Stymulacja letrozolem
-
WIADOMOŚĆ
-
Dootka_86 wrote:No w poniedzielel dostane okres jak dziś odstawie progesteron. Pobrałam właśnie wymaz ale wynik za tydzień. Mam plan pójść do jakiegoś ginekologa zaraz po okresie...i tak przez okres się niczym smarować nie bede...pytanie czy takir leczenie przeszkadza w staraniach...
zależy jaki lek dostaniesz. jesli dobrze pamietam przy staraniach i infekcji leczona byłam namestycyną (czy jakoś tak) i starania nie były wstrzymane.
trzymam kciuki za bete6 lat starań efekt: Jaś ur. lipiec 2014 mutacja C677T i A1298C w genie MTHFR-heterozygota
1 IUI październik 2016 ciąża biochemiczna 2 IUI
3IUI grudzień 2016 serduszko bije pappa T21 1:424, Nifty Ok. córcia Iga
-
..::Butterfly::.. wrote:Hej Dziewczyny . Chciałabym do Was dołązyć. Również jestem stymulowana letrozolem. Wczoraj wzięłam ostatnią tabletkę a w środę idę na monitoring. U mnie głównym problemem jest endometrioza 3-go stopnia i niestety LUF. I ten pieprz*** luf nie daje za wygrana. Endometriozę mam usunięta , a jajowody drożne. Męża wyniki bardzo dobre. Dajemy sobie jeszcze 3 cykle, jeśli nie będą dalej pękać decydujemy się na ivf. Niestety ovitrellle itp zastrzyki na mojego LUFa nie działają . Mam jeszcze pytanie , czy któraś z Was ma plamienia po letrozolu ? Bo ja drugi cykl z letrozolem i plamie.
witaj u nas.
mam nadzieje że poradzisz sobie z LUFem , może tym razem zamiast ovitrelle dostaniesz pregnyl w dużej dawce albo gonapeptyl i tym razem pęcherzyki pękną.
Co do plamien to u mnie się nie zdarzały ale z tego co pamietam to chyba na ulotce jest napisane że mogą wystąpić.6 lat starań efekt: Jaś ur. lipiec 2014 mutacja C677T i A1298C w genie MTHFR-heterozygota
-
nick nieaktualnyFlowwer wrote:Kupiłam w aptece testy i od dzisiaj będę testować. Pójdę jeszczw raz w poniedziałek na badanie
Ja czekam na wyniki bety ale ze stoickim spokojem bo w cuda nie wierze. Posmarowałam się elem provag i lepiej..może to tylko podrażnienie po luteinie...oby -
nick nieaktualny
-
Bardzo mi przykro Dotka, ściskam mocno. Co do infekcji nasz gin za każdym razem pyta mnie czy nie było podrażnień po luteinie więc pewnie to często się zdarza..
Butterfly
Ja mam plamienia ale to raczej nie od letrozolu bo mam je również w naturalnym cyklu @ mam do 4/5dc dwa dni przerwy i od 7-12dc plamienia gin mówi że to blizna po cc brudzi ale przez 5 lat nie budziła więc dlaczego teraz jak się staram? Efta dobrze pisze zapytaj o pregnyl on ma większe stężenie i miejmy nadzieję że pomoże19.09-10.10-31.10 szczepienia allo spadło do 0 ;(
02.2019 - Pasnik immunologia
08.2018 - korekta isthmocele -laparotomia
01.2018- Angelius Provita
alloMLR 13% -> 0
Genotyp KIR-bx - implantacyjne są
ANA2 1:100 typ-ziarnisty,
NK 5% - test IMK
Subpopulacja limfocytów,
anty-TPO 0,38. anty-TG 0,82
homocysteina było 8,20->9,20
Prolaktyna 22
kwas foliowy 13,73ng/ml
wit d 44,5mg/ml
Tsh 1,422 Ft3 2,52 Ft4 1,09
Wolny testosteron 1,48 pH/ml
p/c przeciw kardiolipinie - ujemne
p/c p.antygenom jajnika - ujemne
p/c p. plemnikom,
17-prog 2,17 -> 1,52
Dhea-s- 449 -> 413 - za wysokie
SHBG- 15,32 za niskie - min 32,
Androstendion 1,81 ng/ml
Mycoplasma, ureoplasma, gbs, chlamydia, insulina, glukoza, Laparoskopia x2 , histero, toxo IgG,IgM, rózyczka,
Mąż - test MAR, HBA, SCA, defragmentacja - ok
Syn ur w 2011 ciąża naturalna - od tego czasu beta nie drgnęła -
Dotka, możesz spróbować przy infekcji lactovagina. To są bakterie kwasu mlekowego, może Ci ja zastopuja zanim pójdziesz do lekarza.04.2014 - synek
brak okresu po cc, niskie estrogeny, zespol czesciowo pustego siodla tureckiego, endo 2-3mm
letrozol, gonadotropiny - owulacja - brak okresu,
estrofem + duphaston - jest okres!! endo 6mm:) -
nick nieaktualny
-
Melduje się po monitoringu 12dc jajo 25mm endo.12,5mm owu jutro rano także wracam do domu i do dziela póki syn z babcią w parku :p
Dotka nie wiem czy wiesz ale nasz gin idzie na urlop od 16kwietnia do 20MAJA!
U mnie kolejny krok to inseminacja, niestety przeciąganie się to do maja że względu na ten urlop..byla możliwość zeby zrobić jutro ale nie chce takiej decyzji sama podejmować tzn gdyby to ode mnie tylko zależało to oczywiście że bym się zgodziła ale do tego trzeba dwojga..Asik84 lubi tę wiadomość
19.09-10.10-31.10 szczepienia allo spadło do 0 ;(
alloMLR 13% -> 0
NK 5% - test IMK
Subpopulacja limfocytów,
Prolaktyna 22
kwas foliowy 13,73ng/ml
wit d 44,5mg/ml
p/c p. plemnikom,
17-prog 2,17 -> 1,52
Androstendion 1,81 ng/ml
Mycoplasma, ureoplasma, gbs, chlamydia, insulina, glukoza, Laparoskopia x2 , histero, toxo IgG,IgM, rózyczka,
Natalia01 wrote:Melduje się po monitoringu 12dc jajo 25mm endo.12,5mm owu jutro rano także wracam do domu i do dziela póki syn z babcią w parku :p
U mnie kolejny krok to inseminacja, niestety przeciąganie się to do maja że względu na ten urlop..byla możliwość zeby zrobić jutro ale nie chce takiej decyzji sama podejmować tzn gdyby to ode mnie tylko zależało to oczywiście że bym się zgodziła ale do tego trzeba dwojga..
A u mnie test ovu negatywny dzis 15dc
112 cs o syna, 15 lat walki !!
Provita-Paliga
NK20%maj, 27% lipiec, Trombofilia,
Maj 2017 zaczynam walkę z immunologią/Paśnik,zapalenie endo, IMSI 9.11.2017
⛄⛄⛄
-
nick nieaktualnyNatalia01 wrote:Melduje się po monitoringu 12dc jajo 25mm endo.12,5mm owu jutro rano także wracam do domu i do dziela póki syn z babcią w parku :p
U mnie kolejny krok to inseminacja, niestety przeciąganie się to do maja że względu na ten urlop..byla możliwość zeby zrobić jutro ale nie chce takiej decyzji sama podejmować tzn gdyby to ode mnie tylko zależało to oczywiście że bym się zgodziła ale do tego trzeba dwojga.. -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyNatalia01 wrote:Ja mam plamienia ale to raczej nie od letrozolu bo mam je również w naturalnym cyklu @ mam do 4/5dc dwa dni przerwy i od 7-12dc plamienia gin mówi że to blizna po cc brudzi ale przez 5 lat nie budziła więc dlaczego teraz jak się staram?
W naturalnym cyklu czy na lamecie wygląda to tak: do 3dc @, 2 dni przerwy i od 6-9dc plamienia. Ja również jestem po 2 cc. Ale taka historba zaczęła się rok temu, po usunięciu przegrody macicy. I trwa do dzisiaj. Muszę z ginem o tym porozmawiać. -
Dootka przykro mi
Natalia piekne parametry, nic tylko dzieci robić.6 lat starań efekt: Jaś ur. lipiec 2014 mutacja C677T i A1298C w genie MTHFR-heterozygota
-
Alisa wrote:Natalka - Ty wiesz ze u mnie podobnie to wygląda czyli plamienia.
W naturalnym cyklu czy na lamecie wygląda to tak: do 3dc @, 2 dni przerwy i od 6-9dc plamienia. Ja również jestem po 2 cc. Ale taka historba zaczęła się rok temu, po usunięciu przegrody macicy. I trwa do dzisiaj. Muszę z ginem o tym porozmawiać.
Nie wiedziałam że Ty też tak masz, u mnie też niedługo będzie rok i żadnej konkretnej odp skąd to, tylko przypuszczenia że to blizna po cc..a czy Twój gin wyjaśnił to w jakiś sposób? Bo zapewne zauważył na monicie? Myślisz że to może być przyczyną braku ciąży?Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 kwietnia 2017, 21:25
19.09-10.10-31.10 szczepienia allo spadło do 0 ;(
alloMLR 13% -> 0
NK 5% - test IMK
Subpopulacja limfocytów,
Prolaktyna 22
kwas foliowy 13,73ng/ml
wit d 44,5mg/ml
p/c p. plemnikom,
17-prog 2,17 -> 1,52
Androstendion 1,81 ng/ml
nick nieaktualnyNatalia01 wrote:Nie wiedziałam że Ty też tak masz, u mnie też niedługo będzie rok i żadnej konkretnej odp skąd to, tylko przypuszczenia że to blizna po cc..a czy Twój gin wyjaśnił to w jakiś sposób? Bo zapewne zauważył na monicie? Myślisz że to może być przyczyną braku ciąży?
Nie wiem czy to powód braku ciąży bo nie znam przyczyny. Ale szczerze- jakoś mnie już to wali. Jestem tak zmęczona tymi staraniami, monitami itd ze niech się dzieje co chce. Zrobiłam co mogłam. Więc już zostawiam to losowi... -
nick nieaktualnyNatalia01 wrote:Nie wiedziałam że Ty też tak masz, u mnie też niedługo będzie rok i żadnej konkretnej odp skąd to, tylko przypuszczenia że to blizna po cc..a czy Twój gin wyjaśnił to w jakiś sposób? Bo zapewne zauważył na monicie? Myślisz że to może być przyczyną braku ciąży?
-
Widzę że to chyba przypadłość po cc19.09-10.10-31.10 szczepienia allo spadło do 0 ;(
alloMLR 13% -> 0
NK 5% - test IMK
Subpopulacja limfocytów,
Prolaktyna 22
kwas foliowy 13,73ng/ml
wit d 44,5mg/ml
p/c p. plemnikom,
17-prog 2,17 -> 1,52
Androstendion 1,81 ng/ml
Ja teraz tez miałam dziwną poerwszą fazę ale przypisuje to bardziej ze to pierwsza @ po laparo bo sama @ trwała 3 dni później 2 dni przerwy i do 10 dc brudzenia troche intensywne.
Dziś 16 dc test ovu pozytywny i jajco "dobite" we wtorek USG czy faktycznie ovu była jeszcze wczoraj jaknik bardzo bolał a dziś ćmienie.Natalia01 lubi tę wiadomość
112 cs o syna, 15 lat walki !!
Provita-Paliga
NK20%maj, 27% lipiec, Trombofilia,
Maj 2017 zaczynam walkę z immunologią/Paśnik,zapalenie endo, IMSI 9.11.2017
⛄⛄⛄
-
nick nieaktualnyWitam wszystkich. Jestem tu nowa i nie do końca ogarniam całą sprawę. To co się dowiedziałam, to tylko własne uparcie.
A zostałam tu skierowana z innego wątku, bo podobno Dziewczyny macie większe doświadczenie.
Ale pokrótce: pół roku po całkowitej resekcji tarczycy z podejrzeniem nowotworu, TSH unormowane od 3 miesięcy, czuję się super, Ft3 i Ft4 w normie.
Biorę Letrox, Magne B6, Folic i Jodid od 11.02.
W zeszły poniedziałek trafiłam do ginekologa przez bardzo silny ból podbrzusza,śluz z krwią, który prawdopodobnie był wynikiem przedźwigania się. Akurat na weekend wypadła mi teoretyczna owulacja. Cykle mam bardzo regularne 27-28 dni. Od długiego czasu robię testy owulacyjne dla samej siebie. Pozytywne wyniki wychodzą między 11 a 13dc. Tak samo było teraz. Przy okazji wizyty u ginekolog, sprawdziłyśmy czy ta owulacja naprawdę była. Niestety nie pokazało się nic na USG. Pobrano mi próbkę do analizy Estradiolu. Wynik wyszedł 73,43- na co ginekolog powiedziała, że owulacji nie było na pewno, bo wynik jest bardzo niski. Zaproponowała stymulację, na którą się nie zgodziłam, bo nie było podstawy sądzić że to akurat wypadek przy pracy w tym miesiącu- zdarza się... dałam sobie spokój i wiedziałam że jest po ptokach, decyzja była że będziemy obserwować dalej. Estradiol był badany w 13dc.
Nie dawało mi to natomiast spokoju, bo zaproponowano mi stymulację, gdzie nawet nie było odniesienia do czegokolwiek. Tym bardziej, że nawet nie zaczęliśmy się starać. Dopiero miało teraz wszystko ruszyć.
Ale z własnej ciekawości zrobiłam w 18dc ponownie wyniki estradiolu i do tego progesteronu. A wygląda to następująco.
12dc- podwyższona temperatura 37,5st.
13dc
Estradiol 73,43 pg/ml
f. pęcherzykowa 12,5 - 166 pg/ml
f. owulacyjna 85,8 - 498 pg/ml
f. lutealna 43,8 - 211 pg/ml
I trymestr 215 - 4300 pg/ml
18dc- podwyższona temperatura 37st.
Estradiol 256,80 (zakres jak wyżej, to samo laboratorium),
Progesteron 14,09 ng/ml
f. pęcherzykowa 0,057 - 0,893 ng/ml
f. owulacyjna 0,121 - 12,0 ng/ml
f. lutealna 1,83 - 23,9 ng/ml
I trymestr 11,0 - 44,3 ng/ml
Do tego w 19dc pojawił się ból brzucha jak przy owulacji.
Od 14dc - 18dc nie zabezpieczaliśmy się.
Do tego w 18dc zrobiłam test owulacyjny i był negatywny, tak samo jak ciążowy.
Jestem świadoma, że to za szybko aby stwierdzić ciążę.
Jutro mam zamiar ponownie zbadać estradiol i progesteron.
Ale kluczowe pytanie jakie nas nurtuje, to czy mimo że od bardzo dawna testy owulacyjne wychodzą pozytywne 11 - 13dc, to może nie być wtedy owulacji i może się ona pojawić później bez większych objawów? Np. teraz, na co wskazuje wysokość Estradiolu? Czy jednak jest jakaś szansa na ciążę?
Do ginekologa na razie nie chcę iść, bo wiadomo że i tak nic nie zobaczy szybciej niż po terminie @ która będzie za 8 dni. I czy jest sens robić jutro też betę.
Będę wdzięczna za jakiekolwiek wskazówki. Staram się na nic nie nastawiać, ale próbuję zrozumieć organizm, który myślałam że jest bardzo jednoznaczny ze swoimi objawami, a tu jak widać są niespodzianki.efta lubi tę wiadomość