Stymulacja letrozolem
-
WIADOMOŚĆ
-
Paulik_30 wrote:Dziękuję za info, a powiedz mi jeszcze czy jest sens zacząć go pić jak będę 7dc?
Malinka - ja zdecydowałam się na olej tylko dlatego, że nie chciałam pamiętać o braniu kapsułek 3xdz. A tak olej 1x razem z większością tabletek i z głowy. Nie chciałam też żeby się zastanawiali w pracy co tak biorę 😋
Używałam tego z Oleofarm.Malinka2021 lubi tę wiadomość
Starania od 8.2019
12.2019 - cb
5.2020 - 8tc - puste jajo
11.2020 - cb
28.06.21 - 💓
3-5.2021 Aromek 2x1
Od 5.2021 Neoparin 1x1
Kariotypy ✔️
🧖♀️
PAI-1 heterozygotyczny
MTHFR A1298C i C677T heterozygotyczny
TSH, Glikemia, PRG, Immunofenotyp ✔️
💊Pregna Plus, Pregna DHA, Acard, Neoparin, Sorbifer
-
Domma wrote:Pamiętaj że ja w tym roku wróciłam z Grecji z spóźniającym się okresem i II na teście! Grecja ma moc! Leć po orzechy brazylijskie podniesie Ci endo.
Trzymam kciuki ✊✊✊✊✊Domma lubi tę wiadomość
Luty/marzec 22
3x1 lametta- 3-6 DC. - 2 pęcherzyki -
11 dpo 12.03 beta 14,2 💗
13 dpo beta 71,5 ❤️
4.04 mamy bijące serduszko 💗
11.05 chyba córeczka 💓
Pcos, niedoczynność tarczycy, hipoglikemia reaktywna
6 cykli stymulowanych lametta -
Ves wrote:Pewnie że tak, ja chyba zaczęłam w 5dc dopiero pierwszy raz. Zawsze coś da😏
Malinka - ja zdecydowałam się na olej tylko dlatego, że nie chciałam pamiętać o braniu kapsułek 3xdz. A tak olej 1x razem z większością tabletek i z głowy. Nie chciałam też żeby się zastanawiali w pracy co tak biorę 😋
Używałam tego z Oleofarm.
Dziękuję, zamówiłam a powiecie mi jeszcze ile go się pije? Łyżkę, łyżeczkę? -
Paulik_30 wrote:Dziękuję, zamówiłam a powiecie mi jeszcze ile go się pije? Łyżkę, łyżeczkę?
Paulik_30 lubi tę wiadomość
31l, IO, PCOS, nieregularne cykle, brak owulacji, LUF. Zero ciąż. Laparoskopia 02.2021 udrożnione oba jajowody.
Starania od 07.2019r. Aktualnie:pregna plus 1x1, pregna dha, glucophage 2x850, progesterone besins 3x1, utrogestan 2x1, actifolin 1x1.
06,07.21r. Letrozole 1x1, estrofem 1x1, ovitrelle, distreptaza
08.21r. Letrozole 2x1, estrofem 1x1, distreptaza
09.21r. powtórka + ovitrelle
10.21r. powtórka, owu bez ovitrelle
29.10. (31dc) Beta 1890
16.11. Biją !! Ciąża mnoga potwierdzona 6t+6 ❤❤
30.11. Cudowne 2x2,5cm szczęścia na usg 8t+6 💖💖
21.12. I prenatalne 11t+6 piękne 6 i 6,2 cm na usg 😍
18.01. USG dwóch chłopczyków 165g i 156g -
Dziękuję za odpowiedzi odnośnie wiesiołka, też zacznę pić 🙂
A jaki progesteron łykacie w II fazie cyklu? Macie jakieś porównanie? Jak tak, to jaki wg Was najlepszy?
Biorę duphaston 5 cykl, a plemienia jak miałam tak mam, co prawda ograniczyły się, ale kiedyś w ogóle ich nie miałam. I zastanawiam się, czy może coś innego lepiej by na mnie zadzialalo.PCOS, starania od 2018, klinika od 2021
08.21 4ta stymulacja (letrozol+bemfola+ ovitrelle)
12.05.22 👶Wojtuś💙 -
Paulik_30 wrote:Dziękuję, zamówiłam a powiecie mi jeszcze ile go się pije? Łyżkę, łyżeczkę?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 lipca 2021, 20:17
Paulik_30 lubi tę wiadomość
Starania od 8.2019
12.2019 - cb
11.2020 - cb
28.06.21 - 💓
3-5.2021 Aromek 2x1
Od 5.2021 Neoparin 1x1
Kariotypy ✔️
🧖♀️
PAI-1 heterozygotyczny
-
Mujer wrote:Byłam wczoraj na wizycie. Podjęliśmy decyzję że spróbujemy ostatni cykl przed przerwą z podwójnymi dawkami Lametty i Ovitrelle. Jak tym razem nie pęknie to ja już nie wiem 🙈
Mujer trzymam kciuki 🥰 w końcu musi ruszyć.Nasza Kornelka przyszła na świat 05.01.2022r i jest naszym całym światem. 🙂
"Dopóki walczysz jesteś zwycięzcą" -
Hej.
Byłam dzisiaj na monitoringu i mam pęcherzyków sporo, ale tylko jeden jest dominujący i ma na dzień dzisiejszy czyli 11dc - 13 mm.
Niby wszystko w porządku ale lekarz mi powiedział że najprawdopodobniej będzie pękał w poniedziałek albo wtorek i wtedy też mam odstawić encorton i acard.
Ale problem jest inny. Mój mąż najprawdopodobniej wyjeżdża w trasę piątek albo sobota...
I trochę jestem załamana bo nie wiem czy to nie przekreśla szans w tym cyklu...
Lekarz mi ogólnie powiedział że będzie mi jeszcze jeden cykl stymulował też clostillbegytem i wtedy też zobaczy jak to wygląda.
Ogólnie to mam mieszane uczucia i trochę jestem dobita tym wszystkim po trochu. Cieszę się że zareagowałam na leki, ale jak to wyjdzie z owulacja i z moim mężem...Starania od 2019 roku
PCOS i IO, niedoczynność tarczycy
Punkcja - 08.04
I transfer - 27.08
4 dpt - dwie kreski
13 dpt - bHcg 1085
15 dpt - plamienie
20 dpt - krwawienie i koniec -
Dominislava wrote:Hej.
Byłam dzisiaj na monitoringu i mam pęcherzyków sporo, ale tylko jeden jest dominujący i ma na dzień dzisiejszy czyli 11dc - 13 mm.
Niby wszystko w porządku ale lekarz mi powiedział że najprawdopodobniej będzie pękał w poniedziałek albo wtorek i wtedy też mam odstawić encorton i acard.
Ale problem jest inny. Mój mąż najprawdopodobniej wyjeżdża w trasę piątek albo sobota...
Lekarz mi ogólnie powiedział że będzie mi jeszcze jeden cykl stymulował też clostillbegytem i wtedy też zobaczy jak to wygląda.
Ogólnie to mam mieszane uczucia i trochę jestem dobita tym wszystkim po trochu. Cieszę się że zareagowałam na leki, ale jak to wyjdzie z owulacja i z moim mężem...
Musisz wierzyć, że wszystko będzie dobrze. Bedzie działać w piątek i to może wystarczyć do poniedziałku, gdyż plemniki spokojnie poczekają, w niektórych przypadkach nawet 5 dni utrzymują się w organizmie kobiety. Spróbuj oczyścić myśli, stres blokuje wszystko, nawet najpiękniejsze pęcherzyki, także głowa do góry. Nie zamartwiaj się rzeczami, na które nie masz wpływu. -
Dominislava wrote:Hej.
Ogólnie to mam mieszane uczucia i trochę jestem dobita tym wszystkim po trochu. Cieszę się że zareagowałam na leki, ale jak to wyjdzie z owulacja i z moim mężem...
Jak jest owulacja to szansa zawsze jest. Jak już pisałam wcześniej plemniki to sprytne bestie i potrafią przeżyć trochę czasu i cierpliwie poczekać na swoją kolej. Podobno wspolzycie parę dni przed owu to większa szansa na dziewczynę także próbujcie 🥰🥰Nasza Kornelka przyszła na świat 05.01.2022r i jest naszym całym światem. 🙂
"Dopóki walczysz jesteś zwycięzcą" -
Domma wrote:Pamiętaj że ja w tym roku wróciłam z Grecji z spóźniającym się okresem i II na teście! Grecja ma moc! Leć po orzechy brazylijskie podniesie Ci endo.
Trzymam kciuki ✊✊✊✊✊Mujer, Anika89, Domma, Ves lubią tę wiadomość
Luty/marzec 22
11 dpo 12.03 beta 14,2 💗
13 dpo beta 71,5 ❤️
11.05 chyba córeczka 💓
Szpacza223 wrote:Endo już 8.5 mm lekarz mówi że piękne wiec się nie wtrącam jeden pęcherzyk się zatrzymał ale jeden ma już 22 cm drugi 18 dzisiaj o 20 ovitrelle i jedziemy dalej. W piątek sprawdzam czy pekly i voyage, voyage! Dziewczyny trzymam za was wszystkie mocno kciuki !
A my za Ciebie Ja mam urlop na początku sierpnia i nie mogę się już doczekać -
Mujer wrote:A my za Ciebie Ja mam urlop na początku sierpnia i nie mogę się już doczekać
Luty/marzec 22
11 dpo 12.03 beta 14,2 💗
13 dpo beta 71,5 ❤️
11.05 chyba córeczka 💓
Hej dziewczyny , jestem tu nowa 😊 tzn kiedyś korzystałam z aplikacji ale przy clo udało się zajść w ciąże w 3 cyklu brania i przestałam korzystać z apki , teraz chcemy poszerzyć rodzine tylko problem z moim PCOS 🤷♀️ , tym razem dostałam letrozol do stymulacji , jestem w pierwszym cyklu brania i trochę mnie zaskoczyło ze tak szybko była owulacja bo kiedy brałam clo owulacje miałam jak zwykle koło 21 dc a na letrozolu niby jest szybciej 😊
Możecie spojrzeć na mój wykres , czy jest szansa na ciąże i kiedy najlepiej zrobić test ? Wiecie ja już bym zrobiła ale nie wiem czy to nie za szybko ?
Link do wykresu :
Tysia -
Szpacza223 wrote:Endo już 8.5 mm lekarz mówi że piękne wiec się nie wtrącam jeden pęcherzyk się zatrzymał ale jeden ma już 22 cm drugi 18 dzisiaj o 20 ovitrelle i jedziemy dalej. W piątek sprawdzam czy pekly i voyage, voyage! Dziewczyny trzymam za was wszystkie mocno kciuki !
Super! 3mam mocno kciuki ✊✊✊✊👱♀️ 30l.
AMH 2,3 - >1,93 (po laparo)
❌MTHFR - heterozygotyczny (C677T)
❌PAI-1 homozygotyczny
02.21 laparoskopia
Endometrioza 1 st.
Udrożnione jajowody 💪
03.21 IUI 😭 (lametta +menopur + ovitrelle) pęcherzyk nie pękł.. Torbiel - > 21 dni antykoncepcji
05.21 -> 2 IUI ❓(bemfola + menopur+ 2x pregnyl) nie pękły ❓
Jakieś cuda!
26.05 beta 6675 ✊
Pawełek 29.01.22 ❤️👶 -
Szpacza piękne endo/pęcherzyki mocne kciuki 🤞🤞🤞🤞😉 a jeszcze do tego wakacje 🥰
Dziewczyny powiedzcie w którym tygodniu jest u Was usg genetyczne? Boję się tego jak ognia😒 jutro mam wizytę i czegoś powinnam się dowiedzieć...Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 lipca 2021, 10:20
Starania od 8.2019
12.2019 - cb
11.2020 - cb
28.06.21 - 💓
3-5.2021 Aromek 2x1
Od 5.2021 Neoparin 1x1
Kariotypy ✔️
🧖♀️
PAI-1 heterozygotyczny
-
My znowu w kropce. Okazalo sie , że pobrano nam 4 komórki wczoraj, 2 były dojrzałe, dziś nam info, że 1 się zapłodnila. Profesor polecał transfee jutro 2dniowca. Ale my się zastanawiamy.. Mielismy juz transfery 2 i 3dniiwcow i nic. Chyba wolelibysmy poczekac i zobaczyć czy jest szansa zeby rozwinęła się blastovysta. Wtedy transfer w poniedzialek lub mrożony. Przy takiej opcji mozliwy bylby tez wlew z accofilu jutro pewnie...
Co radzicie?Kriobank Białystok
07.08.2021 punkcja
12.08.2021 transfer dwóch 5dniowych zarodków 4BB; został 1 ❄️
🍀 6 dpt beta 48,progesteron 38
🍀 8 dpt beta 143, progesteron 51
🍀10 dpt beta 347, progesteron 48 (inne laboratorium)
🍀12 dpt beta 761, progesteron 60
🍀16 dpt beta 2360, progesteron 34
🍀19 dpt beta 6177, progesteron 47
🍀21 dpt beta 8079, progesteron 49
🍀25 dpt beta 23125, progesteron 50
27.09 => 9t2d maluch mierzy już 2,5cm, serduszko bije mocno 180 u/m
04.10=> 10t2d maluch mierzy już 3,8cm, serduszko bije 181 u/m
19.10 => Sanko i Nifty => zdrowy chłopak 💚💚💚
19.10 => USG genetyczne => wszystko dobrze, maluch mierzy już 6,5 cm, serduszko bije 169 ud/m
Maj 2022 Oto jestem 💗💗💗
-
Ves wrote:Szpacza piękne endo/pęcherzyki mocne kciuki 🤞🤞🤞🤞😉 a jeszcze do tego wakacje 🥰
Dziewczyny powiedzcie w którym tygodniu jest u Was usg genetyczne? Boję się tego jak ognia😒 jutro mam wizytę i czegoś powinnam się dowiedzieć...👱♀️ 30l.
AMH 2,3 - >1,93 (po laparo)
❌MTHFR - heterozygotyczny (C677T)
❌PAI-1 homozygotyczny
02.21 laparoskopia
Endometrioza 1 st.
Udrożnione jajowody 💪
03.21 IUI 😭 (lametta +menopur + ovitrelle) pęcherzyk nie pękł.. Torbiel - > 21 dni antykoncepcji
05.21 -> 2 IUI ❓(bemfola + menopur+ 2x pregnyl) nie pękły ❓
Jakieś cuda!
26.05 beta 6675 ✊
Pawełek 29.01.22 ❤️👶 -
Evie wrote:My znowu w kropce. Okazalo sie , że pobrano nam 4 komórki wczoraj, 2 były dojrzałe, dziś nam info, że 1 się zapłodnila. Profesor polecał transfee jutro 2dniowca. Ale my się zastanawiamy.. Mielismy juz transfery 2 i 3dniiwcow i nic. Chyba wolelibysmy poczekac i zobaczyć czy jest szansa zeby rozwinęła się blastovysta. Wtedy transfer w poniedzialek lub mrożony. Przy takiej opcji mozliwy bylby tez wlew z accofilu jutro pewnie...
Co radzicie?
Ja się nie wypowiem, bo mnie czeka pierwsza inseminacja więc jeszcze trochę poczekam do in vitro o ile w ogóle do niego podejdę.
Na Twoim miejscu chyba jednak bym poczekała.
Dobrze wyczytałam na innym wątku że leczysz się w kriobanku w Białymstoku? Ja też jestem u nich u dr Kuczyńskiej, ostatnio miałam mała zalamke czy nie próbować zmieniać lekarza