Stymulacja letrozolem
-
WIADOMOŚĆ
-
MamaMara wrote:No w sumie ja tez nie mialam żadnych objawów. Ale teraz sie ciagle próbuje czegos doszukiwać. Wiem ze to glupie, ale chyba jak czlowiek sie stara o dzidzie to normalne05.12.2017 Kubuś
Aktualnie 6/7 tyg?
Chwilo trwaj.... -
Hej dziewczyny. Jestem tu nowa bo powiem szczerze, że juz nie wiem co robić. Staramy sie z mężem o dzidzie juz ze 2 lata, badania w porządku, mąż nasienie ok, drożność tez ok. Zaczęłam brać letrazol. Biorę dnia cyklu 3-7 po 1 tabletce. Będąc u ginekologa w 13 dniu estradiol 53,56 także lipa, potem kazal mi przyjść w 16 dniu cyklu no i nadal nic, estradiol 43 i pęcherzyk ani drgnal, i byłam teraz gdzie byłam w 21 dniu cyklu no i od dnia dzisiejszego mam brac ten letrazol 2 tabletki dziennie przez 5 dni o się pokazać jak akurat mi wyjdzie 30 dzień i mówię do niego ze wtedy dostane okresu to mi powiedział ze nie dostane bo tam progesteron coś tam i tego w sumie nie zrozumiałam. Wyszłam, pojechałam do domu i tak myślę to co ja okresu mam nie dostać i co wtedy moge mieć owulacje ? Dziewczyny może ktoś pomoże mi to zrozumieć. Dziękuję 🙂
-
Ja miałam taka sama sytuację. Zaczęłam brać od 13dc ponieważ naturalnie nic nie drgnęło. Lekarz mi wytłumaczył że ostatnie badania pokazują, że jeżeli nie doszło do dojrzewania pęcherzyków można zacząć stymulować w połowie cyklu. Nie dostaniesz okresu bo po prostu przez takie coś będziesz mieć wydłużony cykl. Ja po takim braniu w połowie cyklu wychodowalam dwa pęcherzyki, piekły same. Niestety ciąży nie było ale okres dostałam 13 dni po owulacji. Wszystko ok robi lekarz. Mój powiedział że daje w połowie żeby nie tracić czasu. Że zanim dostane okres itp itp.
-
MamaMara wrote:Ja miałam taka sama sytuację. Zaczęłam brać od 13dc ponieważ naturalnie nic nie drgnęło. Lekarz mi wytłumaczył że ostatnie badania pokazują, że jeżeli nie doszło do dojrzewania pęcherzyków można zacząć stymulować w połowie cyklu. Nie dostaniesz okresu bo po prostu przez takie coś będziesz mieć wydłużony cykl. Ja po takim braniu w połowie cyklu wychodowalam dwa pęcherzyki, piekły same. Niestety ciąży nie było ale okres dostałam 13 dni po owulacji. Wszystko ok robi lekarz. Mój powiedział że daje w połowie żeby nie tracić czasu. Że zanim dostane okres itp itp.
Tak bo dopóki dostajesz estrogeny to nie ma opcji żeby był okres w momencie ich wyrzuty drugiej fazy zaczyna produkcie przejmować progesteron jeżeli spada jest miesiączka05.12.2017 Kubuś
Aktualnie 6/7 tyg?
Chwilo trwaj.... -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyHej dziewczyny! W środę byłam na monitoringu i miałam dwa pęcherzyki 19 i 23 mm i ten większy już był podobno nadpęknięty. Dostałam zastrzyk ok godziny 17 i dr powiedziała, że mam brać duphaston od piątku rano. Czy to nie za szybko? Niby ból tego jajnika mocno nasilił się po zastrzyku i dzisiaj popołudniu już przestał boleć, ale zastanawiam się po jakim czasie od zastrzyku wy bierzecie duphaston ?
-
groszeek wrote:Hej dziewczyny! W środę byłam na monitoringu i miałam dwa pęcherzyki 19 i 23 mm i ten większy już był podobno nadpęknięty. Dostałam zastrzyk ok godziny 17 i dr powiedziała, że mam brać duphaston od piątku rano. Czy to nie za szybko? Niby ból tego jajnika mocno nasilił się po zastrzyku i dzisiaj popołudniu już przestał boleć, ale zastanawiam się po jakim czasie od zastrzyku wy bierzecie duphaston ?05.12.2017 Kubuś
Aktualnie 6/7 tyg?
Chwilo trwaj.... -
MamaMara wrote:U mnie dzisiaj znowu biel ... Czekam na okres
Dziewczyny podpowiedzcie mi jakie badania hormonow zrobic i w ktorym dniu cyklu. Robilam ze 3 lata temu i juz nie pamietam
Kochana jakie miasto? Wysłałam Ci na priv cały pakiet tylko nie wiem czy u ciebie w labo tak robią dlatego pytam05.12.2017 Kubuś
Aktualnie 6/7 tyg?
Chwilo trwaj....