Stymulacja letrozolem
-
WIADOMOŚĆ
-
Magda8989 wrote:Też mam częste infekcje i też lubię słodkie. W tym cyklu lekarz włączył mi glucophage i powiedział, że pośrednio powinien pomóc na te dolegliwości. Mi pomagają czopki z nagietka nazywają się vagical, ale stosuje je tylko jak mi się coś zadzieje w pierwszej fazie. Lekarz polecił mi jeszcze lactovaginal, dosyć drogie bo ok. 30 zł i trzyma się je w lodówce, ale ostatnio średnio mi pomogły, dopiero nystatyna wyciszyła zapalenie.
-
Hej. Ja dzisiaj 27dc 11dpo test negatywny. Więc moje duże nadzieję muszę przytrzymać na następny cykl. Zobaczyłam dzisiaj dziewczynę w dość wysokiej ciąży i się popłakałam ale ze mnie taki wrażliwiec 🙂 czekam na @ i zobaczymy co przyniesie kolejny cykl. Mój D widział bociana wczoraj Więc Być może dobra wróżba na następny miesiąc 😊Nasza Kornelka przyszła na świat 05.01.2022r i jest naszym całym światem. 🙂
"Dopóki walczysz jesteś zwycięzcą" -
Agusia94 wrote:Hej. Ja dzisiaj 27dc 11dpo test negatywny. Więc moje duże nadzieję muszę przytrzymać na następny cykl. Zobaczyłam dzisiaj dziewczynę w dość wysokiej ciąży i się popłakałam ale ze mnie taki wrażliwiec 🙂 czekam na @ i zobaczymy co przyniesie kolejny cykl. Mój D widział bociana wczoraj Więc Być może dobra wróżba na następny miesiąc 😊
Rozumiem Cię w pełni, ja cały cykl pozytywnie nastawiona ale negatywny test i przed @ to za duża kumulacja emocji 🙈 ja teraz 3dc wiec na nowo nadzieje wróciły.
Oby ten bocian był szczęśliwą przepowiednia 😉Agusia94 lubi tę wiadomość
Starania od 05.2020
PCOS❌
Drożność ✔️
od 01 2021 Letrozole = co mc owu
Ovitrelle
teraz: Duphaston, Estrofem -
Agusia94 wrote:Hej. Ja dzisiaj 27dc 11dpo test negatywny. Więc moje duże nadzieję muszę przytrzymać na następny cykl. Zobaczyłam dzisiaj dziewczynę w dość wysokiej ciąży i się popłakałam ale ze mnie taki wrażliwiec 🙂 czekam na @ i zobaczymy co przyniesie kolejny cykl. Mój D widział bociana wczoraj Więc Być może dobra wróżba na następny miesiąc 😊
A z tymi ciążowymi brzuchami to ja nie mogę patrzeć... Odwracam wzrok bo mnie na smuteczek zbiera... No chyba że przyjaciółka to jestem dzielna i cieszę się jej szczęściem.Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 maja 2021, 12:59
Starania od 8.2019
12.2019 - cb
5.2020 - 8tc - puste jajo
11.2020 - cb
28.06.21 - 💓
3-5.2021 Aromek 2x1
Od 5.2021 Neoparin 1x1
Kariotypy ✔️
🧖♀️
PAI-1 heterozygotyczny
MTHFR A1298C i C677T heterozygotyczny
TSH, Glikemia, PRG, Immunofenotyp ✔️
💊Pregna Plus, Pregna DHA, Acard, Neoparin, Sorbifer
-
Wiem, że ciężko wytrzymać i nie zrobić szybkiego testu w domu, ja też tak robiłam na początku. Później, żeby się nie nakręcać zbytnio, w dniu spodziewanej miesiączki lub dzień po 🙂. Ale to tak pięknie się mówi, a rzeczywistość zupełnie inna 🙂.Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 maja 2021, 13:01
Agusia94 lubi tę wiadomość
-
Ves wrote:Ejjj Agusia94! Ale dlaczego nie masz już nadziei? Jeśli test z moczu to może jeszcze nie pokazywać... Beta to co innego.... Także szansa jest dopóki @ nie przyjdzie 😉 ja jak miałam pozytywy to mi pokazywały w dniu wypadającej @ i to jeszcze jakieś cienie....
Hejka a bo jak się naczyta że już 8dpo wychodzą pozytywne to jakoś te nadzieje mijają. Ból podbrzusza odczuwam od dnia owulacji ale ze śluzem sucho, susza jak na pustyni a raczej jest na odwrót ale cóż . Już wolę się nie nakręcać bo źle na mnie to wpływa. 😚 ale dziękuję za pozytywne słowa.Nasza Kornelka przyszła na świat 05.01.2022r i jest naszym całym światem. 🙂
Agusia94 wrote:Hejka a bo jak się naczyta że już 8dpo wychodzą pozytywne to jakoś te nadzieje mijają. Ból podbrzusza odczuwam od dnia owulacji ale ze śluzem sucho, susza jak na pustyni a raczej jest na odwrót ale cóż . Już wolę się nie nakręcać bo źle na mnie to wpływa. 😚 ale dziękuję za pozytywne słowa.
-
Anika89 wrote:Kochana, 11 dni po test sikaniec może jeszcze nie być miarodajny, hormon beta hcg jest najpierw we krwi, dopiero później w moczu, także nie traciłabym nadziei do samej @🙂.
Wiem, że ciężko wytrzymać i nie zrobić szybkiego testu w domu, ja też tak robiłam na początku. Później, żeby się nie nakręcać zbytnio, w dniu spodziewanej miesiączki lub dzień po 🙂. Ale to tak pięknie się mówi, a rzeczywistość zupełnie inna 🙂.
No dokładnie. Jak się na coś czeka to jeden dzień ciągnie się jak trzy. Najlepiej już byłoby wiedzieć dzień po i to byłoby najzdrowsze dla nas dziewczyny rozwiązanie. Człowiek nie musiał by żyć nadzieją i niepewnością tyle dni 😘Nasza Kornelka przyszła na świat 05.01.2022r i jest naszym całym światem. 🙂
W tym cyklu mam jakieś inne odczucia niż zwykle, nie że podejrzewam ciąże, tylko nie wiem czy wszystko ok. Jestem 3 dni po owulacji, były dwa pecherzyki na prawym jajniku, a codziennie pobolewa mnie i ciągnie lewy jajnik. Miałyście tak ? Bo u mnie zwykle ból był po tej stronie co owulacja, a teraz mocniej odczuwam po przeciwnej stronie 🤔
-
Bunia96 wrote:W tym cyklu mam jakieś inne odczucia niż zwykle, nie że podejrzewam ciąże, tylko nie wiem czy wszystko ok. Jestem 3 dni po owulacji, były dwa pecherzyki na prawym jajniku, a codziennie pobolewa mnie i ciągnie lewy jajnik. Miałyście tak ? Bo u mnie zwykle ból był po tej stronie co owulacja, a teraz mocniej odczuwam po przeciwnej stronie 🤔
-
Bunia96 wrote:W tym cyklu mam jakieś inne odczucia niż zwykle, nie że podejrzewam ciąże, tylko nie wiem czy wszystko ok. Jestem 3 dni po owulacji, były dwa pecherzyki na prawym jajniku, a codziennie pobolewa mnie i ciągnie lewy jajnik. Miałyście tak ? Bo u mnie zwykle ból był po tej stronie co owulacja, a teraz mocniej odczuwam po przeciwnej stronie 🤔
Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 maja 2021, 16:03
-
Hej dziewczyny.
Jestem dość świeża staraczka.
Od sierpnia zeszłego roku starania naturalne niestety bez rezultatów. Po badaniach lekarz podejrzewa pcos. Cykle bardzo nieregularne i co się okazało niemalże co 2 bezowulacyjny. Jestem po 1 cyklu stymulowanym aromkiem 3-7 dzień cyklu. W 10dc pecherzyk 15 mm, endometrium 9mm gdzie wcześniej endometrium ledwo 4mm. Podczas monitoringu w 16dc pecherzyk Juz pękł. Niestety ten cykl spisany na straty z powodu zapalenia pęcherza. Lekarz zalecił badanie progesteronu w 25dc. Wynik 10.96 co sądzicie? Jest ok?
Dodam tylko ze pozostałe hormony badane na początku cyklu w normie.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 maja 2021, 18:10
13.04.2023 12:42 Wojtuś 💙
🙎♀️28
🧔29
Starania od 2019 roku.
Niedoczynność tarczycy, pcos.
Stymulacja owulacji.
Przygotowanie do IUI
27.07 badanie sono HSG
13.08 ll kreski 😲🥰
14.08 beta 109,1
16.08 beta 254,4
23.08 beta 5238
01.09 jest serduszko ❤️
14.10 65mm człowieka
-
Hej kobietki,
Ja już po IUI, w piątek wizyta czy pękł 🤐🤐🤐Zuuuz, Ves, Margaritta, Agusia94, Bunia96 lubią tę wiadomość
👱♀️ 30l.
AMH 2,3 - >1,93 (po laparo)
❌MTHFR - heterozygotyczny (C677T)
❌PAI-1 homozygotyczny
02.21 laparoskopia
Endometrioza 1 st.
Udrożnione jajowody 💪
03.21 IUI 😭 (lametta +menopur + ovitrelle) pęcherzyk nie pękł.. Torbiel - > 21 dni antykoncepcji
05.21 -> 2 IUI ❓(bemfola + menopur+ 2x pregnyl) nie pękły ❓
Jakieś cuda!
26.05 beta 6675 ✊
Pawełek 29.01.22 ❤️👶 -
Immunity wrote:Hej dziewczyny.
Jestem dość świeża staraczka.
Od sierpnia zeszłego roku starania naturalne niestety bez rezultatów. Po badaniach lekarz podejrzewa pcos. Cykle bardzo nieregularne i co się okazało niemalże co 2 bezowulacyjny. Jestem po 1 cyklu stymulowanym aromkiem 3-7 dzień cyklu. W 10dc pecherzyk 15 mm, endometrium 9mm gdzie wcześniej endometrium ledwo 4mm. Podczas monitoringu w 16dc pecherzyk Juz pękł. Niestety ten cykl spisany na straty z powodu zapalenia pęcherza. Lekarz zalecił badanie progesteronu w 25dc. Wynik 10.96 co sądzicie? Jest ok?
Dodam tylko ze pozostałe hormony badane na początku cyklu w normie.
Cześć Immunity 🙂
Ja na Twoim miejscu nie spisywałabym cyklu na straty dopóki @ nie nadejdzie, bo różnie bywa...
Czasem udaje się mimo utrudnień 😉
Jeśli się nie mylę Twój wynik oznacza że była owulacja. Ja dopiero badałam 2x progesteron - ale ok 21-22 dc także wcześniej niż Ty, wyszedł mi po 37 co wg mojego lekarza jest super, ale może Twój też jest wystarczający 🙂 zawsze może dać Ci Duphaston, także z tym chyba nie powinno być problemu.
Trzymam kciuki 🙂
Domma za Ciebie też trzymam mocno kciukasy✊✊✊☺️Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 maja 2021, 20:10
Starania od 8.2019
12.2019 - cb
11.2020 - cb
28.06.21 - 💓
3-5.2021 Aromek 2x1
Od 5.2021 Neoparin 1x1
Kariotypy ✔️
🧖♀️
PAI-1 heterozygotyczny
MTHFR A1298C i C677T heterozygotyczny
TSH, Glikemia, PRG, Immunofenotyp ✔️
💊Pregna Plus, Pregna DHA, Acard, Neoparin, Sorbifer
-
Ja nigdy nie Badałam progesteronu, zawsze idę na wizytę i widzimy co się wydarzyło z pęcherzykami
Pomyślcie ze ja już mam schizy jakieś plamienie teraz miałam, gdzie nigdy nic takiego u mnie nie występuje.. Chyba oszaleje i w jakimś szpitalu psychiatrycznym zakończę ta nasz walkę hahahaha👱♀️ 30l.
❌PAI-1 homozygotyczny
02.21 laparoskopia
Endometrioza 1 st.
Udrożnione jajowody 💪
03.21 IUI 😭 (lametta +menopur + ovitrelle) pęcherzyk nie pękł.. Torbiel - > 21 dni antykoncepcji
Jakieś cuda!
26.05 beta 6675 ✊
Pawełek 29.01.22 ❤️👶 -
@Ves Mam cykle od 32 do 37 dni więc lekarz zalecił badanie progesteronu w późniejszym dniu cyklu.
To moje pierwsza próba że wspomagaczami wiec nie nastawiam się odrazu na cuda 🙂 choć na myśl o kolejnym cyklu z Aromkiem lekko się boję. Ciągle krecilo mi się w głowie, miałam uderzenia gorąca i dziwne kłucia w jajnikach. Liczę na to że w tym cyklu będzie lepiej 🙂
Kolejne moje pytanie do was to polecacie jakieś suplementy bądź witaminy które pomagają w trakcie starań? 🙂
13.04.2023 12:42 Wojtuś 💙
🙎♀️28
🧔29
Starania od 2019 roku.
Niedoczynność tarczycy, pcos.
Stymulacja owulacji.
Przygotowanie do IUI
27.07 badanie sono HSG
13.08 ll kreski 😲🥰
14.08 beta 109,1
16.08 beta 254,4
23.08 beta 5238
01.09 jest serduszko ❤️
14.10 65mm człowieka
-
Immunity wrote:@Ves Mam cykle od 32 do 37 dni więc lekarz zalecił badanie progesteronu w późniejszym dniu cyklu.
To moje pierwsza próba że wspomagaczami wiec nie nastawiam się odrazu na cuda 🙂 choć na myśl o kolejnym cyklu z Aromkiem lekko się boję. Ciągle krecilo mi się w głowie, miałam uderzenia gorąca i dziwne kłucia w jajnikach. Liczę na to że w tym cyklu będzie lepiej 🙂
Kolejne moje pytanie do was to polecacie jakieś suplementy bądź witaminy które pomagają w trakcie starań? 🙂
Kłucie w jajnikach to norma, bo one pracują dobry znak!
Jeżeli chodzi o witaminy to też dużo zalezy. Ja tylko mogę brać metylowane ze względu na mutacje, ale cały czas stosuje wszystkie witaminy z solgara i jestem zadowolona. Po kuracji z solgarem również polepszyło się nasienie męża.👱♀️ 30l.
❌PAI-1 homozygotyczny
02.21 laparoskopia
Endometrioza 1 st.
Udrożnione jajowody 💪
Jakieś cuda!
26.05 beta 6675 ✊
Pawełek 29.01.22 ❤️👶 -
Domma wrote:Ja nigdy nie Badałam progesteronu, zawsze idę na wizytę i widzimy co się wydarzyło z pęcherzykami
Pomyślcie ze ja już mam schizy jakieś plamienie teraz miałam, gdzie nigdy nic takiego u mnie nie występuje.. Chyba oszaleje i w jakimś szpitalu psychiatrycznym zakończę ta nasz walkę hahahaha
To spotkamy się tam wszystkie 😂😂
Trzymam kciuki Domma by się udało🤞🏼
Ja badam progesteron, chociaż ostatnio byłam na usg po owulacji i od razu było widać ze dwa pecherzyki pękły.
U mnie zawsze pękały dotychczas pecherzyki przy stymulacji, tzn brałam ovitrelle 😁 ale nie dochodzi do zagnieżdżenia.Starania od 05.2020
PCOS❌
Drożność ✔️
od 01 2021 Letrozole = co mc owu
Ovitrelle
teraz: Duphaston, Estrofem -
Immunity - to teraz rozumiem dlaczego później badałaś. Co Twój gin na taki progesteron?
Tak jak pisała Domma kłucie jajników to dobry znak 🙂 a inne efekty uboczne nie są znów takie straszne, da się przeżyć 😉
Odnośnie suplementów biorę: Pregna start, B-Right , olej z wiesiołka do owu.
Domma - rezerwuję łóżko obok Ciebie w tym szpitalu 😅 też niekiedy widzę objawy ciąży albo bardzo chcę widzieć😁🙃 ale teraz staram się to ignorować i czekam cierpliwie do terminu @ przyjdzie to przyjdzie. Próbuję się nie nakręcać bo nic z tego nie wychodzi poza obniżonym nastrojem po nieudanym cyklu 🤔
Margaritta co tam u Ciebie słychać? Jak samopoczucie?☺️
Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 maja 2021, 10:39
Zuuuz lubi tę wiadomość
Starania od 8.2019
12.2019 - cb
11.2020 - cb
28.06.21 - 💓
3-5.2021 Aromek 2x1
Od 5.2021 Neoparin 1x1
Kariotypy ✔️
🧖♀️