Forum Starając się z pomocą medyczną Stymulacja letrozolem
Odpowiedz

Stymulacja letrozolem

Oceń ten wątek:
  • anakonda Autorytet
    Postów: 4218 1342

    Wysłany: 21 października 2014, 19:11

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj stres był niesamowity nawet gin powiedział mi żebym się nie stresowała :)
    AApaulaaa ważne że jest chociaż jeden . Na na te dwa mniejsze nie licze bo nic może z nich nie wyjść Za to mam jeden ładny. W czwartek monit i pregnyl piątek działać chyba że jeszcze coś sie zmieni .
    Natka jak u nas coś sie pokazało to i u Ciebie też trzymam mocno kciuki Teraz wiem ze nie warto było się tak stresować :) za pewne w czwartek złapie stresik tez

    Natka098, Tyniaa lubią tę wiadomość

    Starania od 2008 roku 07.02.14 aniołek 13tc
    3 IUI :(
    03.2016 I procedura krótki protokół ICSI :(
    05.2016 II procedura krótki protokół ICSI :(
    Zmiana kliniki MedArt
    09.2016 długi protokół 21.09 punkcja mamy 3 zarodki :)
    29.11.2016 crio 4AA cb
    Mrl 0% szczepienia -> 26,1 ( X)-> doszczepianie (I)
    08.2018 IV IVF cykl naturalny transfer 17.08 7tc :(
    V IVF grudzień 6 zarodków 4 prawidłowe genetycznie
    10.04. 2019transfer :(
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 21 października 2014, 20:18

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Już jutro się wszystko okaże, ale dziś nie miałam czasu na myślenie, teraz trochę pomyślę i jutro rano.

  • nick nieaktualny

    Wysłany: 22 października 2014, 06:33

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zycze powodzenia:-) trzymam kciuki:-*

  • asiek191 Autorytet
    Postów: 341 362

    Wysłany: 22 października 2014, 09:44

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się i ja:)

    wczoraj zaczęłam nowy cykl, tym razem ze stymulacją letrozolem a dokładniej lamettą:) clo niestety na mnie nie działało i ginka zmieniła mi leki:)

    i oczywiście wczoraj się zdenerwowałam bo dzwonie do rejestracji umówić się do mojej lekarki na monitoring w 12dc, który wypada 30 października, a kobitka mi mówi ze pani doktor do końca miesiąca ma urlop, a pierwszy wolny termin na 13 listopada. Od razu ciśnienie 300 miałam. I teraz nie wiem co zrobić bo przyjmuje tylko w poniedziałki i czwartki, chyba po prostu w pierwszy dzień po urlopie pójde do niej i może mnie przyjmie między pacjentkami, eh same problemy:/

    natka trzymam kciuki za wizytę, koniecznie daj znać co i jak:)
    aapaulaa uuu owulacja tuż tuż jak już taki ładny pęcherzyk jest:) działajcie koniecznie:D

    to nasz <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 szczęśliwy cykl!:) nasz mały CUD <3
    CÓRECZKA <3

    3i49hdgee1o4pbfq.png
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 22 października 2014, 13:53

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej. Asiek 191 tylko zastanawia mnie czemu nie dal mi pregnylu... moze uwaza ze sam powinien peknac... bo teraz ide 16 dc jutro na test pct wiec i usg bede miala... oby pecherzyk peknal jutro:-)

  • asiek191 Autorytet
    Postów: 341 362

    Wysłany: 22 października 2014, 14:13

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    aapaulaa może nie masz problemów z pęknięciem pęcherzyków i już pięknie pęknął:) a jeśli jeszcze nie pęknął to jutro spokojnie jest czas na podanie pregnylu w razie W.:)

    to nasz <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 szczęśliwy cykl!:) nasz mały CUD <3
    CÓRECZKA <3

    3i49hdgee1o4pbfq.png
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 22 października 2014, 18:13

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    a u mnie pęcherzyków brak :/

  • nick nieaktualny

    Wysłany: 23 października 2014, 06:54

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej:-)
    Natka ale jesli mialas plamoenia do 8dc to moze jeszcze byc za wczesnie na pecherzyki...
    Ja mam dzisiaj test pct i sie denerwuje...

  • nick nieaktualny

    Wysłany: 23 października 2014, 09:50

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    no nie wiem :/ nie chce robić sobie nadziei.

  • anakonda Autorytet
    Postów: 4218 1342

    Wysłany: 23 października 2014, 10:47

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurczaki Natka może lepiej jak byś miała lek rozłożony na kilka dni a nie za jednym zamachem wszystkie co ? A który masz dc ? Z własnego doświadczenia wiem że jak już nie było nic to raczej nie będzie chyba ze cykl się wydłuży i będą później trzymam kciuki . A idziesz jeszcze na monit zobaczyć ?

    Starania od 2008 roku 07.02.14 aniołek 13tc
    3 IUI :(
    03.2016 I procedura krótki protokół ICSI :(
    05.2016 II procedura krótki protokół ICSI :(
    Zmiana kliniki MedArt
    09.2016 długi protokół 21.09 punkcja mamy 3 zarodki :)
    29.11.2016 crio 4AA cb
    Mrl 0% szczepienia -> 26,1 ( X)-> doszczepianie (I)
    08.2018 IV IVF cykl naturalny transfer 17.08 7tc :(
    V IVF grudzień 6 zarodków 4 prawidłowe genetycznie
    10.04. 2019transfer :(
  • Anatolka Autorytet
    Postów: 8010 6903

    Wysłany: 23 października 2014, 11:58

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natka098 wrote:
    a u mnie pęcherzyków brak :/

    i co lekarz na to? Zmienia lek czy dawkowanie? Może faktycznie rozłożyć ten lek na standardowe 5 dni?

    1usa3e5e6fqireg4.png

    3ca106616b.png
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 23 października 2014, 13:23

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    tak, idę w poniedziałek jeszcze 15dc, i mam dostać listę badan dodatkowych do zrobienia i wizyta u jakiegoś endokrynologa specjalisty. Bo dotychczasowe badania wyszły b.dobrze. I nie wiem czy przed tą wizytą będzie mnie dalej stymulować :/

  • Anatolka Autorytet
    Postów: 8010 6903

    Wysłany: 23 października 2014, 13:34

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natka, a AMH badałaś, żeby określić rezerwe? Czy to nie tu gin węszy problem?

    p.s. nie wiem ile masz lat, więc pytam. Choć czasem nawet młodziutkie dziewczyny mają niziutką...

    1usa3e5e6fqireg4.png

    3ca106616b.png
  • anakonda Autorytet
    Postów: 4218 1342

    Wysłany: 23 października 2014, 13:47

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natka ja mam niski estradiol a co za tym idzie brak pęcherzyków ale mój gin powiedział że trzeba uzbroić się w cierpliwość i znaleźć taki lek żeby na mnie podziałał u mnie trwało to 5 miesięcy ale udało się . Mój gin jest też endo więc może poszukaj takiego po co płacić jednemu i drugiemu ? Chyba że jest dobry .
    Anatolka dobrze mówi podstawa przy stymulacji to AMH ja mam 3,49 a mam już swoje lata . Ale gin szukał u mnie przyczyn .

    Starania od 2008 roku 07.02.14 aniołek 13tc
    3 IUI :(
    03.2016 I procedura krótki protokół ICSI :(
    05.2016 II procedura krótki protokół ICSI :(
    Zmiana kliniki MedArt
    09.2016 długi protokół 21.09 punkcja mamy 3 zarodki :)
    29.11.2016 crio 4AA cb
    Mrl 0% szczepienia -> 26,1 ( X)-> doszczepianie (I)
    08.2018 IV IVF cykl naturalny transfer 17.08 7tc :(
    V IVF grudzień 6 zarodków 4 prawidłowe genetycznie
    10.04. 2019transfer :(
  • MagSz Autorytet
    Postów: 519 248

    Wysłany: 23 października 2014, 14:08

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja przed stymulacją miałam estradiol 34 przy normach 12,5-166 dla fazy pęcherzykowej i już sama nie wiem co o tym myśleć :/ jest ok?

    f2wlcbxmqludqper.png
  • anakonda Autorytet
    Postów: 4218 1342

    Wysłany: 23 października 2014, 14:20

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    MagSz wrote:
    ja przed stymulacją miałam estradiol 34 przy normach 12,5-166 dla fazy pęcherzykowej i już sama nie wiem co o tym myśleć :/ jest ok?
    Ja w 14dc w poprzednim cyklu miałam 9 . gin powiedział że nic z tego Powinien być powyżej 100 bo będzie problem z implantacją tak mi gin powiedział wiec nie wiem ufał swojemu lekarzowi więc niech dobiera leki tak aby skutkowały

    Starania od 2008 roku 07.02.14 aniołek 13tc
    3 IUI :(
    03.2016 I procedura krótki protokół ICSI :(
    05.2016 II procedura krótki protokół ICSI :(
    Zmiana kliniki MedArt
    09.2016 długi protokół 21.09 punkcja mamy 3 zarodki :)
    29.11.2016 crio 4AA cb
    Mrl 0% szczepienia -> 26,1 ( X)-> doszczepianie (I)
    08.2018 IV IVF cykl naturalny transfer 17.08 7tc :(
    V IVF grudzień 6 zarodków 4 prawidłowe genetycznie
    10.04. 2019transfer :(
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 23 października 2014, 14:21

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anatolka wrote:
    Natka, a AMH badałaś, żeby określić rezerwe? Czy to nie tu gin węszy problem?

    p.s. nie wiem ile masz lat, więc pytam. Choć czasem nawet młodziutkie dziewczyny mają niziutką...

    Nie badałam, malutkie pęcherzyki są, ale nie rosną, a mam 26 lat. Bardziej idzie w typ z nadnerczami ale przy okazji i amh zbadam, fsh i lh mam ok.


    w 4dc:
    estradiol 46
    lh 4,16
    fsh 3,55
    prolaktyna 9,74

  • anakonda Autorytet
    Postów: 4218 1342

    Wysłany: 24 października 2014, 07:04

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natka musi gin zobaczyć jaki lek na Ciebie działa ja też się naszukałam Trzymam kciuki żebyś w końcu zobaczyła pęcherzyki :) Po każdej burzy wychodzi słońce :)

    Wczoraj na wizycie pęcherzyk na prawym jajniku 21mm na lewym 2 mniejsze stanęły Pregnyl podany także działamy :)

    Natka098 lubi tę wiadomość

    Starania od 2008 roku 07.02.14 aniołek 13tc
    3 IUI :(
    03.2016 I procedura krótki protokół ICSI :(
    05.2016 II procedura krótki protokół ICSI :(
    Zmiana kliniki MedArt
    09.2016 długi protokół 21.09 punkcja mamy 3 zarodki :)
    29.11.2016 crio 4AA cb
    Mrl 0% szczepienia -> 26,1 ( X)-> doszczepianie (I)
    08.2018 IV IVF cykl naturalny transfer 17.08 7tc :(
    V IVF grudzień 6 zarodków 4 prawidłowe genetycznie
    10.04. 2019transfer :(
  • Agi83 Autorytet
    Postów: 1245 1052

    Wysłany: 10 listopada 2014, 11:01

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Podbijam wątek! Czy którejś z was udało sie zajść w ciaze stosując ten lek?

    W życiu bo­wiem is­tnieją rzeczy, o które war­to wal­czyć do sa­mego końca. P.C.
    mhsvjw4z2unqtihj.png
  • Anatolka Autorytet
    Postów: 8010 6903

    Wysłany: 10 listopada 2014, 11:26

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja "dopadlam", jak bralam pierwszy raz i sie strasznie balam skutkow ubocznych, dziewczyne o nicku KotaKota i Ona zaszla w pierwszym cyklu polaczonym z IUI :) ale Ona sie juz nie udziela...

    1usa3e5e6fqireg4.png

    3ca106616b.png
‹‹ 4 5 6 7 8 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zainteresują Cię również:

4 Problemy z zajściem w ciążę, które możesz wykryć z pomocą OvuFriend!

Kalendarz owulacji kojarzy Ci się tylko z wyznaczaniem dni płodnych i terminu owulacji? Jego możliwości są dużo większe! Aplikacja może być pomocna w wykrywaniu problemów związanych z płodnością na bardzo wczesnym etapie. O jakich problemach mowa? Co możesz wykryć z pomocą kalendarza? Kliknij i przeczytaj!   

CZYTAJ WIĘCEJ

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Mięśniaki macicy - przyczyny, objawy, leczenie

Mięśniaki macicy mogą występować nawet u 3 na 4 kobiety, w dowolnym momencie życia. U kogo jednak występują najczęściej? Czy znane są przyczyny powstawania mięśniaków macicy? Jakie są najczęstsze objawy i co powinno skłonić do wizyty u lekarza?

CZYTAJ WIĘCEJ
Fundusze Europejskie: Inteligentny Rozwój Narodowe Centrum Badań i Rozwoju Europejski Fundusz Rozwoju Regionalnego

Projekt OvuFriend: "Opracowanie nowych w skali światowej rozwiązań w obszarze uczenia maszynowego wspierających w planowaniu rodziny i pokonywaniu problemu niepłodności" współfinansowany przez Narodowe Centrum Badań i Rozwoju w ramach programu Inteligentny Rozwój 2014-2020.