Stymulacja letrozolem
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyasiek191 wrote:ja miałam 3 cykle z clo, z czego tylko jeden był owulacyjny więc gnka zmieniłą mi na letrozol (lametta) i w ciągu 3 cykli były piękne owulacje i w 3 zaszłam w ciąże
-
Brtiii86 wrote:Oj ja tez tak bardzo licze na to, ze mój cykl z lametta będzie zakończony na zielono. A Ty ile juz się starasz o dziecko? Ja teraz lecze się juz w klinice niepłodności, bo nie chce dłużej czekac. Miałam tez robione rożne badania,np amh,FSH, LH, TSH. Amh mam dobre, ale FSH jest podwyższone i to mnie martwi. A jak u Ciebie?
Mam w podpisie - staramy się już ponad rok... Też chodzę do poradni leczenia niepłodności. Teraz czeka mnie laparoskopia, modle się, żeby udało się udrożnić jajowody
Wiem, że to wina lekarza, że wcześniej nie wysłał mnie na HSG ale co mam teraz zrobić... -
nick nieaktualny
-
Brtiii86 wrote:Dajesz mi nadzieje:) Bo ja tez na clo słabo reaguje. A czy moglabys napisać trochę więcej o tym leku. Czy to prawda ze on pozytywnie wpływa na estradiol,który zas jest niezbędny by pęcherzyki rosły? ja sie bardzo martwie, bo moje FSH jest podwyższone, bo mam 13. Natomiast amh jest dobre.
wiesz co tyle wiem że najczęściej w Polsce jest stosowane clo, a właśnie np. w USA lametta osiąga większą skuteczność i jest wpisany normalnie jako lek na stymulację a nie tak jak w Polsce lek na raka piersi:/ Na pewno nie upośledza tak endometrium co jest bardzo ważne
Polecam jeszcze jedzenie ananasa po owulacji na zagnieżdżenie u mnie pomogłoto nasz szczęśliwy cykl! nasz mały CUD
CÓRECZKA
-
nick nieaktualny
-
Brtiii86 wrote:Asiek mam nadzieje ze mi tez pomoze i będę się cieszyć tak jak Ty. teraz czekam na okres. A co do ananasa to będę go jeść, jak najbardziej.
doczekasz się i ty zobaczysz :* pamiętaj tylko żeby nie jeść więcej niż 2 plasterki dziennie i razem z tym twardym środkiemto nasz szczęśliwy cykl! nasz mały CUD
CÓRECZKA
-
nick nieaktualny
-
To mój pierwszy cykl z Lamettą. Drugi dzień biorę tabletki i mam pytanie, czy letrozol jakoś na Wasze @ wpłynął? Biorę od 2 dc i pierwszy dzień @ jak zawsze, średnie krwawienie a od wczoraj jakby prawie zanikł. Bardzo skąpe krwawienie, prawie wcale. Zastanawiam się, czy to normalne. Jajniki na pewno pracują, bo czuję.
-
nick nieaktualny
-
Mnie w klinice letrozol kazali brac na noc. Leki do IMSI tez bralam na noc (zastrzyki w sensie), ale roznie dziewczyny biora. Mysle, ze jesli lekarz nie zwrocil uwagi na konkretna pore to nie ma to dla niego znaczenia. Ja clo bralam chyba o kazdej mozliwej porze i zawsze pecherzyk byl
-
nick nieaktualny
-
Brtiii86, biorę rano, lekarka nie mówiła o jakiej porze brać, rano wolę bo na wieczór mam bromergon, magnez, witaminy i już za dużo tego dla żołądka by było
Mam rozpisane tak, że 2 dc jedna tabletka, 3 i 4 dc dwie, 4 dc trzy tabletki i 5 dc aż cztery. Nigdzie się nie spotkałam z takim dawkowaniem, ale ufam lekarce i mam nadzieję, że wie, co robi. -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny