Test po zastrzyku ovitrelle
-
WIADOMOŚĆ
-
Wybaczcie, pomieszało mi się Jak na wynik w ng/ml to masz faktycznie prawie dwukrotnie przekroczoną normę i jeśli wykluczasz ciążę to powinnaś z lekarzem to omówić i dokładniej sprawdzić.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 września 2018, 01:22
Atinka -
Ati-nka dzięki za odpowiedź - akurat nie biorę ani luteiny ani duphastonu. W sumie testu już też nie będę robić bo @ przyszła dzisiaj ...PCOS ??
Mutacje: MTHFR 677c-t hetero i PAI-1/4G hetero
Cienkie endometrium
Leki: euthyrox N25, miovelia, koenzym Q10, prenatal uno, Acid folicum, acard 75mg. -
palyna wrote:Ja mam wynik w ng/ml
W normach napisanych na wyniku w ogóle nie ma takiej wartości jak ja mam , norma fazy lutealnej jest 1,7-27 ng/ml
Moja wartość jest do 12tygodnia ciąży no ale to chyba niemożliwe ...Endometrioza II st, wodniak jajowodu lewego, Amh 0,4, morfologia 3%
26.12.2015- Emilia ❤️ -
Eluś wrote:Palyna kontaktiwalaś się z lekarzem w sprawie tego wyniku?palyna
-
My dopiero ❤️ Dni płodne sie zbliżająpoczątek starań 2017r.
maj 2018:
monitoring cykli, stymulacja letrozolem, amh 1.08
Mąż - ok
grudzień 2018:
stymulacja gonadotropinami - gonal f - ciąża ektopowa - usunięcie jajowodu
marzec/kwiecień/maj 2019 - dalej próba na gonadotropinach choć z jednym jajowodem -
amh 1.01
czerwiec 2019- 1 IVF - protokół długi - metformax 2x850, menopur 225j - 2 pęcherzyki, 2 komórki, 2 zarodki - transfer 3 dzień - zarodek 8b -
drugi zarodek zatrzymany rozwój
wrzesień 2019 - 2 IVF - długi protokół - glukophage 3x500, wit. D 2x 2000j, inofolic combi, encortolon - 1x 1tabl, gonal+ mensinorm dawka 375j. - 8 pęcherzyków - 5 zarodków - 0 blastk (zatrzymane na 3-4 dniu 4b, 4c) -
Hejcia, ja jestem kilka dni po inseminacji, taka nagla decyzja u nas, bo w 6 dniu cyklu pecherzyk mial 15mm a w 9 dniu rano podany Ovitrelle a 14 godzin pozniej pecherzyk pękał 21,5mm i byl zabieg inseminacji. Bylam w szoku ze tak szybko urosło mu sie i ze 14 godzin po zastrzyku zaczal pekac (byl znieksztalcony). Zawsze myslalam ze pęka po dobie i pozniej i nie wiedzialam tez ze tak szybko moge miec owulacje. Moze do tej pory zle celowalismy;) Dam znac czy cos z tego bedzie
33lat/Starania 6 lat/ Graves-Basedow
ANA-1:640, NK 15,1%,
hetero MTHFR 1298 C, PAI, VR2
4 IUI -
Usunieta tarczyca
Niespodziewane 2 kreski w prima aprilis '22
c. naturalna bez leczenia- "NIEPLANOWANA" -
Atinka, głowa do góry! Wracaj do gry, zaczynamy kolejne starania
Ati-nka lubi tę wiadomość
początek starań 2017r.
maj 2018:
Mąż - ok
grudzień 2018:
marzec/kwiecień/maj 2019 - dalej próba na gonadotropinach choć z jednym jajowodem -
amh 1.01
czerwiec 2019- 1 IVF - protokół długi - metformax 2x850, menopur 225j - 2 pęcherzyki, 2 komórki, 2 zarodki - transfer 3 dzień - zarodek 8b -
wrzesień 2019 - 2 IVF - długi protokół - glukophage 3x500, wit. D 2x 2000j, inofolic combi, encortolon - 1x 1tabl, gonal+ mensinorm dawka 375j. - 8 pęcherzyków - 5 zarodków - 0 blastk (zatrzymane na 3-4 dniu 4b, 4c) -
Dziewczyny, mam takie pytanie ad nowej szaty graficznej ovu. Jak zrobić zeby na kom widać było cały wykres a nie tylko cześć i przesuwać go suwakiem... masakra jakie to tera niewygodne, może to ja cos na komórce mam w ustawieniach, ze noe tak wszystko dzialapoczątek starań 2017r.
maj 2018:
Mąż - ok
grudzień 2018:
amh 1.01
Witajcie
jestem tu nowa.. choć nie nowa na OVUFRIEND w ogóle, bo już raz przechodziłam stymulację owulacji (i udało się - po 3 latach starań mam synka ur. 2016r.).
W pierwszą ciążę zaszłam po femarze i pregnylu na pęknięcie. Teraz jest Aromek + ovitrelle podany w 15 dc przy 1 pęcherzyku dominującym. No i czekam, dziś jest 26 dc a ja już czuję się okresowo - piersi bolą niemiłosiernie. To czekanie jest wykańczające, mimo tego iż jestem doświadczona w tym temacie. Nie dopatruję się żadnych oznak ciążowych jak to było za pierwszym razem, wręcz przeciwnie..ale niech ten czas szybciej płynieAnia b -
Kotałka, ja nie korzystam z wykresu więc niestety nie pomogę.
Ania b, witaj w naszym gronie Mam nadzieję że długo z nami nie będziesz;) Dostałaś ten sam zestaw co ja brałam. Aromek działa świetnie. Teraz zrobiłam sobie chwilę przerwy w leczeniu. Zamierzam poszukać ginekologa-endokrynologa i może pod innym kontem podziałać. Aczkolwiek już dość mam tego całego latania i pilnowania odpowiednich dni w cyklu i godzin. Mam chwilę wegetacji w temacie więc i na forum rzadziej zaglądam.Atinka -
o jak dobrze, że się w końcu ktoś odezwał
W poniedziałek miałam monitoring, żeby sprawdzić czy zastrzyk zadziałał - zadziałał owulacja była, endometrium ładne bo 14 mm - trzeba czekać, choć jak pisałam wyżej piersi bolą jak na @. Nie zamierzam robić żadnych testów Dziś jest u mnie 28 dc, a ja mam raczej długie cykle, więc @ nawet w 34 dc może przyjść.
Niby powinno być mi trochę łatwiej bo przechodziłam przez to, ale jest to tak samo stresujące jak wtedy - strach przed monitoringiem..czy jest pęcherzyk...później strach czy pękł...no i ten okres najgorszy ...czyli czeekaaniieeeeAnia b -
Dziewczyny, czy dobrze rozumiem, że po ovitrelle testy ovu będą wychodzić pozytywne??początek starań 2017r.
maj 2018:
Mąż - ok
grudzień 2018:
amh 1.01
Ania b, wcale nie powinno być Ci łatwiej bo już przez to przechodziłaś Jak się czegoś bardzo chce to chociaż wiesz że nic nie jesteś w stanie więcej zrobić to będziesz się denerwować i przejmować. Będzie dobrze
Kotałka, na pewno testy ciążowe wychodzą pozytywne. Nie wiem jak jest z testami ovu. Może ktoś inny się wypowie.
Mam wrażenie że nikt już tu nie zagląda.Atinka -
Ja zaglądam nadal u mnie jakieś 8 dni po owu- cycki bolą jak zwykle, poza tym głucha cisza... Jak zwykle sobie wkręcam, choć tyle razy sobie obiecywałam... Ehh... I znowu jestem nerwowa, wczoraj się poklociłam z mężem, o nic, po prostu sobie coś ubzdurałam i musiałam sobie ulżyć chyba to ciągłe napięcie mnie wykancza!
Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 września 2018, 11:21
Endometrioza II st, wodniak jajowodu lewego, Amh 0,4, morfologia 3%
26.12.2015- Emilia ❤️ -
Ja tez zagladam. Niestety nie mam czasu sie udzielac, nowa praca problemy ze stara do tego tydzien po inseminacji zlapalam zapalenie pecherza:( ppczatkowo niestety leczone ziolowo az sie doigralam i teraz walcze z zapaleniem nerek... I biore antybiotyk. Furagina jest zakazana. Ledwo co zipie, zapalenie pecherza minelo po 1 tabletce a bol nerek niestety dalej dokucza niesamowicie, chodzic ciezko, siedziec ciezko i lezec ciezko. Chyba na 1 antybiotyku sie nie skonczy.
Teraz sie martwie czy jestem w ciazy. Martwie sie ze gdybym byla - antybiotyk i zapalenie w tak wczesnej ciazy zaszkodzilo by malenstwu. Najgorsze ze 11 dni po Ovitrelle HCG wykazal 4 i mysle czy to pozostalosc po Ovitrelle. Mam nadzieje...
33lat/Starania 6 lat/ Graves-Basedow
ANA-1:640, NK 15,1%,
hetero MTHFR 1298 C, PAI, VR2
4 IUI -
Usunieta tarczyca
Niespodziewane 2 kreski w prima aprilis '22
c. naturalna bez leczenia- "NIEPLANOWANA" -
Witajcie,
tez jestem tu nowa, u mnie pęcherzyki nie pękają same.. W sobotę rano miałam podany zastrzyk ovitrelle a wieczorem potworny ból i z prawej strony i z lewej. Okazało się ze pękły mi oba i oba miały powyżej 20 mm. Dzisiaj z ciekawości zrobiłam sobie test czy jeszcze zastrzyk się utrzymuje i faktycznie jest blada kreseczka. Cykle mam regularne i maksymalnie 29 dni, w poprzednim cyklu okres przyszedł wcześniej w 25 dc ze względu na wcześniejsza owulacje zapewne. 10.10 ma przyjsc okres... mam nadzieje że nie będzie a wy dziewczyny kiedy testujecie ?