Stymulacja letrozolem
-
WIADOMOŚĆ
-
Wszystkie jesteście prze Kochane i nie ocenione jest wsparcie od Was.❤️😘💓 Nie będę pisała, że doczekamy się dwuch kresek, bo to jeszcze nie jest gwarancją, ale wierzę że nie długo nam wszystkim urośnie piękny ciążowy brzuszek i weźmiemy na ręce nasze maleństwa. Tego nam wszystkim życzę 🍀🍀🍀🍀🍀
Japoneczka z Porcelany, Zabaaa, OlaNova, niebieska, MiaK lubią tę wiadomość
Ona: 30, On: 38lat. Starania ok 2-3 lata.
08.2020.- I CS Lametta [*] 6tc😢💔
11.2020- II CS z Lamettą - 💕
19.05. 2020-III badania prenatalne:
♀️ 2048g 💓150/ min
♂️ 2272g💓 145/min
"Jezu, Ty się tym zajmij. Zawierzam się Tobie" -
niebieska wrote:Byłam wczoraj na pierwszym usg. Widać pecherzyk ciążowy, lecz narazie nic poza tym . Trochę się zmartwilam, czytałam, że w tym tygodniu ciazy bije już serce... muszę teraz czekać na kolejne usg i starać się nie stresowac. Myślałam że jak pójdę na wizytę będę spokojniejsza, a teraz mam tyle mysli w glowie...dużo cierpliwości trzeba mieć.
Elleen wrote:Zabaaa, ciągle czekam ale nawet plamienia nie mam. Podobno luteina wszystko opóźni. Oby nie skończyło się szpitalem. Wiem że to ciężkie i sama przez to niedawno przechodziłaś. Możesz napisać jak u Ciebie się to zakończyło? Jeśli nie chcesz to zrozumiem.
Trzymaj się dzielnie, już niedługo będzie lepiej...
Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 września 2020, 20:06
-
ewciamu wrote:Niebieska na pocieszenie napiszę tylko tyle że serduszko zaczyna bić nie u każdego tak samo niektóre kobiety pisały na grupach że już w 6tc widziały i słyszały serduszko a niektóre ze serduszko się pojawiło dopiero w połowie 8tc nie ma reguły. Tak jak z nami kobietami niektóra zajdzie przy pierwszej stymulacji a inne nie.
Będzie dobrze trzymam mocno kciuki ✊✊
Dziękuję. 🙂
Niby wiem, że kazda z nas jest inna i do każdego przypadku trzeba podejść indywidualnie ale miło jest to przeczytać, od razu człowiekowi lżej i ma nadzieję 🙂ewciamu lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyDziewczyny na pocieszenie historia całkiem nie związana z wątkiem 🤨
Dzisiaj tak ładnie przeleciałam przez przednie koło roweru na proste ręce co myślałam że mam bark wybity wygrzebałam się z pod mojego rumcajsa a że to był środek ulicy to chciałam szybko się pozbierać 🤣🤣🤣 z moim 100kg kuperkiem i ręką bezwładną starałam się zejść na pobocze 🤦🤦 wyglądałam jak paralityk dobrze że to była boczna i nic nie jechało 😜😜
A teraz zamiast czuć zagnieżdżenie i bóle z tym związane to czuję udo i miednicę poobijaną 🤷🤷 taki że mnie łamaga ehh
Pisze tak na poprawę nastroju i życzę udanego weekendu 🙋
-
ewciamu wrote:Dziewczyny na pocieszenie historia całkiem nie związana z wątkiem 🤨
Dzisiaj tak ładnie przeleciałam przez przednie koło roweru na proste ręce co myślałam że mam bark wybity wygrzebałam się z pod mojego rumcajsa a że to był środek ulicy to chciałam szybko się pozbierać 🤣🤣🤣 z moim 100kg kuperkiem i ręką bezwładną starałam się zejść na pobocze 🤦🤦 wyglądałam jak paralityk dobrze że to była boczna i nic nie jechało 😜😜
A teraz zamiast czuć zagnieżdżenie i bóle z tym związane to czuję udo i miednicę poobijaną 🤷🤷 taki że mnie łamaga ehh
Pisze tak na poprawę nastroju i życzę udanego weekendu 🙋
Dobrze że Ci się nic poważnego nie stało! Kochana na pocieszenie pozwól sobie na jakieś łakocie i nicnierobionyweekendZabaaa, ewciamu lubią tę wiadomość
Ja: 30 lat On: 31 lat
Starania od lipca 2019
12.2019 - rozpoczęcie diagnostyki, wszystkie wyniki książkowe (niepłodność idiopatyczna)
05.2020 - sono-HSG - jeden jajowód niedrożny
05.2020 - pierwszy cykl stymulowany (nieudany)
07. i 08. i 09.2020 - 3 x IUI (nieudane)
09.2021 - 1 IVF - krótki - 11 komórek, 2 zarodki, transfer odroczony (hiperka)
25.10.2021 - FET - blastka 4aa
6 dpt - pierwsze w życiu II kreski 🎉
8 dpt - bHCG: 53,2 mIU/ml i dalej beta pięknie rośnie!
24 dpt - mamy serduszko!!!
1 mrozaczek 4aa na zimowisku -
ewciamu wrote:Dziewczyny na pocieszenie historia całkiem nie związana z wątkiem 🤨
Pisze tak na poprawę nastroju i życzę udanego weekendu 🙋ewciamu lubi tę wiadomość
-
MiMi wrote:Dziewczyny wynik 30.94 progesteronu 7 dpo. Co sądzicie?26dc (pecherzyk 20mm niepekniety)
🧪Glukoza 95,00 mg/dl 🧪TSH 3,98 µIU/ml❌➡️ 1,3 µIU/ml ➡️0.91µIU/ml 🧪FT3 3,65 pg/ml 🧪FT4 0,94 ng/dl 🧪LH 11,24 mIU/ml 🧪Estradiol 107,70 pg/ml 🧪Progesteron 2,08 ng/ml🧪Prolaktyna 22,84 ng/ml🧪DHEA 11,32 ng/ml❌🧪Androstendion 5,71 ng/ml❌🧪Testosteron 61,95 ng/dl🧪anty-TPO 0,30 IU/ml🧪anty-TG < 3.00 IU/ml🧪PAI-1 4G Układ homozygotyczny-nieprawidłowy ❌
👩 34🧔🏻♂️ 40
💊 Euthyrox N 25
grudzień ❤️🩹 -
MiMi wrote:30,94 Ng/ml26dc (pecherzyk 20mm niepekniety)
🧪Glukoza 95,00 mg/dl 🧪TSH 3,98 µIU/ml❌➡️ 1,3 µIU/ml ➡️0.91µIU/ml 🧪FT3 3,65 pg/ml 🧪FT4 0,94 ng/dl 🧪LH 11,24 mIU/ml 🧪Estradiol 107,70 pg/ml 🧪Progesteron 2,08 ng/ml🧪Prolaktyna 22,84 ng/ml🧪DHEA 11,32 ng/ml❌🧪Androstendion 5,71 ng/ml❌🧪Testosteron 61,95 ng/dl🧪anty-TPO 0,30 IU/ml🧪anty-TG < 3.00 IU/ml🧪PAI-1 4G Układ homozygotyczny-nieprawidłowy ❌
👩 34🧔🏻♂️ 40
💊 Euthyrox N 25
grudzień ❤️🩹 -
To jak na ten Dzien super progesteron powyzej 10 mowi sie, ze owu wystapila26dc (pecherzyk 20mm niepekniety)
👩 34🧔🏻♂️ 40
💊 Euthyrox N 25
grudzień ❤️🩹 -
Hej Dziewczyny. Mam skończone 40 lat i pierwsze starania o dziecko. Miesiąc temu w 20 dc zrobilam amh i wyszło 0,30. Moja ginekolog stwierdziła, że jest nieźle bo wynik między 1 a 3 to mają dwudziestolatki. Na usg zawsze było widać, że była owulacja,miałam śluz płodny i testy owulacyjne wychodziły pozytywne . Na poprawę owulacji przepisała tabletki Letrozole, które brałam w ubiegłym cyklu przez 5 dni, test owulacyjny wyszedł pozytywny, w 18dc ma usg wyszła torbiel krwotoczna, którą określiła, że jest ok bo to świadczy, że owulacja była. Miesiączkę dostalam z 4 dniowym opóźnieniem w piątek i przez weekend przestudiowalam tutaj chyba wszystkie wątki co za tym idzie dzisiaj powtórzyłam badania. Jestem w 4dc i wygląda to tak:
LH 8,4 norma 2,4 - 12,6
FSH 7,02 norma 3,5 - 12,5
Estradiol 47,02 norma 12,5 - 166
AMH 0,658 ku mojemu zdziwieniu.
Czy takie wyniki są ok aby starać się o ciążę?
W 11dc zrobilam usg, był jeden pęcherzyk dominujący 23mm, w ten sam dzień zrobilam zastrzyk ovitrelle i od kolejnego dnia duphaston.
Ja:
40 lat
AMH 0,66
LH 8,4
FSH 7,02
On:
40 lat
koncentracja 140 mln
morfologia 2% -
nick nieaktualnyOlaNova wrote:Dobrze że Ci się nic poważnego nie stało! Kochana na pocieszenie pozwól sobie na jakieś łakocie i nicnierobionyweekend
Ja to jestem taka że na prostej drodze mogę się wywalić 🤣🤣 i niestety mimo że kuśka boli to weekend pracujący jeszcze nocka 🤦 i dojeżdżam na rowerze ale ......
Zabaa
"Matko!!! 😜 Dobrze, że tylko na poobijaniu się skończyło! Dużo wypoczywaj i niech partner nad Tobą biega i na Ciebie chucha i dmucha "
Ale mimo wszystko miałam takie chętki na mężusia 💏 że dzisiaj po nocce miał baaaardzo miłą pobudkę 😜😜😉😈
Po za tym oczywiście odpoczywam hihi 😆 spiąć cały dzień 💝
Już jutro jadę na betę żeby wiedzieć na 100% czy odstawić progesteron i czekać na @ ..
I moje pytanie bo dzisiaj też nocka a jutro chce jechać rano przed pójściem spać na badania myślicie że mogę? Czy muszę do badania być wypoczęta i przynajmniej po 3 godzinach snu? Różnie podają i w końcu nie wiem jak zrobić..
Zabaaa lubi tę wiadomość
-
Marita80 wrote:Hej Dziewczyny. Mam skończone 40 lat i pierwsze starania o dziecko. Miesiąc temu w 20 dc zrobilam amh i wyszło 0,30. Moja ginekolog stwierdziła, że jest nieźle bo wynik między 1 a 3 to mają dwudziestolatki. Na usg zawsze było widać, że była owulacja,miałam śluz płodny i testy owulacyjne wychodziły pozytywne . Na poprawę owulacji przepisała tabletki Letrozole, które brałam w ubiegłym cyklu przez 5 dni, test owulacyjny wyszedł pozytywny, w 18dc ma usg wyszła torbiel krwotoczna, którą określiła, że jest ok bo to świadczy, że owulacja była. Miesiączkę dostalam z 4 dniowym opóźnieniem w piątek i przez weekend przestudiowalam tutaj chyba wszystkie wątki co za tym idzie dzisiaj powtórzyłam badania. Jestem w 4dc i wygląda to tak:
LH 8,4 norma 2,4 - 12,6
FSH 7,02 norma 3,5 - 12,5
Estradiol 47,02 norma 12,5 - 166
AMH 0,658 ku mojemu zdziwieniu.
Czy takie wyniki są ok aby starać się o ciążę?
W 11dc zrobilam usg, był jeden pęcherzyk dominujący 23mm, w ten sam dzień zrobilam zastrzyk ovitrelle i od kolejnego dnia duphaston.
Hej, ja na hormonach się nie znam, wg norm lab są ok. A tarczyce badalas? Wypadaloby też sprawdzić drożność jajowodow.
Zdziwilam się że zaczęłaś brać dupka dzień o zastrzyku.
Bo tak: masz owulacje, ale żeby się upewnić że pecherzyk pęknie bierzesz zastrzyk. Mówi się że pecherzyk pęka ileś tam godzin od zastrzyku, do chyba 38h. Po tym czasie komórka wedruje i spotyka plemniki i się zapladnia i dalej wedruje żeby się zagniezdzic. Od podania ovitrelle do zapłodnienia może minąć np 2 dni. Z tego co wiem progesteron może utrudniac zapłodnienie. Więc dupka zaczyna się brać po owulacji, 2 -4 dni po zastrzyku. Nie od razu... Ja po zastrzyku zaczynalam brać progesteron jakieś 3 dni. Teraz jak mam iui to biorę 5 dni po zastrzyku.
Starania od lipca 2019
12.2019 - rozpoczęcie diagnostyki, wszystkie wyniki książkowe (niepłodność idiopatyczna)
ewciamu wrote:Ja to jestem taka że na prostej drodze mogę się wywalić 🤣🤣 i niestety mimo że kuśka boli to weekend pracujący jeszcze nocka 🤦 i dojeżdżam na rowerze ale ......
Zabaa
"Matko!!! 😜 Dobrze, że tylko na poobijaniu się skończyło! Dużo wypoczywaj i niech partner nad Tobą biega i na Ciebie chucha i dmucha "
Ale mimo wszystko miałam takie chętki na mężusia 💏 że dzisiaj po nocce miał baaaardzo miłą pobudkę 😜😜😉😈
Już jutro jadę na betę żeby wiedzieć na 100% czy odstawić progesteron i czekać na @ ..
I moje pytanie bo dzisiaj też nocka a jutro chce jechać rano przed pójściem spać na badania myślicie że mogę? Czy muszę do badania być wypoczęta i przynajmniej po 3 godzinach snu? Różnie podają i w końcu nie wiem jak zrobić..
Nie wiem jak z tym wyspaniem. To beta hcg A nie hormony które różnią się w porze dnia... chyba
A który to będzie Twój dc?
Ja z ciekawości pewnie bym poszła. Gdyby wynik wzbudził moje wątpliwości to next day poszlabym znowu.
Starania od lipca 2019
ewciamu wrote:Ale mimo wszystko miałam takie chętki na mężusia 💏 że dzisiaj po nocce miał baaaardzo miłą pobudkę 😜😜😉😈
Zazdroszczę poranku z mężem, bo my mamy ze względów zdrowotnych przymusowy post, masakra Jeszcze mnie czeka USG 3D macicy i mega mnie to badanie stresuje... :o
OlaNova wrote:Zdziwilam się że zaczęłaś brać dupka dzień o zastrzyku.
Bo tak: masz owulacje, ale żeby się upewnić że pecherzyk pęknie bierzesz zastrzyk. Mówi się że pecherzyk pęka ileś tam godzin od zastrzyku, do chyba 38h. Po tym czasie komórka wedruje i spotyka plemniki i się zapladnia i dalej wedruje żeby się zagniezdzic. Od podania ovitrelle do zapłodnienia może minąć np 2 dni. Z tego co wiem progesteron może utrudniac zapłodnienie. Więc dupka zaczyna się brać po owulacji, 2 -4 dni po zastrzyku. Nie od razu... Ja po zastrzyku zaczynalam brać progesteron jakieś 3 dni. Teraz jak mam iui to biorę 5 dni po zastrzyku.
-
OlaNova wrote:Hej, ja na hormonach się nie znam, wg norm lab są ok. A tarczyce badalas? Wypadaloby też sprawdzić drożność jajowodow.
Zdziwilam się że zaczęłaś brać dupka dzień o zastrzyku.
Hej OlaNova. Tarczycę badałam kilka miesięcy temu i wyniki były super. W tym tygodniu robimy badanie nasienia i pewnie będzie wskazanie do drożności jajowodów ale myślę aby skorzystać z metody HyFoSy. Tez czytałam, że duphaston może blokować owulacje ale ponoć tylko w przykiedy bierzesz duzo wcześniej przed owulacją. 2 -3 dni brania nie mają wpływu. Tak mi kazała moja ginekolog a ja jestem zielona w temacie. Jutro robię badania na progesteron i estrogen. Zobaczymy co wyjdzie w tym cyklu, jak się nie uda to czeka nas Klinika.Ja:
40 lat
AMH 0,66
LH 8,4
FSH 7,02
On:
40 lat
koncentracja 140 mln
morfologia 2% -
nick nieaktualnyOlaNova wrote:Nie wiem jak z tym wyspaniem. To beta hcg A nie hormony które różnią się w porze dnia... chyba
A który to będzie Twój dc?
Ja z ciekawości pewnie bym poszła. Gdyby wynik wzbudził moje wątpliwości to next day poszlabym znowu.
A więc już wszystko piszę...
27.08. to był 11 DC miałam 2 pęcherzyki 18mm i 21mm i podali mi pregnyl
04.09 to był 19 DC zaczęłam brać dupka i utrogestan i właśnie dzisiaj (13.09) miałam ostatnia dawkę jutro jest 29dc i spodziewana @ więc muszę się sprawdzić betą czy nadal brać dupka czy już poczekać spokojnie na @ ...
I Marita 80 -- niestety dzień po podaniu zastrzyku jak zaczęłaś brać progesteron może być tak jak pisze OlaNova ponieważ ja jak napisałam wyżej po stwierdzeniu że są już ładne pęcherzyki dostałam zastrzyk 11dc w 16dc byłam na monitoringu żeby się upewnić czy pękły i pokazała mi ciałko żółte i dopiero od 19dc zaczęłam brać na 10 dni dupka 2x i utrogestan na noc.
Też to słyszałam z różnych źródeł że nie można brać zaraz po stwierdzeniu owu tylko odczekać parę dni.
Zabaa ile musisz czekać? Bo na innych forach dziewczyny pisały że dostały zielone światło po kolejnej @