Stymulacja letrozolem
-
WIADOMOŚĆ
-
Alisa wrote:Witajcie:-)
Ja po rannym monicie. Cykl naturalny po lamecie: 10dc 2 pęcherzyki ok 14-15mm, endo 6 mm.
Kolejny monit w poniedziałek. A iui albo wtorek albo środa.
Kurcze sądziłam ze jak na ten dzień cyklu i endo i jajka będą większe. Choć w sumie mamy jeszcze parę dni do iui.
Gin powiedział ze przy cyklach 28dni owi możemy spodziewać się od 12 do 14dc
Musi się udaćAlisa lubi tę wiadomość
-
U nas inna sytuacja. Kilka dni temu dowiedziałam się, że najprawdopodobniej na 1,5-2lata będę musiala odpuścić starania... we wt będę miała pewną informację, bo wówczas mam spotkanie z chirurgiem.
Próbuję te uczucie tłumić, schowac głęboko, ale jest mi smutno. Wiem, że nie ma innego wyjścia, tak trzeba żeby później maluch mógł się zdrowo rozwijać, ale... jest mi zwyczajnie smutno, że koś ma "ot tak", z pacem w dupie za przeproszeniem, a ja mam ciągle pod górkę i marzenie o rodzeństwie dla synka prędko się nie spełni.
Mojemu mężowi też jest przykro.[/QUOTE]
Przykro mi, ale jak piszesz, lepiej, żeby maluch rozwijał się w zdrowym ciele.
-
Dootka_86 wrote:Ja sikacz ujemny temp troche spadla wiec jutro beta dla zasady zrobiona będzie...nie rozumiem czemu przy trzech ciałkach żółtych się nie udało...boje się ze moje jajowody nie dają rady przez endometrioze i ze bez ivf nic z tego...laparoskopii mi nie zrobią przez niskie amh...
Kochana, moje amh o wiele nizsze...a w ciaże zaszłam w zeszłym roku w lato- niestety puste jajo było.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 marca 2017, 14:28
-
nick nieaktualnyAlisa wrote:Dootka ja mam takie AMH jak Ty. Ale nie uważam by było niskie jak na moje 38 lat. Zresztą mój gin twierdzi ze AMH ładne.
Pewnie ze mogłoby być wyższe, ale trzeba się cieszyć tym co jest:-) -
Odebrałam własnie wyniki.
Wyglada na to, że wszystko jest w normie.
Robiłam sobie homocysteine, tsh, ft3, ft4, cała morfologię, witamine b12, kwas foliowy ( tu jeszcze czekam) i prolaktynę.
No i bądź tu mądry człowieku- dlaczego od prawie 2 lat nie mogę spłodzić dziedzica skoro wyniki zawsze są dobre?
U męża szału nie ma, ale wyniki były w miarę ok.
Ja już nie wiem- może ja źle robię to dziecko czy jak?
W każdym razie mam nadzieję że w poniedziałek immunolog powie mi coś wiecej, a w środę już pierwszy monit jajek. Od jutra lametta, więc trzymajcie kciuki za jajka -
Mama-Ali wrote:Odebrałam własnie wyniki.
Wyglada na to, że wszystko jest w normie.
Robiłam sobie homocysteine, tsh, ft3, ft4, cała morfologię, witamine b12, kwas foliowy ( tu jeszcze czekam) i prolaktynę.
No i bądź tu mądry człowieku- dlaczego od prawie 2 lat nie mogę spłodzić dziedzica skoro wyniki zawsze są dobre?
U męża szału nie ma, ale wyniki były w miarę ok.
Ja już nie wiem- może ja źle robię to dziecko czy jak?
W każdym razie mam nadzieję że w poniedziałek immunolog powie mi coś wiecej, a w środę już pierwszy monit jajek. Od jutra lametta, więc trzymajcie kciuki za jajka
112 cs o syna, 15 lat walki !!
Provita-Paliga
NK20%maj, 27% lipiec, Trombofilia,
Maj 2017 zaczynam walkę z immunologią/Paśnik,zapalenie endo, IMSI 9.11.2017
⛄⛄⛄
-
Ja własnie po monitoringu rano
E2 267 pg/ml
LH 7,17 mIU/ml
Endometrium 11 mm
Jajko 20mm
I pierwszy raz bede mieć stymulowany cykl bez prygnalu we wtorek kolejne usg bo do 3 dni ma być ovu.
Pierwszy raz mam taki estradiol zawsze wynosił ok 105Mama-Ali, efta, Natalia01 lubią tę wiadomość
Provita-Paliga
⛄⛄⛄
-
nick nieaktualny
-
Flowwer wrote:Ja własnie po monitoringu rano
E2 267 pg/ml
LH 7,17 mIU/ml
Endometrium 11 mm
Jajko 20mm
I pierwszy raz bede mieć stymulowany cykl bez prygnalu we wtorek kolejne usg bo do 3 dni ma być ovu.
Pierwszy raz mam taki estradiol zawsze wynosił ok 105
estradiol jak na jeden pęcherzyk faktycznie piekny.
ale piku lh to jeszcze nie miałaś. ciekawe kiedy bedzie owu bez zastrzyku. wątpie żeby we wtorek było juz po owu. bedziesz badała jeszcze raz lh lub robiła testy owu?Flowwer lubi tę wiadomość
6 lat starań efekt: Jaś ur. lipiec 2014 mutacja C677T i A1298C w genie MTHFR-heterozygota
1 IUI październik 2016 ciąża biochemiczna 2 IUI
3IUI grudzień 2016 serduszko bije pappa T21 1:424, Nifty Ok. córcia Iga
-
nick nieaktualny
-
Dootka_86 wrote:Bo mu się to nie podoba. I on chciał drugie dziecko normalnie, a nie taki cyrk i dziecko z probówki - tak to dokładnie powiedział
To może warto mu uświadomić że brak drugiego dziecka to prawdopodobnie słabe plemniki. No chyba że on faktycznie nie chce. Wiem, że to zabrzmi źle, ale może warto pomyśleć czy chcesz mieć o drugie dziecko?
Ostatnio czytałam artykuł że szczęście w małżeństwie jest odwrotnie proporcjonalne do ilości posiadanych dzieci
Powiem Wam, ze ja czasem jak patrze na inne rodziny to cenię sobie to, że mamy tylko jedną córę. Teraz przyjechał w odwiedziny moj tata, zajmuje się małą cały dzien, jutro mamy czas żeby iść do kina, na kolacje, na spacer- SAMI. Przy dwójce już nie jest tak łatwo.
Ja bardzo dbam o to, żebyśmy mieli czas tylko dla siebie, bez dziecka. Przy tych całych staraniach chyba trochę o tym zapominamy, ale o związek trzeba ciągle dbać, bo inaczej jaki sens w posiadaniu dzieciaków skoro związek ma się rozwalić... -
nick nieaktualnyMama-Ali wrote:To może warto mu uświadomić że brak drugiego dziecka to prawdopodobnie słabe plemniki. No chyba że on faktycznie nie chce. Wiem, że to zabrzmi źle, ale może warto pomyśleć czy chcesz mieć o drugie dziecko?
Ostatnio czytałam artykuł że szczęście w małżeństwie jest odwrotnie proporcjonalne do ilości posiadanych dzieci
Powiem Wam, ze ja czasem jak patrze na inne rodziny to cenię sobie to, że mamy tylko jedną córę. Teraz przyjechał w odwiedziny moj tata, zajmuje się małą cały dzien, jutro mamy czas żeby iść do kina, na kolacje, na spacer- SAMI. Przy dwójce już nie jest tak łatwo.
Ja bardzo dbam o to, żebyśmy mieli czas tylko dla siebie, bez dziecka. Przy tych całych staraniach chyba trochę o tym zapominamy, ale o związek trzeba ciągle dbać, bo inaczej jaki sens w posiadaniu dzieciaków skoro związek ma się rozwalić...
-
nick nieaktualnyDziewczyny ratujcie jestem końcówka cyklu dziś robię bete- wyjdzie ujemna już wiem. Ale od wczoraj mnie strasznie swędzi i piecze w intymnym miejscu. Zero upławów ale dotknąć się nie mogę...odstawilam luteine dopochwowa biorę pod język ale boje się ze to jakaś infekcja. I nie wiem co teraz czy brać od 3dc clo i lamette czy kwiecień odpuścić bo przecież do ginekologa pójdę dopiero po okresie czyli kolo 7dc...Kurde boje sie ze mi zabroni starań...
-
Hej Dziewczyny . Chciałabym do Was dołączyć. Również jestem stymulowana letrozolem. Wczoraj wzięłam ostatnią tabletkę a w środę idę na monitoring. U mnie głównym problemem jest endometrioza 3-go stopnia i niestety LUF. I ten pieprz*** luf nie daje za wygrana. Endometriozę mam usunięta , a jajowody drożne. Męża wyniki bardzo dobre. Dajemy sobie jeszcze 3 cykle, jeśli nie będą dalej pękać decydujemy się na ivf. Niestety ovitrellle itp zastrzyki na mojego LUFa nie działają . Mam jeszcze pytanie , czy któraś z Was ma plamienia po letrozolu ? Bo ja drugi cykl z letrozolem i plamie.
-
nick nieaktualnyMama-Ali wrote:Dootka , cieżko cos doradzić- nie możesz wcześniej dostać sie do lekarza?
-
nick nieaktualny..::Butterfly::.. wrote:Hej Dziewczyny . Chciałabym do Was dołączyć. Również jestem stymulowana letrozolem. Wczoraj wzięłam ostatnią tabletkę a w środę idę na monitoring. U mnie głównym problemem jest endometrioza 3-go stopnia i niestety LUF. I ten pieprz*** luf nie daje za wygrana. Endometriozę mam usunięta , a jajowody drożne. Męża wyniki bardzo dobre. Dajemy sobie jeszcze 3 cykle, jeśli nie będą dalej pękać decydujemy się na ivf. Niestety ovitrellle itp zastrzyki na mojego LUFa nie działają . Mam jeszcze pytanie , czy któraś z Was ma plamienia po letrozolu ? Bo ja drugi cykl z letrozolem i plamie.
-
efta wrote:estradiol jak na jeden pęcherzyk faktycznie piekny.
ale piku lh to jeszcze nie miałaś. ciekawe kiedy bedzie owu bez zastrzyku. wątpie żeby we wtorek było juz po owu. bedziesz badała jeszcze raz lh lub robiła testy owu?
Provita-Paliga
⛄⛄⛄