X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Test po zastrzyku ovitrelle
Odpowiedz

Test po zastrzyku ovitrelle

Oceń ten wątek:
  • Mraky Koleżanka

Wysłany: 13 maja 2018, 21:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję :* trzymaj się Zosia wypoczywaj ! Dobrej nocy

• Betty Coltrane Debiutantka

Wysłany: 14 maja 2018, 07:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczęta, pomocy. Jestem 7 dzień po transferze blastocyty, zrobiłam test sikany - druga ledwo widoczna kreska. Minęło 14 dni od ovitrelle, tyle że ja miałam dwie dawki. Nigdy nie wychodziły one na testach sikanych a miałam je podawane nie raz. Co sądzicie? Czy jest nadzieja?

• Gryfno dziołcha Koleżanka

Wysłany: 14 maja 2018, 07:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Betty Coltrane wrote:
    Dziewczęta, pomocy. Jestem 7 dzień po transferze blastocyty, zrobiłam test sikany - druga ledwo widoczna kreska. Minęło 14 dni od ovitrelle, tyle że ja miałam dwie dawki. Nigdy nie wychodziły one na testach sikanych a miałam je podawane nie raz. Co sądzicie? Czy jest nadzieja?
    Nadzieje trzeba mieć zawsze :) najlepiej zrobić bete

• Mysiulka2706 Ekspertka

Wysłany: 14 maja 2018, 09:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Betty Coltrane wrote:
    Lec na bete:) one dadzą Ci 100%pewnosc

• Mraky Koleżanka

Wysłany: 14 maja 2018, 09:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moim zdaniem bardzo duża nadzieja :) tymbardziej ze wcześniej nie wychodziło . Trzymam kciuki .

• Ewus85 Przyjaciółka

Wysłany: 14 maja 2018, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny czy zdarzalo Wam sie plamienie w czasie brania dupka? Wczoraj rano mialam kapke i dzisiaj.. az juz balam sie ze @ przyszla wczesniej ale w ciagu dnia nic

• Mysiulka2706 Ekspertka

Wysłany: 14 maja 2018, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewus85 wrote:
    Dziewczyny czy zdarzalo Wam sie plamienie w czasie brania dupka? Wczoraj rano mialam kapke i dzisiaj.. az juz balam sie ze @ przyszla wczesniej ale w ciagu dnia nic
    A kiedy masz mieć okres??

Ewus85 lubi tę wiadomość

• Ewus85 Przyjaciółka

Wysłany: 14 maja 2018, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mysiulka2706 wrote:
    A kiedy masz mieć okres??

Powinnam dostac pojutrze

• Mraky Koleżanka

Wysłany: 14 maja 2018, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewus a ile jesteś dni po owulacji ?

• Mysiulka2706 Ekspertka

Wysłany: 14 maja 2018, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewus85 wrote:
    Powinnam dostac pojutrze
    Poczekaj do tego dnia.. Jak kie będzie leć na betę. A duphaston bierzesz nadal?

• Ewus85 Przyjaciółka

Wysłany: 14 maja 2018, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mraky wrote:
    Ewus a ile jesteś dni po owulacji ?

15 dni po ovitrelle wiec pewnie jakieś 13 po owulacji...

Mysiulka tak nadal biore duphaston jutro mam ostatni dzien brania. Do tej ppry musialam go odstawic i dopiero po dwoch dniach przychodzila @

• Mraky Koleżanka

Wysłany: 14 maja 2018, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zapytałam poniewaz dzisiaj czytałam : Około 12 dnia blastocysta jest całkowicie zatopiona w warstwie zbitej endometrium, a w miejscu jej wniknięcia znajduje się skrzep krwi, który wkrótce pokryty zostaje przez nabłonek.U niektórych kobiet pojawia się w tym okresie niewielkie krwawienie (krwawienie implantacyjne), które może mylnie sugerować miesiączkę

• kinga27.30 Autorytet

Wysłany: 14 maja 2018, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewus, ja miałam plamienia podczas brania Duphastonu. Brałam go w dniach 16dc - 25dc i zdarzały mi się plamienia nawet zaczynające się od 20d-21dc. Konsultowałam z lekarzem, prawdopodobnie moja macica w tym czasie rozpoczynała oczyszczanie się mimo przyjmowania progesteronu - mam problemy z przerostami błony endometrialnej. Generalnie plamienia przez @ są moją zmorą i nie świadczą w moim przypadku o niewydolności ciałka żółtego...

Edit: moje piersi chyba dzisiaj wybuchną, mam ochotę zdjąć stanik, bo z bólu myśleć nie mogę...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 maja 2018, 10:51

ibm2tv73nhk4mn1x.png
    2014.06. - start
    2016.02.10 - 9tc Aniołek :*
    JA: nied. tarczycy, hiperprolaktynemia, PAI-1 4G + Czynnik V R2 hetero, NK: 24%->8%, CD4/CD8: 2,90, AMH:3,5, ANA+, HSG - ok, Histeroskopia - usunięcie polipa, biopsja endo-ok, katiotypy-ok,
    ON: fragmentacja 6%, HBA 78%
    14.09.18 - 1x IUI (1 pęcherzyk) :(
    11.10.18 - 2x IUI (3 pęcherzyki) - udało się! Mamy dwa Maluchy <3 Została z nami Jedna Kruszyna :* Drugi Aniołku, patrz na nas z góry [*]
    19.06.19 - Julia 2600g 54cm - nasz wyczekany Skarb!
  • Ewus85 Przyjaciółka

Wysłany: 14 maja 2018, 14:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki dziewczyny. Poczekam do terminu @ i albo zrobie betę albo przy najblizszej wizycie skonsultuje to z lekarzem.

Mraky lubi tę wiadomość

• M_B Koleżanka

Wysłany: 14 maja 2018, 17:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Dziewczyny,

Widzę, że jest tutaj wiele dziewczyn, które są dalej ode mnie w ustaleniu swojej niepłodności, dlatego mam do Was pytanie.
    Moja sytuacja wygląda tak :
    Wszystkie wyniki ok , lekko podwyższone TSH - 3,5, AMH - 9,2,jajowody drożne, nasienie męża super.
    Reszta podstawowych badań w normie.
    Ostatnie 3 cykle byłam na lamettcie + ovitrelle + duphaston - niestety nic z tego. Staramy się z mężem od ponad 4 lat i nigdy nie byłam w ciąży.
    Od 3 miesięcy jestem w klinice leczenia niepłodności. Po tych 3 cyklach lekarz chce mnie skierować na inseminację, ale ja mam wątpliwości - nie zna przyczyny niepłodności czy dobrze zrobię idąc od razu na inseminację? Proszę doradzcie jakie badania powinnam zrobić skoro od tylu lat nawet raz nie udało mi się zajść w ciąże ( dodam , że moja siostra ma ten sam problem... ) Widzę, że wy macie sporo wyników, ale nie za bardzo wiem , które w moim przypadku byłyby najistoniejsze... Może znajdzie się jakas dobra duszyczka i mi doradzi co dalej zrobic ?

Dziękuję z góry za odpwoiedź :*

• LenaAnna Ekspertka

Wysłany: 14 maja 2018, 17:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane podpowiedzcie bo zlamane serce juz boi sie cieszyc- w 9 i 10 dniu po zastrzyku 4 testy rozne negatywne. Dzis, z popoludniowego sikaw 12dpo a 13 dniu po zastrzyku 3 testy pozytyw- bobo, pink czuly i facele. Kreski blade ale sa na pewno. Myslicie ze to to? Boje sie:(:(:(

kinga27.30, Ewus85 lubią tę wiadomość

I IUI 12.2018 :(
    Aniolki 6tc (**), cp blizniacza lipiec 2017
    Aniołek 6tc(*) maj 2018
    MTHFR homozygota
    Hiperhomocysteinemia
    Hiperprolaktynemia czynnosciowa,
    Nawracające polipy macicy
    Mąż super :)
    "Nienarodzone dzieci nie odchodza, one tylko zmieniaja swoja date przyjscia na swiat"
  • Mysiulka2706 Ekspertka

Wysłany: 14 maja 2018, 18:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LenaAnna wrote:
    Kochane podpowiedzcie bo zlamane serce juz boi sie cieszyc- w 9 i 10 dniu po zastrzyku 4 testy rozne negatywne. Dzis, z popoludniowego sikaw 12dpo a 13 dniu po zastrzyku 3 testy pozytyw- bobo, pink czuly i facele. Kreski blade ale sa na pewno. Myslicie ze to to? Boje sie:(:(:(
    Kochana chyba się udało:) ja mialam w 13 negatyw a potem beta i ciaza. Ja teraz radzę dziewczynom żeby robić betę.. Ona da Ci 100%

Mraky lubi tę wiadomość

• Mysiulka2706 Ekspertka

Wysłany: 14 maja 2018, 18:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    M_B wrote:
    Hej Dziewczyny,

Widzę, że jest tutaj wiele dziewczyn, które są dalej ode mnie w ustaleniu swojej niepłodności, dlatego mam do Was pytanie.
    Moja sytuacja wygląda tak :
    Wszystkie wyniki ok , lekko podwyższone TSH - 3,5, AMH - 9,2,jajowody drożne, nasienie męża super.
    Reszta podstawowych badań w normie.
    Ostatnie 3 cykle byłam na lamettcie + ovitrelle + duphaston - niestety nic z tego. Staramy się z mężem od ponad 4 lat i nigdy nie byłam w ciąży.
    Od 3 miesięcy jestem w klinice leczenia niepłodności. Po tych 3 cyklach lekarz chce mnie skierować na inseminację, ale ja mam wątpliwości - nie zna przyczyny niepłodności czy dobrze zrobię idąc od razu na inseminację? Proszę doradzcie jakie badania powinnam zrobić skoro od tylu lat nawet raz nie udało mi się zajść w ciąże ( dodam , że moja siostra ma ten sam problem... ) Widzę, że wy macie sporo wyników, ale nie za bardzo wiem , które w moim przypadku byłyby najistoniejsze... Może znajdzie się jakas dobra duszyczka i mi doradzi co dalej zrobic ?

Dziękuję z góry za odpwoiedź :*
    Kochana myślę że warto skonsultować to z innym lekarzem.. Albo jeszcze poczekać i postarać się naturalnie.. Ja mialam robiona laparo a lekarz na następnej wizycie wyleciał z ivf nie zgodziłam się. Dostałam zastrzyk i duphaston. I zaszła w ciążę.. A lekarz nie wierzyl że mi się uda.. I tak skończyła się nasza znajomość..

• Mraky Koleżanka

Wysłany: 14 maja 2018, 18:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    M_B a prolaktyna w porządku ?

• Mraky Koleżanka

Wysłany: 14 maja 2018, 18:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LenaAnna wrote:

Skoro pierwsze testy wyszły negatywne to teraz na pewno pozytywny wynik nie jest wynikiem zastrzyku :) leć kochana robić betę trzymam kciuki !

‹‹ 112 113 114 115 116 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 pytań o poród, których wiele kobiet wstydzi się zadać!

Poród zbliża się wielkimi krokami, a w Twojej głowie w dalszym ciągu kłębią się pytania, których wstydzisz się zadać? Niektóre tematy są na tyle krępujące, że ciężko je poruszyć z partnerem,  na rutynowej wizycie u lekarza, czy przy kawie z koleżankami…Nadszedł jednak czas, żeby rozwiać Twoje wątpliwości! Przeczytaj odpowiedzi na 7 najbardziej wstydliwych pytań związanych z porodem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w ciążę" - moja historia starania o dziecko

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko". Opowieść o kobiecie, która nie traci nadziei... "Nie mogę zajść w ciążę, ale nie tracimy nadziei..." - nieplodna_optymistka opowiada o swoich staraniach, drodze do macierzyństwa, leczeniu niepłodności i niegasnącej wierze w to, że się uda! 

CZYTAJ WIĘCEJ