Stymulacja letrozolem
-
WIADOMOŚĆ
-
Dootka_86 wrote:P.S. Tez mam 2 kilo na plusie ale nie wiem czy po tych 2 mies stymulacji czy po tym nieszczesnym Ovulastanie a słodyczy zero ze względu na ta grzybicę
Dootka_86, moje kg na plusie to też nie słodycze, tylko tłuszcze które jadłam, żeby hormonom było lepiej i żeby endo rosło.. Ale jak się je masło orzechowe łyżkami (bo sante wyprodukowało pół kg masła z samych orzechów bez konserwantów i było u mnie w sklepie za 10 zł to potem trzeba biegać )04.2014 - synek
brak okresu po cc, niskie estrogeny, zespol czesciowo pustego siodla tureckiego, endo 2-3mm
letrozol, gonadotropiny - owulacja - brak okresu,
estrofem + duphaston - jest okres!! endo 6mm:) -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyJustys84 wrote:Dootka_86, moje kg na plusie to też nie słodycze, tylko tłuszcze które jadłam, żeby hormonom było lepiej i żeby endo rosło.. Ale jak się je masło orzechowe łyżkami (bo sante wyprodukowało pół kg masła z samych orzechów bez konserwantów i było u mnie w sklepie za 10 zł to potem trzeba biegać )
-
Dootka_86, w takim razie przepraszam. Ja mam wrazenie, ze u mnie to moja wina. Teraz sie boje tego estrofemu strasznie. Chyba zaczne jesc bardzo restrykcyjnie, wazyc wszystko i liczyc kalorie04.2014 - synek
brak okresu po cc, niskie estrogeny, zespol czesciowo pustego siodla tureckiego, endo 2-3mm
Dootka_86 wrote:Hej dziewczyny postanowiłam się zameldować mimo ze letrozolu już nie wezmę jestem w połowie opakowania Ovulastanu- co a świństwo mam uderzenia gorąca, nie mogę spać, głowa mi pęka. Oczywiście wyszła mi ta heterozygota mthfr c677t. Byłam dzisiaj u hematologa i mam zalecenie fraxiparine w razie ciąży no i jeść metylowany kwas foliowy Candida niby w wymazie już nie wyszła wiec mam nadzieje ze odpuściła. 1.06 mam wizytę i od około polowy czerwca zaczynam gonapeptyl a potem stymulację. Jeszcze wybieram się do immunologa pogadać o moich dodatnich ana i zasadności brania encortonu. Chce byc pewna ze zrobiłam wszystko co mogłam żeby to in vitro się udało. Widzę ze tu u Was nowe ciąże:)
Natalia, co u Ciebie? Kiedy się wybierasz do J.P.?
P.S. Tez mam 2 kilo na plusie ale nie wiem czy po tych 2 mies stymulacji czy po tym nieszczesnym Ovulastanie a słodyczy zero ze względu na ta grzybicę
Witaj, dobrze że u Ciebie lepiej oczywiście mam na myśli to paskudztwo z którym się zmagalas ostatnio.. Hmm co u mnie same anomalia, w 12dc byłam na podgladzie u gina na NFZ i pustki a wydawało mi się że jajnik lewy pracował ale to za wcześnie na owu jak na 12dc bez stymulacji..między 12-18dc dużo śluzu tj płodny chociaż u mnie nigdy nie jest rozciagliwy.. 25dc miałam okropne boleści jajnika takie owulacyjne zrobiłam test owu i wyszedł pozytywny dziwne bo ani śluzu przed ani po..@ miała być w niedzielę ale jak owu się przesunela to będzie później od dziś miałam się stymulować a tak to wszystko o prawie 2tyg mi się przesunie czyli nie podejdę do lul końcem maja tylko w czerwcu ehh19.09-10.10-31.10 szczepienia allo spadło do 0 ;(
02.2019 - Pasnik immunologia
08.2018 - korekta isthmocele -laparotomia
01.2018- Angelius Provita
alloMLR 13% -> 0
Genotyp KIR-bx - implantacyjne są
ANA2 1:100 typ-ziarnisty,
NK 5% - test IMK
Subpopulacja limfocytów,
anty-TPO 0,38. anty-TG 0,82
homocysteina było 8,20->9,20
Prolaktyna 22
kwas foliowy 13,73ng/ml
wit d 44,5mg/ml
Tsh 1,422 Ft3 2,52 Ft4 1,09
Wolny testosteron 1,48 pH/ml
p/c przeciw kardiolipinie - ujemne
p/c p.antygenom jajnika - ujemne
p/c p. plemnikom,
17-prog 2,17 -> 1,52
Dhea-s- 449 -> 413 - za wysokie
SHBG- 15,32 za niskie - min 32,
Androstendion 1,81 ng/ml
Mycoplasma, ureoplasma, gbs, chlamydia, insulina, glukoza, Laparoskopia x2 , histero, toxo IgG,IgM, rózyczka,
Mąż - test MAR, HBA, SCA, defragmentacja - ok
Syn ur w 2011 ciąża naturalna - od tego czasu beta nie drgnęła -
Ja na letrozolu schudłam włosy na początku strasznie wypadały a teraz biorę salfalizin i 3/4 mniej wypada.
Od dziś ruszam z DHEA eljot na podrasowanie jakeczek oraz q10, D3 6000j, k2mk7, pyłek pszczeli, acerole, wit C, magnes,
112 cs o syna, 15 lat walki !!
Provita-Paliga
NK20%maj, 27% lipiec, Trombofilia,
Maj 2017 zaczynam walkę z immunologią/Paśnik,zapalenie endo, IMSI 9.11.2017
⛄⛄⛄
-
6000j D3 to bardzo dużo, masz niedobory, czy wiesz ze to moze pomoc?04.2014 - synek
Justys84 wrote:6000j D3 to bardzo dużo, masz niedobory, czy wiesz ze to moze pomoc?
Provita-Paliga
⛄⛄⛄
-
A D3 i utrzymanie w na odpowiednim poziomie wpływa korzystnie na poprawę jakosci komórek.
Provita-Paliga
⛄⛄⛄
-
nick nieaktualnyDHEA też jest odpowiedzialne za jakość komórek i to jest potwierdzone badaniami klinicznymi, ostatnio wlasnie czytałam o tym. Także dobrze ze to zaczynasz brać z kolei myslalam o zakupie koenzymu q10, ale jego dzialania badania kliniczne nie potwierdzily:)
-
nick nieaktualnyJustys84 wrote:Dootka_86, w takim razie przepraszam. Ja mam wrazenie, ze u mnie to moja wina. Teraz sie boje tego estrofemu strasznie. Chyba zaczne jesc bardzo restrykcyjnie, wazyc wszystko i liczyc kalorie
-
nick nieaktualnyNatalia01 wrote:Witaj, dobrze że u Ciebie lepiej oczywiście mam na myśli to paskudztwo z którym się zmagalas ostatnio.. Hmm co u mnie same anomalia, w 12dc byłam na podgladzie u gina na NFZ i pustki a wydawało mi się że jajnik lewy pracował ale to za wcześnie na owu jak na 12dc bez stymulacji..między 12-18dc dużo śluzu tj płodny chociaż u mnie nigdy nie jest rozciagliwy.. 25dc miałam okropne boleści jajnika takie owulacyjne zrobiłam test owu i wyszedł pozytywny dziwne bo ani śluzu przed ani po..@ miała być w niedzielę ale jak owu się przesunela to będzie później od dziś miałam się stymulować a tak to wszystko o prawie 2tyg mi się przesunie czyli nie podejdę do lul końcem maja tylko w czerwcu ehh
-
To odpowiedź na pytanie pacjentki z forum embriologicznego novum: "Zastosowanie estradiolu w fazie lutealnej przed właściwą stymulacją u pacjentek słabo odpowiadających na stymulację, może poprawić zarówno ilość, jak i jakość komórek jajowych (tzw. protokół EPP - Estradiol Priming Protocol)."
Provita-Paliga
⛄⛄⛄
-
Moja ginekolog odpisła mi dziŚ tylko, żebym w nowym cyklu wzięła taką samą dawkę lametty jak do tej pory,A dodatkowo pregnyl. I mam do was pytanie, wiem że pregnyl jest na pękanie jajeczek, ale moje pękają, więc co ten pregnyl ma u mnie zdziałać? Czy on wspomaga coś jeszcze? I czy pregnyl bierze się samemu czy pielęgniarka musi podać?nika77
-
Flowwer wrote:To odpowiedź na pytanie pacjentki z forum embriologicznego novum: "Zastosowanie estradiolu w fazie lutealnej przed właściwą stymulacją u pacjentek słabo odpowiadających na stymulację, może poprawić zarówno ilość, jak i jakość komórek jajowych (tzw. protokół EPP - Estradiol Priming Protocol)."nika77
-
nika77 wrote:Moja ginekolog odpisła mi dziŚ tylko, żebym w nowym cyklu wzięła taką samą dawkę lametty jak do tej pory,A dodatkowo pregnyl. I mam do was pytanie, wiem że pregnyl jest na pękanie jajeczek, ale moje pękają, więc co ten pregnyl ma u mnie zdziałać? Czy on wspomaga coś jeszcze? I czy pregnyl bierze się samemu czy pielęgniarka musi podać?
Pregnyl dodatkowo pomaga dojrzeć jajeczku w końcowej fazie a po owulacji wspomaga pracę ciałka żółtego. -
summer86 wrote:Pregnyl dodatkowo pomaga dojrzeć jajeczku w końcowej fazie a po owulacji wspomaga pracę ciałka żółtego.
Widzę,że miałaś Hsg,czy robiłaś jakieś badania przed Hsg?miałaś w znieczuleniu miejscowym czy brałaś tylko lek przeciwbólowy?nika77 -
Mama-Ali wrote:Na mnie fostimon super podziałał. Miałam 4 pęcherzyki przy dwóch zastrzykach przez 5 dni. U mnie niestety był problem z niepekającymi pecherzykami jak było ich więcej, wiec to już inna historia, ale sam lek uważam za genialny . Mam nadzieję że przyniesie Ci szczęście
-
nika, dali nam tylko jakiś silny lek przeciwbólowy. Przed HSG robiłam biocenozę, chlamydię, mycoplasmę i ureaplasmę, takie wynik u mnie były wymagane. A po HSG dostawałyśmy i tak dożylnie antybiotyk, tak just in case
-
U mnie pęcherzyki 4 pękły, endo o dziwo dobre jak dla mnie 9,3mm
a zawsze miałam 6mm. To wielki postęp. Jestem zadowolona.Natalia01, Justys84, summer86 lubią tę wiadomość
"Cokolwiek zasiejesz, po jakimś czasie zbierzesz ! Twoje myśli to ziarno i od nich będą zależeć żniwa ".
21.03.2022 transfer 2AA
5 dpt 21,4 7 dpt 61,2 10 dpt 205,9 14 dpt 955 23 dpt 💗
7.06.22 prenetralne, synek
18.07.22 pierwsze ruchy 19+5
22.07.2020 20+2 waga 329g połówkowe
30.09.22 3 genetyczne 30+2 1445g
12.12.2022 40+5 56 cm, 3550 g, g.15.55 😍
02.01.2020 *IVF *ICSI MACS
15.01.2020 punkcja ❄❄ ❄
15.02.2020 transfer 3AA
6 dpt 49,5 9 dpt 181,5 11 dpt 286 13 dpt 446 16 dpt 1446 19 dpt 3893
26 dpt ❤️ 12.03.2020