Stymulacja letrozolem
-
WIADOMOŚĆ
-
Szpacza223 wrote:Endo już 8.5 mm lekarz mówi że piękne wiec się nie wtrącam jeden pęcherzyk się zatrzymał ale jeden ma już 22 cm drugi 18 dzisiaj o 20 ovitrelle i jedziemy dalej. W piątek sprawdzam czy pekly i voyage, voyage! Dziewczyny trzymam za was wszystkie mocno kciuki !
Również trzymam kciuki ❤️❤️ Byle do przodu 😁 Mam nadzieję że i w moim przypadku się wszystko uda chociaż wczoraj w 11 dc moje endometrium miało 4,5 mm. Lekarz powiedział że niby małe jest ale powiedział też że jest szansa że urośnie jeszcze.Starania od 2019 roku
PCOS i IO, niedoczynność tarczycy
Punkcja - 08.04
I transfer - 27.08
4 dpt - dwie kreski
13 dpt - bHcg 1085
15 dpt - plamienie
20 dpt - krwawienie i koniec -
Ves wrote:Szpacza piękne endo/pęcherzyki mocne kciuki 🤞🤞🤞🤞😉 a jeszcze do tego wakacje 🥰
Dziewczyny powiedzcie w którym tygodniu jest u Was usg genetyczne? Boję się tego jak ognia😒 jutro mam wizytę i czegoś powinnam się dowiedzieć...
Hej. Usg genetyczne wykonuje sie między 11 a 13+6 tygodniem ciąży.
Ja takie będę miała wykonywane jutro w 13+1 do tego test podwójny papa. Nie chciałam go robić gdy usg wyszłoby dobre ale lekarz dał mi skieorwanie na usg genetyczne i test pappa w pakiecie za darmo w szpitalu. Także jutro mam wycieczkę do szpitala na kilka godzin. Jak wyjdą te badania dobrze to już zacznę na całego się cieszyć.
Najlepsze że jestem przed pierwszym usg prenatalnym a już jestem zapisana na usg prenatalne połówkowe na 3 września 😉 może to i dobrze.Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 lipca 2021, 14:54
Domma lubi tę wiadomość
Nasza Kornelka przyszła na świat 05.01.2022r i jest naszym całym światem. 🙂
"Dopóki walczysz jesteś zwycięzcą" -
To dobry znak myślę, ja już byłam pobrać krew do testów pappa aby na prenatalnych Pani doktor mogła wszystko wyliczyć więc byle do poniedziałku i byle dobre wiadomości
✊✊✊✊👱♀️ 30l.
AMH 2,3 - >1,93 (po laparo)
❌MTHFR - heterozygotyczny (C677T)
❌PAI-1 homozygotyczny
02.21 laparoskopia
Endometrioza 1 st.
Udrożnione jajowody 💪
03.21 IUI 😭 (lametta +menopur + ovitrelle) pęcherzyk nie pękł.. Torbiel - > 21 dni antykoncepcji
05.21 -> 2 IUI ❓(bemfola + menopur+ 2x pregnyl) nie pękły ❓
Jakieś cuda!
26.05 beta 6675 ✊
Pawełek 29.01.22 ❤️👶 -
Domma wrote:To dobry znak myślę, ja już byłam pobrać krew do testów pappa aby na prenatalnych Pani doktor mogła wszystko wyliczyć więc byle do poniedziałku i byle dobre wiadomości
✊✊✊✊
No oczywiście Domma na inne w ogóle nikt nie czeka 🙂 ja mam usg a później test pappa tak jak w poprzedniej ciąży. Np przeziernosc karkowa miałam wliczoną już w tych wynikach i na wykresach także tym razem będzie tak samo 🙂Nasza Kornelka przyszła na świat 05.01.2022r i jest naszym całym światem. 🙂
Agusia94 wrote:No oczywiście Domma na inne w ogóle nikt nie czeka 🙂 ja mam usg a później test pappa tak jak w poprzedniej ciąży. Np przeziernosc karkowa miałam wliczoną już w tych wynikach i na wykresach także tym razem będzie tak samo 🙂Nasza Kornelka przyszła na świat 05.01.2022r i jest naszym całym światem. 🙂
Dominislava wrote:Również trzymam kciuki ❤️❤️ Byle do przodu 😁 Mam nadzieję że i w moim przypadku się wszystko uda chociaż wczoraj w 11 dc moje endometrium miało 4,5 mm. Lekarz powiedział że niby małe jest ale powiedział też że jest szansa że urośnie jeszcze.
Ja miałam 5 w 11 DC także jest szansa
Luty/marzec 22
3x1 lametta- 3-6 DC. - 2 pęcherzyki -
11 dpo 12.03 beta 14,2 💗
13 dpo beta 71,5 ❤️
4.04 mamy bijące serduszko 💗
11.05 chyba córeczka 💓
Pcos, niedoczynność tarczycy, hipoglikemia reaktywna
6 cykli stymulowanych lametta -
Ja już po badaniach. Wyniki Pappa będę mieć gdzieś za tydzień ale usg wyszło dobrze i kamień z serca spadł 🙂 miałam dwa podejścia do usg ponieważ dzidzia sobie spala i w żadnym wypadku nie chciała się obudzić a rączkami zasłaniała główkę i lekarz nie mógł zmierzyć. Kazal mi iść zjeść bułkę słodka i wrócić z powrotem. Jak wróciłam to już machał rączkami w goście ja wam pokażę 🥰
Domma, Ves, Mujer, Paulik_30 lubią tę wiadomość
Nasza Kornelka przyszła na świat 05.01.2022r i jest naszym całym światem. 🙂
Agusia94 wrote:Ja już po badaniach. Wyniki Pappa będę mieć gdzieś za tydzień ale usg wyszło dobrze i kamień z serca spadł 🙂 miałam dwa podejścia do usg ponieważ dzidzia sobie spala i w żadnym wypadku nie chciała się obudzić a rączkami zasłaniała główkę i lekarz nie mógł zmierzyć. Kazal mi iść zjeść bułkę słodka i wrócić z powrotem. Jak wróciłam to już machał rączkami w goście ja wam pokażę 🥰👱♀️ 30l.
AMH 2,3 - >1,93 (po laparo)
❌MTHFR - heterozygotyczny (C677T)
❌PAI-1 homozygotyczny
02.21 laparoskopia
Endometrioza 1 st.
Udrożnione jajowody 💪
03.21 IUI 😭 (lametta +menopur + ovitrelle) pęcherzyk nie pękł.. Torbiel - > 21 dni antykoncepcji
05.21 -> 2 IUI ❓(bemfola + menopur+ 2x pregnyl) nie pękły ❓
Jakieś cuda!
26.05 beta 6675 ✊
Pawełek 29.01.22 ❤️👶 -
Super wiadomość Agusia! Trzymam kciuki za badania równie dobre 😊🤞🤞
U mnie też ok na razie, usg genetyczne w sierpniu... Dobrze że mam co robić, żeby nie myśleć w kółko 😉
To trzymam teraz kciuki za Dommę i resztę dziewczyn✊✊✊ oby same dobre wiadomości! Że wszystko Wam rośnie, pęka itp😁😁Domma lubi tę wiadomość
Starania od 8.2019
12.2019 - cb
5.2020 - 8tc - puste jajo
11.2020 - cb
28.06.21 - 💓
3-5.2021 Aromek 2x1
Od 5.2021 Neoparin 1x1
Kariotypy ✔️
🧖♀️
PAI-1 heterozygotyczny
MTHFR A1298C i C677T heterozygotyczny
TSH, Glikemia, PRG, Immunofenotyp ✔️
💊Pregna Plus, Pregna DHA, Acard, Neoparin, Sorbifer
-
Ale wam dzieeczyny zazdroszcze, ale tak pozytywnie! Ja się boję czy się kiedyś doczekam. Ja pierwszy raz w życiu caly tydzień miałam płodny śluz i to w ogromnej ilości a dziś jest go juz minimalna ilość a maż będzie dopiero w nocy.. chyba bez szans, aż mi się płakać chce już ba samą myśl o 🙉
-
Gosia24 wrote:Ale wam dzieeczyny zazdroszcze, ale tak pozytywnie! Ja się boję czy się kiedyś doczekam. Ja pierwszy raz w życiu caly tydzień miałam płodny śluz i to w ogromnej ilości a dziś jest go juz minimalna ilość a maż będzie dopiero w nocy.. chyba bez szans, aż mi się płakać chce już ba samą myśl o 🙉
Nie zakładaj jeszcze niczego - może zdąży akurat na końcówkę dni płodnych. Ja mam to samo ale w drugą stronę. Boję się, że plemniki nie dotrwają do owulacji, którą powinnam mieć poniedziałek/wtorek. Co prawda udało się mu wyjazd przełożyć na jutro, więc jesteśmy dzień do przodu, ale z owulacją też może być różnie. Ale niczego nie przesądzam bo bym chyba zwariowała.
Trzymam kciuki za powodzenie sprawy Na pewno wszystko się uda. Kiedyś w końcu musi!Starania od 2019 roku
Punkcja - 08.04
I transfer - 27.08
4 dpt - dwie kreski
13 dpt - bHcg 1085
15 dpt - plamienie
Gosia24 wrote:Mam nadzieję, oby wszystkim sie nam udało chociaż pozytywne nastawienie jest cięzkie
Wiem, wiem - ale tak naprawdę to są rzeczy na które nie mamy wpływu Jedyne co można to pozytywnie myśleć i pozwolić się toczyć losowiStarania od 2019 roku
Punkcja - 08.04
I transfer - 27.08
4 dpt - dwie kreski
13 dpt - bHcg 1085
15 dpt - plamienie
Dziewczyny mam problem... dzisiaj 22dc, oprocz miliona standardowych lekow to jestem w trakcie brania progesteronu i wlasnie przed chwila podczas toalety na papierze zobaczylam caly brazowy sluz ogolnie slabo sie czuje jakis stan podgoraczkowy 37,1 i nie wiem jaki powod. Któras miala cos podobnego?31l, IO, PCOS, nieregularne cykle, brak owulacji, LUF. Zero ciąż. Laparoskopia 02.2021 udrożnione oba jajowody.
Starania od 07.2019r. Aktualnie:pregna plus 1x1, pregna dha, glucophage 2x850, progesterone besins 3x1, utrogestan 2x1, actifolin 1x1.
06,07.21r. Letrozole 1x1, estrofem 1x1, ovitrelle, distreptaza
08.21r. Letrozole 2x1, estrofem 1x1, distreptaza
09.21r. powtórka + ovitrelle
10.21r. powtórka, owu bez ovitrelle
29.10. (31dc) Beta 1890
16.11. Biją !! Ciąża mnoga potwierdzona 6t+6 ❤❤
30.11. Cudowne 2x2,5cm szczęścia na usg 8t+6 💖💖
21.12. I prenatalne 11t+6 piękne 6 i 6,2 cm na usg 😍
18.01. USG dwóch chłopczyków 165g i 156g -
OlaOla90 wrote:Dziewczyny mam problem... dzisiaj 22dc, oprocz miliona standardowych lekow to jestem w trakcie brania progesteronu i wlasnie przed chwila podczas toalety na papierze zobaczylam caly brazowy sluz ogolnie slabo sie czuje jakis stan podgoraczkowy 37,1 i nie wiem jaki powod. Któras miala cos podobnego?
Może plamienie implantacyjne? Mam nadzieję. 🥰🥰Nasza Kornelka przyszła na świat 05.01.2022r i jest naszym całym światem. 🙂
Agusia chciałabym tak myśleć ale w 12dc mialam przerosniety 29mm pecherzyk i bralam 3dni czopki zeby go poruszyc do pekniecia zeby nie zrobila sie torbiel. Faktycznie w piatek cos czulam podbrzusze ale nie bylam juz na monitoringu wiec nie wiem co tam sie podzialo. No nic, jesli nie przejdzie to po weekendzie umowie sie do gina, albo bede po prostu czekac na okres ktory powinien sie za jakies 7dni pojawic.31l, IO, PCOS, nieregularne cykle, brak owulacji, LUF. Zero ciąż. Laparoskopia 02.2021 udrożnione oba jajowody.
Starania od 07.2019r. Aktualnie:pregna plus 1x1, pregna dha, glucophage 2x850, progesterone besins 3x1, utrogestan 2x1, actifolin 1x1.
29.10. (31dc) Beta 1890
18.01. USG dwóch chłopczyków 165g i 156g -
OlaOla90 wrote:Agusia chciałabym tak myśleć ale w 12dc mialam przerosniety 29mm pecherzyk i bralam 3dni czopki zeby go poruszyc do pekniecia zeby nie zrobila sie torbiel. Faktycznie w piatek cos czulam podbrzusze ale nie bylam juz na monitoringu wiec nie wiem co tam sie podzialo. No nic, jesli nie przejdzie to po weekendzie umowie sie do gina, albo bede po prostu czekac na okres ktory powinien sie za jakies 7dni pojawic.
Margaritta też miała przerosniety pęcherzyk a teraz nosi w sobie nowe życie. Z tymi pęcherzykami to kto wie. 🥰Nasza Kornelka przyszła na świat 05.01.2022r i jest naszym całym światem. 🙂
OlaOla90 wrote:Dziewczyny mam problem... dzisiaj 22dc, oprocz miliona standardowych lekow to jestem w trakcie brania progesteronu i wlasnie przed chwila podczas toalety na papierze zobaczylam caly brazowy sluz ogolnie slabo sie czuje jakis stan podgoraczkowy 37,1 i nie wiem jaki powod. Któras miala cos podobnego?
Trzymam mocno kciuki żeby to było krwawienie implatacyjne ✊✊✊ -
Miałam podobna sytuację w pierwszym miesiącu na clo z luteina. Tez taki mlecznobrązowy śluz. Gdzieś się tlila nadzieja, że może to implantacja. Niestety okres przyszedł o czasie. Mówiłam o tym ginowi. Powiedział, że prawdopodobnie luteina tak zadziałała. Teraz na drugą fazę przepisuje mi duphaston i sytuacja się nie powtórzyła.
Trzymam kciuki żeby u Ciebie była to implantacja, a jeśli nie, to nie ma się czym martwić. Pisałam wtedy o swoim przypadku na forum i dziewczyny odpisywały, że też im się tak zdarzyło.Ja
Pcos w obrazie USG
Sonohsg✔️
3x iui nieudane
Marzec 23' start invitro
On
Wiek 35 lat -
Dzięki za odpowiedzi, właśmie nie robię sobie nadziei bo tak też bardziej obstawiam reakcję organizmu na zmianę progesteronu. Przez ostatnie parenaście cykli biorę duphaston ale miałam niskie wyniki progesteronu 0,09 i lekarz w tym cyklu zmienił mi na progesterone besins jakoś tak... wczoraj miałam 5ty dzień brania leku. Niestety dzisiaj dalej taka gęsta brązowa wydzielina lekarz na urlopie, na razie się nie zamartwiam zobaczę czy przejdzie jak skończę leki dzisiaj i jutro bo na 7dni mialam przepisane.31l, IO, PCOS, nieregularne cykle, brak owulacji, LUF. Zero ciąż. Laparoskopia 02.2021 udrożnione oba jajowody.
29.10. (31dc) Beta 1890
18.01. USG dwóch chłopczyków 165g i 156g