Test po zastrzyku ovitrelle
-
WIADOMOŚĆ
-
Dziewczęta, pomocy. Jestem 7 dzień po transferze blastocyty, zrobiłam test sikany - druga ledwo widoczna kreska. Minęło 14 dni od ovitrelle, tyle że ja miałam dwie dawki. Nigdy nie wychodziły one na testach sikanych a miałam je podawane nie raz. Co sądzicie? Czy jest nadzieja?
-
Betty Coltrane wrote:Dziewczęta, pomocy. Jestem 7 dzień po transferze blastocyty, zrobiłam test sikany - druga ledwo widoczna kreska. Minęło 14 dni od ovitrelle, tyle że ja miałam dwie dawki. Nigdy nie wychodziły one na testach sikanych a miałam je podawane nie raz. Co sądzicie? Czy jest nadzieja?
-
Betty Coltrane wrote:Dziewczęta, pomocy. Jestem 7 dzień po transferze blastocyty, zrobiłam test sikany - druga ledwo widoczna kreska. Minęło 14 dni od ovitrelle, tyle że ja miałam dwie dawki. Nigdy nie wychodziły one na testach sikanych a miałam je podawane nie raz. Co sądzicie? Czy jest nadzieja?
-
Zapytałam poniewaz dzisiaj czytałam : Około 12 dnia blastocysta jest całkowicie zatopiona w warstwie zbitej endometrium, a w miejscu jej wniknięcia znajduje się skrzep krwi, który wkrótce pokryty zostaje przez nabłonek.U niektórych kobiet pojawia się w tym okresie niewielkie krwawienie (krwawienie implantacyjne), które może mylnie sugerować miesiączkę
-
Ewus, ja miałam plamienia podczas brania Duphastonu. Brałam go w dniach 16dc - 25dc i zdarzały mi się plamienia nawet zaczynające się od 20d-21dc. Konsultowałam z lekarzem, prawdopodobnie moja macica w tym czasie rozpoczynała oczyszczanie się mimo przyjmowania progesteronu - mam problemy z przerostami błony endometrialnej. Generalnie plamienia przez @ są moją zmorą i nie świadczą w moim przypadku o niewydolności ciałka żółtego...
Edit: moje piersi chyba dzisiaj wybuchną, mam ochotę zdjąć stanik, bo z bólu myśleć nie mogę...Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 maja 2018, 10:51
2014.06. - start
2016.02.10 - 9tc Aniołek :*
JA: nied. tarczycy, hiperprolaktynemia, PAI-1 4G + Czynnik V R2 hetero, NK: 24%->8%, CD4/CD8: 2,90, AMH:3,5, ANA+, HSG - ok, Histeroskopia - usunięcie polipa, biopsja endo-ok, katiotypy-ok,
ON: fragmentacja 6%, HBA 78%
14.09.18 - 1x IUI (1 pęcherzyk)
11.10.18 - 2x IUI (3 pęcherzyki) - udało się! Mamy dwa Maluchy Została z nami Jedna Kruszyna :* Drugi Aniołku, patrz na nas z góry [*]
19.06.19 - Julia 2600g 54cm - nasz wyczekany Skarb! -
Hej Dziewczyny,
Widzę, że jest tutaj wiele dziewczyn, które są dalej ode mnie w ustaleniu swojej niepłodności, dlatego mam do Was pytanie.
Moja sytuacja wygląda tak :
Wszystkie wyniki ok , lekko podwyższone TSH - 3,5, AMH - 9,2,jajowody drożne, nasienie męża super.
Reszta podstawowych badań w normie.
Ostatnie 3 cykle byłam na lamettcie + ovitrelle + duphaston - niestety nic z tego. Staramy się z mężem od ponad 4 lat i nigdy nie byłam w ciąży.
Od 3 miesięcy jestem w klinice leczenia niepłodności. Po tych 3 cyklach lekarz chce mnie skierować na inseminację, ale ja mam wątpliwości - nie zna przyczyny niepłodności czy dobrze zrobię idąc od razu na inseminację? Proszę doradzcie jakie badania powinnam zrobić skoro od tylu lat nawet raz nie udało mi się zajść w ciąże ( dodam , że moja siostra ma ten sam problem... ) Widzę, że wy macie sporo wyników, ale nie za bardzo wiem , które w moim przypadku byłyby najistoniejsze... Może znajdzie się jakas dobra duszyczka i mi doradzi co dalej zrobic ?
Dziękuję z góry za odpwoiedź :* -
Kochane podpowiedzcie bo zlamane serce juz boi sie cieszyc- w 9 i 10 dniu po zastrzyku 4 testy rozne negatywne. Dzis, z popoludniowego sikaw 12dpo a 13 dniu po zastrzyku 3 testy pozytyw- bobo, pink czuly i facele. Kreski blade ale sa na pewno. Myslicie ze to to? Boje sie:(
kinga27.30, Ewus85 lubią tę wiadomość
I IUI 12.2018
Aniolki 6tc (**), cp blizniacza lipiec 2017
Aniołek 6tc(*) maj 2018
MTHFR homozygota
Hiperhomocysteinemia
Hiperprolaktynemia czynnosciowa,
Nawracające polipy macicy
Mąż super
"Nienarodzone dzieci nie odchodza, one tylko zmieniaja swoja date przyjscia na swiat" -
LenaAnna wrote:Kochane podpowiedzcie bo zlamane serce juz boi sie cieszyc- w 9 i 10 dniu po zastrzyku 4 testy rozne negatywne. Dzis, z popoludniowego sikaw 12dpo a 13 dniu po zastrzyku 3 testy pozytyw- bobo, pink czuly i facele. Kreski blade ale sa na pewno. Myslicie ze to to? Boje sie:(
Mraky lubi tę wiadomość
-
M_B wrote:Hej Dziewczyny,
Widzę, że jest tutaj wiele dziewczyn, które są dalej ode mnie w ustaleniu swojej niepłodności, dlatego mam do Was pytanie.
Moja sytuacja wygląda tak :
Wszystkie wyniki ok , lekko podwyższone TSH - 3,5, AMH - 9,2,jajowody drożne, nasienie męża super.
Reszta podstawowych badań w normie.
Ostatnie 3 cykle byłam na lamettcie + ovitrelle + duphaston - niestety nic z tego. Staramy się z mężem od ponad 4 lat i nigdy nie byłam w ciąży.
Od 3 miesięcy jestem w klinice leczenia niepłodności. Po tych 3 cyklach lekarz chce mnie skierować na inseminację, ale ja mam wątpliwości - nie zna przyczyny niepłodności czy dobrze zrobię idąc od razu na inseminację? Proszę doradzcie jakie badania powinnam zrobić skoro od tylu lat nawet raz nie udało mi się zajść w ciąże ( dodam , że moja siostra ma ten sam problem... ) Widzę, że wy macie sporo wyników, ale nie za bardzo wiem , które w moim przypadku byłyby najistoniejsze... Może znajdzie się jakas dobra duszyczka i mi doradzi co dalej zrobic ?
Dziękuję z góry za odpwoiedź :* -
LenaAnna wrote:Kochane podpowiedzcie bo zlamane serce juz boi sie cieszyc- w 9 i 10 dniu po zastrzyku 4 testy rozne negatywne. Dzis, z popoludniowego sikaw 12dpo a 13 dniu po zastrzyku 3 testy pozytyw- bobo, pink czuly i facele. Kreski blade ale sa na pewno. Myslicie ze to to? Boje sie:(
Skoro pierwsze testy wyszły negatywne to teraz na pewno pozytywny wynik nie jest wynikiem zastrzyku leć kochana robić betę trzymam kciuki !