X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Stymulacja letrozolem
Odpowiedz

Stymulacja letrozolem

Oceń ten wątek:
  • Domma Autorytet

Wysłany: 26 maja 2021, 08:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ajjj nie macie pojęcia jak bardzo jestem Wam wdzięczna za wsparcie! ❤️❤️❤️❤️❤️

Krew oddana, a stres znacznie większy 🤷‍♀️🤷‍♀️🤷‍♀️🤷‍♀️🙈🙈🙈🙈🙈

Zuuuz, Malinka2021 lubią tę wiadomość

👱‍♀️ 30l.
    AMH 2,3 - >1,93 (po laparo)
    ❌MTHFR - heterozygotyczny (C677T)
    ❌PAI-1 homozygotyczny
    02.21 laparoskopia
    Endometrioza 1 st.
    Udrożnione jajowody 💪
    03.21 IUI 😭 (lametta +menopur + ovitrelle) pęcherzyk nie pękł.. Torbiel - > 21 dni antykoncepcji
    05.21 -> 2 IUI ❓(bemfola + menopur+ 2x pregnyl) nie pękły ❓
    Jakieś cuda!
    26.05 beta 6675 ✊
    Pawełek 29.01.22 ❤️👶
  • Agusia94 Autorytet

Wysłany: 26 maja 2021, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domma wrote:
    Ajjj nie macie pojęcia jak bardzo jestem Wam wdzięczna za wsparcie! ❤️❤️❤️❤️❤️

Krew oddana, a stres znacznie większy 🤷‍♀️🤷‍♀️🤷‍♀️🤷‍♀️🙈🙈🙈🙈🙈

Domma wszystko będzie dobrze 🥰

Nasza Kornelka przyszła na świat 05.01.2022r i jest naszym całym światem. 🙂

"Dopóki walczysz jesteś zwycięzcą"
  • Domma Autorytet

Wysłany: 26 maja 2021, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurde słaby ten przyrost
    6675 🤷‍♀️🙈

👱‍♀️ 30l.
    ❌PAI-1 homozygotyczny
    02.21 laparoskopia
    Endometrioza 1 st.
    Udrożnione jajowody 💪
    03.21 IUI 😭 (lametta +menopur + ovitrelle) pęcherzyk nie pękł.. Torbiel - > 21 dni antykoncepcji
    Jakieś cuda!
    26.05 beta 6675 ✊
    Pawełek 29.01.22 ❤️👶
  • Agusia94 Autorytet

Wysłany: 26 maja 2021, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domma wrote:
    Kurde słaby ten przyrost
    6675 🤷‍♀️🙈

Domma przy większych wartościach beta już tak szybko nie rośnie. Beta przy takich wartościach rośnie minimum o 66% w ciągu 72h. zresztą robiłaś w innym laboratorium to też swoje robi. Teraz najważniejszy jest obraz usg a nie beta. Jak dla mnie wszystko jest w porządku 🫂🫂🫂🫂

• Domma Autorytet

Wysłany: 26 maja 2021, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agusia94 wrote:
    Domma przy większych wartościach beta już tak szybko nie rośnie. Beta przy takich wartościach rośnie minimum o 66% w ciągu 72h. zresztą robiłaś w innym laboratorium to też swoje robi. Teraz najważniejszy jest obraz usg a nie beta. Jak dla mnie wszystko jest w porządku 🫂🫂🫂🫂
    Właśnie to samo labolatorium ale inny oddział, chyba oszaleje.

👱‍♀️ 30l.
    ❌PAI-1 homozygotyczny
    02.21 laparoskopia
    Endometrioza 1 st.
    Udrożnione jajowody 💪
    Jakieś cuda!
    26.05 beta 6675 ✊
    Pawełek 29.01.22 ❤️👶
  • Agusia94 Autorytet

Wysłany: 26 maja 2021, 11:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domma wrote:
    Właśnie to samo labolatorium ale inny oddział, chyba oszaleje.

Kiedy masz tą wizytę u ginekologa? I nie denerwuj się zobaczysz że wszystko będzie dobrze.
    Znalazłam na necie takie coś i weź sobie to głęboko do serca 🥰🥰 Agusia dobrze Ci radzi.

Im ciąża starsza tym wzrost stężenia HCG wolniejszy i w przedziale 1200 mIU/ml-6000 mIU/ml poziom HCG podwaja się średnio w czasie 96 godzin (4 dni), a dla stężeń przekraczających 6000 mIU/ml ten czas może być jeszcze dłuższy

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 maja 2021, 11:11

Domma, Gucik lubią tę wiadomość

• Domma Autorytet

Wysłany: 26 maja 2021, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agusia94 wrote:
    Kiedy masz tą wizytę u ginekologa? I nie denerwuj się zobaczysz że wszystko będzie dobrze.
    Znalazłam na necie takie coś i weź sobie to głęboko do serca 🥰🥰 Agusia dobrze Ci radzi.

Im ciąża starsza tym wzrost stężenia HCG wolniejszy i w przedziale 1200 mIU/ml-6000 mIU/ml poziom HCG podwaja się średnio w czasie 96 godzin (4 dni), a dla stężeń przekraczających 6000 mIU/ml ten czas może być jeszcze dłuższy
    Ojeee dziękuję ❤️❤️❤️
    Generalnie w klinice mam wizytę na 1.06 aleee! Przypomniało mi się że mam pakiet w lux med xD wizyta dziś o 17:45 😂😂😂😂😂nie wytrzymałabym do wtoreku, przecież to jest też weekend do czekania 🙈🙈🙈🙈

👱‍♀️ 30l.
    ❌PAI-1 homozygotyczny
    02.21 laparoskopia
    Endometrioza 1 st.
    Udrożnione jajowody 💪
    Jakieś cuda!
    26.05 beta 6675 ✊
    Pawełek 29.01.22 ❤️👶
  • Agusia94 Autorytet

Wysłany: 26 maja 2021, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domma wrote:
    Ojeee dziękuję ❤️❤️❤️
    Generalnie w klinice mam wizytę na 1.06 aleee! Przypomniało mi się że mam pakiet w lux med xD wizyta dziś o 17:45 😂😂😂😂😂nie wytrzymałabym do wtoreku, przecież to jest też weekend do czekania 🙈🙈🙈🙈

No to Domma glowa do góry i wszystko będzie dobrze 🥰🥰

• Anika89 Autorytet

Wysłany: 26 maja 2021, 14:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domma wrote:
    Ojeee dziękuję ❤️❤️❤️
    Kochana, wszystko będzie dobrze! Mój gin mówił, że wystarczy raz betę zrobić, żeby się nie nakręcać. A i tak będzie co ma być. Wiem, łatwiej mówić, trudniej zrobić. W Twoim przypadku beta już jest wysoka i tak jak Agusia napisala, kiedyś musi nieco zwolnić ze wzrostem żeby nie miała niebotycznych wartości 🙂.
    Daj koniecznie znać po wizycie, wszystkie tu czekamy na wyłącznie dobre wieści od Ciebie!🙂

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 maja 2021, 14:20

Domma, Malinka2021 lubią tę wiadomość

• Domma Autorytet

Wysłany: 26 maja 2021, 18:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dodała mi hebaryne i luteinę.

Kontrola w czwartek.
    Ciąża wewnątrz maciczna, ale Pani powiedziała że trzeba poczekać na rozwój i że mam być spokojna.

W piątek ponawiam bete do kliniki, zobaczymy.

👱‍♀️ 30l.
    ❌PAI-1 homozygotyczny
    02.21 laparoskopia
    Endometrioza 1 st.
    Udrożnione jajowody 💪
    Jakieś cuda!
    26.05 beta 6675 ✊
    Pawełek 29.01.22 ❤️👶
  • Anika89 Autorytet

Wysłany: 26 maja 2021, 18:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domma wrote:
    Dodała mi hebaryne i luteinę.

Kontrola w czwartek.
    Ciąża wewnątrz maciczna, ale Pani powiedziała że trzeba poczekać na rozwój i że mam być spokojna.

W piątek ponawiam bete do kliniki, zobaczymy.
    W czym ma pomóc heparyna? Bądź spokojna, pani dr wie, co mówi 😘.

• Domma Autorytet

Wysłany: 26 maja 2021, 18:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anika89 wrote:
    W czym ma pomóc heparyna? Bądź spokojna, pani dr wie, co mówi 😘.
    Mam mutacje jak w stopce :) ma pomóc na rozwój :)

Mam też pierwsze foto 🙈🙈🙈

👱‍♀️ 30l.
    ❌PAI-1 homozygotyczny
    02.21 laparoskopia
    Endometrioza 1 st.
    Udrożnione jajowody 💪
    Jakieś cuda!
    26.05 beta 6675 ✊
    Pawełek 29.01.22 ❤️👶
  • Magda8989 Przyjaciółka

Wysłany: 26 maja 2021, 19:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja dziś miałam sono hsg. Jajowody drożne, niestety. Liczyłam, że może wreszcie znajdę przyczynę. A to znowu nie to. Lekarz powiedział, że możemy dać sobie jeszcze dwa cykle, jeśli się nie uda, to on proponuje invitro. Jestem podłamana... Pytałam go o immunologię, to mnie zbył. Powiedział, że to szereg kosztownych badań, które nic nie dają. Dla mnie invitro to ostateczność. Myślę, że nie zajdę na tych stymulacjach, gdyby miały pomoc, to już bym zaszła. Chciałabym żeby ktoś się zajął dokładniejsza diagnostyka, ale mam wrażenie, że w klinice cisną na invitro, bo z tego mają kasę.

Ja
    Pcos w obrazie USG

Sonohsg✔️
    3x iui nieudane
    Marzec 23' start invitro
    On
    Wiek 35 lat
  • Bunia96 Przyjaciółka

Wysłany: 26 maja 2021, 19:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domma trzymam mocno kciuki i jestem pewna, że wszystko będzie dobrze, chociaż wiem, że na Twoim miejscu każda z nas by sie stresowała. Ale obyśmy jak najszybciej mogły tego stresu doświadczać 😅❤️

U mnie na razie wyluzowanie, laparoskopię mam dopiero 29 lipca wiec do tego czasu daje sobie luz, nic na sile, bez spiny, po zabiegu wrócę ze zdwojona siła i mam nadzieje świeżym umysłem, po tym wyluzowaniu. 😊

• Mujer Autorytet

Wysłany: 26 maja 2021, 19:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domma nie możesz się teraz stresować! Pamiętaj że dzidziusia miało nie być a jest a to znaczy że ma ogromną chęć życia więc spokojnie czekaj i ciesz się tą chwilą 😊

• Elleen Autorytet

Wysłany: 26 maja 2021, 19:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda8989 wrote:
    A ja dziś miałam sono hsg. Jajowody drożne, niestety. Liczyłam, że może wreszcie znajdę przyczynę. A to znowu nie to. Lekarz powiedział, że możemy dać sobie jeszcze dwa cykle, jeśli się nie uda, to on proponuje invitro. Jestem podłamana... Pytałam go o immunologię, to mnie zbył. Powiedział, że to szereg kosztownych badań, które nic nie dają. Dla mnie invitro to ostateczność. Myślę, że nie zajdę na tych stymulacjach, gdyby miały pomoc, to już bym zaszła. Chciałabym żeby ktoś się zajął dokładniejsza diagnostyka, ale mam wrażenie, że w klinice cisną na invitro, bo z tego mają kasę.
    Dziwi mnie podejście tego lekarza, bo jak Immunologia leży to in vitro też nie pomoże. Bo np. nawet jak dojdzie do zapłodnienia to organizm sam może zwalczyć zarodek i dojdzie do poronienia. W moim przypadku wyprowadziliśmy immunologie i obyło się bez in vitro czy nawet inseminacji. Dla mnie też in vitro to byłaby ostateczność. Te badania immunologiczne są drogie, ale in vitro też mało nie kosztuje. A lepiej szukać przyczyny jeśli jeszcze wszystkie możliwości nie zostały sprawdzone. Spróbuj zrobić immunofenotyp na początek.

o1486iyele9sg31t.png
    Ona: 30, On: 38lat. Starania ok 2-3 lata.
    08.2020.- I CS Lametta [*] 6tc😢💔
    11.2020- II CS z Lamettą - 💕
    19.05. 2020-III badania prenatalne:
    ♀️ 2048g 💓150/ min
    ♂️ 2272g💓 145/min
    "Jezu, Ty się tym zajmij. Zawierzam się Tobie"
  • Agusia94 Autorytet

Wysłany: 26 maja 2021, 20:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domma wrote:
    Mam mutacje jak w stopce :) ma pomóc na rozwój :)

Mam też pierwsze foto 🙈🙈🙈

Bardzo dobre wiadomości. Co już było widać? Sam pęcherzyk czy już z zarodkiem? 🙂

Domma lubi tę wiadomość

• Domma Autorytet

Wysłany: 26 maja 2021, 20:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agusia94 wrote:
    Bardzo dobre wiadomości. Co już było widać? Sam pęcherzyk czy już z zarodkiem? 🙂

Pęcherzyk z ciałkiem żółtym 🍀

Mujer, Immunity lubią tę wiadomość

👱‍♀️ 30l.
    ❌PAI-1 homozygotyczny
    02.21 laparoskopia
    Endometrioza 1 st.
    Udrożnione jajowody 💪
    Jakieś cuda!
    26.05 beta 6675 ✊
    Pawełek 29.01.22 ❤️👶
  • Anika89 Autorytet

Wysłany: 26 maja 2021, 20:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda8989 wrote:
    Wszystko jest możliwe moja droga, wiem, że można stracić cierpliwość i nadzieję, jeśli kolejne stymulacje nie dają efektu. Chciałoby się znać przyczynę niepowodzeń ale czasami mimo wszystkich badań i tak nie jest ona znana. Jednak nigdy niewiadomo co nam pisane, ja miałam wiele stymulacji bez pogłębionych badań, oprócz tych podstawowych i w końcu się udało, także w głowie siła i pozytywnym nastawieniu przede wszystkim.
    Niemożliwe nie istnieje, in vitro to ostateczność faktycznie, po wielu latach a nie po roku, czy dwóch.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 maja 2021, 20:38

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 maja 2021, 22:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej wam, Mogę dołączyć?
    Czekam na okres i od przyszłego cyklu będę brała lsmette, może któraś z was brała i podzili się doświadczeniami? Jakieś skutki uboczne?

‹‹ 953 954 955 956 957 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Diagnostyka problemów z płodnością - krok po kroku

Niepłodności nikt się nie spodziewa, a jednak dotyka ona około 1,5 miliona polskich par rocznie. To bardzo dużo! Jakie są najczęstsze przyczyny niepłodności? Kiedy warto rozpocząć diagnostykę i jakie badania zrobić na początek?

CZYTAJ WIĘCEJ

Nowości i innowacyjne algorytmy sztucznej inteligencji wdrożone w aplikacji OvuFriend

Przeczytaj o nowościach, które właśnie wdrożyliśmy w aplikacji OvuFriend! Są to wyniki naszych ponad dwuletnich prac badawczo-rozwojowych, w które byli zaangażowani najlepsi eksperci medyczni i naukowcy od analizy danych i algorytmów sztucznej inteligencji w Polsce. Projekt otrzymał również wsparcie od Narodowego Centrum Badań i Rozwoju oraz Google for Startups. Co to oznacza dla użytkowniczek OvuFriend? Przeczytaj więcej. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Hiperprolaktynemia: nieoczywista przypadłość mająca wpływ na płodność kobiet

Hiperprolaktynemia to stan charakteryzujący się podwyższonym poziomem prolaktyny we krwi. W niniejszym artykule przyjrzymy się hiperprolaktynemii, jej przyczynom, objawom i możliwościom leczenia.  

CZYTAJ WIĘCEJ