X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Stymulacja letrozolem
Odpowiedz

Stymulacja letrozolem

Oceń ten wątek:
  • Ves Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2021, 08:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulik_30 wrote:
    Dziękuję za info, a powiedz mi jeszcze czy jest sens zacząć go pić jak będę 7dc?
    Pewnie że tak, ja chyba zaczęłam w 5dc dopiero pierwszy raz. Zawsze coś da😏

Malinka - ja zdecydowałam się na olej tylko dlatego, że nie chciałam pamiętać o braniu kapsułek 3xdz. A tak olej 1x razem z większością tabletek i z głowy. Nie chciałam też żeby się zastanawiali w pracy co tak biorę 😋
    Używałam tego z Oleofarm.

Malinka2021 lubi tę wiadomość

Starania od 8.2019
    12.2019 - cb
    5.2020 - 8tc - puste jajo
    11.2020 - cb
    28.06.21 - 💓

3-5.2021 Aromek 2x1
    Od 5.2021 Neoparin 1x1

Kariotypy ✔️
    🧖‍♀️
    PAI-1 heterozygotyczny
    MTHFR A1298C i C677T heterozygotyczny
    TSH, Glikemia, PRG, Immunofenotyp ✔️
    💊Pregna Plus, Pregna DHA, Acard, Neoparin, Sorbifer
    f2w3tqywqeqf09uu.png
  • Szpacza223 Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2021, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domma wrote:
    Pamiętaj że ja w tym roku wróciłam z Grecji z spóźniającym się okresem i II na teście! Grecja ma moc! Leć po orzechy brazylijskie podniesie Ci endo.

Trzymam kciuki ✊✊✊✊✊
    Haha ! Mam te orzechy to zacznę je jeść ! No to zobaczymy co będzie u mnie dzięki :D

Domma lubi tę wiadomość

BhHwp2.png
    Luty/marzec 22
    3x1 lametta- 3-6 DC. - 2 pęcherzyki -
    11 dpo 12.03 beta 14,2 💗
    13 dpo beta 71,5 ❤️
    4.04 mamy bijące serduszko 💗
    11.05 chyba córeczka 💓

Pcos, niedoczynność tarczycy, hipoglikemia reaktywna
    6 cykli stymulowanych lametta
  • Paulik_30 Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2021, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ves wrote:
    Pewnie że tak, ja chyba zaczęłam w 5dc dopiero pierwszy raz. Zawsze coś da😏

Malinka - ja zdecydowałam się na olej tylko dlatego, że nie chciałam pamiętać o braniu kapsułek 3xdz. A tak olej 1x razem z większością tabletek i z głowy. Nie chciałam też żeby się zastanawiali w pracy co tak biorę 😋
    Używałam tego z Oleofarm.

Dziękuję, zamówiłam :) a powiecie mi jeszcze ile go się pije? Łyżkę, łyżeczkę?

• OlaOla90 Przyjaciółka

Wysłany: 6 lipca 2021, 13:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulik_30 wrote:
    Ja zamówiłam w aktualnym cyklu czyli tez nie od 1dc. Moze ze 3 razy uzylam od 8dc pomimo brania rowniez w tych dniach 8-12dc estrofemu. Chyba 5ml na dzien mam na swoim opakowaniu. Sluz mialam ladny jak nigdy ale nie wiem czy to zasluga wiesiolka czy estrofemu czy polaczenia ;) niestety owu nie bylo ale na przyszly cykl tez planuje stosowac :)

Paulik_30 lubi tę wiadomość

31l, IO, PCOS, nieregularne cykle, brak owulacji, LUF. Zero ciąż. Laparoskopia 02.2021 udrożnione oba jajowody.
    Starania od 07.2019r. Aktualnie:pregna plus 1x1, pregna dha, glucophage 2x850, progesterone besins 3x1, utrogestan 2x1, actifolin 1x1.
    06,07.21r. Letrozole 1x1, estrofem 1x1, ovitrelle, distreptaza
    08.21r. Letrozole 2x1, estrofem 1x1, distreptaza
    09.21r. powtórka + ovitrelle
    10.21r. powtórka, owu bez ovitrelle

29.10. (31dc) Beta 1890
    16.11. Biją !! Ciąża mnoga potwierdzona 6t+6 ❤❤
    30.11. Cudowne 2x2,5cm szczęścia na usg 8t+6 💖💖
    21.12. I prenatalne 11t+6 piękne 6 i 6,2 cm na usg 😍
    18.01. USG dwóch chłopczyków 165g i 156g :)
  • Malinka2021 Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2021, 18:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję za odpowiedzi odnośnie wiesiołka, też zacznę pić 🙂

A jaki progesteron łykacie w II fazie cyklu? Macie jakieś porównanie? Jak tak, to jaki wg Was najlepszy?
    Biorę duphaston 5 cykl, a plemienia jak miałam tak mam, co prawda ograniczyły się, ale kiedyś w ogóle ich nie miałam. I zastanawiam się, czy może coś innego lepiej by na mnie zadzialalo.

PCOS, starania od 2018, klinika od 2021
    08.21 4ta stymulacja (letrozol+bemfola+ ovitrelle)
    12.05.22 👶Wojtuś💙
  • Ves Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2021, 20:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulik_30 wrote:
    Jeśli zamówiłaś ten z Oleofarm to na opakowaniu/instrukcji jest napisane ile dzienna dawka i załączona specjalna łyżeczka. Jeśli zamówiłaś coś innego myślę że podobnie 😉

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 lipca 2021, 20:17

Paulik_30 lubi tę wiadomość

Starania od 8.2019
    12.2019 - cb
    11.2020 - cb
    28.06.21 - 💓

3-5.2021 Aromek 2x1
    Od 5.2021 Neoparin 1x1

Kariotypy ✔️
    🧖‍♀️
    PAI-1 heterozygotyczny
    f2w3tqywqeqf09uu.png
  • Mujer Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2021, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Byłam wczoraj na wizycie. Podjęliśmy decyzję że spróbujemy ostatni cykl przed przerwą z podwójnymi dawkami Lametty i Ovitrelle. Jak tym razem nie pęknie to ja już nie wiem 🙈

Agusia94 lubi tę wiadomość

• Agusia94 Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2021, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mujer wrote:
    Byłam wczoraj na wizycie. Podjęliśmy decyzję że spróbujemy ostatni cykl przed przerwą z podwójnymi dawkami Lametty i Ovitrelle. Jak tym razem nie pęknie to ja już nie wiem 🙈

Mujer trzymam kciuki 🥰 w końcu musi ruszyć.

Nasza Kornelka przyszła na świat 05.01.2022r i jest naszym całym światem. 🙂

"Dopóki walczysz jesteś zwycięzcą"
  • Dominislava Przyjaciółka

Wysłany: 7 lipca 2021, 13:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej.

Byłam dzisiaj na monitoringu i mam pęcherzyków sporo, ale tylko jeden jest dominujący i ma na dzień dzisiejszy czyli 11dc - 13 mm.

Niby wszystko w porządku ale lekarz mi powiedział że najprawdopodobniej będzie pękał w poniedziałek albo wtorek i wtedy też mam odstawić encorton i acard.

Ale problem jest inny. Mój mąż najprawdopodobniej wyjeżdża w trasę piątek albo sobota...

I trochę jestem załamana bo nie wiem czy to nie przekreśla szans w tym cyklu...

Lekarz mi ogólnie powiedział że będzie mi jeszcze jeden cykl stymulował też clostillbegytem i wtedy też zobaczy jak to wygląda.

Ogólnie to mam mieszane uczucia i trochę jestem dobita tym wszystkim po trochu. Cieszę się że zareagowałam na leki, ale jak to wyjdzie z owulacja i z moim mężem...

Starania od 2019 roku

PCOS i IO, niedoczynność tarczycy

Punkcja - 08.04
    I transfer - 27.08

4 dpt - dwie kreski
    13 dpt - bHcg 1085
    15 dpt - plamienie
    20 dpt - krwawienie i koniec :(
  • Anika89 Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2021, 14:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dominislava wrote:
    Hej.

Byłam dzisiaj na monitoringu i mam pęcherzyków sporo, ale tylko jeden jest dominujący i ma na dzień dzisiejszy czyli 11dc - 13 mm.

Niby wszystko w porządku ale lekarz mi powiedział że najprawdopodobniej będzie pękał w poniedziałek albo wtorek i wtedy też mam odstawić encorton i acard.

Ale problem jest inny. Mój mąż najprawdopodobniej wyjeżdża w trasę piątek albo sobota...

Lekarz mi ogólnie powiedział że będzie mi jeszcze jeden cykl stymulował też clostillbegytem i wtedy też zobaczy jak to wygląda.

Ogólnie to mam mieszane uczucia i trochę jestem dobita tym wszystkim po trochu. Cieszę się że zareagowałam na leki, ale jak to wyjdzie z owulacja i z moim mężem...
    Kochana,
    Musisz wierzyć, że wszystko będzie dobrze. Bedzie działać w piątek i to może wystarczyć do poniedziałku, gdyż plemniki spokojnie poczekają, w niektórych przypadkach nawet 5 dni utrzymują się w organizmie kobiety. Spróbuj oczyścić myśli, stres blokuje wszystko, nawet najpiękniejsze pęcherzyki, także głowa do góry. Nie zamartwiaj się rzeczami, na które nie masz wpływu.

• Agusia94 Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2021, 14:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dominislava wrote:
    Hej.

Jak jest owulacja to szansa zawsze jest. Jak już pisałam wcześniej plemniki to sprytne bestie i potrafią przeżyć trochę czasu i cierpliwie poczekać na swoją kolej. Podobno wspolzycie parę dni przed owu to większa szansa na dziewczynę także próbujcie 🥰🥰

Nasza Kornelka przyszła na świat 05.01.2022r i jest naszym całym światem. 🙂

"Dopóki walczysz jesteś zwycięzcą"
  • Szpacza223 Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2021, 16:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domma wrote:
    Pamiętaj że ja w tym roku wróciłam z Grecji z spóźniającym się okresem i II na teście! Grecja ma moc! Leć po orzechy brazylijskie podniesie Ci endo.

Trzymam kciuki ✊✊✊✊✊
    Endo już 8.5 mm lekarz mówi że piękne wiec się nie wtrącam :D jeden pęcherzyk się zatrzymał ale jeden ma już 22 cm drugi 18 dzisiaj o 20 ovitrelle i jedziemy dalej. W piątek sprawdzam czy pekly i voyage, voyage! Dziewczyny trzymam za was wszystkie mocno kciuki !

Mujer, Anika89, Domma, Ves lubią tę wiadomość

BhHwp2.png
    Luty/marzec 22
    11 dpo 12.03 beta 14,2 💗
    13 dpo beta 71,5 ❤️
    11.05 chyba córeczka 💓

• Mujer Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2021, 16:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szpacza223 wrote:
    Endo już 8.5 mm lekarz mówi że piękne wiec się nie wtrącam :D jeden pęcherzyk się zatrzymał ale jeden ma już 22 cm drugi 18 dzisiaj o 20 ovitrelle i jedziemy dalej. W piątek sprawdzam czy pekly i voyage, voyage! Dziewczyny trzymam za was wszystkie mocno kciuki !

A my za Ciebie :) Ja mam urlop na początku sierpnia i nie mogę się już doczekać :D

• Szpacza223 Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2021, 20:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mujer wrote:
    A my za Ciebie :) Ja mam urlop na początku sierpnia i nie mogę się już doczekać :D
    Ja w sierpniu jadę znów na dwa tygodnie na urlop do Chorwacji :D serio zasłużyłam ! Ale już z całą rodziną rodzicami rodzeństwem i ich małżonkami także wakacje pełne wrażeń :)

BhHwp2.png
    Luty/marzec 22
    11 dpo 12.03 beta 14,2 💗
    13 dpo beta 71,5 ❤️
    11.05 chyba córeczka 💓

• Tysia :) Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2021, 07:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny , jestem tu nowa 😊 tzn kiedyś korzystałam z aplikacji ale przy clo udało się zajść w ciąże w 3 cyklu brania i przestałam korzystać z apki , teraz chcemy poszerzyć rodzine tylko problem z moim PCOS 🤷‍♀️ , tym razem dostałam letrozol do stymulacji , jestem w pierwszym cyklu brania i trochę mnie zaskoczyło ze tak szybko była owulacja bo kiedy brałam clo owulacje miałam jak zwykle koło 21 dc a na letrozolu niby jest szybciej 😊
    Możecie spojrzeć na mój wykres , czy jest szansa na ciąże i kiedy najlepiej zrobić test ? Wiecie ja już bym zrobiła ale nie wiem czy to nie za szybko ?

Link do wykresu :

a1b933ea6d0c47d343c3a810656e010a.png

Tysia :) eiktflw12fwpveux.png
  • Domma Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2021, 09:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szpacza223 wrote:

Super! 3mam mocno kciuki ✊✊✊✊

👱‍♀️ 30l.
    AMH 2,3 - >1,93 (po laparo)
    ❌MTHFR - heterozygotyczny (C677T)
    ❌PAI-1 homozygotyczny
    02.21 laparoskopia
    Endometrioza 1 st.
    Udrożnione jajowody 💪
    03.21 IUI 😭 (lametta +menopur + ovitrelle) pęcherzyk nie pękł.. Torbiel - > 21 dni antykoncepcji
    05.21 -> 2 IUI ❓(bemfola + menopur+ 2x pregnyl) nie pękły ❓
    Jakieś cuda!
    26.05 beta 6675 ✊
    Pawełek 29.01.22 ❤️👶
  • Ves Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2021, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szpacza piękne endo/pęcherzyki mocne kciuki 🤞🤞🤞🤞😉 a jeszcze do tego wakacje 🥰

Dziewczyny powiedzcie w którym tygodniu jest u Was usg genetyczne? Boję się tego jak ognia😒 jutro mam wizytę i czegoś powinnam się dowiedzieć...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 lipca 2021, 10:20

Starania od 8.2019
    12.2019 - cb
    11.2020 - cb
    28.06.21 - 💓

3-5.2021 Aromek 2x1
    Od 5.2021 Neoparin 1x1

Kariotypy ✔️
    🧖‍♀️
    PAI-1 heterozygotyczny
    f2w3tqywqeqf09uu.png
  • Evie Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2021, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My znowu w kropce. Okazalo sie , że pobrano nam 4 komórki wczoraj, 2 były dojrzałe, dziś nam info, że 1 się zapłodnila. Profesor polecał transfee jutro 2dniowca. Ale my się zastanawiamy.. Mielismy juz transfery 2 i 3dniiwcow i nic. Chyba wolelibysmy poczekac i zobaczyć czy jest szansa zeby rozwinęła się blastovysta. Wtedy transfer w poniedzialek lub mrożony. Przy takiej opcji mozliwy bylby tez wlew z accofilu jutro pewnie...
    Co radzicie?

Kriobank Białystok

07.08.2021 punkcja
    12.08.2021 transfer dwóch 5dniowych zarodków 4BB; został 1 ❄️

🍀 6 dpt beta 48,progesteron 38
    🍀 8 dpt beta 143, progesteron 51
    🍀10 dpt beta 347, progesteron 48 (inne laboratorium)
    🍀12 dpt beta 761, progesteron 60
    🍀16 dpt beta 2360, progesteron 34
    🍀19 dpt beta 6177, progesteron 47
    🍀21 dpt beta 8079, progesteron 49
    🍀25 dpt beta 23125, progesteron 50

27.09 => 9t2d maluch mierzy już 2,5cm, serduszko bije mocno 180 u/m
    04.10=> 10t2d maluch mierzy już 3,8cm, serduszko bije 181 u/m

19.10 => Sanko i Nifty => zdrowy chłopak 💚💚💚
    19.10 => USG genetyczne => wszystko dobrze, maluch mierzy już 6,5 cm, serduszko bije 169 ud/m

Maj 2022 Oto jestem 💗💗💗

rfxgrjjgg31sy2sm.png
  • Domma Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2021, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ves wrote:
    Szpacza piękne endo/pęcherzyki mocne kciuki 🤞🤞🤞🤞😉 a jeszcze do tego wakacje 🥰

Dziewczyny powiedzcie w którym tygodniu jest u Was usg genetyczne? Boję się tego jak ognia😒 jutro mam wizytę i czegoś powinnam się dowiedzieć...
    Ja mam prenatalne na poniedziałek... Będzie 12 tydzień chodzę już po ścianach :(

👱‍♀️ 30l.
    AMH 2,3 - >1,93 (po laparo)
    ❌MTHFR - heterozygotyczny (C677T)
    ❌PAI-1 homozygotyczny
    02.21 laparoskopia
    Endometrioza 1 st.
    Udrożnione jajowody 💪
    03.21 IUI 😭 (lametta +menopur + ovitrelle) pęcherzyk nie pękł.. Torbiel - > 21 dni antykoncepcji
    05.21 -> 2 IUI ❓(bemfola + menopur+ 2x pregnyl) nie pękły ❓
    Jakieś cuda!
    26.05 beta 6675 ✊
    Pawełek 29.01.22 ❤️👶
  • Paulik_30 Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2021, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evie wrote:
    My znowu w kropce. Okazalo sie , że pobrano nam 4 komórki wczoraj, 2 były dojrzałe, dziś nam info, że 1 się zapłodnila. Profesor polecał transfee jutro 2dniowca. Ale my się zastanawiamy.. Mielismy juz transfery 2 i 3dniiwcow i nic. Chyba wolelibysmy poczekac i zobaczyć czy jest szansa zeby rozwinęła się blastovysta. Wtedy transfer w poniedzialek lub mrożony. Przy takiej opcji mozliwy bylby tez wlew z accofilu jutro pewnie...
    Co radzicie?

Ja się nie wypowiem, bo mnie czeka pierwsza inseminacja więc jeszcze trochę poczekam do in vitro o ile w ogóle do niego podejdę.

Na Twoim miejscu chyba jednak bym poczekała.

Dobrze wyczytałam na innym wątku że leczysz się w kriobanku w Białymstoku? Ja też jestem u nich u dr Kuczyńskiej, ostatnio miałam mała zalamke czy nie próbować zmieniać lekarza :(

‹‹ 983 984 985 986 987 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

10 ważnych rzeczy dotyczących Twoich piersi, które warto wiedzieć

Piersi - symbol kobiecości, płodności i namiętności. Mężczyźni je uwielbiają, a kobiety często zbyt surowo je oceniają. Przeczytaj jak dbać o piersi, co wynaleźli ostatnio polscy naukowcy, jakie objawy powinny Cię zaniepokoić i w jaki sposób piersi mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Masturbacja - 9 najczęstszych pytań o samozaspokojenie!

Masturbacja to jeden z największych tematów tabu - dlaczego tak się dzieje? Czy kobiety się masturbują? Czy masturbacja w związku jest normalna? Kiedy masturbacja może być niebezpieczna, a kiedy może przynosić korzyści? 

CZYTAJ WIĘCEJ