Stymulacja letrozolem
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyFlowwer wrote:no i ja już po wszystkim co mogłam w życiu zrobić dla naturalnych starań. Dziś jeszcze 5 kroplówek dostałam i od czwartu dupek. Wynik testu oczywiście znam przez te nietrójfazowe endo ale NK muszę zbijać.
W życiu już przeszłam tyle stymulacji .....
Dam tutaj znać o negatywnej becie i przenoszę się na wątek IVF, ale do was oczywiście będę zaglądać
Flowwer zagladaj do nas i dziel sie swoja ogrmna wiedza bo wiesz jak ona czasami jest nam potrzebna. Mam nadzieje, ze decyzja o IVF przyniesie szybki efekt i niedlugo zostaniesz mamusia . Trzymam za Ciebie mocno kciuki!!!Flowwer lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Dzień dobry Dziewczyny,
Czy mogę dołączyć do wątku? Jestem nowa na forum i jakoś podczytuję ale miejsca swojego znaleźć nie umiem. Od nowego cyklu rozpoczynam stymulację Lamettą więc może tutaj znajdę miejsce.
W realu nie mam nikogo z kim mogłabym na te tematy gadać, bo nie dość że przyjaciółek mało to wszystkie na innych etapach życia.
Pozdrawiam.Laparoskopia, laparotomia - endometrioza, niedoczynność tarczycy- euthyrox, histeroskopia - usunięcie polipów, Ovitrelle, Pregnyl, Luteina, Lametta...+ słabe nasionka...
1 IUI 06.2017 ☹️ -
Dotka a słyszałas może coś na temat dr janeczko z parens?
Flowwer życzę powodzenia, trzymam mocno kciuki za Ciebie odwiedzaj nas
U mnie cykl naturalny dziś 14dc test owu ujemny pewnie się przesunie do 20dc tak jak to ostatnim razem było jak nie byłam stymulowana..
Dziewczyny czy któraś z Was ma jakiś pomysł co może być przyczyną moich brudzen? Co mogę z tym zrobić? Już mmie sz*** trafia z tym 14dc a że mnie dalej lecą jakieś resztki po @ śluz też jest zabarwiony na takie brązowo/czekoladowy kolor, jak się myje "tam" to takie jakby skrzepy w takim kolorze wypadają.. Przepraszam za takie dosłownie opisanie ale coraz dłużej to trwa.. Jest gorac nie chce cały czas chodzić z wkładką nie mówiąc już o jakiejś jasnej bieliźnie.. nawet Współżyc mi się odechciewa bo wiem że M będzie również wybrudzony...19.09-10.10-31.10 szczepienia allo spadło do 0 ;(
02.2019 - Pasnik immunologia
08.2018 - korekta isthmocele -laparotomia
01.2018- Angelius Provita
alloMLR 13% -> 0
Genotyp KIR-bx - implantacyjne są
ANA2 1:100 typ-ziarnisty,
NK 5% - test IMK
Subpopulacja limfocytów,
anty-TPO 0,38. anty-TG 0,82
homocysteina było 8,20->9,20
Prolaktyna 22
kwas foliowy 13,73ng/ml
wit d 44,5mg/ml
Tsh 1,422 Ft3 2,52 Ft4 1,09
Wolny testosteron 1,48 pH/ml
p/c przeciw kardiolipinie - ujemne
p/c p.antygenom jajnika - ujemne
p/c p. plemnikom,
17-prog 2,17 -> 1,52
Dhea-s- 449 -> 413 - za wysokie
SHBG- 15,32 za niskie - min 32,
Androstendion 1,81 ng/ml
Mycoplasma, ureoplasma, gbs, chlamydia, insulina, glukoza, Laparoskopia x2 , histero, toxo IgG,IgM, rózyczka,
Mąż - test MAR, HBA, SCA, defragmentacja - ok
Syn ur w 2011 ciąża naturalna - od tego czasu beta nie drgnęła -
Natalia01 wrote:Dotka a słyszałas może coś na temat dr janeczko z parens?
U mnie cykl naturalny dziś 14dc test owu ujemny pewnie się przesunie do 20dc tak jak to ostatnim razem było jak nie byłam stymulowana..
Dziewczyny czy któraś z Was ma jakiś pomysł co może być przyczyną moich brudzen? Co mogę z tym zrobić? Już mmie sz*** trafia z tym 14dc a że mnie dalej lecą jakieś resztki po @ śluz też jest zabarwiony na takie brązowo/czekoladowy kolor, jak się myje "tam" to takie jakby skrzepy w takim kolorze wypadają.. Przepraszam za takie dosłownie opisanie ale coraz dłużej to trwa.. Jest gorac nie chce cały czas chodzić z wkładką nie mówiąc już o jakiejś jasnej bieliźnie.. nawet Współżyc mi się odechciewa bo wiem że M będzie również wybrudzony...
Natalia ja tak miałam i przez 2,5 roku nie mogłam zajść w ciążę i żadne stymulacje mi nie pomogły. Dopiero jak odstawiłam wszystkie leki i przeszłam na dietę obniżającą prolaktynę (tak podejrzewałam, że to może być przyczyną, mimo wyników w normie, już łapałam się wszystkiego) w drugim miesiącu zaszłam w ciążę. Nie wiem czy to dzięki temu czy zbieg okoliczności, ale myślę, że coś w tym jest. Chcesz trochę więcej się dowiedzieć na ten temat to daj znać na priv. W cyklu w którym zaszłam w ciążę nie miałam żadnego plamienia tylko implantacyjne (różowy śluz).Natalia01 lubi tę wiadomość
20tc - nasz aniołek
-
Ja mam prolaktyne w niższej granicy, wcześniej miałam wyższą ale w normie i plamienia były w krótsze.. Wysłałam zaproszenie19.09-10.10-31.10 szczepienia allo spadło do 0 ;(
02.2019 - Pasnik immunologia
08.2018 - korekta isthmocele -laparotomia
01.2018- Angelius Provita
alloMLR 13% -> 0
Genotyp KIR-bx - implantacyjne są
ANA2 1:100 typ-ziarnisty,
NK 5% - test IMK
Subpopulacja limfocytów,
anty-TPO 0,38. anty-TG 0,82
homocysteina było 8,20->9,20
Prolaktyna 22
kwas foliowy 13,73ng/ml
wit d 44,5mg/ml
Tsh 1,422 Ft3 2,52 Ft4 1,09
Wolny testosteron 1,48 pH/ml
p/c przeciw kardiolipinie - ujemne
p/c p.antygenom jajnika - ujemne
p/c p. plemnikom,
17-prog 2,17 -> 1,52
Dhea-s- 449 -> 413 - za wysokie
SHBG- 15,32 za niskie - min 32,
Androstendion 1,81 ng/ml
Mycoplasma, ureoplasma, gbs, chlamydia, insulina, glukoza, Laparoskopia x2 , histero, toxo IgG,IgM, rózyczka,
Mąż - test MAR, HBA, SCA, defragmentacja - ok
Syn ur w 2011 ciąża naturalna - od tego czasu beta nie drgnęła -
EleanorRigby wrote:Dzień dobry Dziewczyny,
Czy mogę dołączyć do wątku? Jestem nowa na forum i jakoś podczytuję ale miejsca swojego znaleźć nie umiem. Od nowego cyklu rozpoczynam stymulację Lamettą więc może tutaj znajdę miejsce.
W realu nie mam nikogo z kim mogłabym na te tematy gadać, bo nie dość że przyjaciółek mało to wszystkie na innych etapach życia.
Pozdrawiam.
Jak co to tutaj wszystkie sobie pomagamy, rozgość się.
112 cs o syna, 15 lat walki !!
Provita-Paliga
NK20%maj, 27% lipiec, Trombofilia,
Maj 2017 zaczynam walkę z immunologią/Paśnik,zapalenie endo, IMSI 9.11.2017
⛄⛄⛄
-
Natalia01
Ja tu wielokrotnie też pisałam na temat tych brudzeń. Poprzedni gin olewał to jak trąbiłam o tym.
Teraz nowa gin w pierwszy cyklu odrazu zuważyła że nie ta struktura endo stąd teraz decyzja o histero i biobsją bo może być stan zapalny.
Ale jedno jest pewne tak nie powinno być, trzeba ustalić przyczynę.Natalia01 lubi tę wiadomość
Provita-Paliga
⛄⛄⛄
-
Flowwer dzięki za powitanie. Pisałaś o kroplowkach. Intralipid dostawałaś? Jak się po nim czułaś? Ile trwa podanie jednej kroplówki?Laparoskopia, laparotomia - endometrioza, niedoczynność tarczycy- euthyrox, histeroskopia - usunięcie polipów, Ovitrelle, Pregnyl, Luteina, Lametta...+ słabe nasionka...
1 IUI 06.2017 ☹️ -
EleanorRigby wrote:Flowwer dzięki za powitanie. Pisałaś o kroplowkach. Intralipid dostawałaś? Jak się po nim czułaś? Ile trwa podanie jednej kroplówki?
Tak, dostawałam Intralipid z powodu wysokich NK. Taka kroplówka musi schodzić powoli ok 1h jedna czyli te 100ml. Nie wolno podawać szybko.
Ja się generalnie ok czuję jedynie jestem taka "skołowana" a tak innych skudków ubocznych nie mam.
Możeszcz przeczytać na wątku o immunologi że teraz miałam potężną końską dawkę bo 4 x100 ml !!
Provita-Paliga
⛄⛄⛄
-
nick nieaktualnyNatalia01 wrote:Dotka a słyszałas może coś na temat dr janeczko z parens?
Dziewczyny czy któraś z Was ma jakiś pomysł co może być przyczyną moich brudzen? Co mogę z tym zrobić? Już mmie sz*** trafia z tym 14dc a że mnie dalej lecą jakieś resztki po @ śluz też jest zabarwiony na takie brązowo/czekoladowy kolor, jak się myje "tam" to takie jakby skrzepy w takim kolorze wypadają.. Przepraszam za takie dosłownie opisanie ale coraz dłużej to trwa.. Jest gorac nie chce cały czas chodzić z wkładką nie mówiąc już o jakiejś jasnej bieliźnie.. nawet Współżyc mi się odechciewa bo wiem że M będzie również wybrudzony...
Nic nie słyszałam ale ostatnio robił tam mój maz badania bo taniej, ale pani na raecepcji zujaca gumę podczas rozmowy z pacjentem sprawiła ze ja jednak wole Macierzyństwo ide dzisiaj podpisać umowę...okresu dalej nie mam
-
nick nieaktualnyFlowwer wrote:Natalia01
Ja tu wielokrotnie też pisałam na temat tych brudzeń. Poprzedni gin olewał to jak trąbiłam o tym.
Teraz nowa gin w pierwszy cyklu odrazu zuważyła że nie ta struktura endo stąd teraz decyzja o histero i biobsją bo może być stan zapalny.
Ale jedno jest pewne tak nie powinno być, trzeba ustalić przyczynę. -
nick nieaktualny
-
EleanorRigby wrote:Dzień dobry Dziewczyny,
Pozdrawiam. -
EleanorRigby witaj, ale życzę Ci, żebyś jak najkrócej tutaj była Ja tutaj się dużo douczyłam
Flowwer może jednak się uda, nie trać nadziei!
Kilka dni temu pisałam, że lekarz nie dał mi dupka po IUI. Nie leżało mi to, więc poszłam jeszcze raz w 16 dc i... oczywiście, że miałam go dostać! W cyklach stymulowanych powinno się przyjmować progesteron. Tak więc od wczoraj luteina. Trzeba jednak czasem krytycznie podchodzić do tego co mówi lekarz.Bea_, efta, Flowwer, Natalia01 lubią tę wiadomość
X 2010 - syn
IX 2015 - początek starań o rodzeństwo
HSG, histero, laparo - ok; IV 2017 - I IUI
VII 2017 - II IUI
XI 2017 - 31 dc beta 1240
-
Dzięki Dziewczyny za powitanie.
Bea u mnie jeśli chodzi o endomende to dwa lata temu stwierdzono torbiel na jajniku podczas zwykłej wizyty. W listopadzie 2016 laparoskopia: usunięto torbiel i stwierdzono ogniska na otrzewnej. Po laparo bardzo źle się czułam- gorzej niż przed i po 4 miesiącach trafiłam na chirurgię w niedrożnością jelit. Od razu wzięli mnie na stół. Okazało sie że winny był zrost endometrialny w jelicie cienkim. Potem Visanne, które odstawiłam w styczniu.
Flowwer ale mega dawki tych kroplówek dostałaś. Masakra.
Ja puki co to nic nie kumam z tej immunologii.Laparoskopia, laparotomia - endometrioza, niedoczynność tarczycy- euthyrox, histeroskopia - usunięcie polipów, Ovitrelle, Pregnyl, Luteina, Lametta...+ słabe nasionka...
1 IUI 06.2017 ☹️ -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Dootka_86 wysłałam Ci zaproszenie. Napisz mi proszę u kogo się leczysz i jaki to koszt in vitro za ile transferów. Dzięki!X 2010 - syn
IX 2015 - początek starań o rodzeństwo
HSG, histero, laparo - ok; IV 2017 - I IUI
VII 2017 - II IUI
XI 2017 - 31 dc beta 1240