X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Test po zastrzyku ovitrelle
Odpowiedz

Test po zastrzyku ovitrelle

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 maja 2018, 07:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zrobilam dzisiaj test 12 dpo kreska bardzo jasna czyli u mnie utrzymuje sie zastrzyk tak do 11 dpo.

• Mysiulka2706 Ekspertka

Wysłany: 11 maja 2018, 08:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kinga27.30 wrote:
    Kochana, hormon, który sobie wstrzykujemy to gonadotropina kosmówkowa rekombinowana :) gonadotropina kosmowkowa to to samo co hCG, ktory oznaczamy testem ciążowym, wiec daje te same skutki uboczne co ciąża. Jakbyś teraz siknęła na test wyszedlby + Znam dziewczyny, które po ovitrelle nie miały zadnych objawow, przy czym później w ciąży też im nic nie było :)
    Ja po zastrzyku zdycham, ale na początku ciąży dwa lata temu tez zdychałam wiec taka moja osobista natura.

Nikt nie powiedział, że się u Was nie udało :) oby te objawy utrzymywały się jak najdłużej :)
    Nawet nie wiedziałam że po tym są takie objawy:/ja nie miałam żadnych.. No chyba tylko takie na plus gdzie nie mam ochoty jeść słodyczy a wcześniej było i ciężko nic nie zjeść w ciągu dnia:)

• Mysiulka2706 Ekspertka

Wysłany: 11 maja 2018, 08:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zosiak88 wrote:
    Zrobilam dzisiaj test 12 dpo kreska bardzo jasna czyli u mnie utrzymuje sie zastrzyk tak do 11 dpo.
    Ja robiłam w 13dniu po i miałam negatyw.najlepiej powtórz za kilka dni..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 maja 2018, 08:15

• kinga27.30 Autorytet

Wysłany: 11 maja 2018, 09:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mysiulka2706 wrote:
    Nawet nie wiedziałam że po tym są takie objawy:/ja nie miałam żadnych.. No chyba tylko takie na plus gdzie nie mam ochoty jeść słodyczy a wcześniej było i ciężko nic nie zjeść w ciągu dnia:)

Ja bym była cała happy gdyby parcie na slodycze mi minęło :P

ibm2tv73nhk4mn1x.png
    2014.06. - start
    2016.02.10 - 9tc Aniołek :*
    JA: nied. tarczycy, hiperprolaktynemia, PAI-1 4G + Czynnik V R2 hetero, NK: 24%->8%, CD4/CD8: 2,90, AMH:3,5, ANA+, HSG - ok, Histeroskopia - usunięcie polipa, biopsja endo-ok, katiotypy-ok,
    ON: fragmentacja 6%, HBA 78%
    14.09.18 - 1x IUI (1 pęcherzyk) :(
    11.10.18 - 2x IUI (3 pęcherzyki) - udało się! Mamy dwa Maluchy <3 Została z nami Jedna Kruszyna :* Drugi Aniołku, patrz na nas z góry [*]
    19.06.19 - Julia 2600g 54cm - nasz wyczekany Skarb!
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 maja 2018, 09:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziwny ten cykl byl kuly jajnkki skurczow dostawalam a i tak nic z tego nie wyszlo piersi podejrzewam ze spuchniete bhly po zastrzyku jestem przekonana ze @ dostane przykro mi i mezowi tez ze tak sie porobilo trudno :(

• Panna Melodia Debiutantka

Wysłany: 11 maja 2018, 09:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć! Mam pytanie. Otóż 14 dni temu dostałam zastrzyk Ovitrelle. Wczoraj późnym popołudniem zrobiłam bHCG, efektów niestety brak. Jak myślicie, czy jak zrobię dajmy na to w poniedziałek sam progesteron to wywnioskuję z niego, czy pęcherzyk w ogóle pękł? Bo może być tak, że nawet ten zastrzyk go nie ruszył. Pewnie lepiej byłoby pójść na usg, ale jednak progesteron jest tańszy. Wywaliłam w tym cyklu tyle kasy na ginekologa, że już na ten moment nie chcę tracić kolejnych sum... Podpowiecie? :) (dodam, że stymulowałam się gonadotropinami)

• Pola84 Autorytet

Wysłany: 11 maja 2018, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Panna Melodia wrote:
    Cześć! Mam pytanie. Otóż 14 dni temu dostałam zastrzyk Ovitrelle. Wczoraj późnym popołudniem zrobiłam bHCG, efektów niestety brak. Jak myślicie, czy jak zrobię dajmy na to w poniedziałek sam progesteron to wywnioskuję z niego, czy pęcherzyk w ogóle pękł? Bo może być tak, że nawet ten zastrzyk go nie ruszył. Pewnie lepiej byłoby pójść na usg, ale jednak progesteron jest tańszy. Wywaliłam w tym cyklu tyle kasy na ginekologa, że już na ten moment nie chcę tracić kolejnych sum... Podpowiecie? :) (dodam, że stymulowałam się gonadotropinami)
    wg mnie na badanie progesteronu jest już za późno. Miałam zawsze to badanie robić 19-21dc przy 28 cyklach. I o dziwo ostatnio progesteron piękny z jednego pękniętego jajeczka a z drugiego pęcherzyka zrobiła się torbiel. Ot taka ciekawostka. Także badanie prog nie do końca jest miarodajne i wiarygodne.

url=https://achtedzieciaki.pl/suwaczki/dzieciece]202011121762.png[/url]

cztery lata starań
    Amh 0.33
    14.03. FET AZ
    6dpt II kreski
    7dpt beta 21
    9dpt beta 71☺
    11 dpt beta 249 💪
    14 dpt jest pęcherzyk 😍
    10 kwietnia wizyta ❤ 🙏
    19 maja prenatalne zdrowy chłopak 💕
    16 lipca połówkowe - syn ❤
    12.11.2020 53cm szczęścia i 2720g doskonałości 💞
  • OlinkaO Autorytet

Wysłany: 11 maja 2018, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Panna Melodia - też uważam że wynik progesteronu nic już nie da... Generalnie jeśli nie byłaś na usg ok. 3-5 dni po zastrzyku i nie miałaś potwierdzenia ze pęcherzyk pękł to teraz żadne badanie nie będzie miarodajne. Ile miałaś cykli z ovitrelle?

o14820mmtbp8gdro.png
    2011- PCO, resekcja jajników. Naturalne owu
    3 lata starań
    2018.01.02 - Aniołek [*] 10tc
    2018.05.05 - 2' cs pp - naturalny cud!
  • Ewus85 Przyjaciółka

Wysłany: 11 maja 2018, 11:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzisiaj 12 dzien po zastrzyku.. czuję się jak na @.. 6 testów w domu a ja sie nawet nie palę zeby je zrobić. Dzisiaj rano mialam jakis bol brzucha przez chwile ale minęło. Pewno zas sie czegoś nazarlam..
    Dziewczyny w ktorym dniu robicie najczesciej sikanca?

• Mysiulka2706 Ekspertka

Wysłany: 11 maja 2018, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny byłam dzisiaj na becie.. I wynosi 191..nie wierzę!!

Ewus85, Gryfno dziołcha, kinga27.30, Em11, zosiak88 lubią tę wiadomość

• Ewus85 Przyjaciółka

Wysłany: 11 maja 2018, 12:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mysiulka2706 wrote:

Gratulacje!!!!!!!!! Mysiulka przyrostu betyyy Ci życzę!!!

• Gryfno dziołcha Koleżanka

Wysłany: 11 maja 2018, 12:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mysiulka2706 wrote:
    Super! Trzymamy kciuki :)

• Mysiulka2706 Ekspertka

Wysłany: 11 maja 2018, 12:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję!! :***liczę na to że będzie dobrze wszystko..W niedziele straciłam nadzieję a dzisiaj taka wiadomość że znów płakałam tylko to były łzy radosci:*Wiem że może być różnie ale muszę wierzyć że będzie dobrzr:*teraz Wiem że nie wolno się poddawać!

• Mango83 Przyjaciółka

Wysłany: 11 maja 2018, 12:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czym się wspomagalas w tym cyklu?

Mango83
  • Mysiulka2706 Ekspertka

Wysłany: 11 maja 2018, 13:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mango83 wrote:
    Czym się wspomagalas w tym cyklu?
    Miałam zastrzyk ovitrelle i duphaston 2x1tabl.

• Mysiulka2706 Ekspertka

Wysłany: 11 maja 2018, 13:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    1 cykl na tym

• Mysiulka2706 Ekspertka

Wysłany: 11 maja 2018, 13:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewus85 wrote:
    Dzisiaj 12 dzien po zastrzyku.. czuję się jak na @.. 6 testów w domu a ja sie nawet nie palę zeby je zrobić. Dzisiaj rano mialam jakis bol brzucha przez chwile ale minęło. Pewno zas sie czegoś nazarlam..
    Dziewczyny w ktorym dniu robicie najczesciej sikanca?
    Ja robiłam w 13 i wyszedł negatyw. Ale wczoraj zrobiłam i też 1 kreska dopiero po kilku godz 2 wyszła. Teraz wiem że lepiej iść na betę. Mnie też trochę pobolewa brzuch cycki ale nie mam plamien tak jak to było we wcześniejszych cyklach...

• Panna Melodia Debiutantka

Wysłany: 11 maja 2018, 13:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    OlinkaO wrote:
    Panna Melodia - też uważam że wynik progesteronu nic już nie da... Generalnie jeśli nie byłaś na usg ok. 3-5 dni po zastrzyku i nie miałaś potwierdzenia ze pęcherzyk pękł to teraz żadne badanie nie będzie miarodajne. Ile miałaś cykli z ovitrelle?

To był mój pierwszy cykl z Ovitrelle i pierwszy z gonadotropinami, dlatego wielka niewiadoma. Lekarz mi nie powiedział, że mam przyjść żeby to sprawdzić, tylko że po ok. 2 tygodniach mam zrobić bHCG.
    Zresztą, za każdy monitoring liczył sobie 200zł, więc finansowo mnie wykończył tym jednym cyklem leczenia, na kolejnych chyba nie miałabym już nawet za co pójść :(

Nie wiem też, dlaczego nie dał mi recepty na ten zastrzyk :/
    Zrobił mi go od razu na miejscu po ostatnim monitoringu i zapłaciłam za to 400zł...

Chyba muszę zmienić lekarza :/

• Ewus85 Przyjaciółka

Wysłany: 11 maja 2018, 14:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Panna Melodia wydaje mi sie ze lekarze handluja sobie tymi zastrzykami bo wiedza ze niewszystkie apteki maja je na miejscu i problem jest kiedy musisz miec podany w dniu wizyty. Ja tak mialam. Na szczescie przy klinice w ktorej sie lecze jest apteka i tam zawsze maja dostepne. Cena ok 100zl. Moze popytaj w aptekach gdzie maja zawsze dostepne i bedziesz sobie sama kupowac?

• OlinkaO Autorytet

Wysłany: 11 maja 2018, 14:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Panna Melodia - koniecznie poszukaj tańszego lekarza, ja płacę za ocenę 40 zł, za pełną wizytę 200zł, a za krótką wizytę 100-150 zł. Czasami w jednym cyklu byłam z 4 razy na ocenie, a jeszcze dojeżdżam 70 km w jedną stronę, więc gdyby brał pełną stawkę za każdym razem i z każdym miesiącem to bym nie korzystała z jego usług, a tak mogę spokojnie się diagnozowac i walczyć, no i tak jeszcze trzeba dużo kasy zostawić w aptece.

Ewus85 lubi tę wiadomość

o14820mmtbp8gdro.png
    2011- PCO, resekcja jajników. Naturalne owu
    3 lata starań
    2018.01.02 - Aniołek [*] 10tc
    2018.05.05 - 2' cs pp - naturalny cud!
‹‹ 108 109 110 111 112 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Płodność i zdrowie w posiłkach - co jeść w okresie przesilenia zimowego?

Wiadomo nie od dziś, że to co jemy ma ogromny wpływ na nasze zdrowie i płodność. Co jednak zrobić, kiedy dostępność świeżych i sezonowych produktów jest ograniczona? Po jakie produkty sięgać zimą, aby dostarczać organizmowi kluczowych składników dla zdrowia i płodności? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność mężczyzn - przyczyny obniżonej płodności i sposoby na poprawę

Płodność mężczyzn na przestrzeni lat uległa znacznemu pogorszeniu. Dlaczego jakość nasienia współczesnych mężczyzn jest obniżona? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością? Co zrobić, aby wesprzeć i poprawić męską płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ

Grzybica pochwy - przyczyny, objawy leczenie

Grzybica pochwy (drożdżyca pochwy, kandydoza pochwy) jest jedną z najczęstszych infekcji kobiecego układu rozrodczego. Jak i dlaczego dochodzi do infekcji? Jakie są objawy grzybicy pochwy? Kiedy warto zgłosić się do lekarza i jak wygląda leczenie drożdżycy pochwy?

CZYTAJ WIĘCEJ