Stymulacja letrozolem
-
WIADOMOŚĆ
-
Mujer przykro mi ja w 12dc mialam 29mm i to pewnie jeszcze z poprzedniego cyklu... wzięłam już te distreptazy ale monitoring mam dopiero za 3 tyg już w kolejnym cyklu więc też nie wiem co z tego będzie czy zniknie czy zobaczę torbiel na usg31l, IO, PCOS, nieregularne cykle, brak owulacji, LUF. Zero ciąż. Laparoskopia 02.2021 udrożnione oba jajowody.
Starania od 07.2019r. Aktualnie:pregna plus 1x1, pregna dha, glucophage 2x850, progesterone besins 3x1, utrogestan 2x1, actifolin 1x1.
06,07.21r. Letrozole 1x1, estrofem 1x1, ovitrelle, distreptaza
08.21r. Letrozole 2x1, estrofem 1x1, distreptaza
09.21r. powtórka + ovitrelle
10.21r. powtórka, owu bez ovitrelle
29.10. (31dc) Beta 1890
16.11. Biją !! Ciąża mnoga potwierdzona 6t+6 ❤❤
30.11. Cudowne 2x2,5cm szczęścia na usg 8t+6 💖💖
21.12. I prenatalne 11t+6 piękne 6 i 6,2 cm na usg 😍
18.01. USG dwóch chłopczyków 165g i 156g -
Mujer wrote:Byłam na usg, niestety pęcherzyk nie pękł 😢 ma 22 mm a we wtorek miałam zastrzyk. Pewnie znów zrobi się torbiel. Załamka
Kurcze 22mm to może jest jeszcze szansa że pęknie?Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 lipca 2021, 11:49
Nasza Kornelka przyszła na świat 05.01.2022r i jest naszym całym światem. 🙂
"Dopóki walczysz jesteś zwycięzcą" -
Mujer wrote:Lekarz mówi żeby sprawdzić w poniedziałek ale po zastrzyku chyba już powinien pęknąć. Sama nie wiem.
Chyba faktycznie powinno już pęknąć po zastrzyku, ale nie wiem czy nie zdarza się, że zadziała później. U mnie zawsze pęka dwa dni po zastrzyku.. przykro mi bardzo, ale trzymam kciuki że może jednak jeszcze pęknie ✊🏼✊🏼 -
Mujer wrote:Lekarz mówi żeby sprawdzić w poniedziałek ale po zastrzyku chyba już powinien pęknąć. Sama nie wiem.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 lipca 2021, 15:27
Agusia94, Malinka2021 lubią tę wiadomość
-
Czy ktoś z Was ma problem z trądzikiem? Mi od czasu do czasu coś wyskoczyło, ale bez dramatu. Jakieś 3 dni temu natomiast wysypało mi cała żuchwę i brodę, drobnymi białymi kostkami. Wyglądam jak pole minowe 🙈 oczywiście szukając info natrafiłam, że może to być objaw ciąży (w internetach jak nie masz raka to jesteś w ciąży 🥴), ale wątpię, bo w tym cyklu nie miałam stymulacji, a teraz jestem przeziębiona. I pewnie to przez przeziębienie, ale pomyślałam sobie ze może dlatego, że właśnie nie brałam letrozolu i organizm ma huśtawkę hormonalną? Czy któraś z Was w przerwie między stymulacjami miała taki problem?PCOS, starania od 2018, klinika od 2021
08.21 4ta stymulacja (letrozol+bemfola+ ovitrelle)
12.05.22 👶Wojtuś💙 -
Mujer wrote:Byłam na usg, niestety pęcherzyk nie pękł 😢 ma 22 mm a we wtorek miałam zastrzyk. Pewnie znów zrobi się torbiel. Załamka
-
Anika89 wrote:Może jeszcze pęknie, 22 mm to pęcherzyk w sam raz. Nie trac nadziei 😘. Tutaj Domma z tego, co kojarzę miała niepekniety, a tu nagle ciąża, także wszystko jest możliwe.
Był pregnyl x2, inseminacja. Wizyta kontrola - > nie pękł był to 18DC od razu załamka.. Aktualnie z tego nie pękniętego pęcherzyka mam 10tydzien ciąży 😍
Mujer lubi tę wiadomość
👱♀️ 30l.
AMH 2,3 - >1,93 (po laparo)
❌MTHFR - heterozygotyczny (C677T)
❌PAI-1 homozygotyczny
02.21 laparoskopia
Endometrioza 1 st.
Udrożnione jajowody 💪
03.21 IUI 😭 (lametta +menopur + ovitrelle) pęcherzyk nie pękł.. Torbiel - > 21 dni antykoncepcji
05.21 -> 2 IUI ❓(bemfola + menopur+ 2x pregnyl) nie pękły ❓
Jakieś cuda!
26.05 beta 6675 ✊
Pawełek 29.01.22 ❤️👶 -
Katte wrote:Załamka....
Dzisiaj brązowe poleciało.
A cieszyłam się, że jutro powinien być okres a nie mam żadnych objawów... Tak się cieszyłam .... -
Ja się tak stresowałam tym terminem zabiegu i w ogóle czy się odbędzie a teraz nie wiem czy pęcherzyk w ogóle pękł.. jak byłam na tym monitoringu we wtorek to lekarz mówił ze za dzień lub dwa pęknie, nie daliśmy ovitrelle żeby nie przyspieszać i ostatnie dni pobolewa mnie podbrzusze. Zwykle czułam owulacje, w środę tez miałam wrażenie ze była, ale ból się nie zakończył, ciagle mnie pobolewa i teraz nie wiem czy pękło. Czy to może po prostu stres i dlatego mnie ten brzuch boli. Chyba spróbuje się dostać jeszcze w poniedziałek na monitoring żeby sprawdzić.
Jeny ile my musimy stresu przechodzić 🤯 i to zawsze jest jak na złość, zawsze wszystko jest dobrze, czuje co i jak i wgl, a jak mi zależy teraz żeby wiedzieć bo niedługo zabieg to organizm gra sobie w kulki 😅 -
A cieszyłam się, że jutro powinien być okres a nie mam żadnych objawów... Tak się cieszyłam ....
Dużo siły! Wkoncu musi wyjść słońce!👱♀️ 30l.
AMH 2,3 - >1,93 (po laparo)
❌MTHFR - heterozygotyczny (C677T)
❌PAI-1 homozygotyczny
02.21 laparoskopia
Endometrioza 1 st.
Udrożnione jajowody 💪
03.21 IUI 😭 (lametta +menopur + ovitrelle) pęcherzyk nie pękł.. Torbiel - > 21 dni antykoncepcji
05.21 -> 2 IUI ❓(bemfola + menopur+ 2x pregnyl) nie pękły ❓
Jakieś cuda!
26.05 beta 6675 ✊
Pawełek 29.01.22 ❤️👶 -
A cieszyłam się, że jutro powinien być okres a nie mam żadnych objawów... Tak się cieszyłam .... -
A cieszyłam się, że jutro powinien być okres a nie mam żadnych objawów... Tak się cieszyłam ....
😞 każda z Nas to przerabiała i każda wie doskonale co czujesz i jak bardzo serce wtedy boli. Bo człowiek się niby nie nastawia ale ma ogromną nadzieję. I tak bardzo czeka... Teraz masz czas na złość i łzy i załamkę ale zaraz wstaniesz z kolan i zawalczysz kolejny raz. I tak do skutku bo za bardzo tego chcemy żeby się poddać. Przytulamy Cię bardzo mocno 😘 -
To jest chyba najcięższe Ja zawsze się łudziłam, że to może plamienie implantacyjne, że się zagnieżdża i jeszcze jeden dzień chodziłam zawsze z nadzieją
Trzymaj się! Kolejny raz jest Twój...!!Starania od 2019 roku
PCOS i IO, niedoczynność tarczycy
Punkcja - 08.04
I transfer - 27.08
4 dpt - dwie kreski
13 dpt - bHcg 1085
15 dpt - plamienie
20 dpt - krwawienie i koniec -
Ja wczoraj właśnie skończyłam brać letrozol. I jedyne skutki uboczne jakie mam, chociaż też nie wiem do końca to - ból głowy - no masakrycznie mnie łupie i jestem bardzo rozdrażniona. Coś tam w jajnikach czuję, ale to też jest prawie nie wyraźne, że sama nie wiem do końca czy to aby na pewno jajnik...
Jeszcze tylko 4 dni do monitoringu i zobaczymy czy coś tam się pojawiło.Starania od 2019 roku
PCOS i IO, niedoczynność tarczycy
Punkcja - 08.04
I transfer - 27.08
4 dpt - dwie kreski
13 dpt - bHcg 1085
15 dpt - plamienie
20 dpt - krwawienie i koniec -
Dominislava wrote:Ja wczoraj właśnie skończyłam brać letrozol. I jedyne skutki uboczne jakie mam, chociaż też nie wiem do końca to - ból głowy - no masakrycznie mnie łupie i jestem bardzo rozdrażniona. Coś tam w jajnikach czuję, ale to też jest prawie nie wyraźne, że sama nie wiem do końca czy to aby na pewno jajnik...
Jeszcze tylko 4 dni do monitoringu i zobaczymy czy coś tam się pojawiło.