Forum Starając się z pomocą medyczną Stymulacja letrozolem
Odpowiedz

Stymulacja letrozolem

Oceń ten wątek:
  • Koralina88 Autorytet
    Postów: 549 234

    Wysłany: 4 listopada 2019, 12:23

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Irola sikańce są ostatnio mało wiarygodne, narobiły tyle psikusów, że nie ma się co nimi martwić i przejmować! Beta wszystko wyjaśni, trzymam kciuki✊ póki co wygląda to obiecująco 😉

    majka91 daj znać jak wyniki. U mnie ostatnio tarczyca wzorowa, tylko boje się, że po immunosupresji mi się rozjedzie. Będę musiała po zakończeniu leczenia sprawdzić co i jak.

    kluskaaa przytulam mocno! Trzymaj się kochana 😘 dobrze, że wiesz na czym stoisz. Lepiej wiedzieć co i jak niż żyć w niepewności i się zadreczac. Zbieraj siły do działania! Absolutnie nie wyrażam zgody na poddanie się!

    Marta_43 ✊ za monitoring. Czekam na wieści, dobre wieści!

    kluskaaa, Irola, majka91 lubią tę wiadomość

    Starania od września 2015
    3 aniołki 20.10.2017 (8 tc), 21.08.2018 (6 tc), 22.02.2019 (6 tc)
    zespół antyfosfolipidowy
    mutacja MTHFR_677C-T układ heterozygotyczny,
    mutacja PAI-1 4G układ heterozygotyczny,
    wysokie komórki NK - 04.2018 - 25,19%, 03.2019 - 17,6%
    hashimoto (leczone obecnie ok)
    HSG ok, histeroskopia ok
    ANA, ASA - ujemne
    KIR bx
  • Koralina88 Autorytet
    Postów: 549 234

    Wysłany: 4 listopada 2019, 12:29

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mnie dzisiaj rozłożylo... Tzn goraczkuje od wczoraj i jestem trochę osłabiona. Nie wiem czy to leki już działają i układ odpornościowy się osłabił, czy to tylko przypadek. Mam jednak nadzieję, że to efekt leczenia 😉 muszę teraz uważać żeby mnie nie dopadło jakieś choróbsko, bo w tej sytuacji nie mogę brać za bardzo leków tylko domowe sposoby łóżko, kolderka i ciepła herbatka. Mam nadzieję, że to pomoże.

    Starania od września 2015
    3 aniołki 20.10.2017 (8 tc), 21.08.2018 (6 tc), 22.02.2019 (6 tc)
    zespół antyfosfolipidowy
    mutacja MTHFR_677C-T układ heterozygotyczny,
    mutacja PAI-1 4G układ heterozygotyczny,
    wysokie komórki NK - 04.2018 - 25,19%, 03.2019 - 17,6%
    hashimoto (leczone obecnie ok)
    HSG ok, histeroskopia ok
    ANA, ASA - ujemne
    KIR bx
  • Nati12 Autorytet
    Postów: 280 300

    Wysłany: 4 listopada 2019, 13:17

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kluskaaa pociesza i przytulam, bądź dzielna. Wiem że nie jest łatwo, ale trzeba być dobrej myśli. Musi się w końcu udać 🤗

    Irola czekam na dobre wieści🙏 😊

    A jeszcze powiedzcie mi taka rzecz. Czy któraś z Was brała Ovitrelle po owulacji? 🤔 Na ostatniej wizycie u mojego ginekologa powiedziałam że po Estrofenie w tabletkach mam straszne migreny przed okresem (a każe mi brać jak w 7dpo Estradiol wychodzi mi mniej niż 110). W tym cyklu miałam 86 więc wykupiłem i zaczęłam brać. Zobaczymy co będzie. Albo ból głowy przed @, albo może @ nie będzie 😉 Jednak powiedział mi lekarz że skoro mi nie służy ten lek to od kolejnego cyklu da mi ovitrelle po owulacji.... W 3dpo, 5dpo i 7dpo (powiedział że jeden zastrzyk na 3 razy). Ma to ponoć służyć temu żeby ciałko żółte lepiej wytwarzalo progesteron i Estradiol. Nigdy ovitrelli nie brałam bo pękają mi same pęcherzyki, ale czy któraś się spotkała z taką formą użycia tego leku?
    PS. U mnie dzisiaj 12dpo, czuję @ w kościach. Plecy bolą, brzuch trochę też więc nawet nie łudzę się...

    Irola lubi tę wiadomość

    oar8s65g0rlikwme.png

    klz99vvjenfzk8m9.png
    Rocznik 1990

    12.2014 początek starań,
    11.2015 zaczynamy leczenie Naprotechnologia,
    Hiperprolaktynemia czynnosciowa, niski progesteron, podejrzenie endometriozy, niedobór Wit D3,
    03.2016 nieudana próba HSG
    04.2016 II cykl z Femarą i udało się ❤
    12.2016 córeczka jest z nami👨‍👩‍👧
    03.2018 starania o rodzeństwo,
    11.2018 początek leczenia
    02-07.2019 VI. cykli z Letrazolem + Glucophage XR 750
    26.09.2019 laparoskopia - wykryto i usunięto endometrioze 2 st., usunięto torbiel endometrialną na lewym jajniku, usunięto torbiel okołojajowodową na prawym jajowodzie, przeczyszczono jajowody.
    10.2019 I cykl po laparo z Lametta
    28.11. 2019 jest ❤️ dzidziuś 1,04cm
    10.12.2019 dzidziuś 2,23cm👶
    09.01.2020 dzidziuś 7,5cm 👶
    26.02.2020 synuś😍👨‍👩‍👧‍👦 334g
    15.05.2020 1920g szczęścia😍
  • kluskaaa Przyjaciółka
    Postów: 66 31

    Wysłany: 4 listopada 2019, 13:43

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję Dziewczyny za słowa otuchy, wszystkie się tak dobrze tu rozumiemy.

    Nati12, ja niestety nie wiem nic na ten temat, więc nie pomogę. Ovitrelle brałam w jednym cyklu tylko, żeby mieć pewnośc, że pęcherzyki pękną. Brałam dwa zastrzyki - jeden na lewą, drugi (kilka dni później) na prawą stronę.

    Nati12 lubi tę wiadomość

    Starania od 11.2018 r.
    mutacja czynnika V (R2) hereto, MTHFR 1298A-C hetero, PAI-1 hetero
    AMH 12.2019 - 1,18
    encorton, acard, glucophage, bromergon, neoparin

    listopad/grudzień 2019 r. - siódmy cykl z letrozolem, torbiel, przerwa od leków, badania
    02.2020 - zaczynamy na nowo.
  • majka91 Autorytet
    Postów: 373 504

    Wysłany: 4 listopada 2019, 13:48

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Nati, osobiście nie stosowałam w ten sposób ale słyszałam i tej metodzie i wiem, że część lekarzy tak zaleca. Jeśli może pomóc to czemu nie spróbować :)

    Nati12 lubi tę wiadomość

    m3sxvfxmiwa8dz6b.png

    Starania od maja 2018
    __________________

    PCOS
    clo bez rezultatów 😕
    08.2019 startujemy z letrozolem
    I cykl - owu 17dc 🤩
    II cykl - owu 19 dc
    III cykl - owu 16 dc, II 30 dc 😍
    34 dc - beta 993.2 mlU/ml, prog 39 ng/ml
    37 dc - beta 2635 mlU/ml

    26.11.19 jest ♥️
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 4 listopada 2019, 13:50

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nati poki nie ma @ jest nadzieja.. 🤞🤞🤞 nigdy takiego zastosowania ovitrelle nie mialam..

    Koralina kciuki za to zeby nic Cue nie rozebralo 🤞🤞🤞

    Nati12, Koralina88 lubią tę wiadomość

  • Nati12 Autorytet
    Postów: 280 300

    Wysłany: 4 listopada 2019, 13:56

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny za odpowiedzi 😊 Majka dobrze wiedzieć że coś takiego obiło Ci się o uszy. Już myślałam że mój lekarz jakieś głupoty wymyśla 😂

    majka91, joana_aska89 lubią tę wiadomość

    oar8s65g0rlikwme.png

    klz99vvjenfzk8m9.png
    Rocznik 1990

    12.2014 początek starań,
    11.2015 zaczynamy leczenie Naprotechnologia,
    Hiperprolaktynemia czynnosciowa, niski progesteron, podejrzenie endometriozy, niedobór Wit D3,
    03.2016 nieudana próba HSG
    04.2016 II cykl z Femarą i udało się ❤
    12.2016 córeczka jest z nami👨‍👩‍👧
    03.2018 starania o rodzeństwo,
    11.2018 początek leczenia
    02-07.2019 VI. cykli z Letrazolem + Glucophage XR 750
    26.09.2019 laparoskopia - wykryto i usunięto endometrioze 2 st., usunięto torbiel endometrialną na lewym jajniku, usunięto torbiel okołojajowodową na prawym jajowodzie, przeczyszczono jajowody.
    10.2019 I cykl po laparo z Lametta
    28.11. 2019 jest ❤️ dzidziuś 1,04cm
    10.12.2019 dzidziuś 2,23cm👶
    09.01.2020 dzidziuś 7,5cm 👶
    26.02.2020 synuś😍👨‍👩‍👧‍👦 334g
    15.05.2020 1920g szczęścia😍
  • kluskaaa Przyjaciółka
    Postów: 66 31

    Wysłany: 4 listopada 2019, 14:28

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, a znacie może temat opryszczek wargowych, jaki mają wpływ ? Bo po owulacji, a przed betą wyskoczyły mi aż 3 i zastanawiam się, czy nie przyczyniły się do tego wszystkiego.

    Starania od 11.2018 r.
    mutacja czynnika V (R2) hereto, MTHFR 1298A-C hetero, PAI-1 hetero
    AMH 12.2019 - 1,18
    encorton, acard, glucophage, bromergon, neoparin

    listopad/grudzień 2019 r. - siódmy cykl z letrozolem, torbiel, przerwa od leków, badania
    02.2020 - zaczynamy na nowo.
  • Koralina88 Autorytet
    Postów: 549 234

    Wysłany: 4 listopada 2019, 15:05

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiesz co nie wiem dokładnie jaki wpływ ma opryszczka, ale mi podczas immunosupresji lekarz powiedział żeby uważać w szczególności na choroby zakaźne nawet gdy się już je kiedyś miało i właśnie na opryszczkę. Ale nie dopytałam co i jak więc nie wiem czy mogło to mieć wpływ na ciążę lub implantację.

    Starania od września 2015
    3 aniołki 20.10.2017 (8 tc), 21.08.2018 (6 tc), 22.02.2019 (6 tc)
    zespół antyfosfolipidowy
    mutacja MTHFR_677C-T układ heterozygotyczny,
    mutacja PAI-1 4G układ heterozygotyczny,
    wysokie komórki NK - 04.2018 - 25,19%, 03.2019 - 17,6%
    hashimoto (leczone obecnie ok)
    HSG ok, histeroskopia ok
    ANA, ASA - ujemne
    KIR bx
  • Nati12 Autorytet
    Postów: 280 300

    Wysłany: 4 listopada 2019, 15:31

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kluskaaa wiesz co mam koleżankę która miała opryszczke tak koło 5-6tc i w 10tc okazało się że dziecku przestało bić serce. I też się zastanawiała czy to od tego. Moja mama mówiła mi że opryszczka jest niebezpieczna na ciąży. A jeszcze kiedyś czytałam artykuł o "pocałunku śmierci", że właśnie do noworodków nie można się zbliżać i całować właśnie z opryszczką, bo ponoć są przypadki śmiertelne wśród noworodków zarażonych opryszczką. Tak więc coś w tym jest.

    oar8s65g0rlikwme.png

    klz99vvjenfzk8m9.png
    Rocznik 1990

    12.2014 początek starań,
    11.2015 zaczynamy leczenie Naprotechnologia,
    Hiperprolaktynemia czynnosciowa, niski progesteron, podejrzenie endometriozy, niedobór Wit D3,
    03.2016 nieudana próba HSG
    04.2016 II cykl z Femarą i udało się ❤
    12.2016 córeczka jest z nami👨‍👩‍👧
    03.2018 starania o rodzeństwo,
    11.2018 początek leczenia
    02-07.2019 VI. cykli z Letrazolem + Glucophage XR 750
    26.09.2019 laparoskopia - wykryto i usunięto endometrioze 2 st., usunięto torbiel endometrialną na lewym jajniku, usunięto torbiel okołojajowodową na prawym jajowodzie, przeczyszczono jajowody.
    10.2019 I cykl po laparo z Lametta
    28.11. 2019 jest ❤️ dzidziuś 1,04cm
    10.12.2019 dzidziuś 2,23cm👶
    09.01.2020 dzidziuś 7,5cm 👶
    26.02.2020 synuś😍👨‍👩‍👧‍👦 334g
    15.05.2020 1920g szczęścia😍
  • Irola Autorytet
    Postów: 860 414

    Wysłany: 4 listopada 2019, 16:10

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, chyba nic z tego.. Beta 18,44 :((
    A w moim laboratorium normy to 1-2 tydzień ciąży 50-100... :(((

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 listopada 2019, 16:14

    oar8skjo5n2yr83t.png

    PCOS
    Starania - 01.2019
    Czerwiec 2019 - usunięty polip trzonu macicy
    1 cs z letrozolem ovu 12 dc
    11.2019 - ciąża biochemiczna
    2 cs z letrozolem ovu 15 dc
    5.12 II 🙏❤️

    "I wzywaj mnie w dniu niedoli, ja cię wybawie a ty Mnie uwielbisz" Ps. 50:15
  • kluskaaa Przyjaciółka
    Postów: 66 31

    Wysłany: 4 listopada 2019, 16:15

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Irola, chyba najrozsądniej byłoby powtórzyć badanie jutro/pojutrze..

    Starania od 11.2018 r.
    mutacja czynnika V (R2) hereto, MTHFR 1298A-C hetero, PAI-1 hetero
    AMH 12.2019 - 1,18
    encorton, acard, glucophage, bromergon, neoparin

    listopad/grudzień 2019 r. - siódmy cykl z letrozolem, torbiel, przerwa od leków, badania
    02.2020 - zaczynamy na nowo.
  • Nati12 Autorytet
    Postów: 280 300

    Wysłany: 4 listopada 2019, 16:17

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Irola wrote:
    Dziewczyny, chyba nic z tego.. Beta 18,44 :((
    A w moim laboratorium normy to 1-2 tydzień ciąży 50-100... :(((
    Moim zdaniem trzeba sprawdzić przyrost. I tylko na tej podstawie można określić co i jak. Jeszcze nic straconego 🤗

    oar8s65g0rlikwme.png

    klz99vvjenfzk8m9.png
    Rocznik 1990

    12.2014 początek starań,
    11.2015 zaczynamy leczenie Naprotechnologia,
    Hiperprolaktynemia czynnosciowa, niski progesteron, podejrzenie endometriozy, niedobór Wit D3,
    03.2016 nieudana próba HSG
    04.2016 II cykl z Femarą i udało się ❤
    12.2016 córeczka jest z nami👨‍👩‍👧
    03.2018 starania o rodzeństwo,
    11.2018 początek leczenia
    02-07.2019 VI. cykli z Letrazolem + Glucophage XR 750
    26.09.2019 laparoskopia - wykryto i usunięto endometrioze 2 st., usunięto torbiel endometrialną na lewym jajniku, usunięto torbiel okołojajowodową na prawym jajowodzie, przeczyszczono jajowody.
    10.2019 I cykl po laparo z Lametta
    28.11. 2019 jest ❤️ dzidziuś 1,04cm
    10.12.2019 dzidziuś 2,23cm👶
    09.01.2020 dzidziuś 7,5cm 👶
    26.02.2020 synuś😍👨‍👩‍👧‍👦 334g
    15.05.2020 1920g szczęścia😍
  • Irola Autorytet
    Postów: 860 414

    Wysłany: 4 listopada 2019, 16:34

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lakarz napisał smsa aby powtórzyć za 2 dni i raczej nie włączać duphastonu :(((( a ja caly czas go brałam. Jestem załamana

    oar8skjo5n2yr83t.png

    PCOS
    Starania - 01.2019
    Czerwiec 2019 - usunięty polip trzonu macicy
    1 cs z letrozolem ovu 12 dc
    11.2019 - ciąża biochemiczna
    2 cs z letrozolem ovu 15 dc
    5.12 II 🙏❤️

    "I wzywaj mnie w dniu niedoli, ja cię wybawie a ty Mnie uwielbisz" Ps. 50:15
  • Marta_43 Autorytet
    Postów: 472 617

    Wysłany: 4 listopada 2019, 16:47

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Irola nie trać wiary w przyrost!

    Jestem właśnie po monitoringu, pęcherzyk 20mm w prawym jajniku, Endo 7,1, ovitrelle jutro.
    Dzisiaj miała być ostatnią dawka puregonu ale pęcherzyk jest już ok, czekamy jeszcze aż endometrium "zmieni strukturę".

    Dla zainteresowanych gonadotropinami zużyłam w tym cyklu pół fiołki leku i koszt wyniósł 175 zł. Ovitrelle 80 zl. Dostałam też luteinę - 16.

    majka91, joana_aska89 lubią tę wiadomość

    27 l.
    Starania od 8.2017
    4-5.2019 clo
    mąż wyniki ok
    7- 11.20192 lametta
    Drożność ok
    11.2019 - 12.2019 puregon + ovitrelle
    IVF Bocian Białystok
    ❄️❄️❄️❄️
    05.2020 FET blastka 2BB 💔
    Kriobank - przenosimy ❄️❄️❄️
    06.2020 FET blastka 1BB 💔
  • majka91 Autorytet
    Postów: 373 504

    Wysłany: 4 listopada 2019, 17:01

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marta wygląda to dobrze:) i jak na przed owu to całkiem dobre endo!

    U mnie wyniki:

    TSH 1.6
    Progesteron 18.9 (7 dpo)

    Kamień z serca bo serio bałam się, że owu w ogóle nie było. Chyba oba wyniki ok?

    Marta_43 lubi tę wiadomość

    m3sxvfxmiwa8dz6b.png

    Starania od maja 2018
    __________________

    PCOS
    clo bez rezultatów 😕
    08.2019 startujemy z letrozolem
    I cykl - owu 17dc 🤩
    II cykl - owu 19 dc
    III cykl - owu 16 dc, II 30 dc 😍
    34 dc - beta 993.2 mlU/ml, prog 39 ng/ml
    37 dc - beta 2635 mlU/ml

    26.11.19 jest ♥️
  • majka91 Autorytet
    Postów: 373 504

    Wysłany: 4 listopada 2019, 17:03

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Irola jeszcze nie czas żeby się poddawać. Powtórz betę jutro i sprawdź czy rośnie. Z całych sił trzymam kciuki żeby było dobrze!

    m3sxvfxmiwa8dz6b.png

    Starania od maja 2018
    __________________

    PCOS
    clo bez rezultatów 😕
    08.2019 startujemy z letrozolem
    I cykl - owu 17dc 🤩
    II cykl - owu 19 dc
    III cykl - owu 16 dc, II 30 dc 😍
    34 dc - beta 993.2 mlU/ml, prog 39 ng/ml
    37 dc - beta 2635 mlU/ml

    26.11.19 jest ♥️
  • Irola Autorytet
    Postów: 860 414

    Wysłany: 4 listopada 2019, 17:13

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jutro powtórzyć czy dopiero za 2 dni?

    Nie wiem co o tym wszystkim myśleć naprawde :(

    oar8skjo5n2yr83t.png

    PCOS
    Starania - 01.2019
    Czerwiec 2019 - usunięty polip trzonu macicy
    1 cs z letrozolem ovu 12 dc
    11.2019 - ciąża biochemiczna
    2 cs z letrozolem ovu 15 dc
    5.12 II 🙏❤️

    "I wzywaj mnie w dniu niedoli, ja cię wybawie a ty Mnie uwielbisz" Ps. 50:15
  • Silvia Ekspertka
    Postów: 204 183

    Wysłany: 4 listopada 2019, 17:17

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    I ja mam źle wieści u mnie beta 0. Przygotowania do inseminacji nas z mężem czekają.

    Starania od 11.2017r.
    -Laparoskopia z powodu zapalenia otrzewnej miednicy mniejszej, skutek: brak prawego jajowodu, lewy drożny.
    -Insulinooporność
    -lekkie PCOS
    04-05.19r - Lametta + Ovitrelle, glucophage
    06.19r. - torbiele, miesięczną przerwa w staraniach
    07-10.19r - Lametta + Ovitrelle, glucophage (6cs)
    20.11.19r. - 1 cykl z clo i IUI (7cs) 😥
    16.12.19r. - 2 IUI menopur (8cs) 😥
    01.20r. - lametta na własną rękę
    02-05.20r. - starania bez leków (10-13cs) torbiel czekoladowa po lewej stronie
    22.06.20r. - transfer 4ab
    8dpt - beta 114.09 🥰
    11dpt - beta 301.78 🥰
    Zostały jeszcze ❄❄❄❄❄
  • kluskaaa Przyjaciółka
    Postów: 66 31

    Wysłany: 4 listopada 2019, 17:20

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Irola, jak lekarz kazał za 48 godz, to tak zrób. Wynik będzie bardziej oczywisty :*

    Starania od 11.2018 r.
    mutacja czynnika V (R2) hereto, MTHFR 1298A-C hetero, PAI-1 hetero
    AMH 12.2019 - 1,18
    encorton, acard, glucophage, bromergon, neoparin

    listopad/grudzień 2019 r. - siódmy cykl z letrozolem, torbiel, przerwa od leków, badania
    02.2020 - zaczynamy na nowo.
‹‹ 697 698 699 700 701 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zainteresują Cię również:

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Masturbacja - 9 najczęstszych pytań o samozaspokojenie!

Masturbacja to jeden z największych tematów tabu - dlaczego tak się dzieje? Czy kobiety się masturbują? Czy masturbacja w związku jest normalna? Kiedy masturbacja może być niebezpieczna, a kiedy może przynosić korzyści? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Adaptogeny - Ashwagandha, Korzeń Maca, Shatavari

Każdego dnia przybywa par, które po wieloletnich staraniach o dziecko, osiągają swój cel dzięki unikalnym ziołom - adaptogenom. Powiedzmy sobie otwarcie: kto sprawniej przywróci ład i porządek w świecie sztucznie zdezorganizowanym przez człowieka, jak Matka Natura? Świetnie, że zaczynamy korzystać z jej pomocy. Jeśli to zagadnienie nie jest Ci jeszcze znane, koniecznie przeczytaj artykuł do końca.          

CZYTAJ WIĘCEJ
Fundusze Europejskie: Inteligentny Rozwój Narodowe Centrum Badań i Rozwoju Europejski Fundusz Rozwoju Regionalnego

Projekt OvuFriend: "Opracowanie nowych w skali światowej rozwiązań w obszarze uczenia maszynowego wspierających w planowaniu rodziny i pokonywaniu problemu niepłodności" współfinansowany przez Narodowe Centrum Badań i Rozwoju w ramach programu Inteligentny Rozwój 2014-2020.