Stymulacja letrozolem
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyKammaMarra wrote:U mnie trochę lepiej z plecami objawów póki co nie widzę specjalnych. Plecy dalej czuje ale minimalnie nie wiem skąd ten ból pleców.... Oby było dobrze...
LH do FSH mam 0.98 (pisałam i góry )
Dziewczyny A wam działało forum wczoraj? Widzę że wpisy są A ja nie mogłam wejść bo przerwa techniczna? -
E.P. wrote:Musi być kochana !!! Robiłaś bete 2 razy??
LH do FSH mam 0.98 (pisałam i góry )
Dziewczyny A wam działało forum wczoraj? Widzę że wpisy są A ja nie mogłam wejść bo przerwa techniczna?
Niestety nie robiłam nie miałam jak... No może będzie dorbze
To stosunek super wychodziWiadomość wyedytowana przez autora: 2 marca 2019, 08:26
05.12.2017 Kubuś
Aktualnie 6/7 tyg?
Chwilo trwaj.... -
nick nieaktualny
-
MamaMara wrote:Wierzę ze wszystkie sie w końcu doczekamy tylko musi nasejsc odpowiedni czas ja jestem w 20dc. Jak byla owulacja nie udalo nam sie poprzytulac bylo dzien wcześniej... Mam nadzieje ze to wystarczy
MamaMara lubi tę wiadomość
05.12.2017 Kubuś
Aktualnie 6/7 tyg?
Chwilo trwaj.... -
Cześć,
Nie wiem czy w dobrym miejscu piszę.
Od 2dc do 6dc brałam Aromek. W 11 dc (czyli w środę) mam wizytę by sprawdzić czy coś urosło. Bardzo mnie martwi, że nadal krwawię (to już 8dc), w sumie to tylko plamienie ale żywa krew, okres w ogóle przeżyłam bez żadnego bólu ale spóźniony o 5dni.
Czy to wpływ Aromku na przedłużający się okres? Któraś tak miała? Dodam że miałam w tamtym cyklu hsg i antybiotyk.
Pozdrawiam,
PaulinaStarania od sierpnia 2018, sierpień 2019 Medart
32 lata
Drożność i budowa macicy i jajników ok.
Amh - 0,53 (stan na 2018) - raczej już niższe.
FSH - waha się, przeważnie okolice 10 - 11.
Hashimoto (bez leków, ustabilizowane)
Mutacja MTHFR układ heterozygotyczny.
Dieta bezglutenowa.
Nasienie ok.
- 1 iui - nieudane.
- słaba odpowiedź jajników na stymulacje ivf,
- 1 punkcja - 1 komórka - nieprawidłowa.
- 2 punkcja - 2 komórki - obie nieprawidłowe.
Pełna niepokoju. Pełna wiary. -
Dziękują za informację. To moja pierwsza stymulacja. Zupełnie nie wiem czego się spodziewać ;/ wcześniej nawet monitoringu nie miałam.
Teraz ze wzg na amh od razu robimy inseminację.Starania od sierpnia 2018, sierpień 2019 Medart
32 lata
Drożność i budowa macicy i jajników ok.
Amh - 0,53 (stan na 2018) - raczej już niższe.
FSH - waha się, przeważnie okolice 10 - 11.
Hashimoto (bez leków, ustabilizowane)
Mutacja MTHFR układ heterozygotyczny.
Dieta bezglutenowa.
Nasienie ok.
- 1 iui - nieudane.
- słaba odpowiedź jajników na stymulacje ivf,
- 1 punkcja - 1 komórka - nieprawidłowa.
- 2 punkcja - 2 komórki - obie nieprawidłowe.
Pełna niepokoju. Pełna wiary. -
nick nieaktualnyKammaMarra wrote:Będzie
Ja na swoje czekałam rok od poronienia dokładnie rok później zaszłam. Teraz też się boję ale wierzę że będzie dobrze objawów brak póki co
Wyniki piękne, tarczyca uregulowana.. podejrzewam że winowajca jest moja waga +20 kilo od poronienia jak w tym cyklu nie wyjdzie to biorę się ostro za siebie miesiąc, dwa i dopiero zacznę walczyć od nowa. -
E.P. wrote:Już czekam od czerwca masakra jakaś! Wcześniej w 3 ciążę zaszłam od razu! A po poronieniu nie wychodzi.
Wyniki piękne, tarczyca uregulowana.. podejrzewam że winowajca jest moja waga +20 kilo od poronienia jak w tym cyklu nie wyjdzie to biorę się ostro za siebie miesiąc, dwa i dopiero zacznę walczyć od nowa.
Myślę ze jak hormony okej to będzie dorbze zobaczysz05.12.2017 Kubuś
Aktualnie 6/7 tyg?
Chwilo trwaj.... -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyJa dzisiaj bardziej optymistycznie bo okazało się że jednak nie mam żadnego polipa, a endometrium piękne 15 mm w 13 dc
W prawym jajniku dwa pęcherzyki 18 i 19 mm. W środę mam iść sprawdzić czy pękły, jak nie to zastrzyk. Ale dalej boli mnie lewy jajnik, w którym nic nie ma a lewy tylko czasem zakłuje ! Pojawił się natomiast wodnisty śluz także musze mieć nadzieję na owocny cykl
Madzka92 ja brałam jeden cykl clo i miałam 5 dużych pęcherzyków które nie pękły i porobiły mi się duże torbiele, więc lekarz stwierdził że jak po 1 tabletce tak miałam to lepiej przejść na letrozol i jak widać lepiej działa bo są max 2 pęcherzyki. Na clo miałam cały tydzień gorączkę i estradiol powyżej 800 więc czułam sie fatalnie, jak podczas przeziębienia.
Wszędzie na forum czytałam, że na stymulacji trzeba być pod kontrolą na monitoringu. A dzisiaj w klinice lekarz powiedział mi, że jeśli okaże się że same mi pęcherzyki pękają to mogę brać letrozol bez monitoringu, ew. jedna wizyta żeby sprawdzić co się dzieje. Powiedział, że stosują to u wielu młodych kobiet, żeby nie stresować wizytami, nie tracić pieniędzy itp tylko cieszyć się życiem bezstresowo. Oczywiście zaznaczył, że jeśli będą mi pękać, bo jak nie to kontrola przymusowa. I do tego jeśli cokolwiek by się działo to natychmiastowe wizyty.Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 marca 2019, 14:22
-
groszeek wrote:Ja dzisiaj bardziej optymistycznie bo okazało się że jednak nie mam żadnego polipa, a endometrium piękne 15 mm w 13 dc
W prawym jajniku dwa pęcherzyki 18 i 19 mm. W środę mam iść sprawdzić czy pękły, jak nie to zastrzyk. Ale dalej boli mnie lewy jajnik, w którym nic nie ma a lewy tylko czasem zakłuje ! Pojawił się natomiast wodnisty śluz także musze mieć nadzieję na owocny cykl
Madzka92 ja brałam jeden cykl clo i miałam 5 dużych pęcherzyków które nie pękły i porobiły mi się duże torbiele, więc lekarz stwierdził że jak po 1 tabletce tak miałam to lepiej przejść na letrozol i jak widać lepiej działa bo są max 2 pęcherzyki. Na clo miałam cały tydzień gorączkę i estradiol powyżej 800 więc czułam sie fatalnie, jak podczas przeziębienia.
Wszędzie na forum czytałam, że na stymulacji trzeba być pod kontrolą na monitoringu. A dzisiaj w klinice lekarz powiedział mi, że jeśli okaże się że same mi pęcherzyki pękają to mogę brać letrozol bez monitoringu, ew. jedna wizyta żeby sprawdzić co się dzieje. Powiedział, że stosują to u wielu młodych kobiet, żeby nie stresować wizytami, nie tracić pieniędzy itp tylko cieszyć się życiem bezstresowo. Oczywiście zaznaczył, że jeśli będą mi pękać, bo jak nie to kontrola przymusowa. I do tego jeśli cokolwiek by się działo to natychmiastowe wizyty.
Dziękuję za odpowiedź. Ja biorąc clo przez 4 cykle za każdym razem miałam pęcherzyk w jednym cyklu nawet miałam 3, ale niestety za każdym razem kończyło się okresem. Dodam jeszcze że zawsze mam pęcherzyk ale tylko na lewym jajniku, prawy ciągle śpi jak to mówi lekarz.
Teraz od nowego cyklu zaczęłam brać aromek i zastanawiam się czy może on zdziała jakieś cuda -
Madzka92 wrote:Hej dziewczyny, czy jest tu jakaś pani która brała najpierw clo po którym nie udało się zajść w ciążę, następnie zaczęła brać letrozol po którym się udało?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 marca 2019, 14:48