Stymulacja letrozolem
-
WIADOMOŚĆ
-
No jajniki czuję ledwo co, o ile w ogóle. Ale ból głowy jest masakryczny... Nie chcę brać tabletek, bo rzadko kiedy biorę na cokolwiek tabletki (o ironio xD), ale no łupie niesamowicie. Ech... Jakoś trzeba to wszystko znieść - w imię wyższej idei.Starania od 2019 roku
PCOS i IO, niedoczynność tarczycy
Punkcja - 08.04
I transfer - 27.08
4 dpt - dwie kreski
13 dpt - bHcg 1085
15 dpt - plamienie
20 dpt - krwawienie i koniec -
Dominislava wrote:No jajniki czuję ledwo co, o ile w ogóle. Ale ból głowy jest masakryczny... Nie chcę brać tabletek, bo rzadko kiedy biorę na cokolwiek tabletki (o ironio xD), ale no łupie niesamowicie. Ech... Jakoś trzeba to wszystko znieść - w imię wyższej idei.
-
Hej dziewczyny. Powtórzony dla pewności test wskazał brak ciąży. Fajnie było oczekiwać te kilka dni z nadzieją, że jestem... I chłop dbał 10 razy bardziej niż zwykle dba... I nie irytował byle czym... Ale cóż... 🤷♀️ zaraz po teście wybraliśmy dawczynię. Teraz czekamy na odzew że strony kliniki. Potwierdzenie I dalsze kroki. 🙊
Wam natomiast życzę jak najlepiej moje drogie. Ja dzięki Waszym wpisom miałam mnóstwo pozytywnych myśli, nadziei. Pomocy, opinii i rad, szczegolnie w mojej sytuacji, gdzie wiecej dowiadywalam sie od Was, niz od lekarzy. miałam grono kobiet które doskonale wiedzą, co czuję. Które wspierają się na wzajem w momentach pięknych i tych, które są ciężkie i trudne. Oby los Wam sprzyjał. Jesteście cudowne ❤Gosiar1988, Anika89, Mujer, Malinka2021, Ves, Bunia96 lubią tę wiadomość
-
emimor89 wrote:Hej dziewczyny. Powtórzony dla pewności test wskazał brak ciąży. Fajnie było oczekiwać te kilka dni z nadzieją, że jestem... I chłop dbał 10 razy bardziej niż zwykle dba... I nie irytował byle czym... Ale cóż... 🤷♀️ zaraz po teście wybraliśmy dawczynię. Teraz czekamy na odzew że strony kliniki. Potwierdzenie I dalsze kroki. 🙊
Wam natomiast życzę jak najlepiej moje drogie. Ja dzięki Waszym wpisom miałam mnóstwo pozytywnych myśli, nadziei. Pomocy, opinii i rad, szczegolnie w mojej sytuacji, gdzie wiecej dowiadywalam sie od Was, niz od lekarzy. miałam grono kobiet które doskonale wiedzą, co czuję. Które wspierają się na wzajem w momentach pięknych i tych, które są ciężkie i trudne. Oby los Wam sprzyjał. Jesteście cudowne ❤
Przykro mi 😞 ale nie ma tego złego, zrobiłaś ogromny krok do przodu wybraliście dawczynie i mam nadzieję zresztą jaką nadzieję jestem pewna, że teraz to już musi się udać 🥰 głowa do góry pierś do przodu i proszę informuj nas co tam u Ciebie. Będziemy wszystkie jak jedna rodzina trzymać kciuki za wasze szczęście 🥰emimor89 lubi tę wiadomość
Nasza Kornelka przyszła na świat 05.01.2022r i jest naszym całym światem. 🙂
"Dopóki walczysz jesteś zwycięzcą" -
U mnie niestety też brak dobrych wieści. Podczas starań z piątku na sobotę poczułam mocne ukłucie w jajniku gdzie był pęcherzyk więc pomyślałam że to owu. Pełna nadziei poszłam dzisiaj na monitoring ale niestety, pęcherzyk jest jaki był, nadal 22 mm 😞 pytałam o ponowny zastrzyk ale podobno nie ma to już sensu więc kolejny cykl poszedł się paść
-
Dziewczyny czy któras z Was brała latrozol a na końcu dostała też antagoniste? U mnie byl brany w sob, niedz i dzis. Punkcja w srode a ja się boję ze pecherzyki pekna...😔Kriobank Białystok
07.08.2021 punkcja
12.08.2021 transfer dwóch 5dniowych zarodków 4BB; został 1 ❄️
🍀 6 dpt beta 48,progesteron 38
🍀 8 dpt beta 143, progesteron 51
🍀10 dpt beta 347, progesteron 48 (inne laboratorium)
🍀12 dpt beta 761, progesteron 60
🍀16 dpt beta 2360, progesteron 34
🍀19 dpt beta 6177, progesteron 47
🍀21 dpt beta 8079, progesteron 49
🍀25 dpt beta 23125, progesteron 50
27.09 => 9t2d maluch mierzy już 2,5cm, serduszko bije mocno 180 u/m
04.10=> 10t2d maluch mierzy już 3,8cm, serduszko bije 181 u/m
19.10 => Sanko i Nifty => zdrowy chłopak 💚💚💚
19.10 => USG genetyczne => wszystko dobrze, maluch mierzy już 6,5 cm, serduszko bije 169 ud/m
Maj 2022 Oto jestem 💗💗💗
-
Mujer wrote:U mnie niestety też brak dobrych wieści. Podczas starań z piątku na sobotę poczułam mocne ukłucie w jajniku gdzie był pęcherzyk więc pomyślałam że to owu. Pełna nadziei poszłam dzisiaj na monitoring ale niestety, pęcherzyk jest jaki był, nadal 22 mm 😞 pytałam o ponowny zastrzyk ale podobno nie ma to już sensu więc kolejny cykl poszedł się paść
-
emimor89 wrote:Hej dziewczyny. Powtórzony dla pewności test wskazał brak ciąży. Fajnie było oczekiwać te kilka dni z nadzieją, że jestem... I chłop dbał 10 razy bardziej niż zwykle dba... I nie irytował byle czym... Ale cóż... 🤷♀️ zaraz po teście wybraliśmy dawczynię. Teraz czekamy na odzew że strony kliniki. Potwierdzenie I dalsze kroki. 🙊
Wam natomiast życzę jak najlepiej moje drogie. Ja dzięki Waszym wpisom miałam mnóstwo pozytywnych myśli, nadziei. Pomocy, opinii i rad, szczegolnie w mojej sytuacji, gdzie wiecej dowiadywalam sie od Was, niz od lekarzy. miałam grono kobiet które doskonale wiedzą, co czuję. Które wspierają się na wzajem w momentach pięknych i tych, które są ciężkie i trudne. Oby los Wam sprzyjał. Jesteście cudowne ❤
44 lata
Klinika Vitrolive / Bocian
KIR: Bx
Obecne: 2DS1
Brakujące: 2DS2, 2DS3, 2DS5, 3DS1
Rozjechane cytokiny - TNF alfa > 48tys., IL2>500, IL10>9000
ANA 2 - ujemne
On - morfologia 0%, fragmentacja DNA 11%
08 - 12. 2019 - 3 procedury IVF - łącznie 5 blastek, transfery nieudane
02.2020 - 09.2021 stymulacja aromkiem- 05.2020 - [*] 8tc
10.2021 - IV procedura IVF KD - 10 blastek ❄️ 11.2021 - 4AA - 🙁, 12.2021 - 4AA - 🙁
04.2022 - 4AA - accofil, intralipid, AH, embryoglue, encorton, heparyna
10dpt - 114mlU/ml, 12dpt - 355mlU/ml,16dpt - 2259mlU/ml, 6t3d 💔-krwiak
06.2022 - 4AA - accofil, intralipid, embryoglue, prograf/ encorton
8dpt - 135,8mlU/ml, 10dpt - 313,3mlU/ml, 14dpt - 1235mlU/ml
28dpt - mamy❤️, CRL-0,71cm -6t4d
9t6d - 3,02cm CRL, 12t - prenatalne ok, NIFTY - zdrowa 👧
20t0d - połówkowe ok
38t - CC, 2320g, 49cm -
Mujer też nie wiem czemu Ci tak powiedział, no chyba że widział na usg "złą jakość" pęcherzyka? Na samą owulację to 22mm wydaje mi się świetne bo takie są właśnie dojrzałe pęcherzyki. Ja tydzień temu w 12dc miałam 29mm ale chyba z poprzedniego cyklu? i dostałam czopki na pęknięcie kazał lekarz i tak współżyć, chociaż sama nie wiem po co;P ale też mam zawsze przed drzwiami miliony pytań a potem o połowie zapomnę w trakcie
w piątek i sobotę czułam jajniki więc mam nadzieję że zniknął pęcherzyk i nie będzie torbieli. Każdy kolejny miesiąc bez strań męczy bo "coś" trzeba naprawić... marzę o pięknym cyklu od a do z książkowo żeby wiedzieć że ma się nadzieję do samego końca na te II kreski
dzisiaj mam 18dc zaczęłam jakiś nowy progesteron i dopiero wizyta końcem lipca po kolejnych stymulacjach letrozolem w nowym cyklu więc czekam
31l, IO, PCOS, nieregularne cykle, brak owulacji, LUF. Zero ciąż. Laparoskopia 02.2021 udrożnione oba jajowody.
Starania od 07.2019r. Aktualnie:pregna plus 1x1, pregna dha, glucophage 2x850, progesterone besins 3x1, utrogestan 2x1, actifolin 1x1.
06,07.21r. Letrozole 1x1, estrofem 1x1, ovitrelle, distreptaza
08.21r. Letrozole 2x1, estrofem 1x1, distreptaza
09.21r. powtórka + ovitrelle
10.21r. powtórka, owu bez ovitrelle
29.10. (31dc) Beta 1890
16.11. Biją !! Ciąża mnoga potwierdzona 6t+6 ❤❤
30.11. Cudowne 2x2,5cm szczęścia na usg 8t+6 💖💖
21.12. I prenatalne 11t+6 piękne 6 i 6,2 cm na usg 😍
18.01. USG dwóch chłopczyków 165g i 156g -
Paulik_30 wrote:Dziewczyny, czy brałyście Wiesiołek na śluz? Jeśli tak to w jakich dniach?Starania od 8.2019
12.2019 - cb
5.2020 - 8tc - puste jajo
11.2020 - cb
28.06.21 - 💓
3-5.2021 Aromek 2x1
Od 5.2021 Neoparin 1x1
Kariotypy ✔️
🧖♀️
PAI-1 heterozygotyczny
MTHFR A1298C i C677T heterozygotyczny
TSH, Glikemia, PRG, Immunofenotyp ✔️
💊Pregna Plus, Pregna DHA, Acard, Neoparin, Sorbifer
-
Wam natomiast życzę jak najlepiej moje drogie. Ja dzięki Waszym wpisom miałam mnóstwo pozytywnych myśli, nadziei. Pomocy, opinii i rad, szczegolnie w mojej sytuacji, gdzie wiecej dowiadywalam sie od Was, niz od lekarzy. miałam grono kobiet które doskonale wiedzą, co czuję. Które wspierają się na wzajem w momentach pięknych i tych, które są ciężkie i trudne. Oby los Wam sprzyjał. Jesteście cudowne ❤Starania od 8.2019
12.2019 - cb
5.2020 - 8tc - puste jajo
11.2020 - cb
28.06.21 - 💓
3-5.2021 Aromek 2x1
Od 5.2021 Neoparin 1x1
Kariotypy ✔️
🧖♀️
PAI-1 heterozygotyczny
MTHFR A1298C i C677T heterozygotyczny
TSH, Glikemia, PRG, Immunofenotyp ✔️
💊Pregna Plus, Pregna DHA, Acard, Neoparin, Sorbifer
-
Luusia wrote:Hej. Możesz opowiedzieć jak wyglada wybór dawczyni? Chcemy teraz podjąć 3 ostatnie próby stymulacji, a jak nie wyjdzie to na jesieni KD. Jaką klinikę wybraliście?
Hej. Ja mieszkam w Anglii. Ivf z komórką dawczyni mam refundowane w 100% przez NHS. Najpierw mieliśmy spotkanie online z psychoanalitykiem. Ona nam tłumaczyła na czym to polega, czy jesteśmy pewni, świadomi itd. Następnie dzwoniła do nas pielęgniarka z kliniki I tłumaczyła wszystko o KD. Całe procedury. I wygląda to u nas tak, że informacje, na podstawie których wybierasz dawczynię to: grupa etniczna, kolor włosów, kolor oczu, odcień skóry, wzrost, waga i BMI, czy ma dzieci. Bardzo skąpe te informacje. Uświadomili nas też, że wszystkie Panie są przebadane, nie mają żadnych chorób, że dawczyni dostaje tylko info po narodzinach dziecka, że w 2022 roku urodziło się dziecko o płci męskiej z jej jajeczek. I tylko tyle. Teraz wypelnilksmy formularz, że zdecydowaliśmy się, jesteśmy swkasomj ble ble ble I pewnie za kilka dni powiedzą nam, czy jajeczka są na.miwjsxuz czy transport np z Irlandii czy coś i kiedy przystępujemy do roboty. -
Hej dziewczyny! Od ostatniego cyklu czyli ciągłego testowania plus choroby i ogromnych nadziei odcięłam się zupełnie. Miałam już się w tym cyklu nie stymulować ale stwierdziłam okej. Miałam taki hardcore życiowy pod kątem stresu że nie jadłam i nie spałam ciągle , mnóstwo egzaminów i upragnioną obrona pracy mgr..nauka do późnych nocy, tabletki brane w kratkę (poza letrozolem) ale w pierwszym cyklu 3x1 letrozole , miovella nac brana idealnie i ovarin. W tym cyklu kupiłam i miovelle i fertisim i nie miałam czasu nawet ich wybrać z paczkomatu wiec zaczęłam dzień później niż letrozole a i tak brałam totalnie w kratkę i dzisiaj byłam u gina 11 DC mówię że totalnie nie myślałam o stymulacji że zapomniałabym w ogóle że mam przyjść na wizytę i że nic z tego nic mnie nie kłuje nie boli że nie ma szans że coś jest a podczas USG się okazało że są 3 pęcherzyki 16 mm kazdy
uwolniona głowa pomaga. Ostatnio był ledwo jeden a była i zdrowa dieta i ruch i solidnie brane leki. Teraz codziennie pizza albo nic spanie po dwie godziny i tyle nerwów i nagle organizm ruszył... Także teraz w środę idę na monitoring vol 2 i pewnie zastrzyk ovitrelle w.poatek zobaczyć czy pekly sobota lecę do Grecji na tydzień i planuje bawić się do rana i nie myśleć o tym za grosz
martwi mnie jedna rzecz że Endo 5.5 mm nigdy nie mam dużo tak o koło 7-8-9 max ale gin na to nic nie mówi także i ja się nie martwię. Czy słusznie ? Nie wiem. Pozostawiam to losowi
trzymam za was kciuki i pewnie odezwę się żeby dać znać czy pekly a później już po testowaniu! Chce totalnie uwolnić głowę wiec nie będę zapewne tu często zaglądać i każdej z was zalecam to samo . Trzeba jakoś odpuścić i żyć
Luty/marzec 22
3x1 lametta- 3-6 DC. - 2 pęcherzyki -
11 dpo 12.03 beta 14,2 💗
13 dpo beta 71,5 ❤️
4.04 mamy bijące serduszko 💗
11.05 chyba córeczka 💓
Pcos, niedoczynność tarczycy, hipoglikemia reaktywna
6 cykli stymulowanych lametta -
Szpacza223 wrote:Hej dziewczyny! Od ostatniego cyklu czyli ciągłego testowania plus choroby i ogromnych nadziei odcięłam się zupełnie. Miałam już się w tym cyklu nie stymulować ale stwierdziłam okej. Miałam taki hardcore życiowy pod kątem stresu że nie jadłam i nie spałam ciągle , mnóstwo egzaminów i upragnioną obrona pracy mgr..nauka do późnych nocy, tabletki brane w kratkę (poza letrozolem) ale w pierwszym cyklu 3x1 letrozole , miovella nac brana idealnie i ovarin. W tym cyklu kupiłam i miovelle i fertisim i nie miałam czasu nawet ich wybrać z paczkomatu wiec zaczęłam dzień później niż letrozole a i tak brałam totalnie w kratkę i dzisiaj byłam u gina 11 DC mówię że totalnie nie myślałam o stymulacji że zapomniałabym w ogóle że mam przyjść na wizytę i że nic z tego nic mnie nie kłuje nie boli że nie ma szans że coś jest a podczas USG się okazało że są 3 pęcherzyki 16 mm kazdy
uwolniona głowa pomaga. Ostatnio był ledwo jeden a była i zdrowa dieta i ruch i solidnie brane leki. Teraz codziennie pizza albo nic spanie po dwie godziny i tyle nerwów i nagle organizm ruszył... Także teraz w środę idę na monitoring vol 2 i pewnie zastrzyk ovitrelle w.poatek zobaczyć czy pekly sobota lecę do Grecji na tydzień i planuje bawić się do rana i nie myśleć o tym za grosz
martwi mnie jedna rzecz że Endo 5.5 mm nigdy nie mam dużo tak o koło 7-8-9 max ale gin na to nic nie mówi także i ja się nie martwię. Czy słusznie ? Nie wiem. Pozostawiam to losowi
trzymam za was kciuki i pewnie odezwę się żeby dać znać czy pekly a później już po testowaniu! Chce totalnie uwolnić głowę wiec nie będę zapewne tu często zaglądać i każdej z was zalecam to samo . Trzeba jakoś odpuścić i żyć
Pamiętaj że ja w tym roku wróciłam z Grecji z spóźniającym się okresem i II na teście! Grecja ma moc! Leć po orzechy brazylijskie podniesie Ci endo.
Trzymam kciuki ✊✊✊✊✊Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 lipca 2021, 06:51
Fruzia84 lubi tę wiadomość
👱♀️ 30l.
AMH 2,3 - >1,93 (po laparo)
❌MTHFR - heterozygotyczny (C677T)
❌PAI-1 homozygotyczny
02.21 laparoskopia
Endometrioza 1 st.
Udrożnione jajowody 💪
03.21 IUI 😭 (lametta +menopur + ovitrelle) pęcherzyk nie pękł.. Torbiel - > 21 dni antykoncepcji
05.21 -> 2 IUI ❓(bemfola + menopur+ 2x pregnyl) nie pękły ❓
Jakieś cuda!
26.05 beta 6675 ✊
Pawełek 29.01.22 ❤️👶 -
Malinka2021 wrote:Czy olej z wiesiołka w kapsułach wystarczy, czy lepiej w płynie? Polecicie jakiś konkretny? 🙂
Ja zawsze zamawiałam na stronie olini.pl w formie płynnej. Zresztą ich oleje wszystkie to jest petardana kod pantabletka jest całoroczny rabat - 10%
Malinka2021 lubi tę wiadomość
👱♀️ 30l.
AMH 2,3 - >1,93 (po laparo)
❌MTHFR - heterozygotyczny (C677T)
❌PAI-1 homozygotyczny
02.21 laparoskopia
Endometrioza 1 st.
Udrożnione jajowody 💪
03.21 IUI 😭 (lametta +menopur + ovitrelle) pęcherzyk nie pękł.. Torbiel - > 21 dni antykoncepcji
05.21 -> 2 IUI ❓(bemfola + menopur+ 2x pregnyl) nie pękły ❓
Jakieś cuda!
26.05 beta 6675 ✊
Pawełek 29.01.22 ❤️👶