X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Test po zastrzyku ovitrelle
Odpowiedz

Test po zastrzyku ovitrelle

Oceń ten wątek:
  • Kacola123 Nowa

Wysłany: 13 listopada 2021, 21:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć kobietki !
    Jestem tu nowa, ale od dłuższego czasu podglądam to forum i dajecie tutaj tyle wsparcia, że postanowiłam i ja zabrać głos i prosić o wsparcie...
    OM 17.10.21
    3.11 zastrzyk Ovitrelle
    5.11 potwierdzona owulacja zalecono duphaston 2x1 przez 5 dni, wszystko pięknie ładnie, ale...
    W środę 10go nie wytrzymałam i zatestowałam w ciągu dnia, więc bez nocnej próbki moczu - oczywiście negatyw.
    Dziś 28 dc, od wczoraj dziwne i nietypowe ciagniecie(?) w podbrzuszu, nie utożsamiam tego z bólem na @. Piersi powiększone, nie są bolesne ale takie pełne, ciężkie, tkliwe to chyba za dużo powiedziane.
    Co myślicie...? Zgłupiałam po tym teście środowym 😔

• Kacola123 Nowa

Wysłany: 13 listopada 2021, 21:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pinkiii wrote:
    Dziewczyny 3. 11. miałam zastrzyk ovitrelle. Od tego czasu ból podbrzusza, jajników. W 9 i 10 dniu od owulacji lekkie plamienia. Betę mam dopiero we wtorek. Co o tym myslicie😉 jest nadzieja czy nie.

testowalas już ? Jak wynik?🙂

• Kiki25 Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2021, 21:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratuluje Mara! 🥰🥰🥰 Trzymam kciuki żeby wszystko było dobrze

Mara20 lubi tę wiadomość

Czynnik V (R2) układ heterozygotyczny, MTHFR układ heterozygotyczny (zarówno przy >T oraz > C), PAI-1 układ heterozygotyczny
    Na zimowisku ❄️❄️ 3bb ❄️4BA

02 VI 2023 3bb - 01.24 🧸jest już z nami
  • Pinkiii Ekspertka

Wysłany: 14 listopada 2021, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kacola123 wrote:
    testowalas już ? Jak wynik?🙂
    Jeszcze nie testowałam bo jesteśmy na wyjeździe i pojechaliśmy się zresetować i nie myśleć. 😁😉 Może wieczorem lub jutro. Jutro mam iść na betę. A ty wybierasz się na betę?

• Tweety_ Ekspertka

Wysłany: 14 listopada 2021, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kacola123 wrote:
    Cześć kobietki !
    Jestem tu nowa, ale od dłuższego czasu podglądam to forum i dajecie tutaj tyle wsparcia, że postanowiłam i ja zabrać głos i prosić o wsparcie...
    OM 17.10.21
    3.11 zastrzyk Ovitrelle
    5.11 potwierdzona owulacja zalecono duphaston 2x1 przez 5 dni, wszystko pięknie ładnie, ale...
    W środę 10go nie wytrzymałam i zatestowałam w ciągu dnia, więc bez nocnej próbki moczu - oczywiście negatyw.
    Dziś 28 dc, od wczoraj dziwne i nietypowe ciagniecie(?) w podbrzuszu, nie utożsamiam tego z bólem na @. Piersi powiększone, nie są bolesne ale takie pełne, ciężkie, tkliwe to chyba za dużo powiedziane.
    Co myślicie...? Zgłupiałam po tym teście środowym 😔

Kacola test powinno robić się min 10 dni po zastrzyku z dwóch powodów. Jeden to taki, ze do 10 dni po ovitrelle można mieć wynik fałszywie dodatni, a po drugie najwcześniej 7-9 dni po owu i zapłodnieniu coś wyjdzie na teście.
    Najlepiej powtórz test i daj znać :) Trzymam kciuki!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 listopada 2021, 12:00

• Kacola123 Nowa

Wysłany: 15 listopada 2021, 06:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Test z porannego moczu 11 dni od zastrzyku negatywny 😔 ból podbrzusza bez zmian, dziwny ciągnący nie przypominający tego na @... A samej zainteresowanej brak...
    Myślicie, że ten cykl już na straty ? 😥

• Kacola123 Nowa

Wysłany: 15 listopada 2021, 06:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pinkiii wrote:
    Jeszcze nie testowałam bo jesteśmy na wyjeździe i pojechaliśmy się zresetować i nie myśleć. 😁😉 Może wieczorem lub jutro. Jutro mam iść na betę. A ty wybierasz się na betę?

Daj koniecznie znać ! Mocno trzymam kciuki 🤗
    Ja nie wiem co robić, najnowszy test negatywny więc chyba odpuszczam i czekam cierpliwie na miesiączkę.

• Tweety_ Ekspertka

Wysłany: 15 listopada 2021, 07:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kacola123 wrote:
    Test z porannego moczu 11 dni od zastrzyku negatywny 😔 ból podbrzusza bez zmian, dziwny ciągnący nie przypominający tego na @... A samej zainteresowanej brak...
    Myślicie, że ten cykl już na straty ? 😥

Kacola tu już różne cuda z testami widziałam, wiec jeszcze bym nie skreślała tematu. poczekaj może do wtorku i idź na betę.
    Mnie np. brzuch ciągnie w każdym cyklu od duphastonu. Jak na betaHCG nic nie wyjdzie to warto odstawić duphaston, bo może opóźniać @

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 listopada 2021, 08:13

• Pinkiii Ekspertka

Wysłany: 15 listopada 2021, 12:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katte wrote:
    Hej! Ja już jestem 10 dni po zatrzyku. Bolał mnie jajnik i macica jakby coś mnie ukuło... Staramy się już 4 cykl ( po 3 miesiącach przerwy) na stymulacji, ogólnie to już ponad 2 lata... Miała któraś z Was że jak was bolało to okazało się, że ciąża? :)
    I jak u cb? Robiłaś może test?

• Tweety_ Ekspertka

Wysłany: 15 listopada 2021, 12:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pinkiii wrote:
    Dziękuję 😉 będę myśleć pozytywnie. I ja też trzymam za wszystkie dziewczyny kciuki😉😉😉

Pinkii i jak? Już po becie? Masz jakieś objawy?

Ja testuje dopiero w sobotę.
    Jajniki bolą jak co miesiąc przy stymulacji. Z ciekawych nowych objawów bolą plecy🤔

• Pinkiii Ekspertka

Wysłany: 15 listopada 2021, 13:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tweety_ wrote:
    Pinkii i jak? Już po becie? Masz jakieś objawy?

Ja testuje dopiero w sobotę.
    Jajniki bolą jak co miesiąc przy stymulacji. Z ciekawych nowych objawów bolą plecy🤔
    Z samego rana zrobiłam betę i czekam na wyniki może trochę za wcześnie bo w 13 dniu ale jutro nie mam możliwości zrobić. Moja pierwsza stymulacja. Miejmy nadzieję że listopad będzie szczęśliwym miesiącem ale nie nakręcam się bo już się raz nakręciłam pozytywnie i po 11 tyg się załamałam. Pozostaje mi tylko czekać 😁😁😁

• Mara20 Znajoma

Wysłany: 15 listopada 2021, 14:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, chciałam tylko zameldować ze mam wyniki pierwszej bety - 465 ❤

Pinkiii, Tweety_, Kiki25 lubią tę wiadomość

• Pinkiii Ekspertka

Wysłany: 15 listopada 2021, 15:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mara20 wrote:
    Hej, chciałam tylko zameldować ze mam wyniki pierwszej bety - 465 ❤
    Gratulacje. 🥰 A po ilu dniach robiłaś bete😉

Mara20 lubi tę wiadomość

• Mara20 Znajoma

Wysłany: 15 listopada 2021, 15:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pinkiii wrote:
    Gratulacje. 🥰 A po ilu dniach robiłaś bete😉
    Ze względu na weekend robiłam ją dzisiaj, czyli 18 dni od zastrzyku. W środę jeszcze raz zrobię żeby sprawdzić przyrost.

• Pinkiii Ekspertka

Wysłany: 15 listopada 2021, 18:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kacola123 wrote:
    Ja nie wiem co robić, najnowszy test negatywny więc chyba odpuszczam i czekam cierpliwie na miesiączkę.
    3.11 koło 6rano zastrzyk. Dziś test sikany 2 kreski i beta 13,1. Co o tym sądzić 😉

Tweety_ lubi tę wiadomość

• Mara20 Znajoma

Wysłany: 15 listopada 2021, 18:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pinkiii wrote:
    3.11 koło 6rano zastrzyk. Dziś test sikany 2 kreski i beta 13,1. Co o tym sądzić 😉
    Koniecznie zrób kolejną bete w środę. Trzymam kciuki! U mnie w poprzednim cyklu 12 dni po zastrzyku test był negatywny i beta na poziomie 1, zastrzyk się już nie utrzymywał. Sprawdź przyrost i wszystko będzie jasne ✊✊✊

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 listopada 2021, 18:53

• Pinkiii Ekspertka

Wysłany: 15 listopada 2021, 18:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mara20 wrote:
    Koniecznie zrób kolejną bete w środę. Trzymam kciuki! U mnie w poprzednim cyklu 12 dni po zastrzyku test był negatywny i beta na poziomie 1, zastrzyk się już nie utrzymywał. Sprawdź przyrost i wszystko będzie jasne ✊✊✊
    Do środy to chyba osiwieje 😁😁😁 no ale trzeba być dobrej mysli

Mara20 lubi tę wiadomość

• Tweety_ Ekspertka

Wysłany: 15 listopada 2021, 21:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pinkiii wrote:
    Myśle, ze już można gratulować. Cieszę się bardzo i mocno ściskam!

• Pinkiii Ekspertka

Wysłany: 16 listopada 2021, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kacola123 wrote:
    Beta 13,1 a u Cb.? Kiedy powinnaś mieć okres?

• Szarloo Koleżanka

Wysłany: 16 listopada 2021, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, nie wiem czy to możliwe ale zastrzyk miałam robiony 2.11 o 20.00. Miałam testować dopiero w piątek ale po tym co napisała Pinkii stwierdziłam, że nie wytrzymam. Wczoraj wracając z pracy o 22 podjechałam do apteki i kupiłam 2 testy. Jeden zrobiłam od razu po przyjeździe. Wyszedł bardzo blady ale i tak byłam w szoku, ze coś zobaczyłam. Pomyślałam, że może to jednak pozostałości po zastrzyku i obiecałam sobie, że wytrzymam z kolejnym testem do piątku jak kazał lekarz.
    Taaa jasne 😅
    Jak tylko wstałam postanowiłam zrobić drugi test. No tu już nie mam wątpliwości, druga kreska jest wyraźna jak siemasz.
    Myślicie, że to może być już prawdziwy wynik? A nie jeszcze fałszywie dodatni po Ovitrelle? Na betę pojde jutro z samego rana.

‹‹ 240 241 242 243 244 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Suchość pochwy - jakie mogę być jej przyczyny i jak sobie z nią radzić?

Problem z odpowiednim nawilżeniem pochwy dotyczy bardzo dużej liczby kobiet. Najczęściej problemy występują w okresie okołomenopauzalnym, ale z różnych przyczyn mogą pojawiać się na każdym etapie życia kobiety. Suchość pochwy może znacząco obniżać jakość życia seksualnego, z powodu bólu i dyskomfortu odczuwanego podczas zbliżeń... Skąd się bierze suchość pochwy? Jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ranking TOP produktów zwiększających szanse na zajście w ciążę

Wybrane produkty, które mogą zwiększyć szanse na zajście w ciążę, skrócić starania o dziecko i szybciej przybliżyć Cię do wymarzonego celu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ