X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Stymulacja letrozolem
Odpowiedz

Stymulacja letrozolem

Oceń ten wątek:
  • Elleen Autorytet

Wysłany: 16 września 2020, 14:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MiMi wrote:
    Dziewczyny :) dzień przed okresem beta 53 :) udało sie :) 3 cykl stymulowany.
    Wow. Świetne wiadomosci👏 Gratulacje 😘

Marita80 lubi tę wiadomość

o1486iyele9sg31t.png
    Ona: 30, On: 38lat. Starania ok 2-3 lata.
    08.2020.- I CS Lametta [*] 6tc😢💔
    11.2020- II CS z Lamettą - 💕
    19.05. 2020-III badania prenatalne:
    ♀️ 2048g 💓150/ min
    ♂️ 2272g💓 145/min
    "Jezu, Ty się tym zajmij. Zawierzam się Tobie"
  • OlaNova Autorytet

Wysłany: 16 września 2020, 14:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MiMi wrote:
    Dziewczyny :) dzień przed okresem beta 53 :) udało sie :) 3 cykl stymulowany.

Gratulacje! Serce się raduje! ❤❤

f2w33e3kj33m6p5d.png

Ja: 30 lat On: 31 lat
    Starania od lipca 2019
    12.2019 - rozpoczęcie diagnostyki, wszystkie wyniki książkowe (niepłodność idiopatyczna)
    05.2020 - sono-HSG - jeden jajowód niedrożny
    05.2020 - pierwszy cykl stymulowany (nieudany)
    07. i 08. i 09.2020 - 3 x IUI (nieudane)

09.2021 - 1 IVF - krótki - 11 komórek, 2 zarodki, transfer odroczony (hiperka)
    25.10.2021 - FET - blastka 4aa
    6 dpt - pierwsze w życiu II kreski 🎉
    8 dpt - bHCG: 53,2 mIU/ml i dalej beta pięknie rośnie!
    24 dpt - mamy serduszko!!! <3 <3 <3

1 mrozaczek 4aa na zimowisku <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 września 2020, 15:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję dziewczyny za słowa otuchy ale będę spokojna naprawdę jak beta będzie nadal tak ładnie rosnąć i nie spadać 😳

Przez to wszystko co mi się podziało w sierpniu odpuściłam ten cykl za dużo wypadków i stresu żeby uznać go za szczęśliwy a tutaj masz ✊✊ ♥️ naprawdę dziewczyny niewiem czy tak samo zareagowałyście jak ja ale po zobaczeniu bety pozytywnej zamiast cieszyć się oblały mnie poty i zrobiło mi się ciepło a potem myśl 🤔 przecież ona jest mega za niska jak na 2 tygodnie po owu więc czekałam do dzisiaj nie myśląc o niczym czy znowu będzie to samo a tu masz 🤩🤩🤩 powolutku zaczynam się cieszyć ale z umiarem
    Wie parę koleżanek z pracy co byłyśmy razem na zmianie i oczywiście mężuś
    Wszyscy trzymają mocno kciuki ✊ ♥️ 💝
    W piątek idę ostatni raz do pracy
    A w sobotę mam urodziny i rocznicę ślubu i już tak myślę że może powiemy rodzicom i teściowej przy tej okazji .... Czy jeszcze za wcześnie na takie wiadomości .....
    Niewiem jak narazie myślę co upiec za torta na sobotę 😜😜

I trzymajcie ✊ żeby beta prawidłowo rosła

Mimi też moje ciche gratulacje

• Marita80 Ekspertka

Wysłany: 16 września 2020, 16:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ewciamu wrote:
    Dziękuję dziewczyny za słowa otuchy ale będę spokojna naprawdę jak beta będzie nadal tak ładnie rosnąć i nie spadać 😳

Przez to wszystko co mi się podziało w sierpniu odpuściłam ten cykl za dużo wypadków i stresu żeby uznać go za szczęśliwy a tutaj masz ✊✊ ♥️ naprawdę dziewczyny niewiem czy tak samo zareagowałyście jak ja ale po zobaczeniu bety pozytywnej zamiast cieszyć się oblały mnie poty i zrobiło mi się ciepło a potem myśl 🤔 przecież ona jest mega za niska jak na 2 tygodnie po owu więc czekałam do dzisiaj nie myśląc o niczym czy znowu będzie to samo a tu masz 🤩🤩🤩 powolutku zaczynam się cieszyć ale z umiarem
    Wie parę koleżanek z pracy co byłyśmy razem na zmianie i oczywiście mężuś
    Wszyscy trzymają mocno kciuki ✊ ♥️ 💝
    W piątek idę ostatni raz do pracy
    A w sobotę mam urodziny i rocznicę ślubu i już tak myślę że może powiemy rodzicom i teściowej przy tej okazji .... Czy jeszcze za wcześnie na takie wiadomości .....
    Niewiem jak narazie myślę co upiec za torta na sobotę 😜😜

I trzymajcie ✊ żeby beta prawidłowo rosła

Mimi też moje ciche gratulacje

Ewciamu.. trzymam kciuki 😘

ewciamu lubi tę wiadomość

Ja:
    40 lat
    AMH 0,66
    LH 8,4
    FSH 7,02
    On:
    40 lat
    koncentracja 140 mln
    morfologia 2%
  • Zabaaa Przyjaciółka

Wysłany: 16 września 2020, 21:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ewciamu wrote:
    Zabaa to trafiłaś naprawdę na dobrego lekarza, inny by olał a ten wnikliwie szuka byłabym spokojna pod dobrymi skrzydłami
    No, tylko czekam aż mąż mi zabroni chodzić do tego lekarza, bo cieszę się na każdą wizytę jak dziecko :D
    niebieska wrote:
    Byłam wczoraj u lekarza i już jest, widać pulsujące 2mm :) wielka ulga i radość.
    Bardzo się cieszymy Twoim szczęściem i liczymy chyba wszystkie po cichu, że Twoje dziecko będzie miało kolegów i koleżanki w tym wątku z tego samego rocznika. ;-)

Ewciamu i Mimi, co za cudowne wiadomości! Gratuluję i mocno trzymam kciuki za Wasze bety! Niech Kruszyny rosną silne i zdrowe!!! :) No i Ewciamu, cudowny weekend się u Ciebie szykuje. Tylko pamiętaj, że ten tort to już nie może być nasączony alkoholem... :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 września 2020, 21:17

niebieska, ewciamu lubią tę wiadomość

• Sisska Autorytet

Wysłany: 17 września 2020, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, może Wy mnie podniesiecie na duchu. Mam teraz cykl stymulowany - pierwszy raz jakakolwiek Stymulacja. Dostałam lamette od 3 do 8dc. W poniedziałek 9dc pęcherzyk 14mm. Wczoraj kolejny podgląd 11dc i nadal pęcherzyk 14mm.. Na naturalnym cyklu ładnie rósł pęcherzyk a teraz urósł szybko i się zatrzymał.. Dostałam zastrzyk z bemfoli i dziś drugi mam wziąć i jutro podgląd.. Myślicie, że po tym zastrzyku ruszy czy cykl stracony? Lekarka mówiła, żeby się przygotować, że w sobotę może być iui. Ale ja nie wierzę, że tak pęcherzyk ruszy, żeby w sobotę już robić zabieg..

12.2021🧒💙🥰
    04.2024 💔8tc👼💙
    10.2024 💔15tc 👼🩷

🥰 Wymarzony 🥰
    age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 września 2020, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sisska może twoja gin ma rację i ma nadzieję że jeszcze urośnie chociaż może przejrzałas ten wątek to w większości wypadkach 3 cykl stymulowany był szczęśliwy. Dla mnie ...( Jak narazie ) udało się w drugim cyklu ...
    Nie trać nadziei ✊✊ może naprawdę te zastrzyki działają . Bądź dobrej myśli i odpoczywaj

Zabaaa lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 września 2020, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zabaa tort na pewno nie będzie nakrapiany 😎😎
    gorzej z gośćmi ale też dobrze bo już od roku nie pije alko więc też raczej nie będzie to podejrzane że toast będzie z soczkiem 🤭
    Jutro nie mogę iść na betę bo ostatni dzień do pracy więc poszłam dzisiaj i wynik 46,40 gdzie wczoraj było 29.01 więc beta rośnie prawidłowo....
    A może lepiej będzie brzmieć jak nazwę go groszkiem. Niech rośnie 💝💝💝💝 mój groszek

OlaNova, niebieska, Zabaaa lubią tę wiadomość

• Sisska Autorytet

Wysłany: 17 września 2020, 12:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ewciamu wrote:
    Sisska może twoja gin ma rację i ma nadzieję że jeszcze urośnie chociaż może przejrzałas ten wątek to w większości wypadkach 3 cykl stymulowany był szczęśliwy. Dla mnie ...( Jak narazie ) udało się w drugim cyklu ...
    Nie trać nadziei ✊✊ może naprawdę te zastrzyki działają . Bądź dobrej myśli i odpoczywaj

Właśnie widziałam,że zazwyczaj 3 cykl jest tym szczęśliwym. Mój jest drugi teraz, pierwszy był naturalny, teraz stymulowany i takie cuda. Boję się nastawiać pozytywnie, ale każda z Was rozumie dlaczego takie obawy. Jutro zobaczymy czy coś urósł ten mój pęcherzyk.

12.2021🧒💙🥰
    04.2024 💔8tc👼💙
    10.2024 💔15tc 👼🩷

🥰 Wymarzony 🥰
    age.png
  • Just-me89 Koleżanka

Wysłany: 17 września 2020, 15:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie jakieś dziwne rzeczy się dzieją po letrozolu. Nie dość że przyspieszył mi owulacje do 10dc to jeszcze od wczoraj w 13 dc dostałam plamień dość intensywnych których w środku cyklu nigdy nie miałam. Gdyby było to później to bym pomyślała że to może implantacyjne a tak to nie wiem co się dzieje

wyniki dobre/ starania od 4.2018-32CS/
    2.03.2020-1IUI-udana/ CP/usunięcie prawego jajowodu
    2 IUI-nieudana
    3 IUI-nieudana
    9.10.2020 4 IUI-??
  • Zabaaa Przyjaciółka

Wysłany: 17 września 2020, 17:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sisska wrote:
    Właśnie widziałam,że zazwyczaj 3 cykl jest tym szczęśliwym. Mój jest drugi teraz, pierwszy był naturalny, teraz stymulowany i takie cuda. Boję się nastawiać pozytywnie, ale każda z Was rozumie dlaczego takie obawy. Jutro zobaczymy czy coś urósł ten mój pęcherzyk.
    Czasami właśnie cykl, który spisuje się na straty, okazuje się tym szczęśliwym :) ✊✊✊

• Luusia Autorytet

Wysłany: 18 września 2020, 08:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marita80 wrote:
    OlaNova, duphaston do dnia badania wzięłam 6 tabletek.
    Dupek nie wychodzi z krwi bo jest syntetyczny wiec progiem się nie przejmuj

age.png
    44 lata
    Klinika Vitrolive / Bocian
    KIR: Bx
    Obecne: 2DS1
    Brakujące: 2DS2, 2DS3, 2DS5, 3DS1
    Rozjechane cytokiny - TNF alfa > 48tys., IL2>500, IL10>9000
    ANA 2 - ujemne
    On - morfologia 0%, fragmentacja DNA 11%

08 - 12. 2019 - 3 procedury IVF - łącznie 5 blastek, transfery nieudane
    02.2020 - 09.2021 stymulacja aromkiem- 05.2020 - [*] 8tc

10.2021 - IV procedura IVF KD - 10 blastek ❄️ 11.2021 - 4AA - 🙁, 12.2021 - 4AA - 🙁
    04.2022 - 4AA - accofil, intralipid, AH, embryoglue, encorton, heparyna
    10dpt - 114mlU/ml, 12dpt - 355mlU/ml,16dpt - 2259mlU/ml, 6t3d 💔-krwiak
    06.2022 - 4AA - accofil, intralipid, embryoglue, prograf/ encorton
    8dpt - 135,8mlU/ml, 10dpt - 313,3mlU/ml, 14dpt - 1235mlU/ml
    28dpt - mamy❤️, CRL-0,71cm -6t4d
    9t6d - 3,02cm CRL, 12t - prenatalne ok, NIFTY - zdrowa 👧
    20t0d - połówkowe ok
    38t - CC, 2320g, 49cm
  • Marita80 Ekspertka

Wysłany: 18 września 2020, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luusia wrote:
    Dupek nie wychodzi z krwi bo jest syntetyczny wiec progiem się nie przejmuj

Dzięki Luusia za info :)
    Chyba i tak ten cykl stracony, brzuch boli więc pewnie dostanę @.
    Dwa miesiące byłam stymulowana Letrozole, w tym cyklu miałam zastrzyk ovitrelle i później duphaston.
    U mojej ginekolog już koniec prowadzenia, będę musiała iść do Kliniki. Wczoraj robiliśmy badanie nasienia i pewnie czeka mnie drożność jajowodów.

Ja:
    40 lat
    AMH 0,66
    LH 8,4
    FSH 7,02
    On:
    40 lat
    koncentracja 140 mln
    morfologia 2%
  • Luusia Autorytet

Wysłany: 18 września 2020, 13:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przede wszystkim nie załamuj się bieżącymi trudnościami - stres nie działa dobrze na jajeczka 😉

age.png
    44 lata
    Klinika Vitrolive / Bocian
    KIR: Bx
    Obecne: 2DS1
    Brakujące: 2DS2, 2DS3, 2DS5, 3DS1
    Rozjechane cytokiny - TNF alfa > 48tys., IL2>500, IL10>9000
    ANA 2 - ujemne
    On - morfologia 0%, fragmentacja DNA 11%

08 - 12. 2019 - 3 procedury IVF - łącznie 5 blastek, transfery nieudane
    02.2020 - 09.2021 stymulacja aromkiem- 05.2020 - [*] 8tc

10.2021 - IV procedura IVF KD - 10 blastek ❄️ 11.2021 - 4AA - 🙁, 12.2021 - 4AA - 🙁
    04.2022 - 4AA - accofil, intralipid, AH, embryoglue, encorton, heparyna
    10dpt - 114mlU/ml, 12dpt - 355mlU/ml,16dpt - 2259mlU/ml, 6t3d 💔-krwiak
    06.2022 - 4AA - accofil, intralipid, embryoglue, prograf/ encorton
    8dpt - 135,8mlU/ml, 10dpt - 313,3mlU/ml, 14dpt - 1235mlU/ml
    28dpt - mamy❤️, CRL-0,71cm -6t4d
    9t6d - 3,02cm CRL, 12t - prenatalne ok, NIFTY - zdrowa 👧
    20t0d - połówkowe ok
    38t - CC, 2320g, 49cm
  • Sisska Autorytet

Wysłany: 18 września 2020, 13:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie pęcherzyk 17mm, więc czekamy i w poniedziałek inseminacja rano. A kazali mi zastrzyk z ovitrelle zrobić w niedzielę rano, żeby było 24h do zabiegu. Ostatnio wydaje się mi, że miałam owulacje dużo później po zastrzyku i się waham czy nie zrobić w sobotę na samą noc zastrzyk.. Ale znów żeby za wcześnie nie pękł.. Jak myślicie?

12.2021🧒💙🥰
    04.2024 💔8tc👼💙
    10.2024 💔15tc 👼🩷

🥰 Wymarzony 🥰
    age.png
  • Just-me89 Koleżanka

Wysłany: 18 września 2020, 13:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sisska wrote:
    U mnie pęcherzyk 17mm, więc czekamy i w poniedziałek inseminacja rano. A kazali mi zastrzyk z ovitrelle zrobić w niedzielę rano, żeby było 24h do zabiegu. Ostatnio wydaje się mi, że miałam owulacje dużo później po zastrzyku i się waham czy nie zrobić w sobotę na samą noc zastrzyk.. Ale znów żeby za wcześnie nie pękł.. Jak myślicie?
    Na każdego niestety ovitrelle działa inaczej. U mnie np ostatnio po 36h dalej nie pękł więc musisz podjąć decyzję i zaryzykować 🙂

wyniki dobre/ starania od 4.2018-32CS/
    2.03.2020-1IUI-udana/ CP/usunięcie prawego jajowodu
    2 IUI-nieudana
    3 IUI-nieudana
    9.10.2020 4 IUI-??
  • Sisska Autorytet

Wysłany: 18 września 2020, 17:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zrobię jednak tak jak kazali. Wolę nie ryzykować, że pęknie za wcześnie. A coś mnie pobolewa ten jajnik gdzie jest pęcherzyk, może rośnie czy coś heh.

12.2021🧒💙🥰
    04.2024 💔8tc👼💙
    10.2024 💔15tc 👼🩷

🥰 Wymarzony 🥰
    age.png
  • Staraczek Znajoma

Wysłany: 18 września 2020, 19:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny, mam do was pytanie
    Jestem w 6 dniu cyklu, od 3 dnia cyklu jem 1x dziennie Lamette. Dodam, że jest to mój szósty cykl :(
    Ty razem odczuwam bój w jajniku. Takie jakby kłucie.
    Czy powinnam się stresować monitoring mam dopiero w środę :(

• MiMi Ekspertka

Wysłany: 18 września 2020, 21:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Staraczek wrote:
    Cześć dziewczyny, mam do was pytanie
    Jestem w 6 dniu cyklu, od 3 dnia cyklu jem 1x dziennie Lamette. Dodam, że jest to mój szósty cykl :(
    Ty razem odczuwam bój w jajniku. Takie jakby kłucie.
    Czy powinnam się stresować monitoring mam dopiero w środę :(

Ja przy stymulacja zawsze miałam kłucia i zawsze po tej stronie po której był pęcherzyk. Przy pierwszej nic nie czułam i nie było pęcherzyków. Przy drugiej klucia obu jajnikow i pecherzyki po dwóch stronach. Przy trzeciej stymulacji tej szczęśliwej klucie w lewym jajniku i pęcherzyk też właśnie tam. Więc jak dla mnie te klucia to był standard odkąd zaczęłam stymulacje.

010igov3znog0i75.png
  • MałaMi92 Koleżanka

Wysłany: 18 września 2020, 21:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny,
    Na wstępie gratuluję Wam dziewczyny pozytywnych testów ❤ tak miło się to czyta, że się udaje!

Po rozmowie z lekarzem w zeszłym miesiącu, uznaliśmy że kolejny cykl będzie na luzie, "bez podgladania" jak pęcherzyki rosną żeby się nie stresować. W poprzednich 3 cyklach owulacja była potwierdzona, więc tym razem mam się pokazać pod koniec fazy lutealnej sprawdzić, czy nie zostały torbieli i po ew recepty na kolejny cykl.

Ten miesiąc był naprawdę spokojny, nawet za bardzo nie śledziłam wątku na forum, nie czytałam "co zrobić żeby zajść w ciążę" :D Mąż zrobił badanie nasienia które wyszło świetnie, więc luzik pełną parą :)

W 11dc test owu był pozytywny, 12/13dc była owulacja A dziś badalam progesteron, wynik 51,84 ng/ml w 8 dpo :o no takiego wyniku to nigdy nie mialam..Podejrzewam że owu była z dwóch pęcherzyków:)

Dodatkowo znowu zauważyłam dziwny objaw- bolesne współżycie.. Czuję się w środku "inaczej", mąż czuł szyjkę macicy.. Wiecie kiedy miałam tak samo? W pierwszym cyklu z letrozolem, kiedy udało się zajść w ciążę:) W każdym innym cyklu bez takich odczuć.
    Może wrzesień będzie szczęśliwym miesiącem? Ohh tak bardzo chce w to wierzyć :)

‹‹ 870 871 872 873 874 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Droga ku rodzicielstwu - inspirująca historia Danuty i Adama

Dla wielu par starających się o potomstwo, droga do rodzicielstwa często bywa pełna wyzwań i niepewności. Jednak dla Adama i Danusi Dzionków ta droga, choć trudna, okazała się pełna nadziei i wreszcie spełnionych marzeń. Ich historia stanowi inspirujący przykład siły i determinacji w staraniach o dziecko, ukazując jednocześnie istotną rolę męskiej części sukcesu w procesie leczenia niepłodności.

CZYTAJ WIĘCEJ

7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz owulacji OvuFriend

Wydaje Ci się, że działanie kalendarza owulacji sprowadza się tylko do wyznaczania dni płodnych i terminu owulacji? Nic bardziej mylnego! Podczas prowadzenia obserwacji w kalendarzu OvuFriend możesz dowiedzieć się o rzeczach, które wspomogą Twoje starania o dziecko. Poznaj 7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz dni płodnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Nowości i innowacyjne algorytmy sztucznej inteligencji wdrożone w aplikacji OvuFriend

Przeczytaj o nowościach, które właśnie wdrożyliśmy w aplikacji OvuFriend! Są to wyniki naszych ponad dwuletnich prac badawczo-rozwojowych, w które byli zaangażowani najlepsi eksperci medyczni i naukowcy od analizy danych i algorytmów sztucznej inteligencji w Polsce. Projekt otrzymał również wsparcie od Narodowego Centrum Badań i Rozwoju oraz Google for Startups. Co to oznacza dla użytkowniczek OvuFriend? Przeczytaj więcej. 

CZYTAJ WIĘCEJ