X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Stymulacja letrozolem
Odpowiedz

Stymulacja letrozolem

Oceń ten wątek:
  • AmVormittag Autorytet
    Postów: 462 599

    Wysłany: 17 października 2014, 19:09

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    trudno powiedzieć, też chyba jednak nie za dobrze, wychodzi na to, że wczesna owulacja będzie. w cyklach naturalnych też szybko pojawiał się pęcherzyk dominujący, a teraz pewnie wskutek stymulacji poszło jeszcze szybciej. nie nastawiam się jakoś specjalnie, ale jestem ogólnie dobrej myśli - jutro IUI.

    3 lata starań, amh 0.7-0.8 endometrioza II st, 3xiui nieudane, 1xivf niedane, 2x niespodzianka - naturals :-D
    f2wlwn15ouce76v4.png
    961l9vvjv4n6peyx.png
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 17 października 2014, 19:50

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    AmVormittag wrote:
    trudno powiedzieć, też chyba jednak nie za dobrze, wychodzi na to, że wczesna owulacja będzie. w cyklach naturalnych też szybko pojawiał się pęcherzyk dominujący, a teraz pewnie wskutek stymulacji poszło jeszcze szybciej. nie nastawiam się jakoś specjalnie, ale jestem ogólnie dobrej myśli - jutro IUI.
    trzymam kciuki

  • Anatolka Autorytet
    Postów: 8014 6908

    Wysłany: 17 października 2014, 21:25

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natka, jak się czujesz po dawce, która mnie przeraziła...? Mam nadzieję, że ok :)

    Natka098 lubi tę wiadomość

    1usa3e5e6fqireg4.png

    3ca106616b.png
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 17 października 2014, 21:29

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anatolka wrote:
    Natka, jak się czujesz po dawce, która mnie przeraziła...? Mam nadzieję, że ok :)

    ok, jakoś źle nie wpłynęła na mnie, trochę mnie głowa pobolała chwile ale nie wiem czy to tak po prostu czy od leku.

    ciekawe jak wpłynęła na moje jajniki...

  • Anatolka Autorytet
    Postów: 8014 6908

    Wysłany: 17 października 2014, 21:33

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nooo, ja też jestem ciekawa :) ale trochę cieszę się, że nie przekonam się na własnej skórze... może faktycznie Ci posłuży skoro typowa 5-dniówka nie dała rady...

    Natka098 lubi tę wiadomość

    1usa3e5e6fqireg4.png

    3ca106616b.png
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 17 października 2014, 21:38

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    ogólnie ciekawe jak ten lek zadziała, za 5 dni mam monit to się okaże.

  • anakonda Autorytet
    Postów: 4536 1434

    Wysłany: 18 października 2014, 12:33

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    AAPAULAA chya pozostaje zaufać lekarzowi ? Ale ładny masz pęcherzyk no i jest a w jakiej dawce brałaś ?
    AmVormittag i tak źle i tak . Trzymam kciuki
    Natka jaką ty dawkę bierzesz/brałaś ?
    Dziewczyny odczuwacie jajniki bo ja tak nie cały czas ale chwilami mnie pobolewją

    Starania od 2008 roku 07.02.14 aniołek 13tc
    3 IUI :(
    03.2016 I procedura krótki protokół ICSI :(
    05.2016 II procedura krótki protokół ICSI :(
    Zmiana kliniki MedArt
    09.2016 długi protokół 21.09 punkcja mamy 3 zarodki :)
    29.11.2016 crio 4AA cb
    Mrl 0% szczepienia -> 26,1 ( X)-> doszczepianie (I)
    08.2018 IV IVF cykl naturalny transfer 17.08 7tc :(
    V IVF grudzień 6 zarodków 4 prawidłowe genetycznie
    10.04. 2019transfer :(
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 18 października 2014, 13:05

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    anakonda wrote:
    AAPAULAA chya pozostaje zaufać lekarzowi ? Ale ładny masz pęcherzyk no i jest a w jakiej dawce brałaś ?
    AmVormittag i tak źle i tak . Trzymam kciuki
    Natka jaką ty dawkę bierzesz/brałaś ?
    Dziewczyny odczuwacie jajniki bo ja tak nie cały czas ale chwilami mnie pobolewją


    8 tabletek 3dc

    chruszczow lubi tę wiadomość

  • nick nieaktualny

    Wysłany: 18 października 2014, 13:43

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Od 3 do 8 dnia cyklu po jednej tabletce:-)

  • nick nieaktualny

    Wysłany: 18 października 2014, 13:49

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    do tej pory nie odczuwam jajników, nie wiem czy dobrze, czy źle, nic nie wiem...

  • anakonda Autorytet
    Postów: 4536 1434

    Wysłany: 18 października 2014, 14:25

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam od 3+7 dc po 2 tabletki na dzień .
    Natka po jednej dziennie ?
    Kurczę to ja mam dużą dawkę chyba a na letrazolu może dojść do hiperstymulacji ? bo zaczynam sie martwić :(

    Starania od 2008 roku 07.02.14 aniołek 13tc
    3 IUI :(
    03.2016 I procedura krótki protokół ICSI :(
    05.2016 II procedura krótki protokół ICSI :(
    Zmiana kliniki MedArt
    09.2016 długi protokół 21.09 punkcja mamy 3 zarodki :)
    29.11.2016 crio 4AA cb
    Mrl 0% szczepienia -> 26,1 ( X)-> doszczepianie (I)
    08.2018 IV IVF cykl naturalny transfer 17.08 7tc :(
    V IVF grudzień 6 zarodków 4 prawidłowe genetycznie
    10.04. 2019transfer :(
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 18 października 2014, 14:30

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    anakonda wrote:
    Ja mam od 3+7 dc po 2 tabletki na dzień .
    Natka po jednej dziennie ?
    Kurczę to ja mam dużą dawkę chyba a na letrazolu może dojść do hiperstymulacji ? bo zaczynam sie martwić :(
    ja miałam jednorazowo 8 tabletek w 3 dc, a raczej nie może dojść do hiperstymulacji, bo nawet jest to polecany lek, żeby nie było efektu ciąży mnogiej, mniejsze prawdopodobieństwo.

  • anakonda Autorytet
    Postów: 4536 1434

    Wysłany: 18 października 2014, 14:36

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natka098 wrote:
    ja miałam jednorazowo 8 tabletek w 3 dc, a raczej nie może dojść do hiperstymulacji, bo nawet jest to polecany lek, żeby nie było efektu ciąży mnogiej, mniejsze prawdopodobieństwo.
    łoł no to ładnie :) No i uspokoiłaś mnie trochę .A szkoda że jest mniejsza szansa na ciąże mnoga bo nie powiem że cieszyłabym się ale jak będzie jedna to będę wdzięczna Bogu :)

    Starania od 2008 roku 07.02.14 aniołek 13tc
    3 IUI :(
    03.2016 I procedura krótki protokół ICSI :(
    05.2016 II procedura krótki protokół ICSI :(
    Zmiana kliniki MedArt
    09.2016 długi protokół 21.09 punkcja mamy 3 zarodki :)
    29.11.2016 crio 4AA cb
    Mrl 0% szczepienia -> 26,1 ( X)-> doszczepianie (I)
    08.2018 IV IVF cykl naturalny transfer 17.08 7tc :(
    V IVF grudzień 6 zarodków 4 prawidłowe genetycznie
    10.04. 2019transfer :(
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 18 października 2014, 14:41

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    jest prawdopodobieństwo bliźniaków mniejsze ale jest, natomiast trojaczki to już znikome, a przy clo prawdopodobne

  • AmVormittag Autorytet
    Postów: 462 599

    Wysłany: 18 października 2014, 17:25

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja miałam dawkę 2 tabl przez 5 dni od 2 dc. zobaczymy, co z tego wyniknie ;-)

    3 lata starań, amh 0.7-0.8 endometrioza II st, 3xiui nieudane, 1xivf niedane, 2x niespodzianka - naturals :-D
    f2wlwn15ouce76v4.png
    961l9vvjv4n6peyx.png
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 18 października 2014, 22:48

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja bealam femare i jest duzo bezpieczniejsza niz clo...

  • ciri82 Znajoma
    Postów: 27 5

    Wysłany: 19 października 2014, 13:32

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam, jestem nowa na tym forum:)zaczęłam brać pierwszy cykl Lamette, wcześniej, od maja, CLO i nic. Mam takie pytanie, czy Lametta lub inny podobny lek, mógł skrócić tak cykl, że wg wykresu owulacja była w 9 dni cyklu? Bo wydaje mi się to nieprawdopodobne... Moje cykle zwykle były powyżej 30 dni!

    Lenka 19.06.2010r. Rodzeństwo?
  • Anatolka Autorytet
    Postów: 8014 6908

    Wysłany: 19 października 2014, 13:42

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wykres nie jest zadnym pewnym wyznacznikiem, to liczy maszyna. Prawdopodobieństwo. Jedynym pewnym jest usg, ale owu mogła się przyśpieszyć. Szybciej urosł pęcherzyk to i szybciej mógł pęknąć :) miałaś monit?

    1usa3e5e6fqireg4.png

    3ca106616b.png
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 19 października 2014, 17:45

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    jak szybko pojawiała się Wam owulka?

  • ciri82 Znajoma
    Postów: 27 5

    Wysłany: 19 października 2014, 18:02

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anatolka wrote:
    Wykres nie jest zadnym pewnym wyznacznikiem, to liczy maszyna. Prawdopodobieństwo. Jedynym pewnym jest usg, ale owu mogła się przyśpieszyć. Szybciej urosł pęcherzyk to i szybciej mógł pęknąć :) miałaś monit?
    Dzięki, też mi się wydaje to niemożliwe. Miałam w zeszły czwartek, dopiero coś się zaczęlo dziać, zobaczymy co będzie dalej.

    Lenka 19.06.2010r. Rodzeństwo?
‹‹ 2 3 4 5 6 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zainteresują Cię również:

Niedoczynność tarczycy podczas starania o dziecko

Tarczyca to niewielki gruczoł umiejscowiony na szyi człowieka, który wytwarza hormony i ma ogromny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Dlaczego tak często obniża płodność kobiety? Jak rozpoznać najczęstsze choroby tarczycy: niedoczynność i nadczynność? Przeczytaj w eksperckim artykule w całości poświęconym tarczycy! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Nieregularny okres. Przyczyny i objawy nieregularnych cykli miesiączkowych.

Nieregularny okres nie zawsze musi świadczyć o zaburzeniach, czy problemach hormonalnych. Na pewnych etapach życia nieregularne cykle są okresem przejściowym. Kiedy jednak nieregularne cykle warto skonsultować z lekarzem? Jakie są najczęstsze przyczyny nieregularnych cykli miesiączkowych? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Histeroskopia skuteczna metoda diagnostyki i leczenia niepłodności

Histeroskopia to metoda, która pozwala wykryć i wyleczyć niektóre przyczyny niepłodności: polipy macicy, zrosty, mięśniaki. Histeroskopia diagnostyczna czy histeroskopia zabiegowa - kiedy warto zdecydować się na zabieg?  Jak wygląda histeroskopia? W którym momencie cyklu wykonuje się zabieg? Jakie mogą być skutki uboczne? 

CZYTAJ WIĘCEJ