Stymulacja letrozolem
-
WIADOMOŚĆ
-
czar-nula wrote:Cześć Dziewczyny podczytuję Was stale, bo też kiedyś brałam lamettę 2-6dc x 2tab. Pęcherzyki ładne, endo piękne ale ciąży brak. Teraz zaczynam brać fostimon + encorton, ponieważ zbadano mi hormony nadnerczowe i wyszły mi bardzo podwyższone: DHEAS, androstendion, testosteron na grannicy normy i dostłam na to steryd-encorton. Wiem, że działa on też na immunologię. Wcześniej wszyscy lekarze mi mówili że mam pco, a jak sie okazuje to nadnercza są za to odpowiedzialne..
Bea - widzę na pasku że miałaś badane dheas i androstendion, jak u Ciebie z wynikami?Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 grudnia 2016, 17:33
-
Bea_ wrote:Zaciekawiłyście mnie. Wydawało mi się, że biochemiczna jest wtedy, kiedy beta była powyżej 5, ale spadła (aczkolwiek ona mogła być powyżej 5 wcześniej) . Ja miałam raz wynik inny niż <0,100, bo wyniósł 1,2 mlU/ml. To też mogła być biochemiczna?
Ja mam zawsze wynik 1,2mlU/ml i to chyba zależy od norm lab19.09-10.10-31.10 szczepienia allo spadło do 0 ;(
02.2019 - Pasnik immunologia
08.2018 - korekta isthmocele -laparotomia
01.2018- Angelius Provita
alloMLR 13% -> 0
Genotyp KIR-bx - implantacyjne są
ANA2 1:100 typ-ziarnisty,
NK 5% - test IMK
Subpopulacja limfocytów,
anty-TPO 0,38. anty-TG 0,82
homocysteina było 8,20->9,20
Prolaktyna 22
kwas foliowy 13,73ng/ml
wit d 44,5mg/ml
Tsh 1,422 Ft3 2,52 Ft4 1,09
Wolny testosteron 1,48 pH/ml
p/c przeciw kardiolipinie - ujemne
p/c p.antygenom jajnika - ujemne
p/c p. plemnikom,
17-prog 2,17 -> 1,52
Dhea-s- 449 -> 413 - za wysokie
SHBG- 15,32 za niskie - min 32,
Androstendion 1,81 ng/ml
Mycoplasma, ureoplasma, gbs, chlamydia, insulina, glukoza, Laparoskopia x2 , histero, toxo IgG,IgM, rózyczka,
Mąż - test MAR, HBA, SCA, defragmentacja - ok
Syn ur w 2011 ciąża naturalna - od tego czasu beta nie drgnęła -
czar-nula wrote:Cześć Dziewczyny podczytuję Was stale, bo też kiedyś brałam lamettę 2-6dc x 2tab. Pęcherzyki ładne, endo piękne ale ciąży brak. Teraz zaczynam brać fostimon + encorton, ponieważ zbadano mi hormony nadnerczowe i wyszły mi bardzo podwyższone: DHEAS, androstendion, testosteron na grannicy normy i dostłam na to steryd-encorton. Wiem, że działa on też na immunologię. Wcześniej wszyscy lekarze mi mówili że mam pco, a jak sie okazuje to nadnercza są za to odpowiedzialne..
Bea - widzę na pasku że miałaś badane dheas i androstendion, jak u Ciebie z wynikami?
Podpisam się do pytania jaki u Ciebie był wynik DHEA-S i androstendion?19.09-10.10-31.10 szczepienia allo spadło do 0 ;(
alloMLR 13% -> 0
NK 5% - test IMK
Subpopulacja limfocytów,
Prolaktyna 22
kwas foliowy 13,73ng/ml
wit d 44,5mg/ml
p/c p. plemnikom,
17-prog 2,17 -> 1,52
Androstendion 1,81 ng/ml
Mycoplasma, ureoplasma, gbs, chlamydia, insulina, glukoza, Laparoskopia x2 , histero, toxo IgG,IgM, rózyczka,
Sprawdziłam swoje badanie DHEA-S i wynik 488,80UG/dl normy zależne od wieku mój przedział 25-34 (mam28) 98,8-340. SHBG 15,53 nmol /l normy 32,40-128. Androstendion 1,81ng/ml norma 0,30-3,30. 17-hydroksyprogesteron 2,17 ng/ml norma dla f.folikularnej 0,2-1,3ng/ml. Hormony badane w 3dc w czerwcu, zastanawiam się czemu Gin zlekcewazyl te wyniki skoro nie są dobre..19.09-10.10-31.10 szczepienia allo spadło do 0 ;(
alloMLR 13% -> 0
NK 5% - test IMK
Subpopulacja limfocytów,
Prolaktyna 22
kwas foliowy 13,73ng/ml
wit d 44,5mg/ml
p/c p. plemnikom,
17-prog 2,17 -> 1,52
Androstendion 1,81 ng/ml
Czytałam, że ciąża biochemiczna jest wtedy gdy test ciążowy lub beta wychodzi pozytywna. O ile test wyszedł prawie pozytywnie o tyle beta nie. Fakt Twoja jest dziwnie wysoka, moja ma max 1,2 ale nie rodziłam. Z drugiej strony mówi się, że hormon hcg jest produkowany przez zagnieżdzony zarodek, a ciąża biochemiczna to taka przy której nie dojdzie do zgieżdzenia. Wnioskuje, że beta musi być więc niska. Dziwi mnie test wykrył Ci hcg a ich czułość jest chyba od 10 jednostek? Nie mam doświadczenia w takich ciążach ale podobno jeśli się nie zrobi testu w punkt to nawet się o takiej nie...ehh Kochana i to jest chyba najbardziej frustrujące,tyle badań zrobionych a nadal coś nie tak...Jest takie badanie jak subpopulacja limfocytów, poczytaj może zainteresuje Cie. Tanie nie jest ale jeśli jeszcze dwie IUI się nie powiodą to zrobie to i kariotypy.
-
nick nieaktualnyRozmawiałam z moim ginem. Wyczułam zawahanie się w opinii.. Powiedział że to są tak niskie wartości że ciężko mówić o ciąży biochemicznej aczkolwiek nie wyklucza bo być może poszło coś nie tak na etapie zagnieżdżania. Mam powtórzyć bete po okresie.
Poczytam Polu o tym - dziekuje. My kariotypy mamy prawidłowe - przynajmniej tyle.
Polu widzę ze jesteś po IUI - ja przed iui musze zrobić HIV kiłę, HCV itd. Część z tych badań mam ale z 2015 roku. Mogą być?
Nie mam na myśli np. biocenozy ale HIV hcvWiadomość wyedytowana przez autora: 5 grudnia 2016, 19:29
-
PolaMinka wrote:Czytałam, że ciąża biochemiczna jest wtedy gdy test ciążowy lub beta wychodzi pozytywna. O ile test wyszedł prawie pozytywnie o tyle beta nie. Fakt Twoja jest dziwnie wysoka, moja ma max 1,2 ale nie rodziłam. Z drugiej strony mówi się, że hormon hcg jest produkowany przez zagnieżdzony zarodek, a ciąża biochemiczna to taka przy której nie dojdzie do zgieżdzenia. Wnioskuje, że beta musi być więc niska. Dziwi mnie test wykrył Ci hcg a ich czułość jest chyba od 10 jednostek? Nie mam doświadczenia w takich ciążach ale podobno jeśli się nie zrobi testu w punkt to nawet się o takiej nie...ehh Kochana i to jest chyba najbardziej frustrujące,tyle badań zrobionych a nadal coś nie tak...Jest takie badanie jak subpopulacja limfocytów, poczytaj może zainteresuje Cie. Tanie nie jest ale jeśli jeszcze dwie IUI się nie powiodą to zrobie to i kariotypy.
przezyłam ciążę biochemiczną miesiąc temu. beta 10,5 potem 24, następnie 22. Zarodek się zagnieżdził i przestał rozwijać,
jesli robi się bete zawsze w tym samym laboratorium to kazda zmiana może sugerować ciaze. np u mnie zawsze wynik 0,1 w tym miesiącu 0,888 a wiec albo coś się zadziało albo to pozostałość po leku na pękniecie.
moja gin twierdzi, że jak jest wynik <1 to należy nadal brać leki i powtórzyć bete.
ale tak jak Natalia pisze skoro ona zawsze ma 1,2 to u niej taką norme ma organizm i nie ma co u niej doszukwać się przy takim wyniku ciazy.
U alisy najwyraźniej coś się zadziało. Bo wynik ponad 3 jest tego świadectwem. Natomiast lekarze mają normę, że jak wynik nie jest wiekszy niż 5 nie traktyją tego jako ciązy. (gdzieś muszą mieć tą granicę).Alisa, PolaMinka lubią tę wiadomość
6 lat starań efekt: Jaś ur. lipiec 2014 mutacja C677T i A1298C w genie MTHFR-heterozygota
1 IUI październik 2016 ciąża biochemiczna 2 IUI
3IUI grudzień 2016 serduszko bije pappa T21 1:424, Nifty Ok. córcia Iga
-
Alisa wrote:Rozmawiałam z moim ginem. Wyczułam zawahanie się w opinii.. Powiedział że to są tak niskie wartości że ciężko mówić o ciąży biochemicznej aczkolwiek nie wyklucza bo być może poszło coś nie tak na etapie zagnieżdżania. Mam powtórzyć bete po okresie.
Poczytam Polu o tym - dziekuje. My kariotypy mamy prawidłowe - przynajmniej tyle.
Polu widzę ze jesteś po IUI - ja przed iui musze zrobić HIV kiłę, HCV itd. Część z tych badań mam ale z 2015 roku. Mogą być?
Nie mam na myśli np. biocenozy ale HIV hcv
wszytko zalezy od klinik ale one najczesciej są zgodne. badania infekcyjne nie mogą być starsze niż 6 miesiecy.
ja np. nie robiłam toksoplazmozy bo przechodziłam tą chorobą i mam wynik udokumentowany. 2 raz się nie zachoruje to nie musiałam robić, to samo bedzie z różyczką i cytomegalią. tzn tej 3 nie przechodziłam i po upływie 6 mies bede musiała powtórzyć.6 lat starań efekt: Jaś ur. lipiec 2014 mutacja C677T i A1298C w genie MTHFR-heterozygota
-
nick nieaktualnyefta wrote:przezyłam ciążę biochemiczną miesiąc temu. beta 10,5 potem 24, następnie 22. Zarodek się zagnieżdził i przestał rozwijać,
jesli robi się bete zawsze w tym samym laboratorium to kazda zmiana może sugerować ciaze. np u mnie zawsze wynik 0,1 w tym miesiącu 0,888 a wiec albo coś się zadziało albo to pozostałość po leku na pękniecie.
moja gin twierdzi, że jak jest wynik <1 to należy nadal brać leki i powtórzyć bete.
ale tak jak Natalia pisze skoro ona zawsze ma 1,2 to u niej taką norme ma organizm i nie ma co u niej doszukwać się przy takim wyniku ciazy.
U alisy najwyraźniej coś się zadziało. Bo wynik ponad 3 jest tego świadectwem. Natomiast lekarze mają normę, że jak wynik nie jest wiekszy niż 5 nie traktyją tego jako ciązy. (gdzieś muszą mieć tą granicę).
Witaj Efciu:-)
Jerunie wolałabym tego nie wiedzieć co teraz wiem ... już 2 raz mam taką sytuację w przeciągu 4 miesięcy. Co kurde jest nie tak w takim razie.. choć załóżmy że wina leży po stronie zarodka - to wolę biochema jednak aniżeli poronienie w późniejszym czasie.
Efcia powiedz mi jeszcze okres przesunął Ci się sporo przy tym biochemie?
ja na grudzień zaplanowaną mam drożność, kurde tak mi zależy i boję się, że @ przyjdzie o wiele później.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 grudnia 2016, 21:02
-
nick nieaktualnyefta wrote:wszytko zalezy od klinik ale one najczesciej są zgodne. badania infekcyjne nie mogą być starsze niż 6 miesiecy.
ja np. nie robiłam toksoplazmozy bo przechodziłam tą chorobą i mam wynik udokumentowany. 2 raz się nie zachoruje to nie musiałam robić, to samo bedzie z różyczką i cytomegalią. tzn tej 3 nie przechodziłam i po upływie 6 mies bede musiała powtórzyć.
Mam do zrobienia:
•ocena rezerwy jajnikowej (AMH, AFC, FSH, Estradiol)
•Sono-HSG (badanie drożności jajowodów)
•badanie cytologiczne
•badania wirusologiczne (HIV, HCV, HBS)
•badanie w kierunku chlamydii
•test kiłowy
Kurcze, większość badań mam. Wiadomo jak mus to mus - trzeba będzie powtórzyć. I zaś kasa...
-
Dziewczyny mam pytanie do tych co robiły test po stosunku, w jakim dc i ile dni wstrzemiezliwosci?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 grudnia 2016, 21:38
19.09-10.10-31.10 szczepienia allo spadło do 0 ;(
alloMLR 13% -> 0
NK 5% - test IMK
Subpopulacja limfocytów,
Prolaktyna 22
kwas foliowy 13,73ng/ml
wit d 44,5mg/ml
p/c p. plemnikom,
17-prog 2,17 -> 1,52
Androstendion 1,81 ng/ml
Alisa wrote:Witaj Efciu:-)
Jerunie wolałabym tego nie wiedzieć co teraz wiem ... już 2 raz mam taką sytuację w przeciągu 4 miesięcy. Co kurde jest nie tak w takim razie.. choć załóżmy że wina leży po stronie zarodka - to wolę biochema jednak aniżeli poronienie w późniejszym czasie.
Efcia powiedz mi jeszcze okres przesunął Ci się sporo przy tym biochemie?
ja na grudzień zaplanowaną mam drożność, kurde tak mi zależy i boję się, że @ przyjdzie o wiele później.
przyszedł dokładnie o czasie. ale dopiero po odstawieniu leków na podtrzymanie. w naturalnym cyklu może być inaczej, czyli dopóki nie spadnie beta. u ciebie była niewielka wiec tak biorąc na chłopski rozum powinna być o czasie no max dzień spóźnienia.
tu masz rację każda by wolała biochemiczną niż poronienie nie daj boże z czyszczeniem w szpitalu.
rodziłaś swoje dzieci naturalnie? jesli tak to po co hsg? skąd taka decyzja?6 lat starań efekt: Jaś ur. lipiec 2014 mutacja C677T i A1298C w genie MTHFR-heterozygota
-
Natalia01 wrote:Dziewczyny mam pytanie do tych co robiły test po stosunku, w jakim dc i ile dni wstrzemiezliwosci?
test po stosunku robi się w dzień płodny najlepeij jak nabliżej pęknicie pęcherzyka, chodzi o to aby był płodny śluz. mówi się żeby była co najmniej 2 dniowa wstrzemieźliwość. test trzeba wykonać co najmniej 8 godzin po stosunku. Po trzeba poleżeć godzinę aby plemniki dobrze się rozeszły. potem spokojnie morzesz zadbać o higienę, podmyc się czy wziąć prysznic. (w wannie tylko nie leż ). położna/ lekarz pobierze wymaz z szyjki macicy (coś na zasadzie cytologii).
6 lat starań efekt: Jaś ur. lipiec 2014 mutacja C677T i A1298C w genie MTHFR-heterozygota
-
Natalia01 wrote:Sprawdziłam swoje badanie DHEA-S i wynik 488,80UG/dl normy zależne od wieku mój przedział 25-34 (mam28) 98,8-340. SHBG 15,53 nmol /l normy 32,40-128. Androstendion 1,81ng/ml norma 0,30-3,30. 17-hydroksyprogesteron 2,17 ng/ml norma dla f.folikularnej 0,2-1,3ng/ml. Hormony badane w 3dc w czerwcu, zastanawiam się czemu Gin zlekcewazyl te wyniki skoro nie są dobre..
DHEAS: 655,74 (norma 430)
androstendion: 4,56 (norma 3,3)
17OHP 1,31 (norma 1,3)
testosteron 0,57 (norma 0,76)
Dowiedziałam się że wysoki androstendion blokuje owulację, a DHEAS wysoki potwierdza, że pochodzi on z nadnerczy i trzeba to leczyć sterydami, bo w innym przypadku nie ma szans na uzyskanie dobrej komórki jajowej.4 lata walki, 3 nieudane transfery
leczenie immuno JP i...
crio 7dpt 58,78 9dpt 104,23 12dpt 540,27
2019 naturalsik
-
nick nieaktualnyefta wrote:przyszedł dokładnie o czasie. ale dopiero po odstawieniu leków na podtrzymanie. w naturalnym cyklu może być inaczej, czyli dopóki nie spadnie beta. u ciebie była niewielka wiec tak biorąc na chłopski rozum powinna być o czasie no max dzień spóźnienia.
tu masz rację każda by wolała biochemiczną niż poronienie nie daj boże z czyszczeniem w szpitalu.
rodziłaś swoje dzieci naturalnie? jesli tak to po co hsg? skąd taka decyzja?
2 dzieci z dwóch cesarek:-) przez przegrodę macicy nie obróciły się.
Nie będę miała hsg a HyFosy - piankę. Podobno dokładniejsze, ale też i droższe.
Termin @ mam na dzisiaj i ani widu ani śłychu..
-
Alisa wrote:2 dzieci z dwóch cesarek:-) przez przegrodę macicy nie obróciły się.
Nie będę miała hsg a HyFosy - piankę. Podobno dokładniejsze, ale też i droższe.
Termin @ mam na dzisiaj i ani widu ani śłychu..
o HyFosy nie słyszałam. sono HSG też jest z pianką i robione przez usg - o tym słyszłam że dużo mniej dokłądniejsze. wszytko to pogłoski z forum - nie są to wiesci od lekarza.
czemu nie zwykłe hsg w szpitalu / za darmo? po co koszty...
moze twoja przegroda ma znaczenie w poronieniach i ciazach biochemicznych i nie ma co się doszukiewac innych przyczyn...6 lat starań efekt: Jaś ur. lipiec 2014 mutacja C677T i A1298C w genie MTHFR-heterozygota
-
Natalia u Ciebie niepokojący jest 17OHP, również wskazuje na problemy nadnerczowe. Porozmawiaj o tym z ginem i zapytaj dlaczego nic z tym nie robi. Mój poprzedni też nadnercza lekceważył, aż umówiłam się do nowego w klinice i dopiero mnie wysłuchał.4 lata walki, 3 nieudane transfery
leczenie immuno JP i...
crio 7dpt 58,78 9dpt 104,23 12dpt 540,27
2019 naturalsik
-
aha a ja jeszcze nie napisałam co u mnie.
dziś moj 2 dzien cyklu i byłam na wizycie w klince.
mam 16mm pęcherzyk na prawym jajniku z poprzedniego cyklu. urósł niewiadomo kiedy bo podczas IUI go nie było...
gin zdecydowała że nie przepisze mi antykoncepcji ponieważ pęcherzyk nie jest duży. bedziemy go obserwować czy nie zmieni się w torbiel.
mam brać aromek przez 10 dni po 3 tab. dziennie i stawić się na wizytę w 12 dc. jak wszytko bedzie dobrze podchodzimy do 3 IUI.
zapowoadają się świeta bez alkoholu6 lat starań efekt: Jaś ur. lipiec 2014 mutacja C677T i A1298C w genie MTHFR-heterozygota
-
Hej dziewczyny. Może ktoś mnie tu jeszcze pamięta. Chciałam dać Wam nadzieję. Ja zaszłam w ciążę na pierwszym cyklu z lamette i teraz cieszę się już moim Bąbelkiem
Staram się Was podczytywać i trzymam kciuki za wszystkie i każdą z osobna! W końcu się udaefta, Miśkowa lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyefta wrote:o HyFosy nie słyszałam. sono HSG też jest z pianką i robione przez usg - o tym słyszłam że dużo mniej dokłądniejsze. wszytko to pogłoski z forum - nie są to wiesci od lekarza.
czemu nie zwykłe hsg w szpitalu / za darmo? po co koszty...
moze twoja przegroda ma znaczenie w poronieniach i ciazach biochemicznych i nie ma co się doszukiewac innych przyczyn...
Efciu, przegroda została usunięta w styczniu br.
czemu HyFosy.. bo będzie mi je robił gin, który usuwał mi przegrodę w Krakowie i od razu robię SIS-a (badanie macicy od środka).
Nie dam innemu lekarzowi dotknąć się, tym bardziej macicy po zabiegu.