Test po zastrzyku ovitrelle
-
WIADOMOŚĆ
-
Panna Melodia wrote:To był mój pierwszy cykl z Ovitrelle i pierwszy z gonadotropinami, dlatego wielka niewiadoma. Lekarz mi nie powiedział, że mam przyjść żeby to sprawdzić, tylko że po ok. 2 tygodniach mam zrobić bHCG.
Zresztą, za każdy monitoring liczył sobie 200zł, więc finansowo mnie wykończył tym jednym cyklem leczenia, na kolejnych chyba nie miałabym już nawet za co pójść
Nie wiem też, dlaczego nie dał mi recepty na ten zastrzyk
Zrobił mi go od razu na miejscu po ostatnim monitoringu i zapłaciłam za to 400zł...
Chyba muszę zmienić lekarza -
Panna Melodia - Ja za zastrzyk w klinice płacę 70 zł. ALe jak szukałam po lokalnych aptekach, to można je było kupić nawet za 170 zł !! (Myślałam, że się przesłyszałam, ale nie !)
Ja mam zawsze USG na wizycie, za wizytę płacę 140 zł + ewentualny zastrzyk.
Matko - Mysiulka - zaszalałaś Mówiłam Gratulację z całego serca Teraz za dwa dni powtórka bety i do lekarza SUPER!
2014.06. - start
2016.02.10 - 9tc Aniołek :*
JA: nied. tarczycy, hiperprolaktynemia, PAI-1 4G + Czynnik V R2 hetero, NK: 24%->8%, CD4/CD8: 2,90, AMH:3,5, ANA+, HSG - ok, Histeroskopia - usunięcie polipa, biopsja endo-ok, katiotypy-ok,
ON: fragmentacja 6%, HBA 78%
14.09.18 - 1x IUI (1 pęcherzyk)
11.10.18 - 2x IUI (3 pęcherzyki) - udało się! Mamy dwa Maluchy Została z nami Jedna Kruszyna :* Drugi Aniołku, patrz na nas z góry [*]
19.06.19 - Julia 2600g 54cm - nasz wyczekany Skarb! -
Hah no ja za każdy wizytę, nieważne co tam się działo 200zł.. Plus do tego ten zastrzyk, a wcześniej wzięłam u niego Ovaleap, ampułkę 300 jednostek, wstrzykiwacz i igły, bo stwierdził, że on to akurat ma, więc nie będę musiała szukać po aptekach. Dałam za to 700zł, nie wiem czy przepłaciłam, czy nie... Gdzieś tutaj czytałam, że ileś tam cykli z gonadotropinami jest refundowanych, ale nie wiem, czy to aktualne. W sumie, ten jeden cykl starań kosztował mnie 2000zł.. Nawet tyle nie zarabiam, także chyba mu jednak podziękuję.
-
Mango83 wrote:Ile się starałas? Jakie masz problemy zdrowotne?
-
Dziewczęta podpowiedzcie bo może miałyście taką sytuacje lub słyszałyście- czy wchodzi w grę opcja ze 9dpo a 10 po zastrzyku test jest negatywny, a za parę dni będzie pozytywny? W sensie czy mam jeszcze szanse czy odpuscic?
Może pamiętacie jak pisałam w zeszłym miesiącu ze po ovirelle miałam do 13 dnia po zastrzyku dodatnie testy a tu już 10 jest ujemny. I zastanawiam sie czy tamto to była biochemiczna i czy w tym miesiącu mogę mieć nadzieje. Bo wole się nie nakręcać, słabo to znoszę.
Buźki i trzymam kciuki za te co walczą i za te którym się właśnie świeżutko udało!I IUI 12.2018
Aniolki 6tc (**), cp blizniacza lipiec 2017
Aniołek 6tc(*) maj 2018
MTHFR homozygota
Hiperhomocysteinemia
Hiperprolaktynemia czynnosciowa,
Nawracające polipy macicy
Mąż super
"Nienarodzone dzieci nie odchodza, one tylko zmieniaja swoja date przyjscia na swiat" -
LenaAnna wrote:Dziewczęta podpowiedzcie bo może miałyście taką sytuacje lub słyszałyście- czy wchodzi w grę opcja ze 9dpo a 10 po zastrzyku test jest negatywny, a za parę dni będzie pozytywny? W sensie czy mam jeszcze szanse czy odpuscic?
Może pamiętacie jak pisałam w zeszłym miesiącu ze po ovirelle miałam do 13 dnia po zastrzyku dodatnie testy a tu już 10 jest ujemny. I zastanawiam sie czy tamto to była biochemiczna i czy w tym miesiącu mogę mieć nadzieje. Bo wole się nie nakręcać, słabo to znoszę.
Buźki i trzymam kciuki za te co walczą i za te którym się właśnie świeżutko udało!
Hej odpowiadam na twoje pytanie jest to calkiem mozliwe ja robilam pierwszy test 12dpo zastrzyku byla biel bieli a 15 dpo byl bardzo blady bladzioch
Wiec najlepsza to chyba beta tak z 12-13 dpoPcos
-
Dzięki Lola! Czyli jeszcze myśleć pozytywnie Trzymam kciuki za Twoją ciążę
Lola_M, kinga27.30 lubią tę wiadomość
I IUI 12.2018
Aniolki 6tc (**), cp blizniacza lipiec 2017
Aniołek 6tc(*) maj 2018
MTHFR homozygota
Hiperhomocysteinemia
Hiperprolaktynemia czynnosciowa,
Nawracające polipy macicy
Mąż super
"Nienarodzone dzieci nie odchodza, one tylko zmieniaja swoja date przyjscia na swiat" -
Mango83 wrote:Dziewczyny.wszyscy piszą o tym laparo.-co to jest?
-
LenaAnna wrote:Dzięki Lola! Czyli jeszcze myśleć pozytywnie Trzymam kciuki za Twoją ciążę
Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 maja 2018, 21:22
-
Mango83 wrote:No właśnie lekarz mi coś mówił o badaniu droznosci -laparoskopia.jak się do lipca nic nie wydarzy...To jest znieczulenie całkowite?
-
nick nieaktualnyNo i dostalam @ takze zastrzyk utrzymywal sie prawie do 12 dpo. Lekarz tez mi wspominal ze jesli sie nie uda zajsc czeka mnie laparoskopia ja juz jedna przeszlam tylko mialam ciezki stan i mnie bardzo bolalo ale mialam usuwana ciaze. Dziewczyny Was tez bolala laparoskopia?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 maja 2018, 07:28
-
zosiak88 wrote:No i dostalam @ takze zastrzyk utrzymywal sie prawie do 12 dpo. Lekarz tez mi wspominal ze jesli sie nie uda zajsc czeka mnie laparoskopia ja juz jedna przeszlam tylko mialam ciezki stan i mnie bardzo bolalo ale mialam usuwana ciaze. Dziewczyny Was tez bolala laparoskopia?url=https://achtedzieciaki.pl/suwaczki/dzieciece][/url]
cztery lata starań
Amh 0.33
14.03. FET AZ
6dpt II kreski
7dpt beta 21
9dpt beta 71☺
11 dpt beta 249 💪
14 dpt jest pęcherzyk 😍
10 kwietnia wizyta ❤ 🙏
19 maja prenatalne zdrowy chłopak 💕
16 lipca połówkowe - syn ❤
12.11.2020 53cm szczęścia i 2720g doskonałości 💞