. biochemiczna
MTHFR C677T hetero, ANA1/2/3+,
Genotyp Kir Bx, NK 9%, AMH 5,2
Szczepienia limfocytami(allo mlr 0%->29,6%->0%
1/2/3 IUI
1 IVF:(
2 IVF->Transfer 3 dniowego zarodka...... CzekamY -
Flowwer wrote:Jak się czujesz ? Ja mam mieć laparo w przyszłym mies aż się boje co tam wyjdzie.
Co to znaczy że na 90% udrożnione ?
Ogólnie ok, całe ciało mam jakbym miała mega zakwasy, chodzę trochę zgięta bo mnie szew w pępku ciągnie. Poza tym naprawdę nie ma się czego bać, leków żadnych p. bólowych nie chciałam, bo praktycznie nie bolało.
Wynik taki bo kontrast przeszedł na najwyższym ciśnieniu ale nie tak super płynnie jak przy w pełni drożnych jajowodach tylko trochę słabiej. Dlatego też stwierdził że nie mamy dużo czasu, bo to może znów pozarastać.
Bea nacięcia standardowo 3, pępek i poniżej w okolicach jajników
-
Flowwer badań immunologicznych nie miałam żadnych. Natalia, ja też przez 1,5 roku chodziłam do ginekologa endokrynologa w klinice i nie zbadał mi hormonów nadnerczowych, poszłam do innego bardzo znanego na Śląsku, choć nie jest endokrynologiem to zdiagnozował mi problem z nadnerczami na pierwszej wizycie. Nie chce Cię straszyć i nic sugerować, ale poczytaj sobie jaki wpływ na płodność mają wysokie androgeny.4 lata walki, 3 nieudane transfery
leczenie immuno JP i...
2019 naturalsik
-
Kasiak621 wrote:Kobitki czy którąs z Was ma może ANA 3 dodatnie?? bo szukam jakiejs porady ...
Provita-Paliga
⛄⛄⛄
-
nick nieaktualnyCześć dziewczyny udało się w 2 cyklu z letrozolem. 23 cykle starań po pustym jaju płodowym, z czego stymulację zaczęłam w tym roku z clo i 2 cykle była owulacja, 2 nie, no i zamieniliśmy na letrozol, wczoraj pozytywny test, teraz czeka mnie beta. Pozdrawiam i życzę, aby Wam ten lek również pomógł
Bea_, Natalia01, efta, Lubię_czekoladę, PolaMinka lubią tę wiadomość