X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Stymulacja letrozolem
Odpowiedz

Stymulacja letrozolem

Oceń ten wątek:
  • Lubię_czekoladę Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2016, 10:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    efta wrote:
    witam nowe dziewczyny.
    Mam nadzieję, że letrozol pomoże wam szybko zajść w ciążę. Ja dzięki temu lekowi 2 razy byłam w ciązy.W Pierwszą ciążę zaszłam w 3 cyklu stymulowanym aromkiem. Synek ma obecnie 2 lata. W drugą ciążę zaszłam miesiąc temu niestety jej nie utrzymałam.
    Jestem dowodem na to, że lek działa. Zyczę wam powodzenia.
    Ja po leku czuje się bardzo dobrze pomimo tego , że biorę bardzo duże dawki. (3 tab. dziennie przez 10 dni). Oprócz tycia choć za to też mogę obwiniac inne leki, które biorę nie mam żadnych efektów ubocznych.
    Takie wpisy daja duza nadzieje :) dziekuje :)

atdcg7rfvm6x7lmu.png
    6 cykli stymulowanych- Aromek :(
    ICSI Maj 2017 :(
    IMSI Kwiecień 2018- Mamy jedną ❄️ :)
    FET 24.05 Ciąża biochemiczna :(
    IMSI Lipiec 2018- Mamy dwie ❄️❄️ :)
    FET 4BB 22.08 <3
  • Lubię_czekoladę Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2016, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miśkowa wrote:
    Bralam tez ovarin ale lekarz kazal mi sie przerzucic na inofem bo wieksza dawke inozytolu wiec teraz biore dwie saszetki dziennie i uzupelaniam witaminami ktore sa w ovarinie (kompleks witamin b oraz wit d+k)
    Miskowa, dziekuje za odpowiedzi :) sciagne z Ciebie troszke suplementow :)

atdcg7rfvm6x7lmu.png
    6 cykli stymulowanych- Aromek :(
    ICSI Maj 2017 :(
    IMSI Kwiecień 2018- Mamy jedną ❄️ :)
    FET 24.05 Ciąża biochemiczna :(
    IMSI Lipiec 2018- Mamy dwie ❄️❄️ :)
    FET 4BB 22.08 <3
  • MalaHD Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2016, 14:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jakoś mi się to nie trzyma.. estrofem to estrogeny, clo i lamette antyestrogeny a ty bierzesz je razem i jakim cudem to wszystko działa, medycyna mnie zaskakuje...
    4 tabletki dziennie wow. Ja po 3 mam dosyć ale 4 mm to faktycznie malutko, ja bez leków też tyle mam :( a teraz urosło po estrofemie do 7,5 jak na moje możliwości to szał.

klz9jw4z5xllyqdn.png
  • Miśkowa Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2016, 22:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MalaHD wrote:
    Jakoś mi się to nie trzyma.. estrofem to estrogeny, clo i lamette antyestrogeny a ty bierzesz je razem i jakim cudem to wszystko działa, medycyna mnie zaskakuje...
    4 tabletki dziennie wow. Ja po 3 mam dosyć ale 4 mm to faktycznie malutko, ja bez leków też tyle mam :( a teraz urosło po estrofemie do 7,5 jak na moje możliwości to szał.
    Nie znam dokładnie mechanizmu działania clo i letro ale dzieki nim wzrasta poziom FSH i pecherzyki mogą rosnąć, zapewne chodzi o blokowanie odpowiednich receptorow. Widzisz hormony w naszym organizmie to jedna wielka ukladanka zalezna od siebie i nigdy nie jest tak ze 2+2 daje 4, tylko 54 taka juz jest medycyna i nasze cialo :-) a co do estrogenów to ja po nich czuję się lepiej, chyba trochę znosza depresyjne dzialanie clo i letrozolu.

4 cs o drugiego bobasa - II 03.01; <3 20.01
    Starania o pierwsze dziecko 2 lata (2015-2017)
    Ona: PCOS, AMH 24, niedoczynność tarczycy,
    czerwiec 2017 - laparoskopia, HSG, histeroskopia, usunięcie ognisk endometriozy
    On: oligoasthenoteratozoospermia (01.2017 koncentracja 1,7 mln/ml; morfologia 1%; ruch 10%)
  • PolaMinka Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2016, 12:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja bardzo chwalę sobie Aromek. Clo nie robiło mi nic dobrego- zawsze jeden dominujący na prawym jajniku. W końcu po 6 miesiącach doprowadził do ścieńczenia endometrium. Po Aromku czuje się dobrze, jedynie głowa mnie czasami boli. Po długiej przerwie w leczeniu w tym cyklu w ilości 2x1 nie dość, że uaktywnił do pracy lewy jajnik, który nigdy nie dział to w dodatku pierwszy raz mam 2 dominujące i to właśnie w lewym. Czy przełoży się to na dwie kreski dopiero się okaże ale na to składa się dużo więcej czynników więc nigdy do końca nie wiadomo...A na endemotrium biorę estrofem bo bez jest dramat 4mm a tak to ok 9mm.

b71c39983e8062f47b2c9285f223e4ae.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend
  • wombi Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2016, 19:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny tak myślę, lekarz mi powiedział, że w następnym cyklu mam brać po 2 tabletki, tzn dwie na raz czy jedna rano jedna wieczorem??? bo już głupiałam

Hashimoto, MTHFR , NK 17%,teratozoospermia, rozjechane cytokiny, gruczolak przysadki, endometrioza, borelioza
    Starania od 2013
    HSG, laparoskopia, histero, IUI :( histero z resekcją
    01.2016 I ICSI :( 1 zarodek, 0 mrożaków
    05.2016 II ICSI 1 zarodek 8A1, 0 mrożaków, [*] 6tc 💔
    11.2019 IUI :(
    12.2019 IUI :(
    02.2020 IUI :(
    06.2020 III IMSI 9 komórek, 3 dojrzałe, 1 zapłodnienie - brak transferu :(
    09.2020 - leczenie immuno i 3 cykle starań naturalnych
    06.2021 IV ICSI transfer 8A1, 4 blaski zamrożone
    8dpt 26, 10dpt 91, 12dpt 256, 28dpt <3
    12+3 prenatalne - uogólniony obrzęk płodu :( czekamy na amnio
    16tc 💔 Robercik - zespół Edwardsa
    14.02.2022 FET 3aa
    6dpt ⏸
    7dpt beta 72,70
    9dpt beta 178
    14dpt 1709
    25dpt jest <3 6t2d
    12+5 usg prenatalne OK - chyba 👧
    22+2 połówkowe Ok - będzie 👧
    30+4 prenatalne 3 trymestru OK - dalej 👧
    39+4 Julia cc 3380 50 cm ❤️ 26.10.2022
    ---
    22.07.2024 FET :( 5bb
    16.09.2024 FET :( 3bb+4cc, 3x ovitrelle, beta 8.2
    11.2024 AMH 0,36
  • efta Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2016, 20:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wombi wrote:
    Dziewczyny tak myślę, lekarz mi powiedział, że w następnym cyklu mam brać po 2 tabletki, tzn dwie na raz czy jedna rano jedna wieczorem??? bo już głupiałam

możesz i tak i tak. ja czesto biorę naprzemiennie w sensie że jeden cykl 2 na raz kolejny cykl jedna rano i jedna wieczorem. w ten sposób moja gin sprawdzała jak lepiej zadziała - u mnie nie było róznicy.

wombi lubi tę wiadomość

6 lat starań efekt: Jaś ur. lipiec 2014 :) mutacja C677T i A1298C w genie MTHFR-heterozygota
    1 IUI październik 2016 ciąża biochemiczna :( 2 IUI :(
    3IUI grudzień 2016 :) serduszko bije :) pappa T21 1:424, Nifty Ok. córcia Iga
    km5sio4phtw80xcg.png
  • ooolccciaaa Koleżanka

Wysłany: 4 grudnia 2016, 21:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja jutro robię test....Już od dwóch dni jestem kłębkiem nerwów.Wiem,że nic na to nie poradzę,bo co ma być to będzie.Ale po 3 latach czekania człowiek tak bardzo pragnie tego dziecka,że każde niepowodzenie kończy się u mnie małym załamaniem.Pewnie jak jutro zobaczę jedną kreskę to będzie płacz ale co tam jakoś trzeba żyć i z optymizmem patrzeć przyszłość.Jak mówię żadnych nadziei sobie nie robię,bo nie czuję żadnych "objawów" ciąży

• Flowwer Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2016, 23:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ooolccciaaa wrote:
    A ja jutro robię test....
    Trzymam kciuki za tłuste dwie krechy!! Który to dpo jutro będzie?
    Ja dziś 8dpo i od wczoraj czuje lekkie bóle zwiastujące @ które miałam w poprzednich 2cs.

kjmni09k3h9ob9x5.png
    112 cs o syna, 15 lat walki !!
    Provita-Paliga
    NK20%maj, 27% lipiec, Trombofilia,
    Maj 2017 zaczynam walkę z immunologią/Paśnik,zapalenie endo, IMSI 9.11.2017
    ⛄⛄⛄
  • Bea_ Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2016, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ooolccciaaa wrote:
    A ja jutro robię test....Już od dwóch dni jestem kłębkiem nerwów.Wiem,że nic na to nie poradzę,bo co ma być to będzie.Ale po 3 latach czekania człowiek tak bardzo pragnie tego dziecka,że każde niepowodzenie kończy się u mnie małym załamaniem.Pewnie jak jutro zobaczę jedną kreskę to będzie płacz ale co tam jakoś trzeba żyć i z optymizmem patrzeć przyszłość.Jak mówię żadnych nadziei sobie nie robię,bo nie czuję żadnych "objawów" ciąży
    Trzymam kciuki!!
    I jednocześnie zastanawiam się, czy w miarę upływu czasu przeżywam to bardziej, czy mniej. Ty piszesz, że po trzech latach każde niepowodzenie jest małym załamaniem i jest płacz. A jak Wy macie, koleżanki?

gannkw7i858ouu0g.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 grudnia 2016, 14:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie, trochę mnie nie było (zawirowania życiowe itd.)
    Opiszę Wam sytaucję z tego cyklu:
    9dc - bez stymulacji jajo 18mm.
    Działaliśmy jedynie 3 dni w 10, 13 i 14dc. Tak wyszło...

W każdym razie 23-24dc jakieś cienie na testach i poszłam na bete = 3,7.
    Progesteron = 8.
    Zadzwoniłam do gina, kazała włączyć większe dawki dupka i utrogestan.

W 25dc Bobo test:
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/39669e1294bf.jpg

Poszłam ponownie na bete w 26dc = 2,7. Progesteron = 5.
    Dziś 28dc (okres zawsze było o czasie) i dupa. Pewnie przesunie się z powodu progesteronu.

W każdym razie mój gin nic nie robi sobie z takich wartości bety. Dla niego do 5 to nie ciąża.
    W lipcu br miałam podobną sytuację: beta = 3.3.
    Okres przyszedł 3 dni później.

Na grudzień mam zaplanowaną drożność.
    Wymazy: myco urea chlamydia itd. porobione - czysto.
    I w styczniu chyba podejdę do IUI i poproszę o zamrożenie nasienia na rok.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 grudnia 2016, 14:33

• Miśkowa Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2016, 15:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurczę Alisa no rzeczywiście bladzioch był... no ja nie wiem co z tym ginem, że się nie przejmuje :/ nawet nie wiem co Ci poradzić? a masz zaufanie do tego lekarza?

4 cs o drugiego bobasa - II 03.01; <3 20.01
    Starania o pierwsze dziecko 2 lata (2015-2017)
    Ona: PCOS, AMH 24, niedoczynność tarczycy,
    czerwiec 2017 - laparoskopia, HSG, histeroskopia, usunięcie ognisk endometriozy
    On: oligoasthenoteratozoospermia (01.2017 koncentracja 1,7 mln/ml; morfologia 1%; ruch 10%)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 grudnia 2016, 15:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miśkowa wrote:
    Kurczę Alisa no rzeczywiście bladzioch był... no ja nie wiem co z tym ginem, że się nie przejmuje :/ nawet nie wiem co Ci poradzić? a masz zaufanie do tego lekarza?

Miśku, prowadzi mnie od 13 lat. Doczekałam się przy nim 2 dzieci.
    Mam zaufanie.

NO wiesz z drugiej strony wynik do 5 to nie ciąża więc...
    Gdybym nie poszła tak wcześnie na bete to nawet bym nie wiedziała i byłabym zdrowsza:-)

• PolaMinka Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2016, 15:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mi to wygląda na ciąże biochemiczną...tylko teraz pytanie czemu się nie utrzymała- a tu przyczyn może być wiele począwszy od zbyt cienkiego endo, złych poziomów hormonów, jakiejś mutacji genetycznej tzw "wady zarodka" po Twoją autoimunologie, która odrzuciła zapłodnioną komórkę ( i pewnie wiele innych)...Coś może być na rzeczy skoro to już drugi raz ale nie musi skoro masz już 2 dzieci. Jeśli tak jest to IUI nie rozwiąże problemu bo wychodzi na to, że macie zdolność łączenia się komórki z plemnikiem. Aczkolwiek do IUI wybrane są te najlepsze plemniki...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 grudnia 2016, 15:50

b71c39983e8062f47b2c9285f223e4ae.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 grudnia 2016, 16:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PolaMinka wrote:
    A mi to wygląda na ciąże biochemiczną...tylko teraz pytanie czemu się nie utrzymała- a tu przyczyn może być wiele począwszy od zbyt cienkiego endo, złych poziomów hormonów, jakiejś mutacji genetycznej tzw "wady zarodka" po Twoją autoimunologie, która odrzuciła zapłodnioną komórkę ( i pewnie wiele innych)...Coś może być na rzeczy skoro to już drugi raz ale nie musi skoro masz już 2 dzieci. Jeśli tak jest to IUI nie rozwiąże problemu bo wychodzi na to, że macie zdolność łączenia się komórki z plemnikiem. Aczkolwiek do IUI wybrane są te najlepsze plemniki...
    Polu ja jestem przebadana wzdłuż i wszerz. Endo co cykl ok 10mm. Wszystkie hormony prawidłowe, wymazy. Mam mthfr jestem na lekach. Fakt: immunologii nie badałam.
    Nie wiem co mam jeszcze badać...
    A iui chcę z powodów technicznych:-) M nie wyrabia.

Mój gin nawet nie uznaje takiego wyniku bety za ciążę. Mówił mi ze ja juz zawsze będę miała bhcg we krwi bo rodziłam. Ale w październiku br np beta = 0.
    MIMO wszystko uważam ze to nie biochem - za niskie wartości.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 grudnia 2016, 16:26

• Bea_ Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2016, 16:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zaciekawiłyście mnie. Wydawało mi się, że biochemiczna jest wtedy, kiedy beta była powyżej 5, ale spadła (aczkolwiek ona mogła być powyżej 5 wcześniej) . Ja miałam raz wynik inny niż <0,100, bo wyniósł 1,2 mlU/ml. To też mogła być biochemiczna?

gannkw7i858ouu0g.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 grudnia 2016, 16:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bea_ wrote:
    Zaciekawiłyście mnie. Wydawało mi się, że biochemiczna jest wtedy, kiedy beta była powyżej 5, ale spadła (aczkolwiek ona mogła być powyżej 5 wcześniej) . Ja miałam raz wynik inny niż <0,100, bo wyniósł 1,2 mlU/ml. To też mogła być biochemiczna?
    Ja uważam, że nie.
    A dlaczego: bo ciąża biochemiczna jest w momencie kiedy bhcg jest dodatnie. Więc u Ciebie Bea jak i u mnie takowego nie było.

• Bea_ Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2016, 16:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alisa wrote:
    Ja uważam, że nie.
    A dlaczego: bo ciąża biochemiczna jest w momencie kiedy bhcg jest dodatnie. Więc u Ciebie Bea jak i u mnie takowego nie było.
    Dodatnie, czyli powyżej 5? A co jeśli było powyżej 5, ale test został wykonany później, w fazie spadkowej?
    No i generalnie jeśli nie biochemiczna, to skąd ten wynik większy od zera?

gannkw7i858ouu0g.png
  • czar-nula Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2016, 16:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Dziewczyny :) podczytuję Was stale, bo też kiedyś brałam lamettę 2-6dc x 2tab. Pęcherzyki ładne, endo piękne ale ciąży brak. Teraz zaczynam brać fostimon + encorton, ponieważ zbadano mi hormony nadnerczowe i wyszły mi bardzo podwyższone: DHEAS, androstendion, testosteron na grannicy normy i dostłam na to steryd-encorton. Wiem, że działa on też na immunologię. Wcześniej wszyscy lekarze mi mówili że mam pco, a jak sie okazuje to nadnercza są za to odpowiedzialne..
    Bea - widzę na pasku że miałaś badane dheas i androstendion, jak u Ciebie z wynikami?

4 lata walki, 3 nieudane transfery
    leczenie immuno JP i...
    crio 7dpt 58,78 9dpt 104,23 12dpt 540,27 :)
    tb73e6yd8jub8trg.png
    2019 naturalsik :)
    w5wqroeqgd7aoonm.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 grudnia 2016, 17:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bea_ wrote:
    Dodatnie, czyli powyżej 5? A co jeśli było powyżej 5, ale test został wykonany później, w fazie spadkowej?
    No i generalnie jeśli nie biochemiczna, to skąd ten wynik większy od zera?
    Tak powyżej 5 dodatnie.
    Mi gin powiedział ze ja juz zawsze będę miała we krwi hcg bo juz rodziłam. Aczkolwiek jakoś w październiku br miałam bete 0. Sama Becia nie wiem...

‹‹ 246 247 248 249 250 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Wybór dawczyni komórki jajowej – o czym warto pamiętać?

Odkryj kluczowe aspekty wyboru dawczyni komórki jajowej i dowiedz się wszystkiego o procedurze in vitro z wykorzystaniem komórki jajowej dawczyni lub nasienia dawcy. Jak to dokładnie działa? Gdzie i w jaki sposób można znaleźć odpowiednią dawczynię? Rozmawiamy z lek. med. Włodzimierz Sieg z Kliniki INVICTA, który opowiedział nam również o innowacyjnym narzędziu wykorzystującym algorytm machine learning (AI) do doboru fenotypowego pomiędzy biorcami a dawcą komórek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Mierzenie temperatury podczas starań o dziecko - kiedy owulacja i dni płodne?

Temperatura ciała jest reakcją naszego organizmu na to co się w nim dzieje. Prawie wszyscy wiedzą, że temperatura ciała informuje nas, o tym, że nasz organizm walczy z infekcją. Niewiele osób zaś wie, że temperatura ciała może również dawać zaskakująco dokładne informacje na temat płodności kobiety! Wystarczą zaledwie 3 minuty dziennie, a nie wydając ani grosza dowiesz się więcej niż możesz przypuszczać. Sprawdź, po co mierzyć temperaturę podczas starania o ciążę. Dowiedz się, jak prawidłowo mierzyć temperaturę i w jaki sposób OvuFriend Ci w tym pomoże! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza - najnowsze odkrycia nauki i perspektywy leczenia

W miesiącu świadomości endometriozy, dzielimy się z Wami nowymi odkryciami, które stają się źródłem nadziei. Badania nad genami i mikrobiomem oferują potencjalne klucze do lepszych terapii. Zobacz, jak nauka prowadzi nas ku lepszemu zrozumieniu i leczeniu tej trudnej choroby.  

CZYTAJ WIĘCEJ