Stymulacja letrozolem
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyNiestety u mnie kicha. Iui nie będzie bo pęcherzyk nie dorósł i teraz biorę już luteine i w następnym cyklu będę brać lametta i zastrzyki bo taki zestaw leków powoduje że mam 2 pęcherzyki które dorastają do odpowiednich rozmiarów. U mnie niestety problem z receptorami na jajnikach. Mam dobra rezerwę a FSH wysokie. Czyli to tak że receptory nie wykrywają tych pęcherzyków i same nie chcą rosnąć. Bez leków nie mam owu. W tym cyklu miałam tylko zastrzyki menopurze 75j bo poprzednio zmagalam się z torbiela, dlatego gin chciała działać ostrożnie. Ale mam nadzieję że następny cykl będzie już lepszy i zakończy się iui.
Honda21 lubi tę wiadomość
-
Witajcie jestem tu nowa:) moge sie do was dołączyc?? Moze kilka słow o mnie mam 26 lat od zawsze mialam problem z @. od kilku miesiecy chodze do angeliusa:) po odstawieniu tabletek mialam piekana owulacje ( dwa pecherzyki) niestety ciąży nie bylo:( nastepnie dwa cykle clo+pregnyl+duphaston ale moj organizm slabo na niego reagowal i teraz Pani doktor przepisala mi apo-letro i zastanawiam sie czy na ktoras z was ten lek zadzialal?
Honda21, Amarylis lubią tę wiadomość
-
U mnie okazało się,że był w tym cyklu pęcherzyk (to mój 1szy cykl z letrozozlem),ale nie wiadomo kiedy miałam owulacje- w pon 29.06 miałam 15mm pęcherzyka a wczwartek było już po. Porbowalismy w srode i czwartek. Okres powinnam dostać już wczoraj,ale narazie nie ma tyle,że po 1 test wyszeł negatywny a o 2 od wielu cykli spoznia mi się okres. Co najgrosze w tym cyklu nie dała mi luteiny a jak jej nie biore otrafie nie dostawac okresu tygodniami, takze nie wiem co robić.. chyba zrobie hcg jeśli bedzię neg to poczekam cierliwie na okres a jak nie przyjdzie jeszcze z 2 tyg to wezmę luteine na wlasna reke..
-
Cześć Dziewczyny!
Dołączam do grona stymulowanych letrozolem, u mnie jest to lametta. To mój pierwszy cykl z nią, a rezultaty: w 11dc pęcherzyk 19 mm, w 12dc ovitrelle, 14dc ciałko żółte, endo 11mm, luteina 100 i czekanie.. Beta 14 dni po zastrzyku.
Wcześniej 6 cykli z clo, owulka była ale efektów brak, 1 cykl z gonadotropiną Menopur i bardzo słaba reakcja.
Amarylis to dziwne, że nie dostałaś luteiny, ja też bez niej nie mam @.4 lata walki, 3 nieudane transfery
leczenie immuno JP i...
crio 7dpt 58,78 9dpt 104,23 12dpt 540,27
2019 naturalsik
-
Ja 10 sierpnia idę na betę, więc wynik dzień później testów z moczu lekarze nie kazali mi robić bo mogą być fałszywie ujemne. Ale jak już kiedyś wyjdzie mi ciąża z bety to na pewno zrobię też test z moczu żeby zobaczyć jak wyglądają te II kreseczki Daaaisy trzymam kciuki!!4 lata walki, 3 nieudane transfery
leczenie immuno JP i...
2019 naturalsik
-
Hej, jestem tu nowa, widzę że nie tylko ja jestem stymulowana letrozolem:) Mam 26 lat i od 6 miesięcy staramy się o dziecko. Bez leków nie mam owulacji a clo na mnie nie działa, dlatego od 2 miesięcy biorę letrozol, w zeszłym miesiącu pojawiła się torbiel krwotoczna, teraz w 13 dc okazało się że pęcherzyk już pękł, prawdopodobnie w 11 dc, i powstało ciałko żółte, teraz jem duphaston i zobaczymy co dalej. Bardzo się boję ponownego rozczarowania. Pocieszeniem jest to że po przeczytaniu tego forum widzę że nie jestem sama
-
Witamy Monikę Grono "letrozolek" się powiększa i bardzo dobrze nie jesteśmy same, ja na początku myślałam że jestem jedyna z tymi tabletkami Poza tym widzę, że jesteśmy młode ja mam 24 lata. To ogromna zaleta naszej sytuacji.4 lata walki, 3 nieudane transfery
leczenie immuno JP i...
2019 naturalsik
-
Oo to fajnie mój już przeszedł badania, wszystko w normie. U mnie to nieszczęsne PCO. Też wierzę, że kiedyś wszystkie się doczekamy, jedne szybciej, drugie później, tylko trzeba wierzyć...
Honda21 lubi tę wiadomość
4 lata walki, 3 nieudane transfery
leczenie immuno JP i...
2019 naturalsik
-
Przykro mi Honda, wyczytałam we wcześniejszych postach, że planujesz Gyncentrum, też tam jeżdzę tyle że do Częstochowy. Jak na razie bez iui. A Ty gdzie miałaś robione iui?4 lata walki, 3 nieudane transfery
leczenie immuno JP i...
2019 naturalsik
-
Ja mam podejrzenie pco, dopiero po letrozolou coś się ruszyło, a w tym cyklu jak poszłam na usg w 13 dc to się okazało że jest już po i Pan doktor zobaczył tylko ciałko żółto, starania były w 9, 11 (w tym dniu test owulacyjny wyszedł pozytywny) i 12 dc, ale coś czuje że w tym cyklu się nam nie udało więc trzeba będzie zrobić te nieszczęsne badania nasienia.
-
czar-nula wrote:Przykro mi Honda, wyczytałam we wcześniejszych postach, że planujesz Gyncentrum, też tam jeżdzę tyle że do Częstochowy. Jak na razie bez iui. A Ty gdzie miałaś robione iui?
Cala sie jestem zestresowana ale sie nie poddaje
-
daaaisy1989 my staramy się pół roku z tym że dopiero w tym cyklu wszystko przebiegło tak jak powinno, w zeszłym miesiącu miałam podany pregnyl ale po nim powstała torbiel krwotoczna. Jak zaczynaliśmy starania to wydawało się mi że to nic trudnego zajść w ciąże a tu cały czas coś nowego się pojawia, jak nie torbiel to mi hormony szaleją i tak cały czas. Teraz czekam do przyszłego tygodnia ale coś czuje że się nie udało... płakać się chce...
-
Musimy być dobrej mysli;) musi się nam udac. Ja od początku wiedziałam że będę miała problem z zajściem gdyż zawsze miałam problem@ potrafiło jej nie być po pół roku a lekarze dawali mi tylko anty.dopiero jak zdecydowaliśmy się z mężem na maluszka to padło na klinikę.
-
daaaisy1989 wrote:Musimy być dobrej mysli;) musi się nam udac. Ja od początku wiedziałam że będę miała problem z zajściem gdyż zawsze miałam problem@ potrafiło jej nie być po pół roku a lekarze dawali mi tylko anty.dopiero jak zdecydowaliśmy się z mężem na maluszka to padło na klinikę.
Tak bez żadnych wątpliwości jesteśmy w dobrych rękach, nie wiem do jakiego lekarza chodzisz ale ja swojego nie zamieniłabym na innego. Pisałaś że 6.08 testujesz a masz jakieś objawy, wiem że to za wcześnie, ale może przeczuwasz że to może być Ten cykl?