Forum Starając się z pomocą medyczną Stymulacja letrozolem
Odpowiedz

Stymulacja letrozolem

Oceń ten wątek:
  • MamaMara Przyjaciółka
    Postów: 110 45

    Wysłany: 28 lutego 2019, 12:09

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    AiM wrote:
    A ja 15 dzień po.
    Okresu brak.
    Cycki mnie wczoraj na wieczór tak bolały że masakra... :( Jakbym miała 2 arbuzy :(
    Też uważam że powinnaś zrobić drugi test :) wcześniej przed okresem bolały Cię tak piersi ?

  • KammaMarra Autorytet
    Postów: 1644 565

    Wysłany: 28 lutego 2019, 12:10

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    antubis84 wrote:
    :D :D :D
    Jutro test będzie wiarygodniejszy: )
    A Ty byłaś dziś na becie?
    Niestety nie. Nie mam z kim małego zostawić a z nim średni pomysł.
    Ja i tak już schozuje bo mnie kręgosłup boli. Isie nakręcam

    05.12.2017 Kubuś

    Aktualnie 6/7 tyg?

    Chwilo trwaj....
  • AiM Ekspertka
    Postów: 234 57

    Wysłany: 28 lutego 2019, 12:51

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    MamaMara wrote:
    Też uważam że powinnaś zrobić drugi test :) wcześniej przed okresem bolały Cię tak piersi ?

    Ciężko to stwierdzić bo od pół roku miałam wywoływany okres. Raz bolały, raz nie bolały.... Okres bez owulacji to też był taki, że wiecie.... 3 dni i po zabawie...
    No ale w 13 dniu po robilam test i nic.... Biel. Test był ten o czułości 10. Nie biorę ani dupka ani luteiny. I teraz boje się że będę czekać na okres jeszcze nie wiadomo ile...
    Lekarka potwierdziła owu.
    Już mnie brzuch w ogóle nie boli.... :( Jak żyć

    PCO
    hashimoto
    insulooporność
    cykle bezowulacyjne
    54kg
  • KammaMarra Autorytet
    Postów: 1644 565

    Wysłany: 28 lutego 2019, 19:55

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    AiM wrote:
    Ciężko to stwierdzić bo od pół roku miałam wywoływany okres. Raz bolały, raz nie bolały.... Okres bez owulacji to też był taki, że wiecie.... 3 dni i po zabawie...
    No ale w 13 dniu po robilam test i nic.... Biel. Test był ten o czułości 10. Nie biorę ani dupka ani luteiny. I teraz boje się że będę czekać na okres jeszcze nie wiadomo ile...
    Lekarka potwierdziła owu.
    Już mnie brzuch w ogóle nie boli.... :( Jak żyć


    A robiłaś proga? Jeżeli nie to zrób będzie wiadomo czy jest blisko okres czy nie m jak będzie daleko da ci dupka i szybko okres będzie żeby nie czekać

    05.12.2017 Kubuś

    Aktualnie 6/7 tyg?

    Chwilo trwaj....
  • antubis84 Ekspertka
    Postów: 194 81

    Wysłany: 1 marca 2019, 11:53

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    KammaMarra wrote:
    No udusze! - :)
    Zrobiłam dziś test z porannego moczu. Test o czułości 25.
    Niestety nie ma nawet cienia drugiej kreski. 23 dc , jakieś 11 dpo. Myślę że jak by ciąża miała być to już coś by pokazało?
    A ponieważ jestem przeziębiona i idę dzis do lekarza (pewnie da mi antybiotyk) to rano poszłam na bete żeby mieć pewność.

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 marca 2019, 11:55

  • antubis84 Ekspertka
    Postów: 194 81

    Wysłany: 1 marca 2019, 11:54

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny myślicie że beta w 23 dc , jakieś 11 dpo to wiarygodny wynik? Dodam że cykle mam 27-28 dni

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 marca 2019, 12:04

    KammaMarra lubi tę wiadomość

  • KammaMarra Autorytet
    Postów: 1644 565

    Wysłany: 1 marca 2019, 12:05

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    antubis84 wrote:
    Dziewczyny myślicie że beta w 23 dc , jakieś 11 dpo to wiarygodny wynik? Dodam że cykle mam 27-28 dni
    Myślę że tak ta moja beta co robiłam to tak 9/ 10 dni po była

    05.12.2017 Kubuś

    Aktualnie 6/7 tyg?

    Chwilo trwaj....
  • MamaMara Przyjaciółka
    Postów: 110 45

    Wysłany: 1 marca 2019, 12:35

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak juz jest wiarygodna na pewno. Daj znać jak bedziesz miec wynik. Natomiast test mógł nie wyjść.

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 marca 2019, 12:36

    KammaMarra lubi tę wiadomość

  • KammaMarra Autorytet
    Postów: 1644 565

    Wysłany: 1 marca 2019, 19:57

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    A już się schozuje dol pleców boli mnie od wczoraj :( czy to źle oznacza?

    05.12.2017 Kubuś

    Aktualnie 6/7 tyg?

    Chwilo trwaj....
  • antubis84 Ekspertka
    Postów: 194 81

    Wysłany: 1 marca 2019, 21:16

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    KammaMarra wrote:
    A już się schozuje dol pleców boli mnie od wczoraj :( czy to źle oznacza?
    Nie mam pojęcia kochana co to oznacza ale na pewno nic złego. Postaraj się trochę mniej stresować... Wszystko będzie dobrze :)

  • antubis84 Ekspertka
    Postów: 194 81

    Wysłany: 1 marca 2019, 21:20

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wynik z betki:
    "HCG-beta ilościowo < 0,5 mIU/ml [0-3,1]

    Ciąża 0,2 - 1 tydzień 5 - 50"
    Czyli nie ma wątpliwości że ciąży nie ma. Myślicie że mogę zacząć przyjmować antybiotyk czy powtórzyć betę w poniedziałek?

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 marca 2019, 21:23

  • KammaMarra Autorytet
    Postów: 1644 565

    Wysłany: 1 marca 2019, 22:56

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    antubis84 wrote:
    Wynik z betki:
    "HCG-beta ilościowo < 0,5 mIU/ml [0-3,1]

    Ciąża 0,2 - 1 tydzień 5 - 50"
    Czyli nie ma wątpliwości że ciąży nie ma. Myślicie że mogę zacząć przyjmować antybiotyk czy powtórzyć betę w poniedziałek?

    Twój wynik hcg to 0.5 tak?

    05.12.2017 Kubuś

    Aktualnie 6/7 tyg?

    Chwilo trwaj....
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 1 marca 2019, 23:37

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dzisiaj bylam na monitoringu i jestem troche zdezorientowana. 10 dc endometrium znowu duze 12 mm, kilka pecherzykow w prawym jajniki w tym 3 najwieksze po 13-14 mm. Mam w poniedzialek isc na estradiol i znowu usg. Tylko nie wiem dlaczego boli mnie lewy jajnik w ktorym nic nie ma a prawy tylko lekko kluje. Poza tym dr dojrzala ze chyba jest polip i ma go obserwowac czy sam zniknie z miesiaczka czy trzeba bedzie usuwac. Mialas ktoras taka sytuacje z polipem albo bolem nie tego jajnika ???:)

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 marca 2019, 23:37

  • KammaMarra Autorytet
    Postów: 1644 565

    Wysłany: 1 marca 2019, 23:55

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    groszeek wrote:
    Ja dzisiaj bylam na monitoringu i jestem troche zdezorientowana. 10 dc endometrium znowu duze 12 mm, kilka pecherzykow w prawym jajniki w tym 3 najwieksze po 13-14 mm. Mam w poniedzialek isc na estradiol i znowu usg. Tylko nie wiem dlaczego boli mnie lewy jajnik w ktorym nic nie ma a prawy tylko lekko kluje. Poza tym dr dojrzala ze chyba jest polip i ma go obserwowac czy sam zniknie z miesiaczka czy trzeba bedzie usuwac. Mialas ktoras taka sytuacje z polipem albo bolem nie tego jajnika ???:)

    Mnie też bolał lewy a owulka była z prawego i to normalne bo jajniki nieraz przechwutuja ból drugiego :). Co do polipa to leki są na wysuszenid jego. Co do endo piękne pęcherzyki też pewnie owulacja będzie za około 4- 5 dni

    05.12.2017 Kubuś

    Aktualnie 6/7 tyg?

    Chwilo trwaj....
  • antubis84 Ekspertka
    Postów: 194 81

    Wysłany: 2 marca 2019, 00:25

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    KammaMarra wrote:
    Twój wynik hcg to 0.5 tak?
    Nie, beta mniej niż 0,5 (<0,5)

  • nick nieaktualny

    Wysłany: 2 marca 2019, 00:53

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    KammaMarra wrote:
    Mnie też bolał lewy a owulka była z prawego i to normalne bo jajniki nieraz przechwutuja ból drugiego :). Co do polipa to leki są na wysuszenid jego. Co do endo piękne pęcherzyki też pewnie owulacja będzie za około 4- 5 dni
    Pocieszylas mnie z tym bolem bo juz nie wiedzialam o co chodzi :) mam nadzieje ze w poniedzialek beda dojrzale pecherzyki :)

  • nick nieaktualny

    Wysłany: 2 marca 2019, 06:53

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam wyniki z 7dpo (wg ovufriend 8dpo), czekam tylko ma estriadol:)

    Progesteron: 23,20ng/ml  
    (norma: faza folikularna poniżej 0,1 - 0,3 ng/ml
    faza lutealna 1,2 - 15,9 ng/ml
    po menopauzie 0,1 - 0,2 ng/ml

    Ciąża: I trymestr 2,8-147,3 ng/ml II trymestr 22,5 - 95,3 ng/ml III trymestr 27,9 - 242,5 ng/ml)


    Prolaktyna: 18,35ng/ml
    (norma 5,18 - 26,53)

    A tu z 3dc dokleje:
    Lh:fsh= 0.98

    FSH: 5,18mIU/ml
    (norma: faza folikularna 3,5-12,5
    faza owulacyjna 4,7-21,5
    faza lutealna 1,7-7,7
    po przekwitaniu 25,8-134,8)

    LH: 5,09mIU/ml
    (norma: faza folikularna 2,4-12,6
    faza owulacyjna 14-95,6
    faza lutealna 1,0-11,4
    po przekwitaniu 7,7-58,5)

    Prolaktyna 7,62 ng/ml
    (norma: 5,18-26,53)

    Estradiol: 28,60pg/ml
    (norma: faza folikularna 12,4-233
    faza owulacji 41,0-398
    faza lutealna 22,3-341
    po menopauzie <5-138)

  • MamaMara Przyjaciółka
    Postów: 110 45

    Wysłany: 2 marca 2019, 07:13

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    antubis84 wrote:
    Wynik z betki:
    "HCG-beta ilościowo < 0,5 mIU/ml [0-3,1]

    Ciąża 0,2 - 1 tydzień 5 - 50"
    Czyli nie ma wątpliwości że ciąży nie ma. Myślicie że mogę zacząć przyjmować antybiotyk czy powtórzyć betę w poniedziałek?
    Wydaje mi sie ze mozesz zaczac przyjmowac :(

  • KammaMarra Autorytet
    Postów: 1644 565

    Wysłany: 2 marca 2019, 07:31

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    E.P. wrote:
    Mam wyniki z 7dpo (wg ovufriend 8dpo), czekam tylko ma estriadol:)

    Progesteron: 23,20ng/ml  
    (norma: faza folikularna poniżej 0,1 - 0,3 ng/ml
    faza lutealna 1,2 - 15,9 ng/ml
    po menopauzie 0,1 - 0,2 ng/ml

    Ciąża: I trymestr 2,8-147,3 ng/ml II trymestr 22,5 - 95,3 ng/ml III trymestr 27,9 - 242,5 ng/ml)


    Prolaktyna: 18,35ng/ml
    (norma 5,18 - 26,53)

    A tu z 3dc dokleje:
    Lh:fsh= 0.98

    FSH: 5,18mIU/ml
    (norma: faza folikularna 3,5-12,5
    faza owulacyjna 4,7-21,5
    faza lutealna 1,7-7,7
    po przekwitaniu 25,8-134,8)

    LH: 5,09mIU/ml
    (norma: faza folikularna 2,4-12,6
    faza owulacyjna 14-95,6
    faza lutealna 1,0-11,4
    po przekwitaniu 7,7-58,5)

    Prolaktyna 7,62 ng/ml
    (norma: 5,18-26,53)

    Estradiol: 28,60pg/ml
    (norma: faza folikularna 12,4-233
    faza owulacji 41,0-398
    faza lutealna 22,3-341
    po menopauzie <5-138)

    Sprawdź sobie stosunek lh do fsh

    05.12.2017 Kubuś

    Aktualnie 6/7 tyg?

    Chwilo trwaj....
  • KammaMarra Autorytet
    Postów: 1644 565

    Wysłany: 2 marca 2019, 07:33

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie trochę lepiej z plecami objawów póki co nie widzę specjalnych. Plecy dalej czuje ale minimalnie nie wiem skąd ten ból pleców.... Oby było dobrze...

    05.12.2017 Kubuś

    Aktualnie 6/7 tyg?

    Chwilo trwaj....
‹‹ 549 550 551 552 553 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zainteresują Cię również:

Histeroskopia skuteczna metoda diagnostyki i leczenia niepłodności

Histeroskopia to metoda, która pozwala wykryć i wyleczyć niektóre przyczyny niepłodności: polipy macicy, zrosty, mięśniaki. Histeroskopia diagnostyczna czy histeroskopia zabiegowa - kiedy warto zdecydować się na zabieg?  Jak wygląda histeroskopia? W którym momencie cyklu wykonuje się zabieg? Jakie mogą być skutki uboczne? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Mięśniaki macicy - przyczyny, objawy, leczenie

Mięśniaki macicy mogą występować nawet u 3 na 4 kobiety, w dowolnym momencie życia. U kogo jednak występują najczęściej? Czy znane są przyczyny powstawania mięśniaków macicy? Jakie są najczęstsze objawy i co powinno skłonić do wizyty u lekarza?

CZYTAJ WIĘCEJ

14 zasad dobrego odżywiania podczas starania - co i jak jeść, aby szybciej zajść w ciążę

Odpowiednia dieta płodności może nie tylko polepszyć twoje zdrowie i dobre samopoczucie, ale również wspomóc twoją płodność oraz zapewnić zdrowy rozwój twojego dziecka jak już zajdziesz w ciążę. Co zatem oznacza „odpowiednia dieta”? Znajdziesz tutaj 14 wskazówek, które pomogą Ci lepiej zaplanować posiłki.

CZYTAJ WIĘCEJ
Fundusze Europejskie: Inteligentny Rozwój Narodowe Centrum Badań i Rozwoju Europejski Fundusz Rozwoju Regionalnego