Forum Starając się z pomocą medyczną Stymulacja letrozolem
Odpowiedz

Stymulacja letrozolem

Oceń ten wątek:
  • kluskaaa Przyjaciółka
    Postów: 68 32

    Wysłany: 4 listopada 2019, 17:22

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Silvia, przytulam 💙🧡💚

    Silvia lubi tę wiadomość

    Starania od 11.2018 r.
    mutacja czynnika V (R2) hereto, MTHFR 1298A-C hetero, PAI-1 hetero
    AMH 12.2019 - 1,18
    encorton, acard, glucophage, bromergon, neoparin

    listopad/grudzień 2019 r. - siódmy cykl z letrozolem, torbiel, przerwa od leków, badania
    02.2020 - zaczynamy na nowo.
  • IzaaK Autorytet
    Postów: 333 217

    Wysłany: 4 listopada 2019, 17:39

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marta_43 wrote:
    Irola nie trać wiary w przyrost!

    Jestem właśnie po monitoringu, pęcherzyk 20mm w prawym jajniku, Endo 7,1, ovitrelle jutro.
    Dzisiaj miała być ostatnią dawka puregonu ale pęcherzyk jest już ok, czekamy jeszcze aż endometrium "zmieni strukturę".

    Dla zainteresowanych gonadotropinami zużyłam w tym cyklu pół fiołki leku i koszt wyniósł 175 zł. Ovitrelle 80 zl. Dostałam też luteinę - 16.


    Kurcze ja właśnie o puregonie czytałam że bez refundacji 700zl, no to już nie wiem o co chodzi, a najgorsze jest to że czuję że w tym miesiącu nic z tego i nie wiem na co się przygotować zanim pójdę do lekarza... Ehh

    Sylwia bardzo mi przykro

    Irola, ja też bym czekała na powtórne badanie, ten wynik jeszcze nic nie przesądza ✊🏻

    PCOS
    Insulinooporność
    7 cykli lametta + ovitrelle

    Starania od października 2018
    💔 maj 2019 (8tc)
    💔 lipiec 2020 (cp 6tc)
  • Irola Autorytet
    Postów: 860 414

    Wysłany: 4 listopada 2019, 17:57

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja siedzę i płaczę 🙍‍♀️😓 tak mi cholernie smutno się zrobilo... Nie wiem co mam myśleć naprawde :(((( brać ten duphaston dalej?

    oar8skjo5n2yr83t.png

    PCOS
    Starania - 01.2019
    Czerwiec 2019 - usunięty polip trzonu macicy
    1 cs z letrozolem ovu 12 dc
    11.2019 - ciąża biochemiczna
    2 cs z letrozolem ovu 15 dc
    5.12 II 🙏❤️

    "I wzywaj mnie w dniu niedoli, ja cię wybawie a ty Mnie uwielbisz" Ps. 50:15
  • Koralina88 Autorytet
    Postów: 549 234

    Wysłany: 4 listopada 2019, 18:17

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Irola wynik trochę niski niestety, ale tak naprawdę wszystko będziesz wiedziała gdy powtórzysz betę, bo najważniejsze jest aby był przyrost. Jeśli wytrzymasz to idź powtórz badanie za 2 dni, jeśli bardzo się denerwujesz to możesz iść jutro. Ja bym progesteron odstawila dopiero jak wszystko będzie jasne, a póki jest nadzieja to bym brała dalej. Trzymaj się! 😘

    Sylwia bardzo mi przykro 😪 przytulam i ściskam serdecznie 😘

    Marta_43 dobry monit! Teraz trzymam kciuki za II fazę cyklu, aby była szczęśliwa 😉


    Marta_43 lubi tę wiadomość

    Starania od września 2015
    3 aniołki 20.10.2017 (8 tc), 21.08.2018 (6 tc), 22.02.2019 (6 tc)
    zespół antyfosfolipidowy
    mutacja MTHFR_677C-T układ heterozygotyczny,
    mutacja PAI-1 4G układ heterozygotyczny,
    wysokie komórki NK - 04.2018 - 25,19%, 03.2019 - 17,6%
    hashimoto (leczone obecnie ok)
    HSG ok, histeroskopia ok
    ANA, ASA - ujemne
    KIR bx
  • Koralina88 Autorytet
    Postów: 549 234

    Wysłany: 4 listopada 2019, 18:20

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    majka91 oba wyniki są ok 😁 a powiedz mi nie badasz FT4 razem z TSH? Ja zawsze mam przykaz robić oba badania na raz.

    Starania od września 2015
    3 aniołki 20.10.2017 (8 tc), 21.08.2018 (6 tc), 22.02.2019 (6 tc)
    zespół antyfosfolipidowy
    mutacja MTHFR_677C-T układ heterozygotyczny,
    mutacja PAI-1 4G układ heterozygotyczny,
    wysokie komórki NK - 04.2018 - 25,19%, 03.2019 - 17,6%
    hashimoto (leczone obecnie ok)
    HSG ok, histeroskopia ok
    ANA, ASA - ujemne
    KIR bx
  • Mamba91 Autorytet
    Postów: 483 261

    Wysłany: 4 listopada 2019, 18:41

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eh mam nadzieję, że w grudniu posypią się same dobre wiadomości bo teraz to jakaś maskara co jest nadzieja, że komuś się udało to znów zjazd....
    U mnie poprzedni cykl stracony przez chorobę, dziś 3 dzień nowego cyklu więc włączam Letrozole, monitoring w środę 13 listopada, szybko mi zleci przedłużony weekend planujemy w górach na szlakach, a wy macie jakieś plany na te 3 dni?

    27.04 16dpo - 540,90; 18 dpo - 1238 😍
    06.05 zarodek z serduszkiem 💗🙏
    02.06 9+0; 2,24cm 💗
    17.06 11+1; 4,5cm synek?! 👶🏻💙
    24.06 12+1; 6,75cm, córka?! 👶🏻❤️
    Bądź zdrowa kruszynko! 🙏💗

    rfxg3e3kxbzxmnjl.png
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 4 listopada 2019, 18:42

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Irola dopiero druga beta powie co i jak 🤞 zrobilabym ja za 48 h jak zlecil lekarz, ale mozesz i dla swojego spokoju po 24 😘 ale duphastonu nie odstawialabym dopoki nie byloby wiadome co i jak...

    Marta świetne wieści 😍

    Majka moim zdaniem wyniki dobre 🤞🤞🤞

    Silvia mocno przytulam ☹

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 listopada 2019, 18:43

    Marta_43 lubi tę wiadomość

  • majka91 Autorytet
    Postów: 373 504

    Wysłany: 4 listopada 2019, 19:00

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Irola podpisuje się w 100% pod tym co napisała Koralina i Joana. Wyobrażam sobie Twoje nerwy ale póki nie ma spadku bety nie można przesądzać. Ja też brałabym dalej duphaston. Trzymaj się ♥️

    Koralina zwykle tez badam w pakiecie ale tym razem nie miałam skierowania na te tarczycowe badania a chciałam się tylko zorientować czy przy nowej dawce Letroxu wynik trzyma poziom :)

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 listopada 2019, 19:00

    m3sxvfxmiwa8dz6b.png

    Starania od maja 2018
    __________________

    PCOS
    clo bez rezultatów 😕
    08.2019 startujemy z letrozolem
    I cykl - owu 17dc 🤩
    II cykl - owu 19 dc
    III cykl - owu 16 dc, II 30 dc 😍
    34 dc - beta 993.2 mlU/ml, prog 39 ng/ml
    37 dc - beta 2635 mlU/ml

    26.11.19 jest ♥️
  • Silvia Ekspertka
    Postów: 208 185

    Wysłany: 4 listopada 2019, 19:17

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję dziewczyny za wsparcie. Czekam na nowy cykl, bo w końcu nowy cykl nowa szansa 💪

    Starania od 11.2017r.
    -Laparoskopia z powodu zapalenia otrzewnej miednicy mniejszej, skutek: brak prawego jajowodu, lewy drożny.
    -Insulinooporność
    -lekkie PCOS
    04-05.19r - Lametta + Ovitrelle, glucophage
    06.19r. - torbiele, miesięczną przerwa w staraniach
    07-10.19r - Lametta + Ovitrelle, glucophage (6cs)
    20.11.19r. - 1 cykl z clo i IUI (7cs) 😥
    16.12.19r. - 2 IUI menopur (8cs) 😥
    01.20r. - lametta na własną rękę
    02-05.20r. - starania bez leków (10-13cs) torbiel czekoladowa po lewej stronie
    22.06.20r. - transfer 4ab
    8dpt - beta 114.09 🥰
    11dpt - beta 301.78 🥰
    18dpt - beta 3258.58 🥰
    Zostały jeszcze ❄❄❄❄❄
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 4 listopada 2019, 19:35

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczynki a ja jak na szpilkach szukałam na szybko jakiegoś gina na piątek lub sobotę bo poniedziałek święto 🤷‍♂️ moja pani doktor niestety ma teraz wolne więc musiałam coś ogarnąć w piątek monitoring jak dobrze pójdzie niedziala lub poniedziałek zastrzyk, trzymam kciuki za ten miesiąc ‼️🤞
    Swoją drogą jakaś taka dziwna negatywna aura mnie dopada że cały czas myślę,, przecież i tak znowu będzie tak samo i nic nie wyjdzie,,

  • ABI90 Autorytet
    Postów: 4215 1161

    Wysłany: 4 listopada 2019, 20:14

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, musimy być dzielne i walczyć nadal. U mnie już plamienie, jutro dzwonię umówić się na wizytę. W tym cyklu nie zdążymy zrobić badań do inseminacji ale będziemy je robić. A w styczniu pewnie gonadotropiny i inseminacja, w grudniu święta więc z wizytami byłoby ciężko..

    Irola, kluskaaa lubią tę wiadomość

  • mig00ttka Ekspertka
    Postów: 241 105

    Wysłany: 4 listopada 2019, 21:52

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ja mam dzisiaj tragiczny zjazd... serio tak jak pierwsza biochemia zabolała tu i teraz, tak ta odebrała mi nadzieję na przyszłość. Najpierw dwa lata starań i poświęceń żeby teraz dźwigać ciężar dwóch strat.
    Już nawet zaczęłam przekonywać sama siebie do przerwy w staraniach na czas diagnostyki i w tym czasie zacząć na nowo żyć a nie tylko próbować przeżyć. Wrócić do pasji - podróży, sportu, wrócić do życia towarzyskiego i odpocząć od tego ciągłego sprawdzania kalendarza i ustalania wizyt u lekarza i spotkań z mężem, ale... Jak ja już jestem w stanie odpuścić mój mąż nie chce o tym słyszeć. Serio ja już nie mam siły, wiem, że nie jestem w stanie utrzymać ciąży i kolejne starania będą równać się kolejnej stracie. Momentami nie jestem w stanie znieść tego co ta sytuacja zrobiła przez ten czas ze mną, sama siebie nie poznaję. Z osoby pełnej uśmiechu i spontaniczności stałam się cieniem samej siebie.

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 listopada 2019, 22:19

    Starania od maja 2017.
    Hiperprolaktynemia czynnościowa.
    Mąż - aglutynacja 7%, IgA 20%, IgG 16%
    MTHFR A1298C – heterozygotyczny
    PAI I 4G/5G – homozygotyczny
    09.2019 poronienie samoistne (6tc)
    11.2019 poronienie samoistne (5tc)

    12.2019
    29dc beta 147, progesteron 33
    31dc beta 314
    33 dc beta 714, progesteron 32,4
    43 dc ❤
  • kluskaaa Przyjaciółka
    Postów: 68 32

    Wysłany: 4 listopada 2019, 22:40

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Migotka, te dwie biochemie, to jeszcze nie wyrok, jeszcze nie wiadomo co się działo. Może zarodki były słabsze, może to wcale nie jest definitywnie problem z utrzymaniem ciąży. Nie poddawaj się, nie odpuszczaj teraz, kiedy zaczęło się coś dziać i jestes tak blisko, jak nigdy. :*

    Kiedy wizyta u lekarza?

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 listopada 2019, 22:41

    mig00ttka lubi tę wiadomość

    Starania od 11.2018 r.
    mutacja czynnika V (R2) hereto, MTHFR 1298A-C hetero, PAI-1 hetero
    AMH 12.2019 - 1,18
    encorton, acard, glucophage, bromergon, neoparin

    listopad/grudzień 2019 r. - siódmy cykl z letrozolem, torbiel, przerwa od leków, badania
    02.2020 - zaczynamy na nowo.
  • Irola Autorytet
    Postów: 860 414

    Wysłany: 5 listopada 2019, 07:05

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też mam doła od samego rana... Test z wyraźnie słabszą drugą kreską. Czyli ta beta jakby spadała 💔 ech... Czytałam o tych ciążach biochemicznych i mówił mi też lekarz. Bardzo często jest tak, że kobieta nawet nie wie że była w ciąży a ona "zejdzie" razem z okresem. My się staramy, więc o takich ciążach wiemy, bo zaraz test - beta itd. Ciężko mi jakoś się pozbierać... A z drugiej strony myślę, że tak widocznie miało być...

    Dziewczyny czy mam brać dalej ten duphaston? Jak myślicie? Tempka rano wzrosła 37,33, piersi już nie strzykają, ale boli podbrzusze i dół pleców okropnie. Jutro mam niby powtórzyć tą betę ale nie wiem czy jest sens?

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 listopada 2019, 07:06

    Kla_Mum lubi tę wiadomość

    oar8skjo5n2yr83t.png

    PCOS
    Starania - 01.2019
    Czerwiec 2019 - usunięty polip trzonu macicy
    1 cs z letrozolem ovu 12 dc
    11.2019 - ciąża biochemiczna
    2 cs z letrozolem ovu 15 dc
    5.12 II 🙏❤️

    "I wzywaj mnie w dniu niedoli, ja cię wybawie a ty Mnie uwielbisz" Ps. 50:15
  • Irola Autorytet
    Postów: 860 414

    Wysłany: 5 listopada 2019, 07:21

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://ibb.co/0GxD97Z tak wygląda dzisiaj test.
    Teraz wydaje mi się, że jest ciemniejsza niż poprzednie 🤷‍♀️ ja już wariuje 🙊

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 listopada 2019, 07:34

    oar8skjo5n2yr83t.png

    PCOS
    Starania - 01.2019
    Czerwiec 2019 - usunięty polip trzonu macicy
    1 cs z letrozolem ovu 12 dc
    11.2019 - ciąża biochemiczna
    2 cs z letrozolem ovu 15 dc
    5.12 II 🙏❤️

    "I wzywaj mnie w dniu niedoli, ja cię wybawie a ty Mnie uwielbisz" Ps. 50:15
  • majka91 Autorytet
    Postów: 373 504

    Wysłany: 5 listopada 2019, 07:45

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Irola nie porównuj już tych kresek bo to tylko niepotrzebne nerwy. Wystarczy, że wczoraj piłaś mniej/więcej niż poprzednio i stężenie hcg w moczu będzie trochę inne. Wiarygodny jest wynik z krwi. Ja właśnie dlatego dla własnego spokoju poszłabym jeszcze dzisiaj na betę sprawdzić czy rośnie, ale jeśli chcesz czekać do jutra, tak jak zalecił lekarz to spróbuj się nie zamartwiać na zapas. Nie masz wpływu na to jaki będzie wynik, ale trzeba myśleć pozytywnie 😘

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 listopada 2019, 07:45

    kluskaaa, Irola, Koralina88 lubią tę wiadomość

    m3sxvfxmiwa8dz6b.png

    Starania od maja 2018
    __________________

    PCOS
    clo bez rezultatów 😕
    08.2019 startujemy z letrozolem
    I cykl - owu 17dc 🤩
    II cykl - owu 19 dc
    III cykl - owu 16 dc, II 30 dc 😍
    34 dc - beta 993.2 mlU/ml, prog 39 ng/ml
    37 dc - beta 2635 mlU/ml

    26.11.19 jest ♥️
  • Irola Autorytet
    Postów: 860 414

    Wysłany: 5 listopada 2019, 08:12

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak, to prawda... Nawet może nie potrzebnie robiłam ten test. Jutro już pojadę na to badanie, dzisiaj już jestem w pracy i wypiłam kawę. A może w ogóle nie ma sensu jechać? Zobaczę jutro

    oar8skjo5n2yr83t.png

    PCOS
    Starania - 01.2019
    Czerwiec 2019 - usunięty polip trzonu macicy
    1 cs z letrozolem ovu 12 dc
    11.2019 - ciąża biochemiczna
    2 cs z letrozolem ovu 15 dc
    5.12 II 🙏❤️

    "I wzywaj mnie w dniu niedoli, ja cię wybawie a ty Mnie uwielbisz" Ps. 50:15
  • Koralina88 Autorytet
    Postów: 549 234

    Wysłany: 5 listopada 2019, 09:12

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Irola nie ma sensu porównywanie testów sikanych, wystarczy, że jest z innej firmy albo tak jak pisała majka91 wypijesz mniej lub więcej i już wynik może się różnić. Zresztą po 10 min wynik testu nie jest już wiarygodny tak jest napisane w instrukcjach. Mi przy pierwszej ciąży test pokazał blada kreskę 3 dni po terminie @. Od razu pobieglam zrobić betę, a tam wynik 375. Także przy takiej becie krecha powinna razic w oczy, a była delikatna 😉 tylko wynik z krwi jest w 100 % wiarygodny. Przestań się kątować! Jeśli masz trudno wytrzymać do jutra, leć dzisiaj na betę. Nie musisz być na czczo, a kawa w niczym nie przeszkadza.
    Trzymaj się i nie świruj 😘

    IzaaK lubi tę wiadomość

    Starania od września 2015
    3 aniołki 20.10.2017 (8 tc), 21.08.2018 (6 tc), 22.02.2019 (6 tc)
    zespół antyfosfolipidowy
    mutacja MTHFR_677C-T układ heterozygotyczny,
    mutacja PAI-1 4G układ heterozygotyczny,
    wysokie komórki NK - 04.2018 - 25,19%, 03.2019 - 17,6%
    hashimoto (leczone obecnie ok)
    HSG ok, histeroskopia ok
    ANA, ASA - ujemne
    KIR bx
  • Koralina88 Autorytet
    Postów: 549 234

    Wysłany: 5 listopada 2019, 09:27

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    mig00ttka doskonale Cię rozumie... Ja po 2 cb miałam takie same odczucia jak ty. Poprostu bałam się, że jeśli znów znajdę to skończy się to tak samo. Najgorsze było to, że miałam wprowadzone leczenie i ono nie pomogło. Zrobiłam dwa miesiące przerwy, zaczęłam pogłębiać diagnostykę. Coś tam wyszło, nowe leczenie wdrożone i czekam na rozwój sytuacji. Jeśli potrzebujesz przerwy, to ją zrób! Pogadaj szczerze z mężem, musi Cię zrozumieć. Nie możesz siebie zmuszać, tym bardziej, że masz obawy i boisz się, że kolejny raz spotka Cię to samo i to jest jak najbardziej uzasadnione. Odpocznij trochę, nazbieraj sił i szukaj przyczyny dlaczego tak się dzieje! To jest teraz bardzo ważne. Być może był to przypadek, ale ja bym na Twoim miejscu szukała, badala itp.
    Tak jak pisała Irola wiele kobiet pewnie nawet nie wie, że przeszło ciążę biochemiczną, bo zazwyczaj kończy się ona w terminie miesiączki. My przez to, że tak długo walczymy i z utęsknieniem czekamy na dzidziusia, sikamy na testy i chodzimy na bety bardzo wcześnie. Z jednej strony dobrze, bo wiemy że coś tam się dzieje, a z drugiej niestety taka strata boli i pozostaje w pamięci.
    Trzymaj się! 😘 I pamiętaj w tej chwili to Ty jesteś najważniejsza i twoje odczucia. Jeśli potrzebujesz przerwy, to zrób przerwę. Jeśli potrzebujesz się wyglądać, to się wygadaj, a jeśli chcesz płakać to płacz! Masz do tego prawo!

    Irola, mig00ttka lubią tę wiadomość

    Starania od września 2015
    3 aniołki 20.10.2017 (8 tc), 21.08.2018 (6 tc), 22.02.2019 (6 tc)
    zespół antyfosfolipidowy
    mutacja MTHFR_677C-T układ heterozygotyczny,
    mutacja PAI-1 4G układ heterozygotyczny,
    wysokie komórki NK - 04.2018 - 25,19%, 03.2019 - 17,6%
    hashimoto (leczone obecnie ok)
    HSG ok, histeroskopia ok
    ANA, ASA - ujemne
    KIR bx
  • ABI90 Autorytet
    Postów: 4215 1161

    Wysłany: 5 listopada 2019, 10:36

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny. Irola trzymam za Ciebie kciuki. Ja dzwoniłam zapisać się na wizytę, piątek 4dc i wizyta. Napewno bedzie krępująca bo to w trakcie @ ale tak kazał lekarz. Niestety muszę też zwolnić się z pracy ale mam godziny do odbioru akurat :)

    Irola lubi tę wiadomość

‹‹ 698 699 700 701 702 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zainteresują Cię również:

Niepłodność u mężczyzn - najczęstsze przyczyny. Kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problem z poczęciem dziecka jest problemem obojga partnerów, dlatego jeśli już dłuższy czas czekasz na dziecko, to diagnostykę i ewentualne leczenie rozpocznij razem z partnerem. Niepłodność u mężczyzn występuje tak samo często, jak u kobiet. Przeczytaj jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością u mężczyzn, w jaki sposób można je wykryć i jakie są potencjalne rozwiązania na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Klinika niepłodności - 50 pytań, na które warto znać odpowiedź przy pierwszej wizycie.

Chciałabyś mieć pewność, że dobrze przygotowałaś się do swojej pierwszej wizyty u lekarza, dotyczącej problemów z zajściem w ciążę? Skorzystaj z naszego formularza płodności  – są to pytania, które dobry specjalista prawdopodobnie zada Ci podczas pierwszej wizyty , która pomoże zdiagnozować niepłodność. W ten sposób o niczym nie zapomnisz i będziesz mieć pod ręką wszystkie szczegóły dotyczące Twojego zdrowia, płodności lub historii chorób w Twojej rodzinie!       

CZYTAJ WIĘCEJ

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ
Fundusze Europejskie: Inteligentny Rozwój Narodowe Centrum Badań i Rozwoju Europejski Fundusz Rozwoju Regionalnego

Projekt OvuFriend: "Opracowanie nowych w skali światowej rozwiązań w obszarze uczenia maszynowego wspierających w planowaniu rodziny i pokonywaniu problemu niepłodności" współfinansowany przez Narodowe Centrum Badań i Rozwoju w ramach programu Inteligentny Rozwój 2014-2020.