Forum Starając się z pomocą medyczną Test po zastrzyku ovitrelle
Odpowiedz

Test po zastrzyku ovitrelle

Oceń ten wątek:
  • JaJagoda Nowa
    Postów: 5 1

    Wysłany: 19 maja, 12:50

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć 👋
    Jestem tu nowa, przeczytałam cały wątek i podziwiam was wszystkie za siłę i wytrwałość 🥰
    Staram się o ciąże od stycznia 2017, nigdy nie udało się zajść. Generalnie leczenie zaczęłam od października 2019, ale chodziłam do zwykłego lekarza który właściwie tylko robił usg stwierdzając że pęcherzyk jest i ewentualnie podając Pregnyl który nie przynosił skutku. Później wprowadzil clostylbegyt na zwiększenie ilości pęcherzyków ale nadal zwykle było po jednym i wciąż bez skutku. Na dodatek okropnie się po nim czułam (uderzenia gorąca w okresie owulacji) . Miałam zrobione podstawowe badania hormonów, tsh i inne - generalnie wszystko w granicach normy. Później lekarz prowadzący skierował mnie na badanie drożności jajowodów Hsg które miałam wykonane w Sosnowcu, oba jajowody drożne.
    Potem lekarz stwierdził że jego kompetencje koncza się. Wykańczało mnie to, że wszystko było dobrze za wyjątkiem braku ciąży.
    Od lutego 2020 rozpoczęłam leczenie u dr Paligi z Centrum Angelius Provita w Katowicach. Jestem w drugim cyklu z lamettą i Pregnylem (w pierwszym cyklu był ovitrelle). Miałam zrobione dodatkowe badania : amh - 4, witamina d3 - 15, toxoplazmoza, różyczka, chlamydia, wszystkie badania ok. Pani dr zaleciła suplementowac witaminę d3.
    Teraz przy lamettcie i Pregnylu mam brać duphaston po owulacji aż do momentu kiedy zrobię betę żeby potwierdzić lub wykluczyć ciąże. Jeśli nie uda się to w lipcu mam mieć laparoskopię.
    Dziś czyli 7 dni po zastrzyku zrobiłam test, wyszedł negatywny. Wiele z was pisało że aż do 10-12 dni utrzymuje się Pregnyl w organizmie. Nie uważacie ze za szybko u mnie go już nie ma? Zastanawiam się czy jest jeszcze szansa w tym cyklu, teraz na lamettcie były dwa pęcherzyki po każdej ze stron (czyli lepiej reaguje niż na clo), jajniki delikatnie kluja mnie co jakiś czas na zmianę jeden i drugi...

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 maja, 14:11

  • pastele Znajoma
    Postów: 23 4

    Wysłany: 19 maja, 20:06

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    JaJagoda wrote:
    Cześć 👋
    Jestem tu nowa, przeczytałam cały wątek i podziwiam was wszystkie za siłę i wytrwałość 🥰
    Staram się o ciąże od stycznia 2017, nigdy nie udało się zajść. Generalnie leczenie zaczęłam od października 2019, ale chodziłam do zwykłego lekarza który właściwie tylko robił usg stwierdzając że pęcherzyk jest i ewentualnie podając Pregnyl który nie przynosił skutku. Później wprowadzil clostylbegyt na zwiększenie ilości pęcherzyków ale nadal zwykle było po jednym i wciąż bez skutku. Na dodatek okropnie się po nim czułam (uderzenia gorąca w okresie owulacji) . Miałam zrobione podstawowe badania hormonów, tsh i inne - generalnie wszystko w granicach normy. Później lekarz prowadzący skierował mnie na badanie drożności jajowodów Hsg które miałam wykonane w Sosnowcu, oba jajowody drożne.
    Potem lekarz stwierdził że jego kompetencje koncza się. Wykańczało mnie to, że wszystko było dobrze za wyjątkiem braku ciąży.
    Od lutego 2020 rozpoczęłam leczenie u dr Paligi z Centrum Angelius Provita w Katowicach. Jestem w drugim cyklu z lamettą i Pregnylem (w pierwszym cyklu był ovitrelle). Miałam zrobione dodatkowe badania : amh - 4, witamina d3 - 15, toxoplazmoza, różyczka, chlamydia, wszystkie badania ok. Pani dr zaleciła suplementowac witaminę d3.
    Teraz przy lamettcie i Pregnylu mam brać duphaston po owulacji aż do momentu kiedy zrobię betę żeby potwierdzić lub wykluczyć ciąże. Jeśli nie uda się to w lipcu mam mieć laparoskopię.
    Dziś czyli 7 dni po zastrzyku zrobiłam test, wyszedł negatywny. Wiele z was pisało że aż do 10-12 dni utrzymuje się Pregnyl w organizmie. Nie uważacie ze za szybko u mnie go już nie ma? Zastanawiam się czy jest jeszcze szansa w tym cyklu, teraz na lamettcie były dwa pęcherzyki po każdej ze stron (czyli lepiej reaguje niż na clo), jajniki delikatnie kluja mnie co jakiś czas na zmianę jeden i drugi...

    Czy mąż robił badanie nasienia? Dużo piszesz o sobie, ale diagnostyka partnera jest bardzo ważna

  • JaJagoda Nowa
    Postów: 5 1

    Wysłany: 20 maja, 08:17

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak, mąż ma książkowe wyniki. Badania robił dwukrotnie, najpierw podstawowy pakiet a potem jeszcze poszerzone.

  • o0lola0o Autorytet
    Postów: 1044 1432

    Wysłany: 20 maja, 09:35

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    JaJagoda wrote:
    Tak, mąż ma książkowe wyniki. Badania robił dwukrotnie, najpierw podstawowy pakiet a potem jeszcze poszerzone.

    Ja po pierwszym ovitrelle 8 dnia tez Nuz nie miałam dwóch kresek kochana :)
    Wydaje mi sie ze utrzymuje sie DO 10 dni, ale podpytalabym specjaliste

    Ona 👰🏼
    pełen pakiet - PCOS, hashi, niedoczynność, insulinooporność
    AMH, TSH - w normie
    generalnie zlecone badania - w normie
    Clostilbegyt, Euthyrox 75, Glukophage 1500, Ovarin 💊

    On 🤵🏽
    1% pierwszej klasy , 9% drugiej klasy, 24% trzeciej klasy
    78% wiązanie
    Selen i cynk 💊

    start starań 01.2019
    pierwsze badania 06.2019
    klinika 01.2020

    18.03 - pierwszy 💉 ovitrelle
    01.04 - beta ❌

    23.04 - drugi 💉 ovitrelle
    06.05 - beta 8.88
    08.05 - beta 47.77
    12.08 - beta 197

    15.05 - pęcherzyk 4mm 🥰🤰🏼

    mum of 🐈 and hope 🤰🏼 soon

    w57vgov3m3ytb2i2.png
  • Nadzieja28 Ekspertka
    Postów: 1059 67

    Wysłany: 21 maja, 12:29

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, ile po ovitrelle traktujecie ? 🤗❤️
    Nie wiem jak liczyć te dni chyba od zastrzyku ??

    Start 08.2018
    Clo ❌
    Lametta- ok, ciąży brak...✔️✖️
    Laparoskopia 12.2019 ✅
    Jajowody - drożne ✅
    Endomet. - Wykluczona ✅
    Hashimoto ❌, PCOS ❌,
    Tsh (skacze) ❌✅

    💊Letrox, Metformax 1500, Bromergon,
    💊Omega3, Q10+vit E, Pregna+, Jod, Nac, Metylowane vit i kw foliowy,

    🔺TOXOPLAZMA - BRAK✔️
    🔺Toxo Igg i igm - UJEMNY ✔️
    🔺Chlamydii i Vreaplazma- BRAK✔️

    🔺Mthfr * A1298C Mthfr_1298A>C homo ❌,
    🔺Pai-1 ** 4G/5G Pai-1 4G hetero ❌,

    🔺KIR : Bx ✔️❌
    ✅OBECNE :
    2DL1, 2DL3, 2DL4del, 2DS1, 2DS4del-22pz, 3DL1, 3DL2, 3DL3, 2DP1, 3DP1norm
    ❌NIEWYKRYTE :
    2DL2, 2DL4norm, 2DL5[gr.1], 2DL5[gr.2], 2DS2, 2DS3, 2DS4norm, 2DS5, 3DS1, 3DP1var

    MĄŻ: Wszytakie badania ok✅
    Marzec 2020 -28dc beta 9 - 30dc beta 2🥺
    ✳️ Puregon 75💉—>accofil💉—>encorton—>acard 150 🙏🏼
  • o0lola0o Autorytet
    Postów: 1044 1432

    Wysłany: 21 maja, 21:13

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja miałam zastrzyk 23 kwietnia, miałam testować 7 maja (10 dni od Duphaston) ale sie pomyliłam i poszłam na bete 6 maja

    Ona 👰🏼
    pełen pakiet - PCOS, hashi, niedoczynność, insulinooporność
    AMH, TSH - w normie
    generalnie zlecone badania - w normie
    Clostilbegyt, Euthyrox 75, Glukophage 1500, Ovarin 💊

    On 🤵🏽
    1% pierwszej klasy , 9% drugiej klasy, 24% trzeciej klasy
    78% wiązanie
    Selen i cynk 💊

    start starań 01.2019
    pierwsze badania 06.2019
    klinika 01.2020

    18.03 - pierwszy 💉 ovitrelle
    01.04 - beta ❌

    23.04 - drugi 💉 ovitrelle
    06.05 - beta 8.88
    08.05 - beta 47.77
    12.08 - beta 197

    15.05 - pęcherzyk 4mm 🥰🤰🏼

    mum of 🐈 and hope 🤰🏼 soon

    w57vgov3m3ytb2i2.png
  • JaJagoda Nowa
    Postów: 5 1

    Wysłany: 22 maja, 09:42

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    o0lola0o wrote:
    Ja miałam zastrzyk 23 kwietnia, miałam testować 7 maja (10 dni od Duphaston) ale sie pomyliłam i poszłam na bete 6 maja

    A czy robiłaś też test z moczu i wyszedł?

    U mnie jakieś dziwne rzeczy się dzieją. Zastrzyk miałam 12 maja, pęcherzyki po obu stronach po jednym. Od czwartku 14go duphaston 2x1. A od niedzieli 17 już boli mnie brzuch, dość mocno piersi. Generalnie czuje się tak jakbym miała zaraz dostać okres, a tu nic ani plamienia nawet. Teoretycznie dostaje 2 dni po odstawieniu dupka czyli około 31 maja.... :(

  • nick nieaktualny

    Wysłany: 27 maja, 20:20

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, tez jestem tu nowa. My z mężem staramy się o dzidzie dopiero od 6 m-cy. Niby owulacje mam normalnie.. ale nic nam nie wychodzi. Nasz doktor postanowił spróbować u mnie stymulacji , brałam clo ( w usg dwa ładnie pecherzyki 20mm), dostałam zastrzyk ovitrelle i teraz czekam.. ale jakoś nie wierze, że to coś pomoże :(

  • Podomka Znajoma
    Postów: 18 1

    Wysłany: 28 maja, 21:50

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elsa89 wrote:
    Hej dziewczyny, tez jestem tu nowa. My z mężem staramy się o dzidzie dopiero od 6 m-cy. Niby owulacje mam normalnie.. ale nic nam nie wychodzi. Nasz doktor postanowił spróbować u mnie stymulacji , brałam clo ( w usg dwa ładnie pecherzyki 20mm), dostałam zastrzyk ovitrelle i teraz czekam.. ale jakoś nie wierze, że to coś pomoże :(

    Nie martw się, musisz myśleć pozytywnie🙂 niektórym dziewczynom zastrzyk pomaga i oczekiwany efekt jest, a u niektórych niestety nie. Ja byłam już dwa razy stymulowana i miałam zastrzyk z Ovitrelle, ale niestety się nie udało. Ale na prawdę jest spora liczba dziewczyn, u których to pomoglo🙂 w każdym razie trzymam kciuki 😉

  • Victoria✨ Debiutantka
    Postów: 13 7

    Wysłany: 13 lipca, 10:27

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam was dziewczyny jestem tu nowa i powiem wam że miałam zastrzyk 3 lipca nibyby wszytko super nic więcej nie przyjmowalam to dopiero początki starania się z konsultacja lekarska i pierwszy zastrzyk. Miałam nadzieję że się uda ale teraz mam wrażenie że pomimo tego że mój okres przychodzi nieregularnie to zbliża się nieubłaganie piersi po zastrzyku bolą niemiłosiernie. Myślicie ze mogę już zrobić test, strasznie sie boje go zrobić bo mam wrażenie że nic z tego. Mam wysokie AMH 11.15 ale lekarz nic konkretnego mi nie powiedział po usg uznał ze pęcherzyki są ok i zalecił zastrzyk. Czy któraś z was. Miała tak wysokie AMH i może mi coś na ten temat powiedzieć z góry dziękuję za odpowiedź

  • pastele Znajoma
    Postów: 23 4

    Wysłany: 13 lipca, 22:21

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Victoria✨ wrote:
    Witam was dziewczyny jestem tu nowa i powiem wam że miałam zastrzyk 3 lipca nibyby wszytko super nic więcej nie przyjmowalam to dopiero początki starania się z konsultacja lekarska i pierwszy zastrzyk. Miałam nadzieję że się uda ale teraz mam wrażenie że pomimo tego że mój okres przychodzi nieregularnie to zbliża się nieubłaganie piersi po zastrzyku bolą niemiłosiernie. Myślicie ze mogę już zrobić test, strasznie sie boje go zrobić bo mam wrażenie że nic z tego. Mam wysokie AMH 11.15 ale lekarz nic konkretnego mi nie powiedział po usg uznał ze pęcherzyki są ok i zalecił zastrzyk. Czy któraś z was. Miała tak wysokie AMH i może mi coś na ten temat powiedzieć z góry dziękuję za odpowiedź

    Ja miałam amh ok 13 i okazało się, że mam pcos. Bez ovitrell robiły się torbiele i nie było owulacji. Czy brałaś leki na stymulacje? Byłaś na monitoringu po zastrzyku, żeby sprawdzic czy pęcherzyki pękły? Ja po ovitrell najwcześniej mogłam zrobić test po 12 dniach

  • Olala2097 Nowa
    Postów: 1 0

    Wysłany: 14 lipca, 06:18

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny !
    Ja tez w końcu do was dołączyłam chociaż czytam od dawna. Przychodzę do was z męczącą mnie sprawą, a mianowicie w 13 dc (23.06.2020) pani dokror zleciła mi ovitrelle przy pęcherzyku 19mm. Wzięłam go tego samego dnia. Dzisiaj mija równo 3 tygodnie od podania zastrzyku (34 dc) a miesiączki brak. Wczoraj i dzisiaj robiłam testy ciążowe- oba negatywne. Zastanawiam się czy któraś z was może miała podobną sytuację i czy jest sens iść na bete skoro najczulszy test nie wykazuje ciąży?

  • Podomka Znajoma
    Postów: 18 1

    Wysłany: 14 lipca, 19:58

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olala2097 wrote:
    Cześć dziewczyny !
    Ja tez w końcu do was dołączyłam chociaż czytam od dawna. Przychodzę do was z męczącą mnie sprawą, a mianowicie w 13 dc (23.06.2020) pani dokror zleciła mi ovitrelle przy pęcherzyku 19mm. Wzięłam go tego samego dnia. Dzisiaj mija równo 3 tygodnie od podania zastrzyku (34 dc) a miesiączki brak. Wczoraj i dzisiaj robiłam testy ciążowe- oba negatywne. Zastanawiam się czy któraś z was może miała podobną sytuację i czy jest sens iść na bete skoro najczulszy test nie wykazuje ciąży?

    Według mnie tylko beta może potwierdzić w 100% ciaze. Nie ma co się zastanawiać 🙂

  • Anika88 Debiutantka
    Postów: 8 2

    Wysłany: 28 lipca, 06:29

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka, jestem Ania. Z mężem staramy się od drugie dziecko od 2 lat, z pomocą medyczna od pół roku. Mam insulinoopornosc, i podejrzenie pcos. Nie miałam w ogóle owulacji, a moje cykle trawgl nawet i po 50 dni. Musialam brać duphaston na regulacje cykli po 4 max. Lekarz kazał odstawić i nie stosować nic na regulacje cykli. Owszem miesiączka przychodziła ale raz co 23 dni, co 28 co 35.Po zmianie lekarza w lipcu, trafiłam w 21 d.c do nowej lekarki, zrobiła mi w tym dniu usg, zauważyła jeden ładny naturalny pechrzeyk i od razu podjęła próbę walki o niego 😁 dostałam aromek w dni wizyty 2x, i w dniu następnym też 2x aromek. W sobotę 18.07 3 dni po wcześniejszej wizycie kontrola. No i wszystko super pęcherzyk ładnie urósł, i kolejna szybką decyzja że biorę zastrzyk ovitrelle na pęknięcie bo nie mam wodzy czy moje pęcherzyki ładnie pękają. I wzięłam tego 18.07 zastrzyk o godzinie 20.00, już w niedzielę odczuwałam jego skutki, mega napięcie w podbrzusza, kłucia, skurcze, i podwyższona temperatura. Ogólne słabe samopoczucie. Wczoraj 27.07 miałam wuzyte kontrolą, lekarka powiedziała że wszystko poszło ok, że pęcherzyk pękł. I że mam oczekiwać teraz 2 tyg. Na efekt. Dla mnie to oczekiwanie to wieczność. Masakra. Boję się strasznie że coś może iść nie tak 😔

  • Guniaczek Autorytet
    Postów: 1045 826

    Wysłany: 28 lipca, 07:36

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    niestety wszystkie tu przeżywamy to samo i każdej te 2 tyg dłużą się koszmarnie :) trzeba przez to po prostu przejść:) trzymam kciuki :)

    ja dziś robiłam test po 8 dniach od ovitrelle i juz nie ostawia drugiej kreski...

    starania od 2013 r.
    czynnik męski, morfologia 1-2%, 2 operacje ŻPN, hormony,suple, dieta, sport
    Genetyka ok
    2015 nieudane IVF, jeden zarodek
    -24.07.2020 nieudany transfer
    - 15.10 transfer 4AA
    mamy jeszcze ❄️❄️❄️
  • Anika88 Debiutantka
    Postów: 8 2

    Wysłany: 28 lipca, 09:04

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam dzisiaj 10 dzień po zastrzyku i nie wiem w su. Ie czy zrobić sobie test czy nie. Powiedzcie mi czy faktycznie wczoraj lekarka nie miała prawa nic więcej zobaczyć na usg? Ona jedynie mnie poinformowała że wszystko poszło ok, że pęcherzyk pękł i musiała być owulacja.

  • Luusia Autorytet
    Postów: 353 139

    Wysłany: 28 lipca, 14:23

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak najbardziej mogła niczego nie widzieć

    40 lat
    Klinika Vitrolive / Bocian
    AMH 1,0, LH -10, (7.50-10.2020) FSH -12,40(10.50-10.2020)
    On - morfologia 2%
    08.2019 - I procedura IVF - protokół krótki,
    4 dojrzałe, 0 zapłodnionych

    10.2019 - II procedura IVF - protokół krótki, Menopur 375-450j., 5 zapłodnionych, 2 blastocysty 5.1.2, 3.1.2
    I transfer 10.2019 - beta < 0,1
    II transfer 11.2019 - beta < 0,4

    12.2019 - III procedura IVF - protokół krótki, Menopur 375-450j, 4 zapłodnione, 2 blastocysty
    III transfer 12.2019 - obie blastki - beta < 0,4

    02.2020 - start stymulacji aromkiem
    03.2020-przerwa, torbiel
    04.2020- 2 cykl
    05.2020 - beta w 39dc 243mlU, 43 dc-762mlU, [*] 8tc
    06-09.2020 - 3-5 cykl
  • Anika88 Debiutantka
    Postów: 8 2

    Wysłany: 29 lipca, 11:47

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, mam pytanie czy ktoras z was mierzy sobie temp? Moja utrzymuje sie na poziomie 37 , czy to dobry znak ?

  • kasia25760 Znajoma
    Postów: 17 1

    Wysłany: 29 lipca, 12:59

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anika88 wrote:
    Hej, mam pytanie czy ktoras z was mierzy sobie temp? Moja utrzymuje sie na poziomie 37 , czy to dobry znak ?



    Udostepnij wyjkres to przeanalizujemy bo sama temp w dniu dzisiejszym nic nie mówi

  • kasia25760 Znajoma
    Postów: 17 1

    Wysłany: 29 lipca, 13:03

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anika88 wrote:
    Ja mam dzisiaj 10 dzień po zastrzyku i nie wiem w su. Ie czy zrobić sobie test czy nie. Powiedzcie mi czy faktycznie wczoraj lekarka nie miała prawa nic więcej zobaczyć na usg? Ona jedynie mnie poinformowała że wszystko poszło ok, że pęcherzyk pękł i musiała być owulacja.


    Hej u mnie podobna sytuacja tylko ja jestem dzis 6 dni po zastrzyku wiem ze u mnie zastrzyk sie utrzymywał11dpo w poprzednim cyklu !Udało sie ale tylko na chwile ciąza biochemiczna!

‹‹ 206 207 208 209 210
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zainteresują Cię również:

Zagnieżdżenie zarodka - ile dni po stosunku? Jakie mogą być objawy zagnieżdżenia?

Czym jest i kiedy następuje zagnieżdżenie zarodka w macicy, ile dni po stosunku dochodzi do implantacji? Czy zagnieżdżenie zarodka można zaobserwować? Jakie objawy mogą towarzyszyć implantacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 ważnych rzeczy dotyczących Twoich piersi, które warto wiedzieć

Piersi - symbol kobiecości, płodności i namiętności. Mężczyźni je uwielbiają, a kobiety często zbyt surowo je oceniają. Przeczytaj jak dbać o piersi, co wynaleźli ostatnio polscy naukowcy, jakie objawy powinny Cię zaniepokoić i w jaki sposób piersi mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedobór kwasu foliowego - zaskakujące wyniki badań

Niemalże każda kobieta starająca się o dziecko ma świadomość, że podczas starań oraz w czasie ciąży powinna suplementować kwas foliowy. Jednak najnowsze doniesienia lekarzy wskazują na duże problemy z jego przyswajalnością. Co to oznacza? Niedobór kwasu foliowego - jakie mogą być tego skutki? Nawet pomimo zażywania kwasu foliowego, kobiety w dalszym ciągu mogą być narażone na ryzyko chorób/powikłań związanych z jego niedoborami. Jak temu zaradzić? Przeczytaj najnowsze doniesienia i zalecenia ginekologów.  

CZYTAJ WIĘCEJ
Fundusze Europejskie: Inteligentny Rozwój Narodowe Centrum Badań i Rozwoju Europejski Fundusz Rozwoju Regionalnego